Találatok a következő kifejezésre: Abbahagytam a mert nem (43 db)

Iratkozz ki, hisz azzal az állami éveid is fogynak.
Persze
Persze.
A kérdező hozzászólása: köszi.az ismerösöm úgy hagyta abba hogy nem iratkozott be a másik félévre így az egyetem egy idö után kizárta.így is?
Így nem, csak akkor, ha te magad iratkozol ki, ha kirúgnak, akkor nem.
A kérdező hozzászólása: most olvastam át a hallgatói követelményrendszert.nincs benne ilyen.miböl gondolod hogy nem lehet?
Nagyon szíveden viseled az ismerõsöd sorsát:) Miért nem kérdezed meg telefonon az egyetemet? Tutibb választ fognak adni.

Abbahagytam a Cerazettet, mert nem jött be. Előfordult, hogy kihagytam, mert elfelejtettem. Viszont kb. 1, 5 hete sokat alszok, gyakran olyan, mintha meg akarna jönni, de nem jön és kinőttem a meltartómat. Lehetek terhes?

Nyárig akartunk várnia babával, de ha most összejönne, akkor is megtartanánk.Lehet, hogy terhes vagyok?Vagy csak a szervezetem játszik velem?(A cerazette minipill, ha abbahagyják, nem borul fel a hormonháztartás,elvileg)4 napja csináltam egy tesztet amin csak egy nagyon halvány sárgásrózsaszin csik lett,de az is csak 10 perc után.

Legjobb válasz: Mennyi ideje késik? A tünetek alapján elképzelhetõ, hogy terhes vagy.

Mennyi ideje késik? A tünetek alapján elképzelhetõ, hogy terhes vagy.
jó lenne tudni, hogy késik-e már vagy még csak meg kell jönnie?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, egy honapja nem vérzek, de még szedtema tabit folyamatosan.
Én szedem már több mint fél éve, de még szoptatok is. Azt nem tudom ha abbahagyom a szedését, aztán mikor fog megjönni? Vagy a tabletta szedése közben is megjöhet. Ha abbahagyom, aztán mikor lehetek terhes?

Nagyon félek mert már 9 napja meg kellett jönnie de volt felfázásom is. A barátommal nem védekeztünk de nem ment el mikor bent volt és utána sem mert abbahagytuk. Vegyek tesztet? Meiket érdemes venni? Amelyik a legjobb?

Legjobb válasz: Szia! Nem kell elmennie, hogy terherbe eshess, elég egy kis elõváladék. Vegyél tesztet! Gabriel is jó vagy a dm-ben is lehet kapni (Direct - van ráírva nagybetûvel, barackszínû a doboza - kb. 900 Ft.) Tesztelj, és ha most megúsztad, legközelebb védekezzetek!! Hacsak nem akartok babát! Remélem negatív lesz!

Szia! Nem kell elmennie, hogy terherbe eshess, elég egy kis elõváladék. Vegyél tesztet! Gabriel is jó vagy a dm-ben is lehet kapni (Direct - van ráírva nagybetûvel, barackszínû a doboza - kb. 900 Ft.) Tesztelj, és ha most megúsztad, legközelebb védekezzetek!! Hacsak nem akartok babát! Remélem negatív lesz!

Jó napot! Előző hónapban abbahagytam a fogamzásgátló szedését, mert erős fejfájás tört rám. Kiderült, hogy attól lett! Most kell majd megjönnie először, hogy nem szedem a gyógyszert! A mellem már 3 napja fáj, ha hozzáérek! Előfordulhat, hogy a gyógyszer h

Jó napot! Előző hónapban abbahagytam a fogamzásgátló szedését, mert erős fejfájás tört rám. Kiderült, hogy attól lett! Most kell majd megjönnie először, hogy nem szedem a gyógyszert! A mellem már 3 napja fáj, ha hozzáérek! Előfordulhat, hogy a gyógyszer hozta ki ezt! Mert előtte nem volt ilyen, csak derék fájásom! Válaszát előre is köszönöm! Niki

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, egyelőre ne aggódjon, mert ilyen panasz a fogamzásgátló abbahagyása után előfordulhat. Üdvözlettel. Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, egyelőre ne aggódjon, mert ilyen panasz a fogamzásgátló abbahagyása után előfordulhat. Üdvözlettel. Dr. Langmár Zoltán

Jó napot! Előző hónapban abbahagytam a fogamzásgátló szedését, mert erős fejfájás tört rám. Kiderült, hogy attól lett! Most kell majd megjönnie először, hogy nem szedem a gyógyszert! A mellem már 3 napja fáj, ha hozzáérek! Előfordulhat, hogy a gyógyszer h

