Találatok a következő kifejezésre: Aggodom a miatt! (170 db)

Most más orvosom mint előző terhességeimkor. Õ ritkábban hív, meg sem vizsgál, nála nincs UH. Viszont a kórházban elvégzett vizsgálatok eredményeit áttanulmányozza, tanácsot ad. Aggódom a kevés vizsgálat miatt is. Túlaggódom avagy sem?

Legjobb válasz: Ha nincs panasz, akkor nem baj ha nem vizsgál meg. Szerintem... Az UH-t meg sztk-ban is megcsinálják. Az a lényeg, hogy törõdik az eredményeiddel és tanácsot ad, te bármikor hívhatod, kérheted a segítségét és õ válaszol neked. Ne aggódj. Minél kevesebb vizsgálat szükséges, annál jobb, az azt jelenti, hogy makkegészségesek vagytok a pöttömmel! :D Az én dokim sem hív, de ha írok neki mail-t akkor válaszol, bármilyen kérdésemmel kapcsolatban felvilágosít. Sok minden miatt aggódom, de szépen elmagyarázza, hogy mi miért történik, engem se vizsgál meg (igaz, mi többezer kilométerrõl kommunkálunk még úgy 25 napig). Szóval ne aggódj, ha megbízol benne, akkor nincs mitõl félned! 24 h km

Ha nincs panasz, akkor nem baj ha nem vizsgál meg. Szerintem... Az UH-t meg sztk-ban is megcsinálják. Az a lényeg, hogy törõdik az eredményeiddel és tanácsot ad, te bármikor hívhatod, kérheted a segítségét és õ válaszol neked. Ne aggódj. Minél kevesebb vizsgálat szükséges, annál jobb, az azt jelenti, hogy makkegészségesek vagytok a pöttömmel! :D Az én dokim sem hív, de ha írok neki mail-t akkor válaszol, bármilyen kérdésemmel kapcsolatban felvilágosít. Sok minden miatt aggódom, de szépen elmagyarázza, hogy mi miért történik, engem se vizsgál meg (igaz, mi többezer kilométerrõl kommunkálunk még úgy 25 napig). Szóval ne aggódj, ha megbízol benne, akkor nincs mitõl félned! 24 h km

Nagyon aggodom a jovom miatt. Valamilyen human nemu egyetemet szeretnek vegezni, de tanacstalan vagy. Mik a lehetosegek?

Milyen szakok vannak amik megfelelnenek, egy jo nyelverzeku diaknak? Melyik egyetemeken? Koszonom elore is. 15\L

Legjobb válasz: Mindenki aggódik a jövõje miatt, ha ez vigasztal... sajnos azt kell mondjam, hogy fõként azok, akik humán érdeklõdésûek, de azért ne ásd el magad idejekorán :)) Rengeteg nyelvszak közül választhatsz a finntõl az ógörögig, úgyhogy ha kifejezetten a nyelvek érdekelnek, akkor ezeket kéne megnézegetned. Elte bölcsészkar, Pázmány bölcsészkar, aztán a nagy vidéki egyetemek bölcsészkarai, nézd meg a honlapjukat. Ezek mind jó sulik, jó tanárokkal. De hogy mi lesz belõled, miután elvégezted... hát Isten tudja. Viszont ha van egy kicsike terület a reáliákon belül, ami érdekel a humán tárgyak mellett, javasolnám, hogy próbáld azt elõrehozni, mert többre mennél vele, mint ha bölcsészkarra mennél. Üdv, egy bölcsész.

