Találatok a következő kifejezésre: Aggodom a miatt! Nem (55 db)

10 hetes 4napos terhességnél minden adat Bpd:16 mm Crl:34 mm Combcsont 7mm orrcsont látható volt. Nyaki redõre viszont konkrét értéket nem írt, csak azt, 3 mm alatt, norm. Szerdán megyünk a 12 hetesre és nagyon aggódom a nyaki redõ miatt. Lehet baj?

Legjobb válasz: Sz.né Reni rendszeresen visszatérõ, aggódó kismama... Lehet baj? Lehet. Ennyi. Ha nem lehetne baj, akkor senkinek sem kellene mennie genetikai vizsgálatra. De ha mindenki ezen parázna, akkor mindenkinek idegbeteg idegeskedõ gyereke születne. Nem kell túllihegni. Élvezd a terhességed. 19hkm

Sz.né Reni rendszeresen visszatérõ, aggódó kismama... Lehet baj? Lehet. Ennyi. Ha nem lehetne baj, akkor senkinek sem kellene mennie genetikai vizsgálatra. De ha mindenki ezen parázna, akkor mindenkinek idegbeteg idegeskedõ gyereke születne. Nem kell túllihegni. Élvezd a terhességed. 19hkm
Miért aggódsz? Ha most normális, nem hinném hogy egy hét alatt ez megváltozik. Orrcsont is jó jel. Semmi baj nem lesz! :)
Így van, minden babaoldal más méreteket ír. Az a legjobb, ha minden uh után megkérded az orvost, hogy minden méret a korának megfelelõ-e és rendben vagytok-e. Ha azt mondja igen, akkor nyugodj meg! Próbáld élvezni a terhességed! Azt megkérdezhetem, hogy a missed ab-od hány hetesen volt, és milyen okból?
A kérdező hozzászólása: 12 hetes uh-n derült ki, hogy 3 hete halott....Elõtte 6 hete 5 napos Uh-n szépen fejlõdött, volt szívhang is...Nem tudjuk miért történt...egészségesek vagyunk a férjemmel, és úgy is élünk.Lelkileg is és tetsileg is nagyon megviselt, fõleg a mellem, mert már elég erõteljesen beindult az elõtej termelés. Igyekszem nem aggódni, tudom, hogy bármikor lehet baj, próbálok úgy élni, hogy ne lehessen gond, mindent betartani...csak tényleg nehéz nem aggódni...de nagyon igyekszem.
Értem, sajnálom. Az elsõ pár hét az olyan, hogy egy szinte észrevehetetlen vírus vagy baktérium is elviheti a babát. Nem kell ehhez a férjednek vagy neked betegnek lenned. A 12 héttõl mondják, hogy olyan stramm és ellenálló lesz a baba. 11 hetes vagy, és él a babád, jók az értékek. Mostantól már baj nem lehet, csak vigyázz magadra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.és vigyázok, ahogy csak tudok :) szedem még mindig a hormon gyógyszert is, ahogy a doki mondta. Bár õ azzal nyugtaott az utolsó uh-n is (akkor voltunk 10 hetes 4 napos), hogy mivel az elõzõ terhesség ekkor már egy hete halott volt, mostmár nagyon kevés esély van az elhalásra, de persze sosem lehet tudni, bármi megtörténhet.
Szia, elõször is, én a konkrét kérdésre válaszolnék. A babamnal , 10+4nél 1, 2 volt a nyaki redo, 12+1 én 3, 5 13+4nél 4, 2! Sok ilyet hallottam, h valahol csak úgy adják meg ar értékét, h3 alatti. Kérdezd szépen meg, h mégis mennyi a 3alatti? 1, 2 vagy 2, 9 , mertnem mindegy. De a meglévõ orrcsont jó jel! Ami velem történt, ritka dolog, de létezik, csak ezért írtam le. Chorion biopsziam volt, ami olyan mint a magzatviz vétel , és negatív lett. Tehát down kizárva! Próbálj ne aggodni , az nem segít, de légy tisztában a pontos eredményekkel !!! Én is 24éves vagyok. És 17+ 4:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget, szerdán akkor a vizsgálat során mindenképp megkérdezem, ha az orvos pontos értéket nem mondana.
Szia, most szerdán voltál dokinal ? Mindent rendben talált?
A kérdező hozzászólása: Szia!Igen, most voltam, mindent rendben talált, a nyaki redõ még mindig 3 mm alatti. :)
Szuper , örülök nagyon és gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Én is ebben reménykedem...meg igyekszem....de komolyan ezt olvastam és hidd el, ugyan úgy megvoltam lepõdve rajta, mint most te.Én már pl azért nem is nézem a magzatparamétereket, mert ahány oldal annyi érték...ezen már nem idegesítem magam....De ezen én is nagyot néztem, mert én is úgy gondolom, minél fiatalabb egy nõ, annál egészségesebb egy terhesség....Fura az biztos...
Figyelj, persze nõ a redõ, de ez nem jelenti azt, hogy másfél hét múlva nagyon vastag lesz. Lehet, hogy most 1 mm, 1, 5 hét múlva, meg 1, 8 mm. Azt meg kétlem, hogy a fiatal nõknél lenne nagyobb a kockázat. A nõi test fizikailag és biológiailag 24-25 évesen van a legjobb kondicióban a szüléshez, és ehhez hozzájön az, hogy egy fiatal nõnek sokkal jobb minõségû a génállománya. Az évek során ez romlik, azért is lesz több beteg baba. 10+4 hetsen már van látható orrcsontja! Bõven a 12. hét elõtt. Gondolj erre! Sajnálom az elveszített babádat, de a legtöbb missed ab. a 12 hét elõtt van, és te a 11. hétben jó uh-eredményeket kaptál. Túl vagy a nehezén!
