Találatok a következő kifejezésre: Abban az ha (1128 db)

Én AB RH - vagyok, a párom AB RH +, ha a baba pozitív lesz, csak abban az esetben adnak ellenanyagot. Csak szülés után tudják kideríteni a baba vércsoportját?

Legjobb válasz: igen. Szülés után megnézik a baba vércsoportját, és ha + kapsz ellenanyag injekciót. De ne félj, én is sokat jártam utána, beszélten védõnõvel, dokival, szülésznõvel, és mindenki egységesen azt mondta, hogy semmi baj nem lesz ebbõl, kapsz egy injekciót, és a további terhesség is problémamentes lesz. Terhesség alatt 3X néznek ellenanyagot, de én még nem is hallottam olyat, hogy gond lett volna a terhesség alatt. Nyugi.-) (én A RH - vagyok, párom B RH +)

igen. Szülés után megnézik a baba vércsoportját, és ha + kapsz ellenanyag injekciót. De ne félj, én is sokat jártam utána, beszélten védõnõvel, dokival, szülésznõvel, és mindenki egységesen azt mondta, hogy semmi baj nem lesz ebbõl, kapsz egy injekciót, és a további terhesség is problémamentes lesz. Terhesség alatt 3X néznek ellenanyagot, de én még nem is hallottam olyat, hogy gond lett volna a terhesség alatt. Nyugi.-) (én A RH - vagyok, párom B RH +)
Szia! Mi is így vagyunk. Az elsõ vérvételkor megnézték, hogy van-e ellenanyag a véremben, szerencsére nem volt. (A védõnõ azt mondta, hogy ha van sem árt a babának, csak ha vért kell kapnom, akkor valami kezeltet kell adni... Pontosan már nem tudom) Még egyszer megnézik majd egy vérvételkor, ha akkor is rendben, ennyi. A szülés után, ha a baba +, 3 napon belül kell kapnod szurit, hogy a következõ + terhességedet is ki tudd hordani. Remélem segítettem, 17 hetes, rh - kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, megnyugtattatok:)

Szép lányok: Ti ismerkednétek itt a gyakorin? Ha igen, mertek magatokról fotót küldeni? (abban az esetben, ha bejön a fiú? ) - privátban jöhet: kor, lakhely, és kép! (már aki mer kockáztatni:D)

Legjobb válasz: "mertek magatokról fotót küldeni - abban az esetben, ha bejön a fiú?" - "privátba jöhet: kor, lakhely és kép" Nem vagy te mondjuk egy kicsit idióta? Ha már ott a feltétel, hogy ha bejön, akkor talán neked kéne elõször felmutatni valamit nem?

"mertek magatokról fotót küldeni - abban az esetben, ha bejön a fiú?" - "privátba jöhet: kor, lakhely és kép" Nem vagy te mondjuk egy kicsit idióta? Ha már ott a feltétel, hogy ha bejön, akkor talán neked kéne elõször felmutatni valamit nem?
Legalább azt írd oda te szerencsétlen, hogy hol laksz és hány éves vagy.
Mit várunk egy nyomitól? Péntek van van te csicska ne itt a GYK-on nyomd magad te veréb arcú!
Nem is sejted, hány olyan szép nõt ismertem meg itt, aki csúnyának érzi magát.Illetve van olyan hányadék(kívül belül) aki szépnek érzi magát.A belsõ tulajdonságai miatt kapta ezt a csúnya jelzõt... De elég nyomoronc lehetsz, ha itt akarsz, ilyen gagyi módon ismerkedni.
Persze hogy aztán a képünkre jol kiverd :( Te kis alattomos. Meg amugy is. Milyen ember lehet az aki itt ismerkedik? hajjaj
Szerintem nem az ismerkedéssel van a baj, hátha itt talál magának valakit, aki értelmesebb és lehet vele beszélgetni, de valahogy azt gondolom, nem ez a kérdezõ célja... Szerintem azért nem érkezett rendes válaszod, mert eléggé kivetnivaló módon tetted fel a kérdést és ezzel nem tüntetted jó szinben fel magad

Ha passzíváltatok egy félévet, akkor abban az időszakban kiléptetnek a Coedu-s rendszerből?

