Találatok a következő kifejezésre: Aggódom, hogy lehet a babával a (19 db)

29hetes kismama. Aggódom alig mozog a babám a pocakomban. Napok óta. Egész nap semmi, este talán kis mocorgás de minimális. Az orvos mondta figyeljem hogy 10x érezhető legyen a mozgása. Hát. éppen-éppen. Valami baj lehet?

Legjobb válasz: Én is azt mondom hogy neóómenj dokihoz de az idõjárás is okozhat ilyet.Nemrég barátnõmnek se mozgott meg még sok más babás ismerõsömnek se, és rendben volt minden, csak a front lehetett az oka akkor is, hogy nem mozgott csak alig alig.félidõs kimama

Én is azt mondom hogy neóómenj dokihoz de az idõjárás is okozhat ilyet.Nemrég barátnõmnek se mozgott meg még sok más babás ismerõsömnek se, és rendben volt minden, csak a front lehetett az oka akkor is, hogy nem mozgott csak alig alig.félidõs kimama
Szia! Szerintem nem kell aggódnod, hiszen a 28.hét a nagy fordulópont a babák növekedésében és súlygyarapodásában.Egyre kisebb lesz a helyük odabent.Az pedig, hogy tíz mozgást figyelj meg, sajnos nem mindig lehettséges, mert a baba akkor is mozoghat, amikor Te ezt nem érzékeled, mert alszol, vagy éppen olyan testhelyzetben vagy.Természetesen az igazi megnyugvást az hozhatja számodra, ha megnézeted ultrahangon. Addig is ne idegeskedj, több mint valószínû, hogy nincsen semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenknek a véleményeket.Ma voltam a védönõnél ott megnézték a szivhangot.Az alapján rendben van.De még megyek az orvoshoz is.Köszönöm.Boldog baba várást mindenkinek.
szerintem menj el egy uh-s dokihoz, és akkor megnyugodsz, nincs a környéketen 4d-s? piszkáld meg kicsit, feküdj ugy h neki kényelmetlen legyen, vagy egyél édeset, igyál egy kávét..és ha ezek se használnak, inkább keresd fel a dokidat
Ezzel nem érdemes játszani, mielõbb keress fel egy orvost, aki megnézi a lepényt és a köldökzsinórt, hogy minden rendben van-e?!Lehet, hogy csak lustább a szokásosnál, de erre ráfogni semmiképpen sem szabad, egy vizsgálatot mindenképpen megér!
En a 30. hetet toltottem most be, es nekem az a tapasztalatom, hogy ebben a korban (28-30. het) mar mashogy mozognak. Eddig boxmeccs volt, most meg mar olyan, mintha nyujtozkodna, es itt-ott dudorodik. Es a legfontosabb, nem is mozog annyit. Ha minden nap erzed, az a fontos. Es en is azt figyeltem meg, hogy ha front van, kevesebb a mozgas. Amig erzed ot, addig ne aggodj. Amugy en is azt a cselt szoktam bevetni, hogy ugy fekszem, amit o nem szeret, igy egy kellemes oldalbarugas a rakcio.

A 32. hetes ultrahangon a doki aggódó tekintettel közölte, hogy minden eredmény jó, csak a BPD kisebb (77mm). Nektek mennyi volt, illetve mi baja lehet ettől a babának? A doki elküldött genetikai ultrahangra. Aggódjak vagy annyira nem vészes?

Legjobb válasz: Miért nem kérdeztél rá a dokinál????Sztem alapból kötelessége lenne tájékoztatni,ha vmi gyanúra ad okot!!!!Nem csak átirányítani másik dokihoz.Annyit csak tudna mondani,h minek mi lehet a következménye.