A kérdező hozzászólása: Azért aggódom, mert olvastam itt más kérdésben, hogy valakinek tizedesjegy pontossággal megmondták tarkóredõ nagyságát.nekem csak 3 mm alatt volt írva.Illetve olya hozzászólás is volt, hogy tarkóredõ nagysága nõ a baba méretével együtt.Ezért is kérdeztem, hogy van -e esetleg aggódni valóm....
sok helyen nem írnak pontos számot, csak annyit amit neked is, hogy 3mm alatt.
Hát nekem egyáltalán nem mondták meg pontosan. Annyit mondtak, hogy tökéletes. Õszintén, 28 hetes vagyok, de azóta sem néztem meg, hogy mit írtak a 12. héten kapott papírra:)
A kérdező hozzászólása: Én aggódom ezelõtti terhességem áprilisban missed ab.-bal lett vége, és persze, aggódik az ember...ennél a terhességnél eddig hála istennek minden rendben volt, szépen fejlõdött (kop-kop-kop)nagyon remélem, hogy a 12 hetes után már azért meglehet nyugodni, hátha már tényleg megmarad a baba, de itt is lehet néha elég hajmeresztõ dolgokat olvasni, kivel mi megnem történik...
A kérdező hozzászólása: Én kérek elnézést, ha aggódom az értékeim miatt, 24 éves kezdõ kismamaként.3 kérdést tettem fel eddig...rendszeresen visszatérõ....nem kötelezõ válaszolni úgy gondolom, ha én más embereket normális hangnemben megtudok szólítani, akkor ez várom el én is, mert ismeretlenül is megadom a tiszteletet.
neaggodj mert nemhiaba mérik a 12.héten. Elötte illetve utanna nem mérvado ezért nem is mérte meg. Azt 12hetesen kell. De ha akkor is csak enyit ir az is tökéletes mert ez a lényeg hogy 3mm alatt legyen. Nem is értem most mért nézte meg, nemszokták.
A kérdező hozzászólása: Szerintem azért, hogy veszélyeztetett kismama vagyok, és most mindent ellenõrizni akart....
Ne haragudj, hol nem kaptad meg a tiszteletet? Lehet, hogy egyenes vagyok és nyers, de nem voltam bunkó. Ezekbõl az adatokból nem lehet megállapítani semmit, mert még korai adatok. Az orrcsont annyiból jó jel, hogy a legtöbb Down-os babának csak a második trimeszterben kezd látszódni, mert fejlettlen az orrcsontjuk. De egy orcsont sem garancia. Viszont nagyon fiatal vagy még, nincs meg az öregségi kockázat, sokkal nagyobb esélyed van egy egészséges babaára, mint egy 38 évesnek. Nem bunkóból mondom, hogy nem szabad túllihegni, és túlidegeskedni, mert a baba idegrendszere egyre inkább összeköttetésben vana tiéddel, és kihat rá is, ha sokat stresszelsz.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem, mert olvastam itt más fórumban, hogy a redõ a baba nagyságával nõ...erre következtettem, hogy mivel folyamatosan nõ a baba a 12. hétig lehet a tarkó redõ is, és mivel teljesen pontos összeget nem mondott az orvos elérheti a nem egészséges határt... a korom miatt viszont én azt olvastam, hogy 30 éves kor alatt sokkal nagyobb az esély arra, hogy beteg legyen a baba, mint idõsebb nõknél...orvosi fórumon olvastam tegnap...azt hittem itt nyugodtan lehet kérdezni, ha bármi kételye van az embernek...a férjem "tudatlan" anyukám 24 évvel ezelõtt szült...kit kérdezzek??? és elhiheted, hogy fele ennyire sem lennék ideges, hanem vesztettem volna már el egy babát, tudom mivel jár testileg-lelkileg...egyiket sem kívánom senkinek....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon jól esik, és sokat segített a bíztatás abban, hogy megnyugodjak.Remélem most már tényleg élvezhetem igazán a terhességet, mostmár, hogy a rosszullétek is alább hagytak, és betöltve a 12. hetet....Nagyon boldogok vagyunk :)

Velem van a baj, hogy nem aggodom a baba miatt?

Sokszor olvastam itt is és máshol is hogy miután kiderült a baba elkeztek aggodni ezért meg azért.

Legjobb válasz: Szia! Dehogy is baj.Szertem még jobb is,ha nem aggódod halálra magad,mint pl.én.... Anyukám 4 gyereket szült de soha nem parázott.Mindég teljes nyugiban hordta ki a babáját.Lehet azért mert neki nem volt vetélése,mint pl.nekem.Én nagyon féltettem a kis manót. Gratula a babához.Kellemes ünnepeket.Panaszmentes terhességet kivánok neked! 7 hós kicsilány anyukája pussz...

