Találatok a következő kifejezésre: Ady Endre verséből származik (1 db)

Ady Endre melyik verséből származik ez az idézet?

"Nem az a fontos, hogy meddig élünk,

Legjobb válasz: Eme pár sor nem vers, nem versbõl származik, hanem egy Idézet, avagy bölcsesség.

Eme pár sor nem vers, nem versbõl származik, hanem egy Idézet, avagy bölcsesség.
http://www.google.co.hu jó keresgélést;)
A kérdező hozzászólása: Azzal kezdetem és nem találtam... Azért nem vagyok ennyire sík, köszi...
Egyszeru, ez nem egy Ady vers , hanem Paul Elouard , Somlyo Guorgy forditasa....az alma es narancs betelt szineig erni, volt az eletben barmi, amiert erdmes volt egy percig megallni... Sajnos tisztara az emlekeztemre vagyok utalva 1964 kaptam egy levelet az idezettel...azelott es azota se lattam nyomtatasban.100 % nem Ady
A kérdező hozzászólása: Akkor az lenne a kérdésem, hogy honnan származik, mi a háttere?
Bár nem éppen mai a kérdés, de én is ma kezdtem el keresgélni ennek az állítólagos Ady idézetnek a forrását. Nos, pl. a Verstárban igen könnyû lenne megtalálni azt a verset, amelybõl idézték, de nincs ilyen. Vagy ezer helyen találkozni vele, mindenütt annyi van odaírva, hogy Ady, de címet senki nem ír. Nem véletlenül. Engem is érdekelne a forrása, de annyi idõm nincs, hogy kinyomozzam. :)
Tehat a mai Nemzeti Sport cikkeben a vizilabda aranyeremrol az idezet pontos es telibe talal, de megsem Ady....


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Aki boltból ellop valamit és lebukik, milyen büntetést kap? Rendőrt kihívnak rá, de úgy tudom 50eft alatt nincs is eljárás. Gondolom csak jegyzőkönyvet vesznek fel. Nem rólam van szó!

4

Facebookon már sokszor láttam ezt: 444444444. Mi ez?

Mit akarnak kifejezni vele? Vagy csak lusták leírni a felkiáltójelet?
Valamikor csak 4-5, valamikor pedig vagy 30 db négyest írnak. Szerintetek? :)

4

Ideiglenes diákkal be lehet iratkozni a Szabó Ervin Könyvtárba?

1

Melyik igaz: a szép hobbival, jó közösséggel rendelkező egyének esélyesebbek jó karrierre? Vagy inkább a jó karriert kiépítettek engedhetnek meg maguknak szép és hasznos hobbikat, megelégedett életmódot?

Tapasztaltak, üzletemberek, sportolók és hasonlók értelmes véleményeit előre is köszönöm!

3

Ha ask. Fm-en kérdezek valakitől, akkor ő tudni fogja, hogy én voltam?

Vagy be kell állítanom valamit hogy névtelen maradjak vagy ő be tudja állítani azt, hogy lássa?

3

Szerintetek egy nyíltan meleg srácból lehet rendőr?

Lassan kéne pályaválasztáson gondolkozni, és érdekelne engem a rendészet... viszont a probléma, hogy kb. mindeki tudja rólam, hogy meleg vagyok. Nem azért, mert látszik (egyáltalán nem, sokan meglepődtek, mert teljesen fiús vagyok, meg sokat sportolok :P ), csak ha kérdezik, nem csináltam eddig soha titkot belőle. Van is barátom, együtt vagyunk egy éve.
Viszont nem tudom, hogy egy ilyen háttérrel, ma Magyarországon mennyire járható az az út, hogy rendőrnek menjek :/ Szerintetek?
Egyébként apukám is rendőr, és ő próbál lebeszélni róla, de nem tudom... :/
18/F

5

Melyik a Weöres Sándor verset javasolnátok versmondó versenyre?

9-es vagyok, annyi a kikötés, hogy Weöres Sándor egy versét kell megtaulni, ne legyen túl hosszú, mert azt nem hallgatják végig és megtanulni is nehéz, de azért ne Csiribiri meg Galagonya szintű legyen, hanem komolyabb.

1

Naplóhoz hasonló műsorok?

Milyen műsorok vannak, amik a Naplóhoz, Házon kívülhöz hasonlítanak? Amik a hétköznapi emberek problémájával foglalkoznak? Bármelyik csatorna hasonló műsorának címe érdekel.

0

Komolyan megérdemeltem, hogy megalázzanak?

Fiatal lány vagyok. Pár napja ülök suli után a tömött buszon hátul.Várjuk,hogy a busz elinduljon.Szinte minden ülésen fiatal középiskolások terpeszkednek 17-18év körüli fiúk-lányok.
Felszáll a buszra egy 80 évnél idősebbnek tűnő,görnyedt hátú,botos néni aki alig tudott vánszorogni.
Elér a busz hátuljába, persze senki nem áll fel,mikor elhalad mellettem rögtön felpattanok és átadom a helyem.A néni mosolyog,megköszöni,leül,pontosabban inkább esik.Tényleg nagyon elesett szegény.
Erre hirtelen egy középkorú nő aki nem messze ácsorog elkezd velem üvöltözni,hogy mekkora egy s.emét,gonosz,vagyok,mert egy kismama is van a buszon,miért nem neki adtam át a helyem.Aki kiderült tényleg ott volt,de nem is láttam,mert háttal állt.Persze ő is megfordult és lenézően nézett engem,hogy ő ezt már megszokta. Aztán ott szidtak,hordtak le engem a középkorú nővel,meg,hogy egy idős miért ér többet és,hogy milyenek ezek a mai fiatalok.A többi üldögélő fiatal srác lány szerint érdekesebb volt ez a jelenet,mert abbahagyták az okos telefonálást és inkább röhögve figyelték a jelenetet,az szórakoztatóbb volt.Persze a várandós nőnek senki nem adta át a helyét. Én meg mivel mindenki körülöttem engem nézett és rajtam röhögött előrementem inkább,mert majdnem elsírtam magam annyira rosszul esett és ledöbbentem.Azóta is ezen kattog az agyam.
Komolyan ilyen világba élünk? Ha én is önző mód viselkedtem volna senki se alázott volna meg.Ha most visszamehetnék kikérném már magamnak ,de akkor teljes ledöbbentem.

9

Mit gondoltok a tinirandi.hu-ról?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!