Találatok a következő kifejezésre: Adhatok a hónapos (581 db)

Fogzásra adhatom a 4 hónapos kisfiamnak a Gengigel Babyt?

Legjobb válasz: Igen! 3 hónapos kortól adható.

Igen! 3 hónapos kortól adható.

Hány hónapos kortol adhatok a picimnek tejberizsát?

Legjobb válasz: A sima tejberizst csak 1 éves kor fölött, mert tejet csak akkor ajánlott. De lehet kapni a boltban instant tejberizspépeket különféle ízesítéssel, azt már 6 hónapos kortól adhatod, mert abban tápszer van. Minden nagyobb gyártónak vannak ilyen pépjei: Humana, Milupa, Nestlé stb.

A sima tejberizst csak 1 éves kor fölött, mert tejet csak akkor ajánlott. De lehet kapni a boltban instant tejberizspépeket különféle ízesítéssel, azt már 6 hónapos kortól adhatod, mert abban tápszer van. Minden nagyobb gyártónak vannak ilyen pépjei: Humana, Milupa, Nestlé stb.
Sztem igen, ha a dobozon az van és ráadásul sok tejet nem hiszem, hogy tartalmazhat, mivel még hûtést sem igényel.
adhatod neki:)
Amire az van írva, h 6 hós kortól adhatod, azt nyugodtan add neki.Én is ezt teszem.


Adhatok a 4 hónapos tápszeres babámnak éjszakára 2-es tápszert?

Este 8-kor elalszik és hajnalban 5-6 között kel, és nagyon éhes.Szerintem már nem elég neki az esti tápszer.

Legjobb válasz: Ha jól tudom, a 2-es tápszer (legalábbis a Humana HA 2) 6 hónapos kortól adható. Egyébként pedig, ha a babád 9-10 órát alszik egyhuzamban éjszaka, azaz már átalussza az éjszakát és az éhség miatt nem ébred 3-4 óránként, véleményem szerint elég neki a jelenlegi típusú és mennyiségû tápszer.Az, hogy reggel ébredés után éhes, természetes.

Ha jól tudom, a 2-es tápszer (legalábbis a Humana HA 2) 6 hónapos kortól adható. Egyébként pedig, ha a babád 9-10 órát alszik egyhuzamban éjszaka, azaz már átalussza az éjszakát és az éhség miatt nem ébred 3-4 óránként, véleményem szerint elég neki a jelenlegi típusú és mennyiségû tápszer.Az, hogy reggel ébredés után éhes, természetes.
4 honapos baba nem ehet 2 tápszert.az pedig nagyon jo hogy 8 tol 5 ig vagy 6 ig alszik.az én kislányom 10 hos lesz és ugyan igy alszik 8-5 ig.és õ is éhes.
Nyugodtan kipróbálhatod.Nekünk kb 4 és fél hónapos volt a kisfiam, mikor a doktornõ felírta a 2-es tápszert. Mindig sírdogált s nagyon gyakran éhes volt napközben is.De többet nem aludt tõle éjszaka. Szerintem természetes, hogy este 8-tól reggel 5-6-ig megéhezik a babád.A 2-es tápszertõl nem fog tovább aludni....
Szia! az én lényom 4, 5 hónapos, szintén tápszeres (Hipp 1) 9 körül alszik el és valamikor már hajnali 4-kor ébred, eszik... Gyakrabban 5-6 körül ébred. Nem a tápszerrel van baj.. Õ már kialudta magát és a világ egyre inkább kinyílik elõtte, egyre kíváncsibb. Valahol olvastam, hogy a babák ilyenkor már szándékosan is fe tudják "magukat ébreszteni", hogy gyönyörködjenek a környezetükben. Az pedig tényleg természetes, hogy 8-9 óra alvás után éhes a babó. egyébként nekünk ez a kánikula is betette az ajtót 8eddig átaludtuk az éjszakákat, most óránként megébred, itatani kell, keresi a játékát, cumiját és addig nem alszik vissza, ameddig meg nem kapja). Szóval, örülj, ha csak egyszere ébred, és NE SIESD EL AZ ERÕSEBB TÁPSZER ADÁSÁT!!!!! ÉJSZAKÁRA NEM JÓ A BABA GYOMRÁT MEGTERHELNI. Kitartás!!!
1.Kérd ki az orvos véleményét! vagy 2. keverjél bele egy kis sinlacot vagy tejpépet ezeket lehet adni 4 hónapos kortól. VAgy adjál fürdés elõtt egy kis tejpépet majd fürdés és akkor egy kis tápszer!

