Találatok a következő kifejezésre: Afp vizsgálatom értéke (8 db)

Az AFP vizsgálatom megjött 4 nappal a vérvétel után! 1, 54 lett a Mom érték és a AFP érték 59, 21! ez mijen eredmény? Jó vagy rossz?

már volt 12 hetes kombinált teszt vizsgálatom! 1:50 arány a down korra! és a magzatvizvételt javasolták! amit 03.31 -én vesznek le!

Legjobb válasz: hát akkor csak az lesz a biztos, én úhy tudom a mom 1.0 ig jó, de biztos lesz itt nálam nagyobb szaktekintély is.

hát akkor csak az lesz a biztos, én úhy tudom a mom 1.0 ig jó, de biztos lesz itt nálam nagyobb szaktekintély is.
A MoM értéket 0, 7-2, 5 között tekintjük a normál tartományba esõnek. A ng/ml-ben megadott AFP érték általában 20-100 ng/ml közé esik. Ezek szerint rendben vannak az eredmények!
bocsánat, akkor rosszul emlékeztem, elsõ voltam, drukkolok, hogy te a 49-bõl legyél az egyik!
Ja, még annyit: nekem AFP 36, 59ng/mL, valamint 1, 17 MOM. A doki szerint ez teljesen rendben van. Ebbõl kiindulva a te eredményed is jó! :)
Szia! A Sejtbank által kiadott füzetben az van, hogy az AFP értéke 0, 35-3, 0 MoMig Down-kórral NEM sújtott terhességre utal. Az 1:50 arány a többi érték miatt is lehet ilyen alacsony! 16 hetesen Quartett tesztet csináltak, vagy csak sima AFP-t?
Az én AFP eredményem tökéletes volt, de az integrált teszt aránya 1:120 a Down kórra.Voltam magzatvízvizsgálaton(sokkal rosszabbra számítottam, nem fájt, csak kellemetlen volt)és ma már 10 hós az egészséges babám...szval fel a fejjel, sztem te a 49 kismama közé tartozol.
A kérdező hozzászólása: nekem sima afp volt! a Quarett teszt nem! mindenkinek köszönöm a válaszát! és én is nagyon remélem hogy a 49 kismamából vagyok az eggyik! 31 én megirom ide nektek hogy mi volt! aztán utánna 3 héttel is irni fogok! remélem jot mondok

Milyen az AFP vizsgálatom eredménye, mit jelent ez? MoM érték:0.69 MoM korrigált:0.80 HBsAg kimutatás ext.1. 03 <0.9 nem reaktív 0.9-1. 0 Kétes >=1. 0 reaktív

Legjobb válasz: Szia. Az Afp határérték 0,7-2,5 MOM. A tiéd az alsó határon van. De tudnod kell, hogy ez egy nagyon pontatlan vizsgálat, sok országban már nem is végzik. És nagyon sok kismamát megrémiszt feleslegesen. Nekem 0,79 MOM volt az Afp, a védõnõ meg jól rámijesztett hogy alacsony. Senkinek sem kívvánom azokat a heteket, amit átsírtam addig, míg ki nem derült, hogy a kis Drágám egészséges. Nem bírtam kivárni a genetikai uh-ot, hanem azonnal kértem idõpontot 4d-re és ott megnyugtattak hogy minden rendben. Üdv 26 hetes kismama

Szia. Az Afp határérték 0, 7-2, 5 MOM. A tiéd az alsó határon van. De tudnod kell, hogy ez egy nagyon pontatlan vizsgálat, sok országban már nem is végzik. És nagyon sok kismamát megrémiszt feleslegesen. Nekem 0, 79 MOM volt az Afp, a védõnõ meg jól rámijesztett hogy alacsony. Senkinek sem kívvánom azokat a heteket, amit átsírtam addig, míg ki nem derült, hogy a kis Drágám egészséges. Nem bírtam kivárni a genetikai uh-ot, hanem azonnal kértem idõpontot 4d-re és ott megnyugtattak hogy minden rendben. Üdv 26 hetes kismama
Ja, és a korrigált MoM érték pedig 0, 8 ami tökéletes. Ezt a 0, 69-bõl számolják ki a testsúlyod és a magasságod alapján, tehát ez az eredmény amit figyelembe kell venni!


16 hetes AFP vizsgálaton mennyi a normális érték?

Legjobb válasz: A MOM érték 0,5-2,0 között normális (bár itt olvastam, hogy másik labor egészen 2,5-ig normál tartománynak tekinti).

A MOM érték 0, 5-2, 0 között normális (bár itt olvastam, hogy másik labor egészen 2, 5-ig normál tartománynak tekinti).
En ugy tudom hogy o, 80-2, 50ig, az enyem 0, 70 es azt mondtak alacsony.
Nekünk 0, 6 volt azt mondták tökéletes!!
Az a labor határozza meg, hogy mi a "normális" ahol a vérvizsgálatot végzik. Nézd meg a laboreredményen ott kell lennie a referencia tartománynak.
Igen, minden oké, 0, 7-2, 5-ig jó.
A kérdező hozzászólása: köszi :D
szia nekem is 1.6lett és azt mondta a doki teljesen jó, ne aggódj, szólnának.
Igen a klinikán a terhesambulanciára kell bemenni a vérvétel után 7-10 nap. Üdv.20hetes km.

