Találatok a következő kifejezésre: Abban a napban (423 db)

Kollégiumba mikor kell beköltözni? Egy nappal előbb vagy abba a napba?

Jah , és mi az a Neptun-Kód?

Legjobb válasz: Egyetemen más csak te vagy felelõs az életedért akkor mész és jössz a koliból amikor akarsz. A neptun rendszer te kódod, amivel bejutsz a rendszerbe. Nagyon sokszor ez alapján azonosít be a tanár, mert még a nevedet sem fogja tudni.

Egyetemen más csak te vagy felelõs az életedért akkor mész és jössz a koliból amikor akarsz. A neptun rendszer te kódod, amivel bejutsz a rendszerbe. Nagyon sokszor ez alapján azonosít be a tanár, mert még a nevedet sem fogja tudni.
A kérdező hozzászólása: Köszönö ! De én középiskolásra gondoltam ..

5 hónapja hagytam abba a fogamzásgátlót, azóta töbnyire szabályosan megjött, már 7 napja késik, tegnap negatívat teszteltem (Lilyvel), az ovu. Mikroszkópom viszont páfrányt mutat. Lehetek terhes vagy csak hormonzavar?

érzékenyek a melleim és átlátszó folyásom volt

Legjobb válasz: Szia! Én is pont 5 hónapja hagytam abba a tabit, az elmúlt ciklusaimban 2-szer nem volt tüszõrepedésem, átlagban 25 napig tartottak. Én is negát teszteltem a nemvárt utáni 3., 5., 7. napon (One step, Discolor, Lily), most 12 napja hogy még mindig nem jött meg. Holnap megyek dokihoz ezügyben, megírom mi volt, ha érdekel. Üdv.

Szia! Én is pont 5 hónapja hagytam abba a tabit, az elmúlt ciklusaimban 2-szer nem volt tüszõrepedésem, átlagban 25 napig tartottak. Én is negát teszteltem a nemvárt utáni 3., 5., 7. napon (One step, Discolor, Lily), most 12 napja hogy még mindig nem jött meg. Holnap megyek dokihoz ezügyben, megírom mi volt, ha érdekel. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Hú az jó lenne, ha megírnád mit mondott az orvos! Remélem jó híreket kapsz!Én is izgulok veled!
Szia! Ma reggel (13 napja késik) fél óra után halvány 2. csíkom lett, száradás után eltûnt. Már nem nagyon reménykedem, viszont a derekam nagyon fáj, ezt nem tudom mire véljem. Este megyek dokihoz, majd írok, mi volt. Üdv. Bea
A kérdező hozzászólása: Én megint negatívat tezteltem, de mensi még mindíg sehol, a hasam fájdogál napok óta!Veletek mizu?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Na mit mondott a doki? Van baba? Én megint negatívat teszteltem:(, de még nem jött meg és a 'mindjárt megjön' érzésem is elmúlt
Szia! A tegnapi napom tiszta csõd volt, röviden: 1. Nem jutottam el a kislányommal a védõnõhöz, mert bealudt. 2. Nem tudtunk játszóterezni, mert nekiállt esni az esõ. 3. Este a dokim magánrendelésre 1 órával késõbb érkezett, mert szülésnél volt, mire meg bejutottam volna, elment az áram az egész utcában. Jövõ szerdára van új idõpontom, mensi még mindig sehol (ma 2 hete hogy késik). Ez van... :-(
Szia. Szerintem simán lehetsz babás. Jókor voltatok együtt utána még nem voltatok? Mondjuk a 12. napon? Görbéd nincs?
A kérdező hozzászólása: Sajnos azóta nem:-(. Görbém az nincs. Köszi a válazt, remenykedem, hogy babás leszek, már nagyon szeretném.
A kérdező hozzászólása: Ma vagyok a 15.napnál és feszül a mellem + görcsölgetek. Lehet, hogy mégse jött össze.:_(((((

Mennyire számít erős fogamzásgátlónak a Regulon? 21 évesen korai a gyermekvállalás, ha meg van hozzá minden feltétel? Általában miután elfogy egy egyhavi gyógyszerem, rá kb. 2-3 napra jön meg a menzeszem, abban a 2-3 napban teherbe eshetek?

