Találatok a következő kifejezésre: Abban az ha RH- (5 db)

Én AB RH - vagyok, a párom AB RH +, ha a baba pozitív lesz, csak abban az esetben adnak ellenanyagot. Csak szülés után tudják kideríteni a baba vércsoportját?

Legjobb válasz: igen. Szülés után megnézik a baba vércsoportját, és ha + kapsz ellenanyag injekciót. De ne félj, én is sokat jártam utána, beszélten védõnõvel, dokival, szülésznõvel, és mindenki egységesen azt mondta, hogy semmi baj nem lesz ebbõl, kapsz egy injekciót, és a további terhesség is problémamentes lesz. Terhesség alatt 3X néznek ellenanyagot, de én még nem is hallottam olyat, hogy gond lett volna a terhesség alatt. Nyugi.-) (én A RH - vagyok, párom B RH +)

igen. Szülés után megnézik a baba vércsoportját, és ha + kapsz ellenanyag injekciót. De ne félj, én is sokat jártam utána, beszélten védõnõvel, dokival, szülésznõvel, és mindenki egységesen azt mondta, hogy semmi baj nem lesz ebbõl, kapsz egy injekciót, és a további terhesség is problémamentes lesz. Terhesség alatt 3X néznek ellenanyagot, de én még nem is hallottam olyat, hogy gond lett volna a terhesség alatt. Nyugi.-) (én A RH - vagyok, párom B RH +)
Szia! Mi is így vagyunk. Az elsõ vérvételkor megnézték, hogy van-e ellenanyag a véremben, szerencsére nem volt. (A védõnõ azt mondta, hogy ha van sem árt a babának, csak ha vért kell kapnom, akkor valami kezeltet kell adni... Pontosan már nem tudom) Még egyszer megnézik majd egy vérvételkor, ha akkor is rendben, ennyi. A szülés után, ha a baba +, 3 napon belül kell kapnod szurit, hogy a következõ + terhességedet is ki tudd hordani. Remélem segítettem, 17 hetes, rh - kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, megnyugtattatok:)
Legalább a O-ás gyerek a férjé, de az A-s is simán lehet az övé.
Ez egy feladat volt, mi? :)


Most ha én AB Rh ( - ) negatív vagyok, és vért adok az mire jó mármint végülis ugyanezen vércsoporton kívül kb mindenki behal tőle, akkor? . P

Legjobb válasz: Ez egy ritka vércsoport, így jó ha vért adsz, mert sok AB RH negatívos vár rá.

Ez egy ritka vércsoport, így jó ha vért adsz, mert sok AB RH negatívos vár rá.
Az Rh - -os Rh +-nak és Rh- -nak egyaránt adhat, Rh- pedig szigorúan csak Rh--tól kaphat vért. Ambuláns beavatkozásoknál o Rh - vért szoktak adni, de elõre tervezett operáció esetén csak teljesen csoportazonos vért használnak fel, úgyhogy mivel a Te vércsoportod Magyarországon a legritkább, ezért "megéri" vele vért adni, mivel jó eséllyel valaki mûtétjét segíted vele. Olyannyira így van ez, hogy ha regisztrált véradó lennél, akkor elég gyakran hívogatnának telefonon (akárcsak a 0 Rh - apukámat), hogy menj be vért adni, mert X kórházban nincs elég vér a mûtéthez.
A kérdező hozzászólása: hmm úgy látom világviszonylatban is kiemelkedõen ritka, akkor majd adakozom bár még csak 17vagyok de majd ha 18 leszek évente 1x belefér v ahogy lehet majd.

32 éves vagyok! AB rh NEGATÍV, a párom pedig POZITÍVOS! Ha az első babát elveszítettük és utánna kaptam Anti D-t akkor a 2. babánál léphet fel probléma?

Legjobb válasz: Ja! És mindez 9 hónapja történt! Most ilyen a görbém!: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/205881a03f05648c0bd8e5..

A kérdező hozzászólása: Ja! És mindez 9 hónapja történt! Most ilyen a görbém!: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/205881a03f05648c0bd8e5..
Én igen régen szültem, de mivel nálunk is ez volt a felállás, havonta kellett mennem vérvételre, hogy ellenõrizzék az ellenanyag mennyiségét a szervezetemben. Beszélj az orvosoddal.
Sajnálom, ami a babáddal történt. Ha megkaptad az anti-D-t, akkor nem lesz gond a 2 babával. Természetesen ez csak a vércsoport összeférhetetlenségre vonatkozik. Bármilyen más okból történõ vetélést ez nem akadályoz meg. Egyébként terhesség alatt mindenképpen többször fogják ellenõrizni, mint az RH pozitívos nõknél. Nálunk is ugyanez volt, én negatív, férjem pozitív. Semmi gond nem volt, 2 egészséges kislányom van.
Nem. Egyrészt kaptál anti-D, másrészt meg ellenõrzik a terhesség alatt az ellenanyagszintet. No para!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!