Levelező tagozaton vagyok Győrben.

Legjobb válasz: Tavaly diplomáztam a PTe-n Pécsen és még mindig be tudok jelentkezni, ha tudom a jelszavam.Elõtte pár évvel már csináltam itt egy képzést és arra az adatokra is rálátok és késõbb is ugyanaz maradt a jelszavam és a kódom. Ha passzív leszel az azt jelenti, hogy abba a félévben nem kell bejárnod, nem kell fizetned szóval semmit sem kell, és szerintem nem léptetnek ki.csak passzív leszel, nem vehetsz fel tárgyakat, nem vizsgázhatsz stb.. de ugye ezért leszel passzív, de attól még tudnak rólad "mindent". Remélem érted mire gondolok.

Tavaly diplomáztam a PTe-n Pécsen és még mindig be tudok jelentkezni, ha tudom a jelszavam.Elõtte pár évvel már csináltam itt egy képzést és arra az adatokra is rálátok és késõbb is ugyanaz maradt a jelszavam és a kódom. Ha passzív leszel az azt jelenti, hogy abba a félévben nem kell bejárnod, nem kell fizetned szóval semmit sem kell, és szerintem nem léptetnek ki.csak passzív leszel, nem vehetsz fel tárgyakat, nem vizsgázhatsz stb.. de ugye ezért leszel passzív, de attól még tudnak rólad "mindent". Remélem érted mire gondolok.

Hogyan írhatnám ezt passzívban: azt tanácsolták, hogy csak abban az esetben adjam oda a telefonszámukat, ha biztos vagyok abban, hogy megbízható személy találtam?

Angolul persze.

Legjobb válasz: I was advised to give your number only if I'm sure I('ve) found a reliable person. Már ha a 'számukat' úgy értendõ, hogy 'az önök számát'. És nem ártana még a give-hez egy tárgy, hogy kinek is, de ez sem derül ki a magyar verzióból. Valamint, ha valami hivatalosabb szöveg, akkor... only on condition that I am certain (that) the person I have found is reliable.

I was advised to give your number only if I'm sure I('ve) found a reliable person. Már ha a 'számukat' úgy értendõ, hogy 'az önök számát'. És nem ártana még a give-hez egy tárgy, hogy kinek is, de ez sem derül ki a magyar verzióból. Valamint, ha valami hivatalosabb szöveg, akkor... only on condition that I am certain (that) the person I have found is reliable.
"I was advised to give their number (az õ számukat) only if I'm sure I('ve) found a reliable person"
A kérdező hozzászólása: köszönöm
I was advised to give their (nem "your") number (az õ számukat) only if I'm sure I('ve) found a reliable person"
Kiscsillag (elõzõ (kettõ)), te olvasol is, vagy csak írni tudsz?

Hiszel abban, hogy ha egyszer elmegy a szerelmed, és ő volt az "igazi", akkor előbb utóbb úgyis újra az utadba kerül?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül ebben, de a sorsszerûgben, vagy is abban hiszek, hogy minden úgy történik, ahogy annak történnie kell. Ha mást rendel mellém az élet, akkor mást. Ha õt, akkor pedig úgy is összeakadunk még egyszer.