Akkor most adható vagy nem adható a csirkehús 4 hónapos kortól?

Pár napja elkezdtem a hozzátáplálást,4 hónapos a babókám! Úgy olvastam/hallottam,hogy csirke és pu.húst csak 7 hónapos kortól szabad adni a babának,de ma vettem üveges bébiételt neki ami 4 hónaposoknak van és az csirkehúsos,akkor most szabad vagy nem szabad?Adhatom vagy nem adhatom?

Legjobb válasz: Pár napja kezdted, és már adtál neki csirkehúst? Hát te tudod... A hozzátáplálás pont arról kell hogy szóljon, hogy az anyatejet (tápszert) fokozatosan kiváltod 1-1 új étellel, úgy hogy 3-4 napig adod neki az új ételt egy olyannal, amirõl biztosan tudod hogy nincs baja tõle. Ilyen az elején a krumpli, répa, sütõtök, brokkoli.. Ha ezeket már ismeri, evett ilyet, hozzászokott, utána jöhet a csirkemell. Ha összevissza eteted, lehet hogy nem fogod tudni ha valamire elõjön az allergiája, hogy mitõl volt. Nem a 4 hónapos korral van gond, hanem a sorrenddel, és a gyorsasággal.

Pár napja kezdted, és már adtál neki csirkehúst? Hát te tudod... A hozzátáplálás pont arról kell hogy szóljon, hogy az anyatejet (tápszert) fokozatosan kiváltod 1-1 új étellel, úgy hogy 3-4 napig adod neki az új ételt egy olyannal, amirõl biztosan tudod hogy nincs baja tõle. Ilyen az elején a krumpli, répa, sütõtök, brokkoli.. Ha ezeket már ismeri, evett ilyet, hozzászokott, utána jöhet a csirkemell. Ha összevissza eteted, lehet hogy nem fogod tudni ha valamire elõjön az allergiája, hogy mitõl volt. Nem a 4 hónapos korral van gond, hanem a sorrenddel, és a gyorsasággal.
még annyit, azt nem írta le még talán senki, hogy az elsõ nap 2 kiskanál, második nap 4 kiskanál és csak a 3. nap adhatsz kicsit nagyobb mennyiséget az új ízbõl
A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 18:50 teljesen egyetértek! kedves kérdezõ, olvassál utána a kóstoltatásnak, hozzátáplálásnak, már bocs de a gyerekedet egy picit jobban kéne óvnod mint, hogy "kipróbálgatsz" rajta dolgokat :S nem így mûködik, hogy ma kipróbáljuk ezt, holnap meg azt, be kell neki fokozatosan vezetni a szilárd ételt, meg van a sorrend, ahogy csinálod nagyon visszaüthet. pár nap után nem kéne husis fõzeléket adni. 3 napig egy új ízt szabadnak, aztán a negyedik nap jöhetne a 2. új íz! csirkehús kb. 2 hónap múlva
18:51-es vagyok. Igaza van 18:50-esnek! Ha csak pár napja kezdted a hozzátáplálást, akkor nem szabad így belecsapni a lecsóba. Egyszerre csak egyfélével ismertesd meg. Az elõttem szóló már elmondta a sorrendet, nem ismételném.
Nekünk azt mondta a védõ néni, hogy amire az van írva, hogy 4 hós kortól adható, azt nyugodtan adhatjuk. A bébiételeknél kivonják azokat az anyagokat, amik árthatnak a babának, ha idõ elõtt adod. DE! pont emiatt nem biztos, hogy jó, ha saját magad készíted el neki! Azzal várjál 7 hós koráig. Viszont bébiételben nyugodtan adhatod! Huh, remélem érthetõ voltam:o)
Ha a baba szívesen eszi, akkor miért ne?? De mindenki mást fog mondani. Mostanában indokolatlanul sok a tiltás az allergiára hivatkozva.Én meg azt látom, hogy minél jobban óvakodunk valamitõl, és minél késõbb kapja a gyerek, annál több baj van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! A táblázatot elmentettem, így legalább akkor tudom mit lehet és mit nem. Egyenlõre ezt az új ízt amit vettem, még odaadom neki és ha ettõl sem lesz kiütéses akkor adni is fogom továbbra is, egyenlõre én nem teszek saját készítésû fõzelékbe husit, azzal várok pár hetet még. Nem állt szándékomban 8 hónaposoknak való ételt adni, próbálom a korának megfelelõvel táplálni.Azt viszont még megkérdezném, hogy 3-4 nap múlva mi lehet a következõ új íz amit bevezethetek?
