Találatok a következő kifejezésre: Aggodjak A mindig a (35 db)

3. gyerkőccel vagyok terhes, 16. hét elején végre éreztem mocorogni, ma még nem éreztem, nem kell aggódjak? A másik kettőt később kezdtem érezni és onnantól minden nap éreztem őket. Ne aggódjak?

Legjobb válasz: Szerintem hívd fel az orvosod és mindenképp kérdezd meg tõle.Ha eddig minden nap mozgolódott,nem lenne szabad egy egész napra abbahagynia,még akkor sem,ha nagyon lusta.

Szerintem hívd fel az orvosod és mindenképp kérdezd meg tõle.Ha eddig minden nap mozgolódott, nem lenne szabad egy egész napra abbahagynia, még akkor sem, ha nagyon lusta.
Én az elsõ babámat várom, de már a 15. héten éreztem a mozgását, talán az elölfekvõ méhlepényem miatt. Viszont nem éreztem minden nsp. Rendszeresen talán 20 hetes kortól éreztem.
2.babamat varom, 20.hettol rendszeresen erzem a mozgasat. 17-19 hetben csak este ereztem amikor lepihentem es tudtam magunkra figyelni. Neked is ott van meg ket gyerkoc valoszinu nem ugy figyelted. Szerintem nincs ezzel gond, elso babamat a 20.heten kezdtem erezni eloszor. Jo egeszseget es nyugi :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, igen sajnos túl aggódós vagyok, pedig nem elsõ baba, kedves utolsó válaszoló, így is volt este ahogy lefeküdtem éreztem :)

Aggódjak? A párom és én több mint 5 éve vagyunk együtt, jól megértjük egymást. A problémám az, hogy ő rajtam kívül még nem volt másik lánnyal (ő 23 éves) és félek, hogy egyszer ez tudatosodik benne és ha nem is hagy el, de megcsal.

Már beszéltem vele, és azt mondta, hogy ez hülyeség, de tudom, hogy a kíváncsiság nagy úr (f?leg a férfiaké). Jah, és ráadásul még b? fél évig a hét hét napjából 5-öt nincs itthon (munka,150 km).

Legjobb válasz: Szerintem ez miatt még nem fog megcsalni Téged! Ha igazán szeret, akkor a szeretete elnyomja a kíváncsiságát, bármekkora is legyen az. Amúgy meg ha úgy érzi nem élte ki magát, akkor menjen el kocsmázni, bulizzon, bungge jumpingozzon, vagy mit tudom is én, de ha van egy kis esze, akkor mérlegeli majd, hogy nem érné meg elrontani ezt a hosszú kapcsolatot.:D Jah, és Te se aggódj túlzottan, mert abból elõbb-utóbb gyanakvás, féltékenykedés lenne és az szintén nem tesz jót egy kapcsolatnak.;):) Minden jót! 19/F

Szerintem ez miatt még nem fog megcsalni Téged! Ha igazán szeret, akkor a szeretete elnyomja a kíváncsiságát, bármekkora is legyen az. Amúgy meg ha úgy érzi nem élte ki magát, akkor menjen el kocsmázni, bulizzon, bungge jumpingozzon, vagy mit tudom is én, de ha van egy kis esze, akkor mérlegeli majd, hogy nem érné meg elrontani ezt a hosszú kapcsolatot.:D Jah, és Te se aggódj túlzottan, mert abból elõbb-utóbb gyanakvás, féltékenykedés lenne és az szintén nem tesz jót egy kapcsolatnak.;):) Minden jót! 19/F
szerintem ez nem gond. Ha meg tudjátok beszélni, hogy kinek mire van szüksége, miért keresne mást, ha még szeret is?
Ha akar, akkor úgy is megcsal, kár ezen aggódni. Valamint, ha akart volna, akkor már rég megcsalt volna. Már rég rájött volna, hogy nem élte ki magát, elvégre 5 éve együtt vagytok. Ez nem kis idõ. Miért nem bízol benne?
Az ilyen kérdéseket nem értem, komolyan :/ Mi a fenéért kell idegeskedni, ha okot se ad rá? Csak a kapcsolatotoknak ártasz vele. Inkább örülnél neki, hogy te vagy az elsõ és az egyetlen az életében!
Én 10-éve vagyok együtt a férjemmel(3 éve házasok)Neki én vagyok az elsõ.Én bízom benne ez a kulcs mindenek.Van egy másfél éves kisfiunk is.
Egyet értek az elõttem szólóval. Mi a párommal úgy jöttünk össze, hogy mindketten szüzek voltunk, és azóta el is vett feleségül és soha nem vágytunk senki másra. Úgyhogy sztem is hülyeség, h élje ki magát. Nekem is ezzel a dumával jöttek páran, de nem lett igazuk :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Igyekszek nem aggódni emiatt. Alapvetõen megbízom benne, csak hát annyit lehet olvasni róla, hogy a férfiak így ösztönlények meg hogy úgy fajfenntartás...és ezért piszkálja az agyamat. De kicsit megnyugtattatok, köszi. :)

