Találatok a következő kifejezésre: Abortuszom volt, a babám (24 db)

Több mint 3 éve volt abortuszom, mert gond volt a babával. most ismét gyermeket szeretnénk. de nyár óta hiába próbálkozunk. Lehet hogy nem lehet már babám?

Az orvos szerint nincs akadálya a babavállalásnak,mégis félek.Minden praktikával próbálkozom.most 3 napig volt csak mensim, és er?ssen fáj a hasam, de más tüneteket nem tepasztalok.

Legjobb válasz: Szia. Ha örcsösen akarod,az is gond lehet.A baba jönni,fog,mikor tudja,hogy itt az ideje.Ne aggódj,biztosan semmi baj nincsen.Nekünk 11 hónapra volt szükség. 38hetes kismama.

Szia. Ha örcsösen akarod, az is gond lehet.A baba jönni, fog, mikor tudja, hogy itt az ideje.Ne aggódj, biztosan semmi baj nincsen.Nekünk 11 hónapra volt szükség. 38hetes kismama.
Nyár óta még csak fél év telt el, az orvos 1 évig nem is foglalkozik a "meddõséggel". Az abortusz miatt még nyugodtan lehet babád, ne izgulj. Azzal egyetértek, hogy ne akard görcsösen, mert akkor nem fog menni. Éljetek nyugodtan, felejtsd el a babát és akkor mikor nem is gondolod, sikerülni fog:-)
Én 2 éve próbálkozom, túl vagyok, egy spontán vetélésen, egy méhen kívülin, és most 4 napja késik, de nem poz.a tesztem.De nem esek kétségbe, mert másnak is volt már ilyen, ha a doki azt mondja, hogy lehet babád, akkor ez így is van, 6 hónap az gyerekcipõ, egy nõ átlagban 3 havonta tud teherbeesni, ha minden tökéletes.Nagyon akarásból nem lesz bébi.Szeressétek egymást, ne azon rágódjatok, hogy mi lehet.Ha továbbra is fáj, akkor menj orvoshoz, ha más tünetek is vannak, csinálj tesztet.Sok sikert attól függetlenül.Ja az elõttem íróhoz csak annyit, hogy nekem 2 év várakozást mondtak.1 év után kezdenek csak hõmérõztetni talán.
Biztos így tisztulsz. De kérdezzd meg a dokidat õ biztosat tud mondani.

18 éves vagyok és volt egy abortuszom (meghalt a babám). Mit tegyek a fogamzásgátlóval?

most kezdtem el szedni. 17 napja. most, illetve abban az időben mikor meg kell jönnie(persze nem pont a piros betűs napokon), és a menzi utáni héten gond nélkül szexelhetek? ugye nem eshetek teherbe? azt hallottam,hogy ilyenkor egy lány könnyebben teherbe tud esni mert az agya 'pótolni' akarja a magzatot.

Legjobb válasz: Attól függ, hogy milyen ciklusaid vannak.Ha pl. 28napos a ciklusod,akkor általában a vérzés megjön a 14ik napon. Ilyenkor már a 12_ik napon sem lehet szexelni. A vérzés után "talán" 3-4 nap az amikor nem veszélyes!

Attól függ, hogy milyen ciklusaid vannak.Ha pl. 28napos a ciklusod, akkor általában a vérzés megjön a 14ik napon. Ilyenkor már a 12_ik napon sem lehet szexelni. A vérzés után "talán" 3-4 nap az amikor nem veszélyes!
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) :)
Ha fogamzásgátlót szedsz, akkor nincs ovulációd. Ha nincs ovulációd, nincs ami megtermékenyüljön. Ergo: nem lehetsz terhes, akármikor szexelhetsz.
Csak jobb lenne, ha egy nõgyógyászt kérdeznél meg!

Lelkitanácsra lenne szükségem.3, 5 éve abortuszom volt. Első baba. Nem esek teherbe azóta. Akinek volt az első babával, szerintetek lehetek még anya? Sok a rémtörténet az abortuszon átesek nőkről. Várom a válaszokat. Köszönöm.

Kérem csak az írjon aki már átesett ilyenen és nem volt más választása. Vagyis tudja miről beszélek, amikor nincs más választás.

Legjobb válasz: Nekem is van több ismerõsöm, aki abortusz után újra teherbe esett, egyikük azt a babát is elvetette, a másikuk megtartotta és gyönyörû, egészséges kislány.