Elkezdheted neki adni az elsõ gyümölcsféléket szép sorban, egyesével, lehet akár zöldségekkel is variálni, ha úgy ízlik neki. Pl. krumpli-alma (nekünk ez kompót formában jött be, összefõzve) alma-õszibarack, utána cékla-burgonya. Bármilyen fõzelékfélét adsz neki, 1 szem krumplival tudod sûríteni neki. A csirkehusit meg nem kell túlbonyolítani. Fõzöl levest, kikapsz belõle egy pár répát, krumplit, meg csirkemellet, és összeturmixolod a lével. Kész. :)
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm szépen!
Azért adtam a táblázatot, elõször jönnek a könnyebben emészthetõ zöldségek, gyümölcsök, és utána a többi. Ahogy már én is és többen is írtuk, legalább 3 napig add neki ugyanazt, és fontos, hogy egyszerre csak 1 újdonságot. A bébiételeket meg ne nézd. A nagy részük mellékanyagokból áll, ha megkóstolsz pl. egy csirkéset, meg egy valódi csirkehúsos mixet, amit te csinálsz, köze nincs hozzá, olyan kis mennyiségben van benne csirke. Ezért ezt ne is vedd alapul hozzátáplálásnál. A 3-4 napon mindig inkább valódi ételt adj neki az újdonságból, mint a bébikaját. Amit meg 8 hónapos kortól írnak bébikaját olyat még pláne ne vegyél, mert azok általában már darabosak, azért annyi idõs kortól írják.
Na én tudtam, hogy ebbõl is parázs vita fog kialakulni. Kedves kérdezõ! Elõször is nézd meg a bébiétel üvegét, hogy hány % csirkehúst tartalmaz.(Szerintem max 5-6%-ot). És csak saját magadra és a baád egyéni igényeire hallgass amikor hozzátáplálsz! Mellesleg létezik alma-eper illetve alma-málna bébidesszert is és 4 hós kortól adható, holott az eper és a málna elvileg(nem biztos, hogy jól tudom de talán...)8 hós kortól adható.Viszont a bébiételbõl a gyártása során kivonják az allergéneket.Így nyugodtan adhatod neki. Az általad említett csirkehúsos bébiétel is hasonló eljárással készülhet, ezért ha a babádnak ízlett és nincs tõle baja akkor nyugodtan eheti.De ha magad készíted az sem baj, csak akkor arra figyelj, hogy csak nagyon kevés husit tegyél a fõzibe.Én egyszer besokalltam vele és nem is ette meg a lányom, mert kicsit "fojtós" lett a fõzelékje. Én egyébként kihagytam az egyik nap kettõ, másik nap 3 kiskanalas témát. Mi 3, 5 hósan kezdtük, most 6 hós a lányom, mindent megeszik.Csak napi egyszer kap tápit reggelire, többre nem tart igényt, a reggeli korának megfelelõ adagot sem eszi meg többnyire. Viszont nem allergiás, nincsenek kiütései, boldog, kiegyensúlyozott, mosolygós baba és szépen fejlõdik. Kb a 7 hónaposok menüjénél tartunk és nem bánom egyáltalán. Nagyon jó étvágyú kislány Akik máshogy csinálták nyugodtan pontozzanak le, nem kimondottan érdekel, mert a lányom egészséges és jó étvágyú gyerek, attól függetlenül, hogy nem így van a nagykönyvben megírva :)
Ja, és itt egy táblázat segítségként, én ez alapján etettem nagyjából, a (normális) védõnõmmel egyeztetve: http://babafalva.hu/download/Hozzataplalas.pdf Nyilván te a 4 hónapos kortól nézd.
Mindenki kulturáltan válaszolt neked, de neked a veled nem egyetértõk válasza nem tetszik. A te gyereked, úgy tedd, ahogy neked jólesik, de akkor ne gyere ide tanácsot kérni. Hétfõn kezdted a "hozzátáplálás"-t. Ma csütörtök van, és te már elsõ nap két teljesen új ételt adtál neki. Ha pöttyös lenne, honnan tudnád, hogy a krumplitól, vagy a répától volt? Már adtál neki húst is a 4 (!!!) napon belül, és már sütõtököt is fogsz. Ezt nem így kell csinálni, mert fokozatosan kell hozzászoktatni az új ételekhez. Nem az a baj, hogy elkezded, sokkal jobb a tápszer helyett a normális étel szerintem is, de nem ilyen belecsapsz a lecsóba módon. Ennyi erõvel szombaton adhatnál neki mogyorós csirkét ananásszal, mert ízlik neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen