Találatok a következő kifejezésre: Agatha Christie kicsi (14 db)

Agatha Christie-Tíz kicsi néger c. könyve szerintetek jó karácsonyi ajándék a testvéremnek? (26 éves, még sosem olvasott Agatha Christie-t).

Legjobb válasz: Más Agatha Christie könyv is szóba jöhet, annyi biztos,hogy szereti a krimit.

A kérdező hozzászólása: Más Agatha Christie könyv is szóba jöhet, annyi biztos, hogy szereti a krimit.
Agatha Christietõl nekem ez a kedvencem. A nõvéred helyébe biztos örülnék :)
Jó bevezetõ, de vigyázni kell, mert lehet, hogy ismeri a sztorit... eléggé népszerû a története, fõleg ha szereti a krimiket.
Szerintem nagyon jó könyv, ha nem ismeri, akkor biztos fog neki örülni. Alternatívaként megemlíteném Edgar Allan Poe valamelyik novelláskötetét (pl Morgue utcai kettõs gyilkosság), ez nagyon hangulatos, és többek között Poe a krimi atyja. Viszont nekem a kedvencem a Sherlock Holmes sorozat, itt van a polcomon az összes SH történet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Amúgy nem nõvérem, hanem bátyám van.:) Én majdnem biztos vagyok benne, hogy nem ismeri a történetet, eddig amilyen krimi könyveket láttam nála(szeret olvasni, de azért nem szokott olyan sûrûn) azok mind modernebb könyvek voltak, tehát olyanok amik nem rég jelentek meg.
Bocsi, nem tudom honnan vettem, hogy nõvéred van :)
Én Agatha Christie-tõl a Halál a Niluson-nal kezdtem. (Ne röhögjetek ki: még csak 12 éves vagyok :) )

Agatha Christie: Tíz kicsi néger c. könyvében ki a gyilkos? Mi a véleményed erről a könyvről?

Legjobb válasz: Az egyik kedvenc könyvem.Bár Agatha Christie a kedvenc íróm,és minden könyvét imádom. A 10 kicsi négerben ha végig olvastad pontosan megtudod,hogy kia gyilkos,és miért ölt.. Már régen olvastam,de tudom,hogy a Bíró a gyilkos aki ha jól emlékszem a többiek számára ötödiknek halt meg. Voltaképpen az egyik áldozattal összebeszéltek,hogy az õ halálát megjátsszák,és az illetõ gyorsan kijelenti,hogy a bíró halott,majd a sziklánál találkoznak.De a bíró megölte a "társát"...A végén mégis megöli magát is,mert saját magát is bûnösnek tartja..(de a bíró volt aki a legutolsó öngyilkosságnál a széket a sarokba teszi..Ezért bökkenõ a vége..

Az egyik kedvenc könyvem.Bár Agatha Christie a kedvenc íróm, és minden könyvét imádom. A 10 kicsi négerben ha végig olvastad pontosan megtudod, hogy kia gyilkos, és miért ölt.. Már régen olvastam, de tudom, hogy a Bíró a gyilkos aki ha jól emlékszem a többiek számára ötödiknek halt meg. Voltaképpen az egyik áldozattal összebeszéltek, hogy az õ halálát megjátsszák, és az illetõ gyorsan kijelenti, hogy a bíró halott, majd a sziklánál találkoznak.De a bíró megölte a "társát"...A végén mégis megöli magát is, mert saját magát is bûnösnek tartja..(de a bíró volt aki a legutolsó öngyilkosságnál a széket a sarokba teszi..Ezért bökkenõ a vége..
Szerintem ez Agatha Christie legjobb könyve, én nagyon szeretem.
A kérdező hozzászólása: MI az ürügy ami miatt oda hívja V. A. Lacky a nyolc vendéget?
A kérdező hozzászólása: Sajnos még nem olvastam, de nagyon felkeltette az érdeklõdésem, ezért mindenképpen elfogom olvasni. Kérdezhetnék még 1-et? Most olvasgatom a történet leírását és ott az áll, idézem: "A Devonshire partjainál fekvõ kis Néger-sziget fényûzõ luxusvillájába az új tulajdonos V. A. Lacky nyolc vendéget hív ügyesen kitalált ürügyekkel". V. A. Lacky, akkor egyenlõ a bíróval? és õ mindenkit ugyanazzal az ürüggyel hív a szigetre? vagy mindenkit más ürüggyel? Aztán, :"rejtélyt egy palackpostával érkezõ levél oldja meg." ezt a levelet ki írta, mi áll benne, és ki találja meg? Nagyon szépen köszi a segítséget
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Hát tök jó lesz így nekiállni egy könyvnek hogy elõre tudod ki a gyilkos ennek sok értelme volt xD :D amúgy egy hihetetlen jó könyv, én ezt olvastam elõször :)
Az egyik hozzászóló válaszát kijavítanám. Vera szerelmes volt egy pasiba (Hugo ) akinek volt egy unokaöccse, ez a kisfiú fulladt vízbe...Vera szerelmének anyagi gondjai voltak, a kisfiú örökölt. Ha lány lett volna, nem örököl...így Vera hagyta vízbe fúlni a kisfiút, hogy az örökség a szerelmére szálljon vissza és az elvehesse õt feleségül...

