Találatok a következő kifejezésre: Adhatom a a (2809 db)

Elég sok nem fogjátok tudni melyik hatott. A doki irt fel ennyi mindent?
Szerintem a Gripe Water tápszerbe keverve nem sokat ér. Annak az a lényege, hogy lenyeli, majd büfizik egy jó kaporszagút és máris kevesebb a levegõ a pocijában. Nem szereti? Annyira nincs rossz íze, az én kisfiam simán bevette. 2-3 hónaposan még nem "válogatósak". Amúgy nekünk azt mondta a gyerekorvosunk, hogy ha többfélét használunk, azok gyengítik egymás hatását. Válassz egyet, majd pár hét múlva váltsatok!
A kérdező hozzászólása: a doki olyan okos hogy "rám bizta"!õk csak a súlyával problémáznak a védõnõvel együtt, holott szerintem 2 hónaposan 3.96, és 2.80-al született.engem viszont a görcsei aggasztanak.mivel emiatt szinte kinlódva eszik, alszik! A Gripe Watert meg másoktól is hallottam hogy tápszerbe keverve adják, de sztem azt elhagyom, marad az espumizan, meg este a papverin..?

Hogyan adhatja át a HIVet a nő a férfinek szeretkezés közben? Mert ugye testnedvekkel. A férfinál még értem is, hogy ejakulációnál. Azt is tudom, hogy a nőnek is van ilyenkor váladéka, de hogy kerül bele a férfi szervezetébe?

Legjobb válasz: Például így: - orális szex során a férfi szájüregében van egy aprócska seb, észre sem vehetõ, de azon keresztül a véráramba kerülhet, a hüvelyváladékból a kórokozó. - a péniszen van valamiféle szabad szemmel nem látható sérülés [akár a fanszõrzet borotválása miatt vagy bármi másért], és aktus során a hüvelyváladékból a kórokozó ott bejut.

Például így: - orális szex során a férfi szájüregében van egy aprócska seb, észre sem vehetõ, de azon keresztül a véráramba kerülhet, a hüvelyváladékból a kórokozó. - a péniszen van valamiféle szabad szemmel nem látható sérülés [akár a fanszõrzet borotválása miatt vagy bármi másért], és aktus során a hüvelyváladékból a kórokozó ott bejut.
Igen, átadhatja, de ennek 1/8-ad az esélye ahhoz képest, mintha a férfi "adná" nõnek.

Sárgabarack bébiétel mikortól adható? A védőnő szerint másképp van feldolgozva, ezért adhatom nyugodtan aszerint, ahogy fel van rajtuk tüntetve. Igaz ez?

Legjobb válasz: nem viccbõl írják rá hány hónapos kortól adható. adhatod a feltüntetett korhatár szerint. nem vagyok az üvegesek híve, de szerinted olyan nagy cégeknek,mint a hipp,a kecskeméti és társai, mennyire lenne jó reklám,ha több száz,több ezer baba megbetegedne a terméküktõl? már csak ezért sem érdekük rosszat eladni neked. a védõnõnek igaza van. különleges gyártási technikával készülnek,így pl. epreset is adhatsz neki hamarabb.