kedves utolsó a mégha Off, de akkor is normális hozzászólásodat. Ma adtam neki két kiskanál sütõtök-csirke ízût, ha nem lesz tõle baja akkor kapni fog holnap is két kanállal.De csak üvegesbõl adok neki csirkehúsosat, fõzni még nem fogok olyat. A másik pedig azt az orbitális hülyeséget, hogy kísérletezek a gyerekemen..Ha nem adok majd neki X vagy Y kaját, honnan tudjam, hogy kiüti e majd?Vagy allergiás lesz rá?Ha meg sem próbálom nem fogom tudni? Védõnõ elsõ étkezésre a burgonya-s.répa fõzeléket ajánlotta, ha esetleg a répától baja lett volna akkor kövezzem agyon a védõnõt mert átvágott?
A kérdező hozzászólása: Igen, most már biztosan adni fogom neki.Én nem értem az embereket esküszöm, én azt hittem segítséget adnak itt az embernek és nem hülyének nézik mindjárt.Nem egy egész sült csirkét tömtem bele a gyerekbe.Ha valaki másképp tudja vagy tapasztalt már dolgokat, kultúráltan is le lehet írni.Én tisztességesen kérdeztem, tisztességes választ is vártam.Szégyelje magát az ilyen ember, de komolyan, milyen anya az ilyen?Én azt hittem, mi anyukák összetartunk.
Kedves lepontozók!! Nem veszitek észre, hogy minden mondatban ott az allergia??Hogy szinte belénk beszélik!!hogy szinte félünk??? Hogy az orvosok valószínûleg részesedést kapnak a tápszer felírásából.Ne haragudjatok, de még 10 évvel ezelõtt is az volt a módi, hogy minél hamarabb keksz és gyümölcs a gyereknek.Nem is volt ennyi allergiás, mint most, mert 1 éves korig ne egyen a gyerek semmit. Kedves kérdezõ.Nyugostan adjad.A gyerek mindig tudja, hogy mi esik jól neki, ami nem azt ki fogja köpdösni.
A kérdező hozzászólása: Miért gondolja egy-két válaszadó, hogy hülye vagyok? Hétfõ óta táplálok hozzá, elõször csak 2-3 kiskanállal adtam répa-krumpli pépet a védõnõ javaslatára, mivel nem köpte egyenesen ki, másnap is kapott 2-3 kanállal!Szerdán többet adtam már neki5 vagy 6 kanállal, de gondoltam új ízt vezetek be, mert nem lett kiütéses, gondoltam ha már bevásárolok, vettem neki sütõtök-csirke ízesítésût mivel az volt ráírva, hogy 4 írom betûkkel is hátha valaki nem ismerné a számokat négy hónapos kortól.Mivel ez új íz ma két kanállal kapott belõle, de utána olvastam, mert recepteket keresek(hogy minnél több ízzel megismertessem), hogy csirke és pulyka húst 7 hónapos kortól szbad bevezetni, én ezért kérdeztem meg, hogy akkor most szabad vagy nem szabad? Miért néznek valakit mindjárt dilettáns hülyének, aki az elsõ gyerekét elkezdi hozzátáplálni mert az már nem akarja megenni a tápszert. Ehh..Köszönöm a segítséget kedves emberek!Tisztelet a kivételnek!
Adj neki nyugodtan!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Ezért kérdeztem, hogy az egyik ezt írja a másik azt...Hogy igazodjon el rajt az ember? Én mindkét táborral egyet értek akkor, de mit egyen a gyerekem?
A kérdező hozzászólása: Elõtte csak répa-krumpli fõzeléket adtam neki, attól nem volt semmi baja, szerettem volna mást is kipróbálni és ezt megláttam megvettem, megette és ízlett neki.Ha nem lesz kiütéses tõle, adhatom továbbra is gondolom.
A kérdező hozzászólása: Igen, nagyon ízlett neki.Úgy gondoltam, ne csak üvegest kapjon én magam is szeretnék fõzeléket készíteni +csirkehusival, erre most olvastam, hogy 7 hónapos kortól, kicsit megijedtem és egyben furcsálottam is, hagy itt szabad, ott nem szabad.
alma, meggy vagy õszibarack ha gyümölcs, zöldségek közül a cékla amit már adhatsz, én fehérrépát is adtam 5 hónaposan. meg a rizs az amit nyugodtan bevezethetsz. pl. ha szoptatsz lefejsz kicsi tejet, rizst nagyon megfõzõd, rizsnyákra majd leturmixolod a tejeddel vagy tápival. õszibarackhoz és sütõtökhöz is keverheted