Agatha Christie 10 kicsi néger c. könyvében hogy van a mondóka?

Előre is köszi!

Legjobb válasz: Tíz kicsi néger éhes lett egyszer; s vacsorázni ment, Egyik rosszul nyelt, megfulladt, s megmaradt kilenc. Kilenc kicsi néger késõn feküdt le, s rosszat álmodott, Egy el is aludt másnap, s nem maradt, csak nyolc. Nyolc kicsi néger sétára ment egy szép kis szigeten, Egy ott is maradt örökre, s így lettek heten. Hét kicsi néger tûzifát aprít, gyújtóst hasogat, Egyik magát vágta ketté, s már csak hat maradt. Hat kicsi néger játszadozik a kaptárok között, Egyet megcsíp egy kis méh, és nem marad, csak öt. Öt kicsi néger tanulgatja a törvény betûjét, Egyik bíró lesz a végén, s marad, csak négy. Négy kicsi néger tengerre száll, és egy piros lazac Egyet lépre csal, bekapja, s csak három marad. Három kicsi néger állatkertben jár, egy nagy medve jõ, Egyet keblére ölel, és így marad kettõ. Két kicsi néger kiül a napra s sütkérezni kezd, Egyik pecsenyévé sül és nem marad, csak egy. Egy kicsi néger magára hagyva, árván ténfereg, Felköti magát, és vége is, mert többen nincsenek.

Tíz kicsi néger éhes lett egyszer; s vacsorázni ment, Egyik rosszul nyelt, megfulladt, s megmaradt kilenc. Kilenc kicsi néger késõn feküdt le, s rosszat álmodott, Egy el is aludt másnap, s nem maradt, csak nyolc. Nyolc kicsi néger sétára ment egy szép kis szigeten, Egy ott is maradt örökre, s így lettek heten. Hét kicsi néger tûzifát aprít, gyújtóst hasogat, Egyik magát vágta ketté, s már csak hat maradt. Hat kicsi néger játszadozik a kaptárok között, Egyet megcsíp egy kis méh, és nem marad, csak öt. Öt kicsi néger tanulgatja a törvény betûjét, Egyik bíró lesz a végén, s marad, csak négy. Négy kicsi néger tengerre száll, és egy piros lazac Egyet lépre csal, bekapja, s csak három marad. Három kicsi néger állatkertben jár, egy nagy medve jõ, Egyet keblére ölel, és így marad kettõ. Két kicsi néger kiül a napra s sütkérezni kezd, Egyik pecsenyévé sül és nem marad, csak egy. Egy kicsi néger magára hagyva, árván ténfereg, Felköti magát, és vége is, mert többen nincsenek.


Agatha Christie-Tíz kicsi néger könyvéből van film?

Legjobb válasz: Igen. A címe : Tíz kicsi indián http://www.port.hu/tiz_kicsi_indian_ten_little_indians/pls/w..