Milyen érték az AFP 40, 07 ml? Azt mondták 10:1-hez, hogy dawkóros Magzatvíz vizsgálatra küldtek

Legjobb válasz: Nekem 49,0 ml volt az érték, 43:1-hez a Down-kór kockázata. Megcsináltattam a vizsgálatot, minden rendben volt, ma már 2 éves a kislányom, egészséges. Remélem, nálatok is minden rendben lesz! Úgy tudom, az AFP nem mindig pomtos, de a magzatvízvizsgálat 100 %-os.

Nekem 49, 0 ml volt az érték, 43:1-hez a Down-kór kockázata. Megcsináltattam a vizsgálatot, minden rendben volt, ma már 2 éves a kislányom, egészséges. Remélem, nálatok is minden rendben lesz! Úgy tudom, az AFP nem mindig pomtos, de a magzatvízvizsgálat 100 %-os.
Megcsinálják az amniot /már ha vállalod/ és minden kiderül. Most én is az eredményére várok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod megnyugtatott

Ma kaptam meg a AFP eredményét! Ha kóros értéket mutat akkor mit fognak csinálni? Milyen vizsgálatok lesznek? Nagyon ideges vagyok!

Az AFP eredménye kóros értéket mutatott:0,85MoM.Nem sokára megyek a kórházba!De olyan ideges vagyok!És csak sírók!Olyan nehezen sikerült a baba és mikor sikerült akkor elveszíthetem?Gondolom kell mennem akkor Kecskemétre genetikai vizsgálatra nem?

Legjobb válasz: Szia! Ne idegeskedj, nem biztos hogy baj van! Azt mondják szokott hamis AFP eredmény születni. Gondolom megnézik UH-n is! Sok orvos nem is érti hogy miért kötelezõ ez a vizsgálat mert nem sok értelme van! külföldön nincs is ilyen! Kolléganõmnek is így volt és egy teljesen egészséges kisfia született! Nincs veszve semmi, ne izgulj!