Aggodjak? A babam mindig a jobb oldalamon mozog es nem valami sokat. Tobbszor erzem naponta de eleg gyengen. Nem kellene mar erosebbeket rugnia? 25 hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Én 17 hetes koromtól érzem. Elsõ babás vagyok, és én is azt vártam, hogy mikor fog már erõsödni. most 30 hetes vagyok és 2-3 hete lett intenzívebb a rugás. olyan amilyet vártam. Lehet csak több a magzatvized, vagy nem feltétlen ez. Egyszerûen még elfér a lurkó. :) Az a lényeg hogy érzed! Én pl. sokszor nem is rugást érzek, csak érzem, hogy somfordál, kúszoik egyik helyrõl a másikra. Vicces.! Élvezd és ne aggódj. az hogy csak ott érzed, az lehet azlrt van mert ott rúg meg jobban idegeket. A méhben nincsenek idegszálak azt olvastam, így amikor érezzük akkor nemcsak a méhhez ér hozzá hanem más szervekhez is. Boldog felfedezõutat kívánok még erre a kis idõre!!!

Én 17 hetes koromtól érzem. Elsõ babás vagyok, és én is azt vártam, hogy mikor fog már erõsödni. most 30 hetes vagyok és 2-3 hete lett intenzívebb a rugás. olyan amilyet vártam. Lehet csak több a magzatvized, vagy nem feltétlen ez. Egyszerûen még elfér a lurkó. :) Az a lényeg hogy érzed! Én pl. sokszor nem is rugást érzek, csak érzem, hogy somfordál, kúszoik egyik helyrõl a másikra. Vicces.! Élvezd és ne aggódj. az hogy csak ott érzed, az lehet azlrt van mert ott rúg meg jobban idegeket. A méhben nincsenek idegszálak azt olvastam, így amikor érezzük akkor nemcsak a méhhez ér hozzá hanem más szervekhez is. Boldog felfedezõutat kívánok még erre a kis idõre!!!
Szia ne aggódj!!!!Én a második babámat várom, és a másodikkal voltam így.Nekem meg csak a bal felemen rugdosott 22-26 hétig.Most 32 hetes vagyok, és sokszor nem is rugdos, hanem csak feszítt, meg mindig valamit kinyom, de most is csak a bal felemen jobban, néha elég kellemtlen amit csinál, de mégis isteni érzés.Szerintem minden rendben van nálad, mert nem az a lényeg hogy hol rugdalódzik, hanem hogy érezd a mozgásait.Boldog babavárást!!!!

Babát tervezünk és wellnessezni mennénk. Túl vagyok a peteérésemen. Szerintetek minden gond nélkül vagy nem ajánlott? Vagy ne aggódjam túl ezt a dolgot?

Szóval arra lennék kíváncsi, hogy akadályozza-e a megtermékenyülést, beágyazódást stb?Köszönöm elõre is

Legjobb válasz: Nem lesz gond belõle! :) Jó szórakozást!