Nekem is van több ismerõsöm, aki abortusz után újra teherbe esett, egyikük azt a babát is elvetette, a másikuk megtartotta és gyönyörû, egészséges kislány.
17:41-es ne haragudj, hogy ezt mondom de Te úgy dobálóztál a gyerekeid életével mintha valami bolti áruk lettek volna...Kell, nem kell, kell nem kell ... 2 abortusz után végre teherbe estél és azt a babát is elvetetted csak, hogy a férjeddel helyre tudd hozni a dolgokat. Hát pontozzatok le nyugodtan én nem vagyok abortusz párti, de nem is vetem meg azt akinek TÉNYLEG nincs más választása mint elvetetni a babát, ilyen olyan amolyan okokból...De én azokat elkötném akik úgy gondolják, hogy egy babával csak így kedve szerint játszhat az ember, hogy na ez kell, na ez meg nem kell mehet a levesbe...Szép!
Egy barátnõmnek abortusza volt 20 évesen, majd megismerkedett a mostani férjével, nekik 2 év után jött össze a baba. A második rögtön, a harmadik 1 év után. Anyukámnak 2 abortusza volt fiatalon, 68 és 69-ben. Képzelheted, milyenek voltak akkor ezek a mûtétek. Aztán apámmal 3 gyereket is vállaltak.
Nekem ugyan nem volt eddig se abortuszom, de terhességem, de azért elmondanék egy történetet. A szomszéd utcában lakott egy lány. 16-17 éves korától kezdve folyamatosan abortusza volt, kb. 4-5 volt neki. Mégis teherbe esett, hatodszorra is. Ne add fel, bármi megeshet.
20 évesen volt ab.om ráadásul már elég nagy volt a baba (10 hetes) mert addig hitegetett az akkori pasim. Utána 5 évre rá a férjemtõl elsõ próbálkozásra sikerült a babánk majd még 2 kicsink született (mindegyik rögtön elsõ alkalommal ahogy nem védekeztünk). Van rossz példám is de azt nem írom ott nagyon sok abortuszról van szó és gyulladásokat is elhanyagolta az illetõ.
Nézd! A lelkedet nem fogom ápolni, de nekem soha nem volt abortuszom, mégis nagyon nehezen jött össze a gyerkõc. Igaz, hogy vetélésem volt, azt mûszeresen fejezték be. 11 hetesen ment el, és nekem még amiatt is lelkiismeretfurdallásom van. Megáll az eszem, hogy egyesek kényszerbõl akár 100x is elmennek abortuszra..... :-(
Ne felj, nekem is volt 15 eve de mär akkor väkuummal vegeztek az abortuszt, tehät azzal nem lehet lyukasra kanalazni...bocs, tudom, hogy morbid de bizony regen a regi modszer miatt sokat lehetett ilyet hallani hisz valami kanälszerüvel csinältäk.Bär en azota gyogyszert szedtem fogamzäsgätläskent, most kezdtünk el probälkozni es egyältalän nem izgulok, hogy nem fog összejönni.Nyugodj meg, minden rendben lesz, sok szerencset!:-)
Nekem volt egy abortuszom 18 évesen, majd még egy fél év múlva. Aztán késõbb, 2évig próbálkoztunk a babával (ugyanaz maradt a párom végig), de nem jött össze. Aztán kezdett megromlani a házasságunk, én teherbe estem egy másik férfitól sajnos, ez a 2. abortusz után 5 évvel történt. De pont közben már megbeszéltük a férjemmel a dolgokat, ismét összejöttünk, a babát elvetettem. Rá fél évre ismét teherbe estem a férjemtõl, természetesen megtartottuk a babát, már 3 éves, és most van félúton a kistesója, aki elsõ próbálkozásra sikerült. Én is azt hittem amikor már 2 éve próbálkoztunk, hogy nem lehet gyerekem, beletörõdtem, hogy meddõ lettem az abortuszok után. Aztán mégis sikerült, mindenféle beavatkozás nélkül, mint pl doki, vagy gyógyszerek, hõmérõzés, bármi. Ne add fel a reményt, menj dokihoz kivizsgálásra, és a férjedet is meg kell vizsgálni. A remény hal meg utoljára!
A kérdező hozzászólása: A férfirõl inkább nem beszélnék... nem próbáltam még ovilációs tesztet... Teákat már próbáltam de még nem használt egyik sem :( Próbálok mindig megbocsátani magamnak de nem megy. Azért akár, hogy nézzük kapttam hipp-hopp egy gyereket akit én eldobtam/megöltem még ha muszáj volt is ezt tegyem ezt nem tudja megbocsátani magának az ember.Szerencsés voltam mert nekem nem keleltt keservesen megszenvednem, hogy gyerekem lehessen, most viszont nagyon. Minden egyes nap. 3, 5 éve minden nap rágom magam. Próbáltam már lefoglalni magam. dolgozom is... de amint vége a munkának mindig eszembe jut. egyébként 1, 5 éve próbálkozunk. Kérdezem mindig magamtól, hogy most miért nem jön?? akkor meg rögtön jött. most hogy vágyom rá nagyon nem akar jönni :(
8-as válaszoló vagyok. A lelki része nagyon sokat nyom a latban! Jobb oldalon elzáródott, baloldalon 95% -ban elzáródott, anatómiailag szûk petevezetõim vannak. Ez október elején derült ki, januárban mûtöttek volna hogy megnézzék lehet-e valamit tenni az érdekemben. Aztán 6 év meddõség után, decemberben, mûtét elõtt 3 héttel spontán teherbe estem! Testileg szinte semmi esélyem nem volt, de lelkileg ezek szerinte nem görcsöltem, mert tudtam hogy majd a mûtét után minden kiderül. Ennyit számít a lelki része. Érdemes lenne egy pszichológus segítségét is kérned, jártam én is korábban, az is segített.
A kérdező hozzászólása: Amikor megláttam a tesztet, hogy pozítív, vegyes érzelmek játszódtak le bennem. Egyik szemem nevetet másik sírt, mert tudtam, hogy mi lesz a sorsa szegénynek :( Remélem, hogy egyszer megtudom bocsátani magamnak. és lesz még babócám.
A kérdező hozzászólása: Szerintem is lelkileg nem vagyok rendben és agyilag sem, mert mindig azon rágom magam, hogy mivan ha megsértett valamit az orvos... vajon tényleg az orvos csinálta? nem egy tanuló... (mert ugye altatásban végezték) ilyeneken rágom magam 3, 5 éve minden egyes nap. Sajnos ezt kell írjam, hogy akkor ez volt a "legjobb" döntés de mégsem tudom feldolgozni, hogy történhetet ez meg? és miért velem? Biztos ezt érdemeltem.. 6, 5 hetesen volt az abortuszom.
Nem lehet, hogy lelkileg nem vagy rendbe, és azért nem jön össze a baba? Tudod, a lelked nem lehet átvágni A tested lehet kész...
hát szerintem pl egy 8-9 hetes magzat már nem csak egy sejtcsomó.... 9 hetesen már megteszi az elsõ mozdulatait is. Szóval nem csak egy sejtcsomó!!!!!
Vá! Senyveomo= sejtcsomó. Elengedés = elengeded . Közteso = kistesó . Földhöz vágom ezt a sz..t!
Senyveomo =senyveomó, elengedés = elengedés, köztesó = köztesó. Bocsi, önállósítja magát az androidos telóm.
Az még nem kisbaba, csak egy senyveomó, amibõl baba lehetne. Nekem is volt 18 évesen abom. A féreg leitatott és kihas ználta az eszméletlenségemet. Csak féregnek tudom hívni. Aztán évekig még manipulált, sakkban tartott, olyan profin, hogy eskü võ is lett. 9 évre rá megfogant a lányom. Orvosi segítséggel pco miatt. Miatta már el tudtam válni, nem érdekelt a zsarolás, mert féltettem a gyereket a pszichopata apjától. Ennek 5 éve, és azóta megtaláltam a boldogságot, most dolgozunk a köztesón az új kapcsolatomban. Szóval, igen, teherbe eshetsz simán, ha az elõzõt elengedés, és lelkifurdalás nélkül "megengeded magadnak" a boldogságot, amit egy baba adhat. Sok sikert, vár a happy end !
off! Bocs, de szerintem az elsõ abortusznál is egy kisbaba hal meg utolsó válaszoló :(
Kérdezõ már válaszoltam korábban, de erre muszáj reagálnom. Én nem értem meg ezt, ennyi abortuszt! Egy még oké, azt mondom becsúszott, nem volt más választás, nagyon muszáj volt, megértem. De egynél többet már nem tudok elfogadni, pedig nem vagyok megrögzött abortusz-ellenes. 2-nél több meg végképp szörnyû, még olvasni is, az egy kisbaba!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Remélem összejön, mert belevagyok betegedve, hogy mi van ha... pedig akkor az volt a legjobb döntés. Sajnos ezt kell írni, hogy legjobb. :(
Kedves kérdezõ! Függetlenül az abortusztól menj el nõgyógyászhoz. Nekem nem volt abortuszom, mégis kellett 1 év hogy összejöjjön, és az orvos erre azt mondta, hogy átlagos, és minden rendben. Anyukámnak volt illegális abortusza a 70-es években, majdnem elvérzett benne. És így nagyon nehezen fogant meg mert nem volt peteérése. De 4 év alatt csak összejöttem :) Menj el orvoshoz, az abortuszon kívül más is okozhat problémát, a párod is menjen el, mert lehet, hogy nem is nálad akad meg a dolog. Amúgy meg van amikor az ok éppen a pszichés hozzáállás, többek akkor fogannak meg amikor már belenyugodtak, hogy nem lesz baba, és intézik az örökbefogadást...