nem viccbõl írják rá hány hónapos kortól adható. adhatod a feltüntetett korhatár szerint. nem vagyok az üvegesek híve, de szerinted olyan nagy cégeknek, mint a hipp, a kecskeméti és társai, mennyire lenne jó reklám, ha több száz, több ezer baba megbetegedne a terméküktõl? már csak ezért sem érdekük rosszat eladni neked. a védõnõnek igaza van. különleges gyártási technikával készülnek, így pl. epreset is adhatsz neki hamarabb.
Igaz. 4 hónapos kor van rajta feltüntetve, ha jól emlékszem, tehát 4 hónapos kortól adható.
Ìgy van.Sàrgabarack segìtett a picimnek a pocakfàjàsnàl. 4 hòsan kapta...
igen 4hóapossan lehet neki adni én is adtam már neki és ízlett is :) 4, 5hónapos :)
6 hóig adhatod az 1-est.
Mi nem Humanát használunk, de 1-est. Kisfiam 9 hónapos, pár hete kérdeztem az orvost, hogy nem kell-e másik tápszer. Azt mondta, hogy az, amit használunk (Beba Ha Start Aktív) 1 éves korig nyugodtan adható. Nagy melegben érzékenyebbek a babák ezért nem szerencsés most váltani, ráadásul az 1-es tápszer hígabb, mint a többi ezért is jobb azt adni nagy melegben. Én hittem neki. De kérdezd meg Te is, ha gondolod. A ti tápszeretek más, bár gondolom amikor receptet kérsz szól, ha szerinte mást kellen már kapnia.
6hósant akartam írni bocsi. :)
A kérdező hozzászólása: Ez érdekes, mert vhol azt olvastam, h 4 hóstól már a 2-est kell adni. Ezért is vagyok gondban. Még nem vagyunk 4 hónaposak, de közelebb vagyunk hozzá mint a 3-hoz.
6 hóstól kell váltani. Az enyém 7 hónapos koráig a Humana1-et kapta, 7 hónaposan váltottunk a 2-esre (addigra fogyott el az 1-es).
hósan kell-szokás váltani.Mi Milupa 1et ettünk, elértük a hat hót, azt mondta, már nem írhatja fel, ír fel elválasztási tápszert.Erre felírta a Humana baby fit 1-et, ami szintén újszülött kortól jó.
Mi is ezt ettük 6 hónapos koráig. Igaz van a Humananak 4 hónapos kortól adható tápszere, de nekünk a dokinéni azt mondta, hogy ha beéri a kicsi az egyessel, akkor ne vátsunk, legalább fél éves korig jó ha HA-st kap.
mi is ezt használjuk a Humana HA 1-est, most vagyunk 7 hónaposak nekünk azt mondta a drnõ, hogy amíg elfogadja, és szépen gyarapodik ne váltsunk meg vagyunk vele elégedve, bár már csak reggel és lefekvésnél kapja
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Akkor maradunk mi is az 1-esnél. Ma voltunk dokinál, de elfelejtettem rákérdezni. :( Hiszek nektek és nem váltunk egyelõre.

Nurofen után adhatok panadolt a 4, 5 hónapos babámnak? Ugyanis a nurofen 3x adható 24 óra alatt, amit már megkapott, de még mindig van láza a kicsinek.

Legjobb válasz: milyen kupod van? a nurofen és a panadol felváltva adható nyugodtan, mert teljsesen más a hatóanyaguk. Nekem a gyerekorvos mondta, hogyha az egyik nem vitte le a lázás, de a következõ adagot még nem adhatom be, akkor nyugodtan lehet a másikból adni. Nem hatnak egymásra.

milyen kupod van? a nurofen és a panadol felváltva adható nyugodtan, mert teljsesen más a hatóanyaguk. Nekem a gyerekorvos mondta, hogyha az egyik nem vitte le a lázás, de a következõ adagot még nem adhatom be, akkor nyugodtan lehet a másikból adni. Nem hatnak egymásra.
A kérdező hozzászólása: panadol baby kúpom van; 38, 5 a láza, raktam rá vizes ruhát is.
Hogy raktad rá a vizes ruhát? Ha csak a csuklójára meg a bokájára teszed, az nem ér semmit. körbe kell tekerni a törzsét langyos vizes törölközõvel, arra egy vékony szárazat és lefekteted, 5 percenként újra cseréled minimum 3-szor, a harmadik után, ha jól csináltad lemegy a láza.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hála Istennek már tegnap késõ estétõl nincs láza.
Én kúpot adnék, mert az jobban és hamarabb hat és nem terheli a májat, mint a szirupok.
A kérdező hozzászólása: Van kúpom is, de 9kg-tól a kicsi pedig 8, 10kg.Nemtudom, adhatom-e?
hütõfürdõ, most mennyi neki?

Érdemes venni Milupa Jó éjszakát tápszert? Adhatom már a babámnak?

2 hét múlva töltik a 6.hónapot

Legjobb válasz: A banán ízetsítésû már 4 hónapos kortól adható. Az én keresztfiam egyszerûen imádja. Szóval nyugodtan vehetsz neki. A gyümölcs azt hiszem hat hónapos kortól adható, de erre nem esküdnék meg.