Miért nem kérdeztél rá a dokinál????Sztem alapból kötelessége lenne tájékoztatni, ha vmi gyanúra ad okot!!!!Nem csak átirányítani másik dokihoz.Annyit csak tudna mondani, h minek mi lehet a következménye.
Az enyémnek a 32. héten 81 volt a BPD, 83 a TAD, és 61 az FL. Nem tudom hogy lehet-e baja a picinek de menj el a genetikaira és ott majd biztosat mondanak. De ne aggódj. Szerintem nem lesz baja.
Szia nekem a BPD 79, 6 tegnap voltam 32. hetes Uh-n. Sõt a baba még kisebb is, mint kellene viszont nagyon rendes az orvosom, mert folyamatosan nyugtat, hogy ne aggódjak semmi baj, csak nem lesz a baba óriás! Az a lényeg, hogy hétrõl hétre fejlõdjön! Én is teljesen be voltam sokkolva, hogy miért van ez és mit rontok el, de ennek nincsen oka! Az orvos azt mondja, hogy mi sem vagyunk 130 kg-os kézilabdás méretûek így a gyerek sem lesz az! Nyugi és pihenj sokat!
Örülj neki!!!Az én babám se nagyfejû, de ez csak az elõnyünkre vált, olyan szépen tudott kibújni, h gátmetszés se kellett, és a feje sem deformálódott.Már 9 hós, és mindenki azt mondja, h nagyon szép formás a feje, és még most sem nagyfejû.2 gyerekes anyuka
Nyugodj meg szerintem sincs semmi baj, az én babámnak is 77mm a bpd-je 32hét 1 naposan.Az orvos annyit mondott lehet egy héttel késõbb szülök, de nem riogattak. Ma vagyok 36 hetes és kislányom lesz. A fiammal mikor terhes voltam jóval nagyobb adatokat mértek és a súlyát is óriásira tippelték, aztán 39. hétre megszületett 3300g, és 53cm-rel. Ne aggódj, boldog babavárást.
Az én dokim is 32 hetesen közölte, hogy kisebb a fejörfogat, mint kellene, ezért mivel õ genetikus uh-s visszahívott 2 hét múlva, akkor is kisebb volt, mint kellett volna. Végül megegyeztünk, hogy biztos kicsit fiatalabb, mint számolta, vagy nem lesz óriásbébi. Kicsi lányom 2 hetet ráhúzott odabent, és ici-pici formás bababuksival megszültett makk egészségesen. Mindenki el volt ájulva, hogy milyen kicsi fejecskéje van, nem is találtam rá sapit:) Szóval nyugi, lehet egy picit el vagy számolva, vagy kis buksis lesz a babád.
Engem is halálra rémítettek, mert kisebb volt a kicsi fejmérete, és a haskörfogat is. A doki külön UH-ot csinált csak a buksijáról. (a hasa 2 héttel volt kisebb az átlagosnál) Mivel a magzatvíz is kevesebb volt, befektetett a kórházba. Mondanom sem kell, h mit éltem át! Sírtam, kétségbe voltam esve, mert elõtte nem volt semmi gond! Végül megszületett az én gyönyörû, egészséges kislányom, aki most már 4 hónapos! Semmi baja nem volt sem a fejének, sem a pocijának. Egyszerûen csak apukára ütött, aki magas, vékony, és az arcformája is az a vékony fajta. Nnna. Ezt most azért írtam le, h ne aggódj feleslegesen (bár tudom, h ettõl nem fogsz nem aggódni)! Ja, és hozzáteszem, h azzal is riogatott mki (bolti eladó, asszisztens a dokinál, doki, rokonok...), h milyen picike a hasam, "jajajj, biztos, h 4, 3, ...stb hét múlva szülsz már?? Jajj, de kicsi lesz ez a gyerek!" A lányom végül majd' 3 kg volt, ami ugyan nem olyan nagy, de nem is kicsi, és 53 cm!!! Az adatokat most sajnos nem tudom fejbõl, a párom meg már alszik, így nem keresgélek. Ha gondolod, megkeresem Neked holnap a leleteimet (az utolsó párat és a kórházi leleteket is), így pontos adatokkal is tudok szolgálni majd.
Nekem a 30+1-en volt 77.
Ne aggódj! Szerintem nincs különösebb. Az nem olyan nagy orbitális eltérés.
A kérdező hozzászólása: Annyit mondott, hogy neki kötelessége ilyen eltérésnél genetikai ultrahangra küldeni és hogyõ nem akar találgatásokba bocsájtkozni.Hát ennyi, ezért aggódom
A kérdező hozzászólása: Köszönöm megnyugtató válaszaitokat!Mindenkinek boldog babavárást és örömökben gazdag babázást kívánok

Én 6 hetes terhes vagyok. Kicsit aggódok, mert ez a baba a második terhességem és az előzőnél volt reggelente hányingerem a másodiknál csak néha érzek olyan hasfájást mint ha meg akarna jönni és gyakran járok wc-re. Lehet, hogy baj van a babával?