1 hete volt abortuszom és úgy érzem hiányzik a babám, hiszen velem volt, enyém volt, mit tehetek?

Igen tudom, de az vesse rám az első követ aki tökéletes... nem prédikációt szeretnék olvasni, hogy miért nem kellett volna... nem tudjátok a körülményeket... arra vagyok kíváncsi, hogy mással is volt e ilyen, meddig tartott, hogy "élte túl" ... ?

Legjobb válasz: Szia! Nekem két hete volt,és ugyanezt érzem sokszor,amit Te. Sokszor nézegetem a két képet róla.. Ilyenkor mindig próbálom elterelni a gondolataimat,hogy jobb neki így,nem volt más választásom 20 évesen. Annak semmi értelme,hogy tönkremenj lelkileg,felõröljön ez a téma:( Hidd el,bele lehet õrülni,plusz nagyon sok nõ pontosan ez miatt nem esik abortusz után teherbe! Mert lelkibeteg lesz.. Gondolom szeretnél még babát..:) Szóval fel a fejjel,kitartás,ne ostorozd magad.

Szia! Nekem két hete volt, és ugyanezt érzem sokszor, amit Te. Sokszor nézegetem a két képet róla.. Ilyenkor mindig próbálom elterelni a gondolataimat, hogy jobb neki így, nem volt más választásom 20 évesen. Annak semmi értelme, hogy tönkremenj lelkileg, felõröljön ez a téma:( Hidd el, bele lehet õrülni, plusz nagyon sok nõ pontosan ez miatt nem esik abortusz után teherbe! Mert lelkibeteg lesz.. Gondolom szeretnél még babát..:) Szóval fel a fejjel, kitartás, ne ostorozd magad.
Hiányozni is fog, az egyetlen dolog ami segít az az idõ, és a megbocsájtás. Bocsáss meg magadnak.
Szia! Valószínûleg jó okod volt rá, hogy meghozd ezt a nehéz döntést. Ez legyen elõtted! Nekem nagyon nehéz volt ezt lerendeznem magammal, talán csak most tettem igazán magam túl rajta, hogy már jó körülmények között, teljes odaadással, figyelmmel és szeretettel tudom nevelni a (tervezett) lányomat. Néha megfordul a fejemben, hogy lenne egy nagytesója, de sajnos akkor a körülmények miatt nem tudtuk vállalni Õt. Remélem, hogy Te is hamarosan eljutsz odáig, hogy tervezetten tudj gyermeket vállalni, és Õ segíteni fog neked abban, hogy feldolgozd ezt a traumát.
Nem faj orokke. Kb. 1 ev volt nagyon rossz. Minden nap eszembe jutott, lefogytam, depresszios lettem, pedig a csaladom csodasan probalt segiteni. Utana megismertem a ferjem, vele oldodott a nagy teher, es o volt az a perspektiva, aki ravett, hogy lezarjam az egesz borzalmat. Egy nap eltettem a babarol keszult uh kepet egy dobozba, eldontottem, h a mutet evforduloin gyertyat gyujtok erte es emlekezek ra, igy lassan az ev tobbi napjarol kivandorolt a gyasz, en meg megbocsatottam magamnak. Kozben mar egy eves a kozos lanyunk, annak orulok, h mire babat terveztunk, mar lezartam a multat, mar nem volt aktualis a seb. Nehez, nagyon, de fel kell dolgozni. En egy darabig pszich. Hallgato koromban foglalkoztam hasonlo dolgokat atelt nok eseteivel, az is segitett. Gyaszold el, csak akkor lehet lezarni.
Sajnos ez örökre ott marad a lelkedben. :(
Valoszinuleg mindig hianyozni fog :(
Talán õrökre megmarad a hiánya, de tudatosítsd magadban, hogy nem hozhattál más döntést. Így kellett ennek most történnie. Jó döntést hoztál és hiába bánkódsz ez most már örökre az életed része lesz. Majd mikor kicsit késõbb megszülöd az egyik gyermekedet, kicsit kárpótólva fogod érezni magad. Fájdalmas döntést hoztál, de nem volt más választásod. Kár a múlton bánkódni, elõre kell tekinteni. Az ember élete tele van döntésekkel, van amit megbán, van amit nem, de akkor ott így döntöttél és ezért soha ne hibáztasd magad. Hidd el az idõ mindent megszépít, elõre nézz és ne vissza.
Tanulj belõle: ezentúl mindig gondolj a védekezésre, és akkor nem kell abortuszra menned.
A kérdező hozzászólása: "Kedves" 6. bogyó mellett lett a baba, és mint írtam nem erre vagyok kiváncsi... a többieknek köszönöm:)

Nekem már sajnos volt 2 abortuszom. Az első 2 éve. A 2dik pedig 6 és fél hete. A párrommal a hétvégén nem védekeztünk lehetek terhes? Mennyi idő után jelentkeznek a terhességi tünetek? Mennyire lesz egészséges a babám ha esetleg terhes lennék?

Legjobb válasz: A terhességi tünetek kb 2 héttel az aktus után jelentkezhetnek, mert a fogantatástól a beágyazódásig kb 1-1,5 hét telik el. szóval a várt mensi környékén érezheted. Ha a baba be tud ágyazódni, akkor már jó, hiszen nem régen volt a mûtét, nem tudni mennyire vastagodik meg a méh nyálkahártyája. De ha nem szeretnél babát, mert gondolom így van, tényleg jobb lenne, ha védekeznél! A teherbeesési esélyeidet csökkented az abortuszokkal, s egyszer lehet, hogy még szeretnél babát!

