Találatok a következő kifejezésre: Abortusz után teherbe (36 db)

Nem sokkal abortusz után teherbe estem. Baja lehet a babámnak?

Legjobb válasz: Barátnõm abortusz után 3 héttel lett terhes. Semmi baja a most már 18 éves kisfiának.

Barátnõm abortusz után 3 héttel lett terhes. Semmi baja a most már 18 éves kisfiának.
Nem tudom az orvosod miért mondta, hogy lehetetlen, mert abortusz után, nagy eséllyel teherbe eshetsz.
Azt h csináltátok? 6 hét nemi élet tilalmat még 1 hétig se bírtátok? Az azért durva! H így lesz-e baja hááát majd kiderül. Azért a méhedet komoly sérülések érték, aztán ugye ideje se volt helyrejönni. Arról nem beszélve nagyobb esély van a fertõzésveszélyre. De ugye ez nem jelenti azt h lesz gond de megeshet. De õt megtartod?
Én tegnap voltam kontrollon (missed ab + mûtét után), nekem azt mondta a doki, hogy ha még az elsõ menzesz elõtt teherbe esek, akkor sem nagyobb az újbóli vetélés esélye, mint egyébként. Úgyhogy nem lesz baja a babádnak, vagy ha igen, nem emiatt. Ebbõl eredõen a 6 hét szextilalom sem minden esetben igaz, fõleg akkor nem, ha uh-gal igazolt a teljes gyógyulás 2-3 hét múlva. Lelki okokból javasolja a 2-3 hónap kihagyást baba ügyben. (Persze akinél van szövõdmény, ott nyilván nem csak lelki okokból javasolják.) Remélem, jól vagytok. :)
A kérdező hozzászólása: EUROVIT Folsavat 3 mg-os kiszerelésben, lassan kész gyógyszerpatikának érzem a lakást :/
Folsavat szedsz?
A kérdező hozzászólása: Mint kiderült a magzat körüli burok idõ elõtt jobban megvastagodott. Az orvos szerint védekezõ mechanizmus, ezért tûnt nagyobbnak. Szerencsére nem vagyok nagyon tág szóval most kaptam krémet illetve homeopátiás szert aztán majd meglátjuk mi lesz. De nagyon reménykedni sem merek.
Azért ugye azt itt senki, a kérdezõ sem gondolja komolyan, hogy szex nélkül teherbe lehet esni? :) Ez eddig egyetlen nõnek sikerült csak a történelem során. Aztán... a méhet remélhetõlen nem érték komoly sérülések. Ami gondot jelenthet, hogy vékony volt a nyálkahártya, de ha megmaradt a baba, akkor tul.képpen az sem gond, a másik gond a méhszájjal lehet, ha tágítottak. Ha jól tudom, idõ elõtt kinyílhat és koraszülés is lehet belõle. De nyilván a doki oda fog figyelni és szükség esetén fekvésre ítéli a kérdezõt. Remélem, megmarad a baba.
A kérdező hozzászólása: Több mint 6 hétig semmi nem volt. Igazából féltem, még most is félek, hogy ugyanazon a tortúrán át kell esnem újból.
Hát mikor szexeltetek?
A kérdező hozzászólása: Nem rég voltam orvosnál és azt mondta, hogy szinte lehetetlen, de a kicsi mérete alapján az abortusz utáni egy-másfél hétben eshettem teherbe.
Majd írd meg mi volt!
A kérdező hozzászólása: igen már a párom is javasolta, úgyhogy holnap egyeztetek idõpontot egy másik dokival. Hátha okosabb leszek
Én a helyedben akkor elmennék konzultálni egy másik dokihoz is h mindent biztosra tudjak. Fõleg h az elõzõ babánál voltak gondok.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, igen kissé kesze-kuszán írok mostanában, csak annyit gondolkoztam ezen a dolgon, hogy már nem úgy forognak a fogas kerekek. :S Furcsálltam, hogy az orvos nem mondott semmit, mert õszinte embernek ismerem és mindig mindent megbeszélt velünk eddig.
Így más de ezt nem írtad h nem csináltátok. Azért ha visszaolvasod kívülállóként kicsit furán jönne ki neked is. Ha meg a méretek úgy jönnek ki az valóban furcsa. Ja és én nem néztelek le miatta csak marhára elcsodálkoztam h azt h lehet. Azért meg fõleg nem h abortuszod volt. Mindennek megvan az oka. De amint írtam is én ezektõl a dolgoktól félnék amiket írtam is. Már most nagyon kíváncsivá tettél ezzel a témával kapcsolatban. Majd ha mész a dokihoz írd le h miket mondott vagy mivel magyarázza. És sajnálom h az elõzõ babáddal gondok voltak. Reméljük akkor már most minden rendben lesz.
A kérdező hozzászólása: nem mondtam hogy közösültünk a hat hét alatt csak, hogy a petezsák illetve a baba elég nagyok, és ha a mérete alapján számolunk vissza a fogantatás idejéhez akkor az abortusz utáni hetekben kellet volna, hogy foganjon, és nem értem , hogy ez hogyan lehetséges. Egy hét múlva mond biztosat az orvos de nem hagy nyugodni a dolog. Sajnos az elõzõ babát nem önszántamból kellett elvetetnem. Az orvos észrevette, hogy a pici szívével és tüdejével gond van illetve nagyon fejletlenek. :(
A kérdező hozzászólása: köszönjük szépen :) megvagyunk majd írok a további fejleményekrõl :)

