Találatok a következő kifejezésre: Adhatok a már másik (12 db)

6 hós kortól már fokozatosan be lehet vezetni. Kezdetben babapiskóta.
ez tényleg jó kérdés. nálunk nincs érzékeny a családban. kisfiamnak én hat hónapos kortól adtam glutén tartalmu ételeket. én 90%-ban azt hallottam hogy hat hónapos kortól kell elkezdeni. ezért kezdtem akkor. most 14 hós a kisfiam és semmi baja. de viszont voltam egy masszõrnél még a szülés után nem sokkal. mert gond volt a mellemmel. õ azt ajánlotta hogy fejjek tejet és már abba is keverjek egy nagyon kevés lisztet. vagy ha tápszeres lesz a baba akkor ahhoz is, mutatott róla cikket is hogy ez a legujabb kutatás. hát nem tudom. én maradtam a hat hónapnál
Állítólag az a legújabb hogy 4-7 hónap.Elég széles a határ nem?

Egy hónapja kap már más-más ételeket a kisbabám. A felsoroltakon kívül, miket adhatok neki még?

Ugyanis attól félek, hogy megunja a sárgarépa, krumpli, süt?tök hármast.

Legjobb válasz: Körtét, meggyet a gyümölcsök közül. Mondjuk vannak ajánlások ahol a körtét késõbbre írják. Én adom az enyémnek. A krumplit vegyítheted még céklával és gesztenyével is. Próbálkozhatsz a tökkel és a brokkolival is.

Körtét, meggyet a gyümölcsök közül. Mondjuk vannak ajánlások ahol a körtét késõbbre írják. Én adom az enyémnek. A krumplit vegyítheted még céklával és gesztenyével is. Próbálkozhatsz a tökkel és a brokkolival is.
Cukkini, cékla, körte, meggy, brokkoli,
Krumplival vegyítve brokkoli, karfiol, fehér tök, borsó, bab.A borsó és a bab áttörrve héja nélkül!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Adhatok a babámnak már másik tápszert mint amit eddig a doki felírt?

Megkérdezném a dokit, de szabadságon van 2 hétig.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nyugodtan válthatsz.Mi is kipróbáltuk ezt a Humanat.Baby fit a neve és banános.A babámnak nagyon ízlett,nekünk bejött.Azért a védõnõt kérdezd meg.

Szia! Szerintem nyugodtan válthatsz.Mi is kipróbáltuk ezt a Humanat.Baby fit a neve és banános.A babámnak nagyon ízlett, nekünk bejött.Azért a védõnõt kérdezd meg.
nekünk is sokat bukott mondhatni a kisfiunk (8hetes) és 1 hete másik tápszert kap. Milupa márka (mondjuk azelõtt is azt kapott) de ez meg kimondottan bukás ellen van. Soha azóta még 1 ml sem jött vissza neki belõle.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat, aranyosak vagytok! Azt hiszem akkor meg fogjuk próbálni.


5 hónapos babámnak milyen ételeket adhatok? Még anyatejes, de szeretném már pótolni valami mással. Almát már adtam és sütőtököt. Szereti nagyon. A tököt répával turmixoltam össze.

Legjobb válasz: A tökhöz ne tegyél máskor répát, mert mindkettõben elég sok a "festékanyag", azaz a sárga és a bõrén is kijöhet ez a szín. Ha aznap eszik tököt akkor répát már ne adj neki, és ugyanez fordítva. Sóska, paraj, saláta...ezeket is adhatod krumplival, illetve rizzsel. Céklát is. Adhatsz barackot is, üveges bébi kajában, vagy ha fagyasztottál nyáron akkor azt. Banán. Illetve a dm-ben lehet kapni olyan ételsûrítõt ami glutén mentes és azzal is kombinálhatod a gyümölcsöket. Amiket soroltam, azokat is óvatosan vezesd be, kb. a 6. hónap elejére végezzetek a fentiekkel, utána lehet tovább lépni. Én ezeket adtam annak idején. Most 8 hónapos a babám és még szopizik is.

