Találatok a következő kifejezésre: Abortuszom volt, a babám (23 db)

Több mint 3 éve volt abortuszom, mert gond volt a babával. most ismét gyermeket szeretnénk. de nyár óta hiába próbálkozunk. Lehet hogy nem lehet már babám?

Az orvos szerint nincs akadálya a babavállalásnak,mégis félek.Minden praktikával próbálkozom.most 3 napig volt csak mensim, és er?ssen fáj a hasam, de más tüneteket nem tepasztalok.

Legjobb válasz: Szia. Ha örcsösen akarod,az is gond lehet.A baba jönni,fog,mikor tudja,hogy itt az ideje.Ne aggódj,biztosan semmi baj nincsen.Nekünk 11 hónapra volt szükség. 38hetes kismama.

Szia. Ha örcsösen akarod, az is gond lehet.A baba jönni, fog, mikor tudja, hogy itt az ideje.Ne aggódj, biztosan semmi baj nincsen.Nekünk 11 hónapra volt szükség. 38hetes kismama.
Nyár óta még csak fél év telt el, az orvos 1 évig nem is foglalkozik a "meddõséggel". Az abortusz miatt még nyugodtan lehet babád, ne izgulj. Azzal egyetértek, hogy ne akard görcsösen, mert akkor nem fog menni. Éljetek nyugodtan, felejtsd el a babát és akkor mikor nem is gondolod, sikerülni fog:-)
Én 2 éve próbálkozom, túl vagyok, egy spontán vetélésen, egy méhen kívülin, és most 4 napja késik, de nem poz.a tesztem.De nem esek kétségbe, mert másnak is volt már ilyen, ha a doki azt mondja, hogy lehet babád, akkor ez így is van, 6 hónap az gyerekcipõ, egy nõ átlagban 3 havonta tud teherbeesni, ha minden tökéletes.Nagyon akarásból nem lesz bébi.Szeressétek egymást, ne azon rágódjatok, hogy mi lehet.Ha továbbra is fáj, akkor menj orvoshoz, ha más tünetek is vannak, csinálj tesztet.Sok sikert attól függetlenül.Ja az elõttem íróhoz csak annyit, hogy nekem 2 év várakozást mondtak.1 év után kezdenek csak hõmérõztetni talán.
Biztos így tisztulsz. De kérdezzd meg a dokidat õ biztosat tud mondani.

18 éves vagyok és volt egy abortuszom (meghalt a babám). Mit tegyek a fogamzásgátlóval?

most kezdtem el szedni. 17 napja. most, illetve abban az időben mikor meg kell jönnie(persze nem pont a piros betűs napokon), és a menzi utáni héten gond nélkül szexelhetek? ugye nem eshetek teherbe? azt hallottam,hogy ilyenkor egy lány könnyebben teherbe tud esni mert az agya 'pótolni' akarja a magzatot.

Legjobb válasz: Attól függ, hogy milyen ciklusaid vannak.Ha pl. 28napos a ciklusod,akkor általában a vérzés megjön a 14ik napon. Ilyenkor már a 12_ik napon sem lehet szexelni. A vérzés után "talán" 3-4 nap az amikor nem veszélyes!

Attól függ, hogy milyen ciklusaid vannak.Ha pl. 28napos a ciklusod, akkor általában a vérzés megjön a 14ik napon. Ilyenkor már a 12_ik napon sem lehet szexelni. A vérzés után "talán" 3-4 nap az amikor nem veszélyes!
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) :)
Ha fogamzásgátlót szedsz, akkor nincs ovulációd. Ha nincs ovulációd, nincs ami megtermékenyüljön. Ergo: nem lehetsz terhes, akármikor szexelhetsz.
Csak jobb lenne, ha egy nõgyógyászt kérdeznél meg!

Lelkitanácsra lenne szükségem.3, 5 éve abortuszom volt. Első baba. Nem esek teherbe azóta. Akinek volt az első babával, szerintetek lehetek még anya? Sok a rémtörténet az abortuszon átesek nőkről. Várom a válaszokat. Köszönöm.

Kérem csak az írjon aki már átesett ilyenen és nem volt más választása. Vagyis tudja miről beszélek, amikor nincs más választás.

Legjobb válasz: Nekem is van több ismerõsöm, aki abortusz után újra teherbe esett, egyikük azt a babát is elvetette, a másikuk megtartotta és gyönyörû, egészséges kislány.