Legjobb válasz: szia, nekem semmilyen tunetem nem volt, 4-5 napig feszult a mellem es ennyi azota sem volt semmi tunetem, se kajaundor, se kivanossag. a megjon erzes azt mondtaa dokim, hogy nrmalis, mert no a mehed es nulnak a szalagok, ha barnazol az viszont baj, akkor irany doki, addig nincs semmi gond. nekem is vannak idonkent erdekes fajdalmaim, amik mind a terhessegnektudhatok be:) mindenkinel mas es mas tunetek vannak

szia, nekem semmilyen tunetem nem volt, 4-5 napig feszult a mellem es ennyi azota sem volt semmi tunetem, se kajaundor, se kivanossag. a megjon erzes azt mondtaa dokim, hogy nrmalis, mert no a mehed es nulnak a szalagok, ha barnazol az viszont baj, akkor irany doki, addig nincs semmi gond. nekem is vannak idonkent erdekes fajdalmaim, amik mind a terhessegnektudhatok be:) mindenkinel mas es mas tunetek vannak
Nincs semmi baj, más nemû a baba mint az elõzõ. Szurkolok!
Még csak az sem biztos, hogy más nemû, mint az elõzõ... Minden terhesség más, nekem még csak kettõ volt, de össze sem lehet hasonlítani, más-más tünetem volt/nem volt mindkettõvel...
Ja, és két lányom van, ez lemaradt. :o) Viszont teljesen különböznek kint is, nem csak bent... :-D

Mennyi ideig szabad hason fekudni-aludni? Nagyon szeretek hason aludni de aggodok hogy ez artalmas lehet a babamnak. Elore is koszi:16 hetes anyuka

Legjobb válasz: Szia! Én ugy a 16-dik:-) hétig aludtam hason,utánna már nem akartam! Az elején nehéz volt megszokni,de késöbb már ment a háton és az oldalt alvás(az is csak a jobb felén,mert a baba a bal oldalt nem szerette) Üdv és boldog babvárást neked!

Szia! Én ugy a 16-dik:-) hétig aludtam hason, utánna már nem akartam! Az elején nehéz volt megszokni, de késöbb már ment a háton és az oldalt alvás(az is csak a jobb felén, mert a baba a bal oldalt nem szerette) Üdv és boldog babvárást neked!
én is 16 hetes pocis vagyok , de én ha akarnék se tudnék ráfeküdni, mert akkora!
Szia! A babának nem árt, ettõl ne félj! Egy idõ után úgyis kényelmetlen lesz, és akkor majd testhelyzetet kell váltani.
Én 11+5 vagyok de nem is mertem hason feküdni eddig se elsõ perctõl kezdve! Lehet?
A kérdező hozzászólása: Ha almomba hasra fordulok mindig felebredek es ez nagyon kellemetlen mert igy eleg kevest alszok.De ahogy mondtatok majd megszokom.Koszi a valaszokat.
Ameddig tudsz, aludj hason vagy háton, ha úgy kényelmes. A végén már csak úgyis oldaltfekve fogsz tudni, már ha egyáltalán fogsz aludni.

12 hetes vagyok, az lehet, hogy nem érzem bent a babámat? A mellem feszül, menzi görcseim is vannak és folyásom is. Mégis valami miatt nem érzem, hogy ott lenne. Aggódom. Nagyon szeretném ezt a babát.

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj! Pihizz! A babádat még nagyon sokáig nem fogod érzeni! kb 18-20 hét körül lesz az hogy érzed a mozgását! Van aki már elõbb is érzi, ez alkati kérdés is! Boldog baba várást!

Szia! Ne aggódj! Pihizz! A babádat még nagyon sokáig nem fogod érzeni! kb 18-20 hét körül lesz az hogy érzed a mozgását! Van aki már elõbb is érzi, ez alkati kérdés is! Boldog baba várást!
A menstruációs görcshöz hasonló az csak a méhösszehúzódások miatt van ami természetes..Ott novegszik valami már :) A folyás is sok nõnél elõfordul, ha nem kóros csak fehér színû nem baj, használj intim mosót és tisztasági betétet úgy könnyebben fogod viselni.A baba nekem a 18.héten mozdult meg elõször..azóta már a párom is érzi ha kapál :) 20 hetes kismama:)
szia én is kismama vok igaz még cs 6 hetes de még én sem érzek semmi különlegeset
Kedves kismama!!Elöször is nyugodj meg ne idegeskedj!én 14.-dik hétben vagyok és már én is várom hogy mikor érzem a babám, ne félj ha beindul nem is lesz megállás.Görcsöket éreztem és elégéé fájtak is de elmulik.egy héten belül.14.hetesen már nem is érzem csak néha ha elfáradok.szóval ne aggodj. jó baba várást!és jó egészséget nektek Amina Milla

Mi lehet a baj? Aggódom. Pár napja nagyon keveset szopizik 9, 5 hós babám és ha esetleg üvegből adnám neki, azt ellöki. Mi lehet a gond? Mit tudok tenni, hogy tudjak adni neki még tejet?