Nem lesz gond belõle! :) Jó szórakozást!
Nem tudom, mit okozhat. Én a nászutunkon estem teherbe, kb. egész héten fürdõkben voltunk, szaunáztunk, pálinkáztunk, boroztunk, semmi baja a fiamnak, már fél éves. De, ha tudom elõre, hogy ilyen gyorsan baba jön, nem hiszem, hogy bevállalom...
A kerdesedre csak felig tudok valaszolni! En hiper erzekeny vagyok mindenre en varandosan ugy mehettem be hogy canesten kup krem egy minitampon es furdo utan kup es krem... De en alapjaraton elkapok egy strandon is mindent :/ nem hogy egy melegvizes termalba ami a dokim szerint a gombaknak a mekkaja....
A mi babánk a házassági évfordulónkon fogant, mikor wellnessezni voltunk. Természetesen mit sem tudtam róla, uh. sauna, meleg víz, edzés...stb minden volt :-) Már megszületett, teljesen egészséges édi-bédi:-)
A nagyon meleg akadályozhatja a teherbeesést, így a szauna, szolárium nem ajánlott, de persze fent is említették, hogy nekik így is összejött. És ott a fertõzés veszély is. Személy szerint kihagynám, mondjuk én sajnos már veszítettem el babát, így félõsebb vagyok.
azt mondod normális a 25-26 nap. akkor miért aggódsz ha ez a 26. nap? majd ha már egy-két hetet késik akkor van para lehetõség.
A rendszertelen mensit nem állítja be, hanem kikapcsolja. Amikor menstruál, akkor a petefészek mûködik és választja ki a hormonokat, amik irányítják a peteérést, a méhnyálkahártya felépülését, a méhnyak és a hüvelyi náylka alakulását, meg még egy csomó mindent. menstruációkor a felépült néhnyálkahártya leválik és kiürül. Amikor gyógyszert szed, akkor nem menstruál, hiszen a petefészek mûködése ki van kapcsolva: nincs peteérés, nincs méhnyálkahártya, nincs semmi. Csak a gyógyszer van. Vérzés is csak akkor van, amikor nem szed gyógyszert, ezért hívják megvonásos vérzésnek. Ha szünet nélkül elkezdi a második levelet, akkor nincs is vérzés. Egyszóval: amikor valaki fogigátlót szed, akkor nincs ciklusa. Akkor meg mi állna be? http://www.kismama.hu/kisgyerek/menstruacio/2092/#checkpoint6 "...ha a nõ olyan korai életkorban kezdi el szedni, amikor a ciklusa még nem áll be pontosan, a szervezet saját hormonjait érzékelõ receptorok mûködése zavart szenvedhet. A tabletta szedésének abbahagyása után úgynevezett „post-pill-amenorrhea” alakulhat ki: hónapokig, de akár évekig elmarad a havi vérzés, nincs peteérés, mivel a saját hormonokra nem lesz érzékeny a szervezet. A nõ idõlegesen meddõvé válik. Nem helyes a tablettát a menstruáció rendszerességének beállítása érdekében rendelni, hiszen tabletta mellett csak látszólag rendezõdik a ciklus. Valójában nincs peteérés, a gyógyszerszedés szünetében sem valódi menstruáció jelentkezik, hanem megvonásos vérzés."
attól is függ hány éves vagy 18évesen már sztem ellehet kezdeni fog.gátlót szedni, mert azért az mégis 99%-os biztonság... és az beállítja a rendszertelen mensit is
Nem csak gumi vagy tabletta létezik. Van hüvelygyûrû és hüvelyi pesszárium is. utóbbit nõgyógyász írja föl méretvétel után, és több évig hasznáható, ha vigyázol rá. Spermicid zselével együtt kell használni. A terhességi indexe azonos a gumiéval, ugyanakkor nem érzed sem te, sem a barátod.