Van két feldolgozás is: Tíz kicsi néger (Desyat negrityat, 1987) http://www.filmkatalogus.hu/Tiz-kicsi-neger--f32331 Tíz kicsi néger (And Then There Were None, 1974)http://www.filmkatalogus.hu/Tiz-kicsi-neger--f17089
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Agatha Christie: Tíz kicsi indián vagy Tíz kicsi néger?

Olyan könyve nincs Agatha Christie-nek, hogy Tíz kicsi indián, csak olyan van, hogy tíz kicsi néger, igaz? Viszont van egy olyan film (Agatha Christie nevű írónővel), hogy tíz kicsi indián:

Legjobb válasz: Mind a két könyv valós: http://www.deliciousdeath.com/34/34eng.html

Mind a két könyv valós: http://www.deliciousdeath.com/34/34eng.html
Az egész a rasszizmusról szólt, a négert túl rasszistának találták, ezért átírták indiánra, nem csak a címben, mivel az kevésbé rasszista. :) ))) Amikor már ez is túl rasszista lett, jött az új cím, a szobrok meg katonák lettek. Ez az utolsó változat úgy néz ki, ki fog tartani még egy darabig.
Én a Tíz kicsi négert olvastam... és nem tudom kellõképpen kifejezni érzéseimet! Egyszerûen fantasztikus! Az a furfangos, fifikás megoldások! Rajongok Agatha-ért!!!!! Nagyon ajánlom!
"A Tíz kicsi néger Agatha Christie egyik nagy sikerû krimije, 1939. november 6-án jelentette meg a Collins Crime Club az Egyesült Királyságban, 1940 januárjában az Amerikai Egyesült Államokban is megjelent And Then There Were None címen. A mûvet a Tíz kicsi indián címmel vetítették a mozik. Magyarországon elõször 1941-ben jelent meg A láthatatlan hóhér címmel Vécsey Leó fordításában.[1] A könyv Agatha Christie legkeresettebb bestsellere, több mint 100 millió példányt adtak el belõle, minden idõk legnagyobb sikerû krimije."
Ja, s még annyi, hogy az amerikai filmváltozat címe szintén "And Then There Were None". Egyébként több filmváltozat is készült, Európában, USA-ban egyaránt. And Then There Were None (1945) – amerikai mozifilm; rendezte: René Clair Ten Little Indians (1965) – angol mozifilm; rendezte: George Pollock Zehn kleine Negerlein (1969) – német TV-film; rendezte: Hans Quest Ten Little Indians (1974) – angol mozifilm; rendezte: Peter Collinson Gyeszjaty negrityjat (1987) – szovjet mozifilm; rendezte: Sztanyiszlav Govoruhin Ten Little Indians (1989) – amerikai mozifilm; rendezte: Alan Birkinshaw Harper's Island (2009) - amerikai sorozat; rendezõ/producer: Ari Schlossberg (habár nem fedi teljesen az eredeti sztorit, de alapjaként mindenképpen a mû szolgált)

Melyik a legizgalmasabb Agatha Christie regény, amiben tényleg nagy a feszültség és nagy a csattanó? (A Tíz kicsi négeren kívűl)

Legjobb válasz: Szerintem 'Az ABC-gyilkosságok' és az 'Egy marék rozs' eléggé jó olvasmány. Mondjuk én az ABC-nél jobban meglepõdtem, hogy ki a gyilkos.

Szerintem 'Az ABC-gyilkosságok' és az 'Egy marék rozs' eléggé jó olvasmány. Mondjuk én az ABC-nél jobban meglepõdtem, hogy ki a gyilkos.
Csattanó terén szerintem messze Az Ackroyd-gyilkosság viszi a pálmát. A "legfeszültebb" címet a következõk közül adnám valamelyiknek: Miért nem szóltak Evansnak?, Gloriett a hullának, Holttest a könyvtárszobában
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Most épp az ABC-gyilkosságokat kezdtem el.
Jó választás! :D (elsõ vagyok)
A csattanó szerintem a Gyilkosság az Orient expresszen-ben is nagy;))

Agatha Christie - Tíz kicsi négerében valamit nem értek. Tudna segíteni valaki?