Szia! Dehogy is baj.Szertem még jobb is, ha nem aggódod halálra magad, mint pl.én.... Anyukám 4 gyereket szült de soha nem parázott.Mindég teljes nyugiban hordta ki a babáját.Lehet azért mert neki nem volt vetélése, mint pl.nekem.Én nagyon féltettem a kis manót. Gratula a babához.Kellemes ünnepeket.Panaszmentes terhességet kivánok neked! 7 hós kicsilány anyukája pussz...
Szia! Elõször is gratulálok a kisbabátokhoz! Kívánom neked, hogy végig ilyen nyugalomban teljen ez a kilenc hónap! Mindkettõtöknek sokkal jobb ez így. Vigyázz magatokra! Boldog Karácsonyt Nektek!
Nem, sztem nem feltétlen baj, ha nem aggódod magad halálra, mert az sem jó.Fõleg ha úgy érzed, minden rendben...Elvégre ki más érezhetné, h minden rendben, ha nem Te!Remélem Én is hasonlóba kerülök.Csütörtökre (nem )várom a mensim.. Gratula a Babóhoz!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönom Mindenkinek a választ és a jó kívánságokat! Nektek is Kellemes Ünnepeket és teljesüljön minden vágyatok!

28 hetes pocakosan ha keményedik a hasam gyakran koraszülést jelent? Más is aggodik ez miatt? Méhszájam rövidült de minden renben hogyan tovább? szex? Mivan ha kinyilok a 2 vizsgálat között és nem veszem észre és szex van apával?

Legjobb válasz: Szia. A méh természetes állapotában is naponta többször összehúzódik, akkor is, ha nem vagyunk terhesek. Várandósan azonban a nagy pocak miatt jobban érezzük a méhizomzat összehúzódását, ami ijesztõ lehet, hiszen minden várandósoknak szóló könyvben azt olvashatjuk, hogy a pocak keményedése a szülés megindulásának jele lehet. A dolog azonban nem ilyen egyértelmû. Rögtön az elején különbséget kell tennünk a magzat mozgása által kiváltott pocakkeményedés és a méhösszehúzódás között. A baba -különösen a második harmadban- nagyon mozgékony, rúgdos, forgolódik, a könyökével bököd: a legtöbb esetben ez a pocak megkeményedésének oka. Ez a keményedés a legtöbb esetben nem fájdalmas (a harmadik harmad végefelé a baba nagy mérete miatt már akár fájdalmasnak is érezhetjük) és legfeljebb véletlenszerûen ismétlõdik. A valódi méhösszehúzódás ezzel szemben periodikusan jelentkezik. Egy összehúzódás legalább fél percig tart és 10-20 percenként vagy még gyakrabban ismétlõdnek az összehúzódások. Ha valakinél gyakran fordul elõ ilyen eset, és a méhszáj is elkezdett kinyílni, akkor Magne B6 tablettát ír fel az orvos, mert ez ellazítja az izmokat, s így a méhizomzatot is. Szintén nem számít méhösszehúzódásnak az, amikor egész nap folyamatosan keménynek érzed a hasadat. Ez a helyzet nagyon ijesztõ lehet, de tudnod kell, hogy általában külsõ körülmények hatására lép fel. Stressz, frontátvonulás, idegeskedés, túlterheltség okozhatja. Ha ilyet tapasztalsz, akkor több pihenés ajánlott. Ezt azért linkeltem be mert a 34 hétben járok és Nekem is sokat kemény a hasam, ilyenkor iszok egy kis konyakot+magnerot 3*1 + fekvés. Minden jót neked.

