Találatok a következő kifejezésre: Adhatok húst hónapos (24 db)

Adhatok 7 hónapos kisfiamnak olyan főzit, amiben krumpli is és husi is van?

Legjobb válasz: Persze simán.Már 5 hónapos kora óta lehet neki csirke, pulyka husit adni.Sõt a krumpit meg még korábban. Üdv

Persze simán.Már 5 hónapos kora óta lehet neki csirke, pulyka husit adni.Sõt a krumpit meg még korábban. Üdv
A kérdező hozzászólása: Már kapja mindkettõt, csak még együtt nem adtam neki.
Persze! Nyugodtan adj neki!
az én védõnõm azt mondta husit 7kilótól ehetnek a babák. De õ csak a csirkét, pulykát javasolja
Sztem igen, ha a dobozon az van és ráadásul sok tejet nem hiszem, hogy tartalmazhat, mivel még hûtést sem igényel.
adhatod neki:)
Amire az van írva, h 6 hós kortól adhatod, azt nyugodtan add neki.Én is ezt teszem.

Adhatok húst hat hónapos babának?

Legjobb válasz: Szia. Még nem vagyk anyuka,de szerintem 6 hónapos babának még korai a hús.inkább csak a tejcsi,zöldségek fözelék,stb...pürézve. 40hetes kismama.

Szia. Még nem vagyk anyuka, de szerintem 6 hónapos babának még korai a hús.inkább csak a tejcsi, zöldségek fözelék, stb...pürézve. 40hetes kismama.
http://www.lll.hu/fuzetek/szilard_taplalek Itt találsz egy elég hosszú írást, h mit mikor, hogyan kell/lehet bevezetni.
Én egyáltalán nem fogok addig húst adni a gyerekemnek, amíg õ nem kéri. Õ döntse el, meg akar-e keresztelkedni, akar-e fülbevalót és húst enni. Én nem döntök helyette.
A "Mit egyen a gyerek" c. könyv szerint: "Hat hónapos korban kezdhetünk a fõzelékbe tojást tenni. Csak a sárgáját adjuk és elõször csak kb. egyharmadot, késõbb hetenként kétszer fél tojás sárgáját. Öt-hat hónapos korától kapjon egy kávéskanál tehéntúrót vagy reszeltsajtot a fõzelékébe. Csirkehús leves is adható. Máj hét-nyolc hónapos kor körül, csirkehús kb. 10 hónapos kor körül adható." Ez egy régebbi könyv, kicsit mást mond, mint az LLL, de ez is egy alternatíva, mi ezt használjuk, mint ahogy nálam is ezt használta anyukám, de neked kell eldönteni, melyik tanácsot fogadod meg. Én ennél korábban nem vezetném be a húst, elõbb sajtot, túrót kell kapnia a fehérje miatt, a húst csak picit késõbb tudja jól megemészteni.
Nekem 7 hónapos a fiam és eléggé meglepõdtem a válaszokon. Én a neten egy olyan táblázatot találtam és azt vezettem be a fiamnál, amin 6-7 hónapos kortól szerepel a csirke és pulykahús. De a védõnõ is mondta, hogy a vas miatt kell. ??????


Szerintem nem okoz gondot, de a gombát tényleg jobb, ha kihagyod.
Gombával várj 2 éves koráig, a levét adhatod.
Nekünk azt mondta a doki, hogy három éves koráig nem tudja megemészteni a gombát a kis gyomra. Ehet gombát, csak ugyanúgy kijön.
A kérdező hozzászólása: Gombát nem is akrtam neki adni, csak nem tudtam esetleg nem fájdulhat e meg a hasija, ha olyan husit adok ami gombával eggyütt fõtt.Adtam neki, nem volt semmi gond.

Milyen gyakran adhatok húst hat hónapos kisfiamnak?

Lehet mindennap, vagy minden másnap? Kora reggel tápszert kap, tízóraira gyumolcsot+kevés tápszert, délben fozelék, uzsira gyumolcs vagy tejpép, vacsorára tápszer. Ha husi nélkul csínálom a fozeléket, nem nagyon lakik jól vele, utána még kb. a szokásos tápszermennyiség felét megissza. Jó lehet ez így?

Legjobb válasz: Szia!Én a kisfiamnak 6 hóskorától szinte mindennap adtam husis fõzeléket.Szükséges az egészséges fejlõdéshez, hogy többször egyen hust.