Előfordult már, hogy 1v.2 abortusz után teherbe estetek? Mennyi idővel utána lettetek terhesek?

Legjobb válasz: Nekem 1 volt sajnos,4 éve,és amikor a férjemmel elkezdtünk próbálkozni,3 hónap!! múlva pozitív lett a teszt. Az abortusz és a terhesség között 3,5 év telt el

Nekem 1 volt sajnos, 4 éve, és amikor a férjemmel elkezdtünk próbálkozni, 3 hónap!! múlva pozitív lett a teszt. Az abortusz és a terhesség között 3, 5 év telt el
Velem elõfordult 1 után.Kb egy évre rá. S az a baba megszületett, kis súllyal de imádjuk:)
Sógornõmnek holnapután lesz kb az 5. abortusza, elõtte 2, 5éve szült és elõtte max 1évvel is volt abortusza...
1 abortuszom volt...rá 3 hónapra ismét terhes lettem...

Abortusz után teherbe esés. Valaki tapasztalat?

Sziasztok.

Legjobb válasz: Még jó hogy ki kell várni a 6 hetet!!!Nem maradt más mint hogy imádkozol!!A.

Még jó hogy ki kell várni a 6 hetet!!!Nem maradt más mint hogy imádkozol!!A.
A kilyukadt ly-nal írandó.
Amúgy szerintem is igaza van 1.-nek.2. voltam.
én jelentkezem, de csak priviben ha érdekel írj.
Nekem is 2 het szextilalom van a papiromon... Jo hirt nem tudok mondani csak hogy imadkozz hogy megjojjon! Nekem betegseg miatt lett megszakitas majusban aztan nem volt szivhang szeptember vegen es dec elejen terhes maradtam pedig mar feladtuk... Nem akartunk mar babaval foglalkozni... Nalam pikk-pakk ment holott elotte meddosegi kezelessel lettem terhes Fiammal, aztan a masodik es harmadik babaval is
Úgy gondolom, hogy mivel idõben vetted be a 72 órás tablettát, ezért valószínûleg nem leszel terhes. Viszont: 1.Igazuk van a többieknek, minimum hat hétig ilyenkor tilos a szex. A méhednek regenerálódnia kell és a sebek miatt a fertõzésveszély kockázata is nagyobb. Csodálkozok, ha ezt nem közölte az orvos. 2. Egy hónapon belül abortusz és 72 órás tabletta, elég húzós. Ha megfogatsz egy tanácsot, most kicsit hanyagoljátok az együttlétet és reménykedsz benne, hogy a hormonháztartásodat nem vágta tönkre a tabletta sem. Drukkolok, hogy ne legyen gond!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. 4-es kommentelõ elmondod a tapasztalatod emailba? :)
missed ab után nem vártam ki a 3 hónapot, 7 hét elteltével az elsõ aktusból teherbe estem. Eseményi után nem valószínû, hogy terhes maradsz. A hormonháztartásodnak viszont nagy sokk, terhesség, annak megszakítása, esemény utáni...