Szia. A méh természetes állapotában is naponta többször összehúzódik, akkor is, ha nem vagyunk terhesek. Várandósan azonban a nagy pocak miatt jobban érezzük a méhizomzat összehúzódását, ami ijesztõ lehet, hiszen minden várandósoknak szóló könyvben azt olvashatjuk, hogy a pocak keményedése a szülés megindulásának jele lehet. A dolog azonban nem ilyen egyértelmû. Rögtön az elején különbséget kell tennünk a magzat mozgása által kiváltott pocakkeményedés és a méhösszehúzódás között. A baba -különösen a második harmadban- nagyon mozgékony, rúgdos, forgolódik, a könyökével bököd: a legtöbb esetben ez a pocak megkeményedésének oka. Ez a keményedés a legtöbb esetben nem fájdalmas (a harmadik harmad végefelé a baba nagy mérete miatt már akár fájdalmasnak is érezhetjük) és legfeljebb véletlenszerûen ismétlõdik. A valódi méhösszehúzódás ezzel szemben periodikusan jelentkezik. Egy összehúzódás legalább fél percig tart és 10-20 percenként vagy még gyakrabban ismétlõdnek az összehúzódások. Ha valakinél gyakran fordul elõ ilyen eset, és a méhszáj is elkezdett kinyílni, akkor Magne B6 tablettát ír fel az orvos, mert ez ellazítja az izmokat, s így a méhizomzatot is. Szintén nem számít méhösszehúzódásnak az, amikor egész nap folyamatosan keménynek érzed a hasadat. Ez a helyzet nagyon ijesztõ lehet, de tudnod kell, hogy általában külsõ körülmények hatására lép fel. Stressz, frontátvonulás, idegeskedés, túlterheltség okozhatja. Ha ilyet tapasztalsz, akkor több pihenés ajánlott. Ezt azért linkeltem be mert a 34 hétben járok és Nekem is sokat kemény a hasam, ilyenkor iszok egy kis konyakot+magnerot 3*1 + fekvés. Minden jót neked.
Én 33 hetes vagyok, 29 hetesen emiatt voltam kórházban. Mondjuk nekem óránként 3-4 alkalommal keményedett a pocim. Bent kaptam gyógyszert, megfigyeltek, aztán pár nap után hazajöhettem. Viszont a keményedések miatt rövidült és nyílt is a méhszájam. Most 2100-as. Sokat kell pihennem, napi 3x2 Panangint szedek, de még így is elõfordul, hogy párszor bekeményedik. A szexre azt mondta az orvosom, hogy csak óvatosan! Majd holnap kiderül a vizsgálaton, mennyire voltunk óvatosak. Ja, és azóta 2 hetente kell mennem dokihoz, nem havonta.
Mit jelent az a gyakran? Ismerõsömet 32hetesen, napi 10keményedés altt, engedték csak haza a kórházból
A kérdező hozzászólása: naponta kb 5x nagyon ritka a többszöri!most az utolso két nap lehet volt1-2-vel több
Elvieleg utalhat koraszülésre, de nem biztos Sõõt... Én napi 5-6szor keményedtem 25hetesen, most vagyok 39hetes és még sehol semmi... Magnéziumot szedsz? Nekem napi 2X2, sokat segített. Szexrõl nem tudok biztosat csinálni, mi csináltak, ha csak a külsõ nyílik ki akkor nem para....
A kérdező hozzászólása: igen a magnerotot!napi3x1!holnap bemegyek a dokimhoz!
Akkor a doki majd mond biztosat! Mindenesetre, problémamentes terhességet kívánok neked!
Elsõ babámmal rettentõ sokat keményedtem, volt hogy napi 1000mg magnéziumot szedtem (4 béres), és mégis végig zárva volt a méhszájam és nem jött elõbb a lányom. Tehát nem jelent feltétlen korszülést. Azért említsd meg a dokinak, én is szóltam. Most a második terhességnél már nem parázok ettõl, tudom hogy normális és most is zárva vagyok még mindig. Üdv. 15 hónapos kislány és 32 hetes pocaklakó anyukája

29 hetig hany kilot szedtetek össze? Nem aggodom a sulyom miatt, csak erdekelne mennyi az idealis.

en 56 rol 62,5 lettem,vagyis 6,5 kg,mennyi varhato meg?

Legjobb válasz: Idealis szerintem nincs, en mar nagyon sok kulonbozo velemenyt olvastam. A nagyon netto, amivel a terhesseg jar az kb 7 kg egy 3 kg-os szuletesi sulyu baba eseteben. Olyan leirast talaltam a multkor, hogy ha tenylegesen nem hizol, csak a babaval kapcsolatos dolgok miatt no a sulyod, akkor az ossz sulynovekedes negyede a 20. hetig jon fel, fele a 20-30. het kozott, szinten negyede az utolso 10 hetben.

Idealis szerintem nincs, en mar nagyon sok kulonbozo velemenyt olvastam. A nagyon netto, amivel a terhesseg jar az kb 7 kg egy 3 kg-os szuletesi sulyu baba eseteben. Olyan leirast talaltam a multkor, hogy ha tenylegesen nem hizol, csak a babaval kapcsolatos dolgok miatt no a sulyod, akkor az ossz sulynovekedes negyede a 20. hetig jon fel, fele a 20-30. het kozott, szinten negyede az utolso 10 hetben.
elsõvel 20 kg-ot hiztam, 3260 lett a súlya.most 27 hetes vagyok, 12kg-ot hiztam, de mindkét esetben sok a magzatviz, vagy mit magyaráz a doki.
Szia! Elsõ babánál 47 kg-mal kezdtem és 67 kg-mal mentem szülni.(20 kg) Most, 46, 6 kg-mal kezdtem, 26 hetes vagyok és 56, 2 kg. (9, 6 kg plusznál járok) Bár az elsõ babánál is reménykedtem, hogy néhány kiló rajtam marad, dehát még fogytam is. Remélem most marad vmennyi. :)
Én is 25 hetes vagyok sajnos 12 kiló jött már rám... na ez nem ideális, és még hol a vége:-((((((
Szia. Az ideálisnak a könyvek és az orvosok 10-12 kilót mondanak, de azért ez függ attól hogy pl mennyire vizesedsz. Én is 29 hetes vagyok, és 6 kg-nál tartok. 60kg-ról 66-ra. És ez is leginkább a pocakomra és a comb-fenékre ment, de aki megnéz azt mondja hogy szerinte semmit nem is híztam. (ebben a kg-ban azért ott van már a baba súlya+méhlepény+vér+magzatvíz...) Na és persze az sem mindegy hogy valaki túlsúllyal kezdte-e a terhességet vagy sem. Tökéletes a súlyod! Boldog babavárást!
Szia! Ma kezdtük meg a 30. hetet és 3kg plusz van rajtam. Eleve pici túlsúllyal indultam és cukros lettem, szóval diétáznom kell, valszeg azért híztam csak ennyit.
Én 66, 5-ról kezdtem, most vagyok 71 kg. 30 hetes.
Én a 29. hétben vagyok és eddig 8 kg híztam......pedig nagyon vigyázok.Az ismerõseim szerint nem látszik rajtam és én se érzem annyinak....
Jó reggelt! Én 25 hetes vagyok, 11 kilót híztam eddig...:(
Szia!60 kg-mal kezdtem és 69 vagyok most.A védõnõ szerint ez tökéletes, annak idején azt mondta, hogy összesen 15 kg a "megengedett" a szülésig az ilyen átlagos alkatúaknak, mint én.Szóval a tiéd az tökéletes. 30hetes pocis
szióka én ekkorra 11kilót szedtem fel ami szerencsére nem gyarapodott azóta ilyen intenziven már most vagyok 33.hétben és 12-13kiló van rajtam változó, h kire mennyi kiló jön föl, nincs 2 egyforma várandóság se kismama inkább gyarapodjon a kiló, de ésszel, h aztán legyen mit felhasználnia a szervezetednek a tejcsihez boldog babóvárást
Hát a nagykönyv és az orvosok szerint havi 1 kiló az ideális.Tehát összesen 9kg. Én 8 hét alatt 6kg híztam, sajnos missed lett a vége. De legközelebb vigyázok a kilókkal! Szerintem neked jó a súlyod!
A kérdező hozzászólása: latom nem csak en vagyok neha korai elzö valaszolo...amugy köszönöm a johireket.az elejen meg ne akartam hizni, akkor attol feltem, bar most is inkabb az aggaszt hogy nehogy keves legyen, olyan nehez belöni a helyes utat.nehogy hatranya legyen a keves sulynak, de sok se legyen....hat ez legyen a legnagyobb gondom nem?
27 hetes vagyok és 14 kg-nál járok. Most vagyok 60 kg.

