Találatok a következő kifejezésre: Abortusz után időnek (43 db)

Abortusz után kinek hogy állt vissza a menstruációja? Mennyi idõ után?

Legjobb válasz: Május 9.én volt volt abortuszom (még pár éve) és júliusban jött meg. Akkor miómát mondtak, hogy amiatt, de így 26hetesen kiderült,hogy nem mióma volt az, hanem csak valszeg bennem hagytak egy darabot. Ha nem így lett volna, akkor rögtön meg kellett volna jönnie.

Május 9.én volt volt abortuszom (még pár éve) és júliusban jött meg. Akkor miómát mondtak, hogy amiatt, de így 26hetesen kiderült, hogy nem mióma volt az, hanem csak valszeg bennem hagytak egy darabot. Ha nem így lett volna, akkor rögtön meg kellett volna jönnie.
6 hétre jött meg, a többi már pontos volt.
A kérdező hozzászólása: értem köszi
Nekem missed ab volt, 4 hétre rá menstruáltam újra.
5 hét múlva jött meg. Aznap el is kezdtem fogamzásgátlót használni, ennek 5 éve, azóta rendszeres a mensim. Elõtte nagyon rendszertelen volt, ha nem használnék fog.gátlót valószínûleg még most is az lenne.

Ki mennyi ido utan esett teherbe abortusz utan?

van aki gyorsan teherbe esik, de van akinek honapok kellenek ehez, kerek mindenkit , akinek abortusza volt, hogy irja le hogy mennyi ido kellett neki ahhoz, hogy teherbe essen,

Legjobb válasz: Mint ahogy írtad nagyon változó. Neke még nem volt abortuszom, de ismerõseim vannak. Az egyik három hónap múlva, a másik többet nem esett teherbe, és aki védekezett utána az meg tervezte, hogy még ne legyen utána hamarosan gyermeke.

Mint ahogy írtad nagyon változó. Neke még nem volt abortuszom, de ismerõseim vannak. Az egyik három hónap múlva, a másik többet nem esett teherbe, és aki védekezett utána az meg tervezte, hogy még ne legyen utána hamarosan gyermeke.
A kérdező hozzászólása: ertem, szomoruan hallom hogy a masik nemesett teherbe, en nem szeretnek ugy jarni, :( koszi a valaszt, es varom a tobbi valaszolot,
Bedig ez benne van a pakliban, hisz manapság még az egészséges nõk sem tudnak teherbe esni.AMúgy nekem csak egy ismerõsöm van akinek volt abortusza, de neki évek múlva tök véletlenül jött össze, de azt már megtartotta.Szóval 10 évesen abortusz és 20-on akár hány évesen egy futó kalandból összejött, de azt nem tom h. védekeztek-e vagy nem.
A kérdező hozzászólása: legalabb neki ossze jott :) varom a tobbi valaszolot :)
Nekem egy rokonom 7 éve próbálkozik, de nem sikerül neki teherbe esni, és azt mondják, hogy már nem is lehet terhes, de szeretne gyereket.
A kérdező hozzászólása: ertem, de van a teherbe esesnek tobb modszere is, en ugy estem teherbe, hogy aktus utan gyertya allasba alltam, de a baba beteg volt meg en is stb. gondolom most ezzel nem segitettem, hiszen biztosan ki probaltak mar ok is, mindenfelet varom a tobbi valaszolot,

Pontosan mennyibe kerül egy abortusz és mivel jár? Mennyi idő amíg elvégzik? Kb mennyi időt kell az abortusz után a kórházban tölteni?

Lehet, hogy ezért a kérdésért sokan lehurrognak. Eléggé valószín?,hogy teherbe estem és nem tudunk

Legjobb válasz: nos a doki vagyok.Pécs nagyon jó hely megbízható orvosokkal.Abban a kórházban ahol én vagyok 28 ezer ft.És egy napig kell bent maradni,ha minden simán megy.Szerintem ha a családodtól megkapod a 100 százalékos támogatást nem lesz semi baj!Kitartás:Doki Aki pedig hányni szeretne ilyen emberektõl remélem nem kerül soha ilyen szomorú és drámai helyzetbe

nos a doki vagyok.Pécs nagyon jó hely megbízható orvosokkal.Abban a kórházban ahol én vagyok 28 ezer ft.És egy napig kell bent maradni, ha minden simán megy.Szerintem ha a családodtól megkapod a 100 százalékos támogatást nem lesz semi baj!Kitartás:Doki Aki pedig hányni szeretne ilyen emberektõl remélem nem kerül soha ilyen szomorú és drámai helyzetbe
Na azért annyira nem kell beijedni.Én nap mint nap csinálok ilyet(SAJNOS)De inkább ez mint világrahozd és iszonyatos élete legyen.Szedd össze minden erõdet és szükséged lesz hogy a párod is melléd álljon.CSak nyugi.Aztán utána valami biztos védekezés!
sszia! sajnálom, h ezt a lépést kell választanod, remélem hamar sikerül majd feldolgoznod és fizikailag is helyre jönnöd. Mikor a kórházban voltam , volt egy csaj, akinek abortusza volt, iszonyatosan bántak vele az ápolónõk, emberszámba se vették...erre is készülj fel! Csajnak feltettek egy pálcikát, ami tágitotta a méhszáját, görcsölt tõle rendesen, kb 5-6 órát volt bent és utána tolták a mütöbe. Mütõ elõtt ki küldték wc-re, de senki nem segitett neki, szegényem össze is esett kifele menet, meg hányt is. Nagyon sajnáltam, de a nõvérek csesztek neki segiteni, helyette velünk, a többi beteggel orditottak, h miért nem mentünk vele..nos a szobába hárman voltunk, mindhármunkat a csaj elõtt mütöttek...szal tényleg készülj fel rá! szoritok érted
elsõ válaszoló, ezt hol találtad? légyszi a linket másold be, ismimnek akarom elküldeni, köszi
jaaaj te jó isten....ez már rég nem így van.Mindenkit be akarnak ijeszteni...ma már nagyon kicsi az esélye a meddõségnek mivel úgy szívják a dolgokat.Belehalni szinte biztos nem fogsz.A nagyobb bak a lelki dolgokkal van.NEm tudom mennyire vagy erõs idegzetû de ha nem keressetek egy pszichológust vagy kérd az orvosod hogy küldjön el.Arról nem beszélve, hogy néhány kórházban, hogy bánnak az abortuszosokkal.A beavatkozást követõen 1 napot kell bent lenned, ha nem lép fel komplikáció.
Hánynom kell az ilyen emberektõl!!!
A kérdező hozzászólása: Nem:S
Nem tudom a körülményeidet. Kétszer voltam huszonévesen hasonló helyzetben. Léptem és nagyon megbántam : ( 17 év után most várok kisbabát...sok szép év tûnt el gyerek nélkül. Sok ismerõsöm van, aki vállalta és boldog életet él és 28-30 évesen ugyanúgy fiatal, csak van egy gyermeke. Most már tudom, hogy nem véletlenek ezek a helyzetek. Bölcs döntést és sok erõt kívánok.
A tini ambulanciát nem értettem én sem amikor mondta a doki, de félbe is szakítottam, mert tudadtam vele, hogy én megtartom a picit! Csak én úgy mentem be, hogy "pozitív lett a tesztem, és hogyan tovább" De én az uh-ra gondoltam meg a védõnõkre, amugy 5 hetes terhes voltam! Az ultrahangot megcsinálják neked is, egy jó tanács: ne nézd a monitort! Szerintem...legalábbis nekem nem tenne jót látni azt a pici fekete foltot, 3 hét mulva szülök, de még mindig emlékszem élesen a legelsõ uh-ra!! Hány hetes vagy? Nem tudod?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, nagyon sok "erõt" adtatok, adtak nekem.Remélem, hogy minden rendben lesz és mégegyszer köszönöm a kedvességet és a bíztatást.
nem tudom hányadik válaszoló, szerintem látni a kérdezõ írásaiból, h nem éppen jó kedvében választotta ezt a lépést, és szerintem bármi kis lehetõsége is lenne, nem tenné meg! Kérdezõ, unokatesómnak is volt 16 évesen(20.hétben), pedig az már 20 éve volt, és mégis lehetett utána gyermeke, azóta 2 egészséges kisfia van. pedig az akkori technika még elég elavult volt, ne félj tõle, lesz még babád! szoritok neked h minden helyre jöjjön! és a számodra a lehetõ legjobban alakuljon minden!
Én a legelsö válaszolotol kérdezném, ezt ilyeszgetésnek szántad?Nekem volt egy missed abortuszom, tehát nem tehettem rolla.Ezeket nekem is leirtad volna?A kérdezönek:Sajnos ez tényleg egy alázatos dolog, lesz elég bajod de még elég furcsán fognak rádnézni.Ne törödj majd velük, ez a te döntésed.Mütét elött pár órával feltesznek egy tágitót(lamináriát)kellemetlen, de tul lehet élni.A mütét pedig altatásban.Semmit nem fogsz érezni.Én már ébredeztem mikor visszafelé toltak.Kitartást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ és a bíztatást!
ha elmúltál miután megvizsgáltak kapsz kb3 nap gondolkodási idõt aztán jelentkezned kell a nõgyógyászaton
Tényleg sajnos, ha ezt kell tenned.20évesen v.tam terhes, nem akartam a babát.Spontán elvetéltem.Érezte a pici, h nem akarom.Most 25éves v.ok van 1 gyönyörû kislányom.Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Ha nem vagyok túl indiszkrét, mennyi idõsen tartotta(d) meg a babát?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Ez a tini ambulancia, hmmm.. Ez mit takar, nem tudja valaki? Egyébként már elmúltam 18, akkor is elküldenek erre az ambulanciára?
Elõtte elküldenek tini ambulanciára, ahol kitöltessz egy rakat papirt, meg egy emberkével kell elbeszélgetned, aki engedéjezi az abortuszt! Tovább nem tudom, csak engem már küldtek volna, csak én megtartottam, de nekem megvan a megfelelõ hátterem otthonom! Ne legyél kiborulva, ha nem lett volna megfelelõ anyagi és egyéb hátterünk, akkor mi sem vállaltuk volna be!! Aki lehurrogott valószínû anyuka, vagy kismama mint én, kicsit furi a sok kismamis kérdés között, de ilyen is van...te sem jó kedvedbõl teszed, sajnos ilyen is van!! Remélem pár év mulva te is a kismamis kérdéseket teszed föl!! Fel a fejjel!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
megvizsgálják a magzatot és téged hogy elég erõs e a szervezeted a mûtétre.Vérvétel meg ilyenek.Ha elmúltál 18 akkor annyi de ha nem akkor gyámhivatal +hasonló
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ és a védelmet. Jó érzés, hogy vannak ilyen emberek is, akik megpróbálnak segíteni más embereknek. Köszönöm szépen a választ mégegyszer, azt hiszem rászánom magam. Még egy kérdés: Az abortusz elõtti vizsgálatok(gondolom vannak) mennyi idõt ölelnek fel és mik ezek a vizsgálatok?
A kérdező hozzászólása: Utolsó kommentelõ! Nekem meg az ilyenektõl akik más emberre ilyet írnak, anélkül, hogy ismernék vagy tudnák a háttérben meghúzódó körülményeket. Inkább írnál valami hasznosat vagy bíztatnád az embert. Én tanácsért írtam ide nem azért, hogy egy másik ember, aki semmit sem tud rólam ilyet írjon nekem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Elég rémisztõ a valóság :'( :S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Abortusz utan menstruacio! Menyi ideig?

