Találatok a következő kifejezésre: Adótartozás elévülés 5 (2 db)

Adótartozás elévülés az 5 év elteltével, ha közbe nem jön valami?

2002 decemberben sz?nt meg a kényszervállalkozásom, sajnos tartozásokkal.Tehát 2003 dec.31-t?l indult az elévülési id?.Azóta egyszer 2005-ben kezdeményeztek behajtási eljárást.Tehát az elév.id? +fél év.Tavaly elrendeltek fizetésletiltást.Ezzel megszakadt-e az elévülési id?,ill.nyugszik-e? A foglaláskor a jkönyvbe került,hogy behajthatatlan a tartozás.Ez számít-e? Ha minden igaz, 2009 július végén elévül minden,kapok err?l értesít?t?

Legjobb válasz: Ha akár egy fecetlijük van arról, hogy megpróbálták ilyen-olyan idõpontban behajtani, akkor újraindul az 5 év. Ha tavaly készült az a jegyzõkönyv, akkor majd csak 2012-ben évül el, de ne reménykedj szerintem, mert ha más nem, úgyis küldenek minimum egy ajánlott levelet, és akkor megint 5 év. Sajnos... :(

Ha akár egy fecetlijük van arról, hogy megpróbálták ilyen-olyan idõpontban behajtani, akkor újraindul az 5 év. Ha tavaly készült az a jegyzõkönyv, akkor majd csak 2012-ben évül el, de ne reménykedj szerintem, mert ha más nem, úgyis küldenek minimum egy ajánlott levelet, és akkor megint 5 év. Sajnos... :(
A kérdező hozzászólása: Bezzeg a nagyokat nem találják meg, engem a 164ezer Forinttal csesztetnek...

Az adó, és tb- tartozás, elévül 5 év alatt, ha a vállalkozás le van adva? Ha a gyerekeim nevére ingatlan kerül, örökölhetik az adótartozást? Vagy az elévülés után már semmiképp nem örökölhetõ?

Legjobb válasz: 5 év elteltével elévül, vagyis nem követelhetõ. Viszont az állam ilyet nem szokott megengedni magának...:) Ha a gyerekek tulajdonába örökség által kerül ingatlan, akkor természetesen a tartozást is öröklik. Ha egyéb módon (ajándékozás, vásárlás stb.), akkor nem. Megörökölni tartozást csak halál esetén lehet.

5 év elteltével elévül, vagyis nem követelhetõ. Viszont az állam ilyet nem szokott megengedni magának...:) Ha a gyerekek tulajdonába örökség által kerül ingatlan, akkor természetesen a tartozást is öröklik. Ha egyéb módon (ajándékozás, vásárlás stb.), akkor nem. Megörökölni tartozást csak halál esetén lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm !


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!