Találatok a következő kifejezésre: Adhatok a már másik (12 db)

6 hós kortól már fokozatosan be lehet vezetni. Kezdetben babapiskóta.
ez tényleg jó kérdés. nálunk nincs érzékeny a családban. kisfiamnak én hat hónapos kortól adtam glutén tartalmu ételeket. én 90%-ban azt hallottam hogy hat hónapos kortól kell elkezdeni. ezért kezdtem akkor. most 14 hós a kisfiam és semmi baja. de viszont voltam egy masszõrnél még a szülés után nem sokkal. mert gond volt a mellemmel. õ azt ajánlotta hogy fejjek tejet és már abba is keverjek egy nagyon kevés lisztet. vagy ha tápszeres lesz a baba akkor ahhoz is, mutatott róla cikket is hogy ez a legujabb kutatás. hát nem tudom. én maradtam a hat hónapnál
Állítólag az a legújabb hogy 4-7 hónap.Elég széles a határ nem?

Egy hónapja kap már más-más ételeket a kisbabám. A felsoroltakon kívül, miket adhatok neki még?

Ugyanis attól félek, hogy megunja a sárgarépa, krumpli, süt?tök hármast.

Legjobb válasz: Körtét, meggyet a gyümölcsök közül. Mondjuk vannak ajánlások ahol a körtét késõbbre írják. Én adom az enyémnek. A krumplit vegyítheted még céklával és gesztenyével is. Próbálkozhatsz a tökkel és a brokkolival is.

Körtét, meggyet a gyümölcsök közül. Mondjuk vannak ajánlások ahol a körtét késõbbre írják. Én adom az enyémnek. A krumplit vegyítheted még céklával és gesztenyével is. Próbálkozhatsz a tökkel és a brokkolival is.
Cukkini, cékla, körte, meggy, brokkoli,
Krumplival vegyítve brokkoli, karfiol, fehér tök, borsó, bab.A borsó és a bab áttörrve héja nélkül!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Adhatok a babámnak már másik tápszert mint amit eddig a doki felírt?

Megkérdezném a dokit, de szabadságon van 2 hétig.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nyugodtan válthatsz.Mi is kipróbáltuk ezt a Humanat.Baby fit a neve és banános.A babámnak nagyon ízlett,nekünk bejött.Azért a védõnõt kérdezd meg.

Szia! Szerintem nyugodtan válthatsz.Mi is kipróbáltuk ezt a Humanat.Baby fit a neve és banános.A babámnak nagyon ízlett, nekünk bejött.Azért a védõnõt kérdezd meg.
nekünk is sokat bukott mondhatni a kisfiunk (8hetes) és 1 hete másik tápszert kap. Milupa márka (mondjuk azelõtt is azt kapott) de ez meg kimondottan bukás ellen van. Soha azóta még 1 ml sem jött vissza neki belõle.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat, aranyosak vagytok! Azt hiszem akkor meg fogjuk próbálni.


5 hónapos babámnak milyen ételeket adhatok? Még anyatejes, de szeretném már pótolni valami mással. Almát már adtam és sütőtököt. Szereti nagyon. A tököt répával turmixoltam össze.

Legjobb válasz: A tökhöz ne tegyél máskor répát, mert mindkettõben elég sok a "festékanyag", azaz a sárga és a bõrén is kijöhet ez a szín. Ha aznap eszik tököt akkor répát már ne adj neki, és ugyanez fordítva. Sóska, paraj, saláta...ezeket is adhatod krumplival, illetve rizzsel. Céklát is. Adhatsz barackot is, üveges bébi kajában, vagy ha fagyasztottál nyáron akkor azt. Banán. Illetve a dm-ben lehet kapni olyan ételsûrítõt ami glutén mentes és azzal is kombinálhatod a gyümölcsöket. Amiket soroltam, azokat is óvatosan vezesd be, kb. a 6. hónap elejére végezzetek a fentiekkel, utána lehet tovább lépni. Én ezeket adtam annak idején. Most 8 hónapos a babám és még szopizik is.