8 hetes terhes vagyok és az állandó émelygés miatt pár napja alig birok enni és nagyon aggódok a baba miatt hogy ez nem rossz e neki és így tud e fejlődni?

Legjobb válasz: Ne aggódj! A baba így is fejlõdik. Próbálj többször keveset enni, de azért ne erõltess semmit. Nekem a keksz, ropi, müzliszelet, pirítós segítettek a hányingeres idõszakban. Igyál sok folyadékot, vagy próbálkozhatsz levesekkel is, nekem például kifejezetten jólestek a levesek (húsleves, zöldségleves, paradicsomleves). Az émelygésre segíthet a B6 vitamin is. Kitartást és boldog babavárást! 26 hetes kismami

Ne aggódj! A baba így is fejlõdik. Próbálj többször keveset enni, de azért ne erõltess semmit. Nekem a keksz, ropi, müzliszelet, pirítós segítettek a hányingeres idõszakban. Igyál sok folyadékot, vagy próbálkozhatsz levesekkel is, nekem például kifejezetten jólestek a levesek (húsleves, zöldségleves, paradicsomleves). Az émelygésre segíthet a B6 vitamin is. Kitartást és boldog babavárást! 26 hetes kismami
Ne aggódj!Én is igy voltam és nem lett semmi gond. Kb.a 10héttõl tudtam rendesen enni, fogytam is 2 kg.Azóta meg állandóan ennék. 13 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat nagyon kedves vagy!
Ha nem hánysz gyakran, és sikerül azért valamit letuszkolnod, akkor a babának sem lesz semmi baja. Elveszi, ami neki kell, ne aggódj! Én is nagyon émelyegtem, reggeltõl estig. Próbálj meg inkább gyakran, keveset enni. Legjobb a gyümölcs vagy a hideg tejtermék. Végsõ esetben nekem fura módon a bébiételek váltak be. Nem olcsó mulatság, de vészhelyzetben talán megengedhetõ. Nincs bennük tartósítószer és ízfokozó, sem cukor, viszont ideális arányban tartalmaznak fehérjét és vitaminokat. De a fõtt krumpli sem utolsó. Bár így is fogytam az elsõ harmadban, de most, a 21. héten viszont a babám teljesen egészséges, és én is jobban vagyok. Kitartás, a hormonok dolgoznak!
Ha megjött, akkor jó eséllyel nem vagy terhes. De miért nem védekezik, aki nem akar gyereket, he?
A kérdező hozzászólása: negativ lett :)
A teszt akkor is korrekt eredményt ad, ha vérzel. Hormont vizsgál, nem színt. Megcsinálhatod akkor is, ha megvan.
hát ha terhes is voltál, az lehet h most kiis fog ürülni belöled a mensivel együtt, ez a természert dönti el. de az is lehet h megmarad, mindenképp irj majd, h milett
A kérdező hozzászólása: megvarom ameddig elmulik meg 2nap..majd irok:)
5ös vagyok, én is nagyon kiváncsi vagyok h mi lessz, majd ird meg!
Holnap reggel.... :) ird meg mi lett
A kérdező hozzászólása: most hogy megvan mikor csinalhatok masik tesztet?
egyetértek a 2es.és 3as iroval!! és abszolut meg van rá az esély h terhes legyél!
Az durva lecke lenne mi, ha elsõ kefélésed után mehetnétek abortuszra... Ostoba tinik, gondolkozzatok már mielõtt letoljátok a bugyit.
Ismételnék egy tesztet a helyedben, mert igen, megeshet a vérzés terhesség esetén is, csak nagyon ritka. Ha a mostani teszted negatív, hihetsz neki. Elõre bocsátanám, hogy nem lesz mindig ekkora mázlid, ezért tanuljatok meg védekezni, mert gyorsan abortuszon találhatod magad! ... vagy szülõi értekezleten az oviban. Te döntesz!
Ha a teszted pozitív, nagyon is lehetsz terhes.ismerõsöm a terhessége alatt, az elsõ3 hónapban is mensizett...irány orvoshoz...aztán kicsit gondolkozni, hogy megérte-e...
Régen irtad akerdest. Én a helyedben elmennnék dokihoz azért a pozitiv teszt cisztát is jelezhet. Van olyan ciszta ami miatt pouitivat mutat a teszt.