ha 25-26 napos mindig, akkor rendszeres a ciklusod, ne aggódj. Picit rövidebb az átlagostól, de teljesen normális. A fogigátlóhoz ozzátennék pár dolgot. Úgy hat, hogy kikapcsolja a saját hormonrendszeredet, és átveszi felette az irányítást. Azaz már nem a te hormonrendszered irányít, hanem a gyógyszer. Tehát nem a ciklusod válik ettõl renbdszeressé - mert az tuopajdonképpen nincs, ki van kapcsolva, nincs peteérésed - hanem a gyógyszert szeded renbdszeresen, és annak a hatását érzed. A gond akkor lehet, amikor abbahagyod, és nem indul meg a peteérésed. Egyre több ilyen esettel találkozom, amikor évekig tartó fogigátló-szedés után a pár normális úton nem tud összehozni egy gyereket, csak meddõségi klinika segítségével. De eltértem kicsit a tárgytól. Javaslom a cickafark-teát és a barátserje-kapszulákat. Egyik sem gyógyszer, "csak" gyógynövény, viszont rendszeressé teszi a rendszertelen ciklust. Itt olvashatsz róla bõvebben: http://babatervezok.otthona.net/homeo-szerek.shtml Tuidom, hogy nem szeretnél babát most még, de az egészséges, jól mûködõ ciklus akkor is érdeked. :-)
A kérdező hozzászólása: igen, ezért is nem nagyon szeretnék szedni.Csak a barátom volt barátnõje szedte és így kicsit úgy érzem, hogy neki macera a gumi vagy nem tudom, hogy fogalmazzam, Sosem mondta meg meg se fordult a fejében, hogy ne használjunk, õ se olyan hülye csak mégis.És ha meg mondom neki, hogy vannak azért következményei akkor azt kapom, hogy persze ha 20 évig szedi valaki...:D köszi a tippeket amúgy és a z eddigi/következõ válaszokat:)
A kérdező hozzászólása: 17:37 jófej vagy nagyon:D de legalább valaki elmagyarázta a tabi mûködését:)
Mióta szeded, azóta nincs ciklusod, de mindegy.
nekem pl azért irta az orvos, mert nem állt be és az sokkal rosszabb mintha szedném a tabit... mióta szedem azóta normális és rendszeres 17évesen kezdtem és 4éve szedem semmi baj csak 5 évente kell egy nagyobb szünetet hagyni
Ha a ciklusod már szépen beállt, akkor jöhet a fogigátló - ha muszáj. De vannak más fogamzásgátlási módszerek is, amik nem hormonálisak, mégis hatékonyak. Pl a gumi, amit most használtok, vagy a pesszárium, amit nõgyógyász írhat fel méretvétel után, és spermicid zselével használva pont ugyanakkora a terhességi indexe, mint a gumié, ráadásul se te nem érzed aktus közben, sem a barátod.
Sejtelmem sincs. Mondjuk szerintem 18 alatt korai szexelni, de ez az én véleményem. Amikor a ciklusod beállt 25 és 35 nap közé, és általában tartja azt az idõt, pl mindig 26 napra jön meg, vagy mindig 30 napra, és nincsenek nagyobb késések, kilengések. Ehhez általában legalább két évet kell várni az elsõ mentsruációtól. Ha a ciklusod nem rendszeres, akkor a beállítására ne fogadj el fogigátlót, hanem keress másik orvost, aki komolyan veszi a problémádat, és nem intézi el azzal, hogy a szõnyeg alá söpri egy fogigátlóval. Nekem 14 évesen két hétig kellett szednem egy gyógyszer (hozzáteszem: 11 évesen jött meg elõször), és utána szépen beállt. Ha jól emlékszem, Norcolut volt, de ez nem biztos, nagyon rég volt már.
A kérdező hozzászólása: és a korai életkor medig érvényes?
A kérdező hozzászólása: nem tudom, de aggódok:$lehet nem természetes:D
Csak egy megjegyzés: a rendszertelen menzesz nem azért van mert nem szedsz fogamzásgátlót. Egyébkánt meg igazat adok az elsõnek... Csak tönkreteszed az életed a parázással. Akármikor megjöhet. Öt perc múlva stb... Sõt még az sem biztos hogy baj ha mondjuk egyátalán nem jön meg egy hónapban, sok ilyen van annak aki ideges vagy akármi történik vele... Egy emberi szervezet nem gépi pontossággalmûködik, annál sokkal egyedibb.
A kérdező hozzászólása: és akkor mitõl?baj, hogy nem rendszeres?csak azért gondoltam, mert a bogyótól tudom, hogy az, de azt nem akarok szedni, mert félek, hogy késöbb mellékhatásokkal járhat.
A kérdező hozzászólása: amúgy most leszek 19, és a nem rendszereset csak arra értettem, hogy nem mindig ugyanakkor jön meg

