Találatok a következő kifejezésre: Adhatok 2,5 babának (10 db)

Adhatok 2, 5 hetes babának espumisant?

V van vmi jo homeopatas szer hasfajasra, pukizáshot-büfihez?

Legjobb válasz: Lycopodium, Magnesium phosphoricum. Az espumisan is jó, adható neki, de inkább a homeopátiást add feloldva 2x2-t, majd ha múlik a hasfájás 1-2 nap múlva lassan csökkenteni az adagot. Nekünk bejött!

Lycopodium, Magnesium phosphoricum. Az espumisan is jó, adható neki, de inkább a homeopátiást add feloldva 2x2-t, majd ha múlik a hasfájás 1-2 nap múlva lassan csökkenteni az adagot. Nekünk bejött!
Szia! Espunisant semmi képpen nem adnék az ilyen csöpp babámnak! A homeopátiás szerekrõl érdeklõdj a patikában, a gyógyszerészek általában elég tájékozottak már ebben a témában, ha tartanak homeopátiás szert. Amúgy ajánlom, hogy fordulj bizalommal a gyerekorvoshoz vagy a védõnõhöz (fõleg, ha bízol bennük) akár telefonon is, ha túl macerásnak tartd az orvoshoz, védõnõhöz járást. Gondtalan babázást kívánok neked!
Megpróbálhatod az édesköményteát, szopi elõtt 3-4 kiskanállal. Mi az Espumisant csak akkor használjuk ha erõs görcsei vannak, mert gyorsan hat, de ha nem szükséges nem adjuk neki. Sokszor megoldja a problémát a tea is.
3-ik válaszoló vok. Mi is úgy gondoltuk az elején, hogy semmi szín alatt nem adunk neki Espumisant, nem is vettük meg, de annyira erõs görcsei voltak/vannak sokszor, hogy végül bedõltünk neki. Megvásároltuk és ha szükség biza beadjuk neki. És már két és fél hetesen is adtuk a gyerekorvos tanácsára. Amúgy egy gyerekszotályon dolgozó barátnõm, aki kétgyerekes anyuka, õ is ajánlotta az Espumisant, õ is azt adott a kislányainak. Nem kell egyszerre mind a 20 cseppet ahogy írja, mi altalában 4-8 cseppet adunk neki és volt már olyan, hogy egy nap 2-3x is muszaj volt, de akkor már elmúlt egy hós. De azért kérdezd meg a tieteket, hogy õ mit gondol róla.
mamrint a ti gyerekorvosotokat. ez kimaradt a mondatból :-)
Nekünk az Espumisan cseppet pont a gyerekorvos ajánlotta.
Az Espumisan 1 hónapos kor alatt nem ajánlott. Ha lelkiismeretes a gyógyszertáros, ki sem adja 1 hónaposnál kisebb babának! Az édesköménnyel pedig vigyázz, mert görcsöt okozhat!!! Evés elõtt 1-2 kanál melegvíz jó szokott lenni. Evés közben is próbáld meg többször büfiztetni. Büfiztetésnél forgasd a babádat úgy, mint egy vizzel teli palackot - körbe, ferdén a tengelye körül -, hogy kitaláljon a levegõbuborék. Óvatosan elõre-hátra is döntögetheted. Masszírozd a pociját, lábával körözgess, talán úgy sikerül a puki! Remélem, találsz megoldást! Jó babázást!

Adhatok e 5, 5 hónapos babának 2-es tápszert, ami elvileg 6 hónapos kortól adható?

Sajnos egy félreértés folytán kifogytunk az 1-es tápszerb?l és ma nem tudtam elmenni a doktorn?höz, mert szabin van. A helyettese pedig nem ad ki receptet, mondván ez nem sürg?s dolog. :-( Most jön a fogunk és alig eszik valamit. Már mindent megpróbáltam. Tejpépb?l bevágott egy adaggal, de vacsira is adnom kell neki valamit. Mit tanácsoltok?

Legjobb válasz: Köszönöm szépen a segítséget! :-) Már nem fog éhenhalni.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget! :-) Már nem fog éhenhalni.
A kérdező hozzászólása: Légyszíves segítsetek! Csak van valaki, aki tud valamit mondani a témában. :-(
Olyat vegyél neki, amire az van írva, hogy 4 hós kortól. Nyugodtan megeheti, még ha nincsen 6 hós akkor is! sõt, szerintem szeretni fogja, mert általában ízesítettek. Én 5 hós korában váltottam 2-es tápszerre, humana 2est eszik azóta! Kutya baja nem lesz tõle:-)
elõzõ vagyok! ha már nem tudsz tápszert venni így estefelé, nyugodtan adjál neki vacsira is tejpépet szerintem! nagyjából ugyanolyan az összetételük, mint a tápszernek! ha az van otthon, szereti, megeszi, akkor add neki azt, aztán holnap reggel irass neki, vagy vegyél valamilyet gyorsan, átmeneti megoldásnak. ha olyan van otthon, ami 6 hós kortól adható, azt is nekiadhatod, ha abból eszik 2-szer /most este és holnap reggel/ attól sem lesz baja, ne aggódj!