A tökhöz ne tegyél máskor répát, mert mindkettõben elég sok a "festékanyag", azaz a sárga és a bõrén is kijöhet ez a szín. Ha aznap eszik tököt akkor répát már ne adj neki, és ugyanez fordítva. Sóska, paraj, saláta...ezeket is adhatod krumplival, illetve rizzsel. Céklát is. Adhatsz barackot is, üveges bébi kajában, vagy ha fagyasztottál nyáron akkor azt. Banán. Illetve a dm-ben lehet kapni olyan ételsûrítõt ami glutén mentes és azzal is kombinálhatod a gyümölcsöket. Amiket soroltam, azokat is óvatosan vezesd be, kb. a 6. hónap elejére végezzetek a fentiekkel, utána lehet tovább lépni. Én ezeket adtam annak idején. Most 8 hónapos a babám és még szopizik is.
Én a sütõtököt krumplival adom neki vagy önmagában. Szilvát, cukkinit és tejpépet is adhatsz nyugodtan neki. Kombinálhatsz is, én ma vettem kisfiamnak paradicsomos krumplit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.:) A cukkinit mivel ízesíthetem? Rizs fõve vagy párolva? Só nélkül nem hiszem, hogy íze lenne.

4 hónapos babám szopi mellett kap tápszert is. Adhatnék már neki esti etetésre valami mást a táp helyett?

Az esti etetés kb. 7-kor van. Hajnali 1 körül szopizik, majd 3-4 órakor szopi és táp, majd reggel 7 óra fele eszik megint. Adhatok neki mondjuk darát, vagy még várjak a hozzátáplálással?

Legjobb válasz: Tejpépet 4 hós kortól adható. Én kisfiam nagyon szereti.

Tejpépet 4 hós kortól adható. Én kisfiam nagyon szereti.
En elkezdeném a hozzátáplálást. Mert ha jól értelmezem akkor tápszert (anyatejpótlásra) kaptatok szopi helyett. En adnék neki almát, burgonyát..és igy tovább estére. Lehet táplálóbb lenne...és hátha végigaludná az éjszakát. 7hós kisfiú anyukája
Ha ennyiszer ébred én mindenképpen adnék neki tejpépet estére. Szerintem a hajnali 1-es szopinál nem kap eleget azért kel újra 3-4 között. Egy ekkora babának elég lenne egyszer kelni éjszaka. Az én 4 hónapos kislányom vacsira tápot kap 9 körül és reggel 7-8-ig alszik. Jó az ha szopizik éjszaka, mert legalább nem apad el a tejed.
A kérdező hozzászólása: Ha késõbb kap vacsit, akkor is felkel 2 körül. Igen, azért szoptatom meg, hogy ne apadjon el a tejem, mert így is 2-re már sokszor csupa tej a pizsim. Csak attól félek, hogy ha tényleg végigalussza az éjszakát, akkor kevesebb lesz a tej. Azért lehet, hogy megpróbálom a tejpépet. Az táplálóbb mint a táp?
Igen a tejpép táplálóbb mint a tápszer.

Másfél hónapos a picifiunk, és sokan mondják most hogy adjunk neki almalét. Ilyenkorban lehet már neki adni mást is? Valami gyümölcslé vagy akármi? Vannak olyanok akik már adtak a kicsijüknek? Vagy van már olyan amit adhatok neki?

Legjobb válasz: Ne adj neki. Bõven ráér még anyatejen/tápszeren kívül mást is enni. Persze majd sokan mondják, hogy az õ babájuknak se lett semmi baja, de van olyan gyerek, aki nagyon megszenvedte a korai hozzátáplálást, ezt nem éri meg megkockáztatni. Hová rohannál?