A tökhöz ne tegyél máskor répát, mert mindkettõben elég sok a "festékanyag", azaz a sárga és a bõrén is kijöhet ez a szín. Ha aznap eszik tököt akkor répát már ne adj neki, és ugyanez fordítva. Sóska, paraj, saláta...ezeket is adhatod krumplival, illetve rizzsel. Céklát is. Adhatsz barackot is, üveges bébi kajában, vagy ha fagyasztottál nyáron akkor azt. Banán. Illetve a dm-ben lehet kapni olyan ételsûrítõt ami glutén mentes és azzal is kombinálhatod a gyümölcsöket. Amiket soroltam, azokat is óvatosan vezesd be, kb. a 6. hónap elejére végezzetek a fentiekkel, utána lehet tovább lépni. Én ezeket adtam annak idején. Most 8 hónapos a babám és még szopizik is.
Én a sütõtököt krumplival adom neki vagy önmagában. Szilvát, cukkinit és tejpépet is adhatsz nyugodtan neki. Kombinálhatsz is, én ma vettem kisfiamnak paradicsomos krumplit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.:) A cukkinit mivel ízesíthetem? Rizs fõve vagy párolva? Só nélkül nem hiszem, hogy íze lenne.

4 hónapos babám szopi mellett kap tápszert is. Adhatnék már neki esti etetésre valami mást a táp helyett?

Az esti etetés kb. 7-kor van. Hajnali 1 körül szopizik, majd 3-4 órakor szopi és táp, majd reggel 7 óra fele eszik megint. Adhatok neki mondjuk darát, vagy még várjak a hozzátáplálással?

Legjobb válasz: Tejpépet 4 hós kortól adható. Én kisfiam nagyon szereti.

Tejpépet 4 hós kortól adható. Én kisfiam nagyon szereti.
En elkezdeném a hozzátáplálást. Mert ha jól értelmezem akkor tápszert (anyatejpótlásra) kaptatok szopi helyett. En adnék neki almát, burgonyát..és igy tovább estére. Lehet táplálóbb lenne...és hátha végigaludná az éjszakát. 7hós kisfiú anyukája
Ha ennyiszer ébred én mindenképpen adnék neki tejpépet estére. Szerintem a hajnali 1-es szopinál nem kap eleget azért kel újra 3-4 között. Egy ekkora babának elég lenne egyszer kelni éjszaka. Az én 4 hónapos kislányom vacsira tápot kap 9 körül és reggel 7-8-ig alszik. Jó az ha szopizik éjszaka, mert legalább nem apad el a tejed.
A kérdező hozzászólása: Ha késõbb kap vacsit, akkor is felkel 2 körül. Igen, azért szoptatom meg, hogy ne apadjon el a tejem, mert így is 2-re már sokszor csupa tej a pizsim. Csak attól félek, hogy ha tényleg végigalussza az éjszakát, akkor kevesebb lesz a tej. Azért lehet, hogy megpróbálom a tejpépet. Az táplálóbb mint a táp?
Igen a tejpép táplálóbb mint a tápszer.

Másfél hónapos a picifiunk, és sokan mondják most hogy adjunk neki almalét. Ilyenkorban lehet már neki adni mást is? Valami gyümölcslé vagy akármi? Vannak olyanok akik már adtak a kicsijüknek? Vagy van már olyan amit adhatok neki?

Legjobb válasz: Ne adj neki. Bõven ráér még anyatejen/tápszeren kívül mást is enni. Persze majd sokan mondják, hogy az õ babájuknak se lett semmi baja, de van olyan gyerek, aki nagyon megszenvedte a korai hozzátáplálást, ezt nem éri meg megkockáztatni. Hová rohannál?