Jó napot! Előző hónapban abbahagytam a fogamzásgátló szedését, mert erős fejfájás tört rám. Kiderült, hogy attól lett! Most kell majd megjönnie először, hogy nem szedem a gyógyszert! A mellem már 3 napja fáj, ha hozzáérek! Előfordulhat, hogy a gyógyszer hozta ki ezt! Mert előtte nem volt ilyen, csak derék fájásom! Válaszát előre is köszönöm! Niki

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, egyelőre ne aggódjon, mert ilyen panasz a fogamzásgátló abbahagyása után előfordulhat. Üdvözlettel. Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, egyelőre ne aggódjon, mert ilyen panasz a fogamzásgátló abbahagyása után előfordulhat. Üdvözlettel. Dr. Langmár Zoltán

Volt aki korán abbahagyta a szoptatást, mert már nem bírta tovább és inkább tápszert adott a babának? Megbánta késöbb? ( lepontozóknak, kioktatóknak nem szól)

Legjobb válasz: Csak az lenne marha jó, ha egyes esetekbõl nem vonnánk le messzemenõ következtetéseket(tápszeres- mégis egészséges, tápszeres, mégis sovány, dohányos- mégis él...) Vannak alapvetések. Ha nem sikerül, nem baj, vannak igen jó alternatívák. Nehogy már az legyen a hibás, aki ezeket a dolgokat tényszerûen közli! Ha az anya lelkiismerete tiszta, álljon a sarkára és tojni rá. Nem kell ezen annyit rugózni és lelkiismereti kérdést csinálni belõle. Nem megy a szoptatás, pedig mindent megtettem(utánajártam a tejtermelés mûködésének, beszéltem tanácsadóval...), tápszert adok a babámnak mert ennie kell és kész. Ennyi. Ha meg nem tettem meg mindent, vagy nem is akartam, ne azt hibáztassam, aki erre esetleg rámutat.