azt szeretnem megkerdezni h 5 hete volt az abortuszom! az otodik het elott egy nappal megjott a menstruaciom de a harmadik nap utan mar semmi! ez normalis? kerem segitsenek nagyon felek mi baj lehet!

Legjobb válasz: Egyik részrõl maga a terhesség is megváltoztatja a szervezet mûködését, más részrõl az abortusz is. Ezért nem meglepõ, ha egy hónappal utána még nem úgy mûködik minden mint elõtte. Nyugodj meg, tartsd be amit az orvos mondott, menj vissza kontrollra amikor kell.

Egyik részrõl maga a terhesség is megváltoztatja a szervezet mûködését, más részrõl az abortusz is. Ezért nem meglepõ, ha egy hónappal utána még nem úgy mûködik minden mint elõtte. Nyugodj meg, tartsd be amit az orvos mondott, menj vissza kontrollra amikor kell.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszat!

Abortusz után legkevesebb mennyi idő kell, hogy elteljen a szexuális élet megkezdéséig? Sok dolgot olvastam az oldalon, a válaszok eltérőek.

18 éves vagy és ez az els? terhességem. Sajnos nem áll módomban megtartani a babát, butaság miatt történt az egész. Vákuummal történik majd a megszakítás, el?tte pedig kitágítanak valami algás pálcával. Elméletileg ez a legkíméletesebb módszer. Az érdekel, hogy mennyi id?nek kell eltelnie a szexig? Illetve mikor mehetek strandra vagy fürödhetek kádban! Nem tudom, hogy ezzel a módszerrel is ugyanúgy történnek-e a dolgok!

Legjobb válasz: kedves utolsó, a kérdezõ nem hinném, hogy ilyen típusú válaszokat várt, én se szeretem az abortusz témát, de mégse oltom le szerencsétlent, elég baj ez neki 18 évesen, és egész biztos, hogy aggasztja a kérdés, a többi kérdés pedig lehet pótcselekvés; ne ítélj, hogy ne ítéltess, ezt tartsd magadban

