Találatok a következő kifejezésre: Abortusz után az (106 db)

Az abortusz után azonnal megszûnnek a terhességi tünetek?

És ha már szültem egy gyereket,akkor miben lesz más az egész? Sajnos védekezés mellett terhes lettem,nem tudjuk megtartani. Vérzik a szívem,de nincs más lehetõségünk,mint elvetetni. Most vagyok 5 hetes és nagyon hányingerem van,alig tudom ellátni az 5 hónapos kisfiam,az abortusz után el fog múlni egybõl a rosszullét? Nem kérek kioktatást,sem ócsárolást,épp elég a bajom... Köszönöm.

Legjobb válasz: Nem, mivel a kicsi halálával megszûnsz anya lenni, de a testednek kell pár nap amíg feldolgozza, hogy már nem növekszik benne semmi.

Nem, mivel a kicsi halálával megszûnsz anya lenni, de a testednek kell pár nap amíg feldolgozza, hogy már nem növekszik benne semmi.
17esnek van igazsága amit ír, az én orvosom is azt mondta, hogy itt a tabletta szedjem, de havonta menjek vissza, mert simán lehet, hogy terhes leszek mellette!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Engem sajnos errõl nem tájékoztatott az orvos, csak annyit mondott, hogy szünet nélkül szedjem... Úgy látszik most már mindegy, de egyébként sokat beszélgettünk és talán megtartjuk a babát... Csak baromi nehéz már most is, mert állandóan hányok, nem tudok rendesen foglalkozni a gyerekemmel :(
Pedig sajna a 3. hónapig nem lesz sokkal jobb :/
A hányingeres idõszakon lassan túlleszel. Nem mondom, az elsõ pár hónap baromi nehéz lesz, de gondolj bele, utána úgy összenõnek, hogy gyakorlatilag elszórakoztatják egymást, sokkal kevesebb "gond" lesz majd velük. Én drukkolok, hogy megtartsátok, én egyébként nem lettem terhes szoptatós tabi mellett (Cerazette volt, ha jól emlékszem), még szoptatás vége után is szedtem vagy 2 hónapig, csak mondta a doki, hogy úgy már nem jó. Szóval emiatt ne emészd magad, de egy abortusz után tuti emésztenéd magad, pláne, ha a kicsi fiadra néznél, eszedbe jutna, hogy alig lenne kisebb a másik, és az pokoli, hidd el. Hányingerre nem tudsz kérni valamit? Nekem a gyömbéres cuccok szoktak bejönni, meg a kicsit, de sokszor keksz vagy ilyesmi, hát nem a legegészségesebb, de az elején ki lehet bírni, ráérsz utána sok zöldséget enni :-) 2 gyerekes + pocaklakós
Ja, még annyit, hogy amikor a 2-at vártam, elég szarul voltam én is. Feküdtem az ágyon, a babó meg elkúszott-mászott a szobában :-) Szörnyû volt, de megérte, kiheverte, most meg le se lehet vakarni õket egymásról. :-)
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nem mostanában leszek jobban :S a fiammal kb. a 10.hétig voltam rosszul, de az még ennél is borzalmasabb volt, kórházban is feküdtem.. Emiatt is félek, hogyha bármi gond adódik, akkor mi lesz velünk?! A párom nem tud kihagyni egy hetet sem a m.helyén, mert az hatalmas kiesés nekünk így hitel mellett. Nagyi csak egy van, õ is 250 km-re innen és reggeltõl estig dolgozik... Nagyon nehéz ilyen szempontból, mert ha csak azt kéne néznünk, hogy fel tudunk-e nevelni még egyet, akkor a válasz igen, de nem csak ez a kérdés és sajnos nem mindenre van megoldás :( nagyon nehéz most, sírok is sokat, de most per pillanat úgy érzem, nem tudnék abortuszra menni...
Nekem az elsõ terhességem egy rettenet volt. Szinte végig kórház a végébe pedig a kisfiammal együtt majdnem belehaltunk. Utána komplikációk, szövõdmények, mûtétek sora, rokonok, barátok segítségére szorultunk. A szövõdmények miatt az orvosok azt mondták többé nem lehet természetes úton gyerekem, így nekünk is egy igencsak hasonló korkülönbséggel megfogant a második babánk....Mi nem védekeztünk, elhittük, hogy ennyi volt, egy az egy kisfiunk lesz, talán majd késõbb egy örökbefogadás... Nah de ez lett. A férjem õrjöngött és hallani sem akart arról, hogy megtartsuk. Azt mondta mi lesz, ha most nem lesz ilyen szerencsénk, ha ott maradok. Õ nem tudja még egyszer ezt végigcsinálni. Én is itt tettem fel a kérdésemet anno. Végül a sok támogató válasz megerõsített abban, hogy megtartsuk a kisbabát. Ma már ez olyan természetesnek tûnik, rá sem tudok gondolni, mi volt az a pillanat, amikor nem akartam õt...Még pocakban van egyébként. A terhességem pedig egészen idáig teljesen problémamentes volt... Szemben az elsõvel. Ezt a videót mindenképp nézd meg, semmi riogatás, csak egy bájos, reális, valós család :) Mi is igy reagáltunk, csak kis fáziskéséssel :) https://www.youtube.com/watch?v=yRqUTA6AegA
24-es emlékszem rád. Örülök, hogy eddig rendben vagytok, gondoltam rátok mostanában! Én is az elsõvel veszélyeztetett voltam, a másodikkal meg semmi gond nem volt, tényleg nem jósolható meg az egyik terhességbõl a másik.:-) 2 gyerekes, pocaklakós
Szia.:) Szerintem kizárólag a szívedre hallgass.:) Az a helyes, amit a szíved súg, a kétségbeesés rossz tanácsadó.:) Privátban elküdöm a számom, hívj fel.:)
Kérdezõ, Hogy döntöttetek?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Megtartjuk a babát :) ma voltam uh-on és már dobog a szíve, egybõl tudtam, hogy nem leszek képes megválni Tõle!
Isten áldjon érte! Sok erõt és boldogságot!
Nagyon-nagyon drukkolok és imádkozom, hogy most könnyebben tudd viselni a várandósságot, és utána is belerázódjatok a két gyerekességbe!!!! Örülök nektek!
Majd ha megtanul sétálni, könnybe fog lábadni a szemed(örömödben)!
Az a baj, hogy az anyukákat valahogy elfelejtik tájékoztatni egy fontos dologról. Hogy az orvosomat idézzem: a szoptatás mellett szedhetõ tabletta szart sem ér."
13as!! Kívánom neked h soha ne történjen ilyen veled. Könnyû másokat elítélni, leszolni úgy, h sz.rt sem tudsz az életérõl.
Rögtön megszûnik! Nekem ez a tapasztalatom.
Nem , még eltarthat napokig mire a szervezeted felfogja a külsõ beavatkozást.
A HCG-nek kell idö amig kiürül akár még 2-3 hétig is lehet pozitív a teszt. De valószinüleg javulni fog mert azért fokozatosan csökken a HCG szint ami a rosszulétekért is felelös.
A kérdező hozzászólása: Nem szûnök meg anya lenni, mivel van egy gyerekem... Többieknek köszönöm a választ!
Nem szûnik meg azonnal, ez az általános tapasztalat.
Amikor én voltam, akkor reggel 2X hánytam, majd útban a kórházhoz nem tudtam volna egyedul segítség nélkul eljutni, annyira rosszul voltam. 10-re kellett menni, délután 3-kor ébredtem fel, 4-kor elhagyhattam az epuletet. Azt már úgy, hogy akkor fizikai fájdalmat alig éreztem, reggel gorcsoltem, hányingerem volt, délután, a mutét után meg mintha meg sem tortént volna az egész. Persze itt a fizikai dolgokra gondolok, a lelki része más dolog.
Szia! Attol fugg, mennyi idos volt a magzat, amikor elvetetted. Ha korai stadiumban volt, akkor elvileg azonnal megszunnek a tunetek. Ekkor ugyanis teljesen kitisztitjak a mehedet, ugyhogy a hormon hamar kiurul a szervezetedbol. Nekem azonnal elmult a hanyinger, pisilesi inger, almossag stb. Ha kicsit elorehaladottabb a terhesseg, akkor 1-2 napba beletelik, de elmulik hamar.
Csak egy kérdésem lenne!Ha nem akartatok még tesót, akkor miért nem védekeztetek??? Most komolyan kérdezem!!
A kérdező hozzászólása: Tudsz olvasni? Akkor légyszi... olvasd már át még egyszer! Ha nem haragszol...
Akkor meg nem volt megfelelõ a védekezés! Ha valaki jól védekezik, nem lesz terhes! Hogy védekeztetek, áruld már el?!
A kérdező hozzászólása: Azt ne osszam meg veled, hogy milyen pózban fogant? Semmi közöd hozzá, már ne is haragudj. Normálisan védekeztünk, nem vétettünk hibát, az orvos szerint kevés volt a hormonmentes fog.gátló (mivel még szoptatok, ezért más szóba sem jöhet).
Dehogynem, az óvszer! Én is szoptatok, és szedem a tabit, de mellette óvszerrel is védekezünk, pont azért mert a tabi nem biztos ilyenkor!!
59%-os fórumtárs, minden esetben abortuszellenes vagyok, most is, de nem tök mindegy így, utólag, hogyan védekezett, vagy hogyan nem? Ha megkérdezed, akkor azt gondolod, megmarad a baba? Szerintem ennek most nincs itt helye. Kérdezõ, tudok esetleg valamiben segíteni, hogy más döntés szülessen?
13-as válaszoló, 2 gumit húzzál a párodra hogy nehogy szaporodjál!!
Nekem összesen annyi tünetem volt, hogy feszültek a melleim. Másnapra ez elmúlt. Rosszullétet nem tapasztaltam, sõt vérzésem is volt, ezért csak a 10. héten derült ki a terhesség.