Ne adj neki. Bõven ráér még anyatejen/tápszeren kívül mást is enni. Persze majd sokan mondják, hogy az õ babájuknak se lett semmi baja, de van olyan gyerek, aki nagyon megszenvedte a korai hozzátáplálást, ezt nem éri meg megkockáztatni. Hová rohannál?
Anyatejes babat altalaban 6, tapszerest 4 honapos kor elott nem nagyon szoktak hozzataplalni. Persze van olyan, aki hamarabb elkezdi, de enyi idosen meg semmikepp ne adj neki a tejen, tapszeren kivul mast. esetleg pici forralt vizet, ha meleg van, de anyatejeseknek az sem mindig szukseges.
4 hónapnál korábban semmi másra nincs szüksége, mint anyatej, annak hiányában tápszer, vagy egy kis víz (uram bocsá' híg babatea). Almalét semmiképpen se!
Ki az a sok, aki ezt a marhaságot mondja? Bocsánat, de erre mindig berágok. Ilyen pici babának még az emésztõemzimei, bélflórája sem fejlõdött ki. Igazuk van minden elõzõ hsz-nak.
Anyatejesnek és tápszeresnek is szerintem max nagy melegben vizet. Gyümölcsleveket semmiképp! Nem is értem....
Jujjjj, ne. Ha már mindenképp akarsz valamit adni inni neki, akkor vizet, vagy max egy pici cukrozatlan teát. De semmi mást ne. Még nem tudná megemészteni a gyomra, plusz lehet megfogná a hasát is.
A kérdező hozzászólása: Jó köszönöm a segítségeteket, tudjátok én még kezdõ vagyok, én is tudtam ezeket de annyian mondták nekem, és gondoltam rákérdek.De így tudom a választ!!!!!! :) Igen vizet kap, issza is:) Sokan hülyének néztek, amikor azt mondtam nem merek neki ilyet adni még míg kicsi! De az a lényeg hogy segítettetek! sziasztok
én 4 hónapos korában kezdtem almával a hozzátáplálást, mert ugye azt mondják legyen az az elsõ de ha újrakezdeném nem adnék még neki akkor sem almát, ugyanis székletfogó, és nálunk nagyon nagy szorulást csinált neki, csak bogyózni tudott szegénykém szóval ekkora babának még semmiképp ne adj

9 hetes kislányomnak (csak anyatejes) már a 3. napja nincs széklete. A védőnő azt mondta vegyek glicerin kúpot. Adhatom neki vagy tudtok más megoldást?

Legjobb válasz: Szia! Az én fiam 3,5 hónapos és durván 1 hónapos kora óta 3-6 naponta van széklete. Most talán kezd beállni a 3 napra. Kipróbáltam a hõmérõzést, kúpot, tornáztatást, kamilla teáztatást. A hõmérõvel és a kúppal azért kell vigyázni, mert hozzászokhat, én csak ha nagyon kell akkor használom. Amúgy meg magától jön az inger és kinyomja. Ne aggódj, ez csak annyit jelent, hogy maximálisan felhasználja a tejedet és nincsen salakanyag. Elvileg elmúlik, de én kezdek benne kételkedni. Ha már nagyobb lesz, akkor lehet neki adni gyümileveket. Próbáld teáztatni, bár nálunk minimális mennyiség fogy belõle, nem hajlandó anyatejen kívül mást megenni.:) Remélem segítettem valamennyit! Kitartást és jó babázást! Ja, és azt figyeld, hogy legyen elég pisis pelus (napi 5-6) és gyarapodjon, akkor nem baj, ha nem kakál minden nap!

Szia! Az én fiam 3, 5 hónapos és durván 1 hónapos kora óta 3-6 naponta van széklete. Most talán kezd beállni a 3 napra. Kipróbáltam a hõmérõzést, kúpot, tornáztatást, kamilla teáztatást. A hõmérõvel és a kúppal azért kell vigyázni, mert hozzászokhat, én csak ha nagyon kell akkor használom. Amúgy meg magától jön az inger és kinyomja. Ne aggódj, ez csak annyit jelent, hogy maximálisan felhasználja a tejedet és nincsen salakanyag. Elvileg elmúlik, de én kezdek benne kételkedni. Ha már nagyobb lesz, akkor lehet neki adni gyümileveket. Próbáld teáztatni, bár nálunk minimális mennyiség fogy belõle, nem hajlandó anyatejen kívül mást megenni.:) Remélem segítettem valamennyit! Kitartást és jó babázást! Ja, és azt figyeld, hogy legyen elég pisis pelus (napi 5-6) és gyarapodjon, akkor nem baj, ha nem kakál minden nap!
Szia!Én még várnék vele.Nekem anno azt mondta a védõnõ, csak ha egy hétig nincs széklete a babának akkor tegyünk valamit, merthogy az anyatejet teljesen megemésztik.Én cukros kamillateát adtam Neki, de tényleg csak egy hét után.(Persze ha látod hogy fáj a hasa, kemény, vagy puffadt akkor elõbb is).De hozzászoktatni nem jó semmihez.
Cak egy hét után használj kúpot, anyatejes babáknál ez még bõven belefér
Sõt még 2 hét is. Nem kell neki az...
valószínûleg valamelyik csapágy!
Igen a vízpumpa vagy valamelyik feszítõgörgõ lehet szétmenve. Én begurulnék vele egy szerelõhöz mielõbb. Nem lehet hogy túllépted a csereperiódust?
113 ezernél már kb idõszerû úgyis a vezérléscsere.
vezérlés csere! Még mielõtt beáll valamelyik alkatrész és az örök vadászmezõkre küldi a szelepeket, esetleg a komplett motort.
A kérdező hozzászólása: Köszi én is erre gondoltam nagyjából. Inkább megkérdezem hátha valami jó ötlet adódik. Köszönöm a válaszokat! sziasztok
A 2. válaszoló kérdezi: "Nem lehet hogy túllépted a csereperiódust?" Dehogynem, 75 000 (maximum 80 000) Km-nél kellett volna megcsinálni a vezérmûszíj cserét. Én is túlléptem egy kicsit (88) láttad volna a görgõket, teljesen el voltak kopva, már alig forgott, ha megpörgettem az ujjamon. Ha még nem csináltattad meg, csináltasd meg minél elõbb, mielõbb nagyobb kár keletkezik a motorban!