Nem feltétlenül ebben, de a sorsszerûgben, vagy is abban hiszek, hogy minden úgy történik, ahogy annak történnie kell. Ha mást rendel mellém az élet, akkor mást. Ha õt, akkor pedig úgy is összeakadunk még egyszer.
Én lehet, hogy naiv vagyok, de hiszek benne. De persze ez nem azt jelenti, hogy várok rá 60 éves koromig.
nem hiszek. nincs ilyen, hogy igazi. élsz 20 évet egy csávóval, majd kiderül, hogy megcsalt folyton. (azt gondoltad, hogy õ volt az igazi, de kiderült, hogy mégse) aztán megismersz vkit 7 évig jól megy minden, és kiderül hogy nem illetek össze. (azt gondoltad most is hogy õ az igazi, de aztán megváltozott vmi és mégsem õ az igazi). Persze ez nem válasz a kérdésedre. De mit nevezünk igazinak? és akarod e egy ilyen emberrel újra összekötni az életed? Szerintem ez csak a filmekben van így. Vagy akkor talán, ha tényleg azért szakadt meg a kapcsolat, mert mindkettõtöket másfelé sodort az élet. De addig úgyse tudod, hogy õ az igazi amíg újra össze hoz vele az élet.
Elsõvel értek egyet. Az "igaziban" nem hiszek. Abban viszont igen, hogy ha valakivel van még dolgom, akkor meg fogjuk találni egymást valamikor, valahogyan. Ha ez nem történik meg, akkor annak oka volt, nem vele kellett élnem az életem.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek:) Talán én is azzal értek egyet, hogy hogyha dolgom van még valakivel, elõbb utóbb úgyis rámtalál újra:)

Valaki esetleg tud abban segíteni, abban, hogy ha egy hitel tartozás miatt behajtásra kerül. és van egy autóm, ami szintén hitellel van terhelve, egy másik banknál azt elviheti a behajtó?

Legjobb válasz: Az autódra elsõsorban az a bank tarthat igényt, amelyik 'fedezetként' hitellel odaadta. Bár ez nem végrehajtó info, sem banki. Lakásnál ugye mondjuk van lakáshiteled pl. otpnél, de végrehajtó nyomodban van, csak bejegyeztetheti tartozását az ingatlanra, s ha az otp elárverezi, a végrehajtó is kiveszi a részét. Lakásnál pl. ilyen esetben, ha kiderül, hogy végrehajtás alatt van másik hiteled, fel is mondhatják a szerzõdést, s olyankor osztoznak a hitelezõk az árverezett értéken. Szóval szerintem a végrehajtó nem viheti el, mert fedezetként szolgál egy másik hiteledhez. De lehet, hogy idõvel lehet belõle nagyobb bonyodalom, vagy a két hitelezõ egyszerre lépne ellened, mint nem jó adós..(mint lakásügynél)

Az autódra elsõsorban az a bank tarthat igényt, amelyik 'fedezetként' hitellel odaadta. Bár ez nem végrehajtó info, sem banki. Lakásnál ugye mondjuk van lakáshiteled pl. otpnél, de végrehajtó nyomodban van, csak bejegyeztetheti tartozását az ingatlanra, s ha az otp elárverezi, a végrehajtó is kiveszi a részét. Lakásnál pl. ilyen esetben, ha kiderül, hogy végrehajtás alatt van másik hiteled, fel is mondhatják a szerzõdést, s olyankor osztoznak a hitelezõk az árverezett értéken. Szóval szerintem a végrehajtó nem viheti el, mert fedezetként szolgál egy másik hiteledhez. De lehet, hogy idõvel lehet belõle nagyobb bonyodalom, vagy a két hitelezõ egyszerre lépne ellened, mint nem jó adós..(mint lakásügynél)
Magyarországon nem jellemzõ, hogy jön a behajtó oszt' viszi amit lehet... Ha adtak hitelt nyilván volt rá kezes vagy fedezet. Ha nem fizetsz akkor a bank elkezdi csesztetni a kezest, illetve lefoglalja a fedezetet. (inkasszózza a bankszámlád, stb).

Az első világháborúban, (abban az időben) ha valaki esküdött (tehát férjhez- vagy feleségül ment), akkor a férfi mit viselt?

