Találatok a következő kifejezésre: Agatha Christie könyve (38 db)

Van olyan Agatha Christie könyv, amelyben Poirot a gyilkos?

Valahol hallottam, de nem tudom, hogy melyik az, vagy, hogy van-e ilyen.

Legjobb válasz: Nincs ilyen. Nekem mindegyik Agatha Christie könyv megvan( még angol kiadásban is) és egyikben sem gyilkos Poirot. De van olyan könyv amiben Poirot elengedi a gyilkosokat,és meg is jegyzi,hogy õ aki mindig is az igazság híve volt,most ugyanolyan gyilkosnak érzi magát mint a többiek. Mégis elengedi õket,mert az áldozat megérdemelte a büntetését. Egész pontosan 4 regényben van hogy elengedi a gyilkost Poirot.

Nincs ilyen. Nekem mindegyik Agatha Christie könyv megvan( még angol kiadásban is) és egyikben sem gyilkos Poirot. De van olyan könyv amiben Poirot elengedi a gyilkosokat, és meg is jegyzi, hogy õ aki mindig is az igazság híve volt, most ugyanolyan gyilkosnak érzi magát mint a többiek. Mégis elengedi õket, mert az áldozat megérdemelte a büntetését. Egész pontosan 4 regényben van hogy elengedi a gyilkost Poirot.
Agatha Christie: Függöny: Poirot utolsó esete ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2010-03-10+00%3A00%3A00/agatha-christie-fuggony-poirot-utolso-esete
A függöny címû regényben Poirot meghal, és egy levélben mondja el ki a gyilkos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:)
A függöny címû regényben Poirot valóban megölte a gyilkost

Agatha Christie könyvei menyire nehéz nyelvezetűek angolul?

És melyikkel érdemes kezdeni az olvasást?

Legjobb válasz: Agatha Christie-nek könnyû a nyelvezete, ezért szokták ajánlani angol tanuláshoz. Nekem legjobban a Tíz kicsi néger és az Öt kismalac tetszett.

Agatha Christie-nek könnyû a nyelvezete, ezért szokták ajánlani angol tanuláshoz. Nekem legjobban a Tíz kicsi néger és az Öt kismalac tetszett.
én elõször olyan könyvét olvastam angolul, amit már korábban magyarul is, így semmi komplikált nem volt benne, de tényleg nem nehéz nyelvezetû. (Five little pigs, A murder is announced, Dumb witness)

Tudnátok mondani olyan Agatha Christie könyveket ahol nem Poirot nyomoz?

Mint például a Tíz kicsi néger.

Legjobb válasz: Vagy az összes Miss Marple könyv.

Vagy az összes Miss Marple könyv.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem olyan könyv mint a Tíz kicsi néger, tehát nem egy bizonyos személy nyomoz benne. (aki olvasta a Tíz kicsi négert az érti)
Nem ezt kérdezted... Ha jól emlékszem, A váratlan vendégben nincs konkrét nyomozó. (Illetve van, de bonyolult a helyzet.) De hogy az eleve színpadi darab, vagy van könyve belõle, nem emlékszem. De a legtöbb mûvében van nyomozó (vagy nyomozóként viselkedõ személy), a Tíz kicsi négerben is, csak ott kissé esetleges. Meg talán a Végtelen éjszaka, vagy mi a könyv címe... van nyomozó, de emlékeim szerint nem nyomoz sokat benne, az egyik fõszereplõ próbálja kibogozni a szálakat. De régen olvastam és nem is volt jó mû, nem igazán emlékszem.
Nem zörög a haraszt...
Váratlan vendég, A sittafordi rejtély, A hét számlap rejtélye
Gyöngyözõ cián
Gyilkolni könnyû
Pókháló. Ebben sincs konkrét nyomozó, a szereplõk maguk jönnek rá, hogy ki a gyilkos
Úti célja ismeretlen N vagy M Holttest a könyvtárszobában No.16 Bûbájos gyilkosok Tíz kicsi néger Ferde ház Miért nem szólta Evansnek? Gyöngyözõ cián Éjféltájt Az alibi ------ Hirtelen ennyit találtam a könyvespolcomon...