Tudom már van sok kérdés ezzel a témával kapcsolatban de a barátom aggódik a pénisz mérete miatt. Én már nyugtattam hogy ez megfelelő de nem hiszi el nekem a hossza 14-15 cm a vastagsága 5-6 cm. Szerintetek milyenek a méretei?

Én 19 éves vagyok és ő 18

Legjobb válasz: Szerintem te fiú vagy és aggódsz a méreted miatt, nincs is barátnõd és ezt a kérdést már sokadjára írod ki.

Szerintem te fiú vagy és aggódsz a méreted miatt, nincs is barátnõd és ezt a kérdést már sokadjára írod ki.
átlagos
Ha aggódik a méretei miatt, akkor fejben nem érzi elég jónak a szexet, vagy nem eléggé biztos abban, hogy neked tökéletes volt, mert az a férfi akinek isteni a párjával a szex nem gondolkozik ilyeneken. 30/F
Miért, le akarjátok vágni és kilóra eladni? :-/
A kérdező hozzászólása: Tényleg a barátnõje vagyok és pont ezért írtam mert aggódik a méretei miatt
#3 Én is pont ezt írtam volna.
Pont jó sziaheló
#3 Ott a pont.:) 17/L
tegnapelõtt is megkérdezted már, mit szeretnél mit írjunk? A barátod topmodell mérettel rendelkezik...
Bocsáss már meg, de a mi véleményünk itt nem számit és bennünket nem is érdekel (finoman szolva!!!) A ti dolgotok! Kettötöké!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat

Nagyon aggódom a 4 éves kisfiam miatt! Nem tudom mitévő legyek? LENT folytatás

a kisfiam 4 éves és óvodába jár mint a többi 4 éves normális kisfiú. csak az én kisfiam máshogy viselkedik... az óvónők múlt héten hívtak be, hogy valami baj van a kisfiammal és haladéktalanul menjek be, és én így tettem, mivel ő nekem a legfontosabb! az óvónők azt mondták, hogy a kisfiamat többször is rajtakapták, hogy önkielégítést végez. én azt hittem, hogy ez valami átverés, mert 4 évesen hogy?! nem is hittem a fülemnek, viszont én is figyelmesebb lettem, és itthon is észrevettem ugyanazt. nem tudom mi tévő legyek, jó anya vagyok, soha nem volt semmi szexuális viszonyom a férjemmel a fiam előtt, semmi ilyesmi! a tévét este 7ig nézheti, ugyanis 7.30kor alvás! tv nincs a szobájában, internetet persze nem tudja használni. este nem járkál ki tvt nézni, az is biztos. nagyon aggódom.

Legjobb válasz: biztos magától rájött..