Abortusz után mennyi az esélye annak, hogy teherbe lehet esni az elöváladéktól?

nekem sajnos a 12 hétben vették már el a babát de ennek kb 2éve már (anyagi okok miatt nem tudtam válalni)és egy abortusz után tényleg nehezebben lehet teherbe esni föleg ha ennyire rizikos volt az abortuszom? 28L

Legjobb válasz: "Abortusz után mennyi az esélye annak, hogy teherbe lehet esni az elöváladéktól?" 28éves létedre továbbra is ennyi eszed van, hogy védekezés nélkül akarsz .ugni??? Gratulálok!!!

"Abortusz után mennyi az esélye annak, hogy teherbe lehet esni az elöváladéktól?" 28éves létedre továbbra is ennyi eszed van, hogy védekezés nélkül akarsz .ugni??? Gratulálok!!!
kb ugyanannyi, mint abortusz elött... védekezzéééé, gumira gyüjtsd a pénzt, ne abortuszra.
nee máááár.. nem volt elég az abortusz, megint nem akarsz védekezni??? észnél vagy te????
Hogy lehet valaki ennyire felelõtlen?? Sajnálom a leendõ gyerekedet!!!
nem a gyerekgyilkolással van a gond, hanem h 2 x is bevállalná!!
Ha nem toltak el semmit az ab. közben (aminek sokkal nagyobb a valószínûsége), akkor ugyanakkora mint elõtte. Ha eltoltak, akkor az életben nem lehet több gyereked.
Okoskák, nekem is volt egy abortuszom 2 éve, igen, ostorozzatok:) most a 7. Hétben vagyok:) egyébként, ítélkezés elõtt, ismerjék ék meg az abortusz valódi okait, ti tiszta, szent tehenek, , , , ,

Ki mennyi ido utan esett teherbe abortusz utan?

van aki gyorsan teherbe esik, de van akinek honapok kellenek ehez, kerek mindenkit , akinek abortusza volt, hogy irja le hogy mennyi ido kellett neki ahhoz, hogy teherbe essen,

Legjobb válasz: Mint ahogy írtad nagyon változó. Neke még nem volt abortuszom, de ismerõseim vannak. Az egyik három hónap múlva, a másik többet nem esett teherbe, és aki védekezett utána az meg tervezte, hogy még ne legyen utána hamarosan gyermeke.

Mint ahogy írtad nagyon változó. Neke még nem volt abortuszom, de ismerõseim vannak. Az egyik három hónap múlva, a másik többet nem esett teherbe, és aki védekezett utána az meg tervezte, hogy még ne legyen utána hamarosan gyermeke.
A kérdező hozzászólása: ertem, szomoruan hallom hogy a masik nemesett teherbe, en nem szeretnek ugy jarni, :( koszi a valaszt, es varom a tobbi valaszolot,
Bedig ez benne van a pakliban, hisz manapság még az egészséges nõk sem tudnak teherbe esni.AMúgy nekem csak egy ismerõsöm van akinek volt abortusza, de neki évek múlva tök véletlenül jött össze, de azt már megtartotta.Szóval 10 évesen abortusz és 20-on akár hány évesen egy futó kalandból összejött, de azt nem tom h. védekeztek-e vagy nem.
A kérdező hozzászólása: legalabb neki ossze jott :) varom a tobbi valaszolot :)
Nekem egy rokonom 7 éve próbálkozik, de nem sikerül neki teherbe esni, és azt mondják, hogy már nem is lehet terhes, de szeretne gyereket.
A kérdező hozzászólása: ertem, de van a teherbe esesnek tobb modszere is, en ugy estem teherbe, hogy aktus utan gyertya allasba alltam, de a baba beteg volt meg en is stb. gondolom most ezzel nem segitettem, hiszen biztosan ki probaltak mar ok is, mindenfelet varom a tobbi valaszolot,