3, 5 éves a kislányom és arra panaszkodik, hogy fáj a feje. Már tegnap délután is fájt neki. Sír is és fogja a fejét. Adhatok be neki 5 ml Nurofen szirupot fejfájásra? Másnak is van ilyen korú gyereke, aki panaszkodott már fejfájásra?

Legjobb válasz: itasd meg,lehet,hogy kevés folyadékot iszik. ha nem válik be,tornáztasd meg egy kicsit a nyak és váll körüli izmait,lehet nem jut elég vér a fejébe. vidd ki friss levegõre,sétáljatok egy kicsit. az utolsó tippem,hogy fektesd le, csukja be a szemét,lehet a vérnyomása a gond, vagy a szeme. még az is lehet,hogy bele is alszik. nekem évekig keresték a fejfájás okát. mindig ezek közül valamelyik módszer válik be. szemészem mondta,hogy az õ kisfia is 4-5 éves korában gyakran panaszkodott fejfájásra,kiderült,hogy nem iszik eleget az oviban... néha egyszerûbb a megoldás,mint gondolnánk és nem is igényel fájdalomcsillapítót! sok sikert!

itasd meg, lehet, hogy kevés folyadékot iszik. ha nem válik be, tornáztasd meg egy kicsit a nyak és váll körüli izmait, lehet nem jut elég vér a fejébe. vidd ki friss levegõre, sétáljatok egy kicsit. az utolsó tippem, hogy fektesd le, csukja be a szemét, lehet a vérnyomása a gond, vagy a szeme. még az is lehet, hogy bele is alszik. nekem évekig keresték a fejfájás okát. mindig ezek közül valamelyik módszer válik be. szemészem mondta, hogy az õ kisfia is 4-5 éves korában gyakran panaszkodott fejfájásra, kiderült, hogy nem iszik eleget az oviban... néha egyszerûbb a megoldás, mint gondolnánk és nem is igényel fájdalomcsillapítót! sok sikert!
Adhat az, de en mindenképpen elvinnem orvoshoz. A gyerekkori fejfájás elég ritka, általában valami más probléma van.
Hát én erre nem adnék neki gyógyszert hanem elvinném orvoshoz. ha 2 napja sírva mondja hogy fáj akkor bizony fáj és még kialudni sem tudta vagy is valami nagyobb dolog van. ha fogja akkor lehet hogy a füle fáj neki mert gyulladásba van, vagy arcüreg gyulladás. Vidd el orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: köszi!
Elvitted orvoshoz?
A kérdező hozzászólása: zsófi: köszi az ötletet! Megkérdezem délután, hogy mennyit iszik napközben az oviban. Nem vittem el orvoshoz, mert kiderült, hogy csak oviba nincs kedve menni... DRAMA QUEEN a kicsikém! :)

Kérlek nehurrogjatok le! Szeretnék tejet adni kisfiamnak, tudom hogy csak 9 hónapos, de eléggé rossz lett az anyagi helyzetünk és az a 1800ft másfél hetente, "kellene"másra! Evett már natur joghurtot! Minden oké volt vele! Adhatok tejet?