Ne adj neki. Bõven ráér még anyatejen/tápszeren kívül mást is enni. Persze majd sokan mondják, hogy az õ babájuknak se lett semmi baja, de van olyan gyerek, aki nagyon megszenvedte a korai hozzátáplálást, ezt nem éri meg megkockáztatni. Hová rohannál?
Anyatejes babat altalaban 6, tapszerest 4 honapos kor elott nem nagyon szoktak hozzataplalni. Persze van olyan, aki hamarabb elkezdi, de enyi idosen meg semmikepp ne adj neki a tejen, tapszeren kivul mast. esetleg pici forralt vizet, ha meleg van, de anyatejeseknek az sem mindig szukseges.
4 hónapnál korábban semmi másra nincs szüksége, mint anyatej, annak hiányában tápszer, vagy egy kis víz (uram bocsá' híg babatea). Almalét semmiképpen se!
Ki az a sok, aki ezt a marhaságot mondja? Bocsánat, de erre mindig berágok. Ilyen pici babának még az emésztõemzimei, bélflórája sem fejlõdött ki. Igazuk van minden elõzõ hsz-nak.
Anyatejesnek és tápszeresnek is szerintem max nagy melegben vizet. Gyümölcsleveket semmiképp! Nem is értem....
Jujjjj, ne. Ha már mindenképp akarsz valamit adni inni neki, akkor vizet, vagy max egy pici cukrozatlan teát. De semmi mást ne. Még nem tudná megemészteni a gyomra, plusz lehet megfogná a hasát is.
A kérdező hozzászólása: Jó köszönöm a segítségeteket, tudjátok én még kezdõ vagyok, én is tudtam ezeket de annyian mondták nekem, és gondoltam rákérdek.De így tudom a választ!!!!!! :) Igen vizet kap, issza is:) Sokan hülyének néztek, amikor azt mondtam nem merek neki ilyet adni még míg kicsi! De az a lényeg hogy segítettetek! sziasztok
én 4 hónapos korában kezdtem almával a hozzátáplálást, mert ugye azt mondják legyen az az elsõ de ha újrakezdeném nem adnék még neki akkor sem almát, ugyanis székletfogó, és nálunk nagyon nagy szorulást csinált neki, csak bogyózni tudott szegénykém szóval ekkora babának még semmiképp ne adj

9 hetes kislányomnak (csak anyatejes) már a 3. napja nincs széklete. A védőnő azt mondta vegyek glicerin kúpot. Adhatom neki vagy tudtok más megoldást?

Legjobb válasz: Szia! Az én fiam 3,5 hónapos és durván 1 hónapos kora óta 3-6 naponta van széklete. Most talán kezd beállni a 3 napra. Kipróbáltam a hõmérõzést, kúpot, tornáztatást, kamilla teáztatást. A hõmérõvel és a kúppal azért kell vigyázni, mert hozzászokhat, én csak ha nagyon kell akkor használom. Amúgy meg magától jön az inger és kinyomja. Ne aggódj, ez csak annyit jelent, hogy maximálisan felhasználja a tejedet és nincsen salakanyag. Elvileg elmúlik, de én kezdek benne kételkedni. Ha már nagyobb lesz, akkor lehet neki adni gyümileveket. Próbáld teáztatni, bár nálunk minimális mennyiség fogy belõle, nem hajlandó anyatejen kívül mást megenni.:) Remélem segítettem valamennyit! Kitartást és jó babázást! Ja, és azt figyeld, hogy legyen elég pisis pelus (napi 5-6) és gyarapodjon, akkor nem baj, ha nem kakál minden nap!