Eddig reggel és este szopizott, a többi étkezésre már mást kap, gyönyör?en eszik. Ha úgy adódott cumisüvegb?l is megitta a lefejt tejet. Most sem a lefagyasztott és felengedett tejet, sem a frissen fejt tejet nem issza meg üvegb?l és kb fél/ 1 percig szopizhat, aztán elfordul. Eddig nyugodt voltam, mert arra gondoltam, ha nem szopik tovább, odaadom neki a lefejt tejeket (nagyon sok van), de így hogy nem issza meg, nem tudom mi lesz. Segítene valaki?

Legjobb válasz: A babád elválasztotta magát. Ez van, sokat nem tehetsz ellene. A lefejt tejet fel tudod egyébként használni az étele elkészítéséhez, nem egy ilyenrõl hallottam már (tejbegríz anyatejjel és hasonlók).

A babád elválasztotta magát. Ez van, sokat nem tehetsz ellene. A lefejt tejet fel tudod egyébként használni az étele elkészítéséhez, nem egy ilyenrõl hallottam már (tejbegríz anyatejjel és hasonlók).
A kérdező hozzászólása: Igen, erre én is gondoltam. Köszönöm. Még valaki?
Alszik a babád ne izgulj! Próbálj meg kényelmetlen testhelyzetet felvenni és akkor biztos meg fog mozdulni és megnyugszol.
Szia! Ne izgulj nincs semmi baj!!! nekem is van ilyen...eléggé aggasztó de õ is alszik valamikor:) Nem csak jó testhelyzetben mozdulhat meg hanem akkor is ha kényelmetlen neked is mert akkor valszeg neki is az és akkor majd meg mozdul:) ) minden jót 20 hetes kismama:)
meg kicsi majd kesobb jobban erzed ha mozog, en orultem mikor aludt mert a bordaimat majd eltorte.nyugi, nincs gaz.
Szia. Biztos, hogy semmi gond.Ez mindenkinél így van.Mozog ö, csak még kissebbeket rúg, vagy nyom, és aze´rt nem érzed indíg, meg hát alszik.Nyugodj meg ma, vagy holnap biztosan érezni fogod.Az is lehet, hogy a te babád nyugodtabb, és nem is fog annyit mozogni. Nekem már sokszor fáj olyan eröseket nyom.De ettöl szebb érze´s nem kell. Gratula a babához. 29hetes kismama.
Az elején még nem fogod minden nap érezni. Nagyon sokat alszik még és minden mozgását még egyébként sem érzed csak amikor közelebb van a méhed falához és erõsebbeket rúg! Ez miatt ne aggódj biztos minden rendben. Ez normális dolog!
Szerintem sincs okod aggodalomra.Az elejen kevesebbet erzed a mozgasokat, mert hamar elfarad a pici, de az is elofordul hogy nem erzed meg olyan eroteljesnek a mocorgasokat.En a 20. heten ereztem eloszor , hogy ficankol, de csak estenkent, napkozben semmit.Most mar egyre tobbszor es eroteljesebben mozog mindegy milyen napszak van.Tudtomra adja ha valami tetszik vagy epp nem tetszik neki.Gondolok zenere vagy kenyelmetlen testhelyzetre peldaul.Ugyhogy nyugi!:) Gratula a babahoz!24 hetes kismama

13 hetes kismama vagyok, ma nagyon sírtam, és úgy éreztem, hogy a vérnyomásom is felment! Most aggódom, ugye ettől nem lehet baj a babának? Nyugtassatok meg!

Legjobb válasz: Hát ha az megnyugtat, nekem már a terhesség elõtt is magas volt sajna a vérnyomásom, persze jobb azóta sem lett, de a babának (egyelõre) még semmi baja! Bár nem tudom miért sírtál, de most már ne idegeskedj!

Hát ha az megnyugtat, nekem már a terhesség elõtt is magas volt sajna a vérnyomásom, persze jobb azóta sem lett, de a babának (egyelõre) még semmi baja! Bár nem tudom miért sírtál, de most már ne idegeskedj!