Nagyon rosszul érzem magam és remélem egy kicsit majd jobb lesz!Szeretnénk mindent megadni kisfiunknak!Hozzátáplált baba!

Legjobb válasz: Adj neki olcsóbb tápszert, az is van olyan jó! Ha van a közeletekben Müller, ott van Bebivita tápszer, 1090 Ft. A tehéntejjel még várnék, valahogy húzzátok ki ezt a pár hónapot!

Adj neki olcsóbb tápszert, az is van olyan jó! Ha van a közeletekben Müller, ott van Bebivita tápszer, 1090 Ft. A tehéntejjel még várnék, valahogy húzzátok ki ezt a pár hónapot!
Szia. Egeszen nyugodtan adhatod a babadnak a tejet, en is kb. 9 honapos kora korul adtam neki reggelente. Az orvos tudta es helyeselte. Ja, mi Zürichben elunk, lehet kicsi le vagyunk maradva orvosilag...Most 13 honapos, es reggel-este tejet kap.
Természetes, h annak gondolod! :D Érdekes, mert nagggyon sokan azt adják a gyereküknek és semmi baja nincsen.... HA valaki tapasztalatot ír az azonnal hülye természetesen! De aki ellene van annak igaza is van TERMÉSZETESEN! :S
Azért, mert elmondta, h anyagilag [email protected] vannak, nem kell azonnal a zsebükben turkálni! van aki tényleg nem tudja kifizetni.... JA! gondolom most jön a net kérdés, h minek van. pl szomszéd, könyvtár!
A barátnõméknek tehenészete van. Õ kb 9 hós korától adja szigorúan felesben(annyi víz, amennyi tej). Õ azt mondja, hogy minek adja a mû cuccot amikor ott a friss!!!!, egészséges tej! Igaza is van, a fia nagy, makk egészséges. Arra azért figyeljél, hogy zsírdús legyen! És lehet, h sokat nem spórolsz vele, ha meg is issza. JA! Elõször max 1-2 kortyot lehet adni, mert lehet, h érzékeny rá! Hasmenés, kiütés stb.
Senki nem turkál a zsebében, segíteni próbáltunk. A feles tej agyament ötlet.
Szia! Szerintem még várj vele, nem véletlenül mondják, hogy 1 éves kortól adjuk, de most már inkább a 3 évet ajánlják. Valahogy spórold meg a tápszer árát. Nem lehet semmi fontosabb a gyermeked egészségénél.
Van egy gyermekbetegség, úgy hívják tejártalom és a szülõk okozzák a gyermeknek azzal, hogy ideje korán adnak neki tehén tejet. Attól még, hogy tejnek nevezzük nem olyan mint az anyatej, nem viseli el a szervezete gyakorlatilag egy életre kisütheti az immunrendszerét. És ha most a pénz a fontosabb akkor vedd figyelembe azt, hogy egy életen át fizetheted a gyermeked kezelését ha most elrontod.
Én most beszéltem dietetikussal, mint már írtam én 1 éves kortól fokozatosan vezettem be laktózmentes tejjel kezdve a boltiig. Most két éves és azt mondta nyugodtan lehet neki már házi tejet adni. Úgyhogy áttértünk mi is arra.
Szerintem adhatsz neki, bár ne teljes tejet. Felezd vagy 2/3 tej, 1/3 víz. Régen is ezt itatták velünk és mégis felnõttünk. Van egy 13 éves fiam, õt 5 hónapos koráig szoptattam, azután egyik napról a másikra (szó szerint) elment a tejem. Onnantól felezett tejet és tejbegrízt adtam neki. Mivel mindenhol szajkózták, hogy nem szabad, elmentem a gyerekorvoshoz, felírta neki a tápszert (Robébi) de egy az egyben elutasította és kihányta a gyerek. Maradtunk tehát a tejnél. Jelenleg sem allergiás, sportol, jól tanul, nem beteges. Lehet, hogy nekünk szerencsénk volt, nem tudom. A pici fiamnak (aki jelenleg egyéves) nem merném ugyanezt megtenni. Lehet, hogy komolyabb lettem az évek során. Szerencsére õt a mai napig szoptatom, Mindig is azt kérdezem (nem tudom kitõl, költõi kérdés) hogy a nagyobbik fiamat miért nem tudtam legalább fele ennyi ideig szoptatni. Jó egészséget nektek és ne félj, nem lesz semmi baj.