Legjobb válasz: Ha elég érett vagy egy babához, akkor nyugodtan vállalhatsz egy picit :) Abban a 2-3 napban pedig nem lehetsz terhes, mert a tabi a gyógyszermentes napokban is védettséget nyújt.

Ha elég érett vagy egy babához, akkor nyugodtan vállalhatsz egy picit :) Abban a 2-3 napban pedig nem lehetsz terhes, mert a tabi a gyógyszermentes napokban is védettséget nyújt.

Sikerült úgy teherbe esni, hogy abban a ciklusban csak egyetlen egyszer, ráadásul legalább 3-4 nappal pé előtt voltatok együtt?

Legjobb válasz: Én így estem teherbe! Abban a hónapban csak 1x voltunk együtt! Arra már nem emlékszem, pé elõtt pontosan hány nappal volt :)

Én így estem teherbe! Abban a hónapban csak 1x voltunk együtt! Arra már nem emlékszem, pé elõtt pontosan hány nappal volt :)
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdezem, mert tesót szeretnénk, de még nem most, hanem 2-3 hónappal késõbb. És most 27-28 van/lesz pé, mi meg 24-én voltunk együtt. Egyáltalán nem lenne baj, ha összejönne, de nem bánnám, ha inkább még nem.
Mi igen, mert kislányt szerettünk volna.
mi szombaton voltunk együtt, és hétfõn este lett pozitív az ovu teszt, majd kedden negatív, tehát akkortájt lehetett a pé. Utána apa két hétig nem volt:) Kisfiam lett:)
Nekem 2, 5 év kínlósás után jött úgy össze a baba, hogy abban a hónapban csak 1X voltunk együtt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
Egyik barátnõm :) Egyetlen alkalommal voltak együtt védekezés nélkül a férjével a nászútjukon :) Pár napja megszületett a kislányuk :)
Ugyan mi nem egyszer voltunk együtt, de nem tudtunk akkor együtt lenni mikor kellett volna csak pé elõtt pár nappal, utána legközelebb nemvárt elõtt nemsokkal voltunk együtt, nem is reménykedtünk, hogy sikerült a baba de már a 14ik hétben vagyok:) Biztos, hogy abból az elsõ alkalomból fogant!
Szia.Pont az a lényeg hogy már ott legyenek a kis "kalózok" mire pé. van mert a petesejt max 40 órát vár aztán, annyi.+mire odaérnek a "kalózok" az is 4-5 óra ha jól tudom, és tovább is bírják 3-4 nap.

Augusztus végén hagytam abba a fogamzásgátló szedését 2 év után. Szeptemberben illetve októberben kb 32-33. napra jött meg, de most késik már 5 napot. Betudható ez gyógyszer utáni mellékhatásnak?

Barátommal lefeküdtünk de védekeztünk (óvszer)és nem történt semmi baj... Mostanában sokat stresszelek. Csináltam tesztet ami negatív lett.

Legjobb válasz: Betudható igen. Nekem abbahagyás után 30-60-45 napra jött meg...

Betudható igen. Nekem abbahagyás után 30-60-45 napra jött meg...
Örülj hogy egyáltalán megjött, nekem volt hogy kimaradt 2 hónap is éppen azért mert szüneteltettem a gyógyszert!Orvosnál is voltam és azt mondta minden szervezet máshogy reagál...lehet hogy a tiéd pont így.Ne aggódj!
Szia! Igen, normális. Nekem 28 és 31 nap között váltakozott 5 hónapon keresztül a ciklusom hossza.
Nekem volt hogy 2 hónap ki is maradt a tabi után... úgyhogy örülj hogy "csak" ennyit késik.

Miért kell abban a bizonyos 7 napban másik módszer a fogamzásgátlásra?

Fogamzásgátló szedésénél ugye van 7 nap szünet, amikor elvileg meg kell hogy jöjjön a mensim. Azt nem értem, hogy doki azt mondta, hogy ebben a 7 napban szükség van másik védekezésre is. Miért? A gyógyszer így nem nyújt megfelel? biztonságot? Mert ha ez így van, akkor ennyi er?vel a a köv. Levél az annyit ér mintha most kezdem volna el szedni.