Milyen krimit vegyek az anyukámnak 40. születésnapjára, ha szereti Agatha Christi könyveit?

Olyan kéne ami jó, és nem parázna vagy ilyesmi, mert 13/L vagyok! El?re is naon köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Tess Gerritsentõl A sebészt, nagyon jó könyv. Nem kell megijedni nem parázna, bár kicsit véres. :D http://bookline.sk/product/home!execute.action?_v=Gerritsen_..

Tess Gerritsentõl A sebészt, nagyon jó könyv. Nem kell megijedni nem parázna, bár kicsit véres. :D http://bookline.sk/product/home!execute.action?_v=Gerritsen_..
Mary Higgins Clark könyveket nézz. Agatha Christie mellett kedvenc krimiíróm. Szerintem még neked is tetszene.
A kérdező hozzászólása: Köszi mind a kettõt, valszeg a második válaszoló tanácsát fogadom meg, de télleg köszi!

Agatha Christie könyvei összefüggőek, vagy bármelyikkel kezdhetem?

Szeretném elolvasni a könyveit, de nem tudom, h a történetek valamennyire összefüggenek-e, vagyis ezért érdemes lenne-e inkább sorba haladnom?

Legjobb válasz: nem, nem nagyon kapcsolódnak, csak néha-néha jön szóba egy-egy régebbi könyv, de ez is csak a Poirot vagy Miss Marple könyveknél... ugyh, szerintem nyugodtan mehet össze-vissza is:P

nem, nem nagyon kapcsolódnak, csak néha-néha jön szóba egy-egy régebbi könyv, de ez is csak a Poirot vagy Miss Marple könyveknél... ugyh, szerintem nyugodtan mehet össze-vissza is:P
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen :)
De azért ne a Poirot utolsó esetével kezdd... ;)

Melyik ez az Agatha Christie konyv?

Josephine a 11 eves kislany megoli a szuleit. Reg olvastam, de mar nem emlekszem a cimere. Elore is koszi!

Legjobb válasz: A ferde ház?

A ferde ház?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, lehet! :)

Mely Agatha Christie könyvet válasszam?

15/L Legyen szórakoztató, de jó "dolgozat anyag" is, amiről jó fogalmazást lehet írni :).

Legjobb válasz: 10 kicsi néger:)

10 kicsi néger:)
Én elsõnek a Gyilkosság a paplakban-t olvastam. Az sem rossz, nagyon megmaradt bennem (hogy kit és miért és hogyan öltek meg, az nem, de a Marple történeteknél nem ez a lényeg, sokkal inkább a helyszín és a karakterek jellemrajza - fogalmazást errõl aztán lehet írni). A Tíz kicsi négert szokás elsõnek javasolni, csatlakozom, valóban kiváló, klasszikus krimi (kis csavarral a végén). Ha akarod, még a trükk kedvéért olvashatsz egy Poirot-történetet, például a Gyilkosság az Orient-expresszen címû, és még összehasonlító elemzést is írhatsz a különféle nyomozói stílusokról Agatha Christie regényeiben. (Marple, "egyéb", Poirot.) Sõt, ez a három mû másképp is összehasonlítható (gyilkosok és áldozatok száma alapján, nem fogom lelõni a poént).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, a tíz kicsi négert és gyilkosság az orient expresszen-t fogom :) .
Mindkettõ jó választás. Alapmûvek, de nem véletlenül. Ha esetleg számít az a szempont, hogy kevésbé ismert, kevésbé "agyonelemzett" legyen a könyv, ajánlom a Miért nem szóltak Evansnak?-ot ajánlom. Nekem az egyik kedvencem A. C.-tõl, szórakoztató, vidám és érdekes. Ami még alapmû, szórakoztató és egyben nagyon leleményes, az Az Ackroyd-gyilkosság.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsot, felírtam az "olvasni valók listájára" ezt is:) .
A titokzatos Stylesi eset

Melyik Agatha Christie könyvet ajánlanátok?