Mindenki aggódik a jövõje miatt, ha ez vigasztal... sajnos azt kell mondjam, hogy fõként azok, akik humán érdeklõdésûek, de azért ne ásd el magad idejekorán :) ) Rengeteg nyelvszak közül választhatsz a finntõl az ógörögig, úgyhogy ha kifejezetten a nyelvek érdekelnek, akkor ezeket kéne megnézegetned. Elte bölcsészkar, Pázmány bölcsészkar, aztán a nagy vidéki egyetemek bölcsészkarai, nézd meg a honlapjukat. Ezek mind jó sulik, jó tanárokkal. De hogy mi lesz belõled, miután elvégezted... hát Isten tudja. Viszont ha van egy kicsike terület a reáliákon belül, ami érdekel a humán tárgyak mellett, javasolnám, hogy próbáld azt elõrehozni, mert többre mennél vele, mint ha bölcsészkarra mennél. Üdv, egy bölcsész.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen:) !
Ez szerintem vizelet vizsgálat eredménye és nem vérkép!???
A kérdező hozzászólása: Áucs, bocsánat igen az!Csak volt vérvételen is és ez zavart be.
Ezek teljesen normális értékek. A laphámsejtet a vizeletbõl mutatják ki, nem a vérbõl.
vvt:7 ez esetleg hólyaghurutra utalhat. Bakterium szám nincs mellette valahol a felsorolásban?
A kérdező hozzászólása: Baktérium: 178
Nem kórjelzõ, nem hiszem hogy bármit adna rá a háziorvosa.
A kérdező hozzászólása: Király, köszi :)


10 hetes 4napos terhességnél minden adat Bpd:16 mm Crl:34 mm Combcsont 7mm orrcsont látható volt. Nyaki redõre viszont konkrét értéket nem írt, csak azt, 3 mm alatt, norm. Szerdán megyünk a 12 hetesre és nagyon aggódom a nyaki redõ miatt. Lehet baj?

Legjobb válasz: Sz.né Reni rendszeresen visszatérõ, aggódó kismama... Lehet baj? Lehet. Ennyi. Ha nem lehetne baj, akkor senkinek sem kellene mennie genetikai vizsgálatra. De ha mindenki ezen parázna, akkor mindenkinek idegbeteg idegeskedõ gyereke születne. Nem kell túllihegni. Élvezd a terhességed. 19hkm