3 hónapos nagytestû kölyök kutyának már adhatom a Glyco Flex GF600 zöldkagyló kivonatot?

prémium minõségû tápot kap.

Legjobb válasz: Igen adhatodt nyugodtan. Jót fog tenni az izületeinek, hogy erõssek egészségesek legyenek.

Igen adhatodt nyugodtan. Jót fog tenni az izületeinek, hogy erõssek egészségesek legyenek.
A kérdező hozzászólása: csak mert volt egy hasonló kutyám, õ nem kapott semmit, hanem túl lett adagolva a csonterõsítõ és kifordult a mancsa. Nem szeretném még 1x elrontani.
Csonterõssítõnek kalciumot szoktak adni, vagy kalcium alapú vitanint. A zöldkagyló nem csont hanem izület erõssìtõ. Teljesen más a kettõ. Jó minõségû táp mellé plusz kalciumot adni tilos. Zöldkagyló viszont akkor is ajánlott ha prémium tápot kap.
Na akkor leírom a tényeket: problémát általában nem a kalcium okoz, hanem a foszfor. Szinte az összes kalcium tablettában van foszfor is, ami ha felhalmozódik a szervezetben, elvonja a kalciumot tõle, amibõl következnek a problémák... Zöldkagyló mehet neki.

Mikortól adhatok a 7 hónaposnak tököt?

Fiatal a tök!És főzve gondoltam,szóval tökfözeléket!

Legjobb válasz: azt most már adhatod neki

azt most már adhatod neki
én is 7 hótól tudom (még akkor is ha 6 hónaposan kezdted a h.táplálást. 2 gyerekes anyuka vagyok)
Én 6 hósan kezdtem a hozzátáplálást, és 7 hósan már kapott tököt. Egy kis krumplival összefõzve (hogy jobb legyen az állaga) és olvasztok neki bele trappista sajtot (egy picikét az íze miatt) - imádja! Ma is azt evett kétszer.
A kérdező hozzászólása: huuuu, szuper akkor.Mi mindannyian imádjuk!Remélem neki is tetszeni fog! :) :)
A kérdező hozzászólása: 3, 5 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást!

Van olyan bébiétel (üveges), amit melegítés nélkül adhatok a babámnak? 11 hónapos és holnap megyünk kirándulni és nem tudom hol megmelegíteni.

Legjobb válasz: Bármelyiket adhatod melegítés nélkül, ha megeszi. Gyümölcsöset fõleg. de bárhol megmelegítik, ha megkéred. már ha olyan helyre mentek, és nem lakatlan helyre.