Szia!Én a kisfiamnak 6 hóskorától szinte mindennap adtam husis fõzeléket.Szükséges az egészséges fejlõdéshez, hogy többször egyen hust.
8 hónapos kislányomnak minden nap ebédre húsos fõzeléket adok.
Nyugodtan adhatsz neki minden nap húsos fõzeléket ebédre. A husi mellé tegyél egy mokkáskanál étolajat is. Így teljesen komplett az ebéd, biztosan jóllakik vele.
A kérdező hozzászólása: Koszi a válaszokat:) Már nagyon vártam a husis idoszakot, mert a zoldségfozelékbol nem akar sokat enni és utána nagyon nyugos.

Ínátok nekem kifejezetten főzelék recepteket (hússal/hús nélkül), amiket 8 hónaposnak adhatok? Vagy letölthető recepteket tudtok?

Legjobb válasz: Bármilyen zöldségbõl csinálhatsz fõzeléket, krumplival összefõzöd és egy kis fõzõlével összeturmixolod. A husit én elõre megfõztem, jégkockatartóban lefagyasztottam, így csak felmelegítem, és hozzáteszem a kész fõzelékhez. PL.: Spenót-krumplival (én anyatejjel hígítom, de vízzel is lehet), és egy tojás sárgája Cékla-krumpli-alma-hús Sütõben egybe sütve: sütõtök-alma-krumpli Cukkini-krumpli-hús Karalábé-répa-krumpli Póréhagyma-darált hús-paradicsomszósz-krumpli Kelkáposzta-krumpli-hús Tök-krumpli-hús Húsleves krumplival sûrítve Zöldborsó-krumpli-hús

Bármilyen zöldségbõl csinálhatsz fõzeléket, krumplival összefõzöd és egy kis fõzõlével összeturmixolod. A husit én elõre megfõztem, jégkockatartóban lefagyasztottam, így csak felmelegítem, és hozzáteszem a kész fõzelékhez. PL.: Spenót-krumplival (én anyatejjel hígítom, de vízzel is lehet), és egy tojás sárgája Cékla-krumpli-alma-hús Sütõben egybe sütve: sütõtök-alma-krumpli Cukkini-krumpli-hús Karalábé-répa-krumpli Póréhagyma-darált hús-paradicsomszósz-krumpli Kelkáposzta-krumpli-hús Tök-krumpli-hús Húsleves krumplival sûrítve Zöldborsó-krumpli-hús
Írd a keresõbe, hogy baba fõzelék, kidob jópár babaoldalt, ahol receptek is vannak, és pár blogot, ahol anyukák leírják, néha fotóval illusztrálják, mit fõztek babájuknak. Ezekre emlékszem fejbõl (már azt eszi a baba, amit mi), de vannak még jó oldalak. http://finomateszikababa.blog.hu http://szuloklapja.hu/baba/body/receptek.php?KATEGORIA=&ELET.. http://www.hoxa.hu/?p1=recept_lista&p3=&kerestxt=&hozzavalok..

11 hónapos kisfiamnak négy foga van. Adhatom neki apró darabokban az ételt úgy, hogy a saját kezével tegye a szájába (krumplit, husit, zöldséget, katonákban)?

és fokhagymás dolgot ehet már (nyilván csak enyhén fokhagymázva)?

Legjobb válasz: adhatod, persze, csak figyelj arra, hogy puha legyen a zöldség, hogy az ínyecskéjével össze tudja rágni, és ne tegyen túl sokat egyszerre a szájába. A husit tovább fgja rágni, de nagyon fog neki tetszeni. És mégvalami: ne mindig katonákat adj, mert ha elszoktatod a pépestõl,kanalastól, akkor késõbb nem fogja azt elfogadni már. Fokhagymás? Tényleg enyhén fokhagymás legyen, még annyira nem hiányzik a fûszerezés nekik, kóstoltasd meg vele, de nem kell nekik sok. :)

adhatod, persze, csak figyelj arra, hogy puha legyen a zöldség, hogy az ínyecskéjével össze tudja rágni, és ne tegyen túl sokat egyszerre a szájába. A husit tovább fgja rágni, de nagyon fog neki tetszeni. És mégvalami: ne mindig katonákat adj, mert ha elszoktatod a pépestõl, kanalastól, akkor késõbb nem fogja azt elfogadni már. Fokhagymás? Tényleg enyhén fokhagymás legyen, még annyira nem hiányzik a fûszerezés nekik, kóstoltasd meg vele, de nem kell nekik sok. :)

A pulyka és csirkemell husi tényleg adható már 5 hónapos kortól a babáknak?

A bébiételeken ezt láttam, és kicsit meglepődtem. Van olyan köztetek, aki már 5 hónaposan ezt adott a babájának vagy érdemes várni 7 hónapos korig?