Szia! Az én fiam 3, 5 hónapos és durván 1 hónapos kora óta 3-6 naponta van széklete. Most talán kezd beállni a 3 napra. Kipróbáltam a hõmérõzést, kúpot, tornáztatást, kamilla teáztatást. A hõmérõvel és a kúppal azért kell vigyázni, mert hozzászokhat, én csak ha nagyon kell akkor használom. Amúgy meg magától jön az inger és kinyomja. Ne aggódj, ez csak annyit jelent, hogy maximálisan felhasználja a tejedet és nincsen salakanyag. Elvileg elmúlik, de én kezdek benne kételkedni. Ha már nagyobb lesz, akkor lehet neki adni gyümileveket. Próbáld teáztatni, bár nálunk minimális mennyiség fogy belõle, nem hajlandó anyatejen kívül mást megenni.:) Remélem segítettem valamennyit! Kitartást és jó babázást! Ja, és azt figyeld, hogy legyen elég pisis pelus (napi 5-6) és gyarapodjon, akkor nem baj, ha nem kakál minden nap!
Szia!Én még várnék vele.Nekem anno azt mondta a védõnõ, csak ha egy hétig nincs széklete a babának akkor tegyünk valamit, merthogy az anyatejet teljesen megemésztik.Én cukros kamillateát adtam Neki, de tényleg csak egy hét után.(Persze ha látod hogy fáj a hasa, kemény, vagy puffadt akkor elõbb is).De hozzászoktatni nem jó semmihez.
Cak egy hét után használj kúpot, anyatejes babáknál ez még bõven belefér
Sõt még 2 hét is. Nem kell neki az...
valószínûleg valamelyik csapágy!
Igen a vízpumpa vagy valamelyik feszítõgörgõ lehet szétmenve. Én begurulnék vele egy szerelõhöz mielõbb. Nem lehet hogy túllépted a csereperiódust?
113 ezernél már kb idõszerû úgyis a vezérléscsere.
vezérlés csere! Még mielõtt beáll valamelyik alkatrész és az örök vadászmezõkre küldi a szelepeket, esetleg a komplett motort.
A kérdező hozzászólása: Köszi én is erre gondoltam nagyjából. Inkább megkérdezem hátha valami jó ötlet adódik. Köszönöm a válaszokat! sziasztok
A 2. válaszoló kérdezi: "Nem lehet hogy túllépted a csereperiódust?" Dehogynem, 75 000 (maximum 80 000) Km-nél kellett volna megcsinálni a vezérmûszíj cserét. Én is túlléptem egy kicsit (88) láttad volna a görgõket, teljesen el voltak kopva, már alig forgott, ha megpörgettem az ujjamon. Ha még nem csináltattad meg, csináltasd meg minél elõbb, mielõbb nagyobb kár keletkezik a motorban!

3, 5 éves a kislányom és arra panaszkodik, hogy fáj a feje. Már tegnap délután is fájt neki. Sír is és fogja a fejét. Adhatok be neki 5 ml Nurofen szirupot fejfájásra? Másnak is van ilyen korú gyereke, aki panaszkodott már fejfájásra?

Legjobb válasz: itasd meg,lehet,hogy kevés folyadékot iszik. ha nem válik be,tornáztasd meg egy kicsit a nyak és váll körüli izmait,lehet nem jut elég vér a fejébe. vidd ki friss levegõre,sétáljatok egy kicsit. az utolsó tippem,hogy fektesd le, csukja be a szemét,lehet a vérnyomása a gond, vagy a szeme. még az is lehet,hogy bele is alszik. nekem évekig keresték a fejfájás okát. mindig ezek közül valamelyik módszer válik be. szemészem mondta,hogy az õ kisfia is 4-5 éves korában gyakran panaszkodott fejfájásra,kiderült,hogy nem iszik eleget az oviban... néha egyszerûbb a megoldás,mint gondolnánk és nem is igényel fájdalomcsillapítót! sok sikert!