Sz.né Reni rendszeresen visszatérõ, aggódó kismama... Lehet baj? Lehet. Ennyi. Ha nem lehetne baj, akkor senkinek sem kellene mennie genetikai vizsgálatra. De ha mindenki ezen parázna, akkor mindenkinek idegbeteg idegeskedõ gyereke születne. Nem kell túllihegni. Élvezd a terhességed. 19hkm
Miért aggódsz? Ha most normális, nem hinném hogy egy hét alatt ez megváltozik. Orrcsont is jó jel. Semmi baj nem lesz! :)
Így van, minden babaoldal más méreteket ír. Az a legjobb, ha minden uh után megkérded az orvost, hogy minden méret a korának megfelelõ-e és rendben vagytok-e. Ha azt mondja igen, akkor nyugodj meg! Próbáld élvezni a terhességed! Azt megkérdezhetem, hogy a missed ab-od hány hetesen volt, és milyen okból?
A kérdező hozzászólása: 12 hetes uh-n derült ki, hogy 3 hete halott....Elõtte 6 hete 5 napos Uh-n szépen fejlõdött, volt szívhang is...Nem tudjuk miért történt...egészségesek vagyunk a férjemmel, és úgy is élünk.Lelkileg is és tetsileg is nagyon megviselt, fõleg a mellem, mert már elég erõteljesen beindult az elõtej termelés. Igyekszem nem aggódni, tudom, hogy bármikor lehet baj, próbálok úgy élni, hogy ne lehessen gond, mindent betartani...csak tényleg nehéz nem aggódni...de nagyon igyekszem.
Értem, sajnálom. Az elsõ pár hét az olyan, hogy egy szinte észrevehetetlen vírus vagy baktérium is elviheti a babát. Nem kell ehhez a férjednek vagy neked betegnek lenned. A 12 héttõl mondják, hogy olyan stramm és ellenálló lesz a baba. 11 hetes vagy, és él a babád, jók az értékek. Mostantól már baj nem lehet, csak vigyázz magadra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.és vigyázok, ahogy csak tudok :) szedem még mindig a hormon gyógyszert is, ahogy a doki mondta. Bár õ azzal nyugtaott az utolsó uh-n is (akkor voltunk 10 hetes 4 napos), hogy mivel az elõzõ terhesség ekkor már egy hete halott volt, mostmár nagyon kevés esély van az elhalásra, de persze sosem lehet tudni, bármi megtörténhet.
Szia, elõször is, én a konkrét kérdésre válaszolnék. A babamnal , 10+4nél 1, 2 volt a nyaki redo, 12+1 én 3, 5 13+4nél 4, 2! Sok ilyet hallottam, h valahol csak úgy adják meg ar értékét, h3 alatti. Kérdezd szépen meg, h mégis mennyi a 3alatti? 1, 2 vagy 2, 9 , mertnem mindegy. De a meglévõ orrcsont jó jel! Ami velem történt, ritka dolog, de létezik, csak ezért írtam le. Chorion biopsziam volt, ami olyan mint a magzatviz vétel , és negatív lett. Tehát down kizárva! Próbálj ne aggodni , az nem segít, de légy tisztában a pontos eredményekkel !!! Én is 24éves vagyok. És 17+ 4:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget, szerdán akkor a vizsgálat során mindenképp megkérdezem, ha az orvos pontos értéket nem mondana.
Szia, most szerdán voltál dokinal ? Mindent rendben talált?
A kérdező hozzászólása: Szia!Igen, most voltam, mindent rendben talált, a nyaki redõ még mindig 3 mm alatti. :)
Szuper , örülök nagyon és gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Én is ebben reménykedem...meg igyekszem....de komolyan ezt olvastam és hidd el, ugyan úgy megvoltam lepõdve rajta, mint most te.Én már pl azért nem is nézem a magzatparamétereket, mert ahány oldal annyi érték...ezen már nem idegesítem magam....De ezen én is nagyot néztem, mert én is úgy gondolom, minél fiatalabb egy nõ, annál egészségesebb egy terhesség....Fura az biztos...
Figyelj, persze nõ a redõ, de ez nem jelenti azt, hogy másfél hét múlva nagyon vastag lesz. Lehet, hogy most 1 mm, 1, 5 hét múlva, meg 1, 8 mm. Azt meg kétlem, hogy a fiatal nõknél lenne nagyobb a kockázat. A nõi test fizikailag és biológiailag 24-25 évesen van a legjobb kondicióban a szüléshez, és ehhez hozzájön az, hogy egy fiatal nõnek sokkal jobb minõségû a génállománya. Az évek során ez romlik, azért is lesz több beteg baba. 10+4 hetsen már van látható orrcsontja! Bõven a 12. hét elõtt. Gondolj erre! Sajnálom az elveszített babádat, de a legtöbb missed ab. a 12 hét elõtt van, és te a 11. hétben jó uh-eredményeket kaptál. Túl vagy a nehezén!
A kérdező hozzászólása: Azért aggódom, mert olvastam itt más kérdésben, hogy valakinek tizedesjegy pontossággal megmondták tarkóredõ nagyságát.nekem csak 3 mm alatt volt írva.Illetve olya hozzászólás is volt, hogy tarkóredõ nagysága nõ a baba méretével együtt.Ezért is kérdeztem, hogy van -e esetleg aggódni valóm....
sok helyen nem írnak pontos számot, csak annyit amit neked is, hogy 3mm alatt.
Hát nekem egyáltalán nem mondták meg pontosan. Annyit mondtak, hogy tökéletes. Õszintén, 28 hetes vagyok, de azóta sem néztem meg, hogy mit írtak a 12. héten kapott papírra:)
A kérdező hozzászólása: Én aggódom ezelõtti terhességem áprilisban missed ab.-bal lett vége, és persze, aggódik az ember...ennél a terhességnél eddig hála istennek minden rendben volt, szépen fejlõdött (kop-kop-kop)nagyon remélem, hogy a 12 hetes után már azért meglehet nyugodni, hátha már tényleg megmarad a baba, de itt is lehet néha elég hajmeresztõ dolgokat olvasni, kivel mi megnem történik...
A kérdező hozzászólása: Én kérek elnézést, ha aggódom az értékeim miatt, 24 éves kezdõ kismamaként.3 kérdést tettem fel eddig...rendszeresen visszatérõ....nem kötelezõ válaszolni úgy gondolom, ha én más embereket normális hangnemben megtudok szólítani, akkor ez várom el én is, mert ismeretlenül is megadom a tiszteletet.
neaggodj mert nemhiaba mérik a 12.héten. Elötte illetve utanna nem mérvado ezért nem is mérte meg. Azt 12hetesen kell. De ha akkor is csak enyit ir az is tökéletes mert ez a lényeg hogy 3mm alatt legyen. Nem is értem most mért nézte meg, nemszokták.
A kérdező hozzászólása: Szerintem azért, hogy veszélyeztetett kismama vagyok, és most mindent ellenõrizni akart....
Ne haragudj, hol nem kaptad meg a tiszteletet? Lehet, hogy egyenes vagyok és nyers, de nem voltam bunkó. Ezekbõl az adatokból nem lehet megállapítani semmit, mert még korai adatok. Az orrcsont annyiból jó jel, hogy a legtöbb Down-os babának csak a második trimeszterben kezd látszódni, mert fejlettlen az orrcsontjuk. De egy orcsont sem garancia. Viszont nagyon fiatal vagy még, nincs meg az öregségi kockázat, sokkal nagyobb esélyed van egy egészséges babaára, mint egy 38 évesnek. Nem bunkóból mondom, hogy nem szabad túllihegni, és túlidegeskedni, mert a baba idegrendszere egyre inkább összeköttetésben vana tiéddel, és kihat rá is, ha sokat stresszelsz.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem, mert olvastam itt más fórumban, hogy a redõ a baba nagyságával nõ...erre következtettem, hogy mivel folyamatosan nõ a baba a 12. hétig lehet a tarkó redõ is, és mivel teljesen pontos összeget nem mondott az orvos elérheti a nem egészséges határt... a korom miatt viszont én azt olvastam, hogy 30 éves kor alatt sokkal nagyobb az esély arra, hogy beteg legyen a baba, mint idõsebb nõknél...orvosi fórumon olvastam tegnap...azt hittem itt nyugodtan lehet kérdezni, ha bármi kételye van az embernek...a férjem "tudatlan" anyukám 24 évvel ezelõtt szült...kit kérdezzek??? és elhiheted, hogy fele ennyire sem lennék ideges, hanem vesztettem volna már el egy babát, tudom mivel jár testileg-lelkileg...egyiket sem kívánom senkinek....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon jól esik, és sokat segített a bíztatás abban, hogy megnyugodjak.Remélem most már tényleg élvezhetem igazán a terhességet, mostmár, hogy a rosszullétek is alább hagytak, és betöltve a 12. hetet....Nagyon boldogok vagyunk :)

