Találatok a következő kifejezésre: Adhatok-e a kutyaeledelt (1 db)

Adhatok-e a macskáimnak kutyaeledelt?

Ugyanis 4 macskám van és ha mindegyiknek kisdobozos macskakaját vennék naponta,az bizony kissé húzós lenne és összetételben nem találtam különbséget a dobozon lév? leírásban.

Legjobb válasz: Természetesen adhatsz neki! Az enyém például jobban szereti a kutyaeledelt... Szoktam neki adni cicakaját, de mégis a kutyusokkal szokott reggelizni... :))

Természetesen adhatsz neki! Az enyém például jobban szereti a kutyaeledelt... Szoktam neki adni cicakaját, de mégis a kutyusokkal szokott reggelizni... :) )
Szerintem is adhatsz neki kutyakajcsit! Az én macskuszomnak úgy szoktam néha enni adni, hogy a macskáknak elkészített száraz tápot összekeverem a kutyáknak elkészített kutyakonzervvel és nincs tõle semmi baja...vmikor fordítva keverem össze, de nem mindig azt adok neki enni! =)
Nem írtad le konkrétan hogy száraz vagy konzerv eledel-e?A mi cicánk a száraz kutyaeledeltõl hányt.A konzervet még nem próbáltuk, de szerintem azt is csak módjával adj neki.
A (kutyukáim is eszik) Royal Canin-ban több taurin van lehet hogy az megfelel csak szentem még a macsektápnál is drágább de nem tom nem biztos!
én szoktam neki adni kutyakonzervet is meg szárazeledelt is de még nem panaszkodott de inkább legtöbbet cicakaját adok :) )
Az en macsekom kiszolgalta magat ami a kutyakajat illeti...es egy ido utan minden reggel azt kovetelte tejecskevel....imadta. Bar bevallom nallunk minden allat kap "hazikosztot" is. Nem hiszek a szaraz-konzerv allatoknak keszult eledeben csakis.
annyi a különbség, hogy a macskáknak több energiára, zsírra van szükségük. ha megnézed, ebben találhatsz különbséget a dobozokon. de attól még adhatsz nekik kutyakaját, bár azért néha nem ártana macskaeledelt venni nekik :-)
a kérdésedre egy könyvbõl válaszolok:Sajnos nem adhatsz neki, árthat.A kutyatápok taurintartalma rendkívûl alacsony.Ez egy macskának nélkülözhetetlen aminosav, amely nélkül szem- és szívproblémáik adódhatnak.A kockázat hosszú távú:6-12 hónapba telik, míg a baj kiderül-ez idõ alatt a macska feléli meglévõ taurintartalékait. Eléggé tudományosan hangzik de így van:)
Természetesen adhatsz neki, de ha felelõs gazdi vagy akkor csakis, kizárólag alkalomszerûen, egyszer-egyszer nasinak, mert nem egészséges! Ha hoszzú távon csak kutyáknak gyártott étellel etedet, akkor megvakul! (Az elõzõ hozzászólónál leírt taurin hiány miatt!)
Taurin hiány? Akkor önts neki tejcsí hejett energiaitalt LOL. Am a kutyusom szereti cicus kaját!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mennyi a minimum kor egy macskánál amitől el lehet választani az anyukájától?

5

Valaki segítsen?

A tesóm most adta el a macskánkat az apródon, szegény nagyon részeg, hogy lehet visszavonni a vásárlást ?

3

Mitől remeghet a cicám?

Mostanában alvás közben mindig remeg. Nem úgy, mint mikor álmodik, azt ismerem. Ez ilyen alig észrevehető, főleg akkor érzem, mikor rajtam alszik. Valahogy mintha így belül remegne. Próbáltam már, hogy betakarom, hátha fázik, de kijön a takaró alól. És végig remeg alvás közben. Néha a feje is jár. Mikor abbahagyja a dorombolást, onnan tudom, hogy elaludt, és olyankor szokta elkezdeni a remegést is, és sokszor órákig így remeg, amíg fel nem ébred. Készülök vele dokihoz menni, de hátha ti is tudtok valamit mondani. Próbáltam már, hogy felébresztem, megsimogatom, de ugyanígy alszik vissza.

2

Korai ivartalanítással tényleg hugyúti betegsége lehet a cicámnak?

Ma voltunk az állatorvosnál az 5 hónapos kandúr cicámmal. Minél előbb ivartalanítani akarom, de az állatorvos lebeszélt a korai ivartalanításról,mert azt mondta, hogy ilyen korai szakaszban alsó hugyúti betegsége lehet, és ő mindenképpen várna vele egészen addig,amíg nem kezd el jelölgetni a cicám.
Ez tényleg igaz, mi a véleményetek? Én ehhez nem értek, csak a legjobbat akarom a cicámnak!

5

Új cica a régi mellé?

Van egy 3-4 év körüli ivartalanított fekete kislányom, mentett cica :) Jó ideje gondolkodom már, hogy hoznék ide mégegy cicát, nem egyszer volt már, hogy megindulok, és elhozok egyet a sok árva közül. Két probléma áll fent: egyszobás, de relative nagy (37nm) lakásban élünk, nekem itt van a műhelyem is. Cicám már megszokta, nem csinál káoszt, tudja hova mehet, hova nem, de félek, hogy egy új cicus talán kárt tenne magában a sok limlom közt. A másik bibi, hogy őkelme nem szereti a cicatársaságot. Időnként lemegyünk sétálni (hámmal, pórázzal, amikor igényli) és volt már, hogy más sétáló maccsal vagy kóbor cicával futottunk össze. Láthatóan a szembe jövő volt az "érdeklődő", de ő mindig neki akart menni, úgy kellett lefognom. Kutyákkal is ugyanezt csinálja, egyedül egy, a házunkban lakó kis uszkárt tűr meg maga mellett fél percnél tovább, amúgy még a pitbullt is lerendezte (egy jámborlelkű példányt, az igaz, de mégsem egy apró kutya... és még a macskát féltettem!). Ezek alapján szerintetek merjek még egy cicust befogadni?

2

Amacskákat hogy kell hozzászoktatni a sétáltatóhámhoz?

Tagnep vettem a cicámnak egy sétáltatóhámot. Azt hagyta hogy feltegyem rá de egyfolytában csak ugrált össze vissza és próbálta leszedni magáról. Hogy lehetne hozzászoktatni a hámhoz?

8

Megéri megvenni ezt a bolhairtó cseppet?

Van két kiscicám, és sajnos bolhásak. Szerintetek ezt a bolhaírtó cseppet megérné megvenni?

5

Hogy tudok macska tenyészetet létrehozni?

4

Hogyan tudnék macsát fogságba ejteni? Valami jó macskafogó csapdát tudtok?

sérülés mentes megoldások érdekelnek csak. sok macska jár ár szarni hozzánk, gondoltam, hogy elköltöztetem őket.

10

Segítség!? Elrontottam a macskám!?

A fiatal kiscicánkkal a kezemmel kezdtem játszani, eleinte vicces volt. Most mikor már nagyobb lett ez a vicces játék már eléggé fájdalmas tud lenni. Vad lett a cica. Nem tájékozódtam rendesen előtte, én hibáztam? Csak valami játékkal kellett volna vele játszani? Le lehet még róla szokatni? (időben vagyok még? kb 2-3 napja tűnt fel, hogy vad, mióta fájdalmas)
Az értelmes válaszokat előre is köszönöm!

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!