Találatok a következő kifejezésre: Abortusz alatt utan (4 db)

Abortusz alatt vagy utan erez valamit fizikailag az, akin vegzik?

Legjobb válasz: Szia! Nekem elhalt terhesség miatt kellett mûszerrel befejezni a terhességet. Mivel altatnak nem érzel semmit. Utána az altatástól egy kicsit kába vagy, és a mütét után fájhat a hasad, de nem jobban mint mikor menstruálsz.

Szia! Nekem elhalt terhesség miatt kellett mûszerrel befejezni a terhességet. Mivel altatnak nem érzel semmit. Utána az altatástól egy kicsit kába vagy, és a mütét után fájhat a hasad, de nem jobban mint mikor menstruálsz.
A kérdező hozzászólása: az biztos, hogy gyötröm, ma ha minden igaz, orvoshoz megyek, de a teszt negativ, plusz még másfél hét a következõ menstruációmig, addig nem bírom ki.
Megint én vagyok!:) Miért nem végzed el a tesztet?Úgy biztosabb lennél benne hogy az vagy vagy sem.Talán megnyugodnál.Tudom milyen rossz ha az ember azt hiszi hogy terhes s pánikban van.Egész nap ezen gyötri magát az ember.Üdv!Pusz
A kérdező hozzászólása: szia, en meg a kerdezo vagyok, en 22 vagyok, en fogamzagatlova plusz megszakitassal vedekezek, nem gondolkozok abortuszon, csak megkerdeztem, mert mostanaban furan erzem magam, felmerult bennem, mi van ha terhes vagyok, de a teszt szerint nem. Koszi a valaszt.
A második válaszadó vagyok:az unokatesóm nem tudom hogy kefél, de azt tudom hogy pasiról pasira jár, most 32 éves.1 nagy kurva.Soha nem dolgozik de gazdag!Nem tudja mi az a munka.Nem tudom hogy majd öregkorában ki fogja eltartani??? Én 21 éves vagyok, pasimmal 2, 5 éve együtt vagyunk, s mi soha nem védekezünk, de még egyszer sem estem teherbe.Profi pasim van!:)
Szerintem a lelki teher nagyobb mint a testi tünetek.
Nekem is volt egy még régen, az ég világon semmi bajom nem volt utána. Amint kitisztultam az altatásból a lábamon mentem haza, és este még ki is mozdultam egy kicsit. Ami kellemetlen volt, és rosszul is lettem tõle, az a tágító amit felhelyeznek, hogy a méhszájat kinyissák. Én attól görcsöltem nagyon. Báár az enyémet kis-terhességnek hívták, igen korán észrevettem. minél nagyobb a baba annál kellemetlenebb - úgy vettem észre a szobatársaimon.
A kérdező hozzászólása: 9 abortusz? ne viccelj, ez hogy lehet?sohasem vedekezik?
Az unokatesómtól tudom hogy csak az abortusz után fáj a has.Mindenkinek másképp.Van akinek borzasztóan fáj, hogy állni alig bír(láttam is egy személyt), van aki meg úgy megy mintha nem is volt volna abortusza...Unokatesóm 9x volt abortuszon(ennyirõl tudok, de ki tudja hány volt már neki).Bedák!Gyermek gyilkos!Elitélendõk az ilyenek!
557 Amint az ondó és a petesejt egyesültek, egy végtelenül szép fénysugár képzõdik. Ez a fény olyan, mint egy nap, az Úristen és végtelen szeretetének ragyogásából fakad. 558 Ebben a pillanatban az Isten által alkotott lélek már érett és felnõtt, ez egy képmás, és Istenhez hasonló. Ez a fiatal élet belemerül a Szentlélekbe, mely Isten szívébõl ered. 559 A megtermékenyített nõ öle megtelik ezzel a fénnyel, az Úr és az általa újonnan alkotott lélek egyesülésének ragyogásával. És ha õk (a gyilkos nõ és az abortuszt végzõ) fogóval megfogják, és szétdarabolják ezt a gyereket, ó, hogy harcol ez az apró lény az életéért! 560 Láttam, hogy megremegett és megborzongott az Úr, mikor ezek ezt a lelket a kezébõl kiszakították. Amikor egy ilyen babát megölnek, az olyan keservesen sír, hogy az egész menny megremeg és reng. Az én esetemben, amikor megölettem a babámat, szívtépõ kiabálást hallottam, hangosat és erõset. 561 Hallottam, amint Jézus nyögött a kereszten, és láttam fájdalmát e miatt a lélek miatt, és minden olyan lélek miatt, akit elhajtottak, és elvették tõle a jogot az élettõl. Jézus pillantása a kereszten tele volt fájdalommal, leírhatatlanul szenvedett. Aki ezt látná, biztos, hogy soha többé nem végeztetne abortuszt. (Megszakítja az elõadást, és újra sírni kezd.) 562 Kérdezem önöktõl, hány abortuszt végeznek ezen a világon? Egy nap? Egy hónapban? Le tudják mérni bûneink rettentõ méreteit? A tömeggyilkosság mértékét, a fájdalmat és szenvedést, amit az Istennek okozunk, neki, aki olyan kegyes hozzánk, és szeret minket, mi pedig, mint szörnyetegek egyre csak bûnözünk. 563 És mindaz a fájdalom, amit saját magunknak is okozunk, és életünk gonoszsága, ami minket is hatalmába kerít. Az abortusz a legsúlyosabb bûn, ami minden bûnnél nagyobb 564 Minden alkalommal, amikor egy magzat, egy ártatlan gyermek vére kifolyik, tûzáldozatot mutatunk be a Sátánnak, hatalma egyre jobban nõ a Földön. Ez a lélek kétségbeesetten segítségért kiabál, de senki nem tudja, vagy nem akarja meghallani! Még egyszer megismétlem önöknek: ez érett, felnõtt lélek, ha nincs is kifejlõdött teste, de minden része már megvan. Mint az almamagban, minden benne van, hogy terebélyes fa legyen belõle. 565 A testnek fejlõdni és nõni kell, de a lélek már készen van. Ez a kiáltás, ami a fiatal életbõl kitör, amikor megölik, megrázza az eget. A pokolban gyõzelmi ordítás tör ki, mint egy futballmeccsen, amikor gólt rúgnak. A pokol olyan, mint egy stadion, óriási belátható területen rengeteg démon, ördög és alördög van, akik diadalittasan ordítanak. 566 A démonok rám öntötték a gyermekem vérét, ami a lelkiismeretemben volt, és azoknak a vérét, akiket arra bíztattam, hogy vétesse el a gyermekét. És az én világos lelkem átláthatatlan sötétséggé vált. Miután elvétettem a gyermekemet, érzéketlen lettem a bûnökre, valóban azt hittem, hogy nincsenek bûneim.