Nekem is van több ismerõsöm, aki abortusz után újra teherbe esett, egyikük azt a babát is elvetette, a másikuk megtartotta és gyönyörû, egészséges kislány.
17:41-es ne haragudj, hogy ezt mondom de Te úgy dobálóztál a gyerekeid életével mintha valami bolti áruk lettek volna...Kell, nem kell, kell nem kell ... 2 abortusz után végre teherbe estél és azt a babát is elvetetted csak, hogy a férjeddel helyre tudd hozni a dolgokat. Hát pontozzatok le nyugodtan én nem vagyok abortusz párti, de nem is vetem meg azt akinek TÉNYLEG nincs más választása mint elvetetni a babát, ilyen olyan amolyan okokból...De én azokat elkötném akik úgy gondolják, hogy egy babával csak így kedve szerint játszhat az ember, hogy na ez kell, na ez meg nem kell mehet a levesbe...Szép!
Egy barátnõmnek abortusza volt 20 évesen, majd megismerkedett a mostani férjével, nekik 2 év után jött össze a baba. A második rögtön, a harmadik 1 év után. Anyukámnak 2 abortusza volt fiatalon, 68 és 69-ben. Képzelheted, milyenek voltak akkor ezek a mûtétek. Aztán apámmal 3 gyereket is vállaltak.
Nekem ugyan nem volt eddig se abortuszom, de terhességem, de azért elmondanék egy történetet. A szomszéd utcában lakott egy lány. 16-17 éves korától kezdve folyamatosan abortusza volt, kb. 4-5 volt neki. Mégis teherbe esett, hatodszorra is. Ne add fel, bármi megeshet.
20 évesen volt ab.om ráadásul már elég nagy volt a baba (10 hetes) mert addig hitegetett az akkori pasim. Utána 5 évre rá a férjemtõl elsõ próbálkozásra sikerült a babánk majd még 2 kicsink született (mindegyik rögtön elsõ alkalommal ahogy nem védekeztünk). Van rossz példám is de azt nem írom ott nagyon sok abortuszról van szó és gyulladásokat is elhanyagolta az illetõ.
Nézd! A lelkedet nem fogom ápolni, de nekem soha nem volt abortuszom, mégis nagyon nehezen jött össze a gyerkõc. Igaz, hogy vetélésem volt, azt mûszeresen fejezték be. 11 hetesen ment el, és nekem még amiatt is lelkiismeretfurdallásom van. Megáll az eszem, hogy egyesek kényszerbõl akár 100x is elmennek abortuszra..... :-(
Ne felj, nekem is volt 15 eve de mär akkor väkuummal vegeztek az abortuszt, tehät azzal nem lehet lyukasra kanalazni...bocs, tudom, hogy morbid de bizony regen a regi modszer miatt sokat lehetett ilyet hallani hisz valami kanälszerüvel csinältäk.Bär en azota gyogyszert szedtem fogamzäsgätläskent, most kezdtünk el probälkozni es egyältalän nem izgulok, hogy nem fog összejönni.Nyugodj meg, minden rendben lesz, sok szerencset!:-)
Nekem volt egy abortuszom 18 évesen, majd még egy fél év múlva. Aztán késõbb, 2évig próbálkoztunk a babával (ugyanaz maradt a párom végig), de nem jött össze. Aztán kezdett megromlani a házasságunk, én teherbe estem egy másik férfitól sajnos, ez a 2. abortusz után 5 évvel történt. De pont közben már megbeszéltük a férjemmel a dolgokat, ismét összejöttünk, a babát elvetettem. Rá fél évre ismét teherbe estem a férjemtõl, természetesen megtartottuk a babát, már 3 éves, és most van félúton a kistesója, aki elsõ próbálkozásra sikerült. Én is azt hittem amikor már 2 éve próbálkoztunk, hogy nem lehet gyerekem, beletörõdtem, hogy meddõ lettem az abortuszok után. Aztán mégis sikerült, mindenféle beavatkozás nélkül, mint pl doki, vagy gyógyszerek, hõmérõzés, bármi. Ne add fel a reményt, menj dokihoz kivizsgálásra, és a férjedet is meg kell vizsgálni. A remény hal meg utoljára!
A kérdező hozzászólása: A férfirõl inkább nem beszélnék... nem próbáltam még ovilációs tesztet... Teákat már próbáltam de még nem használt egyik sem :( Próbálok mindig megbocsátani magamnak de nem megy. Azért akár, hogy nézzük kapttam hipp-hopp egy gyereket akit én eldobtam/megöltem még ha muszáj volt is ezt tegyem ezt nem tudja megbocsátani magának az ember.Szerencsés voltam mert nekem nem keleltt keservesen megszenvednem, hogy gyerekem lehessen, most viszont nagyon. Minden egyes nap. 3, 5 éve minden nap rágom magam. Próbáltam már lefoglalni magam. dolgozom is... de amint vége a munkának mindig eszembe jut. egyébként 1, 5 éve próbálkozunk. Kérdezem mindig magamtól, hogy most miért nem jön?? akkor meg rögtön jött. most hogy vágyom rá nagyon nem akar jönni :(
