Találatok a következő kifejezésre: Aftám van. lehet (7 db)

Nyálteszt mérésen pontossan mit mérnek? Milyen baktériumokat találhatnak? Nekem aftám van! A nyálteszt kimutatja mitől lehet?

Legjobb válasz: Nem fogod megtudni mitõl van aftád!! Kezeld vagothyl-al!! hüvelyöblítõ,de a fogorvosom írta fel, mert állandó aftával küzdöttem! Azzal beecseteled, és fél pillanatnyi erõs maró érzés után elmúlik minden kellemetlen égés, fájdalom, ami az aftával jár! 1-2 nap ecsetelés eltünteti !! Nézz utána,én is itt olvastam elõször róla,megkérdeztem a fogorvost, és õ is rábólintott!!

Nem fogod megtudni mitõl van aftád!! Kezeld vagothyl-al!! hüvelyöblítõ, de a fogorvosom írta fel, mert állandó aftával küzdöttem! Azzal beecseteled, és fél pillanatnyi erõs maró érzés után elmúlik minden kellemetlen égés, fájdalom, ami az aftával jár! 1-2 nap ecsetelés eltünteti !! Nézz utána, én is itt olvastam elõször róla, megkérdeztem a fogorvost, és õ is rábólintott!!

Afta van a számba, és csókolóztam. Lehet valami bajom tőle?

Legjobb válasz: Nem. Bajod attól lehet ami az aftát is okozza. Az afta tünet, jelzi hogy valami nem kóser. Milyen gyakran eszel búza lisztet?

Nem. Bajod attól lehet ami az aftát is okozza. Az afta tünet, jelzi hogy valami nem kóser. Milyen gyakran eszel búza lisztet?
A kérdező hozzászólása: Nem túl gyakran. De nagyon sokszor van afta a számban :)
Elvileg a gabona/tejmentes táplálkozásra megszûnik. Rengeteg esetben. Hogy nálad menne-e, ki kell próbálni.
A kérdező hozzászólása: Próba szerencse:) Köszi szépen:)
Neked nem, hiszen már van aftád.Viszont a másik félre is simán átterjed.Tapasztalatból mondom.
én lisztérzékeny vagyok s amíg nem diétáztam (mert rejtett lisztérzékenység és nem volt tünete) addig gyakran elõjött, de manapság már szinte nem, maxiumum évi egyszer :)
Sziasztok! Én 1× annyira beteg lettem tõlük mert a torkomban kissebb nagyobb vagy 30db kialakult és a dokik semmilyen gyógyszert nem tudtak rá. 15 napig nem tudtam enni a végén már a sima víz is nagyon zavarta amikor a házidokim adott rá egy úgynevezett Vagothyl oldatot ami akkor nagyon csíp de 2-3 nap alatt elmúlt. Ha idõben kezeli az ember akkor 1-2 nap elatt elmúlik ettõl a gyógyszertõl, nagyon hatásos mindenkinek ajánlhatom bátran! Én akkor 7 kilót fogytam, nagyon gáz volt. Elõfordulhat a sok stressztõl, és ha valaki mûszerészkedik és sokat forrszt pilllanat-pákával, és sokat éri az olvadó ónnak a füstje -ezt pedig én mondom tapasztalatból...... Üdvözlettel!!
A kérdező hozzászólása: Még mindig van benne, nem elsõnek fordult elõ :) De arra lettem volna kíváncsi, hogy csók útján lehet-e valami probléma.:) De mindent Köszönök Szépen!:)

2, 5 évesemnek Afta van a szájában. Gyógyszertárban sárga lötyit adtak ecsetelésre. Mellette Gengigélt is lehet használni?

Sárga lötty helyett esetleg van ami hatásosabb?2 napja ecsetelem neki, de nem látok nagy változást.Max annyi, hogy nem jött el? másik.Mindenét fert?tlenítem:kanál, pohár stb.