Abortusz után 7 héttel teherbe lehet esni úgy, hogy a barátommal azóta először volt szex? (nem védekeztünk)

Legjobb válasz: simán teherbe eshetsz! De ha most volt abortuszod, miért nem védekeztetek?

simán teherbe eshetsz! De ha most volt abortuszod, miért nem védekeztetek?
A kérdező hozzászólása: Én csak egy igenre vagy egy nemre vártam nem pedig kioktató kommentekre, eltudom képzelni, hogy mit gondolhattok rólam én is nagyon haragszom magamra és a barátomra is!Elhihetitek, hogy nekem sem volt jó érzés megöletni a kisbabámat, de sajnos ezt kellet tennem, de azt már nem szeretném megosztani mindenkivel, hogy miért.
Lehet Kamu nem lehet egy épeszü nö ennyire hülye
Igen, az én egyik ismerõsöm is alig az abortuszára rá lett terhes. De õk szerencsére azt a babát már megtartották, és imádják õt. Nem értem, ha nem akarsz gyereket, miért nem védekeztek? Vagy meggondoltátok magatokat és mégis akartok babát? Nem hinném, hogy az abortusz olyan jó móka lenne...
Ezeket nem édekli csak dugjanak orrba, szájba. Szégyeld magad te cafka!
No comment....
Igen. De az 6 hét megvonás után használni kell gumit egy darabig. Nekem ezt mondták az ápolók. Gyereket 4-5 hónap mulva lehet válalni a doki azt mondta hogy elötte nem kellene! Vigyázz magadra!
Igen lehetsz! Az egyik ismerõsöm ab után 4 héttel lett terhes! Azt a gyereket megtartotta! Kérdem én, akkor az elsõt miért nem lehetett? HA terhes leszel, ezt is elveteted?
gratulálok
Neked annyi eszed nincs, mint egy hangyának...tudod egyátalán, hogy hány nõnek nem lehet gyereke? vagy hányan vetélnek el? vagy hánynak hal meg a magzata? és te csak így játszol az ilyennel? Okés, 1x megtörtént, abortusz okés...de semmit sem tanultál az egészbõl? Na az ilyennek mint te, nagyon sok mindent nem adnék meg, ha én irányíthatnám a sorsodat!
Minek kell nem védekezni, fõleg ha abortuszod volt?! Simán lehetsz terhes!
Csak az én példám: nekem mondjuk missed-em volt, de mûtét után két! héttel teherbe estem. Most volt 3 éves a kislányom :) 37 hkm
De sajnos lehet... Nekem is volt abortuszom. Sajnos muszáj volt. Azóta lelkileg rottyon vagyok. Nem értem, nem érzed át mit tettél? Ez után is a dugáson jár csak az eszed? Hogy lehetsz ilyen felelõtlen? Nagyon remélem, hogy nem vagy terhes, a pici miatt.
Neked nem való gyerek!!!!!
Kedves Kérdezõ! Nem bántani akarlak téged de akkor pont abból az okokból kellett volna védekeznetek és még véletlenül sem lett volna szabad védekezés nélkül együtt lennetek.