kedves utolsó, a kérdezõ nem hinném, hogy ilyen típusú válaszokat várt, én se szeretem az abortusz témát, de mégse oltom le szerencsétlent, elég baj ez neki 18 évesen, és egész biztos, hogy aggasztja a kérdés, a többi kérdés pedig lehet pótcselekvés; ne ítélj, hogy ne ítéltess, ezt tartsd magadban
kedves utolsó, a kérdezõ nem hinném, hogy ilyen típusú válaszokat várt, én se szeretem az abortusz témát, de mégse oltom le szerencsétlent, elég baj ez neki 18 évesen, és egész biztos, hogy aggasztja a kérdés, a többi kérdés pedig lehet pótcselekvés; ne ítélj, hogy ne ítéltess, ezt tartsd magadban Te meg kinek képzeled magad, talán a kérdezõ érdekképviseletének? Én meg a másik válaszoló arra világítottunk rá, hogy talán azt kéne elõször ésszel felfogni, mi fog történni a kérdezõvel. Ugyanis nem egy pattanást fognak eltávolítani, hanem egy egyedi és megismételhetetlen dolgot vesznek el tõle. Én nem papolok, mert nekem is volt abortuszom és tapasztalom a környezetemben, hogy azok szoktak posztabortusz szindrómában szenvedni, akik fel se fogják, mit csinálnak. Én már a mûtét elõtt meggyászoltam az elvetendõ magzatomat, sikeresen fel is dolgoztam, elrendeztem magamban. Én arra szántam az abortusz elõtti heteket-napokat, hogy mélyen magamba szálltam, nem pedig azon agyaltam, mikor hempereghetek újra a barátommal és mikor csobbanhatok a strandon. Ami a szexet illeti, nekem mindenhez volt kedvem a mûtét utáni hetekben, csak ahhoz nem.
most kb leesett az állam, már ne is haragudj... én abortuszellenes vagyok, de ennek ellenére meg tudom érteni, ha valaki úgy dönt, hogy nem tartja meg, mert nem tudja megoldani...egy dolgot viszont nem tudok megérteni, most készülsz életed egyik legnagyobb döntésére, egy abortusz egy élet kezdetének a kioltása és az érdekel, hogy mikor kefélhetsz újra és mikor mehetsz strandra???? megdöbbentõ...hol marad manapság az emberek embersége?
6 hét után. Egyébként ne haragudj, de nem hiszem, hogy felfogod, mi fog veled tulajdonképpen történni, ha már most azon agyalsz, mikor kefélhetsz legközelebb, pedig még túl se vagy a mûtéten. Nekem 24 éves koromban volt abortuszom és kisebb gondom is nagyobb volt annál az idõtájt, hogy mikor kamatyolhatok újra a pasimmal...
nem nagyon érdekel, milyen típusú válaszokat várt ... ha meg a kommentemtõl kicsit észbe kap, annál jobb :S
A kérdező hozzászólása: Ez szerintem nagyon aranyos :) Örülök, hogy sikerült magad túltenni az egészen. Biztos, hogy jó helyen van a pici babád :) Köszönöm a válaszod :)
"Telefonba egyébként fõleg nem fogok ilyen témáról beszélni senkivel" mert neten jobb feltenni ilyen kérdést? "De úgyis meg fog halni, hát nem érted? Akkor nem tök mindegy? Istenem, akkora fogyatékkal élõk vagytok, komolyan mondom." Nem tök mindegy? Jézusom te olvasod is amiket le írsz? Szüleidnek kellett volna ezt mondani rólad..... és még másra mondod h fogyatékkal élõk?? anyám én a helyedbe azonnal elsüllyednék szégyenemben.. "Foglalkozzatok azzal az embrióval, aminek nem is fáj ez az egész. Ez nekem fog fájni, nem a magzatnak, nem a páromnak, nem nektek, hanem nekem!!!!!! " ez hol hallottad, hogy a magzatnak nem is fáj? nagyon elvagy tájolva....
huhh...sok sok erzelem keveredik a valaszolokban, a kerdezoben, es az olvasas utan bennem is. egy kicsit furcsanak tartom h tenyleg tamad mindenki, van az abortusznal nagyobb bun is. (pl Bandy Kata ugye, nem vagyok fanatikus, en csak ma hallottam rola, de ez nagyobb bun mint az abortusz) nekem is volt... tavaly augusztusban. en lehet h furcsan kezeltem akkor a helyzetet, de nem zarkoztam be, tudtam az elso terhessegi teszt utan, h el kell majd vetetnem mert nem alltunk ugy anyagilag. de elveztem azt a par hetet, amig kismama voltam. beszelgettem a pocakommal, becezgettem az en elso kisbabamat, az abortusz elotti este, leultem a csillagos eg ala, es megkertem az en draga apukamat, es nagymamamat akik mar nincsenek velem, hogy vigyazzanak az en kicsi kisbabamra amig en a foldon probalok ervenyesulni, tobb oran keresztul kint ultem a csillagok alatt, es a sajat megnyugtatasom erdekeben elmagyaraztam a kisbabamnak is mi fog tortenni, de hogy az en apukam, majd vigyaz ra. ettol megnyugodtam. masnap mikor mentem az abortuszra, feltem, es sirtam, de anyukam jott el velem, fogta vegig a kezem, a parom orankent felhivott. nem volt eletem legkellemesebb napja, de nem banom, h igy tortent, igy kellett tortennie. a kisbabam szuletesnapjat mar meg is unnepeltem iden, igaz parom sebeit nem teptem fel, de a aprilis 15en gondoltam az en kisbabamra, viszont emiatt nem fogok becsavarodni. ugy probalom felfogni, hha meg is szuletett volna, biztosan lett volna valamilyen visszafordithatatlan betegsege, amivel ugyanugy lehet szeretni, de jobb neki nem vegig szenvedni egy eletet, mint h kenyszeritsem arra h kuzdjon, most akkor kovezzetek meg engem is, de en ugy gondolom, ha nincs mas lehetoseg, akkor igy kell cselekedni! kerdezo, nyugodtan probalj masra koncentralni, kosd le magad, strandot nem ajanlom, de barmi mast csinalhatsz, viszont ne eroltesd meg magad, a szexszel mi 3 hetet vartunk, mert verzesem sem nagyon volt, az orvosom pedig azt mondta h probalkozhatunk, ha nem faj, akkor mar szeretkezhetunk is. ez a 6 het csak altalanossagba szol. beszelj az orvossal is, es kerdezz meg mindent! udv
43/45 Ne haragudj de te beteg vagy! Becézgeted, cirógatod, és a csillagos ég alatt meghitten elmagyarázod neki hogy -picikém, te nagyon cuki meg édes vagy, de holnap megyünk a mészároshoz! Undorító!!!A kérdezõnek meg ez aranyos (?)
A kérdező hozzászólása: Nekem ilyen gondom hálisten, nincs. A családom és a párom fogja a kezem. A kérdés ilyen felfogása pedig teljesen értelmezés kérdése, hisz ha úgy kérdezem, hogy mennyi a legtöbb idõ, akkor már értelmetlen is az egész kérdés! Nyílván azért ezt kérdeztem és így, mert erre lehet tárgyilagos választ adni! Ha az a kérdés, hogy szerintetek mikor leszek majd képes a szexre gondolni abortusz után, akkor a kérdésre már nem lehet racionális válaszokat adni, hisz ez mindenkinél eltérõ. Értem? Az már had maradjon az én titkom, hog belül mit gondolok, mit érzek. Persze, hogy fáj. Kinek ne fájna? Mármint a lelkiekre gondolok. Egyébként mindenkinek köszönöm a kedves szavakat és a támogatást!
Nekem, ami átjött az eddigiekbõl (érzések elsõsorban) arra tudok és arra reagálok. Nagyon leegyszerûsítettük így a végére, persze ez nem gond, csak nem ez volt az eredeti felállás. Nem az, hogy megkérdezi az abortusz után a kis hölgy, hogy doktor, mikor élhetek nemi életet legközelebb? Medencében, kádban szabad-e fürödni? Hanem úgy szólt a kérdés, nekünk és nem az orvosnak (pedig õ kompetens ebben), hogy mikor szexelhetek leghamarabb? Mennyi a legkevesebb idõ? Ebben pedig benne van, hogy "remélem nem sok, mert nem bírok magammal". Nekem ez verte ki a biztosítékot és ez most sem változott. Lehet nyugodtan lebunkózni, meg a külvilágban keresni állandóan a hibát, önvizsgálatot valóban felesleges 18 évesen tartani. És igen, erre írtam, hogy ez az egész olyan, úgy jön át, mintha valakinek az abortusz valami apróság lenne. Én nem azt mondom, hogy össze kell omlani, de azért érezzük már át ennek a súlyát! Ez nem "ellenem", vagy "mellettem" kérdése. Az sokkal rosszabb, ha utólag fog lecsapódni és gondot okoz majd az énképben, párkapcsolatban, a következõ gyerek vállalásánál stb. Én csak ennyit szerettem volna hozzátenni, ha ettõl bunkó vagyok, akkor lelkem rajta, vállalom. Te pedig akkor szerencsétlen vagy, mert nem tudod, hogy mit vállalsz, mit csinálsz. Az egyik legjobb barátnõmnek volt egy abortusza. A döntést õ is kb így hozta meg, elbagatelizálta, apát sem avatta be, de a vége 2 évig tartó depresszió lett és a párjával majdnem ráment kapcsolat. Ma szerencsére boldog anyuka, de ez azon múlt, hogy segítséget kért.
nekem csak egy dolog ütötte meg a szemem h a magzatnak nem fáj... én más véleménnyel vagyok errõl ahogy te fogalmaztál kedves kérdezõ nem csak neked, párodnak fáj hidd el fáj az a magzatnak is nem hiába próbál egy élet lenni küzd érte és az abortusz alatt is...sajnálom h így jártál nem könnyû döntés elhiszem de ha nincs más választás inkább ez mint a nyomor... csak az a baj akkor érzed majd át a legjobban mikor már a kicsi babádat várod megszülöd a késõbbiekben és rágondolsz h egyszer már egy ilyen kis apróság életét már elvettem... én legalább is így vagyok vele most 4 éve már volt egy abortuszom most kismama vagyok és most gyötör a legjobban a bûntudat de tudom h akkor jól tettem mert már most akartuk õt és megteremtettük a körülményeket neki... azoknak meg ne higgyél akik majd azzal támadnak h többet nem lehet gyereked meg hasonlóak én is megkaptam ezeket a szép véleményeket de nem igaz...ma már ez a vákuumos dolog történik és nagyon humánus nem szép meg rettenetes dolog az egyszer biztos de legalább gondolkodsz elõre... a szexel 6 hetet kell várni a strandról nem tudok nyilatkozni nekem télen volt...de betétet vigyél magaddal az abortusz utánra ugyanis rendes vérzésed lesz utána egy darabig...félned nem kell egy 15 perces vénás altatás az egész...csak tényleg figyelj oda h ne törj össze én is azt hittem nem lesz semmi de hidd el magadba fogod azt érezni akárhogy nem akarod...kitartást rengeteg erõt ehhez az egészhez majd ha meg már túl vagy rajta írjál h ment és h viseled!
