Találatok a következő kifejezésre: Agatha Christie könyve (41 db)

Van olyan Agatha Christie könyv, amelyben Poirot a gyilkos?

Valahol hallottam, de nem tudom, hogy melyik az, vagy, hogy van-e ilyen.

Legjobb válasz: Nincs ilyen. Nekem mindegyik Agatha Christie könyv megvan( még angol kiadásban is) és egyikben sem gyilkos Poirot. De van olyan könyv amiben Poirot elengedi a gyilkosokat,és meg is jegyzi,hogy õ aki mindig is az igazság híve volt,most ugyanolyan gyilkosnak érzi magát mint a többiek. Mégis elengedi õket,mert az áldozat megérdemelte a büntetését. Egész pontosan 4 regényben van hogy elengedi a gyilkost Poirot.

Nincs ilyen. Nekem mindegyik Agatha Christie könyv megvan( még angol kiadásban is) és egyikben sem gyilkos Poirot. De van olyan könyv amiben Poirot elengedi a gyilkosokat, és meg is jegyzi, hogy õ aki mindig is az igazság híve volt, most ugyanolyan gyilkosnak érzi magát mint a többiek. Mégis elengedi õket, mert az áldozat megérdemelte a büntetését. Egész pontosan 4 regényben van hogy elengedi a gyilkost Poirot.
Agatha Christie: Függöny: Poirot utolsó esete ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2010-03-10+00%3A00%3A00/agatha-christie-fuggony-poirot-utolso-esete
A függöny címû regényben Poirot meghal, és egy levélben mondja el ki a gyilkos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:)
A függöny címû regényben Poirot valóban megölte a gyilkost

Agatha Christie könyvei menyire nehéz nyelvezetűek angolul?

És melyikkel érdemes kezdeni az olvasást?

Legjobb válasz: Agatha Christie-nek könnyû a nyelvezete, ezért szokták ajánlani angol tanuláshoz. Nekem legjobban a Tíz kicsi néger és az Öt kismalac tetszett.

Agatha Christie-nek könnyû a nyelvezete, ezért szokták ajánlani angol tanuláshoz. Nekem legjobban a Tíz kicsi néger és az Öt kismalac tetszett.
én elõször olyan könyvét olvastam angolul, amit már korábban magyarul is, így semmi komplikált nem volt benne, de tényleg nem nehéz nyelvezetû. (Five little pigs, A murder is announced, Dumb witness)

Tudnátok mondani olyan Agatha Christie könyveket ahol nem Poirot nyomoz?

Mint például a Tíz kicsi néger.

Legjobb válasz: Vagy az összes Miss Marple könyv.

Vagy az összes Miss Marple könyv.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem olyan könyv mint a Tíz kicsi néger, tehát nem egy bizonyos személy nyomoz benne. (aki olvasta a Tíz kicsi négert az érti)
Nem ezt kérdezted... Ha jól emlékszem, A váratlan vendégben nincs konkrét nyomozó. (Illetve van, de bonyolult a helyzet.) De hogy az eleve színpadi darab, vagy van könyve belõle, nem emlékszem. De a legtöbb mûvében van nyomozó (vagy nyomozóként viselkedõ személy), a Tíz kicsi négerben is, csak ott kissé esetleges. Meg talán a Végtelen éjszaka, vagy mi a könyv címe... van nyomozó, de emlékeim szerint nem nyomoz sokat benne, az egyik fõszereplõ próbálja kibogozni a szálakat. De régen olvastam és nem is volt jó mû, nem igazán emlékszem.
Nem zörög a haraszt...
Váratlan vendég, A sittafordi rejtély, A hét számlap rejtélye
Gyöngyözõ cián
Gyilkolni könnyû
Pókháló. Ebben sincs konkrét nyomozó, a szereplõk maguk jönnek rá, hogy ki a gyilkos
Úti célja ismeretlen N vagy M Holttest a könyvtárszobában No.16 Bûbájos gyilkosok Tíz kicsi néger Ferde ház Miért nem szólta Evansnek? Gyöngyözõ cián Éjféltájt Az alibi ------ Hirtelen ennyit találtam a könyvespolcomon...


Milyen krimit vegyek az anyukámnak 40. születésnapjára, ha szereti Agatha Christi könyveit?

Olyan kéne ami jó, és nem parázna vagy ilyesmi, mert 13/L vagyok! El?re is naon köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Tess Gerritsentõl A sebészt, nagyon jó könyv. Nem kell megijedni nem parázna, bár kicsit véres. :D http://bookline.sk/product/home!execute.action?_v=Gerritsen_..

Tess Gerritsentõl A sebészt, nagyon jó könyv. Nem kell megijedni nem parázna, bár kicsit véres. :D http://bookline.sk/product/home!execute.action?_v=Gerritsen_..
Mary Higgins Clark könyveket nézz. Agatha Christie mellett kedvenc krimiíróm. Szerintem még neked is tetszene.
A kérdező hozzászólása: Köszi mind a kettõt, valszeg a második válaszoló tanácsát fogadom meg, de télleg köszi!