SPOILER! A végén kiderült hogy a gyilkos a bíró. Viszont az elején amikor le van írva hogy kit milyen módon hívnak meg a villába, akkor a bíró is kap egy levelet, amiben meghívják a villába. Akkor tulajdonképpen magának írt levelet??

Legjobb válasz: Igen, csak megtévesztés az egész.

Igen, csak megtévesztés az egész.
Nekem mamám mesélt a storyról, és egyenlõre olyan, mintha újszülöttnek az abc-t tanítanák... Dee majd elolvasom én is, és remélhetõleg rájövök, hogy mi van :D

Mit gondoltok Agatha Christie - Tíz kicsi néger című könyvéről?

Én most olvasom, és még csak a felénél tartok (még csak hárman haltak meg, és hét figura maradt). Én már most imádom és alig bírom letenni, és úgy érdekel, hogy ki lesz a végén Mr. Lacky. Én kett?re gyanakszok, de mivel törzs Poirot-olvasó vagyok megtanultam, hogy Agatha Christie-nél sosem az a gyilkos, akire gyanakszunk. De én végül is mindenkire gyanakszok valamiért, de van két f?. Ti kire gyanakodtatok a legjobban? Persze ne mondjátok el, hogy ki a gyilkos (de nem lennék meglepve, ha egy teljesen független személy lenne). Várom a válaszokat, és a véleményeteket is! :) 12L

Legjobb válasz: Én is nagyjából annyi idõs koromban olvastam, mint most te. Le sem bírtam tenni olyan izgalmas volt, hogy 1 nap alatt kiolvastam. Azóta már többször is, de már régen és nem emlékszem ki a gyilkos, de biztos nem az akire gyanakszol. További jó olvasást:)