Mondhatjuk úgy, hogy öltönyt és nyakkend?t?

Legjobb válasz: Attól függ,hogy mi volt a férfi abban az idõben. Ha katona akkor ehhez hasonlóban esküdött.(akárcsak a nagyapám) http://www.sulinet.hu/oroksegtar/data/telepulesek_ertekei/10.. Ha úriember volt akkor ilyen ruhában http://archiv.magyarszo.com/arhiva/hetinov/tarnov2/fia.jpg

Attól függ, hogy mi volt a férfi abban az idõben. Ha katona akkor ehhez hasonlóban esküdött.(akárcsak a nagyapám) http://www.sulinet.hu/oroksegtar/data/telepulesek_ertekei/10.. Ha úriember volt akkor ilyen ruhában http://archiv.magyarszo.com/arhiva/hetinov/tarnov2/fia.jpg
A kérdező hozzászólása: Áh, tehát ha katona volt, akkor az egyenruhájában és ha úriember volt, akkor "felvette a legszebb ruháját". Akkor ez így helyes?

Az esemény utáni fog. Gátló mennyire biztosít abban h ha úgy szexelek a barátommal h gumi nélkül és belém élvez nem leszek terhes?

Nem történt meg, nem is kockáztatnék, csak érdekel h ha vkivel egy ilyen szituáció el?fordult már segített-e az esemény utáni.

Legjobb válasz: Nem tortent semmi baj, ha nem szakadt ki a gumi. Az esemeny utanni valoban hatasos, ha idoben beveszed, DE es ismetlem DE csak abban az esetben hasznald, ha valami baleset tortenik, mert elegge komoly zavarokat okoz egy fejlodo szervezetben.

Nem tortent semmi baj, ha nem szakadt ki a gumi. Az esemeny utanni valoban hatasos, ha idoben beveszed, DE es ismetlem DE csak abban az esetben hasznald, ha valami baleset tortenik, mert elegge komoly zavarokat okoz egy fejlodo szervezetben.
1. nincs igazán esélye, hogy baj lesz, ha nem szakadt ki a gumi, akkor véd. 2. Az esemény utáni hatásos, ha minél elöbb beszedi, akinek szükséges, de mivel igen nagy adag hormon van benne, ezért utána eléggé összekeveri a hormonrendszert - ezért CSAK akkor szabad használni, ha feltétlen muszáj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)
AZ ESEMÉNY UTÁNI GYAKORLATILAG EGY LÓRÚGÁS A HORMONHÁZTARTÁSODNAK! Csak akkor használd ha tényleg nagyon muszáj!!!!!!
Én 36 évesen vettem be egy eseményutánit 8 órán belül, egyszeri együttlét, nem teljesen középidõben, óvszer szakadás miatt. Mégis terhes lettem. Pedig az én koromban állítólag már nehezebben megy. Utána az orvostól hallottam, hogy nagyon gyakori a terhesség az eseményutánit követõen is. Escapelle volt azt hiszem a neve. Én akkor úgy gondoltam, hogy csak az nem lesz terhes, aki amúgy sem lett volna. :)
Nekem egyszer volt rá szükségem..tavaly..akkor kiszakadt az óvszer de nem lett semmi..bevettem a 72órást..( nekem is Escapelle volt:D ) szóval nekem használt :) de mondjuk engem meg sem vizsgáltak..:S mert úgy volt hogy a baki vasárnap volt..aztán hétfõn elmentem a suliban a védõnõhöz és miskolcon akkor újították valamelyik kórházat és nemtudta hová küldjön..szinte végig jártuk az összes miskolci kórházat..mire beküldött a megyeibe a szülészetre..:D és ott meg már ott várt a portás... hogy ugye ti jöttetek..az xy..suliból?:D már mindenki tudta hogy ki vagyunk hiszen a védõnõ felhívta az egyik orvos ismerõsét és õ írta fel..:D 17/L

A cytológiai vizsgálat során, a lelet mindenképpen fel vannak tüntetve a cytológiai lapon, vagy csak abban az esetben, ha vmi rendellenesség van?