Velem van a baj, hogy nem aggodom a baba miatt?

Sokszor olvastam itt is és máshol is hogy miután kiderült a baba elkeztek aggodni ezért meg azért.

Legjobb válasz: Szia! Dehogy is baj.Szertem még jobb is,ha nem aggódod halálra magad,mint pl.én.... Anyukám 4 gyereket szült de soha nem parázott.Mindég teljes nyugiban hordta ki a babáját.Lehet azért mert neki nem volt vetélése,mint pl.nekem.Én nagyon féltettem a kis manót. Gratula a babához.Kellemes ünnepeket.Panaszmentes terhességet kivánok neked! 7 hós kicsilány anyukája pussz...

Szia! Dehogy is baj.Szertem még jobb is, ha nem aggódod halálra magad, mint pl.én.... Anyukám 4 gyereket szült de soha nem parázott.Mindég teljes nyugiban hordta ki a babáját.Lehet azért mert neki nem volt vetélése, mint pl.nekem.Én nagyon féltettem a kis manót. Gratula a babához.Kellemes ünnepeket.Panaszmentes terhességet kivánok neked! 7 hós kicsilány anyukája pussz...
Szia! Elõször is gratulálok a kisbabátokhoz! Kívánom neked, hogy végig ilyen nyugalomban teljen ez a kilenc hónap! Mindkettõtöknek sokkal jobb ez így. Vigyázz magatokra! Boldog Karácsonyt Nektek!
Nem, sztem nem feltétlen baj, ha nem aggódod magad halálra, mert az sem jó.Fõleg ha úgy érzed, minden rendben...Elvégre ki más érezhetné, h minden rendben, ha nem Te!Remélem Én is hasonlóba kerülök.Csütörtökre (nem )várom a mensim.. Gratula a Babóhoz!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönom Mindenkinek a választ és a jó kívánságokat! Nektek is Kellemes Ünnepeket és teljesüljön minden vágyatok!