Legjobb válasz: Ez nem igaz, nem kell kiegészítõ módszer, a tabi abban a 7 napban is véd. Max az elsõ levélre gondolhatott, bár ha a menszid elsõ napján kezdted, akkor már elvileg az elsõ tabitól kezdve véd, de 4 hét után biztosan. Nem tudom miért mondhatta.

Ez nem igaz, nem kell kiegészítõ módszer, a tabi abban a 7 napban is véd. Max az elsõ levélre gondolhatott, bár ha a menszid elsõ napján kezdted, akkor már elvileg az elsõ tabitól kezdve véd, de 4 hét után biztosan. Nem tudom miért mondhatta.
nincs szükség, akkor is véd a gyógyszer. az orvosod szenilis.
Véd a hét napban is. és ez a tájékoztatóban is benne van.
véd a 7 napban is. nem lehet h vmit félreértettél?

A fogamzásgátló abba hagyása után mennyi az az idő ami alatt minden féle képpen meg kell, hogy jöjjön a menzesz? Én múlt hét pénteken hagytam abba a tablettát, de még nem jött meg. Minden második nap együtt vagyunk a párommal. Így se lehetek terhes?

Legjobb válasz: Szia! Én Június 18.-án hagytam abba a szedését, 23-án akkor meg is jött, bár kevesebb volt, mint szokott lenni és azóta semmi. Úgy tudom, hogy fél év után érdemes elmenni orvoshoz, ha addig nem jön meg. Az viszont engem is érdekelne, hogy mivel nem jött meg van-e egyáltalán peteérésem, eshetek-e teherbe?

Szia! Én Június 18.-án hagytam abba a szedését, 23-án akkor meg is jött, bár kevesebb volt, mint szokott lenni és azóta semmi. Úgy tudom, hogy fél év után érdemes elmenni orvoshoz, ha addig nem jön meg. Az viszont engem is érdekelne, hogy mivel nem jött meg van-e egyáltalán peteérésem, eshetek-e teherbe?
Nekem az elõ rendesen a 28. napra megjött a következõ a 35.- re és most várom a harmadik mensit.
Kényelmes megoldás a tabletta, de már etzerszer megbántam, hogy szedtem....félek, hogy nem lehet majd babám, vagy csak nagyon sokára....:( Errõl soha senki nem beszél......
Ez engem is érdekelne, ugyanebben a cipõben járok.... Május közepén bevettem az utolsó tabit, rá 3 napra meg is jött szokás szerint a megvonásos vérzésem, de AZÓTA SEMMI!!!!!! A ciklusom 82. napján járok...... 3 hete szedek barátcserjét, hátha segít... Dokinál még nem voltam. Megszakítással védekezünk, de azért csináltam teszteket, hátha baba miatt nem jön, de negatív.... Szerintem így peteérésünk sincs...... Jó lenne, ha rendezõdne, mert hamarosan babát szeretnénk. Egyenlõre igyekszem türelmesen várni....
Ha nincs menstruáció, akkor nincs peteérése sem.Ha van menstruáció, akkor sem biztos a peteérés, ezt legjobban hõmérözéssel és ovulációs teszttel lehet követni, hogy van-e. Fogamzásgátló abbahagyása után bizony elõfordulhat, hogy nincs menstruáció vagy össze-vissza van.Nekem nagyon hosszú ideig nem volt és évekig próbálkoztunk, hogy végre babánk lehessen.Ezt hívják tabletta miatti szívásnak.
Köszi! Én nagyon erõsen bízom abban, hogy nem lesz gond. De most döbbentem csak rá, hogy tönkretettem a szervezetemet azzal a [email protected]ûen nem mûködik....
Én februárban hagytam abba a gyógyszert És 32, 33, 34 napra szokott mindig megjönni.

8 hónapja hagytam abba a gyógyszer szedését, azután vártunk 3 hónapot. Mindig 28. napra jött meg, de az utóbbi 2 hónapban volt valami fura először 30. napra, következő hónapban pedig 26. napra jött meg. Mitől lehetett ez a kavarodás?