A terhességi tünetek kb 2 héttel az aktus után jelentkezhetnek, mert a fogantatástól a beágyazódásig kb 1-1, 5 hét telik el. szóval a várt mensi környékén érezheted. Ha a baba be tud ágyazódni, akkor már jó, hiszen nem régen volt a mûtét, nem tudni mennyire vastagodik meg a méh nyálkahártyája. De ha nem szeretnél babát, mert gondolom így van, tényleg jobb lenne, ha védekeznél! A teherbeesési esélyeidet csökkented az abortuszokkal, s egyszer lehet, hogy még szeretnél babát!
Egyetértek az elõttem szólóval. Én 9 hónapja küzdök, hogy teherbe essek. Azt írtad 6 és fél hete volt a 2. abortuszod mert nem tartottál igényt a gyerekre és most azt kérdezed, ha újra teherbe estél egészséges lesz-e a baba? Miért, ezt most nem dobnád el? 2 hónap alatt nem sok minden változhatott...
én elvesztettem 11 hetes magzatom decemberben! 9hónapja küzdök egy babáért és nem jön össze és sokat sirok miatta!én lennék a legboldogabb ha már két gyereken tul lennék de az elsõ se sikerül és te 2t eldobsz mert nem kell?!!!!!!
Ne haragudj hogy negatív véleményt írok, de nagyon felelõtlen vagy!!! 2x volt abortuszod és nem védekezel???? Más foggal körömmel harcol egy egézséges terhességért, bújja a peteérés kalkulátort, az ovu tesztet, a mkroszkópot, és végül sírva fakad mert megjött neki, te meg csak úgy dobálod el a magzatokat??? szégyelhetnéd magad!!!!
Ha már 2x voltál terhes, v.színü tudod, hogy milyen.De ekkora felelötlenséget!!!!!!Sok nö meg szenved, hogy babája legyen.Mi is 11 hónapot vártunk a lányomra.Ne haragudj, de ilyet le sem mernék írni.... Miért nem íratsz tabit???Pláne hogy egyetemista vágy, nem vagy egy h...e gyerek!!!!!!
Persze, csak felelõtlenül dugni a nagyvilágba! Szegény, meg nem született gyerekek... Õket sajnálom, téged meg csak lesajnálni tudlak.
Nem hogy védekezni...még helyesírni sem tud.... Egyetemista?? Ja elsõ éves...vagyis 9 napja ...félévig sem fogod húzni!!! Inkább jártál volna felvilágosító órákra... A legelsõ véleményezõ!!!
Ekkora felelõtlenséget, már ne is haragudj! Szerintem neked nem is kellene 30 éves korod elõtt a gyerek fogalmára gondolni! Egy ilyen felelõtlen nõnek minek gyerek? Én ezzel nem dicsekednék a helyedben, hanem elgondolkodnék! Ha ennyire félsz az újabb teherbe eséstõl, akkor vegyél óvszert, az olcsóbb, mint egy abortusz. Én nagyon abortusz ellenes vagyok!!!
A kérdező hozzászólása: nem is akarom ezt csak en tudom h mi is volt
Kérdésedben az állt hogy a 2.-at azért vetetted el mert kezdted a fõsulit....most meg már nem volt norm.terhesség...jaaaj kicsilány....minket lehet hogy átverhetsz, de a saját lelkiismereted NEM.
A kérdező hozzászólása: hat csak annyit mindenki könnyen eltudott itélni de a helyembe lehet ti se tettetek volna mast ide most mindent nem lehet leirni es nem tudtam kifejteni h miért nem tartotam meg a második babát nem azért mert nem akartam hanem mert nem volt egészseges elkezdtem vérezni és az orovosom javasolta az abortuszt.
A kérdező hozzászólása: az elsõ terhességemnél meg csak 18 voltam és meg nem éretségiztem le ezért nem tartotam meg.a masodiknál meg most 20 de elsõ éves egyetemista vagyok ezért nem válaltam be.
Nézegessél, mit csinálsz: http://www.youtube.com/watch?v=UMe6-A9Hifo

Akinek volt már abortusza utána amikor akarták már a babát mennyi idővel jött össze? 1 hónapja próbálkozunk, de szerintem meg fog jönni! Nehéz abortusz után teherbeesni?

Legjobb válasz: Sokan azt mondják, hogy könnyebb. Nekem decemberben volt és március végén estem teherbe. Ne add fel, ha most nem is sikerült; biztos lesz baba.

Sokan azt mondják, hogy könnyebb. Nekem decemberben volt és március végén estem teherbe. Ne add fel, ha most nem is sikerült; biztos lesz baba.
Szia Barátnõmnek elment a baba és a következõ hónapban összejött.De nekik a doki modta hogy huzzanak bele mert ilyenkor tombolak a hormonok és könnyebb teherbe esni nekik sikerült már majdnem 5 éves a baba.
Nekem decemberben volt es majusban sikerult a baba, januar ota probalkoztunk. Nallam az volt a gond, hogy nagyon rendszertelen lett a ciklusom es januar, februarban szerintem nem is volt pe-m, meg nem allt keszen a testem egy ujabb terhessegre. De van akinek sokkal hamarabb sikerul, ugyhogy fel a fejjel, jonni fog a baba amikor keszen allsz testileg.
Szia. 1 hónap még nem sok. Szerintem semmivel sem nehezebb abortusz után teherbe esni. Sok szerencsét :)
Szia! Nekem 2000 év végén volt egy ab, ugyanis nem tudtam, h terhes vagyok, és kemény gyógyszereket szedtem, így a placenta sérülése miatt a 9. héten meg kellett szakítani a terhességet mûvi úton.Annyira nem fordultam be, mert korai lett volna, de amikor 2 év múlva már akartunk babát, nem jött, és nem jött, már mindenhol voltunk, ilyen olyan központokban, sehol nem találtak semmit, de a baba mégsem jött, majd csak 2006-ban, szóval nekem ab után 6 évre lett baba, 4 év intenzív babagyártás után.

Akinek volt már abortusza, ahhoz hogy viszonyult a nőgyógyász, mikor mondta, hogy el akarja vetetni a babát? Nem volt bunkó vagy kioktató, esetleg megpróbálta lebeszélni az abortuszról?

Legjobb válasz: Szerintem nõgyógyásza válogatja, ugyanis amellett, hogy orvos, õ is ember. Vagy egyetért az abortusszal vagy ellenzi. Nyilván orvosként lepleznie kell a magán véleményét, de ez csak keveseknek sikerül. Szóval igen kicsi az esélye, hogy kedvesen fog mosolyogni a kérésedhez, de kénytelen megcsinálni.