Jav. Racionálás persze racionalizálás.
Kedves 35-ös! Igen, a racionálás elhárító, önvédõ mechanizmus. És rendben is van az, különben még nehezebben dolgozható fel ez a kényszerdöntés, sokan enélkül össze is zuhannának. Talán, ha nem krízisben lévõ házasságban lettem volna az abortusz idején, akkor eszembe jutott volna a szexuális együttlét kérdése is (megsokszorozott védelemmel), hiszen szeretõ társsal, az sok-sok erõt adó testi-lelki összeolvadás a párunkkal. Vagy 40 fokban bizony az is eszembe jutott volna, hogy mikor lehet esetleg vízben hûsölni kicsit... Az én pici, de nagyobbik gyerekem is kérdezte, hogy anya, mikor jössz már te is fürdeni velünk a medencébe? Ez nem bûn és érzéketlenség szerintem. Attól még nagyon megérintheti a dolog... Nem ismerjük a pontos részleteket. (Volt olyan kérdezõ is már, aki valóban bicskanyitogatóan nemtörõdöm módon érdeklõdött, hogy utána mikor lehet már szexelni, itt úgy láttam, kulturált módon volt feltéve a kérdés...)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm azoknak, akik "mellém álltak"! Igen, pontosan arról van szó, hogy az élet megy tovább. Nem hiszem el, hogy ezt nem lehet felfogni vagy csak megérteni. Nem baj, ha más másként vélekedik, de ne legyek már egy kérdésem miatt elítélve. Próbálok tájékozódni minden téren és ez egy olyan kérdés volt (a sok kérdés mellett, amik érdekeltek), amikre nem kaptam még sem orvostól, sem ismerõstõl választ. De úgy látszik, hogy ez az oldal bunkó és érzéketlen emberekkel van teli. Nem ez az elsõ, hogy egy kérdés miatt leszedik a fejem, hülyeség volt egyáltalán megkérdeznem. Azt pedig, hogy mit teszek másnap, vagy egy hónap múlva, esetleg évekkel késõbb, azt most nem tudhatom, hisz még a kórházat sem tudom elképzelni. Ennyire fáj az másnak, hogy érdekel valami? Nem értem az embereket. Bár ez itt nem csak velem van így, olvastam másnál is, hogy az emberek sokszor képtelenek normálisan állni a dolgokhoz. Na mindegy. Ja, és igen, valóban eldurrant a buksim, próbáltam magam visszafogni, ez lett belõle. Az epdig, hogy ki mit kezd a holnapjával, az már csak az egyénre tartozik. Ha nem a fejemhez vagdosnátok ocsmányságokat, hanem finoman mondanátok, hogy figyelj leányzó, lehet, hogy ez így nem helyes, akkor oké. De ocsmány módon írtatok sokan. Amit szerintem nem érdemeltem meg. Akárhényszor olvasom újra a kérdést, nem látom, hol jön ki ebbõl az, hogy érzéketlen vagyok és nem érdekel az egész. Nem értem. De talán jobb is így.
nem hiszem el, hogy ennyire értetlen vagy, nem errõl szól a kérdés
Itt nem az abortuszról és annak az erkölcsiségérõl van szó. És nem ítélkezésrõl. De kedves 87%-os, talán neked is az elsõ gondolatod az volt, hogy vajon mikor szexelhetsz leghamarabb a mûtét után, mert nimfomán vagy? Vagy esetleg mikor mehetsz pacsálni a strandra? Ebbõl ugyanis az jön át, hogy valakinek egy abortusz olyan, mint ha gyantáztatni menne a kozmetikushoz. Olyan, mintha fel sem fogná ésszel az egészet. A racionalizálás pedig elhárító mechanizmus.
A kérdező hozzászólása: 1. Már ne haragudj meg, de nem fogok egy orvossal ilyen dologról beszélni telefonon. Ti meg nem tudjátok, hogy ki vagyok. 2. Én a helyedbe a másik oldalról nem pofáznék, ha elolvastad az egészet, akkor láûthatod, hogy miért akadtam ki. 3. Bizonyos kutatások azt támasztják alá, hogy a magzatnak egy ideig nincs fájdalomérzete. A következõnek pedig csak annyit üzennék, hogy õ a maga módján meggyászolta a picit, neked meg ez a baj. Ocsmány emberek vagytok, nem vagytok képesek elfogadni, hogy valaki másként gondolkodik, mint ti! Bekaphatjátok szerintem! Ocsmány, hogy semmi tolerancia nem szorult belétek!! Pfujj!
Vicces hogy mi(vagy ez esetben én)vagyunk az ocsmányok. Én is terhes lettem, én bevállaltam, mert voltam olyan fasza gyerek ha már nem voltam elég elõvigyázatos akkor vállalom a következményeket, és nem kell gyászolgatnom a meg nem született gyerekeimet.A saját gyerekemnek SOHA nem csinálnék temetõt a méhembõl!Amúgy köszönöm, de nem kapom be.Megteszed ezt szerintem helyettem is!Csak legalább legyen eszed máskor védekezni!
A kérdező hozzászólása: Fingod nincs róla, hogy most miért nem védekeztünk. Nem mártírkodj, mert megszültél egy gyereket. Én nem tehetem meg ezt. Ilyen kib*szott nehéz ezt felfogni? Jobb lenne, ha elvennék tõlem, mert nem tudok vele mit csinálni? Szerintem nem. Nem vagy te fasza :D Nem ettõl leszel fasza... Meg ez nem a következmény vállalása. Nem tudom hány éves vagy, de ha annyi, amennyi én, akkor nem is mondok inkább semmit!!!
A kérdező hozzászólása: Számomra ez csak annyit jelent, mivel tt senki nem ismer. Az érzelmi érettségemmel pedig nincs gond.
Nagyon sajnálhatod, ha csak ennyi ment át, hogy "megtámadtak". Persze ehhez is kell egyfajta érzelmi érettség. Emellett nagyon sajnálom, hogy abortuszra kellett menned, mindig a nõk szívnak! Ezt sose felejtsd el!
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok nimfo. De ez például nem csak rólam, hanem a páromról is szól. Ezt csak úgy mellesleg jegyzem meg. Miben lett volna más, ha a kérdést most teszem fel? Szerintem semmiben. Már túl vagyok rajta. Minden téren. Amennyire ezen tõl lehet az ember. Természetesen (és sajnos) egy életre szóló leckét kaptam. Azon pedig sosem lesz túl az ember. De inkább nem kínzom magam azzal, hogy próbálok ismeretleneknek magyarázkodni. Az én életem, az én döntésem, az én problémám. Azt is sikerült megtanulnom, hogy soha többet ne tegyek itt fel kérdést, mert mindig lesz valaki, aki megtámad érte.
Nem az abortusz miatt van itt senki felháborodva azt hiszem...ne beszéljünk mellé! És nem is a makulátlanságról és bûnösségrõl-bûntelenségrõl. Az, hogy ennyi abortusz van még mindig a korszerû fogamzásgátlók idején, egyáltalán nem csak a fiatalok hibája. Viszont maga a kérdés irányultsága volt az, ami kiütötte többünknél a biztosítékot. Én szerintem, aki abortuszra megy éppen, ne azon gondolkodjon, hogy mi a legközelebbi idõ, amikor végre szexelhet, mert nimfo. Majd ha már túl van mindenen, lelkileg is, akkor tegye fel a kérdést az orvosának. Én ezt így tartom tisztességesnek egyszerûen, nem tehetek róla, engem kicsit másképpen neveltek érzelmileg. Ennyi...
A kérdező hozzászólása: Kedves Ági! Köszönöm a válaszod! A kérdésedre én csak annyit tudok mondani, hogy vannak emberek, akiknek sokal érdekesebb dolog mások életével és döntéseivel foglalkozni, mint a sajátjaikkal. Nem véletelnül keltem ki magamból. Van egy nagy hibám. Ha valami bosszant, akkor flega leszek. Ez amolyan önvédelmi reflex, így talán sérthetetlennek próbálok látszani. Már többször tapasztaltam ezt a jelenséget magamon. Igen, elolvasva én is láthatom furának a kérdést, ha akarom, de ez nem azt jelenti, hogy félvállról vettem\veszem a dolgot! Egyszerûen azért fogalmaztam így, mert próbáltam elkerülni a szóismétlést. De örülök, hogy van olyan, aki normálisan áll a kérdésemhez, és nem csak azért, mert támogat is benne. Negatív véleményt is lehet kultúráltan nyilvánítani :)