Legjobb válasz: Jaj, az én kisfiamnak is volt! Borzalmas!! Mi Glycoseptet (ettõl is tiszta sárga minden) használtunk,meg utána egy másikat írt fel a gyerekorvos,de sajnos nem jut eszembe a neve. Valami erõsebb volt. Erõs menta illata volt. Csípte is az egész száját,de legalább hatott.Így is kellett bõ 1 hét,mire teljesen meggyógyult. Én a kamillateát nem hallottam,de szerintem az afta,legalábbis a kisfiamé, körberöhögte volna. Bár ártani nemigen árt. Neki nagyon csúnya volt az egész szája,nyelve.2 napig szinte se enni,se inni nem tudott. Nem irigyellek, mielõbbi gyógyulást!!!

Jaj, az én kisfiamnak is volt! Borzalmas!! Mi Glycoseptet (ettõl is tiszta sárga minden) használtunk, meg utána egy másikat írt fel a gyerekorvos, de sajnos nem jut eszembe a neve. Valami erõsebb volt. Erõs menta illata volt. Csípte is az egész száját, de legalább hatott.Így is kellett bõ 1 hét, mire teljesen meggyógyult. Én a kamillateát nem hallottam, de szerintem az afta, legalábbis a kisfiamé, körberöhögte volna. Bár ártani nemigen árt. Neki nagyon csúnya volt az egész szája, nyelve.2 napig szinte se enni, se inni nem tudott. Nem irigyellek, mielõbbi gyógyulást!!!
Az a sárga lötty jó, lányomnak 2x is volt már, csak kell egy hét, mire naggyából elmúlik. Fültisztító pálcikát bele Márton, azzal kenem be neki az egész száját belül. Fontos hogy evés ivás utánn ecseteld, és utánna 1-2 órát ne egyen igyon! A gengigel nem hatott semmit nekünk. A Kamilla meg meg hajtotta.
A kérdező hozzászólása: De jó tudni, hogy utána ne igyon sokáig.Gondoltam pár percig, aztán kész. Most parázok, mert van egy 3 hónaposom is.Résen kell lennem, nehogy puszilkodáson kapjam rajta. Lehet, hogy holnap kamillázunk, végülis nem árt. Köszi csajok!
Sajnos, akkor hajlamos rá, az marad egész életében. Tanítsd meg, hogy ne igyon senkivel közös pohárból, üvegbõl.
Elsõ vagyok Közben rákerestem neten. A másik a Gingisol volt. Nekünk akkor ez vált be. Jó alaposan, naponta többször kentem neki. Ha tud enni, figyelj, mit adsz neki, ne csípje a száját, ne szúrja a sebet (keksz). Nekünk nagyon rossz emlék. Étvágya lett volna, de szinte minden bántotta a száját. Úgyhogy egy idõ után nem is próbálkozott vele. Szerencsére innivalót sikerült apránként belediktálni, mert féltem, hogy kórházba kerülünk.
A kérdező hozzászólása: Nem panaszkodik semmire.Mindent eszik, ami jön.Ma nagyon oda volt a fagyiért.Gondolom jól hûtötte neki.
Az az ecsetelõ is jó az aftára, amit a pici babáknak adnak szájpenészre. Glicerines boraxos nem tudom micsoda, a patikában megmondják, 3-400 ft ilyen kis ecsetelõs bigyó, naturlandos termék.
A kérdező hozzászólása: Köszi!


Aftám van. mit lehet ellene házilag tenni?

Legjobb válasz: Vagothyl, ecsetelve, naponta 1-2-szer. Leghetõleg csak az aftára! Utána hideg vízzel kiöblíteni. Durva, erõs méreg - leszedi az még a rozsdát is.