Aki adott pénzt a dokinak abortusz után, az mennyit adott?

És persze mit mondott? Vagy milyen ez a helyzet? Nekem olyan fura, pedig gondoltam hogy meghálálom a kedvességét, a figyelmességét! Lelkileg támogatott és tudja hogy milyen nehéz az elhatározás , szóval hogy van ez? Akik abortuszellenesek kérem ne nyílvánítsák ki most véleményüket

Legjobb válasz: Rajtad múlik,hogy mennyit áldozol rá. Erre nincs szabály, ha meg lett volna ,,tarifája,, a dokinak, ugyis mondta volna.. Neked kell tudni hogy hogy állt a dolgokhoz stb . Persze csak ha mindenképp akarsz neki adni. Ha nem akarsz, ne adj.

Köszönöm a 0 pontot, de a missed ab tejesen más mint egy abortusz ilyen esetben!
Hát nekem nem jutna eszembe ilyenkor pénz adni.
Nekem is missed ab mûtétem volt (elhalt a terhességem 10 hetesen, pedig nagyon vártuk õt), mi 6000Ftot tettünk a borítékba, de nem fogadta el!!!Bár ez más szituáció, csak a mûtét ugyan az :(
Rajtad múlik, hogy mennyit áldozol rá. Erre nincs szabály, ha meg lett volna , , tarifája, , a dokinak, ugyis mondta volna.. Neked kell tudni hogy hogy állt a dolgokhoz stb . Persze csak ha mindenképp akarsz neki adni. Ha nem akarsz, ne adj.
De mit hálálsz meg ebben? Én nagyon furán néznék az orvos helyében.
Nem vagyok alapvetõen abortuszellenes, de az elgondolkodtató, ha egy orvos magzatgyilkosságért vagy "szövet eltávolítás", "beavatkozás", "mûtét" pénzt fogad el külön. Szerintem ebben az esetben sértõ a nõgyógyászra nézve is a hálapénz.
Nekem ugyan missed volr, de 20 000Ft-ot adtam... Rettegek, írtózok a kórháztól, mindent megtett, hogy a lehetõ legkíméletesebb legyen, s kitûnõ munkát végzett, semmi gondom, problémám nem volt utána. Nem lyukasztotta ki a méhem, rendben jöttem hamar. A 6 hetes kontrolon adtam oda, de azt a hálát összegszerûsíteni nem is lehet amit érzek. Én ha tehettem volna , még többet is adok.
Ne adj neki! Miért a temetkezési vállalkozónak adsz borcsit? vagy mi? Vagy a patológusnak? Hát elég morbid lenne ha megköszönnéd, hogy megölték a gyereket! Hidd el nem vagyok abortusz ellenes, de hálapénz ellenes nagyon! Még a szülésért se fogok pénzt adni, nem hogy ezért! Nem bántani akarlak, csak mondom, hogy az ilyen kedves, jószívû betegek miatt tartják a markukat ma az orvosok!
Ennyire hálás vagy?
A kérdező hozzászólása: A figyelmességét és kedvességét! Ja nem írtam hogy személyesen kértem meg hogy õ végezze a mûtétet! Ezért jön be!
mivel ez is egy beavatkozás, adnék anyagi helyzettõl függõen 10ezret mondjuk. Nekem pl. spirálom van, ha beleáll a babába, abortusz lesz. Van, amikor nincs más mód, súlyosan beteg babánál, elhalt babánál.
Már elõre tudom, hogy le fogtok pontozni, de ha megkérsz külön valakit és õ csak miattad mászik be, akkor igenis illik vmennyi pénzt adni. A másik verzió, hogy az osztályos orvos csinálja a kismûtétet, tehát, aki eleve soros lenne, nos neki nem kell adj és hozzá sem kell szólnod a mûtét után. Én mellékesen mindig adok, lehet, hogy túl rendes vagyok, de ehhez szoktam. Kedves válaszoló, akinek sajnos missed AB-je volt, én zöld kezet nyomtam és nem fogom azt mondani, hogy gáz vagy! Lehet én ennyit nem adtam volna, de ki tudja, abban a lelkiállapotban minden pénzt megért, hogy mielõbb szabadulj.
Ja igen és még annyi, hogy kb. 10E-t adnék én is sztem. 12-es voltam.
én nem pontozlak le , kedves elõzõ veled értek egyet.
10 000 Ft-ot adtam, ugyanezen okból, a figyelmesség miatt és amiatt, hogy elviselhetõbbé tette az amúgy elviselhetetlent... Az ilyen soha nem jó, de szerintem is illik.