5 hetes babanak adhatok 2 lyuku AVENTos etetocumit? A babam tapszeres es az 1es cumitol fuldoklik nagyon mohon eszik. Nem tudom mit csinaljak.

Legjobb válasz: Válts Tomme Tippere,ebbõl olyan "nehezen" jön a tápszer mint az anyamellbõl a tej.Így is fejlesztették ki.Ez jó lesz nektek

Nekünk Tommee Tippee cumi volt elejétõl fogva soha nem volt gond vele.Az Avent nem vált be.
Válts Tomme Tippere, ebbõl olyan "nehezen" jön a tápszer mint az anyamellbõl a tej.Így is fejlesztették ki.Ez jó lesz nektek
Kisfiam is 5 hetes. Mi AVENT-es üveget használunk. Vettem rá olyan AVENT-es cumit, amin nem lyuk, hanem "vágás" van. Úgy adom a szájába hogy ne vízszintesen, hanem függõlegesen legyen a vágás, s így pont annyi jön, amennyit le tud nyelni szépen nyugodtan. Figyelni kell a cumi állására, de nekünk ez így nagyon bejött. Azért AVENT, mert az kevéssé engedi be a levegõt a pocakjukba.
Nem ajanlom azt a cumit, amit az utolso elötti valaszolo ajanl. A 8 honaposom is fuldoklott töle, pedig 1-es allasban volt. Raadasul ejszakai taphoz hasznaltuk volna, mert az sürübb, mint a normal. Szerintem is valst mas markara. Bar az en babam az aventtöl is TT-töl is fuldoklott, de aztan rajött a technikajara.
Én fiam is fuldoklott tõle, nálunk is a Tommee Tippee jött be, legkisebb lyukú van a tommee tippeen?
mi is Mam ra váltottunk mert az avent nem jött be.
Mi babánk Tommee Tippeetõl majdnem megfulladt, az Avent jött be egyedül, de a 2-es sok neki még most is, pedig 2 hónapos. Ha az egyestõl fuldoklik, akkor valóban nem jó a kettes, próbáld a márkaváltást. Bár nekünk a MAM is fuldoklós volt, csak az Avent ment, de minden baba más.
nekünk sem volt jó az aventos és mi is a mam-al próbálkoztunk ami tökéletesen bevált ahogy elöttem is válaszolta egy anyuka.ára is megfelelõ dm ben tescoban is tudsz ilyet venni próbáld ki nem fogsz csalodni tuti:)
A kérdező hozzászólása: most Tommee Tippeet hasznalunk 1et de nagyon gyorsan szivja, lehet gyorsan jon neki a tapszer es utanna meg ettol fuldoklik ezert gondoltam hogy valtok AVENTre.
Én inkább márkát váltanék. Nálunk az Avent nem jött be. Szintén fuldokolt tõle a lányom, de nem azért, mert mohón evett. Hanem azért, mert az Avent szívókája túl hosszú. MAM-ra váltottunk, ez teljesen más. Rövidebb a szívóka, és nem ömlik a tej belõle. Csak akkor folyik, ha szívja. a cumisüveg is jobb, mert teljesen szétszedhetõ darabjaira, így könnyebb tisztítani, és önmagában is sterilizálható.
"Tegyel egy probat" Bocs:)
Ha az 1-es sok neki, akkor a kettes sem lesz jo...bar tegyek egy peobat, artani nem fogsz vele, legfeljebb elteszed kesobbre a 2-es cumit. Elobb utobb megtanul vele inni.


Én inkább frisset fõznék.
Te meginnád? Szerintem is inkább fõzzél frisset minden nap. Ha nem akarsz egy egész filtert elhasználni, akkor szedd szét és osszad el több felé.Ugyanúgy forrázd és utána szûrd le. Egy filterbõl 3x csinálhatsz minimum.

Úgy érzem már nem elég a Milumil HA Start tápszer. Babám 2, 5 hónapos, szerintem nem lakik jól vele már. Mi a következő típus amit adhatok neki? Eldönthetem én is, vagy a védőnővel/orvossal beszéljek?