Kedves Kérdezõ! Végig olvastam minden hozzászólást és meglepõdtem a reakciókon. Nem hiszem, hogy bárki ítélkezhetne feletted. De sajnos tényleg elég érdekesen tetted fel a kérdést! Megpróbáltam mögé látni a dolgoknak, bár így ismeretlenül elég nehéz. Teljes mértékben pártolom, hogy 18 évesen nem akarod megtartani a gyereket! Még elõtted az élet, amivel a leendõ gyermekednek 1 picit jobb jövõt tudsz egy kis szerencsével biztosítani. Nem szoktam hozzá szólni dolgokhoz, csak olvasom, de ez a beszélgetés elég érdekesen alakult! Az én sztorim röviden: 1 baleset következtében fizikai sérült lettem (nyomorék), majd terhes lettem az elsõ csemetémmel, akit megszültem. A második terhességem 6 hónap múlva volt, amit elvetettem. A harmadikat 4 év múlva szintén megszültem. A másodiknál engem is az érdekelt, hogy mikor tudom azt az életet folytatni, amit a baráti társaságunkkal folytattunk. Hasonló idõszak volt. Bográcsozni jártunk, strandolni és nyaralni készültünk. Engem az foglalkoztatott, hogy hogyan tudnám az egészet eltitkolni, hisz elõtte négy nappal voltam a kórházban. Nekem sikerült, mert fogyatékosságomnál kezdve volt mire hivatkoznom. Nekem csak a szûk családi köröm tudott róla. Feltételezem Nálatok is. Sajnos nem nézett sok hozzászóló a kérdés hátterébe, csak indulatból válaszolt. A reakciód viszont szintén kiszámítható volt korodnál fogva ( a fiatalok hevességére célozva) ! Nincs mit takargatnod! 18 évesen nagyon is bölcsen döntöttetek. Egyre viszont mindig vigyázz! Ha orvoshoz mész a legkisebb problémáddal kapcsolatban is, mindig hangsúlyozd hogy milyen védekezést alkalmazol (gondolom ezentúl vigyázol), mert vannak gyógyszerek, amik gyengítik vagy hatástalanítanak bizonyos védekezõ szereket! ( Az én második terhességem sajnos így jött össze ). Egy kérdés közben felmerült bennem! Én sajnos az elõbbi intelmemrõl 16 év után megfeledkeztem és azért olvasgattam a kérdéseket, hogy tájékozottabb legyek így 45 évesen! De kérdem én: akiket nem érint az abortusz, azok miért vannak itt vagy ítélkeznek mások felett? szerintem egynek sem tiszta a múltja vagy jelene. Hisz ha büszkék lennénk a tetteinkre vagy válaszainkra akkor nem bújnánk a névtelenség mögé! Többek között én sem! Örülök, hogy jól döntöttél és egy kicsit megfontoltabb jövõt kívánok Neked. Ági
A kérdező hozzászólása: Egyébként azoknak mondom, akiknek késõbb szükség lesz erre az információra: Fürdeni vagy szexuális aktust folytatni az elsõ menzesz után lehet. Ez 4-6 hét szokott lenni. De úgyis jobb elmenni utána orvoshoz, hogy megnézze, minden rendben zajlott-e. :)
A kérdező hozzászólása: Na mert te kedvesen írtál, mi? Hát gratulálok! Én meg nem kockáztatok! Örülök, hogy neked sikerült mindent elérned és boldog vagy, de én nem te vagyok! És szerintem te sehogy sem jössz ahhoz, hogy felettem ítélkezz. Komolyan mondom már fáj, hogy idejártok oltani. Lehet, hogy nem csak engem bántotok meg ezzel, hanem majd azt is, aki késõbb elolvassa ezt. Egyébként nem olyan biztos az én párkapcsolatom, hogy arra támaszkodni lehessen. Anyám meg nem tud eltartani. Én vagyok önzõ? Hát legyek. De legalább ésszel gondolkozom, nem a seggemmel. Az fáj nektek és neked ennyire, hogy valaki máshogy dönt a SAJÁT életérõl? Én sem támogatom az abortuszt. De van, hogy így kell dönteni. És kész. Nem én vagyok az elsõ és nem is az utolsó!
Nem mártírkodok, te szerencsétlen, csak leírtam a véleményemet.Amúgy pontosítok , mert már 2 gyerekem van.És igen fasza vagyok, mert én is 18 voltam az elsõnél, semmi támogatás, csak az apuka meg én.Választhattam volna a könnyebb megoldást, de én nem vagyok ilyen.És Jé, boldog vagyok, van kiért élnem és elértem amit akartam, mert azért ha valaki nagyon akar valamit, azt el tudja érni.Úgyhogy te nekem ne akard megmondani a tutit.Mert te szar ember vagy, aki megfutamodik, és szart se tud az életrõl, de ossza az észt.Tudod mit, kívánom hogy legyen emlékezetes számodra az abortusz napja!Ha te így, akkor ne várj kedves megjegyzést.
Idióta, önzõ állat!!!
A kérdező hozzászólása: Arra meg én nem lennék képes. Add örökbe te! Ne okoskodjatok már itt nekem -.-" Tudom, hogy mit csinálok!!! Szüljél le 18 évesen! Én pl. dohányzom is! Így biztos nem szülök gyereket! Arról nem is beszélve, hogy az nem csak annyi, hogy potty, kiesik aztán kész! Na jól van, menjetek aludni már!
"Jobb lenne, ha elvennék tõlem, mert nem tudok vele mit csinálni? " nem, az lenne a legjobb, ha megszülnéd és örökbe adnád...
Elnézést a hibákért, (egyeztetési és kimaradt betû, stb.) telefonon pötyögök, könnyen félremegy a betû és a kis ablakban nem áttekinthetõ...
Érdekes, hogy amikor vki elveteti a gyerekét akkor az abortusz ellenzõk esnek neki szélsõségesen, ha meg vki fiatalon, vagy nem a legjobb körülmények közt tartja meg, vagy gondolkozik a megtartáson, akkor meg azért esnek neki az embernek. Gyakran csak a másik elítélése, szapulása az érdekes, nem a segítségadás, empátia... Én az abortuszom Iatt próbálok mindenkit rádöbbenteni az abortusz poklára, már akiknél látom a bizonytalanságot, az esélyt a megtartásra. De nem esem neki senkinek durván, ismeretlenül... Ha kell, pont azt védem meg, aki megteszi, mert a körülmények miatt nem tudja bevállalni, bármennyire is fáj a szíve. Elég büntetés ez, nem kell nekünk is bíráskodni felette...
A kérdező hozzászólása: Na jó, most lett végképp elegem ebbõl. És ha dugni akarok mi van? Azt, hogy mennyire fog ez érdekelni, majd utána tudom meg! Ti mind-mind annyir lelkiismeretes emberek vagytok, látom! De inkább a nap, mint nap elkövetett bûneitekkel foglalkozzatok, ne azzal, hogy én mikor akarok dugni vagy strandolni! Azt kérdeztem, hogy mikortól lehet, mert érdekel! Ti meg már egybõl a fejemhez vágjátok, hogy csak ez érdekel! Rohadtul nem tudnám megtartani a gyereket, ha éltrõl van szó, ha nem. Akkor meg nem tök mindegy? Ezentúl mindig védekezni fogok, sosem követem el ezt a hibát újra. De most már hiába rinyálok ezen! Bunkó parasztok vagytok! Ennyi!
Mindenféle kioktatás nélkül én csak egyszerûen le vagyok döbbenve, hogy valakinek ebben a szomorú helyzetben, amit egy gyermek meggyilkolása hordoz magával, a fantáziája a szex és a strand körül jár. Az illetõ vagy ennyire erõsen hárít, vagy ennyire éretlen személyiség.
Nem vagyok az érdekképviselete, egyszerûen ember vagyok. Attól neki nem lesz jobb, hogy valaki letorkolja. Inkább szégyelld magad, hogy ilyen stílusban válaszolsz. Nem mindenki egyforma, nem lehet mindenki olyan tökéletes, mint te. Ráadásul, ahogy olvastam, te is elkövetted ezt a hibát, és szerintem benned megfordultak hasonló kérdések...
A kérdező hozzászólása: Azért itt tettem fel a kérdést, mert orvossal majd csak egy hét múlva találkozom újra. Egyébként a szexuális életbe nem csak maga az aktus tartozik bele. Én a kérdésnél arra szerettem volna helyezni a hangsúlyt, hogy ugyanúgy kell utána eljárni, mint a kaparásos eljárásnál. Bocsánat, ha valakinek a lelkivilágát ezzel felbolygattam. Nem tehetek róla, engem ez érdekel.
"Inkább utánajárok mindennek, minthogy még egy végzetes hibát elkövessek. " Sajnálom, de az abortusz lesz majd a végzetes hiba:-( Kár, hogy nem jársz jobban utána, mi jön majd azután-nemcsak tested van, lelked is. Még egyszer, sajnállak, kitartást kívánok, és próbáld meg távolról nézni a helyzeted, hátha van más út az ab-on kívül.
Engem csak az érdekel, hogy ezt a kérdést miért nem mered szemtõl szembe az orvosnak föltenni?! Miért kell egy kétes szakmaiságú, névtelen fórumra jönni?
Itt nem azzal van a gond, hogy megkérdezted és érdekel. Maga a kérdés hangzik úgy, hogy "na ha végeztem ezzel az izével mikor szexelhetünk újra" ... Sajnos ez azt tükrözi, mintha nem is éreznéd a súlyát annak ami következik. Nem kell megvetni senkit én értem miért álltak így neked és ha külsõként olvasnád vissza magadat Te is értenéd. Mert nem azzal kezdted a dolgot, hogy abortusz után fürödhetek kádba vagy más egészségügyi dolgot hoztál szóba, hanem mikor telik le ez a marhaság és mehetek újra szórakozni a többiekkel. De a kérdésedre válaszolva abortusz után ugyanúgy lesz vérzésed napokig és utána 6 hét szex tilalom van. De ezeket az orvosok úgyis elmondják. Csak ne így kérdezz rá mint itt mert elhiheted nem lesz szép bánásmódban részed. Én csak kívánom, hogy jól viseld csak ezek után több felelõsséggel de ezekkel a szent szavakkal úgyis ellátnak rendesen! Kitartást!
A kérdező hozzászólása: Egyébként én nem kefélek vagy hempergek a párommal, hanem szeretkezem vele. Ez a hangnem pedig meglehetõsen sértõ. Nem kritikát kértem azzal kapcsolatban, hogy milyen a felfogásom vagy a nemi életem, hanem tisztába szeretnék lenni azzal, amivel nem vagyok jelenleg, mivel ennyi baj bõven elég nekem. Ezeket a mondatokat sokkal szebben is meg lehetett volna fogalmazni, és sokkal jobban szíven vág ez a hangnem és stílus, mint maga a tény. Pedig szeretem a gyerekeket. Azt hiszem kellõképpen érett a felfogásom ahhoz, hogy feltudjam ezt a dolgot dolgozni. Azt pedig végképp nem értem, hogy miért kell azért bántani valakit, mert nem akkora bunkó tahó, mint ti. Ha az érdekképviseletem akar lenni, hát had legyen! Joga van hozzá! De õ tud emberi hangnemben beszélni! Nektek kéne inkább szégyelni magatokat!