biztos magától rájött..
Abszolút normális. Tiltani ne tiltsd neki teljesen mert az kihatással lehet a jövõjére is. Arra viszont próbáld rávezetni, hogy idegenek elõtt, közösségben nem illik.
Elõször is, NE AGGÓDJ :) Mikor ennyi idõs voltam, kb 4-5, és oviba jártam, én is csináltam, egézen orgazmusig, persze akkor semmi nem jött, most vagyok 19. Bent az óvónõk szintén észrevették de azt hiték pisilnem kellett ezért ki akartak küldeni pisilni.. persze aztán egyre nehezebben vették észre :) Mindegy, szerintem rájött a fiad arra hogy "a fütyi jó dolog" és most élvezi... lehet hogy le fog állni vele, de az is lehet hogy nem (én nem álltam le vele). Szóval.. beszélhetsz vele errõl, de nagyon diszkréten, ja és azt mondd meg neki ha azt mondják neki bent az óvónõk hogy ha tovább csinálják, "levágják" vagy "elszárad", ilyesmi, sürgõsen hagyják abba... mert ez komoly szexuális hiányokat vagy bûntudatot késõbb már a rendes partnernél is okozhat... Szóval.. megmondhatod neki hogy ott bent ne csinálja, mert látják, hanem itthon csak.
Normális, ilyenkor fedezi fel a testét, és ez nyilván jó érzés neki, azért csinálja, de kb. 6 éves korára vagy elõbb ki fogja nõni!
Igen, teljesen normális! És nem is szabad miatta szidni, bûntudatot kelteni! Annyit kell vele megbeszélni, hogy ez magánügy, csak egyedül csinálja. Nem kell hozzá látni semmilyen mintát, egyszerûen csak ahogy magához ér, felfedezi, hogy kellemes. Nagyon sok gyermek fedezi fel a testét ebben a korban!
Nem baj, õ még nem tudja pontosan mit csinál, csak rájött, hogy ez jó neki. Én is csináltam már az oviban, és csak pár évvel késõbb jöttem rá, hogy az mi is valójában. 24L
hagyd kibontakozni.
teljesen normális viselkedési forma mivel egy gyerek kiváncsi és ö valamiért joban kiváncsibb a fütyijére mitn a többi vele egykoru. Ne tiltsd és ne probáld elfolytani benne mert annak rosz vége lehet.
én azért a körmére néznék a férjednek, van nagyobb tesó esetleg :?
Magyarázd el neki hogy az óvodában nem csinálhatja. Megvan a véleményem az óvónõtökrõl egyébként mert ezt minden gyerek csinálja...Az enyém is, most 13 hónapos de egy ideje a pelenkát dörzsöli a medvéhez.....
gratulálok az úton levõ jövevényhez:) mi a párommal már évek óta próbálkozunk a gyermeknemzéssel, de nem nagyon jön össze :(
2 évesem már most dörzsölgeti mindenhez a kukiját (pelenkástól)... Szerintem, ne aggódj!
én sem értem az óvónõket, nem hiszem el , h ennyit nem tudnak, szörnyû és ide kell beadni a gyerekedet-nem általánosítani akarok, nem minden óvónõrõl van szó!Ez teljesen természetes dolog.nem tudom, hogy mit mondj neki, de azt tudom, h én is csináltam és lány vagyok.És annyit tudok, olvastam, h ez természetes dolog.Olvass utána, h mit lehet erre reagálni anélkül, h az neki megalázó lenne számára...
teljesen normális csak azt beszéld meg vele, hogy ha mások is látják akkor ne csinálja, mert nem illendõ.
Azért én az óvónõket is megértem. Persze nem azért, mert ezt abnormálisnak tartják, de szerintem nem is emiatt szóltak. 20 éve még egyértelmûen tették, amit kellett, rászóltak a gyerekre, még ha ilyen kényes ügyrõl is volt szó, ha rosszalkodott megbüntették, felemelték a hangjukat, stb. Ma már nem ilyen idõket élünk. Én megértem azt, hogy nem mernek "nevelni". Manapság a pedagógusnak megváltozott a helyzete, gyakran nekik kell magyarázkodniuk, amikor a szülõk számon kérik õket. Szerintem meg kellene hagyni az esélyt, hogy se nem a rosszindulat, se nem a hozzá nem értés miatt szóltak. Ha elmondod nekik, hogy mit mondtál a gyereknek, akkor legközelebb biztosan õk is azt fogják mondani, hogy "anyu is mondta, hogy nem illik, ne csináld".
Teljesen normális!Én dolgoztam óvodában, ahol nagyon sok hasonló kisfiú volt.Rájött, hogy mi a jó neki, szerintem ez nem gond.
nekem is elmagyarázta anyukám, hogy a mi családunkban nem szokás ilyesmit csinálni mások elõtt... és ez tök meggyõzõ volt, mert tényleg nem csinálták :) Ne aggódj.. Esetleg ha nagyon zavar, akkor próbáld elterelni a figyelmét valamivel... De majd elmúlik. :)
Ne aggódj, ez normális. Majd kinövi, aztán kamaszkorában újra elkezdni. Én is csináltam, mint ahogy elõttem is írták, szék sarkán, vagy hasonló helyeken, langyos radiátoron, stb. Aztán valahogy észrevétlenül elhagytam ezt a szokást, 12 éves korom körül kezdtem újra. Nem kell ehez külsõ hatás, rájön magától. Biztos nem õ az egyetlen a korosztályából, aki csinálja. Annyit mondj neki, hogy mások elõtt ne játsszon vele, csak amikor egyedül van.
Ezt pont az óvónõknek kéne a legjobban tudni, hogy ebben semmi kóros vagy káros nincs. Teljesen természetes, a fejlõdés velejárója (ha nem is mindenkinél).
Teljesen normális jelenség, nagyon sok kisgyerek felfedezi ebben a korban magát, aztán elhagyják és kamaszkorban újra felfedezik. Olvass utána a témának, rengeteg cikk van a neten is errõl. A lényeg, hogy ne szégyenítsd meg senki elõtt, mert az lelki törést okozhat neki. De azt nem értem, hogy az ovónõk, miért így reagáltak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat! nincsen nagyobb tesója, most van úton egy kislány is:) köszönöm, megnyugtattatok :)
Én is csináltam, amikor ovis korú voltam. Általában szék sarkán. Akkor is amikor vendégek voltak, hát elég kellemetlen lehetett a szüleimnek.. Szóltak, hogy ez nem illik, utána már csak úgy csináltam, hogy ne lássa más. Viszont nem láttam semmiféle "rossz" példát, teljesen normális, jó családban nõttem fel. Hát egyszerûen valahogy rájöttem. Még nevet is adtam ennek a tevékenységnek;) A szex mindig élvezetes volt számomra. Azóta két gyerekes anyuka vagyok.
Joggal aggódsz, - ilyen óvónõk között! Annyit én is tudok a gyerekek fejlõdésérõl, hogy ez egy elég természetes jelenség, akkor is, ha nem általános.
igen, az utánam írónak igaza van.. és ha nem volt érthetõ valami kérdezz rá... elég sietõsen és kapkodva írtam amit akartam.
A kérdező hozzászólása: de ez normális ennyi idõs korban?:(((
Szia! Ne aggódj, ez teljesen normális. :) Én bölcsödei gondozónõ vagyok, és több "kisfiam" is ezt csinálja.Pedig õk még csak 2, 5-3 évesek. Rájönnek, érzik hogy ez nekik jól esik, és ezért csinálják, ennyi.Majd kinövi! Ettõl te még nagyon jó anya vagy, nem kell magadat okolni emiatt.