Szerintem nõgyógyásza válogatja, ugyanis amellett, hogy orvos, õ is ember. Vagy egyetért az abortusszal vagy ellenzi. Nyilván orvosként lepleznie kell a magán véleményét, de ez csak keveseknek sikerül. Szóval igen kicsi az esélye, hogy kedvesen fog mosolyogni a kérésedhez, de kénytelen megcsinálni.
szia. nekem is most lesz abortuszom.mindenki mondta hogy bunkók lesznek meg minden de velem egyáltalán nem azok. ha teheted legyen fogadott orvosod mert akkor nem esnek neked csak úgy...nekem is van anyukám mondta azért is jó mert így figyelmesebbek velem. de ha teheted gondold át még egyszer ezt az egészet én nagyon szeretném a babámat de csináltam egy butaságot és emiatt nem merem. nagyon rossz.mindig sírok. mi vezetett erre h elveteted a babát.???ha gondolod írd le. még egyszer mondom ha lehet ne öld meg én sem tenném.elõre félek mi lesz mert már most rémálmaim vannak.fõleg amióta megnéztem a néma sikoly címû kisfilmet.:(:( írj minnél elõbb. és rem jól döntesz
szia. nekem 5 éve volt. nem voltam felelõtlen fiatal mert már 27 éves voltam. a doki nem azzal foglalkozott hogy most lenézzen engem vagy kioktasson. volt saját orvosom, elmentem hozzá elmondtam mi van, még akkor nem is látta a terhességet Uh-n, de én tudtam hogy baj van. egy hét múlva visszamentem.s újabb egy hét után megvolt az ab-m, 5 hetes voltam. minden olyan némán ment és fájdalmasan. évekbe telt míg fel tudtam dolgozni.most ismét babát várok és szerencsére könnyedén összejött a baba és persze eszem ágában sincs elvetetni õt. visaszatérve a kérdésedre, fogadj egy orvost és a lebeszélést inkább majd a tanácsadóban fogod hallanai ahol majd engedélyezik az ab-t. szia, 18 hetes km

Öt hete abortuszom volt. Két hét után együtt voltunk a párommal és azota rendszeresen együtt vagyunk és nem védekezünk. Még mindig nem jött meg. Lehetséges hogy terhes vagyok és ha igen az árthat a babának vagy nekem?

Legjobb válasz: Komolyan mondom csak gratulálni tudok. Nem elég hogy megöltél egy ártatlan lényt, de tovább folytatod ugyanazt a felelõtlen életmódot. Rengeteg más módja van a gyerek elkerülésének, a magzatelhajtáson (abortusz) kívül. Talán itt lenne az ideje valamelyiket alkalmazni, ha nem akarsz ugyanabba a hiába esni újra meg újra.

Komolyan mondom csak gratulálni tudok. Nem elég hogy megöltél egy ártatlan lényt, de tovább folytatod ugyanazt a felelõtlen életmódot. Rengeteg más módja van a gyerek elkerülésének, a magzatelhajtáson (abortusz) kívül. Talán itt lenne az ideje valamelyiket alkalmazni, ha nem akarsz ugyanabba a hiába esni újra meg újra.
Szerintem azért nem védekeznek, mert babát akarnak. Az abortusz a vetélést követõ mûvi befejezést is jelölheti, csak manapság sajnos a mûvi terhességmegszakításhoz kötik. Lehetséges, hogy terhes vagy, persze. De nekem azt mondta a doki, h 3 hónapig el kellene kerülni a teherbeesést, h regenerálódjon a méhed. De egy ismerõsöm nem várta ki, 4 hétre rá terhes maradt és nem lett baja sem neki sem a babának. De azért nem jó kockáztatni.
Hát igen, biztos van oka hogy várni kellene a babavállalással, de nekem is volt egy elhalt terhességem, elvették, és ezt követõ második héten teherbeestem. Gondmentes volt a terhességem, és ki is tudtam hordani a babámat, és most van egy 5 hónapos egészséges kisfiam... :) Remélem tényleg ilyen célból voltál te is abortuszon! Ja, és abortusz és szülés után megsokszorozódik az esélye annak, hogy terhes maradj!

8 hetes terhes vagyok és anyagi okokból nem tudom felnevelni a babám ezért muszáj abortuszra mennem! Akinek volt már abortusza hogyan kezdjek neki, kihez forduljak és az orvosok védõnõ stb. mennyire lehet rájuk számítani? Kinek mi a tapasztalata?

Legjobb válasz: Szia! En a nogyogyasztol kapott papirral mentem el a csaladvedelmishez. (Elotte telefonalni kell, idopont miatt) Ugy tudom minden kerulethez kulon tartozik. Itt csak beszelgettek, hogy miert nem szeretned megtartani. Probalnak tanacsot adni a lehetosegekrol. Par nap mulva vissza kell menned meg egyszer hozza, akkor kapod meg a csekket, majd kerheted az idopontot a mutethez a korhazban. Vedononel nem voltam. Bent a khban velem rendesek voltak, senki sem nezett le, mert sbortuszra megyek. Koran reggel kellett mennem es aznap du mar el is johettem. Ennek mar 4 eve, de nem hinnem hogy sokat valtozott a rendszer.

