Találatok a következő kifejezésre: Afp vérvétel lehet (6 db)

Afp vérvétel ellőt lehet enni?

Legjobb válasz: Szia ehetesz nyugodtan!Nem befolyásolja!

Szia ehetesz nyugodtan!Nem befolyásolja!
A kérdező hozzászólása: köszi puszi holnap kell menem
Nekem volt vércukor is aznap az afp vel egyidõben.Dokitól kérdezd, ha nem kér más vizsgálatot ehetsz.
A kérdező hozzászólása: lessz még vércsoport , ellenanyag szürés meg hepatitisz szürés na akkor most igy ehetek , azért vagyok ezzel bajba mert 11-tõl lehet menni csak és mig meglesz ez az egész már biztos éhesek lenénk :)
Sztem ehetsz nyugodtan.
Szia! Asszem már nem aktuális, de nekem azt mondta a Doki h minden vérvétel éhgyomros. Én nem ettem.
Egyet értek az elõttem szólóval!Minden vérvételre éhgyomorral kell menni.Ne egyél elõtte!Én sem ettem, fél kilencig kibírtam! 20 hetes kismami
Február 31én voltam Afp vérvételen és nem lehetett se enni se inni elõtte.Én is majdnem 10órára kerültem be, már igen csak kornyadoztam.Üdv 19.hetes kismama
Hány éves vagy? Elképzelhetõ, hogy a korod miatt lett kevés.
A kérdező hozzászólása: Az uh- n rendben volt minden megnézett a dokim, mikor bevittem hozzá az afp eredményt. De azért elmegyünk genetikai tanácsadásra és genetikai ultrahangra is. Ezt az 1:95-öt a 16 héten levett vérbõl hozták ki, 4 szegmenst néztek a vérben, AFP, HCG, PAPP, meg még egy nem tom mi a neve és ezek alapján...
A kérdező hozzászólása: Voltam a dokimnál csinált ultrahangot, mindent rendben talált, de emiatt az 1:95 miatt genetika tanácsadásra és genetika uh-ra kell mennem... Remélem ha rendben lesz ott is a genetika uh, akkor nem kerül sor magzatvízvételre. Ha valami baj lenne már megmutatkozna az ultrahangokon?!?
Na mi volt az orvosnál? Mondtak valamit, csináltak uh-t? Remélem nincsen baj és minden rendben lesz!
Hát akkor csak az AFP- vel kapcsolatban hozhatták ki ezt a 1:95, csak ez a vizsgálat van ami nem fizetõs, és 16. héten csinálják. Nem lehet, hogy el írták, vagy félre nézted, és az nem is 1:95 ha nem 1, 95. Mert az teljesen jó eredmény 3-alatt kell lennie.
A kérdező hozzászólása: Nekem a kötelezõ, 16 hetes vérvételt végezték el. Nem csináltattam korábban sem kombinált tesztet. Ez a vérvétel az a bizonyos vérvétel mikor az afp-t nézik, ezért nem is értem, hogy mi az hogy down szûrés eredménye... Vagy vesznek különbözõ adatokból egy átlagot és így jön ki ez az arányszám? Mert nekem fizetõs kimondottan down vizsgálatom nem volt. Voltam a 12 hetes uh-on, ahol minden rendben volt és ezen a 16 hetes vérvételen, amin úgy tudtam az afpt nézik.
Kombinált tesztnél van arány szám, de ez mindenhol fizetõs. kb. 8000-13000Ft Down- kórt néznek és Edwards-kórt. AFP-nél nincs arány szám ott egy darab érték van. pl: MOM:1, 67, korrigált AFP MOM 1, 7 Szerintem valamit félre nézett a védõnõd, kíváncsi leszek az orvosod mit mond maja, meg hogy egyáltalán mi ennek a vizsgálatnak a neve amit csináltak és ilyen eredménye lett. Erre így nem tudunk neked válaszolni, mert ha nem integrált teszt eredmény ez a 1:95 és nem is AFP (ez egészen biztos!!!) akkor mi honnan tudjuk milyen vizsgálatot csináltak nálad és milyen eredmény a jó. Majd írd meg mit mondott az orvos mert most már nagyon kíváncsi vagyok. Az AFP-d mennyi lett amúgy?
