Találatok a következő kifejezésre: Abortusz után teherbe esni vagy (4 db)

Abortusz után könnyebb teherbe esni vagy nehezebb?

2 honapja volt egy m?tétem és nem tudom, hogy könnyebben fogok teherbe esni vagy nehezebben. egyáltlán létezik ilyen?? 3 honapot elég várni???

Legjobb válasz: Elvileg elég a 3 hónap várakozás, de szerintem abortusz után nehezebben fogan meg a baba.

Elvileg elég a 3 hónap várakozás, de szerintem abortusz után nehezebben fogan meg a baba.
Ne izgulj! Nekem is volt egy vetélésem, amit mûszeresen fejeztek be, vagyis abortusszal és azt mondták ez nem befolyásolja a következõ teherbeesést. Azért kell várni, hogy a méh fala elég vastag legyen a beágyazódáshoz. Ez az ami a teherbeesés szempntjából fontos az abortusz után, persze feltéve, hogy egyébként minden más rendben van.
Szia! Januárban volt mûszeres befejezéssel egy vetélésem. Háromhétre megjött és utána teherbe is estem! Dokija válogatja, de biztos, hogy az is számít, hogy mennyi ídõs terhes voltál elõtte. Most 13 hetes terhes vagyok és szép nagy a babám. Jó néhány ismerõstõl azt hallottam, hogy egy abortusz után könnyebb teherbe esni, mert a méh "tiszta". Ha a dokid 3 hónapot mondott, akkor azt tartsd be és utána hajrá!!! Mielõbbi gyermekáldást kívánok, természetesen sok-sok egészséggel!

Fiúk, ha a barátnőtök teherbe esne, akkor abortusz után vele maradnátok, vagy elhagynátok, azért, mert képtelenek voltatok megóvni a nem kívánt gyermektől?

Ez így felötlött bennem. Nem akarok szép regényeket arról mennyire szeretitek a kedveseteket és mennyire hűségesek vagytok. Csak választ, hogy igen vagy sem. És hogy miért. És kérlek írjátok le a korotokat is. Nagyon szépen köszönöm előre is minden férfi válaszát ebben a komoly témában!

Legjobb válasz: Csak a jellemtelen és gyenge ember hagyja magára azt az embert akivel közösen bajba került.