Csak az lenne marha jó, ha egyes esetekbõl nem vonnánk le messzemenõ következtetéseket(tápszeres- mégis egészséges, tápszeres, mégis sovány, dohányos- mégis él...) Vannak alapvetések. Ha nem sikerül, nem baj, vannak igen jó alternatívák. Nehogy már az legyen a hibás, aki ezeket a dolgokat tényszerûen közli! Ha az anya lelkiismerete tiszta, álljon a sarkára és tojni rá. Nem kell ezen annyit rugózni és lelkiismereti kérdést csinálni belõle. Nem megy a szoptatás, pedig mindent megtettem(utánajártam a tejtermelés mûködésének, beszéltem tanácsadóval...), tápszert adok a babámnak mert ennie kell és kész. Ennyi. Ha meg nem tettem meg mindent, vagy nem is akartam, ne azt hibáztassam, aki erre esetleg rámutat.
Szia. Én 10 hónapos koráig szoptattam a babám. Tejem lett volna még, de egy betegség miatt abba kellett hagynom (olyan gyógyszeres kezelést kaptam, ami mellett nem szoptathattam tovább). Azóta reggel-este tápszert kap (most 1 éves). Nem tudtam megbánni, mert nem volt más választásom... Persze sokat beszélgettem errõl a védõnõnkkel és mindkettõnk véleménye az, hogy ha már nem megy tovább a szoptatás, akkor nem szabad erõltetni, mivel egy megviselt anya nehezebben veszi az akadályokat és a baba is eléggé megérzi ha gond van... Arról nem is beszélve, hogy a mai tápszerek már nem olyanok, mint 10-20 éve; hanem tényleg tele vannak vitaminnal és valóban teljes táplálékot nyújtanak a babának. Persze nyílván az anyatej az elsõdleges, nem véletlen lettünk így teremtve.... Mennyi idõs a pici? Eszik már mást is?
Szia! az attól függ miért hagyod abba és mennyi idõs a baba. én 4 hós korába hagytam abba mert úgy éreztem nem volt elég tejem adtam neki tápszert és elkezdtem a hozzátáplálást.
nekem azért kellett táppal pótolni, mert sokat stresszeltek és apadozott a tejcsi. nem volt könnyû döntés, az elsõ adagot zokogva kevertem a babámnak. szekálhattam volna magam és a babámat is, hogy állandóan mellre teszem, de inkább arra gondoltam, hogy egy kis könnyebbség nekem is jár. nem gondolom, hogy ez olyan nagy önzõség lenne. meg mi nem is tudtunk rendesen elvonulni kettesben, mindig ránknyitott valaki, hogy ja, szoptatsz, azt hittem baj van, azért csuktad be az ajtót, mit csinálsz, van kedved ezt meg azt....? grrr és varázsütésre megnyugodtam, megint lett tejcsim, sok. de addigra már rutin lett az esti tápszer keverés, úgyhogy lett tartalékban fagyasztott tejcsi. meg a tápszertõl jobban is aludt a kicsi, és azért az átaludt éjszakák kincset érnek :) szóval összességében nem bántam meg, mert abban a pillanatban mindig helyesnek tartottam a döntésemet.
Az én lányomnak 2 hetes korától kellett pótolni tápszerrel. Kínlódtam vele sokat, bármit ettem/szedtem, nem indult be a tejgyarapodás. Egyideig még reggelre összegyûlt annyi, hogy nagyjából jóllakjon, de az is hamar megállt, utána már reggel is puha maradt a mellem. Így, minden kínlódással együtt, végül 3 hónapos koráig szopott, jobban mondva kapott némi kis anyatejet is a lányom. Utána beláttam, hogy ennek nincs értelme, és elmaradtak a szopik. Nem bántam meg utólag, onnantól kezdve sokkal nyugodtabb volt a babám, jobban aludt, így én is többet pihenhettem, és a szopi miatti stressz is lekerült a vállamról.
2, 5 hónapos koráig kizárólag szopott a fiam, de annyira nagy nyûg volt neki is nekem is, hogy nem szoptattam tovább. Addig sírós, nyûgös baba volt, miután tápszeres lett, nyugodt, kiegyensúlyozott lett (és persze én is). Egyáltalán NEM bántam meg, sõt! inkább azt bánom, hogy kínlódtunk ezzel a szoptatással, az elejétõl tápszert kellett volna adni neki. Azért azt hozzáteszem, hogy fiam nem volt valami ügyes szopizó, tejem sem volt sok, éppen annyi, hogy evésre épp jól lakott, bár 3 órát nem bírt ki soha két szopi között.
Én nem tudok érdemleges választ adni, csak leírni az én történetem. Rengeteg tejem volt(van) de anyósom mikor itt volt vagy telefonon hívott mindig azzal jött, hogy azért sír a kicsi , mert nincs elég tejem. Miatta a párom is elkezdte mondogatni. 2 hét után már annyira belém beszélték, hogy este kiegészítettem a táplálását tápszerrel, pedig spriccelt a mellembõl a tej. 2 hónap kellett mire észhez tértem és rájöttem erre és arra , hogy a tejem bõvel elég volt, hiszen elég volt neki egy evészetre egy cici, csak a hasa fájt és nagyon anyás volt. Ha újra kezdhetném nem hallgatnák senkire, sõt befognám a szájukat. 2 hónap után meg is mondtam anyósomnak , hogy ne szóljon bele ezekbe a dolgokba , neki csak annyi a dolga , hogy szeresse az unokáját a többi az én feladatom. Szóval én megbántam, hogy nem a saját érzésemre hagyatkoztam hanem engedtem a nyomásnak. Mindegy , hogy anyatejes vagy tápszeres a kicsi a lényeg , hogy az anyuka jól érezze magát és ne azt érezze, hogy õ rosszul csinál valamit, mert a legtöbb anya soha nem akar rosszat a gyerekének és a legjobbat a legtöbbet adja meg neki!
Én próbáltam szoptatni még a tápszer mellett is, de a fiam üvöltött, én tiszta ideg voltam. Anyukám és a férjem gyõzködött, hogy hagyjam abba, nem gond, ha tápszeres. Óriási lelkifurdalásom volt, de nyugodtabbak lettünk.
A kérdező hozzászólása: 10:40 :) volt eddig az utolsó
A kérdező hozzászólása: Hát nekem is ugyan az a véleményem mint az utolsónak. De sajnos a mai világban iszonyat lelkiismeret furdalást tudnak csinálni. Inkább készüljön ki anyuka csak szoptason mert különben beteg lesz a gyerek stb..
A kérdező hozzászólása: Nekem 4 hónapig volt rendesen aztán már egyre kevesebb.Nem rólam van szó. Tesómnak nagyon nagy nyûg sajnos. És nem tudja eldönteni hogy mit tegyen.legyen nyugott normális anya vagy ideges kìnlódós.
Szia.Nekem már a kórházban is csak fele annyi tejem volt mint kellett volna.Nagy babám született, nagy étvággyal:-))5 napos korától tápszeres kiegészítést kapott.Elõször cici utána tápszer.Mindig így étkezett.11 hósan apadt el végleg a tejem.Így sose stresszeltem magam, hogy mennyit szopizott, ha kellett még a tápszer akkor jóllakott azzal.Ha csak nyûg és idegeskedés a szopi akkor szerintem hagyni kell a fenébe:-)) Inkább tápszer és egy nyugodtabb anyuka:-))

Kb masfel eve irt fel az orvosom fogamzasgatlot, mert nem volt rendszeres a menstruaciom. A gyogyszer szedese alatt rendesen megjott, de most abbahagytam a gyogyszert es mar 1 hetet kesik a mensim. Mitol lehet?