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszolók! Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Mivel nekem még nem volt ilyesmivel dolgom, nem tudom, hogy mennyi kedvem lesz utána bármihez is, de magas a libidóm, ezért kérdeztem. És igenis felfogom ennek a súlyát, tudom, hogy egy pici életrõl van szó, azt is tudom, hogy milyen rossz dolog az abortusz. Még a szót sem szeretem. Nem tudom miért kell azért megkövezni, mert nem úgy próbálom felfogni a dolgokat, mintha halálos bûnt követnék el, hanem igenis próbálok a jövõbe tekinteni. Természetesen megértintett a dolog, és ahogy közeleg a nap még jobban meg fog. De nem hiszem, hogy az jobb, ha mindennap ezen pityergek, visszacsinálni nem lehet. Pontosabban csak így lehet. Úgy vélem, hogy teljesen normális dolog, hogy kíváncsi vagyok ilyesmire. Például nem csak a strandra gondoltam (olvasható is), hanem a kádban fürdésre. Inkább utánajárok mindennek, minthogy még egy végzetes hibát elkövessek. Azt hiszem ez teljesen normális. Én szeptembertõl megyek vissza tanulni és úgy gondolom, hogyha csak ülök a szobámban addig és csak arra gondolok, hogy mi történt, az nem segít. A konklúziót levontam, sajnos csak a saját káromon tanultam. Röviden ennyi.
a doki a kórházbaqn mindent el fog mondani, ha kifelejt valamit kérdezd meg bátran:)
6 hétig. A tagitas az fájdalmas lesz.
6 hét. Szerintem a strandot is felejtsd el egy ideig.
Nyugodj meg kérdezõ, itt sok az abortuszellenes sajnos. Na mind1 a kérdésedre a válasz: 6 hét szextilalom van és addig kerüld a strandot is, kádban fürcsizhetsz nyugodtan. Kitartást, aztán védekezz ;) pacsi ;)
undorító, hogy milyen emberek vannak..., hánynom kell, és még egy ilyen izé nevezi magát érettnek, te beszélsz érettségrõl, én 20 évesen jobban tudok kezelni egy ilyen helyzetet, mint te, mégis hogy jössz ahhoz, leszóld a kérdezõt? az õ élete, az õ dolga, hogy mit kezd vele és mégis melyik a jobb, ha most elveteti, vagy megszüli és depresszióból megöli vagy elhanyagolja? akkor sötét paraszt vagy, hogy ebbe bele se gondolsz?
Ugyan már! Attól, hogy súlyosan hibázott éretlen fejjel, majd, nehéz döntést hoztak és nem fog hónapokra bezárkózni, a kánikulában hûsölni menne, vagy fürdene, képes még a párjával szexualitásban gondolkozni, nem jelenti azt, hogy lelketlen, szívtelen dög. (vagy bûneit megbánva fogadna már cölibátust, többet ne is merjen testi szerelemre gondolni? Csak érdeklõdött normálisan, nem azt mondta, hogy 2 napja történt, nem bírnak már magukkal és nem érdekli mi történt...) Attól, hogy próbál utána is talpon maradni, normális életet folytatni, nem belebolondulni az önmardosásba, depresszióba, attól még nagyon fájhat neki. Az írásai alapján sem azt éreztem, hogy félvállról venné. Racionális fejjel meghozták a döntést, tartania kell magát... (Csak az itteni ismeretlenül elítélõk kihozták a sodrából és keményebben fogalmazott már.) Én abortusz után 1 nappal a gyerekeimmel medveparkoztunk, lovakat néztünk. Mennie kell tovább az életnek, ha belül vérzik is az ember... (
A kérdező hozzászólása: Ki a sz*rt érdekel a ti véleményetek? Eddig tûrtem, hogy csak így vélemény alkottok rólam, anélkül, hogy ismernétek, pusztán egy ártatlan kérdés folytán. Most meguntam. Hogy jöttök ti ahhoz, hogy bármit is mondjatok rólam? Nektek nincs lelkiismeretetek! Remélem majd valaki megköpköd titeket mindennap azokért a bûnökért, amikrõl nem is tehettek! Az fáj nektek ennyire, hogy próbálok nem megtörni? Az, hogy nem zuhanok magamba egy olyan dolog miatt, amit már nem tudok visszafordítani? Hogy látom, hogy van élet utána is? Nektek nincs szívetek, mert nem bírjátok felfogni ép ésszel, hogy van, aki másként gondolkodik, mint ti! Az, hogy ti hogy beszéltek rólam, az milyen sebeket okoz bennem, már nem is számít? Jaj, persze, az empátia manapság már ismeretlen fogalom. Foglalkozzatok azzal az embrióval, aminek nem is fáj ez az egész. Ez nekem fog fájni, nem a magzatnak, nem a páromnak, nem nektek, hanem nekem!!!!!! Fogalmatok sincs arról, hogy én mit érzek! Nem is ismertek. Esküszüm, ha tehetném már rég töröltem volna ezt az egészet, de még nem jöttem rá, hogy lehet-e. Menjetek, foglalkozzatok a saját dolgotokkal, vagy üljetek ki az utcára és minden arrajáró emberrõl alkossatok véleményt, nektek úgyis csak az megy! Minden jót!
abortusz kérdés és alatta ott egy kismama egy 4D ultrahang reklámmal...enyhén ízléstelennek találom...
Ennek a csajnak nemcsak lelkiismerete, de szíve sincsen. Nem lennék a párja helyében.
Felesleges bármit is mondani elég annyit, hogy akinek Isten nem adott ember nem adhat!!!!!! Vannak emberek akiknek nincs lelkiismerete nem kell vele foglalkozni úgyse lesz neki soha!
A kérdező hozzászólása: És most akkor essek hanyatt? Azt gondolod, hogy nem néztem utána ennek? De úgyis meg fog halni, hát nem érted? Akkor nem tök mindegy? Istenem, akkora fogyatékkal élõk vagytok, komolyan mondom... Leszarom a véleményetek mostmár :D Röhej az egész... Nehogy már az legyen egy vadidegen számára baj, hogy érdekel, mikor kerülhet idegen dolog a hüvelyembe... -.-" Fú... Idióták... Azok vagytok -.-"
Csak tudd, hogy mit kezelsz ilyen lazán: http://www.youtube.com/watch?v=WbtI1LsbiIQ
A kérdező hozzászólása: Igen, valószínûleg lehet gyerekem és nem lesz ebbõl gondom késõbb. Az éretlenség meg nem ezen múlik. Bocsánat, hogy én ezt lazábban tudom kezelni, mint mások. De már kicsit elegem van abból, hogy úgy alkottok rólam véleményt, hogy nem is ismertek. Ez az éretlenség!
Még benne sem vagy, addig hogyan akarsz túllépni? Én megértem, hogy ez egy nagyon rossz érzés, de ez is egy halál, mert a babád meg fog halni! A halált pedig illik elgyászolni akkor is, ha az némi fájdalommal jár. Az éretlenséged nem kétséges, és itt nem a bûnön, vagy a bûnösségen van a hangsúly!!! Hanem jó érzésrõl. Ha egy ilyen szomorú döntést vállalok, akkor nem az az elsõ kérdésem, hogy mikor szexelhetek leghamarabb, hanem az, hogy kedves doktor úr/nõ, ugye lehet még gyerekem akkor is, amikor szeretném?
A kérdező hozzászólása: Pont azért nem kérdeztem meg, mert nem akartam ezzel kezdeni. Utána néztem neten, ahol nõgyógyászok válaszolnak és többféle válasz volt. Úgy gondoltam, hogyha valaki átesett már ilyesmin, akkor biztos tisztába van a dolgokkal. Érdekes a felfogásom, az biztos. És nem hiszem, hogy ez majd valamikoris visszaüt, mert sokkal jobb így a magzatnak is, és nekem is. Láttátok már, hogy hány nõ becsavarodik, miután örökbeadja a gyermekét? Elrabolja, megöli a nevelõszülõket, diliházba kerül stb. Én erre nem lennék képes. Túl kell lépni rajta. Az már egyéniség dolga, hogy ez mennyire bánt, zavar valakit. Nem mondom, hogy jól alszom éjjel, mert óránként felébredek, de nincsenek rémálmaim, mert a lehetõ leghelyesebb döntést hoztam. Ha a továbbiakban is ezen járna FOLYAMATOSAN az agyam, az okozna bennem is maradandó károkat. Sosem fogom elfelejteni. Sosem. Nem is mondom, hogy nem gondolok rá, persze, hogy gondolok. De az sem megöldás, ha marcangolom magam. Sõt. Csak rosszabb. A családom és a párom mellettem áll. Én pedig próbálok a jövõbe tekinteni. Sz*r dolog az abortusz. De vannak ennél sokkal rosszabb dolgok is. Mikor már megszületett kiscicákat folytanak meg, mert túl sokan vannak, az nem bûn? Azoknak fáj is. Az egészet érzik. Azon nem kéne háborogni? Dehogynem. Telefonba egyébként fõleg nem fogok ilyen témáról beszélni senkivel. Egy hét múlva találkozom orvosssal. De azoknak, akik normális, tisztességes és nem sértõ válaszokat adtak, azoknak nagyon köszönöm. Egyébként alapjáraton és sem támogatom az abortuszt, de van amikor szükség van rá. Anyukámmal és az öcsémmel élek. A havi bevételünk 50ezer forint összesen. Tanulni fogok még. Éretlen vagyok egy gyermek felneveléséhez. Nem értem miért nem lehet a kérdés lényegét felfogni.
Minden nap ezen pityeregsz? Én hetekig nem bírtam enni, rémálmaim voltak a mûtétig, rettegtem, bánkódtam, és gyûlöltem magam, hogy olyan felelõtlen voltam a pasimmal együtt, hogy életre hívtunk valakit, akit most eltávolítok az útból. Strand, szex? eszembe se jutott, pedig fényes május vége volt, emlékszem. Érdekes egy felfogásod van, tudod? Te vagy nagyon hárítasz, vagy nem fogod fel az érzelmi, erkölcsi súlyát a dolognak. Késõbb fog ez még nagyon visszaütni, mikor majd tudatosan vállalsz gyereket. Attól félek, akkor fogsz gyászolni, pedig most kéne. De mindegy, te tudod. És ne itt tájékozódj, hanem vedd a kezedbe a telefont és hívd föl az orvost. De a net is rogyásig van online-nõgyógyászokkal. A védõnõtõl is megkérdezhetted volna a családvédelmis viziten!
Nyugodj meg kérdezõ, itt sok az abortuszellenes sajnos. Na mind1 a kérdésedre a válasz: 6 hét szextilalom van és addig kerüld a strandot is, kádban fürcsizhetsz nyugodtan. Kitartást, aztán védekezz ;) pacsi ;) Kádban nem fürcsizhet "nyugodtan", mert arra ugyanaz vonatkozik mint a strandra. Volt abortuszom és ÉN kinyitottam a számat és rendesen tájékozhattak. És nem laikus hülye p.csák, hanem ORVOSOK. Pacsi:)
6 hét.