Van olyan, hogy valaki az abortusz hivatalos ügyintézése alatt, vagy után gondolta meg magát és mégis vállalta a babát?

Legjobb válasz: Persze, hogy van. Szerencsére személyes tapasztalatom nincs, remélem nem is lesz. Viszont egyik ismerõsnél úgy volt, hogy hétfõ reggel kellett volna bemennie, de egyszerûen nem vitte rá a lélek, hogy felkeljen, felöltözzön és beutazzon a kórházba, így most van egy édes 2 éves kisfia.

Persze, hogy van. Szerencsére személyes tapasztalatom nincs, remélem nem is lesz. Viszont egyik ismerõsnél úgy volt, hogy hétfõ reggel kellett volna bemennie, de egyszerûen nem vitte rá a lélek, hogy felkeljen, felöltözzön és beutazzon a kórházba, így most van egy édes 2 éves kisfia.
Igen, szerencsére!Nekem van egy 20 éves lányom már és becsúszott egy új baba, de a korom miatt elgondolkodtam az abortuszon. Voltam nõgyógyásznál és a családsegítõnél is, ahol, meg kell mondjam, nagyon emberségesen bántak velem.Kaptam idõpontot az általános elõzetes kivizsgálásra és a mûtétre is, de sok álmatlan éjszaka után nem mentem el. A kislányom 13 hónapos, a legédesebb gyerek, akit valaha láttam! Ha lehet, bármilyen ijesztõ is a gondolat, tartsd meg a babát..ez az amit sosem fogsz megbánni.
Hugom már befeküdt, aláirta a papirokat amikor meggondolta magát. Becsúszott baba, mi a férjemmel és a szüleink is felajánlottuk, hogy segitünk felnevelni, de õ nem akart még anya lenni, ráadásul egyedülálló, így abortusz mellett döntött, megvolt minden papir hozzá, elmentem vele a kórházba, mondtam hogy még meggondolhatja magát, már leöltözött mûtéthez, én a váróban voltam, aztán egyszercsak sirva kijött egy szál lepedõben hogy meggondolta magát, vigyem haza. Másfél éves a kislánya, rengeteget segitettünk neki, lett új párja aki a kicsit is imádja, jól döntött.
De jó ilyeneket olvasni. :) ))
Én is a második védõnõi látogatás elõtt gondoltam meg magam, ikrek lettek ráadásul :)
19 éves voltam, már volt idõpontom szerdára. Hétfõn telefonáltam a dokinak, hogy hagyjuk a francba:) Én nem is akartam soha elvetetni, a család nyomott. Szerencsére volt annyi eszem, hogy kiálljak magunkért, és életem legjobb döntése volt:)
Én csak a dokimig jutottam el, õ megadta a családsegítõ számát, címét, hogy bejelentkezhessek. 3x próbáltam õket hívni, 1x sem vették fel...(ami azért röhejes, bejelentkezés nélkül ugye nem lehet menni, így több nappal is elcsúszhat valakinek az egész tortúra, csak mert õk nem veszik fel rendelési idõben soha) Mindegy, nekem nem ez volt a problémám, én inkább jelnek vettem, és amúgy is hezitáltam, úgy döntöttünk megtartjuk a babát. A sors fintora, hogy mire visszamentem a dokimhoz 3 hét múlva, akkor derült ki, hogy a baba 3 hete nem fejlõdött, megállt a szíve...:( Missed ab volt. Így is borzalom volt, abortuszról többet hallani sem akarok.