Volt egy abortuszom kb 6 ével ezelőtt, most gyereket szeretnénk. Lehet az h abortusz után már nincs életképes petesejtem? Lehetséges ez?

Legjobb válasz: a petesejtek számának semmi köze az abortuszhoz. Ha valaki abortusz után nem tud teherbe esni, az többnyire azért fordulhat elõ, mert sérült a méh a beavatkozás alatt, esetleg volt valami komplikáció, gyulladás, vagy nem megfelelõ a méhnyálkahártya. Meg ugye az összes többi probléma bármelyike fennállhat, ugyanúgy, mint az abortuszon nem átesett nõknél.

a petesejtek számának semmi köze az abortuszhoz. Ha valaki abortusz után nem tud teherbe esni, az többnyire azért fordulhat elõ, mert sérült a méh a beavatkozás alatt, esetleg volt valami komplikáció, gyulladás, vagy nem megfelelõ a méhnyálkahártya. Meg ugye az összes többi probléma bármelyike fennállhat, ugyanúgy, mint az abortuszon nem átesett nõknél.
Légyszíves mond meg nekem, hogy az abortusznak mi köze van a petesejtekhez!? Elõbb kicsit olvasd át a biológia könyved, mielõtt babát szeretnél!
Már miért ne lenne életképes petesejted? Nekem 3 abortuszom volt, aztán évekre rá 2 gyönyörû gyerekem is lett, minden nehézség nélkül sikerült teherbe esnem velük.
Barátnõm egy vakbél mûtét utáni gyulladás következtében "veszítette" el az egyik petefészkét. A vakbél mûtét után ennek semmi jele nem volt, de most 5 év után kiderült emiatt sorvadt el a jobb oldali petefészke. Lehet következménye az abortusznak, de ez azért ritka. Orvost kell megkérdezni, és õ megtudja mondani, hogy valóban nincs életképes petesejted, és hogy ez az abortusz következménye e.
Szerintem nem az abortusz miatt nem esel teherbe. Viszont az abortusz lelkileg hathat a hormonokra, ami miatt nem esel teherbe. Rendesen feldogoztad ezt az abortuszt? Nem kellene még egy kicsit beszélgetni róla valakivel? Véletlen egybe esés is lehet, hogy bár volt abortuszod, de egyáltalán semmi köze a mostani problémához. Számtalan eset van, hogy nem találnak orvosi indokot arra mért nem esik teherbe egy nõ. És olyan is van akinek megmondják, hogy nem lehet gyereke és elsõre összejön. Szerintem neked lelkileg kellene kicsit helyre rakni magad, mert ezért nem jön a baba.
A kérdező hozzászólása: lehet h igazad van.:(
barátnöm 1 abortusz után 1 petefészekkel és autoimmun betegen esett teherbe egészséges kisbabája van. Én makk egészséges vagyok nem volt ab.om mégsem estem 2évig teherbe és amikor sikerült elvetéltem. szerintem megbántad az elsö elvetetését és görcsösen akarsz egy másikat.szerintem lelkileg engedd el öt már nem kapod vissza, ne haragudj h ezt ilyen nyersen leirom de amig nem rendezed magadban nem fog összejönni. Azért én sok sikert kivánok és hogy minél elöbb tedd tul magad rajta.Biztos nehéz döntés volt, de elöre nézz ne a multat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, ez a válasz tökéletesen megfelelõ volt az én számomra :)
jaj bocsi telóról irok és ezt nem ide akartam.mekkora marha vagyok.
A kérdező hozzászólása: mind a ketten voltunk már kivizsgáláson! ciztá kizárva pajzsmirigy rendben, hormonjaim, hát a mentsrum 3034 napos szokott lenni.e hónapi menstrum elso nap rózsaszines, másnap egy kevés vér, és harmadiknap már semmi, amugy 4 napos szokott lenni!
A kérdező hozzászólása: abortusz után sem volt komplikációm, és most semm volt a vizsgálatoknál semmi rendelenesség.
Kismillió oka lehet a sikertelenségnek, pl részedrõl ciszta, hormonprobléma, pajzsmirigy, stressz, vagy a férfinak van bármi gondja, ami szintén 1000féle lehet. Mióta próbálkoztok? Ha régóta, el kell menni teljes kivizsgálásra, mindkettõtöknek.
A kérdező hozzászólása: egy éve kb.
De az ott és akkor kiderül abortusznál, de minimum pár héttel utána, ha valami nincs rendben.
A kérdező hozzászólása: de kérlek nyugtasatok meg tehát ha egyszer sikerült terhesnek lennem, egy kis kezelésel ujra az lehetek :
mióta próbálkoztok?
A kérdező hozzászólása: nem tudom azért gondoltam, h megzavarhatta e a hormonjaimat vagy ilyesmi, végülis sok olyan van aki abortusz után nem esett teherbe soha többet!
A kérdező hozzászólása: mert nekem eddig még nem voltunk dokinál, de sem nálam sem a páromnál nincs probléma!nem értem miért nem sikerült még!:(
utolsó 3 válaszoló vok (mostmár 4) meg annyi hogy azt se beszéld be magadnak hogy eldobtál egyet és most ez a büntetésed érte.mert ez nem igaz. A lehetö legjobban próbálja mindenki alakitani az életét, és a legjobb döntéseket hozni.és bizz abban hogy jol döntesz.mert minden tölünk telhetöt megteszünk, hogy az adott körülményeknek megfelelöen, a helyes utat válasszuk.Csak elöre nézz most az a fontos! Befejezéssképp még annyi hogy egy átjárhatósági vizsgálat nem árt ha még nem volt.