Bármelyiket adhatod melegítés nélkül, ha megeszi. Gyümölcsöset fõleg. de bárhol megmelegítik, ha megkéred. már ha olyan helyre mentek, és nem lakatlan helyre.
Bármelyiket adhatod neki, hisz nincs már tél úgyhogy nem lesz az olyan hideg, inkább langyos. 11 hónapos akkor vihetsz neki gyümölcsöt, ha pépesíted még akkor elõre le is pépesítheted. Kiflit is eltudja majszolgatni.
A gyümiseken kívül az üveges tejbegrízeket, pudingokat sem kell melegíteni. Viszel még pár szem kekszet, kiflit, babánt, ez jó lenne tízóraira és uzsonnára. A fõzelékek közül valamelyiken láttam a múltkor, hogy melegítés nélkül is ehetõ. A Hippesek közül a nagyobbaknak valókat nézd, azt hiszem az az, amelyik nem üveges, hanem egy kis mûanyag pohárfélékben van, és kettõ az egyben csomagolású.
gyümis bébiételt tudsz neki adni.akáár husisat is.vagy van hippes tejbegríz-jóéjt papi, azt sem szükséges melegíteni (az én lányom csak melegítés nélkül szereti).vagy babajoghurtok, babadesszertek is vannak.létezik folyékony tejpép (enni-innivaló) is, azt még nem próbáltam, de úgy tudom, azt sem kell. kifli, piskóta, keksz... ilyesmiket is el tud rágcsálni.
Piknikezni nem fogtok? Elég forrón süt már a nap. Én Balatonon ebéd elõtt fél órára kitettem a fõzelék konzervet a napra és kellemes meleg lett, mire megette :)

Kenyeret és kalácsot mikor adhatok a lányomnak? Mivel kenjem meg? 8 hónapos

Legjobb válasz: 9 hónapos kortól ehet kalácsot, szerintem lekvárral, házi készítésû kenõmájjal vagy vajjal, túrókrémmel lehet kenni. Kenyeret talán már ehet 8 hónapos kortól. Nemárt, ha van egy-két foga.

9 hónapos kortól ehet kalácsot, szerintem lekvárral, házi készítésû kenõmájjal vagy vajjal, túrókrémmel lehet kenni. Kenyeret talán már ehet 8 hónapos kortól. Nemárt, ha van egy-két foga.
Majd egy év után, virslivel, szalámival, kis vajjal, majd lekvárral, májkrémmel, késõbb vajas-mézzel
Az én lányom 8 hónapos, már egy hónapja eszi. Eleinte önmagában, most már pici vajjal, házi májkrémmel, sajttal, apró paradicsom darabokkal, házi készítésû körözöttel, csak az övében nincs tejföl. Kapott már házi baracklekvárt is. Imádja :) A puha kenyérbelet akkor is kaphat ha nincs még foga, kis darabokban el tudja majszolni.

Adhatok a 6 hónapos babámnak danoninot?

Legjobb válasz: 11 hónaposan kapott az enyém elõször joghurtot. Szerintem csak 7-8 hónaposan kaphat tejterméket!

11 hónaposan kapott az enyém elõször joghurtot. Szerintem csak 7-8 hónaposan kaphat tejterméket!
Nem való neki ilyen sza.rság. Inkább gyümiket.
nem, és késõbb se egészséges, adj neki igazi joghurtot, kevés cukorral, gyümölccsel és azt is csak 10 hónap után
Danoniot ne, de lehet kapni pl. Humana baba joghurtot, az 6 hónapos kortól adható!(rá is van írva) Az én kisfiam 7 hónapos kora óta nem hajlandó megenni sem a tápszert, sem a tejpépet. Mindenféle formában próbáltam, gyümölccsel, meg cukroztam, a végén már kakaóval is, de sehogy sem kellett.(inkább éhezett) A gyerekdoki és a védõnõ javaslatára kezdtem el adni neki a joghurtot(danone activia)sinlac-al, mert nem volt más választásom! Egyébként, ha a danonino nem tartalmaz E-betûs adalékot, akkor azt is nyugodtan lehet adni. A joghurtot amúgy is 6 hónapos kortól lehet, ugyanis az bontott fehérjét tartalmaz!!
Hol lehet kapni ilyen Humana babajoghurtot?
13.06-os: tesco, dm, rossmann. 7 hónapos kisfiam imádja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!