Nálunk a 3.becsúszott baba.Már a mûtõben is aláírtam az utolsó beleegyezõ papírt, de mégsem történt meg az abortusz.Most lesz kilenc hónapos a kisfiam, imádom!!!:) Látva õt, belegondolni, hogy el akartam vetetni, hogy perceken múlt az élete, mindennél rosszabb!!!Szerencsére a sors közrejátszott!!:)

Ha kapok méhszájtágítót, abortusz előtt, akkor is megműtenek az nap, vagy csak másnap? Mennyi idő alatt hat? Milyen érzés? Mennyit kell benn maradni a műtét után a kórházba?

Biztos h kapok méhszájtágítót,mert még hüvelyi úton nem szültem,volt 2 császár metszésem(ez is az egyik ok amiért nem hordhatom ki a babát)Nem a gyilkosok táborát b?vítem,sajnos nem egészséges a magzat,ezért nem tarthatjuk meg!

Legjobb válasz: Igen kapsz!Csak másnap mûtenek meg!Hát nem egy kellemes érzés mikor felrakják utána nem fáj nekem kicsit olyan mensi érzés szerû volt!

Igen kapsz!Csak másnap mûtenek meg!Hát nem egy kellemes érzés mikor felrakják utána nem fáj nekem kicsit olyan mensi érzés szerû volt!
kapsz, én még aznap megmûtenek. reggel olyan 9-10 körül felrakják, és dél körül mûtenek. saját felelõsségre még aznap haza mehetsz (4körül), v másnapig elvileg a kórházban maradhatsz. amikor én voltam én nem kaptam, mert volt hüvelyi szülésem, de a másik csaj kapott õ is császáros volt, és mondta h semmit nem érez, és nem is fájt neki csak mikor felrakta a doki kis szúrás szerûséget érzett, de az sem fájt, csak kellemetlen volt...
A kérdező hozzászólása: Beszéltem a szülészemmel(akinél szültem 2 gyerkõcöt)és azt mondta, szóljak az orvosnak, h én az elsõnél kitágultam, és teljesen el is tûnt a méhszájam, sõt a baba is bement a szülõcsatornába, csak mint utólag kiderült a köldökzsinór volt túl hosszú és azért nem tudott jönni mert 2szer a nyakára volt tekeredve, a második babánál, meg 24 hetesen össze kellett varrni a méhszájamat, mert 2100ra kinyílt!És õ is azt mondta, mint Te Kedves utolsó, h aznap hazajöhetek, és 10körül mût meg!Azt viszont nem kérdeztem, h még a tágító fenn van fekve kell maradnom?
Nekem elõzõ nap délután tették fel a tágítót (még nem volt természetes szülésem), nem fájt, kicsit kellemetlen, (mint amikor a nõgyógyász kenetet vesz és azzal a fém "kütyüvel" tágít egy picit), majd utána nekem olyan érzés volt, mintha meg akarna jönni, feszült a hasam, de nem volt vészes. Én másnap mentem haza.
Nekem az elsõ kisbabám meghalt 10 hetesen és ezért kellett megmûteni. Nekem vasárnap délután felrakták a tágítót, majd másnap reggel mûtöttek (altatásban) és aznap délután hazajöhettem. A tágító, úgy mûködik, hogy megszívja magát nedvességgel az a "pálcika" amit felhelyeznek és folyamatosan tágulsz, azt mondta a doki, hogy minél tovább hagyják fenn annál jobban tágul.Viszont tényleg beszélj a dokival, mert ha te már kitágultál egyszer, lehet, hogy most nem kell, ez a tágító.
Nekem missed ab. miatt kellett a mûszeres befejezés. Én nagyon bírom a fájdalmat, de mikor felrakták a tágítót, azt hittem lefordulok a székrõl. Nagyon fájt. Ez de. 10 órakor volt du. 3-kor megûtöttek altatásban és este 6 körül hazamehettem.

