Találatok a következő kifejezésre: Adhatok-e a kutyaeledelt (1 db)

Adhatok-e a macskáimnak kutyaeledelt?

Ugyanis 4 macskám van és ha mindegyiknek kisdobozos macskakaját vennék naponta,az bizony kissé húzós lenne és összetételben nem találtam különbséget a dobozon lév? leírásban.

Legjobb válasz: Természetesen adhatsz neki! Az enyém például jobban szereti a kutyaeledelt... Szoktam neki adni cicakaját, de mégis a kutyusokkal szokott reggelizni... :))

Természetesen adhatsz neki! Az enyém például jobban szereti a kutyaeledelt... Szoktam neki adni cicakaját, de mégis a kutyusokkal szokott reggelizni... :) )
Szerintem is adhatsz neki kutyakajcsit! Az én macskuszomnak úgy szoktam néha enni adni, hogy a macskáknak elkészített száraz tápot összekeverem a kutyáknak elkészített kutyakonzervvel és nincs tõle semmi baja...vmikor fordítva keverem össze, de nem mindig azt adok neki enni! =)
Nem írtad le konkrétan hogy száraz vagy konzerv eledel-e?A mi cicánk a száraz kutyaeledeltõl hányt.A konzervet még nem próbáltuk, de szerintem azt is csak módjával adj neki.
A (kutyukáim is eszik) Royal Canin-ban több taurin van lehet hogy az megfelel csak szentem még a macsektápnál is drágább de nem tom nem biztos!
én szoktam neki adni kutyakonzervet is meg szárazeledelt is de még nem panaszkodott de inkább legtöbbet cicakaját adok :) )
Az en macsekom kiszolgalta magat ami a kutyakajat illeti...es egy ido utan minden reggel azt kovetelte tejecskevel....imadta. Bar bevallom nallunk minden allat kap "hazikosztot" is. Nem hiszek a szaraz-konzerv allatoknak keszult eledeben csakis.
annyi a különbség, hogy a macskáknak több energiára, zsírra van szükségük. ha megnézed, ebben találhatsz különbséget a dobozokon. de attól még adhatsz nekik kutyakaját, bár azért néha nem ártana macskaeledelt venni nekik :-)
a kérdésedre egy könyvbõl válaszolok:Sajnos nem adhatsz neki, árthat.A kutyatápok taurintartalma rendkívûl alacsony.Ez egy macskának nélkülözhetetlen aminosav, amely nélkül szem- és szívproblémáik adódhatnak.A kockázat hosszú távú:6-12 hónapba telik, míg a baj kiderül-ez idõ alatt a macska feléli meglévõ taurintartalékait. Eléggé tudományosan hangzik de így van:)
Természetesen adhatsz neki, de ha felelõs gazdi vagy akkor csakis, kizárólag alkalomszerûen, egyszer-egyszer nasinak, mert nem egészséges! Ha hoszzú távon csak kutyáknak gyártott étellel etedet, akkor megvakul! (Az elõzõ hozzászólónál leírt taurin hiány miatt!)
Taurin hiány? Akkor önts neki tejcsí hejett energiaitalt LOL. Am a kutyusom szereti cicus kaját!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Törött macska lábat be lehet kötni?

Voltunk vele dokinal stb. de osz visz mjndennel egyutt 80 ezer forint lesz. belehet jotni a labat faslival?

6

Mit tegyek, ha nem szereti a macskát?