Rendszeresen próbálkoztunk a szüneteltetés után, mert babát szeretnénk.Most 29. napnál tartok (remélem összejött). Ma reggel hányingerem is volt.(nekem mindig pontos volt a menstruációm)

Legjobb válasz: Természetes ciklus esetén nincs olyan nõ aki napra pontosan minden hónapban 28 napra menstruál. Egy-két napos csúszás mind két irányban elõfordulhat, a világon semmi jelentõsége nincs. Ettõl ez még orvosi szempontból is szabályos menstruációnak számít, nincs semmi ok az aggodalomra.

Természetes ciklus esetén nincs olyan nõ aki napra pontosan minden hónapban 28 napra menstruál. Egy-két napos csúszás mind két irányban elõfordulhat, a világon semmi jelentõsége nincs. Ettõl ez még orvosi szempontból is szabályos menstruációnak számít, nincs semmi ok az aggodalomra.

A fiam pár nap múlva lesz 5 hónapos. És folyton bőg. Szépen fejlődik, de egyszerűen ha nincs kézben akkor nem hagyja abba a bőgést! Első gyerek elszúrtuk tudom. De bizti van mit tenni. Ugye?

A párom keveset van itthon, segitségem semmi.Fáradt vagyok és nagyon ki vagyok már!Nem képes egyedül lenni még 5 percet sem.Ha nem lát kezd?dik a bömbi....de van hogy már akkor is b?g ha mellette ülök.kÉsz vagyok!Segitsetek!

Legjobb válasz: Az enyém 7-hós és majdnem ue.a helyzet õ nem sír csak nyöszörög amíg valaki fel nem veszi.Aztán ha véletlenül lerakjuk mert ugye egész nap így is sokat van kézben na akkor van gond.Ha nem lát valakit akkor egybõl ordítás van.Mi anyuékkal lakunk úgy hogy dajka van bõven,lehet ez is a baj.Én abban bízok ha már egyedül tud ülni más lesz a helyzet jobban el lesz majd a játékaival és elfoglalja magát.Aztán lehet hogy ezt csak én gondolom így.Kitartást neked !Hátha késõbb javul a helyzet,én is ebben bízom.

