Találatok a következő kifejezésre: Abban az ha július (3 db)

TGYAS abban az esetben is jár, ha decemberben lejár a munkaszerzõdésem, de az utolsó nap elmegyek a szülés végéig táppénzre, ami julius elejére várható? És ebben az esetben még milyen ellátások (gyed, gyes. ) járnak?

Legjobb válasz: Ha lejár a munkaszerzõdésed december végén, akkor nem mehetsz táppénzre júliusig! Táppénz élõ munkaviszony mellett jár. A tgyáshoz és gyedhez a szüléskor is munkaviszonnyal kell rendelkezni vagy álláskeresési támogatáson kell lenni! Ha egyik sincs, akkor csak gyes jár.

Ha lejár a munkaszerzõdésed december végén, akkor nem mehetsz táppénzre júliusig! Táppénz élõ munkaviszony mellett jár. A tgyáshoz és gyedhez a szüléskor is munkaviszonnyal kell rendelkezni vagy álláskeresési támogatáson kell lenni! Ha egyik sincs, akkor csak gyes jár.
Ez milyen szemet megoldas... Foleg mivel manapsag meg nehez is megcsipni egy hatarozatlan ideju szerzodest... Igy szuljon gyereket vki... Szomoru
A kérdező hozzászólása: És ha meghosszabbítják decemberben q szerzõdésemet határozatlan idõre, s február közepén mennék szülési táppénzre?
nem mehetsz el táppénzre ha lejár a szerzõdésed és nem hosszabítanak.
Persze, ha decemberben meghosszabbítják a szerzõdésed és esetleg határozatlan is lesz, akkor védettséget élvezel és nem rúghatnak ki sem, akkor teljesen mindegy, mikor mész el táppénzre. Lényeg, hogy táppénzen addig lehetsz, amíg él a munkaviszonyod!

Mit lehet tenni abban az esetben, ha július 10-ig lehet benyújtani a dokumentumokat, de én csak július 13-án kapom meg?

2-án vizsgáztam, az OKJ-s papírom +24 pontot jelentene, már próbáltam megszerezni az iskolától, vagy hogy legalább csak a fénymásolatát adják ki, hogy 10-ig fel tudjam adni, de azt mondták, hogy nem csinálhatnak ilyet és hogy csak a bizonyítványosztásnál kapom meg. Ebben az esetben mi a teendő? Az Oktatási Hivatal ilyen esetben nem tudna kivételt tenni, esetleg ők maguk kikérni az intézménytől a bizonyítványt? Vagy csak emiatt elesek attól a +24 ponttól?

Legjobb válasz: Szerintem nem tehetsz semmit. Azért hívd fel a felvit, hátha tudnak valami okosat! Inkább a bizidet próbáld meg elkérni, vagy csak arra kérd meg õket, hogy fénymásolják le neked! (egy kis kenõpénz nem fog ártani) Az oktatási hivatal és a felvi 99%, hogy le fogja sz*rni (bocs, hogy ezt mondom), ezért inkább a bizivel próbálkozz!

Szerintem nem tehetsz semmit. Azért hívd fel a felvit, hátha tudnak valami okosat! Inkább a bizidet próbáld meg elkérni, vagy csak arra kérd meg õket, hogy fénymásolják le neked! (egy kis kenõpénz nem fog ártani) Az oktatási hivatal és a felvi 99%, hogy le fogja sz*rni (bocs, hogy ezt mondom), ezért inkább a bizivel próbálkozz!
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos tudom, hogy az Oktatási Hivatalt nem érdeklik ezek a dolgok, mindenki oldja meg ahogy akarja, azért írtam nekik e-mailt (mivel hétvége van), majd hétfõn felhívom õket, ha addig nem érkezik válasz. Írtam az iskolában egy másik ügyintézõnek e-mailt, remélem nagyobb sikerrel járok. :(
Hát sok sikert! Mondjuk a sulit sem értem, hogy ha tudják, hogy 10-ig kell leadni a dolgokat (és nyilván nem te vagy az egyetlen, akit érint), akkor miért kell 13-ára tenni a biziosztást. A felvételi zárt rendszer, szóval abba elvileg nem lehet belenyúlni, nem tudnak külön foglalkozni az ilyen egyéni problémákkal. Esetleg azt próbáld meg, hogy bemész az ügyfélszolgálatra (mármint a suliba, ahol az OKJ-t csináltad), és ott személyesen elmondod, mi a szitu, esetleg egy kis készpénzt is mellékelhetsz, akkor talán készségesebbek lesznek.
A kérdező hozzászólása: Egyetemen tanultam ezt a szakot felsõfokú szakképzésként, úgy tudom, hogy mást nem érint a dolog, mert ezen a karon van legkésõbb a diplomaosztó ünnepély (13-án), és kb. 10 fõ végzett felsõfokú szakképzésen az egész karon, közülük pedig csak én szeretnék továbbmenni alapszakra. Épp ma néztem és a TO nyári nyitva tartás szerint csak csütörtökön és pénteken van nyitva, úgyhogy nem tudom, ezt hogy fogom megszerezni, mert még ha sikerül is elintéznem telefonon, hogy kiadják a diplomaosztó elõtt, nem hiszem, hogy valaki bejön azért a TO-ra, hogy kiadja nekem hétfõn, kedden vagy szerdán a bizonyítványt. :(

Abban az esetben, ha július 16-ra vagyok kiírva és június 9-től kiveszem az éves szabadságomat, akkor szülés előtt pár nappal igénybe vehetm a TGYÁST?

Milyen id?szak alapján számolják ki ennek összegét? Az igénylés el?z? napjától számolnak visszafelé?

Legjobb válasz: Ha jól tudom, az elõzõ év éves jövedelmét veszik alapul, és abból számítanak átlagot.

Ha jól tudom, az elõzõ év éves jövedelmét veszik alapul, és abból számítanak átlagot.
A szülési szabit a kiírt szülés napját megelõzõen 1 hónappal kezdheted meg, de rendes munkáltató nem vacakol rajta, ha hamarabb elmész. Az éves szabid meg kiveheted de, ha nem veszed ki, akkor mielõtt visszamész dolgozni akkor szokták egyben kiadni a felgyülemlett napokat.
Szia! TGYÁST 28 nappal a szülés várható idõpontja elõtt megkezdheted, az idõpontról vagy kérsz igazolást a dokitól, vagy kiskönnyvel igazolod, plusz írsz egy kérvényt, hogy ettõl és ettõl a naptól szeretnéd igénybe venni, és ezeket benyújtod a munkahelyeden. Azt hiszem elõzõ naptári év alapján számolnak (de ebben nem vagyok biztos).
Szia! A szülést megelõzõ 28 napban bármikor lehet igényelni, de azt is lehet, hogy csak a szülés napjától igényled. Az OEP honlapján le van írva minden, a napi jövedelem 70 %-a az összeg, ha adott évben nincs 180 napi jövedelmed, akkor az elõzõ évi alapján számolják. http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34, 55404&_dad=portal&_.. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat! Mindenkinek Boldog Babavárást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!