Abortusz után 5 héttel teherbe lehet esni, úgy hogy azóta nem jött meg a menstruációm, de a 4 hetet betartottuk? Akkor voltunk együtt, amikor meg kellett volna jönnie. Görcsöltem és a derekam is fájt, ugyanúgy mint amikor beteg szoktam lenni

Legjobb válasz: persze, hiszen elõbb van peteérés, mint ahogy menstruálnál. Mellesleg a volt terhességed és az abortusz is felboríthatta a hormonháztartásodat. Azt viszont nem értem ,hogy egy nem kívánt gyermek után miért nem védekeztetek. Az nem védekezés, hogy akkor voltunk együtt, amikor meg kellett volna jönnie. Ez még hajszál pontos ciklus esetén sem biztonságos, nem is beszélve egy éppen darabjaira porlasztott ciklusról.

persze, hiszen elõbb van peteérés, mint ahogy menstruálnál. Mellesleg a volt terhességed és az abortusz is felboríthatta a hormonháztartásodat. Azt viszont nem értem , hogy egy nem kívánt gyermek után miért nem védekeztetek. Az nem védekezés, hogy akkor voltunk együtt, amikor meg kellett volna jönnie. Ez még hajszál pontos ciklus esetén sem biztonságos, nem is beszélve egy éppen darabjaira porlasztott ciklusról.
Nem 6 hetet kell várni utána? Amúgy persze, hogy lehetsz terhes, nem tudhatod mikor kezdõdik el a peteérésed ilyenkor. Ha amúgy is babát akartok, akkor tudnod kell, hogy ilyenkor 3 hónapot kéne várni a teherbeeséssel, ha meg véletlen hiba miatt csúszott be a baba, ami miatt abortuszt kellett végezni, akkor meg minek kísérted még egyszer a sorsot?
Nem lehetett volna megvárni akkor, ha minden ésszerû védekezési módszert kizártatok, amíg felrakják a spirált? Addig önmegtartóztatni? Fõleg egy ilyen lelki sokk után, amit egy abortusz jelent , hogy volt kedved szeretkezni ilyen hamar? Igen, sajnos lehetsz terhes, a görcs és a hasfájás akár pét is jelezhet, az aktus után két héttel, ha még mindig nem jött meg tesztelj egyet.
akkor miért is nem védekeztetek a második esetleges "balesetnél" ezek után?
Szerintem senki nem ítélkezik feletted, sõt magyarázkodni sem kell, de lásd be, hogy egy kívülálló számára érthetetlen, és felelõtlen amit csináltál. Amúgy meg nem csak óvszerrel lehet védekezni, sõt megnyugtatlak, az egyik ismerõsöm spirál mellett lett terhes...
Utolsó vagyok. Bocs, a válaszom elsõ része az elõttem válaszolónak meg, az utolsó része pedig a kérdezõnek (beszélj meg mindent a dokival, az a biztos, ne árts magadnak feleslegesen)
akkor kedves utolsó... havonta kell ellenõrizned otthon magadnak menstruáció alatt (nyilván tiszta kézzel), hogy jó helyen van-e a jelzõszál. Emellett felhelyezés után 1, 6, 12 hónappal a nõgyógyász ellenõriz és ezután évente 1 alkalommal kell menni ellenõrzésre. Mirõl is beszélünk???