Lehet abortusz után még egy kapcsolatból valami, ha az abortuszt csak egyik fél akarta? Lehetséges, hogy ekkora tragédia után még mindig, fogjuk egymás kezét és szeretjük egymást? Lehet ebből a kapcsolatból még "IGAZI"kapcsolat?

33 éves n? vagyok,másfél éve meismerkedtem egy26 éves sráccal.Tudom a korkülönbség.Az els? pillanattól szerelem volt, olyan mintha ezer éve ismernénk egymást.Órák hosszat tudunk beszélgetni a mai napig is, szellemileg és lelkileg teljesen egy hullámhosszon vagyunk.Nem éreztem soha, h fiatalabb lenne nálam.Szerelem és barátság egyben.Az ismerettségünket követ? hatodik hónapban terhes lettem, mivel a fogamzásgátló hatását elnyomta egy er?s antibiotikum.Els? reakcióm pánik,aztán már szerettem volna.A párom egy hónapig hezitált mi legyen, végül abortuszt választotta.Végigcsinált velem mindent, nekem pokol volt az egész,persze neki is.Hónapokig csak sirdogáltunk, hol ?,hol én.Próbáltunk szétválni,ismerkedni másokkal,de egyikünknek sem ment, megy..beláttuk nagyon szeretjük egymást még mindig, de félünk is egymástól.Párom azt mondja ezerszer megbánta döntését, mi lett volna ha..Azóta sem ?,sem én nem tudunk gyerekre nézni,mindketten a fájdalmunkat látjuk bennük.Õ attól fél h soha nem lesz jó apa( persze neki van egy alkoholista apja) én meg attól h ez az egész borzalom egy életre megmérgezte a kapcsolatunkat,lelkünket és nekünk már közös gyermekünk soha nem lesz.

Legjobb válasz: Ha szereted õt, akkor lehet, hogy jó lesz még. Sokszor ilyenkor az a baj, hogy a nõ megutálja a férfit, mert miatta kellett megölni a babát, de ez nálatok nem történt meg. Rendbe lehet ezt hozni :) Azt, hogy egy gyereket be mertek-e vállalni, az rajtatok áll, de hiába lesz még 5 gyereketek, 1 akkor is mindig hiányozni fog. Ezt sosem fogjátok tudni teljesen magatok mögött hagyni. Ha érdekel, akkor olvasd végig azoknak a nõknek az írásait itt, akiknek abortuszuk volt, ez évek alatt sem gyógyul be sokszor.

Ha szereted õt, akkor lehet, hogy jó lesz még. Sokszor ilyenkor az a baj, hogy a nõ megutálja a férfit, mert miatta kellett megölni a babát, de ez nálatok nem történt meg. Rendbe lehet ezt hozni :) Azt, hogy egy gyereket be mertek-e vállalni, az rajtatok áll, de hiába lesz még 5 gyereketek, 1 akkor is mindig hiányozni fog. Ezt sosem fogjátok tudni teljesen magatok mögött hagyni. Ha érdekel, akkor olvasd végig azoknak a nõknek az írásait itt, akiknek abortuszuk volt, ez évek alatt sem gyógyul be sokszor.
Szia! Jajj ugyan :) Az idõ minden sebet begyógyít. Ha így döntöttetek annak oka volt. Te is meg fogod neki bocsátani, és õ is meg fog bocsátani magának. Nincs miért szégyenkeznetek vagy okolnotok magatokat. Ha tudnátok hány ember jár így rajtatok kívül. Szeressétek egymást és legyetek boldogok :)
Lehet még jó a kapcsolat...egyértelmü ilyenkor kell egymásra támaszkodnotok és segítenetek egymást.És persze ha nem mondogatod neki , h miattad vetettem el a gyereket stb.stb De ha mind a ketten szeretitek egymást akkor egyértelmû , hogy rendbe lehet hozni.Sok szerencsét és remélem , hogy boldogok lesztek....
az volt a baja, hogy túl fiatal. amint eléri azt a kort h késznek érzi magát a gyerekvállalásra akkor már nemfogja úgyérezni h rossz apa lesz.
Figyelj azért ne legyen téves gondolatod. Azt hogy megszülöd-e a gyereket, te döntöd el. Ha õ nem akarja akkor legfeljebb nem lesz veled. De ha a gyerek a fontosabb akkor ez nem számít. Szóval te is úgy döntöttél hogy elveteted nem csak õ. Õ nem nagyon tehet errõl, mivel neked kell figyelni a tabletta szedésére, és köztudott dolog hogy az antibiotikum gyengíti. Nem neki kell ellenõrizni hogy helyesen szeded-e. És hát az gondolom tiszta volt hogy õ (még) nem akar gyereket mert hát akkor nem védekeztetek volna. Szóval persze hogy normális lehet még a kapcsolat csak elõször azt kell tudatosítanod hogy õ nem bûnös (te sem...) mert sok nõ hibáztatja a párját.

Abortusz utan fajhat az egyutlet? Az orvosom aszt monta 10 napig nem lehet szexelni. Utana fajdalmas lesz szerintetek?

Legjobb válasz: csak 10 napig? Én legalább egy hónapot kihagynék. nekem egy ksiebb kezeléssel (méhszájseb fagyasztás) ki kellett ahgyni a 6 hetet ugy mitn szülés után is. Én ugy tudom abortusz után is kell vánrni.

csak 10 napig? Én legalább egy hónapot kihagynék. nekem egy ksiebb kezeléssel (méhszájseb fagyasztás) ki kellett ahgyni a 6 hetet ugy mitn szülés után is. Én ugy tudom abortusz után is kell vánrni.
6 hetet tudok minden esetben. Kontrollra is akkor szokás visszamenni, s megbeszélni a védekezés módját. Egyébként nem fájdalmas a sex. Persze mi 6 hetet vártunk.
4-6 hétig nem szabad szexelni és utána nem fog fájni.
Hanyadik hétben volt az abortusz?
Addig várj a szex - el, amíg megtanulsz helyesen írni. Akkor már nem fog.

Lindynette 20at irt fel az orvosom abortusz után ami egészségügyi okok miatt történt azt mondta h a menstruációm után kezdjem el szedni így is tettem de a tájékoztatón az áll h az első napjától kell. ez okozhat gondot? Mikortól leszek így védett?