itasd meg, lehet, hogy kevés folyadékot iszik. ha nem válik be, tornáztasd meg egy kicsit a nyak és váll körüli izmait, lehet nem jut elég vér a fejébe. vidd ki friss levegõre, sétáljatok egy kicsit. az utolsó tippem, hogy fektesd le, csukja be a szemét, lehet a vérnyomása a gond, vagy a szeme. még az is lehet, hogy bele is alszik. nekem évekig keresték a fejfájás okát. mindig ezek közül valamelyik módszer válik be. szemészem mondta, hogy az õ kisfia is 4-5 éves korában gyakran panaszkodott fejfájásra, kiderült, hogy nem iszik eleget az oviban... néha egyszerûbb a megoldás, mint gondolnánk és nem is igényel fájdalomcsillapítót! sok sikert!
Adhat az, de en mindenképpen elvinnem orvoshoz. A gyerekkori fejfájás elég ritka, általában valami más probléma van.
Hát én erre nem adnék neki gyógyszert hanem elvinném orvoshoz. ha 2 napja sírva mondja hogy fáj akkor bizony fáj és még kialudni sem tudta vagy is valami nagyobb dolog van. ha fogja akkor lehet hogy a füle fáj neki mert gyulladásba van, vagy arcüreg gyulladás. Vidd el orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: köszi!
Elvitted orvoshoz?
A kérdező hozzászólása: zsófi: köszi az ötletet! Megkérdezem délután, hogy mennyit iszik napközben az oviban. Nem vittem el orvoshoz, mert kiderült, hogy csak oviba nincs kedve menni... DRAMA QUEEN a kicsikém! :)

A kisfiam 3 és fél hónapos. Kevés neki a tejem, viszont nem szeretném tápszerrel pótolni. Adhatok már neki almapépet vagy esetleg valami mást ilyen idősen?

Legjobb válasz: Miért gondolják anyukák azt hogy az ördögtöl való a tápszer???? Természetesen jobb az anyatej, de ha az nincs akkor muszáj a tápszer. Semmi baja nem lesz tõle, a túl korai hozzátáplálástól viszont lehet.

Miért gondolják anyukák azt hogy az ördögtöl való a tápszer???? Természetesen jobb az anyatej, de ha az nincs akkor muszáj a tápszer. Semmi baja nem lesz tõle, a túl korai hozzátáplálástól viszont lehet.
ha nem lett volna tejed akkor sem adtál volna neki tápszert? vannak már manapság nagyon jó tápszerek nem kell tõle félni.
Szerinted jobb elkezdeni hozzátáplálni 3 hósan, mint tápszerezni? Szerintem várj még ezzel. Vagy tápszerezz, vagy szaporíts.
az almával többet ártasz mint a tápszerrel. ne idegenkedj tõle az teljesne megfelelö neki. viszont az idõ elötti hozzátáplálás miatt késöbb lehet étel allergiája. A tápszertöl nem lesz semmi baja azt add neki. Tedd minél többet mellere hogy több tejed legyen vagy fejd.
A tápszerben több a vitamin, mint az almában. Válassz megfelelõ tápit, nem mumus! Szüksége van a babádnak erre.
Még nagyon korai lenne az emésztésének.
Anyatejes babát 6 hós korban szokás hozzátáplálni, a tápost pedig 5 hósan. 3 hónaposan szerintem ez még korai.
tnka is csak 4 hót betöltve szabad elkezdeni, de akkor is jobb ha nem gyümölcssel kezded. Ha eddig Volt tejed és tudtad szoptatni, akkor szporits tejet a net tele tele van hogyan is kell. Ha más miatt kevés, vagy nincs kedved már szoptatni akkor adj neki start tápszert.
Ki pontozta le azokat a válaszokat, hogy korai még a hozzátáplálás??? Pörkölttel etetted a kölyköd 2 hónaposan, vagy mi??
6 hónapos korig káros a hozzátáplálás. Viszont gyakori mellre tevéssel szaporítható a tej.
Nem tûnt fel Utolsó, hogy minden választ lepontoztak? Mellesleg a "kölyköd" kifejezés nagyon bunkó volt, Téged minõsít. Kérdezõ! A hozzátáplálás korai és nem mennél vele semmire. Nem egyik napról a másikra tudsz étkezést kiváltani, hanem akár hetek is kellenek hozzá, arról nem beszélve, hogy egy kis almától nem fog jóllakni. Tessék annak a gyereknek tápszert adni, ha valóban nem elég a tejed.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!