A spirált ellenõrizni havonta??? Mirõl beszélsz? Szerintem ülj le és beszélj a dokiddal, de mindenrõl, a legalapvetõbb dolgokról is!
A kérdező hozzászólása: Nekünk a védõnõ mondta a 4 hetet, akinél az elbeszélgetésen kellett megjelennünk.Beszéltem a nõgyógyászommal, azt mondta õ, hogy nem lehetek terhes, azért neki hiszek. Utolsó, a spirált, hogy kell havonta ellenõrizni?Ez a téma érdekelne, mert annak a felrakatását tervezzük....
meg tud tapadni, megnyugtatlak... Nekem is van spirálom két gyerek után rakattam fel és nem lettem nem kívánt terhes azért, mert a megfelelõ idõpontot vártuk a spirál felhelyezésére. Az óvszert nem szeretjük, fura is lenne most már, de meg tudtuk oldani másképp az együttléteket. Nektek is vigyáznotok, bármilyen módon védekeznetek kellett volna. Egyébként sok orvos mondja, hogy szülés, abortusz, vetélés után könnyebben jön létre a következõ terhesség, mert a szervezet még emlékszik az elõzõ állapotra. Remélem, nem vagy terhes, de azt tudnod kell, hogy baromi felelõtlenek voltatok. Ezek után ki garantálja, hogy veszed a fáradtságot és havonta a megfelelõ idõpontban ellenõrzöd, hogy a spirál jó helyen van-e?
Persze hogy fáj a méhszájad, most volt abortuszod!És nem 6 hetet kellett volna várni?Az miatt is érezheted magadat rosszul.Szerintem egyébként nem vagy terhes, de mostmár légyszives védekezzetek rendesen, több felelõsséggel!
A kérdező hozzászólása: Szerintem abortusz után ilyen hamar nem tud megtapadni a petesejt, nem?Hisz meg lett bolygatva a méhem...
A kérdező hozzászólása: Utolsó, tudom én is, hogy ma már egyik védekezési módszer se 100%-os, de engem a kérdésre érkezõ válaszok érdekelnek!Olyanok a tüneteim napok óta, mint amikor beteg vagyok, de nem vérzek, és amikor együtt voltunk, fájt is méhszájam!Jövõ héten kell mennem kontrollra, akkor majd ott kiderül! Köszönöm mindenkinek a válaszokat, "sokat segítettek"Kérdés részemrõl lezárva
A kérdező hozzászólása: Mert spirált akarunk felrakatni, és azzal meg meg kell várni az elsõ menstruációt, az óvszer ismét kilõve, de errõl már nem szeretnék magyarázkodni, hogy miért nem alkalmas védekezési mód nálunk
A kérdező hozzászólása: Nem ítélkezni kell felettem, fõleg nem ismeretlenül, mert senki nem tudja, h miért nem tartottuk meg!De akkor magyarázkodok:Azért nem tartottuk meg mert gyógyszer mellett lettem terhes, és az egészségi állapotom se engedte volna meg, mert friss hasi mûtétem van!
Kedves kérdezõ. Szerintem sem vagy terhes. A spirálhoz pedig csak annyit fûznék hozzá hogy nekem is az volt fenn 5 évig gondom nem volt vele de! a jelzõszálat olyan rövidre vágta az orvos hogy soha nem éreztem és a levételnél jött a pofon miszerint felkunkorodott és csak mûtéttel lehetett levenni :( Ezt beszéld meg az orvossal ne járj igy ...