Legjobb válasz: Tápszeres a fiam, így mi már 4 hónaposan elkezdtük a hozzátáplálást, elõször gyümölcs, de nem sokra rá fõzelék csirke + pulykahússal, úgy emlékszem 5 hónaposan már kapott ilyeneket. Amúgy, a bébikajákat úgy csinálják, hogy a korának megfelelõ legyen. Ne ezzel kezdjed a hozzátáplálást, de idõvel adhatsz neki.

Tápszeres a fiam, így mi már 4 hónaposan elkezdtük a hozzátáplálást, elõször gyümölcs, de nem sokra rá fõzelék csirke + pulykahússal, úgy emlékszem 5 hónaposan már kapott ilyeneket. Amúgy, a bébikajákat úgy csinálják, hogy a korának megfelelõ legyen. Ne ezzel kezdjed a hozzátáplálást, de idõvel adhatsz neki.
Nekem elmúlt 5 hós, ma kapott csirkemellet. Ha "korán" kezdtétek a hozzátáplálást, akkor adhatsz neki.
Nekem is kapott már csirkemellet tartalmazó bébiételt, nem volt még egészen 5 hónapos. A kórházban olyat adtak uzsinak, kérdeztem, lehet-e.. Azt mondta a nõvérke, hogy nyugodtan, olyan kevés hús van benne, hogy nem lesz baja tõle. Szóval azóta adok neki, nem sokszor, heti 1 alkalom mondjuk. De õ nagyon szereti, és soha semmi gondunk nem volt vele.
Én adtam a fiamnak 5 hónapos kortól való bébikaját amikor 5 hós volt:) és már 5 és fél hósan kapott olyat ami csak 6 hóstól való!

6 hónapos babának milyen húsokat adhatok és hogyan kell elkészíteni?

Legjobb válasz: Én mindig csirkemellel kezdek. Megfõzöm vízben félpuhára, akkor hozzáteszem a zöldséget és összefõzöm, majd turmix és evés. Májat én 7-8 hónaposan adtam. Csirkemájat olajban pirítva, és úgy turmixoltam a zöldséghez. (Bébiételek a májat is 5 hónapos kor felirattal árulják, ez nem túl helyén való...) Amúgy májat elvileg hetente max egyszer szabad adni.

Én mindig csirkemellel kezdek. Megfõzöm vízben félpuhára, akkor hozzáteszem a zöldséget és összefõzöm, majd turmix és evés. Májat én 7-8 hónaposan adtam. Csirkemájat olajban pirítva, és úgy turmixoltam a zöldséghez. (Bébiételek a májat is 5 hónapos kor felirattal árulják, ez nem túl helyén való...) Amúgy májat elvileg hetente max egyszer szabad adni.
Így csináltam én is, mint az elsõ hsz. Annyi különbséggel, hogy együtt fõztem a husit meg a zöldségeket, de ez tulképp mindegy :) Májat bõven elég 1, 5 éves kora után adni, max. heti egyszer.
A baba születésétõl 6 hónapig van a szervezetében elegendõ vas, 6 hónap elõtt nem kell neki adni!
Ha 6 hósan kezditek a hozzátápot (amikor javasolt), akkor se szükséges rögtön húst is adni. Kb. 7 hótól szoktak csirkét és pulykát, fõzve, párolva és krumplival vagy zöldségekkel összeturmixolva. Általában a soványabb részeket ajánlják, de én pl. utálom a mellet és a lányom se szerette sose, úgyhogy lebõrözött (és szükség esetén lezsírozott) pipicombot kapott mindig. 8-9 hósan lehet adni aztán marhát, sertést, borjút és csirkemájat is, de utóbbit csak heti 1x, mert a máj minden állatnál lebontó-szerv, némi méreganyaggal is..! Halat 1 éves kortól érdemes, filét. Ha elõre fõzöl, akkor a husipürét jégkockatartóban fagyaszd le, így 1-2 kocka pont elég is lesz neki egy adaghoz még jóideig.

7 hónapos a babám, a pulyka szárnyáról is adhatok neki húst vagy csak a mellét?

Legjobb válasz: Pulyka-pulyka. Tök mindegy honnan adod attól még pulyka marad :) Adhatod neki.

Pulyka-pulyka. Tök mindegy honnan adod attól még pulyka marad :) Adhatod neki.
Nyugodtan adjad, ráadásul az nem is annyira száraz mint a melle husa.
Nyugodtan. Sõt, azok az értékesebb húsok, melyek a csonthoz közelebb vannak (pl. comb, szárny), több bennük a vas pl. Úgyhogy én pár alkalom után már csak csirkecombot adtam neki szinte mindig.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, hogy válaszoltatok :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!