Én 20 hetes vagyok, nekem nem számoltak az afp-nél semmilyen valószínûséget - ezt az arány én sem teljesen értem. Az AFP-nél a rossz értékek olyan apró bevérzések miatt szoktak kialakulni, amiket meg sem érzünk, állítólag ez okozza a sok pozitív eredményt. Egyébként a 18 hetes genetikai UH az egy kötelezõ vizsgálat, oda mindenképpen elküldenek - nem jelent rosszat. Nálunk a 12. hetit normál rendelésen öltözéssel 3 perc alatt zavarták le. A 18. héten viszont elmentem az Istenhegyire Hajdú Krisztához - ugyan pénzbe került, de egy pillanatig sem sajnáltuk. A doktornõ profi és nagyon alaposan átnézett többször is mindent. Ha meg tudod engedni magadnak én nagyon javasolnám.
A kérdező hozzászólása: persze mondta a védõnõ, hogy pozitív lett, már hívtam az orvosomat is, és hétfõn megyek hozzá, és utána valószínû, hogy genetikai uh-ra is, vagy esetleg magzatvízvételre.
Jó lenne tudni akkor mi a vizsgálat neve ahhoz, hogy értékelni tudd. Lehet ebben a vizsgálatban a 1:95 teljesen jónak számít. Mondta valaki egyáltalán neked, hogy rossz ez az eredmény? Vagy csak te jutottál erre a következtetésre?
A kérdező hozzászólása: Nem fizettem. A 16. héten elvégzett vérvétel eredménye lett ez ahol az afp-t is nézik.
Mielõtt azért a magzatvíz vétel mellett döntesz fontold meg más vizsgálatok elvégeztetését is. - kombinált teszt 11-14 hét, quartett teszt 15-20 hét, integrált teszt (elõzõ két vizsgálat eredménye) - Nifty (elég drága) - Prena teszt (drága) - genetikai uh valamelyik magán klinikán - genetikai tanácsadás - 4D uh genetikai tanácsadónál
Tisztázzuk, hogy az kombinált tesztrõl beszélünk amikor a 1:95 ös eredményt mondod ugye? (ezt a vizsgálatot 11-14 hét között végzik, csak most lett eredménye?) Csak azért kérdezem, mert ha pl. rossz idõben csinálták az integrált tesztet az okozhatja az alacsony értéket. Ez a vizsgálat sehol sem ingyenes, tehát ha nem fizettél a vizsgálatért biztosan nem ezt csinálták meg.
Akkor egyébként is most következik a legrészletesebb genetikai UH, az eredmény ismeretében biztos, hogy nagyon részletesen meg fogják vizsgálni a babádat. Ettõl függetlenül én is elmennék géndiagnosztikára a helyedben, a teljes nyugalom érdekében!
A kérdező hozzászólása: 12 hetes Uh-n a z orvosomnál voltam, és azt mondta tökéletes... Azóta nem kellett mennem, csak a 16 hetes vérvételre aminek most lett meg az eredménye. Most 18 hetes leszek.
ki csinlat a 12. heti genetikát, specilaista? Valszeg mindenképpen kell csináltatni amniot. Az afp nem mérvadó.
Hát akkor sajnos nem tudom. Tudom, hogy ez nem nyugtat meg, engem sem nyugtatna meg, de ha amúgy az uh-n minden rendben volt, az Afp jó lett akkor nincsen okod aggodalomra. Kérd ki az orvosod véleményét, esetleg menj el az isten hegyi géndiagnosztikába egy genetikai uh-ra (Lintner Balázshoz, de máshoz is mehetsz, én õt ajánlom) vagy más magán intézménybe egy genetikai uh-ra és akkor ha ott is megállapítják, hogy nincsen baj akkor megnyugszol. Amúgy nekem 18. hetes uh-n látták a kis ujja középsõ új percét ilyen egy Down szindrómás babának nincsen, ez is egy tünet. Így ha azt megmutatja a baba akkor szinte 100% ban megnyugodhatsz.
A kérdező hozzászólása: 28 vagyok még, úgyhogy valószínû hogy nem, De akkor mi miatt lehet?
Ha ezt a 4 értéket nézték, akkor ez egy integrált teszt volt, nem egy sima 16. heti AFP! Egy sima 16. heti AFP-n, csak AFP van és hepatits B-re szûrnek! Nem tudom, hogy hová mégy genetikai tanácsadásra, de a SOTEI-en ilyen eredménnyel el szoktak küldeni amniócentézisre. Ha meg tudod oldani, keresd meg Hajdú Krisztinát az Istenhegyin, õ a legprofibb ultrahangos orvos Magyarországon, a tõle kapott ultrahang leletet elfogadják a SOTEI-en is. Általában 4-6 hétre elõre van hozzá idõpont, de ha elmondod, hogy mi a helyzet nálad, keresnek hamarabb is idõpontot.