8-as válaszoló vagyok. A lelki része nagyon sokat nyom a latban! Jobb oldalon elzáródott, baloldalon 95% -ban elzáródott, anatómiailag szûk petevezetõim vannak. Ez október elején derült ki, januárban mûtöttek volna hogy megnézzék lehet-e valamit tenni az érdekemben. Aztán 6 év meddõség után, decemberben, mûtét elõtt 3 héttel spontán teherbe estem! Testileg szinte semmi esélyem nem volt, de lelkileg ezek szerinte nem görcsöltem, mert tudtam hogy majd a mûtét után minden kiderül. Ennyit számít a lelki része. Érdemes lenne egy pszichológus segítségét is kérned, jártam én is korábban, az is segített.
A kérdező hozzászólása: Amikor megláttam a tesztet, hogy pozítív, vegyes érzelmek játszódtak le bennem. Egyik szemem nevetet másik sírt, mert tudtam, hogy mi lesz a sorsa szegénynek :( Remélem, hogy egyszer megtudom bocsátani magamnak. és lesz még babócám.
A kérdező hozzászólása: Szerintem is lelkileg nem vagyok rendben és agyilag sem, mert mindig azon rágom magam, hogy mivan ha megsértett valamit az orvos... vajon tényleg az orvos csinálta? nem egy tanuló... (mert ugye altatásban végezték) ilyeneken rágom magam 3, 5 éve minden egyes nap. Sajnos ezt kell írjam, hogy akkor ez volt a "legjobb" döntés de mégsem tudom feldolgozni, hogy történhetet ez meg? és miért velem? Biztos ezt érdemeltem.. 6, 5 hetesen volt az abortuszom.
Nem lehet, hogy lelkileg nem vagy rendbe, és azért nem jön össze a baba? Tudod, a lelked nem lehet átvágni A tested lehet kész...
hát szerintem pl egy 8-9 hetes magzat már nem csak egy sejtcsomó.... 9 hetesen már megteszi az elsõ mozdulatait is. Szóval nem csak egy sejtcsomó!!!!!
Vá! Senyveomo= sejtcsomó. Elengedés = elengeded . Közteso = kistesó . Földhöz vágom ezt a sz..t!
Senyveomo =senyveomó, elengedés = elengedés, köztesó = köztesó. Bocsi, önállósítja magát az androidos telóm.
Az még nem kisbaba, csak egy senyveomó, amibõl baba lehetne. Nekem is volt 18 évesen abom. A féreg leitatott és kihas ználta az eszméletlenségemet. Csak féregnek tudom hívni. Aztán évekig még manipulált, sakkban tartott, olyan profin, hogy eskü võ is lett. 9 évre rá megfogant a lányom. Orvosi segítséggel pco miatt. Miatta már el tudtam válni, nem érdekelt a zsarolás, mert féltettem a gyereket a pszichopata apjától. Ennek 5 éve, és azóta megtaláltam a boldogságot, most dolgozunk a köztesón az új kapcsolatomban. Szóval, igen, teherbe eshetsz simán, ha az elõzõt elengedés, és lelkifurdalás nélkül "megengeded magadnak" a boldogságot, amit egy baba adhat. Sok sikert, vár a happy end !
off! Bocs, de szerintem az elsõ abortusznál is egy kisbaba hal meg utolsó válaszoló :(
Kérdezõ már válaszoltam korábban, de erre muszáj reagálnom. Én nem értem meg ezt, ennyi abortuszt! Egy még oké, azt mondom becsúszott, nem volt más választás, nagyon muszáj volt, megértem. De egynél többet már nem tudok elfogadni, pedig nem vagyok megrögzött abortusz-ellenes. 2-nél több meg végképp szörnyû, még olvasni is, az egy kisbaba!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Remélem összejön, mert belevagyok betegedve, hogy mi van ha... pedig akkor az volt a legjobb döntés. Sajnos ezt kell írni, hogy legjobb. :(
Kedves kérdezõ! Függetlenül az abortusztól menj el nõgyógyászhoz. Nekem nem volt abortuszom, mégis kellett 1 év hogy összejöjjön, és az orvos erre azt mondta, hogy átlagos, és minden rendben. Anyukámnak volt illegális abortusza a 70-es években, majdnem elvérzett benne. És így nagyon nehezen fogant meg mert nem volt peteérése. De 4 év alatt csak összejöttem :) Menj el orvoshoz, az abortuszon kívül más is okozhat problémát, a párod is menjen el, mert lehet, hogy nem is nálad akad meg a dolog. Amúgy meg van amikor az ok éppen a pszichés hozzáállás, többek akkor fogannak meg amikor már belenyugodtak, hogy nem lesz baba, és intézik az örökbefogadást...