Cypromix-et szedek. Most járok a gy. Mentes nap 4. napján és még mindig nem jött meg. Voltam a együtt a barátommal. Aggódjak?

Cypromix fogamzásgátlót szedek, volt hogy beteg voltam de nem hánytam/ment a hasam és pontosan szedtem a gyógyszert! (Ebben a hónapban) volt hogy vettem be Nurofent.

Legjobb válasz: igen aggodhatsz kismama

igen aggodhatsz kismama
A kérdező hozzászólása: Sajnálom hogy építõ jellegû választ senki nem tudott adni... A probléma megoldódott csak késett :)

Úgy vettem észre h srác létemre jobban el tudok beszélgetni lányokkal, mint a fiúkkal. Valahogy velük előbb találom meg a közös hangot. Szerintetek ez gáz/ciki vagy jó és ne aggódjak?

Legjobb válasz: nem baj,ha jól eltudsz beszélgetni lányokkal. Sõt...van néhány fiú,aki nem merne lányokkal beszélgetni, aki szégyenlõs. De feltételezem vannak fiú haverjaid is. Ez még lõnyedre is lehet, a barátnõ választásban is.

Szerintem nem gáz, egyáltalán. Én lány létemre fiútársaságban bontakozom ki a legjobban. :D
nem gáz... a csajok szeretik általában hogyha sokat dumál neki valaki..és ha szeretsz egy lányt sokat beszélsz vele nincs pasia lehet hogy egy idõ után beléd is szeret.... ki tudja...:)
Én is így voltam, ne aggódj. Azért van, mert a lányok megértõbbek, mint a fiúk. Volt, hogy alig volt fiú barátom. Mára megváltozott, mert sok fiú barátom van, kevesebb lány, és van barátnõm is jó ideje.25
nem baj, ha jól eltudsz beszélgetni lányokkal. Sõt...van néhány fiú, aki nem merne lányokkal beszélgetni, aki szégyenlõs. De feltételezem vannak fiú haverjaid is. Ez még lõnyedre is lehet, a barátnõ választásban is.
Ha flörtre gondolsz akkor jó. Egyébként viszont a férfiak férfitársaságban sokkal szabadabban beszélnek, még a visszafogottabbak is. Tehát ha veled ez nem így van, akkor hm, hát fura.
Ezek az emberek általában homokosok.
Utolsóval majdnem egyett értek. Alapjában véve szerintem nem gáz. Akkor van baj, ha nem tudsz úgy viselkedni, hogy férfinak nézzenek és emiatt képtelen vagy párkapcsolatot kialakítani. Én például így vagyok vele. Nõk között eleve jobban érzem magamat és könnyebben kommunikálok. Szívesen lelkiznek is velem, csak képtelen vagyok párt találni. Egyszerûen jóbarátnak néznek és soha se lehetséges partnernek. Még akkor is, ha tudom, hogy tetszettem az illetõnek. Pár perc beszélgetés után barátnõ leszek igaz, hímtaggal. Na az ilyen esetben már a sajnos is érvényes. Azért lehet rajta javítani. Törekszem is rá.
nem vagy homokos csak biszex:D
Szeretném megkérdezni az elõttem komizókat, hogy miért baj az, ha valaki nem csak a bmxrõl a szg.krõl, és a kutyákról szeretne beszélni... A csajokkal sokkal több témát lehet érinteni... szexuális beálítottsàg változás nélkül. szerintem ebbe nincs semmi ciki. én is ilyen vagyok! (15/f)
Azért szeretnek Veled beszélgetni, mert sajnos nem a férfit látják benned. Persze ez nem azt jelenti, hogy homokos lennél.
jobbak az ilyen fiúk, hidd el!
hát ezzel én is így vagyok... illetve fordítva, mert én lány vagyok:D
jah ettöl nem vagy meleg és nem is leszel!!! ez csak mégjobb mert jobb esélyed van találni egy csajt!!!
Szerintem ezzel nincsen semmi baj , ne aggódj ettõl még nem vagy/leszel meleg :D
A kérdező hozzászólása: akk jó, nyugodtság van >_<
A kérdező hozzászólása: persze h vannak, elég sokan;) am kösz a válaszokat
A kérdező hozzászólása: Én is szabadon beszélgetek férfitársaságban, ezzel nincs gond :d, csak a csajokkal mintha egy fokkal jobbal ellennék
A kérdező hozzászólása: Kösz a tippet, de errõl szó sincs :D
Szerintem egyentalán nem gond, én is pont úgy vagyok mint te, és én sem vagyok meleg, nem is leszek, de õszintén nem is bánom hogy így van, mert ugye amiért sok idõt töltök velük, így a csajszerzésnél úgy körülbelül tudom hogy milyen pasikra buknak :) :D