Vagothyl, ecsetelve, naponta 1-2-szer. Leghetõleg csak az aftára! Utána hideg vízzel kiöblíteni. Durva, erõs méreg - leszedi az még a rozsdát is.
Én Glükoszept(így ejtik, gyógyszertárban tudni fogják mi az..)oldatot használok napont kétszer.Reggel, este.Vény nélkül kapható.
Corsodyl-os öblögetés is használ, de a vagotil a legtutibb. Az minden ilyen fekélyes cuccra jó.
Én Florin nevezetû fertõtlenítõ spray-vel mászkálok. Minden drogériában lehet kapni kb 200 ft-ért. Szájfrissítõként lehet kapni, de elég jól lezsibbasztja az aftát, mivel fertõtlenítõ és gyulladáscsökkentõ hatása van. Nekem nagyon bevált.
Glycoseptel naponta 2-3 öblögetés, és egy citromkarikát összehajtva pont a aftára szorítva, 5 percig kb.Nekem 1 nap alatt elmúlt a citromtól...

A gyomorsavtól fájhat a szegcsontnál? Attól van a szájszag, a lepedék a nyelven, meg a rossz szájíz? Aftának lehet köze hozzá?

Legjobb válasz: Refluxtól a szegycsont mögött fáj. A többinek is köze lehet hozzá. Az aftának nem tudom.

Refluxtól a szegycsont mögött fáj. A többinek is köze lehet hozzá. Az aftának nem tudom.
Ha aftád van, akkor a gluténérzékenységen is gondolkozz el...
A gyomorsavtol nem kellenne legyen lepedekes a nyelved, inkabb a gombatol, ha feher szinü a lepedek.Elmesz a dokihoz, kapsz egy tubus gyogyszert, amit kiskanalankent kell megenni, es gyorsan elmulik.
A kérdező hozzászólása: De nekem a gyomrom csak ritkán fáj!
A reflux nagyjából azt jelenti, hogy a nyelõcsövet a gyomorral összekötõ záróizom nem "záródik" rendesen, és ezáltal a gyomrodban termelõdõ gyomorsavból (ami ez esetben több szokott lenni mint kellene)valamennyi folyamatosan visszafolyik a nyelõcsõbe, és ott egy idõ után fölmarja a nyálkahártyát (tehát gyulladást okoz). Mindez kisugározhat a szegycsontba is, járhat sav-felbüfögéssel, esetleg hányingerrel, hányással, étvágytalansággal, puffadással. A szájszag, a nyelv-lepedék, rossz szájíz nem kifejezetten jellemzõ tünete ennek, de lehetséges, és minden valószínûség szerint valamilyen emésztõszervi problémára utal. Ha aphta is van a szádban, mindenképpen menj el orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Mozgásra fáj nektek?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mi ez, de be vagyok tojva!Tulajdonképp nem is tudom mi az a reflux.Hogy fáj a mellkasotoknál???Le tudjátok nagyjából írni?
mennyien küzdünk ezzel a problémával! (bocs, ez nem válasz volt, csak megállapítottam, mert én is hasonló témájú kérdést írtam ma ki)
refluxnal nekem mellkas tajékon fájt, azt hittem a szivem.de kiderült h nem az.lehet neked is refluxod van nem?nekem is lepedékes volt a nyelvem, aftad is lehet töle.
Nem hinnem hogy aftaja lenne, az piros, egetö, fajdalmas foltok a szajban, es nem hallottam hogy annyira szajszag lenne töle.

Aftát házilag mivel lehet kezelni? Már vagy másfél hete ott van és fáj

Legjobb válasz: A C-vitamint is tudnám ajánlani, az is sokat segít.

A C-vitamint is tudnám ajánlani, az is sokat segít.
Pálinka!
Glikosept oldat.Fülpiszkálóra tedd és azt nyomd a bibire:) Kicsit csip de hamar meggyógyul.
ínyén azt akarta szerintem írni.
Innén?
Most akkor érthetõen is ird le...mert ebbõl a hablatyolásból nem lehet kivenni semmit!!! Innén?? Afta?? mi vaaaan???
Glycosept-tel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!