Agatha Christie könyvei összefüggőek, vagy bármelyikkel kezdhetem?

Szeretném elolvasni a könyveit, de nem tudom, h a történetek valamennyire összefüggenek-e, vagyis ezért érdemes lenne-e inkább sorba haladnom?

Legjobb válasz: nem, nem nagyon kapcsolódnak, csak néha-néha jön szóba egy-egy régebbi könyv, de ez is csak a Poirot vagy Miss Marple könyveknél... ugyh, szerintem nyugodtan mehet össze-vissza is:P

nem, nem nagyon kapcsolódnak, csak néha-néha jön szóba egy-egy régebbi könyv, de ez is csak a Poirot vagy Miss Marple könyveknél... ugyh, szerintem nyugodtan mehet össze-vissza is:P
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen :)
De azért ne a Poirot utolsó esetével kezdd... ;)

Mely Agatha Christie könyveket ajnljátok? Személyes kedvenc?

Elõre is köszönöm :-)

Legjobb válasz: Gyilkosság az orient expresszen Tíz kicsi néger

Gyilkosság az orient expresszen Tíz kicsi néger
Még egy a Tíz kicsi négernek. Nyaraló gyilkosok, asszem Poirot kéjutazáson címmel is megjelent. Zátonyok között Titokzatos styles-i eset stb. Sok jó könyve van.
Tíz kicsi néger, egyértelmûen ez a legjobb A. C. regény.
Tíz kicsi néger #1 A. C. könyv
a karácsonyi puding, tíz kicsi néger és apoirot utolsó esete.ez szomoru és váaratlan fordulat lesz benne de ez az utolsó könyv.
Nekem az ABC-gyilkosságok a kedvencem. :)
Tíz kicsi néger, Gyilkosság az Orient expresszen, Gyilkosság meghirdetve

Mi a címe ennek az Agatha Christie könyvnek?

Csak a végére emlékszem :D A gyilkos átvette az áldozat szerepét, tökéletesen eljátszva õt. Úgy derül ki, hogy õ a tettes, hogy rossz irányban tartotta a fejét, mivel a tükörben gyakorolta az áldozatra jellemzõ ferde fejtartást. :D

Legjobb válasz: Temetni veszélyes

Temetni veszélyes
Temetni veszélyes!
A kérdező hozzászólása: köszi!! :D életmentõ volt

Melyik a legelsõ Poirotról szóló Agatha Christie könyv?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ez: A titokzatos stylesi eset (The Mysterious Affair at Styles, 1920)

Szia! Szerintem ez: A titokzatos stylesi eset (The Mysterious Affair at Styles, 1920)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!! :-)
Igen, az amit az elsõ írt, a Függönnyel együtt szokták kiadni, mivel ugyanott játszódik, Poirot történetének a kezdete és vége.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!

Melyik ez az Agatha Christie konyv?

Josephine a 11 eves kislany megoli a szuleit. Reg olvastam, de mar nem emlekszem a cimere. Elore is koszi!

Legjobb válasz: A ferde ház?

A ferde ház?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, lehet! :)

Mely Agatha Christie könyvet válasszam?

15/L Legyen szórakoztató, de jó "dolgozat anyag" is, amiről jó fogalmazást lehet írni :).

Legjobb válasz: 10 kicsi néger:)

10 kicsi néger:)
Én elsõnek a Gyilkosság a paplakban-t olvastam. Az sem rossz, nagyon megmaradt bennem (hogy kit és miért és hogyan öltek meg, az nem, de a Marple történeteknél nem ez a lényeg, sokkal inkább a helyszín és a karakterek jellemrajza - fogalmazást errõl aztán lehet írni). A Tíz kicsi négert szokás elsõnek javasolni, csatlakozom, valóban kiváló, klasszikus krimi (kis csavarral a végén). Ha akarod, még a trükk kedvéért olvashatsz egy Poirot-történetet, például a Gyilkosság az Orient-expresszen címû, és még összehasonlító elemzést is írhatsz a különféle nyomozói stílusokról Agatha Christie regényeiben. (Marple, "egyéb", Poirot.) Sõt, ez a három mû másképp is összehasonlítható (gyilkosok és áldozatok száma alapján, nem fogom lelõni a poént).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, a tíz kicsi négert és gyilkosság az orient expresszen-t fogom :) .
Mindkettõ jó választás. Alapmûvek, de nem véletlenül. Ha esetleg számít az a szempont, hogy kevésbé ismert, kevésbé "agyonelemzett" legyen a könyv, ajánlom a Miért nem szóltak Evansnak?-ot ajánlom. Nekem az egyik kedvencem A. C.-tõl, szórakoztató, vidám és érdekes. Ami még alapmû, szórakoztató és egyben nagyon leleményes, az Az Ackroyd-gyilkosság.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsot, felírtam az "olvasni valók listájára" ezt is:) .
A titokzatos Stylesi eset


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!