Abortusz után vissza kell menni az orvoshoz és ha igen, akkor mennyi időre?

Kérdeztem a n?véreket és ?k azt mondták,hogy 2hétre terhességi tesztet kell csinálni,de a kérdésemre nem válaszoltak.

Legjobb válasz: Sajnálom, hogy át kellett élned! Akár mi is volt az oka. Mindegy, hogy elhalt terhesség miatt vagy nem kívánt terhesség miatt volt az abortusz, akkor is 6 hétre rá el kell menni kontrollra. Addig vérezgethetsz is. Sok erõt kívánok a lelki felépüléshez!

Sajnálom, hogy át kellett élned! Akár mi is volt az oka. Mindegy, hogy elhalt terhesség miatt vagy nem kívánt terhesség miatt volt az abortusz, akkor is 6 hétre rá el kell menni kontrollra. Addig vérezgethetsz is. Sok erõt kívánok a lelki felépüléshez!
Nálunk négy hét után kell visszamenni.
Nekem 3 hetet mondtak, de én is csak most voltam 5 hét után, mert közben megjött, pont amelyik héten akartam menni orvoshoz, szóval még egy hetet vártam. Tesztet nem csináltam, mielõtt kiengedtek a kórházból vettek vért, mûtét után is, szóval folyamatosan nyomon követték a hormonszintemet, és csökkent. Amúgy nekem kontrollon ultrahangot csinált, meg megvizsgált kézzel, ennyi volt, meg megkérdezte minden rendben van-e.
Nekem elhalt terhességet fejeztek be mûtéttel, és egy hónapot mondott a doki, hogy menjek vissza. Pont egy hónapra rá megjött, úgyhogy még jó, hogy nem jelentkeztem be. Nálam nincs semmi probléma, kb. 6 hétre rá fogok menni a dokihoz.