Legjobb válasz: Abortusz után 6 hétig tilos a szex. Szerintem a dokid h.lye volt, mert minden f.gátlót a mensi 1. napján kell kezdeni. Ha akár 1 hónapig nem szedted a bogyót, akkor is. Ha már letelt a 6 hét, akkor is várj a következõ mensiig, nehogy megint kórházba kerülj.

Abortusz után 6 hétig tilos a szex. Szerintem a dokid h.lye volt, mert minden f.gátlót a mensi 1. napján kell kezdeni. Ha akár 1 hónapig nem szedted a bogyót, akkor is. Ha már letelt a 6 hét, akkor is várj a következõ mensiig, nehogy megint kórházba kerülj.
mért okozna gondot. és nem baj hogy akkor kezdted szedni . igyis lehet meg ugyis. én nekem is azt mondta az orvos még anno ahogy neked mondta. és hát ahány gyogyszerbeszedése után irja a védettséget ugy leszel te is védett. 1-2 hét. szerintem
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm. kivártam a hat hetet meg is jött szerencsére és ma vettem be az elsõ bogyót.
A kérdező hozzászólása: a tájékoztatón nincs ilyenrõl írva de 2 hét után biztosan véd?
igen a 2 hét az biztos. nekem is ezt mondta a dokim de én kivárom az 1 hónapot, lehet hogy nem kéne de így leszek nyugodt...

Abortusz után kb. mikor várható az első mensi?

4 hete volt abortuszom, az intenzív vérzés 2 napig tartott, a barnás pecsételős vérzés csak 2 napja múlt el teljesen, tehát több, mint 3 hétig tartott. Most erősebb folyásom van, úgy, mint ahogy mensi előtt szokott lenni, és érzem a hasam. Lehet, hogy lassan megjön? Ilyen tájt kell megjönnie?

Legjobb válasz: Kedves elsõ!! SEMMI jogod a kérdezõt kritizálni, piszkálni lehet h muszáj volt ezt a döntést meghoznia, senki sem úgy születik h dús gazdag, palotája van meg stb... Nekem is volt egy abortuszom 16 évesen és hozzá teszem GYÓGYSZER mellett, de muszáj volt el vetetnem mert se én se a családom nem állt úgy h megtartsam, és nem sokkal az abortusz elött vesztettem el a barátom, de ez lényegtelen vissza a kérdezõhõz! Lehet h most el vetette a babáját de ez örök életén keresztül benne marad h mit csinált és azt is tudni fogja h miért csinálta és h a babának is jobb így!!! Késöbb biztos h lehet neki másik babája is akit mindennél jobban szeret majd, de mint nekem inkább a véleményedet nagyon magadba kéne tartani mert nem az akkora tahok véleményére volt kíváncsi amilyen te vagy hanebm azéra aki normális!!! Kérdezõ: Igen a tüneteid az arra utalnak h meg fog jönni, én mondjuk görcsöltem nagyon közte, de ki lehetett bírni!