Legjobb válasz: Elégnek kell lennie még ilyenkor, bár vannak kivételek. A Startot eheti akár egy éves koráig is. Próbáld neki többször kínálni, lehet, hogy fejlõdési ugrása van. Nem hiszem, hogy váltanod kellene. 6 hós babás, aki még Startot eszik

Elégnek kell lennie még ilyenkor, bár vannak kivételek. A Startot eheti akár egy éves koráig is. Próbáld neki többször kínálni, lehet, hogy fejlõdési ugrása van. Nem hiszem, hogy váltanod kellene. 6 hós babás, aki még Startot eszik
orvossal beszélj mindenképp
mi is még a Humana 1-est esszük (bár nem vagyok benne biztos, hogy ez ugyan az mint a start) pedig 7 hónaposak leszünk nekünk azt mondta a doki, hogy amig ilyen jól fejlõdik, addig akár 1 éves koráig nem kell váltanunk

2, 5 honapos babámnak adhatok alma pürét? (tápszeresek vagyunk)

Legjobb válasz: Mostani divat szerint nem adhatnál fõleg nem pürét! De régen 3 hós kortól adták az alma levét! Még picit várj aztán a levét megpróbálhatod!Bár Én nem tenném:):)

Mostani divat szerint nem adhatnál fõleg nem pürét! De régen 3 hós kortól adták az alma levét! Még picit várj aztán a levét megpróbálhatod!Bár Én nem tenném:) :)
így van!Én is hallottam h eddig ment ez a nagy gluténmentes dolgot egyen a baba most meg azt mondják h igenis kell a glutén a baba szervezetének h "megismerje" stb......De kedves elõttem válaszoló-vigyázz nagyonmert itt majd megkapod h de az allergia majd csak 20-30 stb év múlva fog jelentkezni! Érdekes a nagymamám 76 éves és az enyhén magas vérnyomásán kívül semmi baja!Szerintetek min nõtt fel Õ annak idején?
Fél hónap mulva nyugodtan adhatod neki, és tehetsz bele egy kevés kekszet is.Semmi baja nem lesz tõle.Bár ez a mostani divatnak nem felel meg.Én háromgyereket neveltem és amint lehetett elhagytam a tápszert. Reggel este kaptak szopit, eleinte délben is.Gyümölcsöket , fõzelékeket készítettem nekik.A vitaminokat ne mesterségesen kapják, hanem közvetlen forrásból.És soha nem volt bajom velük amiatt, hogy nem akartak rendesen enni.És mindegyik egészséges.Soha nem volt semmilyen allergiájuk, és betegek is ritkán voltak.Inkább csak ovodáskorukban kapták el a különbözõ betegségeket.
Várj egy picit fél hót és próbáld alma lével!Utána jöhet az almapüré!
Nagyon korai lenne még bárminemû hozzátáplálás. A kicsik emésztõrendszere még éretlen 6 hós kor elõtt a hozzátápláláshoz, függetlenül attól hogy tápszeres vagy anyatejes.
ÁÁÁ, véletlenül se!!!! Teljesen mindegy, hogy tápszeres vagy anyatejes, 6 hónapos koráig csak tápszert vagy anyatejet kaphat! Olvass utána a neten: 6 hónapos korukig a szervezetük még teljesen éretlen az új táplálékok befogadására, a bélrendszerük teljesen nyitott, minden káros anyag egyenesen a véráramába jut. És sajnos egyszer sem biztos, hogy az almaevés után 1 héttel már jelentkeznek a tünetek, lehet, hogy évek múlva jön ki rajta egy jó kis allergia, bõrbetegség, emésztõszervi betegség, szóval nem éri meg ezzel játszani.
De, sajnos lesz baja tõle. Ha nem most, akkor majd felnõtt korában. De mindenki döntsön lelkiismerete szerint.
A kérdező hozzászólása: Még jó hmeg kérdeztem nagyon szépen köszönöm a segitõkész tanácsokat ......mert ma olvastam h 1, 5 honapos kortol nyugodtan adhatom , bár én eléggé hitetlenkedve néztem hiszen én is ugy tudom h 6 honapos korukig nem ajánlott..... köszönöm
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm akkor várok még egy picit vele:)
Nekem az elsõ fiam 16 éves és akkor az volt a trendi, hogy kaphat 2 hótól gyümit..Most meg még véletlenül se adjak a 4 hós picimnek..Szerintem mindenki döntse el maga, mi a jó..én már adtam almát, sütõtököt és nagyon szereti, szinte várja, ahogy meglátja a tányért :)
Szia! Nekem pajzsmirigy betegség miat kellet abbahagyni a szoptatást nagyon rosszul voltan igy is négy hónapos koráig szoptatam. nem akartam neki tápszert adni ezért tudatosan korán bevezetem a gyümölcsökat. 10 nappal 3 ho elött adtam neki almát 3 naponta veztem be uj gyümölcsöt és fözelékeket 4 ho hust ha már egy honapja egyik zöldséget lehet neki hust adni. Tápszer ellenes vagfyok 7 honapos kora ota nem kapja egy évesek vagyunk és nem voltunk betegek pedig a nagyfiam folymatosan hordja haza a bacikat a sulibol. Anyáink nanyaanyáink is felnötek pedig nem volt tápszer.sosem betegek na de a mai gyerekek hivatalosan 4 ho de ez hulyeség.
Nyugodtan adj neki, de ne 1, 5-öset.Az már nem tej, csak feltunningolt savó.
1.5-et 2 éves kortól lehet.2.8-at adj.
jol mondja az elottem valaszolo, a zsirossal kell kezdeni!szuksege van ra hogy felszivodjanak a zsirban oldodo vitaminok is!!
Nekem 1 évesen mondták, hogy adhatom a tejet, de a 2, 8-ast.