Előfordult már, hogy 1v.2 abortusz után teherbe estetek? Mennyi idővel utána lettetek terhesek?

Legjobb válasz: Nekem 1 volt sajnos,4 éve,és amikor a férjemmel elkezdtünk próbálkozni,3 hónap!! múlva pozitív lett a teszt. Az abortusz és a terhesség között 3,5 év telt el

Nekem 1 volt sajnos, 4 éve, és amikor a férjemmel elkezdtünk próbálkozni, 3 hónap!! múlva pozitív lett a teszt. Az abortusz és a terhesség között 3, 5 év telt el
Velem elõfordult 1 után.Kb egy évre rá. S az a baba megszületett, kis súllyal de imádjuk:)
Sógornõmnek holnapután lesz kb az 5. abortusza, elõtte 2, 5éve szült és elõtte max 1évvel is volt abortusza...
1 abortuszom volt...rá 3 hónapra ismét terhes lettem...

Akinek volt már abortusza utána amikor akarták már a babát mennyi idővel jött össze? 1 hónapja próbálkozunk, de szerintem meg fog jönni! Nehéz abortusz után teherbeesni?

Legjobb válasz: Sokan azt mondják, hogy könnyebb. Nekem decemberben volt és március végén estem teherbe. Ne add fel, ha most nem is sikerült; biztos lesz baba.

Sokan azt mondják, hogy könnyebb. Nekem decemberben volt és március végén estem teherbe. Ne add fel, ha most nem is sikerült; biztos lesz baba.
Szia Barátnõmnek elment a baba és a következõ hónapban összejött.De nekik a doki modta hogy huzzanak bele mert ilyenkor tombolak a hormonok és könnyebb teherbe esni nekik sikerült már majdnem 5 éves a baba.
Nekem decemberben volt es majusban sikerult a baba, januar ota probalkoztunk. Nallam az volt a gond, hogy nagyon rendszertelen lett a ciklusom es januar, februarban szerintem nem is volt pe-m, meg nem allt keszen a testem egy ujabb terhessegre. De van akinek sokkal hamarabb sikerul, ugyhogy fel a fejjel, jonni fog a baba amikor keszen allsz testileg.
Szia. 1 hónap még nem sok. Szerintem semmivel sem nehezebb abortusz után teherbe esni. Sok szerencsét :)
Szia! Nekem 2000 év végén volt egy ab, ugyanis nem tudtam, h terhes vagyok, és kemény gyógyszereket szedtem, így a placenta sérülése miatt a 9. héten meg kellett szakítani a terhességet mûvi úton.Annyira nem fordultam be, mert korai lett volna, de amikor 2 év múlva már akartunk babát, nem jött, és nem jött, már mindenhol voltunk, ilyen olyan központokban, sehol nem találtak semmit, de a baba mégsem jött, majd csak 2006-ban, szóval nekem ab után 6 évre lett baba, 4 év intenzív babagyártás után.

Abortusz után mennyi idővel ajánlott a masszázs?

Legjobb válasz: Tudtommal a post-operatív idõszak hat hét. Én addig még foghúzás után se vállalok senkit.

Tudtommal a post-operatív idõszak hat hét. Én addig még foghúzás után se vállalok senkit.
A kérdező hozzászólása: simitani és dörzsölni sem lehet?vagy csak gyúrni nem, , ?
Alapszabály: mûtét elõtt és után a kezelõorvos engedélyével! Minden eset egyedi, az orvosé a felelõsség.
Egyébként ha masszázzsal foglalkozol, akkor alapvetõ tudnivaló, hogy a dörzsölés legalább olyan intenzív beavatkozás, mint a gyúrás, sõt. Ha rendesen csinálják. Amúgy meg minek? Simító masszázs (nem mélysimítás!) sok esetben adható, amikor más nem, de már ennek a hatására is fokozódhat a keringés, ami nem biztos, hogy elõnyös. Tehát GOTO 10. (Az elõzõ vagyok.)

Abortusz után mennyi időnek kell eltellenie, hogy valaki újra intenzíven sportolhasson?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is missed ab-volt és én elég sokat vártam az intenzív sporttal.6 hetes kontroll után kezdtem az edzést de pár hétig csak lazábban.(lelkileg voltam ki nagyon:() (Én kézilabdázom) A barátnõm a mûtét után 1 héttel már rendesen edzett( nem szerett volna, ha kiderül, hogy elvetette a babáját). Nem lett baja neki sem. Szerintem a mozgást elkezdheted a mûtét után 1-2 héttel. De ez csak az én vélemyényem. Minden jót neked!

Szia! Nekem is missed ab-volt és én elég sokat vártam az intenzív sporttal.6 hetes kontroll után kezdtem az edzést de pár hétig csak lazábban.(lelkileg voltam ki nagyon:() (Én kézilabdázom) A barátnõm a mûtét után 1 héttel már rendesen edzett( nem szerett volna, ha kiderül, hogy elvetette a babáját). Nem lett baja neki sem. Szerintem a mozgást elkezdheted a mûtét után 1-2 héttel. De ez csak az én vélemyényem. Minden jót neked!
Nekem missed ab utén 3-4 hétet mondott nekem a doki. Az is számit, hogy milyen nagy volt a terhesség. Az enyém 10 hetes.
Nekem 2 hetet mondott a doki, utána mehetett a szex és a sport is. Semmi baj nem lett.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!