Ha együtt voltak a szerelmesek Velencében- arra még az aranylakodalmukon is szívesen emlékeznek. De egy ilyen súlyos negatív élmény megindítja az eróziót és elsüllyed a szép szerelem. Nagyon gyakori, hogy ez után elhidegülnek egymástól és elválnak a párok. Nem azért, ami a kérdésben van: nem azért a nagyon szép felelõsségteljes feltételezésért "mert képtelenek voltak megóvni a nem kívánt gyermektõl" hanem mert valahol mélyen eltörik, ami egész volt, és lehet ragasztgatni, de sohasem lesz olyan tiszta és szép, mint elõtte volt.
Csak a jellemtelen és gyenge ember hagyja magára azt az embert akivel közösen bajba került.
Nos.Én vele maradnék.Legalábbis minimum addig amíg tart a szerelem. A gyerek becsúszott akkor becsúszott.Mindenképpen támogatnám amennyire csak tudnám. Bár fiatal vagyok, és még sokáig nem szeretnék gyereket.De ha most történne meg.Akkor megpróbálnék "apa" lenni.Hiszen az enyém is.Ahhoz nem lenne szívem, hogy hagyjam apa nélkül felnõni. Az érzések meg változnak F20
Vele maradnék.Ha becsúszna a baba én fizetném az abortuszt, mert az én hibám.És ha szeretem, plusz az én hibám hogy becsúszott a gyerek persze hogy vele maradnék
Nem. Azt hozzáfûzném hogy mi az hogy képtelen megvédeni? Ha mindkét fél [email protected] rá hogy lesz-e következménye az etye-petyének akkor nem igazán értek még meg agyilag.
A téma alapjaiban komolytalan. Egyrészt nincs nem kívánt gyerek. Ugyanis azt az elején tisztázzuk, hogy gyerekre esély mindig van. Ez a mai elfajzott világ agyszüleménye, hogy szexelni akar mindenki, és ha gyerek lesz belõle (milyen érdekes, az meg hogy lehet?), akkor csak néznek mint a moziban. Na én nem ilyen vagyok. Szóval én elõbb gondolkozom, aztán cselekszem. Amúgy már volt szó a témáról, még nem feküdtünk le, megbeszéltük, mi lenne, nem vetetné el a gyereket és én sem akarnám, hogy elvetesse. Szóval a kérdés alapból azért rossz, mert vannak, akik teljesen máshogy állnak a dologhoz. Hogy finoman fejezzem ki magam, a kérdés a napjainkra jellemzõ "dugógépek" hozzáállásához van igazítva.
"Hogy finoman fejezzem ki magam, a kérdés a napjainkra jellemzõ "dugógépek" hozzáállásához van igazítva." Attól, hogy te még a régi idõk felfogásával rendelkezel, még nem biztos, hogy helyes is az, amit írsz. Fiatalok vagyunk, mindenkinek joga van a párkapcsolathoz, amiben benne van a szex is. Igenis van olyan, hogy "nem kívánt gyermek", mert nem azért szexelünk ilyen fiatalon, mert gyereket akarunk, hanem mert ki akarjuk élni magunkat. Például, aki egyetemista, az nem valószínû, hogy meg fogja tartani a becsúszott babát, mert a mai világban senki nem köszöni meg, hogy elbasztad miatta az életed(idõs korodra a kedves kölyök bedob egy öregotthonba, hogy ne legyen gondja veled). Tudod, ha veszek egy cipõt, akkor felpróbálom elõtte. Manapság így van ez a házasságokkal is. Elõtte megnézed, hogy találtok-e az ágyban és ilyenek. Persze ilyenkor megtörténhet, hogy becsúszik a baba. Szóval nem kell dugógép lenni, ahhoz, hogy baj történjen.
nem akarnám, hogy elvetesse. együtt nevelnénk. ha õ valamiért mindenképp el akarná, vele maradnék az abortusz után, habár én is azt gondolom, hogy egy ilyen törés sok esetbe aláássa a kapcsolatot.
Vele maradnék. 18/F
Szia lány vagyok remélem nem gond ha hozzászólok, 20 éves vagyok és sajnos becsúszott a baba, nem tartottuk meg (azóta lelkileg nagyon rosszúl vagyok, mindig csak sirok) de viszont a párom mindvégig mellettem volt, mikor végezték a mûtétet utána a párom sokkal jobban odafigyelt rám, szinte nem csinálhattam itthon semmit mert még a széltõl is féltett evvel csak azt szerettem volna mondani hogy egy IGAZI férfi nem hadja el a barátnõjét ez miatt és minden tiszteletem azoknak a férfiaknak akik ide kommentáltak és nem hagynák el a párjukat!
Az 5-ösnek igaza van! De vele maradnék. 28/f
Kiegy.:*akivel közösen bajba került, és nem csak ebben a témában, hanem az élet minden területén
Én nem hiszem, hogy ott hagynám. Maga az a tény, hogy ez mennyire megviseli és nem tennék rá még egy lapáttal. Meg amúgy is miért hagynám ott? Ezt az "azért, mert képtelenek voltatok megóvni a nem kívánt gyermektõl" részt nem igazán értem, ezt kifejthetnéd bõvebben. :D
Szerintem az abortusz egy potenciális emberi élet kioltása, hozzávéve, hogy ebben az esetben az én gyerekemrõl lenne szó, ha a barátnõm mégis a terhességmegszakítás mellett döntene azonnal elhagynám. Természetesen a fordítottja is igaz, ha megtartaná mindenben de mindenben feltétel nélkül támogatnám és számíthatna rám.
a missed ab vetélést jelent. szokták mondani, de nem törvényszerû
Igen:a missed ab vetélést jelent.Az abrtusszal nem ér fel, mert ott élõ magzatot vesznek el.Nem lesz nehéz teherbe esned, ha fejben és lélekben sikerül magad összerakni.Kitartást és sok szerencsét.
Hát elvileg fizikailag ugyanúgy zajlik, mint az abortusz. Viszont a te esetedben elvileg, bár nem törvényszerû ez sem, de már a szervezeted is dolgozott a vetélésen, így például a méhszájad lehetséges, hogy kissé már kitágult és nem kellett mesterségesen olyan szinten tágítani, mint egy abortusznál. 3 hónapot várj ki, ha a mûtét problémamentesen zajlott le, akkor nem lesz gond a teherbeeséssel. Sajnos, mint minden mûtétnek, ennek is megvannak a maga kockázatai, de egyáltalán nem törvényszerû, hogy nehezebb legyen teherbe esned, de egy szövõdménymentes abortusz után sem törvényszerû.


Pcos vagyok. Terhes lettem és elvetéltem. Mikor lehet nekifutni ismét a baba gyártásnak? Azt hallottam hogy most abortusz után könnyebben teherbe lehet esni. Szóval?