Kedves elsõ!! SEMMI jogod a kérdezõt kritizálni, piszkálni lehet h muszáj volt ezt a döntést meghoznia, senki sem úgy születik h dús gazdag, palotája van meg stb... Nekem is volt egy abortuszom 16 évesen és hozzá teszem GYÓGYSZER mellett, de muszáj volt el vetetnem mert se én se a családom nem állt úgy h megtartsam, és nem sokkal az abortusz elött vesztettem el a barátom, de ez lényegtelen vissza a kérdezõhõz! Lehet h most el vetette a babáját de ez örök életén keresztül benne marad h mit csinált és azt is tudni fogja h miért csinálta és h a babának is jobb így!!! Késöbb biztos h lehet neki másik babája is akit mindennél jobban szeret majd, de mint nekem inkább a véleményedet nagyon magadba kéne tartani mert nem az akkora tahok véleményére volt kíváncsi amilyen te vagy hanebm azéra aki normális!!! Kérdezõ: Igen a tüneteid az arra utalnak h meg fog jönni, én mondjuk görcsöltem nagyon közte, de ki lehetett bírni!
Gusztustalan és undorító vagy elsõ válaszoló! Hányni tudnék az ilyen semmirekellõ válaszoktól. Lehetséges h menzi lesz de lassan úgyis menned kell a 6 hetes kontrollra ha addig nem jönne meg említsd meg az orvosnak!
Aztán honnét tudjátok, hogy miért volt abortusza? Nem kell egyszerre ítélni.. Ha meg nem tetszik valami, ne kattintsatok a kérdésre.
Akkor nem kell rákattintani. ;)
Ismered a körülményt, te agyoniskolázott elsõ válaszoló? Majd ha kiírja a kérdezõ, hogy "széttettem, nem gondolkodtam, nem kell a gyerek, még élni akarok!", majd akkor megoszthatod a véleményed, bár akkor sem lenne jogos az ilyen stílus. Ha meg kiderül, hogy missed ab volt, ill. beteg babát vetettet el, aki nagy eséllyel amúgy is halva született volna, vagy nem érte volna meg a következõ éjszakát sem, akkor meg majd nézhetsz bele a tükörbe és köphetsz nagyot... Írom ezt úgy, hogy én is abortuszellenes vagyok, ha nincs mögötte felelõs gondolkozás és racionalitás, csak felelõtlenség és önzés. De azért képes vagyok megválogatni a szavaimat, ha már itt vagyok. Tökre nem vagyok kíváncsi az ilyen ócska megnyilvánulásokra.
Igen valószínû most megjön. Az ilyenekkel meg ne foglalkozz, mint az elsõ. Ezek megkeseredett nõk, aki mindenki mást hibáztatnak a saját problémáikért.
4-6 héttel a mûtét után jön meg többnyire.Kontroll vizsgálaton nem voltál még?Kérdezd meg a dokidtól, hogy neki mi a tapasztalata. (Õszintén szólva, ha nekem kellene valami naprakész infó a mûvi vetélésrõl és innen akarok informálódni tuti a vetélés, missed ab kategóriába írnám, mert technikailag ugyanaz és ott legalább nem szid senki.Mondom ezt cirka 4 év gyakorizás után.)
na en csak annyit mondtam h senkit nem erdekel a kinja meg hogy szegyellje magat, ti meg itt minden rosszat kivantok nekem. es akkor en vagyok a fereg. :) gratulalok. az abortuszhoz is. (mivel nem kotod az orromra, gyanitom nem olyasmi amiben te vagy a szegeny aldozat, azzal nem titkoloznal)
ki a fenet erdekel? aggodj b*zmeg.
Most is életveszélyesen összevertek egy 2 éves kisfiút Hajdú-Bihar megyében a szülei, ez sokkal jobb, mi? Biztos nem egy tervezett baba volt szerencsétlen. Ha valaki nem akar gyereket, védekezzen, ha nem sikerül, akkor abortusz. Ennyi.
Ja, és már elég régóta fennvagyok itt, az évek során 2 olyan kérdéssel találkoztam, ahol úgy mentek abortuszra, mint egy buliba. Az azért nem olyan sok.
Azzal alapjában nincs semmi baj, hogy kommentelsz, szíved joga, de normális stílusban tedd, elvégre civilizált emberek vagyunk, bár ezen a honlapon többnyire nem ez látszik. Nézd meg az elsõ kommentedet. Nem akarlak ezzel piszkálni, így is elég off volt ebben a kérdésben, de nekem égne a fejem visszaolvasgatva az alpári hozzászólásaimat. Neked hogy esne, ha valaki így írna neked? Nem mosolyognál, az tuti. Minden jót a kérdezõnek is, és jobbulást!
milyen fura alszent vilag lett ez. itt van tobb no aki anyagi okokbol tobbnyire megoleti a gyereket (akarhogy szepited, ez tortenik), ezt siman elbirja a lelkuk, de hogy valaki beszol erte? hat ez csak egy szornyeteg lehet aki ilyet beszel! szegeny aldozat a no, akinek a lelket kimelni kell, semmikepp nem szabad kritizalni azert amit tett. de miert is nem? Mas embereknek, akik sokkal kevesbe sarosak valamiben sokkal lazabban beszoltok ti is. ez olyasmi mint hogy egyszer megkerdeztem egy amerikai katonatol aki irakban volt, hogy olt-e embert. Hat amilyen megsertodes kovetkezett! Hogy ilyet meg a legjobb baratai sem kerdeztek tiszteletbol! Nekem mar akkor is fura volt, hogy penzert elmenni oldokolni az nem problema, de beszelni rola???? Borzaszto! En vagyok a lelketlenseg mintapeldaja! (veletlenul sem aki embert olt...) O.o
nem erdekel ki mit gondol :) oda kommentelek ahova akarok. egyebkent fogadd meg a sajat tanacsod: ha nem tetszik amit irtam, ne olvasd. na ennyi.
Ha kiveri a biztosítékot, miért olvasol ilyeneket? Fölöslegesen ne idegeld magad, és ne irogass kommenteket, mert ritka nagy bunkónak tûnsz.
akiknek TENYLEG problema volt az eletukben es azert kellett az abortusz (nem azert mert nem volt kedvuk kotont huzni es utana gyereket nevelni) azoktol en kerek elnezest, nyilvan nem nekik kell magukra venni amit irtam. csak sok olyan kerdes van ezen az oldalon ami kiveri nalam a biztositekot. mikor ugy beszelnek az abortuszrol mint teljesen elfogadott vedekezesi forma ami nem egy nagy dolog. lehet lelketlennek tuntem, de nehany nonek se artana egy kicsivel tobb lelkiismeret. megegyszer mondom, akinek nem inge...
Szia, mind mûvi abortusz, mind mûszeres befejezés (missed ab) esetén 4-6 hétre várható a következõ menstruáció. Ha megjön, ha nem jelenj meg a hat hetes kontroll vizsgálaton és ne ijedj meg, ha kevesebb, gyengébb lesz a menzeszed, lehet, hogy még nem regenerálódott a méhnyálkahártyád. Mihamarabbi testi és lelki felépülést kívánok. Amennyiben elvetéltél mihamarabbi babásodást is, amennyiben te döntöttél így, akkor pedig azt, hogy amikor eljön majd az ideje jó édesanyja lehess egy másik gyermeknek, vagy akár többnek.
Tudod kedves elsõ, most én is abortuszra kényszerülök. Védekezés mellett lettem terhes, úgy, hogy csak a ciklus elején voltunk együtt. Ráadásul iszonyat nehezen estem teherbe az elsõ két gyerekemmel is, és uh szerint az utóbbi ciklusokban még peteérésem sincs. Amióta megtudtam ezt mindennap sírok, mert tudom, hogy ez egy csoda, ami történt, de nem tudjuk megtartani. Szóval ismeretlenül ne kritizálj senkit!!!
Kedves elsõ, te mit teszel azért, hogy segíts a bajba jutottakon? Adsz nekik lakást, pénzt, vigyázol a gyerekre, hogy õ befejezhesse az iskolát, satöbbi? Ja, hogy semmit, csak ülsz a gép elõtt és kritizálsz? HAHHA.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kedves Elsõ! Nem fogom az orrodra kötni, hogy mi volt az oka az abortusznak, de kívánom Neked, hogy egyszer kerülj pont olyan helyzetbe, mint Én.. jó? Na, majd akkor okoskodj! A saját életedben! Addig is gondolkodj el, hogy Te vajon hogyan lettél ilyen undorító féreg!
Nyugi! Nekünk egyedül csak azzal van bajunk, hogy úgy röffentettél ide egy beszólást, hogy azt sem tudtad, miért kényszerült a kérdezõ a döntésére. Ha betegség miatt, ugyanúgy lehordtad volna? (Nem tudom igazából, hogy miért döntött így a kérdezõ, mert csak átfutottam a hozzászólásokat) Igazából nem is tartozik nekünk magyarázattal, mert teljesen az õ magánügye a dolog. Én nem fogom elítélni, mert alapból nem tartoznak rám ezek a dolgok, és az szerintem egyáltalán nem gond , hogy tanácsot kér, mert ezért van ez a honlap, ha jól sejtem. Ha engem olyan szinten zavarnának az ilyen témájú kérdések, hogy csak ilyen rosszindulatúan tudnék megnyilvánulni, amivel csak bosszantanám az embereket, akkor már a kérdést sem olvasnám el, hanem átugranék egy oldalt. Egyszerûen. De ez én vagyok. További szép napot mindenkinek!

Abortusz után zuhany vagy kád? Csütörtökön voltam abortuszon és elfelejtettem megkérdezni a dokit, hogy fürödhetek e fürdőkádban vagy csak tusolni lehet! (valahol azt halottam, hogy csak zuhanyozni lehet kb.4hétig) Légyszi valaki segítsen!