1 hete volt abortuszom és úgy érzem hiányzik a babám, hiszen velem volt, enyém volt, mit tehetek?

Igen tudom, de az vesse rám az első követ aki tökéletes... nem prédikációt szeretnék olvasni, hogy miért nem kellett volna... nem tudjátok a körülményeket... arra vagyok kíváncsi, hogy mással is volt e ilyen, meddig tartott, hogy "élte túl" ... ?

Legjobb válasz: Szia! Nekem két hete volt,és ugyanezt érzem sokszor,amit Te. Sokszor nézegetem a két képet róla.. Ilyenkor mindig próbálom elterelni a gondolataimat,hogy jobb neki így,nem volt más választásom 20 évesen. Annak semmi értelme,hogy tönkremenj lelkileg,felõröljön ez a téma:( Hidd el,bele lehet õrülni,plusz nagyon sok nõ pontosan ez miatt nem esik abortusz után teherbe! Mert lelkibeteg lesz.. Gondolom szeretnél még babát..:) Szóval fel a fejjel,kitartás,ne ostorozd magad.

Szia! Nekem két hete volt, és ugyanezt érzem sokszor, amit Te. Sokszor nézegetem a két képet róla.. Ilyenkor mindig próbálom elterelni a gondolataimat, hogy jobb neki így, nem volt más választásom 20 évesen. Annak semmi értelme, hogy tönkremenj lelkileg, felõröljön ez a téma:( Hidd el, bele lehet õrülni, plusz nagyon sok nõ pontosan ez miatt nem esik abortusz után teherbe! Mert lelkibeteg lesz.. Gondolom szeretnél még babát..:) Szóval fel a fejjel, kitartás, ne ostorozd magad.
Hiányozni is fog, az egyetlen dolog ami segít az az idõ, és a megbocsájtás. Bocsáss meg magadnak.
Szia! Valószínûleg jó okod volt rá, hogy meghozd ezt a nehéz döntést. Ez legyen elõtted! Nekem nagyon nehéz volt ezt lerendeznem magammal, talán csak most tettem igazán magam túl rajta, hogy már jó körülmények között, teljes odaadással, figyelmmel és szeretettel tudom nevelni a (tervezett) lányomat. Néha megfordul a fejemben, hogy lenne egy nagytesója, de sajnos akkor a körülmények miatt nem tudtuk vállalni Õt. Remélem, hogy Te is hamarosan eljutsz odáig, hogy tervezetten tudj gyermeket vállalni, és Õ segíteni fog neked abban, hogy feldolgozd ezt a traumát.
Nem faj orokke. Kb. 1 ev volt nagyon rossz. Minden nap eszembe jutott, lefogytam, depresszios lettem, pedig a csaladom csodasan probalt segiteni. Utana megismertem a ferjem, vele oldodott a nagy teher, es o volt az a perspektiva, aki ravett, hogy lezarjam az egesz borzalmat. Egy nap eltettem a babarol keszult uh kepet egy dobozba, eldontottem, h a mutet evforduloin gyertyat gyujtok erte es emlekezek ra, igy lassan az ev tobbi napjarol kivandorolt a gyasz, en meg megbocsatottam magamnak. Kozben mar egy eves a kozos lanyunk, annak orulok, h mire babat terveztunk, mar lezartam a multat, mar nem volt aktualis a seb. Nehez, nagyon, de fel kell dolgozni. En egy darabig pszich. Hallgato koromban foglalkoztam hasonlo dolgokat atelt nok eseteivel, az is segitett. Gyaszold el, csak akkor lehet lezarni.
Sajnos ez örökre ott marad a lelkedben. :(
Valoszinuleg mindig hianyozni fog :(
Talán õrökre megmarad a hiánya, de tudatosítsd magadban, hogy nem hozhattál más döntést. Így kellett ennek most történnie. Jó döntést hoztál és hiába bánkódsz ez most már örökre az életed része lesz. Majd mikor kicsit késõbb megszülöd az egyik gyermekedet, kicsit kárpótólva fogod érezni magad. Fájdalmas döntést hoztál, de nem volt más választásod. Kár a múlton bánkódni, elõre kell tekinteni. Az ember élete tele van döntésekkel, van amit megbán, van amit nem, de akkor ott így döntöttél és ezért soha ne hibáztasd magad. Hidd el az idõ mindent megszépít, elõre nézz és ne vissza.
Tanulj belõle: ezentúl mindig gondolj a védekezésre, és akkor nem kell abortuszra menned.
A kérdező hozzászólása: "Kedves" 6. bogyó mellett lett a baba, és mint írtam nem erre vagyok kiváncsi... a többieknek köszönöm:)