A tehéntejet a kisbocinak találták ki, nem pedig az ember gyerekének, aki nagy nehezen meg tudja emészteni. Ezért nem adnék neki. Ellenben még én sem tudom eldönteni ebben a nagy információdús világban, hogy kinek higgyek. Nyilván abban is van valami, hogy a 3 évet a tápszergyártók találták ki. Ha anyagi gondok miatt adnád, lassan vezesd be, és reménykedj, hogy 20 év múlva nem fog kihozni valami nyavaját a gyerkõcbõl. Nem tudsz mit tenni, 2500 ft egy héten a tápszer vagy tejital elég húzós. Én megtehetem, hogy húzom, halasztom, most lesz egy éves a gyerkõc, és nem adok még neki inni tehéntejet. Lehet, hogy tejbegrízt már csinálok neki, és inni majd késõbb biotejet veszek, mert nincs lehetõségünk házi, ellenõrzött tejre. Mert azért ebbõl a szempontból a tehén sem más, mint az ember: a tejbe minden átmegy, amit akár az anya, akár a tehén eszik... a mostani tömöm a tehenet minden vegyszerrel, hogy több tejet adjon módi nem jön be nálam.... Másik érvem: pont a régen is tejet adtak már 3 hónapos korban korosztály aki most felnõtt ember, náluk jön ki mindenféle nyavalya. Hiába mondják, hogy mi is úgy ettünk, ezt ittuk, nálunk vannak a késõn kijött alergiák stb. Ki tudja? Lehet nem a tej, lehet nem a korai hozzátáplálás, hanem a gyorséttermek, stresz, stb... de ha már egy tényezõt ki lehetne zárni.... Kicsit elkanyarodtam, hosszú lett, csak azt akartam, hogy nem biztos, hogy a tej miatt lesz bármi baja is a babádnak, de ha ki tudod spórolni, akkor inkább várd ki az egy évet, vagy több joghurt, sajt, túró. Pattogatott amarant is sok fehérjét, kalciumot tartalmaz, vagy nézz utána még mivel helyettesíthetõ a tej, kalcium. Mondom ezeket úgy, hogy én sem vagyok meggyõzve, de az egy évet mi ki tudtuk várni, mert futja... sokan vannak, akiknek nem :o(
Én nem akarok okoskodni, hisz nehéz is, mindenki mást mond. Viszont csak annyi jegyeznék meg, hogy pl. én a lányaimnak a humana baby fit 1-es tápszert adom, az orvos kiírja, így receptre egy doboz 900 forint. Szerintem árban ugyanannyi, mint egy jobb minõségû tej (mármint amennyi kijön egy doboz tápszerbõl) Épp ezért én inkább kivárom legalább a másfél-két éves kort, mire bevezetem nekik a tejet. Amúgy nem hinném, hogy nagy bajuk lenne tõle, de már nem tudni, kinek lehet hinni.
Hát nekem is az a véleményem, 150 forintos UHT szlovák tejet adhatni adhatsz, de minek? Tök felesleges. Én mondjuk eleve laktózmentes bio tejjel kezdtem a bevezetést, és ennek literje 500 forint és két napig áll el. Akkor ha nincs 1800 forint másfél hétre, hogyan telne erre? Én nem gondolkodnék ezen, mert egy jó minõségû tej biztos nem jön ki olcsóbban, rosszat meg minek, hogy elmondhasd iszik tejet? Szerintem vannak olcsón tejitalok és nem másfél hétig elegendõek. Azt vennék. DM-ben, Rossmann-ban. Intersparban gyakran vannak féláron tejpépek erre állnék rá.
Hihetetlen, hogy vannak akik még mindig úgy gondolják, hogy az idõ elõtt bevezetett tejjel az a legnagyobb probléma, hogy allergiás lehet a gyerek. Ha csak ennyi lenne, nem lenne akkora probléma ebbõl. A probléma az, hogy nem elég fejlett egy ilyen idõs gyermek bélrendszere ahhoz, hogy kiszûrje a káros anyagokat belõle (mivel fajidegen fehérjérõl beszélünk) így olyan anyagokat is felszív amik egy életre kisüthetik az immunrendszerét. Azok akik pedig azzal érvelnek, hogy õk is tehén tejen nõttek fel... gondolkodjanak el azon, hogy az a tej amit õk ittak mennyiben hasonlít arra a tejre amit most lehet kapni a boltokban... Elárulom: semennyire.