Szia! Ne idegeskedj, nem biztos hogy baj van! Azt mondják szokott hamis AFP eredmény születni. Gondolom megnézik UH-n is! Sok orvos nem is érti hogy miért kötelezõ ez a vizsgálat mert nem sok értelme van! külföldön nincs is ilyen! Kolléganõmnek is így volt és egy teljesen egészséges kisfia született! Nincs veszve semmi, ne izgulj!
Nekem a 0.78-at tökéletesnek mondták... Nem értem miért lenne rossz a te eredményed! Nyugalom és boldog babavárást!!! A kecskeméti genetikát kerüld el messzire!!! Hu engem ott annyit szívattak! Mindenáron magzatvízvételre akart küldeni a pétervári lászló doki.... borzalmas volt. Remélem a te érdekedben, hogy nem kell odamenned!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat!Védõnõ azt mondta, hogy jók a 16 hetes vérvételi eredményeim csak a mom alacsony és így kell mennem Kecskemétre genetikai vizsgálatra és uh-ra!Sajnos képtelen vagyok elmenni mert beutalót is kaptam!De én azt halottam, hogy gyorsan végzik a vizsgálatokat!Nem igazán szeretném ha magzatvízbõl mintát vennének!Gondolom nem lehet kellemes ha a nõ pocakját szurkálják!De ezt csak akkor csinálják ha a magzatvíz nem jó nem?Amúgy a postán kaptam meg az eredmény és nem értem akkor mért kórosat írtak amikor csak kicsit alacsony?Úgy meg voltam ijedve!
A kérdező hozzászólása: Amikor levették a vért akkor 16hetes és 3napos voltam!Kicsit késõ volt már?
Nem, pont jó. De ha késõn lenne, akkor magasabb lenne, mint a várt érték. A magzatvízvételre mindenkit rá akarnak beszélni, aki elmegy a genetikára. Mert az a 100 %, és nem akarják vállalni a felelõsséget. Elvileg bárkinek lehet beteg a babája. Ha nem akarsz magzatvízvételt, ne menj el. Az egy dolog, hogy nem kellemes, de el is lehet tõle vetélni. Szerintem emiatt ne kockáztass, hacsak a családban nem volt Down-kór.
Szerintem jó az értéked. Ha sokkal kisebb lenne az utalhat egyéb genetikai rendellenességre ( nem Down kor- ennél magas az érték). Ha késõn veszik le akkor magasabb eredmény jön ki. Nekem sajnos ezért nem vették észre hogy gond van, jó 2 héttel késõbb vették le és alig volt az alsó határon az eredmény. 4-es kromoszóma rendellenessége volt a fiamnak.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Ma voltam Kecskeméten!Elõször uh-on voltam.Szerintetek jó? Egy élõ magzat med.végû fekvésben. A magzatvíz mennyisége átlagos.BPD:43mm(37-50) AC=133mm FL=28mm HC=156mm OFD=55mm Súlybecslés:266g Terhességi kor 18hét 4nap-UHT alapján Hum:26mm A koponya szerkezete szabályos, gerinc ép.Hasfal zárt.4üregû szív sejthetõ, ritmusos szívmûködés, Ép rekesz.Gyomor és béllumenek norm.tágasságúak.Vesék és húgyhólyag ábr.Végtaganomáliára utaló jel nem látható.Köldökzsinór norm.Jelenleg durva magzati fejlõdési rendellenességre utaló jel nem látható. Szerintetek jó eredmény?3 hét múlva vissza kell mennem uh-ra és ezért a genetikai tanácsadóba is.
Kedves 19. válaszoló. Mikor derült ki a kromoszóma rendellenesség? születés után? mennyi volt az afp érték?
Ha azt írták rá, hogy rendellenesség nem található, akkor jó.
Szia! Most én is elkezdtem aggódni, mert az afp 0, 58 mom lett, de nálunk a határérték 0, 4-2, 5 között van. Holnap megyek védõnõhöz, de igese vagyok naon!!!
Nekem 0, 65 volt, és mégis egészséges a kisfiam. Értelmetlen vizsgálat.
ne idegeskedj 0, 7 és 2, 5 közti eredmény a jó.
10-es vagyok. Annyit még hozzátennék, hogy én megvárom az ultrahangot, addig nem is gondolkodom további vizsgálaton. Szerintem a genetikára el sem megyek, tudom, hogy nincs rá szükség. :) Pozitívan!
Nyugi! Elõször is az AFP "találtai aránya" 50%, tehát vagy jó a vizsgálat, vagy nem. SEHOL egész Európában nem végzik már ezt az elavult vizsgálatot, csak MAgyarországon. Aztán meg: az APF eredmény akkor "problémás", ha magas az érték, ez esetben szoktak Down kórra gyanakodni, de Nálad alacsonyabb a referencia tartománynál, szóval felejtsd el, nyugodj meg magad és a babád érdekében! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!Meg nyugtató amit írtatok!Most már nem vagyok ideges!
Azért majd írj, ha végeztél az orvosnál. Elsõ voltam. 3 éves kisfiú anyuja és 24 heteske
Nem 0, 7 alatt rossz az eredmény??????
A 0, 85 az jó eredmény, nem? Legalábbis én úgy tudtam, hogy csak 0, 7 MOM alatt számít rossznak... Doki mondta, hogy ez az eredmény nem jó?
A 0, 85 egyáltalán nem kóros!!!! Nekem mindkét gyerekemnél 0, 7 lett és makk egészségesek. Barátnõmnek mindkettõ 0, 8 és egészségesek. Az AFP amúgy sem ér semmit. Fõleg ha nem szinte napra pontosan veszik le. Nyugi, nem lesz baj. Szinte már csak Mo-n alkalmazzák, külföldön sehol, mert annyira megbízhatatlan vizsgálat.
Szia! Nekem 0, 69 volt, én is idegeskedtem! Idõben vették le? Engem genetikai tanácsadásra akartak küldeni Kecskemétre, de én felhívtam Kazacsay dr.-t és azt mondta, ha eddig minden rendben volt, ne izguljak! Ne is menjek genetikára, mert felesleges, ez az egész egy megszokott protokoll, h odaküldenek! Az eredményre rá egy hónapra egy Uh, és nyugalom!
Szia, 0, 86 lett az eredményem. Most hétfõn tudtam meg. Kedden voltam védõnõnél, akinél rákérdeztem, annyit mondott, hogy a 12.heti vizsgálatom tökéletes, lehet, hogy korán volt levéve a vér. Mivel második baba, minimálisan aggódom csak, tudom, hogy ez egy teljesen értelmetlen vizsgálat. Egyébként meg ez egyáltalán nem kóros eredmény, csak közelít az alsó határhoz, de attól még nem kóros. :) Nyugi! Elõttünk az ultrahang nemsokára, ott úgyis megnéznek mindent. Tuti nem lesz gond.
Éppen alszik a tökéletesen makk egészséges 0, 57-es MoM értékes kislányom két éve erre az eredményre azt mondták lehetne több de semmi gond, idén hallottam, hogy már 1 alatt nem fogadják el hát inkább nem kommentálom ezt a vizsgálatot ha minden évben más érték a jó...
Szia 21. válaszoló! Sajnos csak most vettem észre a kérdésed. Tehát jó 2 héttel késõbb vették le a vért és így lett az eredmény 0, 79 MOM , az alsó határ 0, 8 MOM. Azért vették le késõbb mert a 12 hetes UH-n módosították a kiírás dátumát, már akkor ennyit el volt maradva a Picikém, hiába mondtam, pontosan tudom mikor készült és nem lehet 2 héttel késõbbi. Ez a lemaradás mindig nagyobb lett és végül a 39. héten 1590 g-mal született. Csak a születés után derült ki hogy genetikai rendellenessége volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!