Én is nagyjából annyi idõs koromban olvastam, mint most te. Le sem bírtam tenni olyan izgalmas volt, hogy 1 nap alatt kiolvastam. Azóta már többször is, de már régen és nem emlékszem ki a gyilkos, de biztos nem az akire gyanakszol. További jó olvasást:)
Egyik legjobb Agatha Christie könyv , én pár napja olvastam ki és csak ajánlani tudom!
Nagyszerû könyv izgalmas, és a végkifejlete is érdekes lett. Egyik magyar írónk Lõrinc L. László is ebbõl a regénybõl vett sok ötletet a saját regényeihez.
Ja a másik meg ez, hogy ki a gyilkos.. szerintem ez csalás! Nem ér hogy pont õ a gyilkos, aki. Átejti az írót tök nem fair módon.
Nekem egyáltalán nem jött be. Egyik legrosszabb.. mondjuk lehetne rosszabb is. Olyan tákolt-mákolt a történet, ilyen a valóságban soha nem történne meg. Nem tudom beleélni magam. És ráadásul olyan életszerûtlenül viselkednek a figurák, szerintem béna.. Hogy is mondjam annyira meg van szerkesztve, hogy minden klappoljon, de tele van ellentmondással mégis.. Egyszóval nem tetszett. Állítólag A. C-nek ez az egyik legjobb mûve.. akkor a többibe bele se kezdek.
A legjobb A.C. könyv. Zseniális!
Nagyon jó könyv és garantáltan nincs olyan ember aki ne lepõdne meg a végén. NEM lehet megmondani ki a gyilkos :D
Ez volt az elsõ AC könyv, amit olvastam. Wááá soha nem olvastam még jobbat!! Viszont én sem bírtam ki és megnéztem az utsó oldalt a könyv fele körül, tehát tudtam ki a gyilkos :(( Mondjuk így is izgalmas volt. Én eredetileg ajj nem jut eszembe a neve, de arra a fickóra gyanakodtam, akit a végén Victoria (asszem így hívják, ugye) megöl. Meg aztán gyanakodtam az igazi gyilkosra is, mert az õ szemszögébõl azt hiszem nem mutat jeleneteket. Ezért talán nyilvánvaló is volt... 14/L
A kérdező hozzászólása: Utolsó, azt is imádom! Az a másik kedvenc Agatha Christie-könyvem. A film is nagyon jó belõle. Meg a másik kedvenc Poirot-m a Nyílt kártyákkal, meg a Zátonyok közt. Ja, a hétvége gyilkosságokban olyan közönséges és egyértelmû, hogy ki lesz a gyilkos, hogy az ember azonnal elveti, és beválik... Ezt úgy csinálják, hogy leadnak tízet, amikbõl az ember megtanulja, hogy sosem az lesz a gyilkos, akire elõször gondol, és a tizenegyedikben pedig bevetik a trükköt... Ez az írónõ kész legenda. Nálam abszolút dobogós a kedvenceim között. :D
Én nem régen olvastam, és az 5-6. ember után én is egy külsõ személyt gondoltam...Nekem egyszer sikerült majdnem eltalálnom a gyilkost:) a Hétvégi gyilkosságban kb. a felénél mmondanak valamit, amibõl következtettem rá hogy akkor õ, de aztán elvetettem, hogy áá biztos nem...és õ lett(elég hülyén hangzik, de nem akarok spoilerezni 14L Ja és a kérdésre válaszolva:egyik legjobb.Gyilkosság az Orient Expresszent olvastad már? Az is iszonyatjó:) :)
Ez volt az elsõ A. C., amit olvastam. Ekkor tanultam meg, hogy nála mindig az a gyilkos, akit az elsõ húsz oldalon megnevezek. Így kissé unalmas az életmûve. :) De szeretem. A teljesen független személy mint gyilkos teóriát azért vetheted el (ez most nem spoiler), mert Christie tudott krimit írni, és a krimik elsõ fõszabálya, hogy a tettes nem lehet külsõ személy valahonnan a pályaudvarról, hanem meg kell jelenjen a regényben, szerepet kell kapjon. Különben deus ex machina feloldás, az pedig az olvasó átejtése.
Azt, hogy az egyik legjobb könyv! Sok A.C.-t olvastam már, de ez a kedvencem:D Végig lövésem se volt, ki lesz a tettes... (mondjuk, ez sok A.C. könyvre igaz:)
A kérdező hozzászólása: Szerintem még én is sokszor el fogom olvasni , de elkövettem egy olyan orbitális baklövést, hogy elolvastam az utolsó oldalt (ez egy rossz szokásom), és most már tudom, hogy ki a gyilkos. De van a vers, és annak tíz mondata. Én minden sorhoz raktam egy-egy embert, és felírtam õket egy táblázatba, aztán majd meglátom, hogy mennyi jön be. Az utolsó úgyis tudom (saaaajnos). Le kéne errõl szokjak, fõleg, ha krimit olvasok. Már nem egy Poirot részt is így csaptam agyon.
Most olvastam ki, és egyszerûen zseniális!A végén én is nagyon meglepõdtem azon, ki a gyilkos

Hol lehet megnézni Agatha Christie tíz kicsi néger olvasónaplóját?

Linkelnétek tartamat, vagy olvasónaplót, de ne azt, ami a könyv hátulján van, hanem olyat, amib?l megértem, h mir?l van szó?!

Legjobb válasz: Olvastad a knyvet, és úgy nem érted? Vagy nem is akarod elolvasni...

Olvastad a knyvet, és úgy nem érted? Vagy nem is akarod elolvasni...
A kérdező hozzászólása: még nem volt idõm elkezdeni, de el akarom olvasni
A kérdező hozzászólása: de amúgy válaszokat kértem és jó lenne, ha válaszolnátok
Ha el akarod olvasni, akkor minek lelõni a megoldást egy olvasónaplóval?
A kérdező hozzászólása: mert normál iskolákban úgy szokás, h egyest kapsz ha nem olvasod el idõre és mivel ezt is meg fogod kérdezni, nem mondom el, h nem olvastam el, hanem dogát fog iratni és rájön, viszont én meg nem akarok egyestkapni
mert normál iskolákban úgy szokás, h egyest kapsz ha nem olvasod el idõre - ez így van rendjén nem akarok egyestkapni - akkor kapcsold ki a gépedet, és kezdj el olvasni


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!