Hozzátáplálás! 2 napja kapja az 5 hós babám az almalevet! 3-4 teáskanállal! Közepes a siker! Hogyan tovább? Mivel folytassam, és mikortól adhatom neki az almapürét? Másik kérdésem a glutén! Mivel? A 7 gabonás jó erre! Olyan káosz van a fejemben!

Legjobb válasz: Minek akarsz glutént adni neki? Èn gyümölcsöt elsö lépésnek nem ajánlom, mert mindegyik savas nehéz elsö ételnek, de ha te azzal akarod akkor maradj most még ott. Minden nap egy kanállal többet, így kb egy 10-20 kanálnyit eszik meg egy hét után, majd adsz neki másikat ugyan így egy hétig, majd kevered. Gabona féléket még teljesen ráérsz. èn zödséggel kezdeném, nem savasak és könnyebb az emésztés. Répa, krumpli, paszternák, sütötök stb... majd 5 hét után kiváltasz egy étkezést, és 4 héttel késöbb jöhetnek a gyümölcsök. Majd ha a gyümölcsös étkezést is megoldottátok, akkor esetleg jöhetnek ezek a tejpépek, gabona félék, addigra 7-8 hós lesz.

Minek akarsz glutént adni neki? Èn gyümölcsöt elsö lépésnek nem ajánlom, mert mindegyik savas nehéz elsö ételnek, de ha te azzal akarod akkor maradj most még ott. Minden nap egy kanállal többet, így kb egy 10-20 kanálnyit eszik meg egy hét után, majd adsz neki másikat ugyan így egy hétig, majd kevered. Gabona féléket még teljesen ráérsz. èn zödséggel kezdeném, nem savasak és könnyebb az emésztés. Répa, krumpli, paszternák, sütötök stb... majd 5 hét után kiváltasz egy étkezést, és 4 héttel késöbb jöhetnek a gyümölcsök. Majd ha a gyümölcsös étkezést is megoldottátok, akkor esetleg jöhetnek ezek a tejpépek, gabona félék, addigra 7-8 hós lesz.
én a Nestlétõl veszek gluténmentes gabonát. Nem kell megijedni, ha nem szereti az almát. Nekem egyik gyerekem sem szerette, mindkettõt azzal kezdtem. Utána váltottam barackra, most kap egy kevés banánt, jövõ héten pedig a krumplival és a szilvával fogom folytatni. Utána pedig jön a répa és a paszternák.
Én is az almával kezdtem, de nem igazán volt oda érte és az orvosom is azt mondta hogy a zöldségekkel kezdjem.Krumpli sárgarépa sütõtök stb.A glutént meg még nem is említette.Én tartom amit mond mert megbízom benne és szerintem (és még nagyon sokak szerint is) az egyik legjobb gyerekorvos a környékünkön
Én 3-5 napig szoktam egy ízt kostoltatni, fokozatosan emelve az adagot. Én õszintán szólva pürével kezdtem, nem adtam neki levet, simán ette. Fél éves volt. Kb. két hét múlva én is a 7 gabonás pépet vettem, ezt kevertem bele gyümibe. A glutén bevezetését nekünk azt mondták hogy a 7.hóig jó bevezetni. Pontosabban 5-7 hó között. Középúton tettem ezt.
én az almájába reszeltem babakekszet. Egyébként én egybõl pürével kezdtem, nem volt gond. A glutént nyugodtan most is elkezdheted bevezetni, sõt!
Babakekszet nem adnék ilyen korán, az tele van cukorral! Glutént kölesgolyóva, bulátával vetettem be, a kezébe adtam és elnyammogta, de akkor már 7 hónapos volt. A hozzátáplálst nem kell elsietni, ha nem fogékony még rá, akkor várhatsz nyugodtan akár napokat is! Adhatsz neki rögtön almampépet, lehet, hogy egyszerûen az a fura neki., hogy az állaga olyan, mint a tej, de nem olyan az íze és a más állagút jobban "megszokná". Másdoiknak adhatsz neki répát, az úgyis most kezd beérni, friss, zsenge! A 7 gabonás elsõre szerintem hatalmas sokk lenne a szervezetének, türelemmel szoktasd a dolgokhoz.
Nem mindegyik van tele cukorral kedves utolsó!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válszokat! Közben megkérdeztem dr. Bense Tamást a Babavilág gyermekorvosát is, és azt írta hogy 5-7 hó között érdemes bevezetni a glutént! Õ is kekszet javasolt! Kérdésem melyik az a babakeksz ami nincs tele cukorral???