Késik a menszeszem, 3 hete. A három hét alatt vettem 3 tesztet, mind a három negatív lett. A környezetem azt mondja, ne aggódjak, ha negatív akkor negatív. Mitől lehet akkor? Elég stresszes az életem, csak erre tudok gondolni.

Legjobb válasz: Szerintem nem "késik", hanem kimaradt egy hónap. Ha a következõ sem jön meg, akkor doki. Ha egy ritkán kimarad, az nem tragédia. Ha rendszeresen elõfordul, pedig korábban rendben volt, akkor szintén doki.

Szerintem nem "késik", hanem kimaradt egy hónap. Ha a következõ sem jön meg, akkor doki. Ha egy ritkán kimarad, az nem tragédia. Ha rendszeresen elõfordul, pedig korábban rendben volt, akkor szintén doki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, egy kicsit meg nyugtattál.

A 32. hetes ultrahangon a doki aggódó tekintettel közölte, hogy minden eredmény jó, csak a BPD kisebb (77mm). Nektek mennyi volt, illetve mi baja lehet ettől a babának? A doki elküldött genetikai ultrahangra. Aggódjak vagy annyira nem vészes?

Legjobb válasz: Miért nem kérdeztél rá a dokinál????Sztem alapból kötelessége lenne tájékoztatni,ha vmi gyanúra ad okot!!!!Nem csak átirányítani másik dokihoz.Annyit csak tudna mondani,h minek mi lehet a következménye.

Miért nem kérdeztél rá a dokinál????Sztem alapból kötelessége lenne tájékoztatni, ha vmi gyanúra ad okot!!!!Nem csak átirányítani másik dokihoz.Annyit csak tudna mondani, h minek mi lehet a következménye.
Az enyémnek a 32. héten 81 volt a BPD, 83 a TAD, és 61 az FL. Nem tudom hogy lehet-e baja a picinek de menj el a genetikaira és ott majd biztosat mondanak. De ne aggódj. Szerintem nem lesz baja.
Szia nekem a BPD 79, 6 tegnap voltam 32. hetes Uh-n. Sõt a baba még kisebb is, mint kellene viszont nagyon rendes az orvosom, mert folyamatosan nyugtat, hogy ne aggódjak semmi baj, csak nem lesz a baba óriás! Az a lényeg, hogy hétrõl hétre fejlõdjön! Én is teljesen be voltam sokkolva, hogy miért van ez és mit rontok el, de ennek nincsen oka! Az orvos azt mondja, hogy mi sem vagyunk 130 kg-os kézilabdás méretûek így a gyerek sem lesz az! Nyugi és pihenj sokat!
Örülj neki!!!Az én babám se nagyfejû, de ez csak az elõnyünkre vált, olyan szépen tudott kibújni, h gátmetszés se kellett, és a feje sem deformálódott.Már 9 hós, és mindenki azt mondja, h nagyon szép formás a feje, és még most sem nagyfejû.2 gyerekes anyuka
Nyugodj meg szerintem sincs semmi baj, az én babámnak is 77mm a bpd-je 32hét 1 naposan.Az orvos annyit mondott lehet egy héttel késõbb szülök, de nem riogattak. Ma vagyok 36 hetes és kislányom lesz. A fiammal mikor terhes voltam jóval nagyobb adatokat mértek és a súlyát is óriásira tippelték, aztán 39. hétre megszületett 3300g, és 53cm-rel. Ne aggódj, boldog babavárást.
Az én dokim is 32 hetesen közölte, hogy kisebb a fejörfogat, mint kellene, ezért mivel õ genetikus uh-s visszahívott 2 hét múlva, akkor is kisebb volt, mint kellett volna. Végül megegyeztünk, hogy biztos kicsit fiatalabb, mint számolta, vagy nem lesz óriásbébi. Kicsi lányom 2 hetet ráhúzott odabent, és ici-pici formás bababuksival megszültett makk egészségesen. Mindenki el volt ájulva, hogy milyen kicsi fejecskéje van, nem is találtam rá sapit:) Szóval nyugi, lehet egy picit el vagy számolva, vagy kis buksis lesz a babád.
Engem is halálra rémítettek, mert kisebb volt a kicsi fejmérete, és a haskörfogat is. A doki külön UH-ot csinált csak a buksijáról. (a hasa 2 héttel volt kisebb az átlagosnál) Mivel a magzatvíz is kevesebb volt, befektetett a kórházba. Mondanom sem kell, h mit éltem át! Sírtam, kétségbe voltam esve, mert elõtte nem volt semmi gond! Végül megszületett az én gyönyörû, egészséges kislányom, aki most már 4 hónapos! Semmi baja nem volt sem a fejének, sem a pocijának. Egyszerûen csak apukára ütött, aki magas, vékony, és az arcformája is az a vékony fajta. Nnna. Ezt most azért írtam le, h ne aggódj feleslegesen (bár tudom, h ettõl nem fogsz nem aggódni)! Ja, és hozzáteszem, h azzal is riogatott mki (bolti eladó, asszisztens a dokinál, doki, rokonok...), h milyen picike a hasam, "jajajj, biztos, h 4, 3, ...stb hét múlva szülsz már?? Jajj, de kicsi lesz ez a gyerek!" A lányom végül majd' 3 kg volt, ami ugyan nem olyan nagy, de nem is kicsi, és 53 cm!!! Az adatokat most sajnos nem tudom fejbõl, a párom meg már alszik, így nem keresgélek. Ha gondolod, megkeresem Neked holnap a leleteimet (az utolsó párat és a kórházi leleteket is), így pontos adatokkal is tudok szolgálni majd.
Nekem a 30+1-en volt 77.
Ne aggódj! Szerintem nincs különösebb. Az nem olyan nagy orbitális eltérés.
A kérdező hozzászólása: Annyit mondott, hogy neki kötelessége ilyen eltérésnél genetikai ultrahangra küldeni és hogyõ nem akar találgatásokba bocsájtkozni.Hát ennyi, ezért aggódom
A kérdező hozzászólása: Köszönöm megnyugtató válaszaitokat!Mindenkinek boldog babavárást és örömökben gazdag babázást kívánok