Nekem már sajnos volt 2 abortuszom. Az első 2 éve. A 2dik pedig 6 és fél hete. A párrommal a hétvégén nem védekeztünk lehetek terhes? Mennyi idő után jelentkeznek a terhességi tünetek? Mennyire lesz egészséges a babám ha esetleg terhes lennék?

Legjobb válasz: A terhességi tünetek kb 2 héttel az aktus után jelentkezhetnek, mert a fogantatástól a beágyazódásig kb 1-1,5 hét telik el. szóval a várt mensi környékén érezheted. Ha a baba be tud ágyazódni, akkor már jó, hiszen nem régen volt a mûtét, nem tudni mennyire vastagodik meg a méh nyálkahártyája. De ha nem szeretnél babát, mert gondolom így van, tényleg jobb lenne, ha védekeznél! A teherbeesési esélyeidet csökkented az abortuszokkal, s egyszer lehet, hogy még szeretnél babát!

A terhességi tünetek kb 2 héttel az aktus után jelentkezhetnek, mert a fogantatástól a beágyazódásig kb 1-1, 5 hét telik el. szóval a várt mensi környékén érezheted. Ha a baba be tud ágyazódni, akkor már jó, hiszen nem régen volt a mûtét, nem tudni mennyire vastagodik meg a méh nyálkahártyája. De ha nem szeretnél babát, mert gondolom így van, tényleg jobb lenne, ha védekeznél! A teherbeesési esélyeidet csökkented az abortuszokkal, s egyszer lehet, hogy még szeretnél babát!
Egyetértek az elõttem szólóval. Én 9 hónapja küzdök, hogy teherbe essek. Azt írtad 6 és fél hete volt a 2. abortuszod mert nem tartottál igényt a gyerekre és most azt kérdezed, ha újra teherbe estél egészséges lesz-e a baba? Miért, ezt most nem dobnád el? 2 hónap alatt nem sok minden változhatott...
én elvesztettem 11 hetes magzatom decemberben! 9hónapja küzdök egy babáért és nem jön össze és sokat sirok miatta!én lennék a legboldogabb ha már két gyereken tul lennék de az elsõ se sikerül és te 2t eldobsz mert nem kell?!!!!!!
Ne haragudj hogy negatív véleményt írok, de nagyon felelõtlen vagy!!! 2x volt abortuszod és nem védekezel???? Más foggal körömmel harcol egy egézséges terhességért, bújja a peteérés kalkulátort, az ovu tesztet, a mkroszkópot, és végül sírva fakad mert megjött neki, te meg csak úgy dobálod el a magzatokat??? szégyelhetnéd magad!!!!
Ha már 2x voltál terhes, v.színü tudod, hogy milyen.De ekkora felelötlenséget!!!!!!Sok nö meg szenved, hogy babája legyen.Mi is 11 hónapot vártunk a lányomra.Ne haragudj, de ilyet le sem mernék írni.... Miért nem íratsz tabit???Pláne hogy egyetemista vágy, nem vagy egy h...e gyerek!!!!!!
Persze, csak felelõtlenül dugni a nagyvilágba! Szegény, meg nem született gyerekek... Õket sajnálom, téged meg csak lesajnálni tudlak.
Nem hogy védekezni...még helyesírni sem tud.... Egyetemista?? Ja elsõ éves...vagyis 9 napja ...félévig sem fogod húzni!!! Inkább jártál volna felvilágosító órákra... A legelsõ véleményezõ!!!
Ekkora felelõtlenséget, már ne is haragudj! Szerintem neked nem is kellene 30 éves korod elõtt a gyerek fogalmára gondolni! Egy ilyen felelõtlen nõnek minek gyerek? Én ezzel nem dicsekednék a helyedben, hanem elgondolkodnék! Ha ennyire félsz az újabb teherbe eséstõl, akkor vegyél óvszert, az olcsóbb, mint egy abortusz. Én nagyon abortusz ellenes vagyok!!!
A kérdező hozzászólása: nem is akarom ezt csak en tudom h mi is volt
Kérdésedben az állt hogy a 2.-at azért vetetted el mert kezdted a fõsulit....most meg már nem volt norm.terhesség...jaaaj kicsilány....minket lehet hogy átverhetsz, de a saját lelkiismereted NEM.
A kérdező hozzászólása: hat csak annyit mindenki könnyen eltudott itélni de a helyembe lehet ti se tettetek volna mast ide most mindent nem lehet leirni es nem tudtam kifejteni h miért nem tartotam meg a második babát nem azért mert nem akartam hanem mert nem volt egészseges elkezdtem vérezni és az orovosom javasolta az abortuszt.
A kérdező hozzászólása: az elsõ terhességemnél meg csak 18 voltam és meg nem éretségiztem le ezért nem tartotam meg.a masodiknál meg most 20 de elsõ éves egyetemista vagyok ezért nem válaltam be.
Nézegessél, mit csinálsz: http://www.youtube.com/watch?v=UMe6-A9Hifo