Túl sokat aggódok a szívem miatt, szívbetegségek miatt, mit tegyek?

Amikor unatkozok egy csomószor gondolok ilyen dolgokra, nem érzem hogy bármi baj lenne a szívemmel, csak valamikor elkezdődött és azóta túl sokat aggodalmaskodok. Talán mióta nézek híreket gyakrabban és hallok néha olyanokról, hogy valakinek csak úgy megállt a szíve magától, akár fiatalon is. És attól tartok, hogy egyszer csak úgy dönt az enyém is, hogy nincs kedve tovább dobogni. Mit tegyek, hogy ne gondoljak ilyesmikre, ne gyötrődjek rajta, ahogy más emberek se teszik? 17/F

Legjobb válasz: Lassan már tényleg valami bajom lesz, a stresszes életmódom miatt, legalább ezen nem kéne stresszelnem, teljesen alaptalanul, csak hát ez van valamiért.

A kérdező hozzászólása: Lassan már tényleg valami bajom lesz, a stresszes életmódom miatt, legalább ezen nem kéne stresszelnem, teljesen alaptalanul, csak hát ez van valamiért.
Nyugi, nem kell ezen stresszelni, én szívmûtõt vagyok, a 2 éves kontrollnál mindig sírógörcsöm van, hogy mivan, ha valami baj van. :D
Okosok szerint minden félelem alapja a halálfélelem. Neked milyen a viszonyod a halál gondolatával? Félsz tõle? Vagy félted tõle a családodat? (ami természetes és sokszor magadra tudod vetíteni) Sajnos a mai kultúrában tabu lett a halál. Az emberek rettegnek tõle, mert nem ismerik, a gyerekek nem látják meghalni az idõseket. Pedig foglalkozni kell vele, mert az élet része és elkerülhetetlen. Gondolkodj kicsit a halálról, hogy mi lehet utána, hogy a dolgoknak a vég ugyanolyan fontos része, mint a kezdet. Kérdezd meg róla a szüleidet, nagyszüleidet, ha még élnek. Szerintem sokat fog segíteni a félelmed legyõzésére.

Aggódom a külső gyakorlati hely miatt. Tudtok adni esetleg pár tanácsot mit hogy érdemes csinálnom hogy minden rendben menjen?

11.es vagyok, idén nyáron kell mennem el?ször küls? gyakorlati helyre dolgozni. (h?t?-klíma szerel?) szerencsém volt annyiban hogy találtam itt a városban egy kis helyet, aránylag közel is van. a nyáron 3 hetet kell mennem majd következ? évt?l a gyakorlat részt ott töltenem végig. az igazat megvallva félek egy kicsit. nem sok tapasztalatom van mit hogy kell csinálni, mire számíthatok. tudtok adni néhány ötletet amit érdemes betartanom? ez egy olyan kis cég ami háztartási kisgépekkel is foglalkozik és néhány gyárnak is a szervize. csak remélni tudom hogy nem fognak nagyon szivatni és nem fognak túl nagy kellemetlenség érni, bár én általában kicsit túlreagálom a dolgokat

Legjobb válasz: Szerintem ne aggódd túl ezt a dolgot, természetes, hogy izgulsz, de azért annyira nem kell. Jó hogy nem tudsz sokmindent, honnan is tudnád, hisz suliba jártál, azért mész oda, hogy segíts. A lényeg, hogy légy udvarias, de ne tolakodó. Kérdezd meg, hogy mit segíts, mit csinálj és érdeklõdj a munka iránt, de ne legyél azért idegesítõ, és ne légy útban. Ha csinálni kell valamit, még ha piszkos munka is, akkor ne húzd a szádat, hanem csináld meg és mindenre figyelj oda, hogy jól csináld, de ha elrontasz valamit akkor ne sumákolj, hanem menj oda a fõnökhöz vagy aki segít/tanít, és mond el neki. Légy pontos.