Most szoptatom 3 hónapos fiamat, ha teherbe esnék, szoptathatnék-e egy esetleges abortusz után? 2gyerekem van, nem szeretnénk többet.

Legjobb válasz: Hát biztosan szoptathatnál abortusz után is, dde jobb lenne ha spirált rakatnál fel, vagy szednéd a fogamzásgátlót..a kettõ közül a spirál nem hormonális és nem hízlal és az ellen nem lehet kifogásod..lehet hogy most lepontoznak, de a véleményem az hogy nincs sok gonoszabb dolog a világon az abortusznál, ha megelõzhetõ lett volna..gondolj bele a 3 hónapos fiad akit a kezedben tertasz õt is így elküldenéd, ha õ lenne a negyedik gyereked. Ne butáskodj, van humanikusabb megoldás A MEGELÕZÉS!

Hát biztosan szoptathatnál abortusz után is, dde jobb lenne ha spirált rakatnál fel, vagy szednéd a fogamzásgátlót..a kettõ közül a spirál nem hormonális és nem hízlal és az ellen nem lehet kifogásod..lehet hogy most lepontoznak, de a véleményem az hogy nincs sok gonoszabb dolog a világon az abortusznál, ha megelõzhetõ lett volna..gondolj bele a 3 hónapos fiad akit a kezedben tertasz õt is így elküldenéd, ha õ lenne a negyedik gyereked. Ne butáskodj, van humanikusabb megoldás A MEGELÕZÉS!
Ez elég különös kérdés. A meglévõ babád egészsége és fejlõdése miatt aggódsz, hiszen a szoptatásról kérdezel, viszont a következõ elvetetését már most elfogadtad gondolatban. Nem értem én ezt. Ha esély sem lenne arra, hogy most megtartsátok, akkor tegyetek érte, hogy meg se foganjon. Tudom, most nem a kérdésre válaszoltam, de itt nagyon sok kismama van és terhes nõnek feldobni az abortuszkérdést, az olyan, mint egy forradalom. Ezért nem is értem, hogy hogy jut egyáltalán eszedbe hazárdírozni egy következõ baba életével, amikor még nemrég volt a testedben a másik...
Sajnos fogalmam sincs, de szerintem nincs akadálya. Bár a szoptatás méhösszehúzódással jár, lehet, hogy nem tenne jót abortusz után...... Sajnos ebben nem tudok segíteni:( Sokan azt hiszik, hogy szoptatás esetén nem lehet teherbe esni, de sajnos nem egy ismerõsömmel elõfordult. VIGYÁZZATOK!!!!!!
Egyetértek az elõttem szólóval, ne tedd ki magad egy abortusznak; vannak szoptatás alatt is szedhetõ fogamzásgátlók, amik nem zavarnak be se a tej mennyiségébe, se minõségébe!!! Kérdezd meg a dokidat!!!
Gondolkozz el a megfelelõ védekezésen, minthogy elõre felkészülsz az abortuszra meg miegymásra!!!
pontosan igaza van az elõttem szolonak. itt nemcsak kismamák vannak hanem sok-sok olyan nõ akinek nehezen sikerül a baba és sdokat szenvednek emiatt. talán ezt a kérdést a dokitol kellene kérdezned.

Abortusz után könnyebb teherbe esni vagy nehezebb?

2 honapja volt egy m?tétem és nem tudom, hogy könnyebben fogok teherbe esni vagy nehezebben. egyáltlán létezik ilyen?? 3 honapot elég várni???

Legjobb válasz: Elvileg elég a 3 hónap várakozás, de szerintem abortusz után nehezebben fogan meg a baba.

Elvileg elég a 3 hónap várakozás, de szerintem abortusz után nehezebben fogan meg a baba.
Ne izgulj! Nekem is volt egy vetélésem, amit mûszeresen fejeztek be, vagyis abortusszal és azt mondták ez nem befolyásolja a következõ teherbeesést. Azért kell várni, hogy a méh fala elég vastag legyen a beágyazódáshoz. Ez az ami a teherbeesés szempntjából fontos az abortusz után, persze feltéve, hogy egyébként minden más rendben van.
Szia! Januárban volt mûszeres befejezéssel egy vetélésem. Háromhétre megjött és utána teherbe is estem! Dokija válogatja, de biztos, hogy az is számít, hogy mennyi ídõs terhes voltál elõtte. Most 13 hetes terhes vagyok és szép nagy a babám. Jó néhány ismerõstõl azt hallottam, hogy egy abortusz után könnyebb teherbe esni, mert a méh "tiszta". Ha a dokid 3 hónapot mondott, akkor azt tartsd be és utána hajrá!!! Mielõbbi gyermekáldást kívánok, természetesen sok-sok egészséggel!

Lehetséges, hogy missed abortusz után már megsem jön a menzesz, mert teherbe esek?

2hete volt a műtét,8.hétben jártam. Február 12.-én voltam uh-n minden rendben volt,aztán 14-én barnázni kezdtem és a sűrgősségi uh-n már nem volt szívhang.:/ nagyon örültünk mikor kiderült a terhességem,és megint szeretnék babát nagyon. Tehát lehetséges h már van peteérésem és újra teherbe esek márciusba? Mert érzem a pé-s tüneteket. Tudom ,hogy várni kell legalább 3hónapot műtét után,de nagyon szeretnénk új babát. Csak megértő válaszokat várok,olyanok ne írjanak,akik még nem estek ezen át! Előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Egy 8 hetes terhesség megszakadása után, kell némi idõ, hogy a hormonháztartásod visszaálljon a régi kerékvágásba, és a ciklusod rendezõdjön. Megtörténhet, hogy nálad ez nagyon gyorsan lezajlik. Én azért azt javaslom, hogy várj ki egy "normális" vérzést, és utána próbálkozzatok. Elõtte is lehet, de kicsi a valószínûsége a teherbe esésnek.