A banán ízetsítésû már 4 hónapos kortól adható. Az én keresztfiam egyszerûen imádja. Szóval nyugodtan vehetsz neki. A gyümölcs azt hiszem hat hónapos kortól adható, de erre nem esküdnék meg.
Szia! Ha arra lennél kíváncsi, hogy valóban laktatóbb-e, az én véleményem az, hogy nem. Semmi különbség nincs a többi tápszerhez képest, csak az ára és az, ha jól emlékszem, kevesebb van benne. Adni már adhatod, ha úgy gondolod, egy próbát megérhet.
Pont ma kérdeztem ugyanezt a gyerekorvosunktól, mert a kicsi pár hónapja nem alussza át az éjszakát. A doktornõ azt mondta, hogy kamu az egész, ellenben a Milupa pépet felírta, hogy próbáljuk meg, mert az tuti laktatóbb mint a sima tápszer. Ki is váltottam 700 Ft volt, ma éjjel teszteljük. 1 hét múlva lesz 6 hónapos.
Én is azt adom neki, bár én még 700-ft-ért sehol nem kaptam ugy mint az elöttem szóló.Csak annyi a különbség hogy rizspelyhes, de ugyan olyan rossz ízû mint a többi.Az én lányom 7 hónapos, de ha ilyet kap ha olyat 2 szer akkor is fõl kell inni.Amúgy ha a banán is alergiát okoz akkor mit egyenek már ezek a szerencsétlen gyerekek?Komolyan mondom ez a világ már nagyon gyöpös. Én ha meghallom az alergi szót hülyét kapok.Szerencsétlenek eszik ezt a rengeteg mû dolgot, nehogy alergiások legyenek. Persze én is ezt adom neki mert bele magyaráznak mindent az emberbe.De remélem nem lessz az 20 év múlva hogy pont ez volt a rossz választás.Különben én azt olvastam a neten, hogy elképzelhetõ az alergia a tehéntejtõl, viszont amikor csak az volt nem volt ennyi szív beteg gyerek
Az az igazság, ha az elsõ hölgy alaposan elolvasta volna a válaszomat, akkor nem kérdõjelezte volna meg, hogy 699, - receptre a pép. Ugyanis azt írtam, hogy mivel a gyerekorvos kamunak gondolja a Jó éjszakát TÁPSZERT, ezért helyette inkább a Milupa PÉPET írta fel, és az kerül ennyibe. Azóta eltelt pár éjszaka, és ez sem vált be, sõt gyakrabban ébredt.
Nekem receptre is 2061ft a 600g
699 Ft, ha receptre fel van írva.
Én is azt adom éjszakára, fele-fele arányban tejpéppel.Hogy a tápszertõl, vagy a keveréstõl alszik reggel 8-ig, nem tudom, de a lényeg, h alszik.Volt pár hajnal, h felébredt az éhségtõl, ezért vezettem be.
Nekem azt mondta a védõnõm, hogy a legújabb kutatások szerint a banán keresztallergiát okoz a parlagfûvel, úgyhogy babának ne adjak banánt.
Az én babám 6 hónapos múlt, néhányszor adtam neki belõle, és valóban jobban és többet aludt, mint szokott.
Akkor bocs, ténleg nem olvastam el rendesen

Miért nem adhato a rhinatiol cold köhögéscsillapitó (nem a köptető) 30honapnál fiatalabb gyereknek?

Kislányom 20honapos megvan fázva.Csúnyán köhög már több mint 1hete.Gyerekorvos nem irt fel semmit (szinte sosem szokott)azt mondta adjak rhinatiolt.Már rengeteg szirupot vettünk homopátiást,spiropent, itt sorakoznak,de mind köptet? és éjszaka nagyon csúnyán köhögteti.Patikába ezt elmondtam és a gyogyszerész a köhögés elleni rhinatiolt ajánlotta nem a köptet?t,h az is ugyanugy köhögteti majd.Mondtam,h mennyi id?s a gyerekem de mégis olyat adott amin azt irja 30honapnál fiatalabb gyereknek nem adhato.Akkor miért adta ezt?itthon vettem észre csak!nem merem beadni neki pedig úgy örültem,h végre valami csillapitja a köhögését.Tapasztalatok?

Legjobb válasz: A lándzsásutifû szirup adható hamarabb és köhögéscsillapító, ill. a robitussinnak van köhögés csillapítója kifejezetten gyerekeknek, igaz 2 éves kortól, de majdnem beleestek, szerintm adható. Mi is ezt használjuk és éjszaka nem köhög, nappal pedig köptetõt kap.