Szerintem ne aggódd túl ezt a dolgot, természetes, hogy izgulsz, de azért annyira nem kell. Jó hogy nem tudsz sokmindent, honnan is tudnád, hisz suliba jártál, azért mész oda, hogy segíts. A lényeg, hogy légy udvarias, de ne tolakodó. Kérdezd meg, hogy mit segíts, mit csinálj és érdeklõdj a munka iránt, de ne legyél azért idegesítõ, és ne légy útban. Ha csinálni kell valamit, még ha piszkos munka is, akkor ne húzd a szádat, hanem csináld meg és mindenre figyelj oda, hogy jól csináld, de ha elrontasz valamit akkor ne sumákolj, hanem menj oda a fõnökhöz vagy aki segít/tanít, és mond el neki. Légy pontos.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, igyekszem így alakítani

Megtörténhet? Nagyon aggódok a húgom miatt, nagy lúdtalpa van, ettől lebénulhat? Mennyi az esélye?

Legjobb válasz: Akkor sem bénul le ilyen miatt senki, ha nem hord lúdtalpbetétet. A nagyanyám 70 éve lúdtalpas és még tud járni. Sosem hordott betétet, a 120 kilós súlya miatt alakult ki egyéb csont probléma a talpában. NEM történhet meg. Hordjon megfelelõlúdtalpbetétet a "nagy " lúdtalpára és akkor helyrejön. Irány az orthopédia.

Akkor sem bénul le ilyen miatt senki, ha nem hord lúdtalpbetétet. A nagyanyám 70 éve lúdtalpas és még tud járni. Sosem hordott betétet, a 120 kilós súlya miatt alakult ki egyéb csont probléma a talpában. NEM történhet meg. Hordjon megfelelõlúdtalpbetétet a "nagy " lúdtalpára és akkor helyrejön. Irány az orthopédia.
Nekem is elég nagy lúdtalpam van gyerekkorom óta. Most recept nélkül kapható Scholl harántemelõs cipõbetétet hordok. De az orvos által felírt betét sokal olcsóbb, gyereknek lehet, hogy ingyenes is. V
UHHRISSTENNN...nagy lúdtalp???XDD Ki diagnosztizálta csak nem egy ortopédus? Feltételeztem azt is odanyögte, h lúdtalpbetétet kell hordania.
Ezért egyáltalán nem kell aggódnod, kb. minden második embernek (minimum enyhe) lúdtalpa van. Ettõl nem bénulhat le, simán lehet vele élni. Nekem is van, és ez semmiben nem zavar. :)

Jogosan aggódom a férjem egészsége miatt, vagy túl komplikálom?

A férjem 12 órás m?szakokban jár dolgozni. Ilyenkor visz magával egy adag f?tt ételt, amit féltàvnàl megeszik, tehát 6 órán keresztül nem eszik semmit. Indulás el?tt sem szokott enni, mondván, h ébredés után nem éhes. Mikor hazajön, szokott enni, így, mondhatjuk, hogy napi 2x eszik normálisan. A fennmaradó id?ben kávézik (napi 2-3), cigarettázik (napi majd 1 doboz) és energiaitalozik (napi 1-3 doboz). Komolyan aggódom miatta, hogy az egészsége rovására megy. Szerintetek jogosan aggódom, vagy manapság ez normális életvitel? Férjem amùgy 27 éves. A másik kérdés pedig, hogy én mit tehetnék, mit mondhatnék neki, hogy jobb belátásra bírjam? Vagy hagyjam rá? Feln?tt férfi, tudja, mit csinál? Tényleg aggódom miatta, hiszen szeretem... Légyszi, ne tegyétek át másik kategóriába!

Legjobb válasz: Az energiaital és a cigi miatt én is félteném.Sajnos manapság sok ember életvitele ilyen.Felnõtt ember,nem sokat tudsz tenni ellene.Leültök,elmondod az érzéseid és próbálod meggyõzni.Ha nem menne,akkor utána ne emlegesd neki. Sok sikert!