A helyzet nem ilyen egyszerű sajnos. 1éve vagyunk együtt, a cica 11hónapja van velünk, már együtt voltunk amikor örökbefogadtam a cicót. Akkor még nem akart beleszólni, de mostanra sajnos a cica cicásan viselkedik. Minden csupa szőr, és hát macska módon éli életét. Amivel nem is lenne baj, csak sajnos a párom, már megutálta macskát. AMi nekem nagyon rossz, hisz szeretem a párom és babát is várok tőle. Kiköltözünk majd a nappaliba, oda, ahol a macska is van most...és ő a gondolattól is rosszul van, hogy a macska esetleg felugrik majd az ágyra, ahol alszunk. Régebben még elvolt a macskával, de az utóbbi időben tényleg nem szereti már :( Nem szeretné, hogy elajándékozzam, mert nem akarja, hogy ez egy tüske maradjon köztünk örökre. 2 szobás a lakás, nem tudnám máshova sem áthelyezni a macskát sajnos, megválni tényleg nem szeretnék tőle, mert felelősségel tartozom érte; de mit csináljunk. A párom már nem tud máshogy gondolni macskára, csak negatív gondolatokkal sajnos. Sosem szerette a macskákat, de miattam elviselte, most már nem bírja elviselni. Csak az ahelyzet most nem áll fent, mint egy sima kapcsolatban, hogy ha nem tetszik a pasinak leléphet, hisz babát várok tőle, most leszünk egy család....
tanácstalan vagyok, szörnyű rossz helyzet :(
Nem akarok megválni a cicától, de azt sem akarom, hogy örökre beárnyékolja az életünket... :( Kérlek csak olyanok írjanak, akik nem egyből azt írják, hogy fel is út, le is út a pasinak (én is ennek a híve vagyok; nem véletlenül mentett macskám van; de ez most sakk-matt helyzet )

17

Miért karmol a macska?

Dörgölőzik, és ha simogatom, néha, teljesen váratlanul karmol (közben a fülei lelapulnak, támadó testtartásban van). Legutóbb akkor karmolt, mikor a lábát megsimítottam, és lehet, hogy előtte is a lábát piszkáltam, de ez csak feltételezés!

2

Meghúzódott a cicám lába? És mit tudnék vele csinálni?

A 3 és fél hónapos lakásban tartott kiscicám ráugrott a ruhaszárítóra,és az ráesett.Most sántít,és alig használja az egyik hátsó lábát.Dokihoz elég körülényes elvinni,ezért

1

A kismacskám nagyon agresszív a kajára. Erről hogy tudnám leszoktatni?

Azt a morgó hangot adja ki amikor mondjuk két macska verekedni akar vagy nem tetszik valami a macskának stb. A mancsával rácsap a kajára mikor felé nyúlunk vagy odamegy egy tesója. De még az anyjával is ezt csinálja. Amikor kaját lát a kezünkben azonnal el akarja venni. Mit lehet csinálni?

5

Szerintetek hogyan tudom leszoktatni a macskámat a jelölésről? 1 éves, ivartalanított hím. Már mindent kipróbáltam, de semmi eredmény.

Köszi segítségeteket!

5

Miért csinálta ezt a macska? Ez játék vagy támadás?

Tegnap futottam és "találkoztam" egy nagyon aranyos cicával, megsimogattam, egy darabig nem tett semmit. Aztán hirtelen az egyik mancsával és a szájával belkapott a kezembe (szerencsére volt rajta ruha) és igazából semmi nypm látszódott meg.

Csak játszott? Vagy nem?

4

Miért mindig a macskák hasa és nyaka a bolhás?

3

Macskaivartalanítás?

Van egy gyönyörű szép 5 hónapos kislány cicám. Benti cica, teljesen jól elvan a nagy házban. Nem szeretnék macskaszaporulatot, de félek az ivartalanításától.. Ha kiveszik a méhét, nem lesz valami baja? Gondolok itt a szteroid túltengésre, a női nemi hormonok hiányára.. Ilyen gondokkal nem kell számolni? Nem szeretném, ha ellustulna, ha kedvtelen lenne, ezek a dolgok pedig eléggé jellemzőek az ivartalanított állatokra. Esetleg válasszam a gyógyszert?

6

Kismacskának erősen kidomborodik a cégbélnyílása, a székletet nem tudja tartani. Volt valakinek ilyen gondja?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!