Intim törl?kend?t és intim mosakodó gélt lehet használni? Ha valaki volt már ilyen helyzetben,akkor légyszi írja le,hogy mit és hogyan kell... EL?re is köszi

Legjobb válasz: ameddig a szex mentes idõ tart addig csak zuhanyzás nekem már jó rég volt abortuszom de 4 hétre emlékszem

ameddig a szex mentes idõ tart addig csak zuhanyzás nekem már jó rég volt abortuszom de 4 hétre emlékszem
Fürdeni semmiképp sem szabad!!!!!6 hét.
Nekem azt modták nem leht fürdeni 6 hétig. csak zuhanyozni. Ez elején még vegyszert se használj. Még tusfürdõt se. Csak ha már nem vérzel.
szigorúan csak tusolni szabad 6 hétig!!!!intim gélt és kendõt lehet használni mert azok irritatív mentesek

Abortusz után mekkora az esélye annak h meddő leszek?

Legjobb válasz: Statisztikai adatokkal tudok szolgálni: a fiatal korban végzett abortusz következtében 13%-ban fordul elõ meddõség, felnõtt korban pedig az abortuszon átesettek 4%-a lesz meddõ. Forrás: http://www.communio.hu/meh/ao001214.htm

Statisztikai adatokkal tudok szolgálni: a fiatal korban végzett abortusz következtében 13%-ban fordul elõ meddõség, felnõtt korban pedig az abortuszon átesettek 4%-a lesz meddõ. Forrás: http://www.communio.hu/meh/ao001214.htm
A mai eljárás már sokkal modernebb mint a régi, de az emberekben benne maradt a félsz. Manapság már elég valószínûtlen hogy valaki emiatt lesz meddõ. Az utolsó válaszolónak meg kívánom hogy legyen õ meddõ, de mégjobb lenne ha elcsapná a 7es busz (illetve tetszés szerint bármelyik).
Nekem volt már kettõ, és most 28 hetes vagyok!
Ezt az e-mailt az elõttem szóló hölgynek ajánlom a figyelmébe....de majd magára ismer. zia! Mi nem ismerjük egymást és elõre is bocs, hogy írok, de felháborítottál azzal amit írtál. Hogy aki nem képes védekezni legyen meddõ?????Voltál te már terhes..?Vagy szexelsz te egyáltalán?Tudod mi védekeztünk a párommal, és mégis "becsúszott" a baba...akivel sajnos gond, szívproblémái voltak, és el kellett vetetni.Tudod te azt, hogy ez milyen érzés?Hogy hallod ahogy dobog a szíve , de nem az "igazi"???22 éves vagyok és igy is vállaltam volna...De te azt kívánod nekem meg a hozzám hasonló nõknek, hogy megérdemlik, ha meddõk????Tudod, nem kívánom, hogy hasonló helyzetbe kerülj bármikor is az életben, de akkor majd ne felejtsd el, hogy mit mondtál!
az elõzõ hozzászólást lájkolom :) egy ilyen rosszindulatú ember minden bizonnyal jó anya lesz.
Mivel ez egy vak mütét attól függ mennyire vékonyítják el a méh falat de az esély minimális mert minden menstruációval erõsödik a méhfal.
Sziasztok! Én voltam az az eléggé szemét hozzászóló. Sajnálom, ha megbántottam valakit, nem gondolkodtam. Van egy barátnõm, aki folymatosan kockáztat és nem védekezik, és már több mint kétszer volt abortusza, ami engem megviselt, mert ellenzõje vagyok. De sajnos el kell viselnem, mert egy albérletben lakunk, mindezt végig kell néznem. Sajnos, nem voltam konkrét, én az olyan embereknek kívánom - vagyis már nem is kívánom, hogy meddõ legyen, csak verje meg az Isten, akik saját örömüket feljebbre tartják, mint hogy megpróbáljanak védekezni. Akiknek anyagi helyzetük nem engedi vagy fejlõdési rendellenesség kell abortuszra menniük, azokat sajnálom:S Akár mekkora ellenzõje is vagyok az abortusznak, inkább mennék el arra, mint hogy beteg babát hozzak a világra, aki csak szenved... Sajnálom, ha valakit megbántottam, hatalmas indulat volt bennem amikor rákerestem a témára, és nem gondolkodtam, amikor ide írtam, és nem fejtettem jobban ki a véleményem:S
Ha valaki nem képes védekezni (isten tudja mennyi lehetõség van ma már)és abortuszra megy, az megérdemli, hogy meddõ legyen!
de persze függ nagyban attól is hogy hol végzik! mert sztk-ba (rossz tapasztalat alapján) nem figyelmesek! persze van ahol figyelnek de a legtöbb helyen "hentesek"! de ez is olyan hogy ahol kinyitod a tárcád ott biztonságban vagy!
mármint az elõzõ kommentelõ
Azért, aki másnap kívánja, hogy legyen meddõ, az is elgondolkozhatna magán....

Az abortusz után kapok valami leletet vagy ilyesmit?

Legjobb válasz: Ugy ahogy az elozo mondja. Jarobeteg ellatas... bemesz, kikaparnak aztan kis varakozas utan mehet tovabb az elet mint elotte. Vagyis remelem tanultal belole es megtanulod hogyan kell vedekezni... Jahj... csak siman arrol van szo hogy hihetetlen hogy ennyi fogamzasgatlo modszer all rendelkezesre es van par - nagyon sok . akik annyira nem gondolkodnak hogy kapartatnak... es az elso meg ingyenes is... csodas. Gondolkodj mar? Nekik is mi lenne a jobb? (nem csak annak a novekvo magzatnak) Kondom vs kapartatas? Egyszeru a valasz. Amugy nem vagyok vallasi fanatikus se nem meddo... siman csak utalom a buta embereket ennyi :) De jobb is ha az ilyen nem szul aki ennyire felelotlen hogy meg a terhesseget se tudja megelozni... De ha mar ennyire szent es serthetetlen a kerdezo akkor irja mar le a sajat kis sztorijat. Gondolom egymasnak estetek a nagy hevben... vagy vannak a buliban az epulet mogott/auotoban gyereket csinalo ittas fiatalok, vagy a "mi megszakitassal vedekezunk" parok - a gyakori is televan veluk, hiaba irjuk hogy az nem vedekezes... az orosz rulett. Nah de mindegy. Nagy az Isten allatkertje es kicsi a kerites... Es nem vagyok 100%-ig abortusz ellenes! Csak a hulyeknek nem engednem. Inkabb a pevenciora fektetnem a hangsulyt. Kene neki jopar ev de megvaltozna ez a hanyag mentalitas ha tudnak nincs ilyen lehetoseg. Amikor: - nemi eroszak aldozata volt az anya - vagy az anya egeszseget veszelyezteti a magzat - serult a magzat akkor engedelyeznem a terhessegmegszakitast. Mindent ertelmes hatarokon belul. Mint ahogy az alkoholistakat is megvetjuk amiert nem tudjak hol a hatar - hiaba hogy mi is iszunk alkholt - ugy ahogyan mi is szexelunk, megvethetem azt aki nem tudja "hol a hatar" es felelotlenul teherbeesik.