Abortusz után lett valami szövődményed? Később a teherbeesés hogy sikerült? A várandósság és a szülés alatt volt valami erre a korábbi műtétre visszavezethető problémád?

Legjobb válasz: Semmi szövõdményem nem volt, a 2. terhességem sem volt tervezve, de akkor már 27 voltam megteremtett "jóléttel" és nem 19 éves egyetemista így egyértelmû volt, hogy megtartjuk. A tesó azonnal sikerült és szeretnénk még egyet. Normál terhesség és szülés volt mindkettõ.

Semmi szövõdményem nem volt, a 2. terhességem sem volt tervezve, de akkor már 27 voltam megteremtett "jóléttel" és nem 19 éves egyetemista így egyértelmû volt, hogy megtartjuk. A tesó azonnal sikerült és szeretnénk még egyet. Normál terhesség és szülés volt mindkettõ.
17 evesen volt egy spontan vetelesem. Azt sem tudtam, hogy babat varok, amig meg nem tortent a baj. Sajnos Eleg nagy lelki traumat okozott, ami eveken at kisert. Szervi elvaltozast nem okozott, de a mai napig nehez raneznem egy boldog pocakos kismamara, sajat pocakomat nehez volt elfogadnom, es a terhessegem elso szakaszat vegigrettegtem.
19 évesen volt abortuszom. 26 évesen lettem terhes az elsõ babámmal, a lepény mélyen tapadt aztán végül a 32-33.hétre feljebb került, de addig úgy volt h egyértelmû császár. A dokim szerint nem tudott valamiért feljebb megtapadni a lepény ( a méhnyálkahártya lehet h sérült az abortusznál, nem arra a részére gondolok ami hónapról hónapra lelöködik hanem mélyebb rétegben). Szülés után nem húzódott azon a részen össze a méhem, majdnem ott maradtam a szülõágyon, de szerencsére végül túléltem:) A második babámmal már nem volt semmi panasz. Ja és azt se tudom hogy az összefügg e vele de mindig elsõfali a lepény, pedig az ritkább mint a hátsófali.
Barátnõmnek volt abortusza. Amikor évekkel késõbb szerettek volna babát nagyon sokáig nem jött összes nekik, több spontán vetélése is volt.
Spontán vetélésem volt, de utána ki kellett kaparni, mert nem akart elállni a vérzés, és ez ugyanaz az eljárás... Terhességem teljesen normális volt és a szülés is.
19 évesen volt...de semmi szövõdmény nem lett...utána minkét gyermekemmel egybõl teherbe estem ....szülésnél , terhességnél is minden rendben volt
Nekem nem volt abortuszom, de egy kozeli rokonom 18 evesen esett teherbe, elvetette. A kovetkezo terhessegnel elolfekvo melepenye volt (placenta praevia), ami koraszulest okozott, a kicsi 7 honapra szuletett es sajnos emiatt plusz egyeb szovodmenyek miatt meghalt. A kovetkezo terhessegnel ugyanigy placenta praevia, szinten 7 honapra szuletett a kicsi. Ezuttal egy lany, egyeb szovodmeny nem volt, a baba egeszseges lett, azota felnott.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!