Eddig csak a Tíz kicsi négert olvastam tőle, nagyon tetszett! :) Tudnátok olyanokat ajánlani, amik szintén izgalmasak, letehetetlenek és nem vontatottak/kiszámíthatóak? :) Előre is köszönöm. :) 16/L

Legjobb válasz: Ha elég sokat olvasol tõle, akkor kiszámítható lesz, mivel ráérzel a stílusára. Emiatt nem szabad egyhuzamban végigolvasni mindet, kellenek a szünetek.

Ha elég sokat olvasol tõle, akkor kiszámítható lesz, mivel ráérzel a stílusára. Emiatt nem szabad egyhuzamban végigolvasni mindet, kellenek a szünetek.
4. Azzal kezdte, hogy azt már olvasta!! Nekem tetszett az Egy marék rozs, Gyilkosság az Orient-expresszen, A kristálytükör meghasadt, Fülemüle villa és A házmesterné bosszúja. Meg az egyiknek most nem jut eszembe a pontos címe, arról van benne szó, hogy egy nõnek beugrik egy gyilkosság, amit gyerekként látott. (Többen nem spoilerezek róla.)
Halál a Níluson ...de egyik se vontatott vagy kiszámítható, na jó, lehet hogy kissé :) elfogult vagyok, de annyira bírom Agathat!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm!! :)
Holttest a könyvtárszobában :) szintén 16 vagyok én ezt olvastam elõször tõle, és tetszett! :)
Nekem is a Tíz kicsi néger a kedvencem! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek! :) :)
Poirot :) )
Még ugyan nem olvastam, de nekem mindenki a Tíz kicsi négert ajánlja.
Egy marék rozs. Nagyon jó.
Az ABC-gyilkosságok.

Agatha Christie könyvei közül melyik tetszett nektek a legjobban?

Legjobb válasz: Mindegyiket lehet? :D De ha nagyon választani kell, megyek a többséggel, és az Orient Expresszt mondom.

Mindegyiket lehet? :D De ha nagyon választani kell, megyek a többséggel, és az Orient Expresszt mondom.
Többség? Hát nem nagyon látok itt többséget. Nekem nagyon sok kedvenc könyvem van Agatha Christie-tõl. Ha mégis választani kell, akkor Gyöngyözõ cián Mérgezett csokoládé Gyilkosság megrendelésre ABC gyilkosságok
Tíz kicsi néger a kedvenc.
A Miért nem szóltak Evansnak? a kedvencem. Kedvelem még Az Ackroyd-gyilkosságot, a vége még sok A. C.-könyv elolvasása után is döbbenetes. A hangulata miatt tetszett a Halál a Níluson és a Gyilkosság az Orient Expressen is. Meg aztán ott van még a Gloriett a hullának, ez inkább olyan vidám hangulatú, kicsit humoros is.
Gyilkosság a felhõk felett! Imádom :)
A kérdező hozzászólása: Oké, köszii! :D A tíz kicsi néger pont most van nálam, a gyilkosság az orient expresszent most akarom majd kikölcsönözni, a gloriet a hullának meg pont megvan nekünk..a többit meg megnézem!! :D:D

Melyik Agatha Christie könyvben hal meg Miss Marple? Vagy csak egyszerűen eltűnik a színről?

Azt tudom, hogy Poirot a Függöny c. könyvben hunyt el, de Miss Marple vajon melyikben?

Legjobb válasz: Én majdnem mindent olvastam, tudtommal nem hal meg egyikben sem!

Én majdnem mindent olvastam, tudtommal nem hal meg egyikben sem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!