Az energiaital és a cigi miatt én is félteném.Sajnos manapság sok ember életvitele ilyen.Felnõtt ember, nem sokat tudsz tenni ellene.Leültök, elmondod az érzéseid és próbálod meggyõzni.Ha nem menne, akkor utána ne emlegesd neki. Sok sikert!
Jogosan aggódsz, de ahhoz, hogy ez változzon, elsõsorban neki kell tennie. Próbálj meg az ebédje mellé csomagolni neki egy-két darab gyümölcsöt, vagy valami kisebb dolgot, hátha azt megenné szünetekben. Esetleg egy kulacsban zöld teát is tehetsz neki, akkor kevesebb energiaital kell. Talán ilyen apró módszerekkel lassan változik a helyzet. De csak akkor, ha õ is hajlandó erre, tehát elõször beszélj vele.
A kávéval semmi gond, a cigit és az energiaitalt kiiktatnám, bár ez nem rajtad múlik, hanem a férjeden. A napi kétszeri étkezés biztos nem a legegészségesebb, de ha neki így megfelel, akkor ezen te szintén nem tudsz változtatni. 6 órán kereszül nem eszik... és? Az olyan sok, hogy éhen kellene halni? Én eszek délben, és este 7-8 körül, közben eszembe sem jut, hogy éhes lennék. Reggelizni én sem szoktam, mert ébredés után hányingerem lesz, ha kaját látok, nekem minimum 2 órának el kell telnie ahhoz, hogy enni tudjak, de nem igazán szoktam, elvagyok reggeli nélkül. Ha a cigirõl és az energiaitalról le tudna mondani szerintem semmi gond nem lenne.
én párom is napi 1 vagy 2 kis energiaitalt megiszik, plusz napi 1 doboz cigi kb, ja és sörözik is heti 1-2 alkalommal. baromira aggódom, dehát nem tudok mit csinálni, nem mondhatom meg mit tegyen... elmondtam neki h aggódom, a válasza az volt h ne féltsem, tudja mit csinál... pasiknak nem lehet megmondani semmit :s
A kávé egészséges, viszont a többi gáz, pláne a napi kétszeri étkezés (nagyon kevés). Kár hogy felmerül benned, ohgy ez ma már természetes. Ha most mndannyian elkezdenénk embert enni, az akkor se lenne természetes. Így ez sem az. Ilyen életvitel mellett harmincon felül már egészségtelen, beteges ember lesz.
És mi lenne, ha tényleg vinne gyümölcsöt vagy két szelet süteményt? Evvel kiegészíti az ebédet (persze nem egy idõpontban fogyasztaná el) és máris a helyén lenne. Sokszor keveset!
Jogosan aggódsz miatta. Nem kéne energia italt innia és dohányozni. Pakolj neki inkább még egy szendvicset kiegészítésnek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Én is úgy látom, az lesz a megoldás, hogy csomagolni fogok neki legalább 1 szendvicset mindig, meg mellé... hát gyümölcsöt biztos nem, mert azt szinte egyáltalán nem eszik sajnos. De akár egy csoki is megnyugtatna, hogy legalább energiát vesz magához. Szóval szerintem lesz valami egészségesebb nassolnivaló (müzliszelet, szelet csoki), meg egy szendvics. Eleinte biztosan emlékeztetnem kell majd, hogy ott van az is, edd meg, mert tuti el fogja felejteni. Biztos vissza fogja hozni az elsõ pár alkalommal a szendókat. De aztán hátha megszokja. A zöld tea meg a gyümölcs, az egészséges dolgok sajna nem jönnek be, nem szeret semmi ilyesmit. Köszi még egyszer!

A "leendő" barátom azért fél komolyabban összejönni velem, mert szerinte kicsi a f. rka és aggódik a szex miatt - mivel győzhetném meg? Ld alul

Egyfolytában ezzel jön, már a mániájává vált, és nem tudom meggy?zni, hogy el?ször ne ezzel foglalkozzon, de ? azt mondja, ha eljutunk a szexig, neki kellemetlen lesz azzal a tudattal, hogy milyen pici (és attól fél, hogy nekem nem lesz elég). Próbáltam elmagyarázni neki, hogy nem ez számít és millió egy módja van az örömszerzésnek, de a férfiak már csak ilyenek, ha a legnemesebb testrészükr?l van szó. Hozzáteszem, nem tudom, mekkora, nem is érdekel, mert komolyan gondolom, hogy nem ez az els?dleges, és az is lehet, hogy csak eltúlozza a dolgot. Mivel gy?zhetném meg, hogy ne ezzel foglalkozzon? Kérlek ne rakjátok át szerelem/szexualitás rovatba, nem a szórakozó és vicces kedv? tizenegy-két évesek válaszait szeretném, köszönöm.