8 hónapos kisfiamnak rövidebbek a lábai, mint a többi babának. Aggódjak?

Az orvos mondta,hogy kicsit rövidebb a lába a törzséhez képest.Eléggé be vagyok ijedve.Másnak is volt hasonló gondja?Endokrinológiára küldött.Remélem,hogy csak alkati dolog.Az apuka lábai sem olyan hosszúak..

Legjobb válasz: szia! nagyon remélem! Az én kicsikémnek is rövidebb az összes végtagja, de õ achondropláziás. Ez egy törpenövés. Viszont már 32hetes terhesen tudtam. vagyis ha a te kicsidet eddig nem küldözgették különösebben vizsgálatokra bízom benne, hogy apjalába van! Ha megnyugtatna, hogy lássa olyan szakember is aki ezekkel a végtagi rendellenes növésekkel foglalkozik, vidd el a Heim Pál kh-ba dr Marschalkóhoz! Ortopédia. Õ erre specializálódott. Nagyon remélem hogy nálatok nem lesz semmi gond a babával! Bár az én kicsim is egészséges, csak egészen apróka. 2éves és 75cm. :S

szia! nagyon remélem! Az én kicsikémnek is rövidebb az összes végtagja, de õ achondropláziás. Ez egy törpenövés. Viszont már 32hetes terhesen tudtam. vagyis ha a te kicsidet eddig nem küldözgették különösebben vizsgálatokra bízom benne, hogy apjalába van! Ha megnyugtatna, hogy lássa olyan szakember is aki ezekkel a végtagi rendellenes növésekkel foglalkozik, vidd el a Heim Pál kh-ba dr Marschalkóhoz! Ortopédia. Õ erre specializálódott. Nagyon remélem hogy nálatok nem lesz semmi gond a babával! Bár az én kicsim is egészséges, csak egészen apróka. 2éves és 75cm. :S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!Írtam privit!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!