Akinek volt már abortusza utána amikor akarták már a babát mennyi idővel jött össze? 1 hónapja próbálkozunk, de szerintem meg fog jönni! Nehéz abortusz után teherbeesni?

Legjobb válasz: Sokan azt mondják, hogy könnyebb. Nekem decemberben volt és március végén estem teherbe. Ne add fel, ha most nem is sikerült; biztos lesz baba.

Sokan azt mondják, hogy könnyebb. Nekem decemberben volt és március végén estem teherbe. Ne add fel, ha most nem is sikerült; biztos lesz baba.
Szia Barátnõmnek elment a baba és a következõ hónapban összejött.De nekik a doki modta hogy huzzanak bele mert ilyenkor tombolak a hormonok és könnyebb teherbe esni nekik sikerült már majdnem 5 éves a baba.
Nekem decemberben volt es majusban sikerult a baba, januar ota probalkoztunk. Nallam az volt a gond, hogy nagyon rendszertelen lett a ciklusom es januar, februarban szerintem nem is volt pe-m, meg nem allt keszen a testem egy ujabb terhessegre. De van akinek sokkal hamarabb sikerul, ugyhogy fel a fejjel, jonni fog a baba amikor keszen allsz testileg.
Szia. 1 hónap még nem sok. Szerintem semmivel sem nehezebb abortusz után teherbe esni. Sok szerencsét :)
Szia! Nekem 2000 év végén volt egy ab, ugyanis nem tudtam, h terhes vagyok, és kemény gyógyszereket szedtem, így a placenta sérülése miatt a 9. héten meg kellett szakítani a terhességet mûvi úton.Annyira nem fordultam be, mert korai lett volna, de amikor 2 év múlva már akartunk babát, nem jött, és nem jött, már mindenhol voltunk, ilyen olyan központokban, sehol nem találtak semmit, de a baba mégsem jött, majd csak 2006-ban, szóval nekem ab után 6 évre lett baba, 4 év intenzív babagyártás után.

Akinek volt már abortusza, ahhoz hogy viszonyult a nőgyógyász, mikor mondta, hogy el akarja vetetni a babát? Nem volt bunkó vagy kioktató, esetleg megpróbálta lebeszélni az abortuszról?

Legjobb válasz: Szerintem nõgyógyásza válogatja, ugyanis amellett, hogy orvos, õ is ember. Vagy egyetért az abortusszal vagy ellenzi. Nyilván orvosként lepleznie kell a magán véleményét, de ez csak keveseknek sikerül. Szóval igen kicsi az esélye, hogy kedvesen fog mosolyogni a kérésedhez, de kénytelen megcsinálni.