8 hetes állapotos vagyok Aggódom, mert a melleim nem feszülnek úgy, mint idáig Egyébként is kicsik a melleim, de idegesít, hogy most miért nem feszül annyira. Ha elmúlik, vagy minimálissá válik a mellfeszülés attól még lehet minden rendben a babával?

Tegnap voltam UH-n, a babának van szívverése, közel 14 mm-es. Az émelygés megvan. Ennek ellenére aggódom.

Legjobb válasz: Szia! Ezen ne aggódj,ettõl még a babával minden rendben. Nem elõírás hogy egyáltalán érezz valamit is a melleden. Én is igy kezdtem az elején hogy hol feszült meg fájt mintha le akarna szakadni,aztán átváltott és semmit nem éreztem. Nálam mintha hullámokban jönne a mellnövekedés. Mostmár 20 hetes vagyok és a duplájára nõttek pedig én is kis mellû vagyok. Ugyhogy ne aggódj majd beindulnak.

Szia! Ezen ne aggódj, ettõl még a babával minden rendben. Nem elõírás hogy egyáltalán érezz valamit is a melleden. Én is igy kezdtem az elején hogy hol feszült meg fájt mintha le akarna szakadni, aztán átváltott és semmit nem éreztem. Nálam mintha hullámokban jönne a mellnövekedés. Mostmár 20 hetes vagyok és a duplájára nõttek pedig én is kis mellû vagyok. Ugyhogy ne aggódj majd beindulnak.
Minden rendben , emiatt ne aggódj. A mellfeszülés elmúlik, majd késõbb visszajön. Nyugalom! 22 hetes kismama
szia! A cicifeszülés nem kell, hogy állandó legyen. Nekem annyira nem is feszült. Mikor a doki elõször megviszgált , úgy 8 hetes lehettem. Közölte , hogy jók a sejtéseim: terhes vagyok. Erre az asszisztens belekotyogott, hogy milyen tünetei vannak? soroltam , hogy ez meg ez és jött az a kérdés, hogy ..."és mellfeszülés"? Ja, mondom , igen , az is. Tehát nem olyan nagy gond , ha nem mindennap van.Az émelygés se kell, hogy állandó legyen. Én pl. nagyon rosszul voltam az elsõ három hónapban és már örültem neki, ha 1-2 napot "alábbhagyott" a dolog :) Összefoglalva. Nyugi!! :) ) 25 hetes kismami
Ne aggódj! Ha a többi tünet megvan, és tegnap az uh-n is minden rendben volt, akkor nincs gond! Nekem is van hogy egyik nap alig fáj, vagy nem fáj a cicim, a másik nap meg megõrülök! :) Csak jóra gondolj, bár elhiszem hogy idegeskedsz, de az csak árt! Sok boldogságot! 16 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :-) most már nyugodtabb vagyok!
Nekem is kicsik a melleim.Szültem kétszer, (most tervezzük a 3-ik babát).A szülére akkorák lettek a melleim, hogy a tükörbe csodálkoztam is magamon!!!A tejtemelõdésed ha folyamatos és rendszeres lesz, akkor melátod, hogy kár volt izgulnod! Amúgy meg lécci ne idegeskedj ezen a semmiségen, mertazzal még a babának is ártasz! Kellemes babavárást!
Nem.
Semmi az ég egy adta világon!!!!!! Most viszont már vigyázz magadra. Gratulálok:) )))
Nem lehet semmi baja.
Nem lesz semmi baja, viszont örüljetek nagyon, mert akkor mégis összejött spontán a baba! Gratulálok, boldog babavárást!
Semmi baja nem lesz a babának. A spermiumok kb. 80-90 nap alatt fejlõdnek ki, érnek, úgyhogy az aktus napján történõ berúgás ezt egyáltalán nem befolyásolja. Boldog babavárást!
Én is egy alaposan átmulatott éjszaka után lettem terhes...
Én életemben kétszer rúgtam be, egyszer még tizenévesen másodjára amikor terhes lettem. :) ) Persze utólag nagyon megijedtem, mert azt mondta a doki, hogy nagyon nehezen fogok teherbe esni.
Semmi baja nem lesz! :-) Nekem október 3.-án azt mondta az orvos hogy csak lombikkal lehet gyerekem, 2 ciklussal késõbb spontán teherbe estem! Vigyázz magadra! :-) 20 h kismama
semmi baja nem lesz. mikor még nem tudtam, hogy terhes vagyok, akkor voltak a munkahelyi karácsonyi bulik, ahol azért ittunk 1-1 pohár bort és rövidet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!