Ugy ahogy az elozo mondja. Jarobeteg ellatas... bemesz, kikaparnak aztan kis varakozas utan mehet tovabb az elet mint elotte. Vagyis remelem tanultal belole es megtanulod hogyan kell vedekezni... Jahj... csak siman arrol van szo hogy hihetetlen hogy ennyi fogamzasgatlo modszer all rendelkezesre es van par - nagyon sok . akik annyira nem gondolkodnak hogy kapartatnak... es az elso meg ingyenes is... csodas. Gondolkodj mar? Nekik is mi lenne a jobb? (nem csak annak a novekvo magzatnak) Kondom vs kapartatas? Egyszeru a valasz. Amugy nem vagyok vallasi fanatikus se nem meddo... siman csak utalom a buta embereket ennyi :) De jobb is ha az ilyen nem szul aki ennyire felelotlen hogy meg a terhesseget se tudja megelozni... De ha mar ennyire szent es serthetetlen a kerdezo akkor irja mar le a sajat kis sztorijat. Gondolom egymasnak estetek a nagy hevben... vagy vannak a buliban az epulet mogott/auotoban gyereket csinalo ittas fiatalok, vagy a "mi megszakitassal vedekezunk" parok - a gyakori is televan veluk, hiaba irjuk hogy az nem vedekezes... az orosz rulett. Nah de mindegy. Nagy az Isten allatkertje es kicsi a kerites... Es nem vagyok 100%-ig abortusz ellenes! Csak a hulyeknek nem engednem. Inkabb a pevenciora fektetnem a hangsulyt. Kene neki jopar ev de megvaltozna ez a hanyag mentalitas ha tudnak nincs ilyen lehetoseg. Amikor: - nemi eroszak aldozata volt az anya - vagy az anya egeszseget veszelyezteti a magzat - serult a magzat akkor engedelyeznem a terhessegmegszakitast. Mindent ertelmes hatarokon belul. Mint ahogy az alkoholistakat is megvetjuk amiert nem tudjak hol a hatar - hiaba hogy mi is iszunk alkholt - ugy ahogyan mi is szexelunk, megvethetem azt aki nem tudja "hol a hatar" es felelotlenul teherbeesik.
Jah o rendelkezik a teste felett... Mondjuk itelkezni ugy oszinten: te pl. nem iteled el az alkoholistakat? Vagy a drogosokat? Hagyjuk mar az alszent beszedet hogy nem itelkezhetunk masok felett... Meg a szimplan budos embert is megszolod magadban a tomegkozlekedesi eszkozon... Amugy kerdezo megkerdezhetem hogy hogy estel teherbe?
Jó lenne egy gyermeknek, ha olyan szüli meg, aki nem akarja õt? Legyen bármi is az oka, mi nem ítélkezhetünk, senki sem ítélkezhet a másik ember felett, simán csak feltett egy kérdést, amire választ várt, ennyi. Õ rendelkezik a saját teste felett, senki más, nincs ezen mit ragozni.
Kapsz róla egy zárójelentést, amiben le van írva, milyen eljárással szüntették meg a terhességedet és ennyi, az egész dolog kb fél óra, után még megfigyelnek pár órát és mehetsz haza, nem veszélyes. Akik ennyire paraszt módon állnak a terhességmegszakításhoz, vagy megrögzötten vallási fanatikusok, vagy nekik nem lehet gyerekük és mi az már, hogy másnak lehet, de elvezeti. Erre azt mondom, hogy aki ennyi irigy és bunkó, annak a sors okkal tagadta meg, hogy gyereke lehessen.
Nem ítélem el õket, az õ bajuk, hogy azok, amik, nem az én dolgom, hogy ítéletet mondjak, neked is ezt javasolnám, egy csomó indulattól és gyûlölettõl mentesítenéd magad.
Ebben egyetertunk. Nem nem lenne jo ha olyan szuli meg aki nem akarja ot. De azt se tudom elkepzelni hogy egy ilyen felelotlen ember kesobb gyereket vallaljon... de nah hat latunk egy rakat szulot aki max. szulo de nem edesapa/edesanya. Ergo megint odajutok ha gondolkodom: az EMBERBEN MAGABAN van a hiba. A jelleme hibas. Nem sikerult ertekeket nevelni bele, de magatol se tudta elsajatitani. A pozitiv gondolkodasra: Nem nagyon erdekel ez a gyulolettol mentes ize. En nem gyulolkodom, hanem velemenyt formalok - szerintem ez nem torvenyellenes... de ha megis akkor toroljuk az egesz gyakorit. De ugy teljesen oszinten te nem szoktal ugy egeszen veletlenul negativ velemenyt formalni nehanap? Szerintem nap mint nap teszunk ilyet. Vacak a villamossin, budos a BKV. Annak a csajnak iszonyat igenytelen zsiros a haja, a fiunak meg undorito zsiros a fule... a kavem tul edes, az a hulye alkesz tini tegnap osszehanyta a korutat. Annak meg idetlen 3 centis lyuk van a fuleben - nem mondom hogy ezert agyon kell csapni, csak azt hogy nekem nem tetszik mert idiotasagnak tartom. Jol vagyok, koszonom, nem kaparnak, nem vagyok alkesz, tanulok es dolgozom es utazom, es biztonsagosan szexelek- az atlaghoz kepest sokkalta de jobban elvagyok meg a "gyulolkodesemmel" is.
Védekezés mellett is teherbe lehet esni, saját példa. Szó sincs felelõtlenségrõl, pusztán egy észre nem vett betegség csökkentheti a tabletta hatását. Nem lelketlen emberekrõl van szó, de ha a körülmények nem adottak egy baba felneveléséhez, akkor van, hogy ez a jobb döntés. És higgye el mindenki, egy életen át elkísér a fájdalom. 2 éve nem volt ingyenes az elsõ sem. kb. 30 ezer forint. egy nap az egész. zárójelentést kapsz, de ezt szigorúan kezelik. Gondolom attól tartasz, hogy a szüleid megtudják, lakcímre semmilyen papír nem megy.
A kérdező hozzászólása: Amíg nem tudod a történetemet ne ítélj!! Akinek nem inge nem veszi magára természetesen!nyilván nem publikus a sztori ha nem fejtem ki! Gondolkozz kérlek! Ez egy egyszerü kérdés volt melyre egy egyszerü választ vártam. A használható infókèrt Köszönet!
A kérdező hozzászólása: Nem attól tartok, hogy a szüleim megtudják! külön élek a családommal a férjemmel és a csodás kislányommal!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!