Szerintem nõgyógyásza válogatja, ugyanis amellett, hogy orvos, õ is ember. Vagy egyetért az abortusszal vagy ellenzi. Nyilván orvosként lepleznie kell a magán véleményét, de ez csak keveseknek sikerül. Szóval igen kicsi az esélye, hogy kedvesen fog mosolyogni a kérésedhez, de kénytelen megcsinálni.
szia. nekem is most lesz abortuszom.mindenki mondta hogy bunkók lesznek meg minden de velem egyáltalán nem azok. ha teheted legyen fogadott orvosod mert akkor nem esnek neked csak úgy...nekem is van anyukám mondta azért is jó mert így figyelmesebbek velem. de ha teheted gondold át még egyszer ezt az egészet én nagyon szeretném a babámat de csináltam egy butaságot és emiatt nem merem. nagyon rossz.mindig sírok. mi vezetett erre h elveteted a babát.???ha gondolod írd le. még egyszer mondom ha lehet ne öld meg én sem tenném.elõre félek mi lesz mert már most rémálmaim vannak.fõleg amióta megnéztem a néma sikoly címû kisfilmet.:(:( írj minnél elõbb. és rem jól döntesz
szia. nekem 5 éve volt. nem voltam felelõtlen fiatal mert már 27 éves voltam. a doki nem azzal foglalkozott hogy most lenézzen engem vagy kioktasson. volt saját orvosom, elmentem hozzá elmondtam mi van, még akkor nem is látta a terhességet Uh-n, de én tudtam hogy baj van. egy hét múlva visszamentem.s újabb egy hét után megvolt az ab-m, 5 hetes voltam. minden olyan némán ment és fájdalmasan. évekbe telt míg fel tudtam dolgozni.most ismét babát várok és szerencsére könnyedén összejött a baba és persze eszem ágában sincs elvetetni õt. visaszatérve a kérdésedre, fogadj egy orvost és a lebeszélést inkább majd a tanácsadóban fogod hallanai ahol majd engedélyezik az ab-t. szia, 18 hetes km

Öt hete abortuszom volt. Két hét után együtt voltunk a párommal és azota rendszeresen együtt vagyunk és nem védekezünk. Még mindig nem jött meg. Lehetséges hogy terhes vagyok és ha igen az árthat a babának vagy nekem?

Legjobb válasz: Komolyan mondom csak gratulálni tudok. Nem elég hogy megöltél egy ártatlan lényt, de tovább folytatod ugyanazt a felelõtlen életmódot. Rengeteg más módja van a gyerek elkerülésének, a magzatelhajtáson (abortusz) kívül. Talán itt lenne az ideje valamelyiket alkalmazni, ha nem akarsz ugyanabba a hiába esni újra meg újra.

Komolyan mondom csak gratulálni tudok. Nem elég hogy megöltél egy ártatlan lényt, de tovább folytatod ugyanazt a felelõtlen életmódot. Rengeteg más módja van a gyerek elkerülésének, a magzatelhajtáson (abortusz) kívül. Talán itt lenne az ideje valamelyiket alkalmazni, ha nem akarsz ugyanabba a hiába esni újra meg újra.
Szerintem azért nem védekeznek, mert babát akarnak. Az abortusz a vetélést követõ mûvi befejezést is jelölheti, csak manapság sajnos a mûvi terhességmegszakításhoz kötik. Lehetséges, hogy terhes vagy, persze. De nekem azt mondta a doki, h 3 hónapig el kellene kerülni a teherbeesést, h regenerálódjon a méhed. De egy ismerõsöm nem várta ki, 4 hétre rá terhes maradt és nem lett baja sem neki sem a babának. De azért nem jó kockáztatni.
Hát igen, biztos van oka hogy várni kellene a babavállalással, de nekem is volt egy elhalt terhességem, elvették, és ezt követõ második héten teherbeestem. Gondmentes volt a terhességem, és ki is tudtam hordani a babámat, és most van egy 5 hónapos egészséges kisfiam... :) Remélem tényleg ilyen célból voltál te is abortuszon! Ja, és abortusz és szülés után megsokszorozódik az esélye annak, hogy terhes maradj!

Kinek hány évesen volt abortusza, ha volt miért, vagy miért tartotta meg a babát, védekezett-e. Beszélünk őszintén?