Legjobb válasz: Nem kell meggyõzni. Én kerek perec megmondanám neki, hogy ha ilyen miatt hisztizik, elmehet valamerre. Most komolyan azt várja, hogy pátyolgasd meg vigasztalgasd emiatt??

Nem kell meggyõzni. Én kerek perec megmondanám neki, hogy ha ilyen miatt hisztizik, elmehet valamerre. Most komolyan azt várja, hogy pátyolgasd meg vigasztalgasd emiatt??
A kisfarkú pasikkal általában az a baj, hogy szörnyû kisebbségi komplexusuk van, ezt feloldani pedig még pszichológusnak is iszonyú kemény dió, nemhogy neked, aki nem vagy szakember. Egyébként a pasik sokkal nagyobb ügyet csinálnak a farokméretükbõl, mint a nõk a mellméretükbõl. Ugyanis bennük van az ösztön, hogy azzal teljesítenek. Volt dolgom kisfarkú pasassal és nem is a mérete volt a fõ gond, hanem amit lemûvelt miatta. Soha többet nem kéne ilyen.
Állj a sarkadra! Kérdd meg, hogy mutassa meg.
A srácnak valóban van önértékelési problémája. Ne akarj vele párkapcsolatot, nem szólna másról, mint gyõzködhetnéd, hogy õ milyen tökéletes, nincs vele semmi baj, hidd el, egy idõ után borzalom lenne. Hagyd nyivákolni valaki másnak.
Nekem nem õ lenne a leendõ barátom:) És nem azért, mert esetleg tényleg kicsi, hanem azért, hogy ennyire nem bízik magában, bennünk, és hogy mániájává tud válni, hogy neki mekkora.
Mond meg neki, hogy el is veszíthet ha tényleg ilyen "apróság" miatt nem akar veled komolyabban összejönni.ès mond neki azt is hogy nem a méret a lényeg, és nem is rajongsz a nagy farokért.
Hidd el, létezik az a méret, amire még a leszerelmesebb állapotod is semmivé foszlik egy pillanat alatt:// Jártam így, és még használni se tudta. Halál kínos volt, visszagondolni is rossz.
A kérdező hozzászólása: nem tudom, mit vár, de nem akarom, hogy emiatt kellemetlenül érezze magát
A kérdező hozzászólása: na ne viccelj :D egyébként tényleg ennyire fontosnak kellene tartanom, mekkora mérettel áldotta/verte meg a sors? Azt hittem, ez nekik olyan, mint a nõknek a kis mell/nagy fenék/narancsbõr stb... valóban ez alapján kellene mérlegelni?
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm mindenkinek a választ
Ezen könnyen lehet segíteni, parancsolj rá hogy: gatya le! :D Onnantól kezdve ha nem hagyod el csak elhiszi hogy megfelel.
Szerintem ha annyira szégyellné, akkor nem is beszélne róla, fõleg nem egyfolytában. Sanszos, hogy ezzel akar lerázni.
A kérdező hozzászólása: elõfordulhat akár ez is - bár nem a legjobb módszer, nem tudom. Gondoltam rá én is, de talán tudnám/érezném, ha ezzel akarna lekoptatni.
Nem tulzok es nem is dicsekedni akarok, de ha mindent osszeszamolok, eddigi eletem soran kb. 20-30 lannyal nem jottem ossze azert, amiert a baratod: tulaggodtam, hogy esetleg kicsi lesz a peniszem, ki fognak nevetni miatta, vagy kiabrandulnak belolem, amint lekerul rolam a nadrag! Szoval ez a problema sajnos tenyleg letezik... Mondjuk magambol kiindulva ez addig tartana, amig nem talalnek egy olyan lanyt, akin latom, hogy elvezi velem a szexet, oromet tudok neki szerezni... szoval ha megtortenne a dolog es mukodne a szex, akkor talan megnyugodna a baratod es belatna, hogy feleslegesen agyalt ilyesmin mar elore! Szoval en azt mondom, ha tenyleg vele akarsz lenni, akkor legyel kicsit megertobb vele es ha mar lefekudtetek, talan elmulik nala ez a folyamatos aggodas!
A kérdező hozzászólása: Neked is köszönöm a választ. Lám, mégiscsak átkerült :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!