Nagyon aggodom a baba meretei miatt, nem atlagosan fejlodik, volt akinek hasonlo meretek mellett egeszseges baba lett?

32 hetesen: BPD:80, HC:290, AC:290,Fl:62,becs.suly:2,28 36 hetesen: BPD:85, HC:321, AC:309,Fl:69,becs.suly:2,67 Szerintetek?

Legjobb válasz: nem is értem ezzel mi a bajod? jók...

nem is értem ezzel mi a bajod? jók...
A kérdező hozzászólása: Koszonom, de nagyon nehez megnyugodni, ha most elkezdek enni, akkor felek a cukrom szall el.....ez visszacsinalhato? Ha megmondanam h nem jo a dieta a babanak, eszem normalisan, inkabb adjanak inzulint...
szerintem az AC is rendben van amúgy, de figyelj ezeknek az uh adatoknak nem igazán lehet hinni hidd el , ritka mikor eltalálják... ismerõsõmnek 3800dkg mondták a babáját másnap megszült 3290dkgos bébit, tévednek 90% ban az adatokban hidd el. ne idegeskedj és akkor még fog nõni szépen nyugalomban a babócád, erre koncentrálj! elsõ voltam
szia ne aggodj, én nemrég szültem 38 hetes utrahangon azt mondták meg állt a fejlödésben mert a méretek alapján 36 hetesnek felel meg , kérték 1 hét mulva menjek ujjabb utrahangra, erre azon a héten megszületett 3800gr és 54 cm-rel :-) papiron ez állt, egészséges ujszülött tulhordás gyanu :-) na akkor utrahang szerint mégse lehet erre alapozni,
Nálam ugyanez volt, csomó magándokinál jártam. Mondták nekem, hogy retardált. És makk egészséges kislányom született. Ma már másképp kezelném, de akkor nagyon sokat idegeskedtem. Szóval ne aggódj, semmi baj nincs!
A kérdező hozzászólása: Es folyamatos keton a vizeletben 4+ os
A kérdező hozzászólása: Pont ez idegesit, h osszesugtak, felkuldtek a szuloszobara ctgre. Magamtol fel sem tunt volna h gaz van, de az o reakciojuk nem tetszett, petneken ujra ctg, utana ujra uh, utana het ujra ctg, es a lelkemre kotottek ha valtozas lenne a mozgasban azonnal menjek vagy ha a joslokat tul erosnek talalnam.
Szia! Nyugi, max nem kis tömör gyönyör lesz, hanem hosszú baba. Ez végett ne aggódj. Az hogy a pocak nem nõ, nem baj. Õ más karakter lesz, ennyi. De kérdezd meg ezt nyugodtan az orvostól, meg fog erõsíteni benne! Nyugi! :D Boldog baba várást!!! Lassan meg is látod :)
Igen, mintha a hasa nem nõne. Szerintem ne aggódj, most már nemsokára kiderül.
A kérdező hozzászólása: Az Ac nagyon zavarja oket
35hét2naposan: bpd:8, 58, ofd:11, 34 hc:31, 7 ac:32, 3 fl:6, 42, súly: 2600 Nekem nem mondták, hogy rosszak az értékek. Õ 39+2-re született, 3050grammal, 51cm-vel, 35cm fejkerülettel! Egészséges szép kisfiu a mai napig! :)

Mennek kisfiamék az ovival kirándulni, egész napra. Vegyes csoport, 5-7 év. Normális, hogy aggódom, ez miatt? 28 gyerekkel megy 3 felnõtt. Az biztos, hogy végig fogom aggódni azt a napot. Sajnos nem mehetek velük.

Legjobb válasz: Nálunk mehetnek a szülõk is. De ha ez nem megoldható akkor kérdés, hogy hova mennek? Mivel? Bírja e a gyerek az utazást? Mennyi idõs? Ha kicsi 3 éves akkor lehet nem engedném el, de ha 5-6 éves akkor szerintem már mehet.

Nálunk mehetnek a szülõk is. De ha ez nem megoldható akkor kérdés, hogy hova mennek? Mivel? Bírja e a gyerek az utazást? Mennyi idõs? Ha kicsi 3 éves akkor lehet nem engedném el, de ha 5-6 éves akkor szerintem már mehet.
Bocsi, látom hogy 5-7 évesek. Szerintem õk már elég nagyok.
Lányomék tavaly 150km-re mentek busszal, állatkertbe, , 3 felnõtt, 30 gyerek, akkor kiscsoportos volt. Az idén csak 50-km-re mentek múzeumba . Nagyon élvezték, semmi gondd nem volt.
En nem aggódom, bízom az óvónõkben.
Nálunk mindig szülõvel együtt mentek az ovisok. Mult héten voltunk pont.
Túlaggódod.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!