Lehet fözni a babáknak 2-3 napra elöre? Mármint ma föztem neki, holnapra, és esetleg holnapután is adhatok neki, mert lett annyi? Hütöbe tenném. Csak azért, mert szomb, vas. Nem lesz idöm neki fözni.6, 5 honapos

ja még egy másik kérdés is lenne?mi a különbség az között,hogy fözöm vagy párolom a zöldségeket?a fözni,felrakom edénybe,meg viz,lefedem és fözöm.és a párolás?

Legjobb válasz: Én is mindig elõre fõzök, és megkapja másnap és harmadnap. Párolás, saját levében fõ meg, fedõ alatt.

Én is mindig elõre fõzök, és megkapja másnap és harmadnap. Párolás, saját levében fõ meg, fedõ alatt.
Szia! Én mindig több napra fõzök, az elejétõl fogva. Ha párolod akkor nem öntesz rá vizet, max egy keveset, saját levében párolódik meg, fedõ alatt ez is.
Én harmadnap már nem merem odaadni, de én is elõre fõzök, csak nem 3 napra, hanem 2-re.
Másnap még oda lehet adni hûtõbõl, de a többit inkább kiadagolva tedd a mélyhûtõbe és onnan vedd le ha késõbb is fel szeretnéd használni! Ha most van idõd, akkor szerintem csinálj több félét (egyszerûeket), tedd el kis adagokban és így akár egy-két hétig is tudsz neki mindig levenni és változatos is! A fõzés-párolás kérdést már megválaszolták elõttem :-)
Én harmadnap is odaadom neki kajától függõen. Párolásnál néha teszek én alá még egy kis margarint vagy vajat, minimális vizet.
Hívd fel a gyermekorvost, szerintem ez okosabb mint hogy itt kérdezel ilyen fontos dologról.
Igen, lehet a fogától, lehet oltástól ha kapott mostanában (van olyan oltás, ami után kb 1 héttel szoktak belázasodni), de lehet megfázás, influenza stb. Ezért ha nem megy le 1 óra múlva sem, szerintem is hívd fel a gyerekorvost. Egyébként magas lázra jó még a hidegvizes borogatás az egész testre, drasztikus, de hatásos. Illetve a nurofen is jó.
Ha a kúptól nem megy le a láza, vagy csa rövid ideig csillapítja, akkor 3 óra elteltével adhatsz egy másik hatóanyagú gyógyszert pl:nurofent.Köztes idõben én is a borogatást ajánlom, vagy a hûtõfürdõt.De mindenképpen mutassd meg orvosnak!
Azért a fogzástól ennyire nem lehet magas a a láza..fõleg reggel. Ez valami virusos dolog lesz, mindenképp mutasd meg orvosnak, mert a babáknál pár óra alatt is kialakulhat pl. tüdögyulladás!!! Kúp mellett adhatsz még nurofen szirupot és a panadol is jó, bár ennyire magas láznál nem biztos.Mindenképp ha feljebb megy csillapitsd hütõfürdövel!
panadol - nurofen szirup kétóránként váltva! ha nem megy le a láz, zuhanyoztasd egyre langyosabb vízzel és hagyd megszáradni törlés nélkül. Kegyetlen, de le kell vinned a lázát 37re, mert nem jó a szivecskéjének sem! Mióta van láza? Most hogy van? Mindenképpen hívd ki az orvost! Írj, hogy van a cseppség! Teljesen veledérzek, jobbulást kívánok!
fogzásra rá lehet fogni 38.5ig, de szerintem is vírus (utolsó)
A kérdező hozzászólása: A kúptól lement a láza 37, 6-ra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!