A lándzsásutifû szirup adható hamarabb és köhögéscsillapító, ill. a robitussinnak van köhögés csillapítója kifejezetten gyerekeknek, igaz 2 éves kortól, de majdnem beleestek, szerintm adható. Mi is ezt használjuk és éjszaka nem köhög, nappal pedig köptetõt kap.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!akkor ti a robitussint vagy ezt a rhinatiolt használjátok?nem volt világos bocsi!
Nappal (reggeltõl délután 3-ig) köptetõt adj a kicsinek, utána pedig köhögés csillapitót, és könnyebbek lesznek az éjszakák. A lándzsás útifû nagyon jó, de alkoholos kivonat, az adagolással vigyázz, mert úgy beseggel tõle a gyerek, mint az albán szamár, aztán meglepõdsz, hogy keresztbe álló szemmel dülöngél...

Mikortól adhatok a babámnak Stodalt, és hogyan? (7 hós)

3*1-etadhatok neki, mint ami a papíron is van?

Legjobb válasz: Már egész pici kortól adható és nyugodtan adhatsz neki 3*1 teás kanállal. Az én kisfiam a múlt héten volt beteg (5 hónapos), kint volt nálunk a doktornõ, Õ mondta, hogy adjak belõle 3*1-et naponta 1 hétig, vagy amíg már nem köhög és a rekedtsége is elmúlik. Amúgy ez homeopátiás gyógyszer, úgyhogy szerintem akár újszülött kortól adható.

Már egész pici kortól adható és nyugodtan adhatsz neki 3*1 teás kanállal. Az én kisfiam a múlt héten volt beteg (5 hónapos), kint volt nálunk a doktornõ, Õ mondta, hogy adjak belõle 3*1-et naponta 1 hétig, vagy amíg már nem köhög és a rekedtsége is elmúlik. Amúgy ez homeopátiás gyógyszer, úgyhogy szerintem akár újszülött kortól adható.

Ha először kóstol valamit a kisfiam akkor adhatom olyannal amit már kóstolt? Pl almát már evett. Azzal adhatom a burgonyát meg a banánt?

Telpépet csak akkor kezdhetem amikor már minden gyümölcsöt zöldséget megkóstolt?

Legjobb válasz: Persze, amit már megkóstolt, és nem csapta ki, azt adhatod neki. Arra vigyázz, hogy van olyan, hogy beletelik 2-3 napba is, mire kicsapja a babát. Nem tudom mekkora a babád, de tejpépet inkább csak akkor adj neki, ha tápszeres. Ha szopik még, akkor azt hanyagold.

Persze, amit már megkóstolt, és nem csapta ki, azt adhatod neki. Arra vigyázz, hogy van olyan, hogy beletelik 2-3 napba is, mire kicsapja a babát. Nem tudom mekkora a babád, de tejpépet inkább csak akkor adj neki, ha tápszeres. Ha szopik még, akkor azt hanyagold.
A kérdező hozzászólása: 4 hónapos tápszeres.Köszönöm az eddigi válaszodat.

3 hónapos nagytestû kölyök kutyának már adhatom a Glyco Flex GF600 zöldkagyló kivonatot?

prémium minõségû tápot kap.

Legjobb válasz: Igen adhatodt nyugodtan. Jót fog tenni az izületeinek, hogy erõssek egészségesek legyenek.

Igen adhatodt nyugodtan. Jót fog tenni az izületeinek, hogy erõssek egészségesek legyenek.
A kérdező hozzászólása: csak mert volt egy hasonló kutyám, õ nem kapott semmit, hanem túl lett adagolva a csonterõsítõ és kifordult a mancsa. Nem szeretném még 1x elrontani.
Csonterõssítõnek kalciumot szoktak adni, vagy kalcium alapú vitanint. A zöldkagyló nem csont hanem izület erõssìtõ. Teljesen más a kettõ. Jó minõségû táp mellé plusz kalciumot adni tilos. Zöldkagyló viszont akkor is ajánlott ha prémium tápot kap.
Na akkor leírom a tényeket: problémát általában nem a kalcium okoz, hanem a foszfor. Szinte az összes kalcium tablettában van foszfor is, ami ha felhalmozódik a szervezetben, elvonja a kalciumot tõle, amibõl következnek a problémák... Zöldkagyló mehet neki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!