A n?gyógyászati vizsgálat során, a cytológiai lapon csak az id?pontot meg az orvos nevét irja fel a n?gyógyászom. A leletet nem. Pedig utánanéztem, P1-P5 között kell értékelni a leletet, nekem azt mondták minden rendben, azonban nem tüntettek fel a lapon semmit. Szóval a kenetvizsgálat eredménye az kés?bb jön meg? Vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: Ha telefonon érdeklõdsz 3hét után,akkor az eredmény szóban hangzik el... ha bemész a nõgyógyászhoz,és ott kérdezed meg az eredményt,akkor pedig a cytológiai lapodra ráírják!! Ha abszolút nem érdeklõdsz,és jó az eredményed,azt nem jelzik levéllel.ha nem jó az eredményed akkor abban az esetben küldenek levelet!

Ha telefonon érdeklõdsz 3hét után, akkor az eredmény szóban hangzik el... ha bemész a nõgyógyászhoz, és ott kérdezed meg az eredményt, akkor pedig a cytológiai lapodra ráírják!! Ha abszolút nem érdeklõdsz, és jó az eredményed, azt nem jelzik levéllel.ha nem jó az eredményed akkor abban az esetben küldenek levelet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Akkor mostmár ezt is tudom! Köszönöm még egyszer!

Mit jelent az esemény utáni tabletta (rigesoft) tájékoztatójában, hogy: A Rigesoft tablettát a menstruációs ciklus bármelyik napján lehet alkalmazni, kivéve abban az esetben, ha a menstruációja késik?

Nekem napok óta késett (még mindig), amikor rosszul védekeztünk, és felirattam és bevettem. Akkor nekem most nem fog használni? Az orvosn?nek szerintem mondtam, hogy késik éppen (mint minden hónapban), jó gyógyszert írt fel? 18 éves lány

Legjobb válasz: "A Rigesoft tablettát a menstruációs ciklus bármelyik napján lehet alkalmazni, kivéve abban az esetben, ha a menstruációja késik. Amennyiben a menstruációja késik, konzultáljon nõgyógyászával." Így szerepel a betegtájékoztatóban. Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy ha valakinek késik, akkor akár terhes is lehet. Akkor nincs értelme szedni illetve nem is hat. Esetedben e doki tudott a késésrõl, ennek ellenére felírta. Igazán csak akkor kellene tõle tartani, hogy nem hat, ha jóval korábban teherbe estél volna.

"A Rigesoft tablettát a menstruációs ciklus bármelyik napján lehet alkalmazni, kivéve abban az esetben, ha a menstruációja késik. Amennyiben a menstruációja késik, konzultáljon nõgyógyászával." Így szerepel a betegtájékoztatóban. Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy ha valakinek késik, akkor akár terhes is lehet. Akkor nincs értelme szedni illetve nem is hat. Esetedben e doki tudott a késésrõl, ennek ellenére felírta. Igazán csak akkor kellene tõle tartani, hogy nem hat, ha jóval korábban teherbe estél volna.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére az szinte kizárt, hogy amiatt késik mert már terhes voltam, köszi a választ, így már logikusabban hangzik nekem is!
A kérdező hozzászólása: Azért még várok válaszokat, hogy megnyugodjak:) Az orvos nemtörõdöm volt...
Ha jól tudom ez egy eseményutáni tabletta, vagyis az aktus után 72 óráig van lehetõséged bevenni. Ez után már felesleges. Most az a kérdés, hogy mikor mentél el felíratni, a baleset után beleestél a 72 órába? Ha igen, akkor elvileg hat, ha nem, akkor meg felesleges bevenni.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem arról van szó, hogy: ha késik akkor a szervezetem termel valamit, ami hatástalanítja a gyógyszert?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!