Legjobb válasz: 20 éves voltam, nem gondoltam bele a következményekbe nem védekeztünk, fel se akartam fogni, hogy terhes vagyok. napokig gondolkodtam, hogy hogyan tovább, de végül nem tartottam meg

20 éves voltam, nem gondoltam bele a következményekbe nem védekeztünk, fel se akartam fogni, hogy terhes vagyok. napokig gondolkodtam, hogy hogyan tovább, de végül nem tartottam meg
Szia! 18 évesen pár hónapos kapcsolatban lettem terhes. Õ is postinoros baba. De nem vetettem el, úgy voltam vele, ha már elég nagylány vagyok a szexhez, akkor a babázáshoz is. Az apa azonnal megkérte a kezem, szülõi elvárások miatt igent mondtam. A babát nem bántam meg, a házasságot igen. Azóta elváltam, a mostani párommal nagyon jól megvagyunk, és már évek óta küzdünk a babáért. Sikertelen inszemek, lombikok, egy vetélés és egy missed ab van mögöttem. A missed ab technikailag nem különbözik az abortusztól, testileg lelkileg nagyon megviselt. El sem tudom képzelni, hogy vannak nõk, akik ezt önként vállalják esetleg többször is. :-( Ezt kérlek ne bántásnak vegyétek, tényleg szó szerint nem értem a dolgot. :-(
Nekem nem volt, egy barátnõmet írom, akinek kétszer, ebbõl egyiknél még fiatal volt nagyon, a másiknál azt mondta, rábeszélték. Bõgve mesélte, hogy ott már voltak tünetek is, az már nehezebb volt neki, akkor még nem értettem, miért, Mikor kismama lettem, rájöttem, mirõl beszélt, rossz lett volna, ha egyszer csak eltûnik az elején minden...
Alig 16 évesen elsõ nagy szerelmi viszonyból spermicides óvszer kiszakadása, majd nõgyógyász javaslatára 2 db (!) postinor beszedése mellett terhes maradtam.. Akkor eszembe sem jutott megtartani a babát (az esetleges betegségtõl is félve a gyógyszer miatt), és érdekes módon csak túl lettem rajta, mint egy gép.. A lelki feldolgozás csak késõbb jött, mikor már elkezdett érdekelni ez a téma. Majd az élet visszavágott: az elõzõ már nagyon akart terhességem (27 évesen) vetéléssel végzõdött, és utána a Kisfiam is csak nagyon nehezen és soká jött össze. Olyan volt, mint egy vezeklés.. Most 31 évesen szeretnénk Neki kistesót, remélem hamar összejön...
Szia, nekem a fiam 4 honapos volt és hirtelen nemjott meg.Akkor nem is gondoltam a terhességre mert annyira foglalkoztatott a fiam nagyon orultem neki.Elmentem dokihoz és hát megtudtam hogy baba van a dologban.Mai napig csak magamat okolom hogy nem tartottam meg.Rettenetesen sajnálom hogy ilyet tettem:(
Jajj kedves utolso ez borzalmas lehet...
20 éves voltam. Minden szempontból korai lett volna, nagyon fáj de anyukám rábeszélt (pontosabban inkább lelkileg zsarolt) és elvetettem. Így be tudtam fejezni az egyetemet, lett normális párom, lakásunk, életünk és imádott férjemnek szültem 2 gyereket. De sokszor belémhasít mi lett volna ha...máig tudom mikorra lettem volna azzal a babával kiirva és azon a napon mindig eszembe is jut. (febr.24).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Saját "élményeket" még nem írtatok. Senkinek sosem volt abortusza vagy nem is gondolkodott rajta??? Én igen. És volt is. 17 éves voltam.
én is egy ismerõsömet mesélném el 16 éves volt mikor teherbe esett tudta is hogy mikor mert nem védekeztek "kicsit" ittasok voltak és ugy eset teherbe.õ meg akarta tartani a babát de az annya és a párja mondta hogy vetesse el, és el is vetette....azóta is bánja hogy el vetette igaz már nem azzal a párjával van de mondta hogy ilyen hülyeséget még egyszer nem tenne.
17 évesen volt abortuszom. elõször úgy döntötttem megtartom! jártam is uh-ra már kikellett volna kapnom a kiskönyvem amikor észre vettem hogy senki nincs már mellettem és siralmas életet tudnék biztosítani a babának . így kiskönyv helyett egy abortuszos papírt kértem . :(((( mai napig megvisel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!