Egy 8 hetes terhesség megszakadása után, kell némi idõ, hogy a hormonháztartásod visszaálljon a régi kerékvágásba, és a ciklusod rendezõdjön. Megtörténhet, hogy nálad ez nagyon gyorsan lezajlik. Én azért azt javaslom, hogy várj ki egy "normális" vérzést, és utána próbálkozzatok. Elõtte is lehet, de kicsi a valószínûsége a teherbe esésnek.
Igen, persze, hogy lehetséges. De azért szerintem 1 ciklust még "pihenjetek".
lehetséges. munkatársam is hasonlóan járt csak õ a 10hétben. meg is várta következõ menses idõt az rá a következõ hónapban sikerült neki és meg is maradt :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat:) egyébként szerintem ha már most peteérésem van, akkor valószínûleg , rendbe jött már odabent minden, és a szervezetem készen áll már egy új terhességre. Na meg azt mondták , hogy ilyenkor megtisztulok és könnyebben esek teherbe.
Barátnõmnek sem kellett még egy mensire várni, terhes lett, de nem dícsérték meg. A nyálkahártya, a méh, a hormonok stb... kell legalább egy hó rendes vérzés, doki szerint három. Nekem is elment a 8.héten. A mûtét után két héttel éreztem a pém, és akkor voltam ellenõrzõ uh-n is. Láttam a 21mm es tüszõt. Rettenetes volt az az este....hogy ki kellet hagyni, hogy ismét dolgozik a szervezetem...hogy nem vagyok már terhes... Ezt csak tényleg az tudja, aki átment rajta....De kivártuk, és nemrég telt le a harmadik hónap. Most gyúrjuk a negyediket, épp pém van :-D Rettenetes a várakozás, de inkább ez, mintsem a szervezet felkészületlenségébõl megkockáztatni egy újabb vetélést. Látod, akkor is beüt a baj, ha mindent rendben hiszel, nincs elõzmény. Én azt javaslom ezt az egy hónapot várd ki. Lásd meg, h rendes e a vérzésed, nem görcsös, nem darabos, alakuljon ki egy magától tisztuló ép környezet. És aztán ha nagyon nem bírod, akkor indulhat a próbálkozás. Nekem a második hónapban merszem nem volt próbálkozni., pedig az elsõnél majd megszakadt a szívem. A harmadiknál egy esélyt adtunk, nem jött be. Most remélem két hét múlva csatolom a képet a pozi tesztõl :-D
Attól, hogy peteérésed van, még nem biztos, hogy a méhed annyira készen áll egy újabb terhességre. Azért mégiscsak megpiszkálták a méhed a mûtét során. Ha nem is vártok 3 hónapot, azért a márciust még ajánlatos lenne kihagyni. Elhiszem, hogy nagyon vágysz babára, de jobb nem kockáztatni, nehogy megint baj legyen.
Csak megerõsíteni tudom a többieket. Persze, irtóra szeretnél babát, de gondolj bele, most kibírod két hónapig, és a szervezeted újra helyreáll, vagy belemész, és esetleg megint vetélés lesz a vége, és akkor ember legyen a talpán, aki kimagyarázza belõled az a téveszmét, hogy "nekem már tutira soha nem lehet gyerekem". Kicsit lazíts, kattanj le a témáról, foglalkozz mással a baba érdekében! Meglátod, ez a 2-3 hónap semmit nem fog jelenteni az utána következõ csodás évekhez képest:-) Fel a fejjel!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a tanácsokat, igazatok van, átgondoltam mégegyszer. Csak a baj az h nem védekeztünk már 1hete. De lesz, ami lesz. Ha a méhem készen áll akkor úgyis beágyazodik rendesen. Ha pedig nem akkor meg majd 2hónap múlva újra megpróbáljuk.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!