Az enyém 7-hós és majdnem ue.a helyzet õ nem sír csak nyöszörög amíg valaki fel nem veszi.Aztán ha véletlenül lerakjuk mert ugye egész nap így is sokat van kézben na akkor van gond.Ha nem lát valakit akkor egybõl ordítás van.Mi anyuékkal lakunk úgy hogy dajka van bõven, lehet ez is a baj.Én abban bízok ha már egyedül tud ülni más lesz a helyzet jobban el lesz majd a játékaival és elfoglalja magát.Aztán lehet hogy ezt csak én gondolom így.Kitartást neked !Hátha késõbb javul a helyzet, én is ebben bízom.
Szia! Az én fiam jövõ héten lesz 5hónapos és pár napja ugyanez a helyzet egy darabig 15-20 perc elvan egyedül aztán csak sír. Van mikor az sem jó ha felveszem akkor is sír. Ráadásul éjjel sem alszik pár hete rendesen.Úgyhogy nagyon együtt tudok érezni veled. Nem hiszem hogy elszúrtad volna. Épp azon gondolkodtam lehet hogy ilyenkor is van növekedési ugrásuk vagy kevés a tejem szóval én sem tudom mit csináljak.Tudom nem tudtam segíteni de talán egy kicsit megnyugtat hogy más is ilyen cipõben jár.
Vígasztaljon az a tudat, hogy pár napja nálunk is ez a helyzet.2-3 nappal ezelõtt szinte egész nap sírt a kisfiam, ha kézben volt ha nem - szerintem a frontok is. Szombaton egy tünemény volt, egyszer sem sírt, csak vidámkodott és mosolygott. Ma pedig ismét egész nap szórakoztatni kellett. Ha már nagyon unja a banánt én lefekszek mellé a földre, éneklek neki vagy tornáztatom - van egy jó kis babatorna dvdnk - vagy csak nevettetem, duruzsolok neki. Ha meg már végképp nem tudok vele mit csinálni hívom az apját. Már, ha otthon van. Kiszámíthatatlan a viselkedése, de egyszer majd elmúlik addig meg hurcoljuk és szeretgetjük. De igazából én is tanácstalan vagyok. Vajon elrontottam valamit. Bár ahogy már más is mondta most lehet erre van szüksége, hisz õ is egy társas lény.
Változnak a babák, változnak az igényeik, johet a fogacska...Új dolgok kezdik érdekelni, unaktozhat esetleg és ezt ki is mutathatja. Ha pedig felveszed, megnyugszik és elfelejti a baját, elterelodik a figyelme rola. Az én kisfiam kb 4-5 hónapos koráig jol elvolt maga is, aztán eygre nyugosebb lett, rovid ideig kototte le valami a figyelmét, soxor nem tudtam egyedul hagyni.Próbáltam kulonbozo helyeken "szorakoztatni", játszószonyeg, kiságy, nagyágy, autósulés, egy darabig mindegyik jó változatosság gyanánt. 6 hónapos korában kijott két fogagacska is, szerintem ez is befolyásolhatja, nyugtalaníthatja.
ne félj, nem vagy egyedül. én is azt hittem elõször, h elkényeztettem a gyerekeimet azzal, h sokat voltak kézben. erõt vettem magamon, és amikor nagyon sírt már akkor vettem fel, addig viszont végeztem a dolgomat. mellettem volt, azt akartam, h lásson, szokja meg, hogy akkor is vele vagyok, ha nem veszem fel. elmeséltem neki, h épp mit csinálok, énekeltem neki, természetesen a gyomrom görcsben volt, meg lelkiismeret furdalás gyötört. de a muszály nagy úr. utána viszont csak vele voltam fél órát. amikor a fiam 2 évre rá megszületett a féltékenykedés miatt volt (és van) a sok hiszti. pedig a fiamat kevesebbszer veszem fel. rengetegszer elmondom nekik, h mennyire szeretem õket. nehéz idõszak. ám most, h nincsenek itthon 2 napja, nagyon rossz. ilyenkor nem érdekel az sem ha hiszti van, csak lássam már õket. (2, 5 éves lány és 9 hós fiú anyukája)
Nálunk is ugyan ez a helyzet. Míg eddig elvolt a játékaival akár 1, 5 órát is most sír, ha leteszem, sír, ha nem lát a 4, 5 hós babám. Cipelem, dobálom, masszírozom, tornásztatom, "táncoltatom", énekelek, bújócskázom, csörgõzök-, hempergek vele. Ha már minden éneket elénekeltem és minden mondókát elmondtam és a karomat is csak sajgó botként érzem leteszem az ágyra a játszószõnyegére a játékai közé és akár mennyire is követelõzik ott hagyom. Van, hogy rájön, hogy tulajdon képpen õ is éppen annyira elfáradt mint és alszik egyet, van, hogy nekiáll játszani az elõbb tanultak mintájára, van, hogy addig bõg míg nem bírom tovább hallgatni és elõbújok a fedezékbõl és akár mennyire is fáradt vagyok megszeretgetem és folytatom a szórakoztatását. KITARTÁS!!!
Sziasztok! Nálunk ugyanez a helyzet! Mi lassan 6 hónaposak leszünk! De hogy ne legyen olyan egyszerü az én kislányom állandóan hasrafordul és ha nem vagyok ott rögtön beleteszi a kisfejét az ágyba és ugy ordit! Amugy visszatud fordulni. Ezt már sajna szándékosan csinálja. Arról nem beszélve hogy forogva már tud haladni az ágyon. A kiságyba abszolút nincs el 5 percig sem. Ugyhogy pár hete megállt nállunk az élet mert semmit nem tudok töle csinállni. Állandóan vele kell lennem. Nem könnyü.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy ilyen sokan válaszoltatok!Kicsit vígasztal a tudat, hogy nem vagyok egyedül ezzel.. : ) de mégis egyyedül vagyok...Jó lenne pihenni kikapcsolódni de ti is tudjátok hogy nélküle nem ér semmit az élet.Puszi nektek!Judit

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!