AFP-s vérvétel előtt ugye lehet enni?

Lehet buta kérdés, de ki ezt, ki azt mond, és már elbizonytalanodtam.

Legjobb válasz: nekem annyit mondott a nõgyógyász elõtte, hogy igen, de ne túl zsírosat. nem tudom miért, gondolom a májat terheli meg és az bezavarhat az eredménybe. ne szalonnát reggelizz, ennyi. de ehetsz nyugodtan

nekem annyit mondott a nõgyógyász elõtte, hogy igen, de ne túl zsírosat. nem tudom miért, gondolom a májat terheli meg és az bezavarhat az eredménybe. ne szalonnát reggelizz, ennyi. de ehetsz nyugodtan
Én direkt rákérdeztem, azt mondták éhgyomri. akkor mást nem vettek le tõlem, csak az afp-t.
én is ettem elõtte
nekem nem szabadott
Aki nem ehetett, annál cukrot is nézhettek, mert csak az indokolja az éhgyomrit. Ha cukrot nem néznek, akkor akármelyik vérvétel elõtt ehetsz.
5 évvel ezelõtt azt mondták, hogy éhgyomorral kell menni. Most a második babával 24-én megyek AFP szûrésre (mást nem néznek), és nyugodtan lehet enni elõtte. Nekem azt mondta a védõnõm és az orvosom is, hogy a cukorterhelésesnél nem lehet! Az elsõ (mindent nézõs) vérvételnél tesztreggeli volt (2 zsemle, 2 dl tej vagy natúr joghurt), a 12 hetes vérvételt délután 4 órakor csinálták meg (természetesen itt is ettem elõtte). Tehát nyugodtan reggelizz!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Nekem teljes vérkép lesz holnap az AFP mellé, úgyhogy nekem éhgyomorra kell mennem, ezért nem csinálták meg ma...mert senki sem szólt, hogy éhgyomorra menjek...szeretem a potya utakat:) 16+4hkm
Nekem azt mondta a doki, hogy éhgyomorral menjek majd.

Baj, ha nem pont 16. héten megyek vérvételre, AFP szűrésre? A védőnő vmiért egy héttel később küldd. Lehet elnézte? Szóljak neki?

Legjobb válasz: Szia!szerintem nem baj mert engem is akkor küldött jövöhét csütörtökön mikor a 17hetet töltöm.Ugyhogy nyugi!!!;)

Szia!szerintem nem baj mert engem is akkor küldött jövöhét csütörtökön mikor a 17hetet töltöm.Ugyhogy nyugi!!!;)
16-18 hét között a legideálisabb úgy tudom... akkor hiteles az eredmény. én jövõhét pénteken megyek és akkor már éppen betöltöm a 17.hetet, de rákérdeztem és a doki és a védõnõ is azt mondta hogy teljesen jó az idõpont.
Én már van, hogy nem is értem, hogy számolják. Egyszer az utolsó mensi alapján, egyszer az UH-s baba mérete alapján. Azt sosem kérdezik, mennyi naponként volt a ciklus, mint a kalkulátorok, azok akkor a születési idõnek is mást hoznak ki. Itt írta valaki, hogy nem lett jó az AFP-je és elküldték újra, õ megmár akkor bõven túl volt azon az idõponton. Ki érti ezt?
sziasztok! :) igen, a 16-18 hét a legideálisabb. sok orvos a betöltött 16.hét elején küldi a kismamákat, mások meg a 17-en, mert akkor pont félidõben vannak és ha pár nappal nagyobb vagy kisebb a várandósság, akkor is benne vannak az idõkeretben... kellemes babavárást :) http://fru.szimpatikus.hu/amit-a-gatizomrol-tudni-erdemes-kr..
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a válaszokat, akkor megnyugodtam.Jó babavárást és könnyû szülést mindenkinek:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!