Szia! En a nogyogyasztol kapott papirral mentem el a csaladvedelmishez. (Elotte telefonalni kell, idopont miatt) Ugy tudom minden kerulethez kulon tartozik. Itt csak beszelgettek, hogy miert nem szeretned megtartani. Probalnak tanacsot adni a lehetosegekrol. Par nap mulva vissza kell menned meg egyszer hozza, akkor kapod meg a csekket, majd kerheted az idopontot a mutethez a korhazban. Vedononel nem voltam. Bent a khban velem rendesek voltak, senki sem nezett le, mert sbortuszra megyek. Koran reggel kellett mennem es aznap du mar el is johettem. Ennek mar 4 eve, de nem hinnem hogy sokat valtozott a rendszer.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Te talán segítesz bárkinek is? Van fogalmad arról, hogy mi is az abortusz? MIért beszélném rá a rosszra? És azt nem is mondod neki, hogy meg van a kockázata annak, hogy késõbb nem lehet gyereke? Én nem szültem a gyerekeimet egy kupac ...-ra. Az enyémek tiszták és igenis teljes életük van. Ki szeretném õket iskoláztatni, ha kell, egyetemre járatni. Szeretve vannak és boldogság sugárzik a szemeikbõl. Nem hinném, hogy a halált választották volna a mostani életük helyett. Eddig mindenük megvan a teljes élethez, sõt még több is. A gyerekeimnek a szeretetem a legfontosabb a többi pedig kialakul. Nem szenvednek hiányt semmiben. Nem értem, hogy miért buzdítja valaki a másikat, hogy abortuszra menjen? Miért engem kell letiltatni amikor én egy életet szeretnék megmenteni? Az ilyeneket kell letiltatni, akik az anyákat ilyen szörnyûségre buzdítják. Persze a mai "felvilágosúlt" világban az ilyen felfogás a normális. Ezért irtjuk ki saját magunkat, mert egy gyerekellenes nyugati világban élünk. Ezek szerint az összes pénzproblémával rendelkezõ nõ menjen abortuszra? Vajon akkor mennyi gyerek születne meg? A kórházak kukái tele lennének elpucolt magzatokkal. Talán csak a gazdagok kiváltsága lenne a gyerekszülés? Nem érzem magam szegénynek és nem is tartom magam annak. Nem úgy lettem nevelve, hogy a pénz legyen a legfontosabb az életemben. Annak ellenére, hogy édesapámnak megvolt a pénze arra, hogy megadjon mindent amit szerettem volna õ nem ezt tette, mert egy elkényeztetett kislány lettem volna, hanem mivel szeretett azt adta meg nekem amire szükségem volt és a mai napig hálás vagyok neki érte. A gyerek egy áldás és nem probléma, amit meg kell oldani vagy ha nem akarunk vele foglalkozni akkor eltüntetni. Egy életrõl beszélünk. Nem tudom, hogy miért nehéz ezt felfogni? Nem a nagymamám idejében élünk, amikor azt hitték, ha érzik, hogy mozog a pocakjukban attól kezdve él. Él és rugdalózik, játszik elõtte is. Saját szemeimmel láttam. Nem kell elhinni. Mindenki azt csinál amit akar.
Ha nem tûnt volna fel, nem neked írtam azt a pár mondatot, hanem ennek 45%-os aberráltnak. Vagy te is Õ lennél? Segítség... ha úgy nézünk az nagyobb, hogy igazat adok neki és nem pedig ócsárolom, meg átkokkal szóróm , hátha meggondolja magát. Amúgy hagyjuk ezt a " többé nem lehet gyereked" dumát, már nem a 60-70-es évekbe élünk. Manapság ritkaság számba megy, ha egy nõnek az abortusz miatt nem lehetséges egy újabb terhesség. Senkit nem buzdítottam, nem kell itt a kavarás. Leírtam a véleményem, nem miattam vagy miattad fog az a baba a világra jönni avagy nem megszületni. Beállíthatsz engem egy olyan embernek amilyen nem vagyok (pénzéhes, nem normális, gonosz), de azaz igazság, hogy egyáltalán nem ismersz, ahogyan a kérdezõt sem. Így nem tudhatod mi lenne jó sem a magzatnak, sem pedig neki(persze én sem). Még egy pár napig látogatod az oldalt, de utána gondolom a további 20 évben, nem fogod nyomon követni és segíteni anyagilag, érzelmileg a Kérdezõt. Innentõl kezdve bûntudatot kelteni benne, hogy rossz körülmények mellett tartsa meg a gyereket "majd csak lesz vhogy címmel", merõ ostobaság szerintem. Szép, hogy életeket akarsz menteni, de az nem itt kezdõdik.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sajnálom, hogy megbántottalak. Tévedés volt, az én hibám. Látom hiába bizonygatom, hogy élõlényrõl beszélünk, a végén mégis az anyagiakra terelõdik a szó. A kérdezõnek 1-2 évig kellene kibírnia és késõbb oviba adhatná a gyereket, hogy dolgozhasson. Még a nagyszülõk is vigyázhatnának rá. A megszületett baba sem egy kifejlett ember mégis gyilkosságnak számít, ha kioltjuk az életét. Mi is sejtek halmaza vagyunk mégis ragaszkodunk az életünkhöz. Az hogy nem született meg még létezik és az õ élete is annyit ér mint a miénk lehetünk ruhátlan csórók is, mégis az élet az élet akárhány hetesek vagy évesek vagyunk. Olvasd el ezt (ne félj ez csak a baba fejlõdését írja le) [link]. kb. így néz ki most a babád [link] Mire abortuszra kerül a sor kb. ilyen lesz [link] Ha ez a valami nem élõ ember akkor lehet, hogy én tévedtem.
jólmondod utolsó ment a zöld kéz.
PS: nem én vagyok a 45%-os. köszönöm a zöld kezet.
Mi is szerény anyagiak között élünk. Hóvégén számolgatjuk a pénzünket. Most például erre a hétre 5-6 ezer forintunk maradt, mégsem hinném, hogy hiba volt megtartani a kisfiamat. 4 hónapos életerõs, vidám kisfiú. Jelenleg semmire és senkire nincs szüksége csak rám. Most tervezünk, alakítunk az életünkön, lemondunk sok mindenrõl, hogy ha eljön az ideje, mikor már én nem leszek elég neki, erre-arra is szüksége lesz, meg tudjuk adni neki. Már most elõre léptünk és hiszem azt, hogy ha elszánt az ember, a gyerekei érdekében tud javítani az anyagi körülményein is. Sok példát láttam erre a környezetemben. Ügyesnek kell lenni és kitartani. Bocs az offért kérdezõ!
Utolsó ! Akkor tényleg nagyon szar nektek hogy 1 hétre maradt 5-6 ezer ft és ott a család. Bizony az ember meghuzza a nadrág szijat eszik olcso kaját parizer, zsiroskenyér, gánica, stb. Tudod a mai fiatalok csak hisztizni értenek a kertbe is falun megterem a gyümölcs a fákon bokrokon azt a nagymamáink ugyebár befüzték szörp, kompot lekvár és ott volt az étel egyik alapanyaga, persze a panelban élök az más tészta.