Én egyetértek az elõttem szólóval (is) - tegnap esti utolsó bejegyzést én írtam. Viszont nálunk lehet kapni igazi tehéntejet is, ami tényleg rögtön a "tehénbõl" jön és nem adnak hozzá semmit. Ráadásul az ára is jó, 160 forint literje (azért is hiszem el, mert boltban árulják, igaz kis fabodegában, de vannak papírjai, azért a mai ÁNTSZ mellett nem hizsem, hogy lehetne csak úgy) Szóval én csak kérdezni szeretném, ha ilyet adnék, az jobb lenne, mint bármelyik bolti tej? Mert azért valamikor csak be kell vezetni, 2-3 évesen (az enyémek már lassan annyik) és gondolkozom mire kellene lecserélni a tápszert.
Szerintem csak magyar orszagon van ez a tejes hiszteria.Jol keresnek a tapszergyarto cegek. mi kulfoldon elunk es itt mar 7 honapos kortol javasoljak a tehentej bevezeteset, aradonkent. Vedonom szerint a tapszer is tehentejbol keszul, nagy kulonbseg nincs koztuk, csak az joval dragabb. Szerintem nyugodtan adjal tejet, de elobb fokozatosan vezesd be. Es lehet nyugodtan pontozni.
Szia. Én is azt adom 10 hónapos kisfiamnak kb 2 hónapja nincs semmi baja. Én is azon nõttem fel és kutya bajom.
A nõvéremnek 3 fia van. Mindháromnál elég hamar elapadt a teje, és NEM VOLT pénze tápszerre. Felesben ittak a fiúk tejet kb fél éves koruktól. A legnagyobb már 20 éves és orvosnál akkor vannak ha sportorvoshoz kell menni. Mind a 3 makk egészséges, semmire nem allergiásak, nem betegesek, élsportoló mindhárom. Nem lesz semmi baja a fiadnak, csak óvatosan kell bevezetni a tejet is, mint minden mást. Túl van már itt minden parázva! Méghogy 3 éves korig!!!!pfff Persze hiszen kell a pénz a tápszer, tejital gyártóknak!
Nyugodtan adhatsz neki...en is adtam neki, es ma mar ket eves nagyfiu! Ha nagyon aggodsz, akkor higitsd neki. Ne felj nem fogsz artani neki.
A kérdező hozzászólása: a gyermekem egészsége a legfontossabb!
A kérdező hozzászólása: oké nem adok neki
20:48 Senki sem akarja leszólni a kérdezõt. Elõfordul, hogy valakinek anyagi gondjai vannak, de beleszólni a gyerekvállalásba senkinek sincs joga. Mi csak segíteni szeretnénk.
Jah és az, hogy valami külföldi még nem feltétlen követendõ példa! Igenis sok esetben (és pl a gyermekek táplálásban - hozzátáplálás, szoptatás stb - is) rengeteg fejlettebb ország le van maradva Magyarországtól! Nézd meg a WHO adatait és meglátod.
Nekem a fiam holnap tölti az 1 évet. Segítene valaki hogy hogyan kell a tejet bevezetni?Mindenképp tehéntejjel érdemes kezdeni vagy lehet boltival?
Utolsó: ugyanúgy mint a hozzátáplálásnál. Mindig csak egy kicsit és fokozatosan emelni az adagot. Kezdheted kakaóval is, úgy könnyebben elfogadja.
Nem hiszem hogy Svajc akarmiben is le lenne maradva Magyarorszagtol, hidd el nemcsak a WHO adatait nezve, de tapasztalatbol is beszelek. Elegge faj is ez nekem, hisz kettos allampolgar vagyok, felig meg mindig magyar. De en egyedul a kerdezonek szanom a valaszom, szerintem nyugodtan add neki a tejet. De a hutoset, ne a tartosat, mert a tartos az hokezelt, kevesebb vitamin marad igy benne.
Szia! Nekünk maradt pár bébiételünk és a kislányom már nem fogadja el. Ha segíthetünk vele írd meg privátban a címedet és elküldöm neked:-)
Menjetek már ezzel a "méregdrága tápszer" kifogással...! Semmivel nem drágább a tejital, mint a tej!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!