Legjobb válasz: Nekem decemberben volt vetelesem (8 hetes) es egy mensit kellett megvarnunk. Mondjuk nallam nem kellett muvi uton befejezni mert szepen kitisztultam. Januartol probalkozunk de mes sajnos nem sikerult pedig mar nagyon szeretnenk. Nagyon sajnallom ami tortent. :( Mielobbi pozitiv tesztet kivanok neked!

Nekem decemberben volt vetelesem (8 hetes) es egy mensit kellett megvarnunk. Mondjuk nallam nem kellett muvi uton befejezni mert szepen kitisztultam. Januartol probalkozunk de mes sajnos nem sikerult pedig mar nagyon szeretnenk. Nagyon sajnallom ami tortent. :( Mielobbi pozitiv tesztet kivanok neked!
Szia. Csak véletlen figyeltem fel a kérdésedre, mert én általában rögtön megyek a "Babák"-ra. Én is PCOS vagyok, elsõ terhességem nekem sem sikerült, sajnos a 9. hétben elhalt a magzat. Mi 3 hónap után próbálkoztunk újra, sajnos a gyermekáldás az 2 évet váratott magára. Nagyon sok minden történt velem az alatt a 2 év alatt, sikertelen inszeminációk, már a lombikra voltunk bejelentkezve, amikor orvost váltottam és attól a pillanattól csak 4 hónap kellett és újra terhes lett, megfogant a pici lányunk. Most lesz 2 hét múlva 1 éves. Ha konkrétabban érdekel a történet, akkor nyugodtan írjál privit, szívesen elmesélem, hátha erõt ad és tudok neked ezzel segíteni.
Sajnálom a történteket, együtt érzek veled. Én 2007 októberében vetéltem el 7hetesen. Decemberben volt egy egészségügyim és laparoszkópos mûtétem. A doki azt mondta várjunk meg egy mensit, utána próbálkozhatunk. 2008-ban a húsvéti nyuszi hozta a pozitív tesztet, de persze gyógyszeres kezelés hatására. Ma itt van az 5, 5hónapos kislányom, tehát kitartást, nálatok is meglesz az a 2csík.
Sziasztok! Én is PCO-s vagyok. Tavaly lettem terhes elõször, 10 hetesen elment a baba. Majd 6 hónapra rá az elsõ próbálkozás után újra teherbe estem, majd Õt is elveszítettük 10 hetesen. Számtalan kivizsgálás után megállapították, hogy "más" bajom nincs, mint a PCO. Három havi próbálkozás után ezen a héten megtudtam, hogy gyermeket várok:-) Most már kaptam "baba" megtartó gyógyszereket. Nagyon bízom benne, hogy most sikerülni fog. Nagyon sajnálom ami Veled történt, de hidd el van remény! Bocsánat az off-ért. De szívesen veszem ha az a válaszoló leírja hogy mi történt vele, akinek már megszületett az egészséges gyermeke:-)
Szia Kedves 16.25-ös válaszoló:-) Igen erre lennék kíváncsi. Nekem volt már két vetélésem és most nagy örömünkre újra kismama vagyok:) Szedem a meforalt, kaptam utrogestant és pajzsmirigyre valami gyógyszert, mert ott is eltérést tapasztaltak. CSak két hét múlva van uh és igzulok, hogy minden rendben legyen... Boldog babavárást:-)
Szia kedves utolsó válaszoló. Én a 16:25-ös vagyok. Ha jól értem, azt szeretnéd tudni, hogy hogyan sikerült teherbeesni és megtartani a babát?! Én metformint szedtem, Duphastont, majd Clostilbegytet és utána még egy hétig, minden nap kaptam Fostimon injekciót. Baba-megtartó gyógyszert nem kaptam, csak nagyobb odafigyelést, sûrûbb vizsgálatokat. Ha többet szeretnél tudni, nyugodtan írj priviben. Ha félreértettem, bocsi!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kedves vagy!:)
A kérdező hozzászólása: A laparascopia hatására tudtam teherbe esni akkor.elfelejtettem írni hogy rá 4 hónapra jött össze.21 éves vagyok tudom hogy még ráérek de nekem olyan rosszak voltak a labor eredményeim hogy kevés volt az esélyem rá.alig van nõi hormonom.félek a sok csalódástól.Aranyosak vagytok hogy írtatok.sokat számít az ember lelkiismeretének ezek a tapasztalatok jó kívánságok.köszömöm nektek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!