Ahhoz azért sokkal több kell, hogy engem megbántsál. Persze, hogy az anyagiakra terelõdik a szó, mert ha tetszik, ha nem, valamibõl azért el kell látni évekig azt a gyereket, és szeretetbõl sajnos nem fog jól lakni, ruházkodni, osztálykirándulásokra menni, tovább tanulni. Nem vagyok gazdag , ahogyan a családom sem, de soha nem kellett nélkülöznöm. És semelyik gyereknek sem kéne a világban. Leírta a Kérdezõ, hogy alig tudnának megélni és, hogy nem szeretné elvetetni, de nem akar szerény sorsot a gyerekének. A korát nem írta, valószínûleg még fiatal lehet, ezért lehet még neki bõven gyereke akit tisztességben fel tud nevelni( és nem pedig zsíros kenyéren 46%os ). De én többet inkább nem írok, mert csak gondolom számotokra az jön le, hogy én ilyen-olyan ember vagyok, csak azért mert nem kezdek el neki egybõl abortuszos videókat mutogatni és "gyilkosozni".
Mert mi bajod van a zsiros kenyérrel ? Hát persze szalámi szalámival meg császárszalonna császárszalonnával kéne mi ?? tudod mit ettem gyerek kóramba ? zsiroskenyér almával vagy májkrémes kenyér stb és fött ételeket is. A ruhába meg vettünk a túrkálóba na és akkor mi van ? vannak ott is divatos cucok és íród a szeretetet az a legfontosabb az élethez ha az nincs zsákszám lehet a pénz és az öszinte szeretet nem a pénzböl áll hanem emberi érzéseken alapul
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 46%-os, nagyon beszûkülten gondolkodsz. Én úgy gondolom, hogy ha valaki felelõsségteljesen vállal gyereket, akkor az azt jelenti, hogy tudja anyagilag is támogatni a gyerekét, egészen addig, amíg saját lábára nem tud állni. Ez manapság azt jelenti, hogy egyetem végéig! Másrészt szerintem senki sem szeretné zsíros kenyéren éltetni a gyerekét. Tudod, többek között miért van ma enyni beteg és rákos ember? Mert szemét, mû kajákat esznek, tele tartósítószerrel. Mert az az olcsó. Aki kicsit is egészségesebben akar élni és szeretné, hogy a gyerekei is így éljenek, akkor az a drágábbik, minõségibb ételt fogja megvenni. Nos, ruházkodás.. én nem mondom, hogy a turis ruhák rosszak. Én is szoktam oda járni, van egy csomó gyöngyszem. Viszont az embernek van egy olyan alapvetõ igénye, hogy csinos legyen, csinos ruhákba járjon. Ez nem biztos h teljes egészében megodlható onnan. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy ha mondjuk szeretne ide-oda menni a gyerkõc, mûvelõdni színházba, sportolni valamit. Vagy szüksége van valamire, ami nem kint terem az erdõn... Gondolkodjunk azért, a gyerekvállalás az egy felelõsségteljes dolog. Ne csak úgy potyogtassuk õket, aztán madj lesz valami... Igenis elõre kell godnolkodni, hogy anyagilag is tudjuk-e vállalni. Ha pedig éppen úgy jön ki, hogy nem, én senkit se ítélek el amiatt ha inkább az abortuszt választja.
Szia! A párod tud a babáról? Megértem a döntésed, de nem gondolkoztál örökbeadáson? Sok párnak nem lehet gyereke... Ismerõseimnél 3 hónapja van egy kislány, 2saját gyerek mellet is tökéletes odafigyelést és mérhetetlen szeretetet kap, édesanyja látogathatja. :) édes boldog kis család.
A szülõknél nem lehet ellakni egy ideig? Ha megvan a baba mindig máshogy állnak hozzá õk is.
A szülöknek nem kötelesége eltartani a gyereket mindenkinek van elég baja föleg ha munkanélküli és lejárja a munkahelyket nemveszi fel részben megértem az abortuszt.
Én mélyen elítélem azt a nõt aki megöli, elzárja az élet lehetõségétõl a gyermekét. Millók sírnak minden áldott este, mert gyereket szeretnének. Ezért én könyörgök neked a babád helyett, ne öld meg! Képzeld magad elé azt kis csöpséget. Szüld meg, és add nevelõszülõkhöz. Ez még nem jelenti azt, hogy le kell mondanod róla.
"Ha játszol vele, észre sem fogja venni, hogy nincs semmije sem. " Ezzel vitatkoznék, mert a késõbbiekben egy kiskamasz mondjuk nem akar majd használt ruhákba járni többnyire, az édesanyjával bújócskázni és azt látni, hogy ami másoknak lehet, Õ neki nem. Amúgy jól hangzik, hogy a szeretet többet ér, meg nem fontos a pénz, csak a valóságban nem így van.
Tudom, hogy nehéz, de dönts helyesen. Te egy teljes életet szeretnél megadni a gyermekednek, ami sokkal inkább becsülendõbb, mint, hogy a semmire megszüld, aztán meg éhezzetek és nyomorogjatok mindannyian. Ne keltsen benned bûntudatod ez az ostoba 45%-os válaszoló, Õ még egy kupac sz*rra is vállalna gyereket, ha tehetné mert az a "helyes" szerinte. Amúgy undorító a viselkedésed, igazán le lehetne téged tiltani az oldalról, mert egyáltalán nem segítesz senkinek, és a válaszaid meg egyértelmûen csak provokatívak.
El sem tudod hinni, hogy milyen kevés kell az elsõ néhány évben egy gyereknek. Egy embernek csak tetõ legyen a feje felett, legyen mit ennie, innia és persze ruha is kell, igazából csak ennyire lenne szüksége, de a mi társadalmunkban annyira agymosottak az emberek, hogy azt hiszik szükségük van arra a sok jelentéktelen kacatra, amit el szeretnének adni nekünk. A környezetedben biztos van valaki, aki kölcsön tud adni babaruhákat, babadolgokat vagy vehetsz olcsón használtat. Én is ezt teszem még a mai napig is. Az elsõ néhány hónapban szoptathatod, persze ha a tejed megfelelõ. Vehetsz mosható pelenkákat (ezt is lehet használtat venni interenetrõl). Kérhetsz segítséget az egyházadtól (nálunk szoktak segíteni a rászorulókon). A gyerekek amig kicsik és szeretõ szülõk veszik körül, észre sem veszik az anyagi dolgok hiányát. Édesapám sem vette észre, hogy gyerekkorában, padlásöprések idején nem volt mit enniük, ezért ne hivatkozzon senki arra, hogy a gyereknek milyen sok dologra van szüksége. Régen elég volt egy játék, most, ha nem adhatunk neki egy halommal, akkor már nem is vállaljuk. Egy gyereknek a szereteted a legfontosabb, nekem elhiheted. Ha játszol vele, észre sem fogja venni, hogy nincs semmije sem. Hidd el nekem, meg fogod bánni. Az elsõ babámat elveszítettem 3 hónapos terhesen és évek kellettek, hogy túltegyem magam rajta, mert nem terveztük és nem igazán akartam, de miután elment hiányzott nekem, mintha meghalt volna valaki akit nagyon szerettem. Ha most undorodsz az egésztõl , képzeld mit fogsz érezni miután megtetted. Tiéd a döntés, én csak fel szerettelek volna világosítani, hogy tudd pontosan mit is teszel. Egy életet szerettem volna megmenteni :)
Na most itt fogsz szemrehanyast kapni boven, sot h tartsd meg stb! Csak auert irom h keszulj fel. Egyebkent amelyik orvos megallapitja a terhesseget o rakerdez h meg akarod-e tartani vagy sem. Aztan menni kell vedonohoz aki megprobal rabeszelni h tartsd meg, aztan kapsz kotelezo 3 nap gondolkodasi idot. Aztan visszamesz es megkapod az engedelyt ra. Kell altatoorvos, vervetel, meg vercsoport megjatarozas ha netalan komplikaciok lepnek fel. Az orvosok mint a kutyaval ugy bannak. 15 perces altatasod lesz. Ha meg nem voltal terhes akkor novenyi palcikat helyeznek fel egyik nap masnak csinaljak a beavatkozast, utana aznap haza is mehetsz. 6 het nemi elet tilalom aztan kontroll es fogamzasgatlas megbeszelese.
Kérdezõ, nem mindegy, hol csináltatod. Az orvosok nyilvánvalóan nem bánnak úgy veled, mint a kutyával. A nõvérek viszont biztosan igen, de velük nem kell foglalkoznod. Olyanok, mint a hajléktalan, aki részegen utánad szól. Orvoshoz menj el (magánba!), aki meg fogja érteni, mi van, és ad igazolást a terhességrõl, majd megmondja, hová kell menned. Lehetõleg fõvárosi vagy nagyobb város kórházát ajánlanám, esetleg írj fórumokba, hol voltak kedvesek:) Amúgy ha bunkók, akkor sincsen semmi, te is forgasd rájuk a szemed és legyél bunkó. Ellátniuk el kell, másnap meg már távozol is babátlanul:) És õk meg hazamennek és gondolkodnak, mire költsék a 60 nettót, amit kapnak azért, hogy bunkózzanak az emberrel:)
Vannak persze "bunkó" nõvérek, de azért a legtöbbre ez nem jellemzõ. Amúgy a szülésznõk és az orvosok negatív hozzáállása is érthetõ valamilyen szinte, hiszen õk szakmájukként azt választották, hogy egy-egy új élet vilagra hozatalában segédkeznek, nem a megölésében. Ennek ellenére ha nem is kedveskednek, rosszalló megjegyzést nem szabadna tenniük. Mellesleg engem nem nagyon érdekelne az indok és maga a nõ sem. Ellátnám a feladatom mellette és ennyi, de nem bunkóznék.
Utolsó, ez nem igaz. Az alkotmány szerint jogod van a boldoguláshoz és a saját tested felett csak te rendelkezel, saját életed felett. A nõk jogalany, a magzat nem. A nõ ember, a magzat a jog szerint nem ember, nincsenek jogai. Az orvosok az EMBER életben tartására esküdtek, ha pl. anya és magzat életben maradása közül kell választani, az orvosi protokoll szerint az anyát mentik, mert õ ember.
4-es vagyok. 5-ös! Ez most hogy jött ide? Senki nem beszélt arról hogy ki az ember jogilag meg ki nem az. Nem értem kivel vitatkozol és fõleg azt, hogy min :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen a segítségeteket! Ma megkezdtem ezt az egész dolgot és egész normális segítõkész volt egyenlõre..de a neheze még hátra van :(
erre reagáltam: " hiszen õk szakmájukként azt választották, hogy egy-egy új élet vilagra hozatalában segédkeznek, nem a megölésében" Hogy ez nem igaz, mert nem ölnek meg senkit a jog szerint.
Az utolsónak: a "jog szerint" valóban nem ölnek meg senkit sem. No de moráli szempontból...... A magyar jog szerint szinte semmi különbség sincs az egy napos és a mondjuk 38. hetes terhesség törvénytelen megszakítása között, mindkettõ illegális magzatelhajtásnak számít.
"semmi különbség sincs az egy napos és a mondjuk 38. hetes terhesség törvénytelen megszakítása között, mindkettõ illegális magzatelhajtásnak számít." az illegális szó azt jelenti, hogy nem legális, a legális meg azt jelenti, hogy törvényes.
mi a fene az a gánca?
Én ezt a fajtát ettem a nagynénémmel nagyon finom krumlis gánca [link]
Hasonlit a darasterc hez látom a gánicába többféle is van kikeleném próbálni D
Mi 3 gyermeket válaltunk akkor, amikor a férjemnek hol volt munkája hol nem. Néha hónapokig nem talált munkát (ha nem velünk történik el sem hiszem). Adósságaink is voltak. Most a legkisebb 8 hónapos elmúlt és jobban állunk anyagilag mint valaha. Megjegyzem, hogy mind a 3 tervezett gyerek volt. Nem éreztem úgy, hogy anyagilag terhemre lettek volna. Sajnos sok nõnek fogalma sincs, hogy mit tesz ilyenkor annak ellenére, hogy van internet és rá lehet keresni. Persze, ha tervezett a terhesség elolvasunk és megnézünk sokmindent. Mindegyik gyermekem láttam ultrahangon, és láttam, hogy élnek és mozognak. Nem értem, hogy ilyen szemmel látható bizonyiték után hogyan lehet valkinek bemagyarázni azt, hogy õ nem élõlény. Szerintem mielõtt megteszed nézd meg ezt https://www.youtube.com/watch?v=a7c5XhqquzA és döntsd el, hogy annak ellenére, hogy jogilag megengedett-e vagy sem, a babád élölénynek számít-e?
A kérdező hozzászólása: Ha lenne rá lehetõségem meg is tartanám mindenki elhiteti csak amég a párommal külön élünk mindenki a szüleivel és és még nem dolgoztam annyit, hogy kapjak utána valamit és a párom a 100ezres fizetésébõl még 40et muszáj odaadnia a szüleinek mert különben elárverezik a házukat abból a maradék összesen 80ból nem hiszem hogy meg lehetne élni és egy kisgyereket normálisan fellehetne nevelni, simán bevállalnám, de nem tehetem mivel senkire nem számíthatok anyagi szempontból! De nem keresem a kifogásokat, mert tisztában vagyok a helyzet súlyával és én saját magam is undorodom az egésztõl és félek hogy nem fogom tudni végig csinálni, de a sajnos még mindig ez a kisebb rossz minthogy semmit ne tudjak neki megadni! Mert ha egyedülmaradnék vele 20ezerbõl egy gyereket nem lehet felnevelni szerintem mégha én nem is eszek mást csak zsíros kenyeret neki nem adhatok azt...
Szerintem elkéstem. De tudd, ha elvetted, nem ítéllek el, ha máskor nagyobb hangsúlyt fektettek a védekezésre. Sok sikert kívánok az élethez. Utolsó voltam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!