Most megint ossze vissza fog megjonn,akar tobb havi kimaradassal

Legjobb válasz: 1. A gyógyszer nem teszi rendszeresség a menstruációt, mert valójában nem is igazi menstruáció ami a szünetek között van. Szóval nem azt kellett volna, hogy elnyomjátok a tüneteket, hanem megkeresitek az okát. 2. Gyógyszer abbahagyása után a legtöbb embernek nem lesz rögtön a régi a menstruációja, ha 3 hónapig semmi javulás orvos. És akkor ne a fogamzásgátlóhoz nyúlj.

1. A gyógyszer nem teszi rendszeresség a menstruációt, mert valójában nem is igazi menstruáció ami a szünetek között van. Szóval nem azt kellett volna, hogy elnyomjátok a tüneteket, hanem megkeresitek az okát. 2. Gyógyszer abbahagyása után a legtöbb embernek nem lesz rögtön a régi a menstruációja, ha 3 hónapig semmi javulás orvos. És akkor ne a fogamzásgátlóhoz nyúlj.
1. mert abbahagytad a gyógyszert és ilyenkor a hormonok megzavarodnak. 2.mert elõtte sem volt rendszeres. Illetve a fogamzásgátló szedése alatt nem mensid volt hanem megvonásos vérzésed! 3. Menj el nõgyógyászhoz (egy normálishoz), aki nemcsak elkendõzni akarja a problémát hanem normálisan megvizsgál. Én elhiszem, hogy az ember örül, amikor a fogamzásgátló miatt egy csomó problémája megoldódik, mint pl: rendszertelenség, csak ha majd babát szeretnél, nagyon nehéz lesz belõni, hogy mikor is kell próbálkozni stb.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen.De ez nem jelentheti azt, hogy meddo vagyok, , es nem lehet babam? Tunet lehet a hanyinger, melegsegerzet, hohullamok, szedulesek?
Természetesen nem jelenti, hogy meddõ vagy.Egy alapos kivizsgálás azért nem árt, lehet valami nagyon egyszerû ok miatt rendszertelen a menstruációd. Egyébként a tünetek utalhatnak babára, tesztelj, ha már egy hete meg kellett volna jönnie, akkor már bõven kimutatja! Ha engem kérdezel inkább a fogamzásgátló hatása, de te tudod, hogy védekeztetek e vagy sem illetve, hogy mikor voltatok együtt!
Sajnos ez a fogamzásgátló szedése miatt van.. Nem old meg semmit, elkendõzi a problémát, (már ha egyáltalán volt probléma). és sajnos okozhat sok más gondot, pl hormonháztartásod felborul, stb... várjál nyugodtan 3-4 hónapot, nagy valószínûséggel meg fog jönni.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszokat!Nem vedekezunk, amiota abbahagytam a gyogyszert!Kb 2 hete teszteltem , az negativ lett!
Nekem sem volt sosem rendszeres a havim.Én is szedtem fogamzásgátlót, de már nem szedek.És megint össze vissza jön meg a havim.Meddõségtõl nem tartok, mert úgysem akarok gyereket.De ha te szeretnél, akkor érdemes elmenned egy "normális" orvoshoz.
Óvszerrel. A megszakítás nem teljesen biztonságos.
A kérdező hozzászólása: mindig ovszer?megszakitással igaz nem teljes a védelem, de azert nem reménytelen
Ha nem baj, ha jön a baba, akkor oké. Ha baj, akkor óvszer!
Látom, hogy baj. AKkor óvszer, spirál, pesszárium.
Egy barátnõm most 6 hónapos terhes. Megszakítással védekeztek. Ha nem akarsz babát menj biztosra. De úgy látom te már eldöntötted, ha úgy nyilatkozol, hogy nem reménytelen dolog. Ha ennyire szeretnél abortuszt hát akkor hajrá. Egyébként vannak közösülés elõtti kúpok, krémek. De ezek sem biztonságosak. Marad az óvszer, amit nem szeretnél. Esetleg nézz utána a méhen belüli eszközöknek. Egyébként milyen gondokat okozott?
Elsõ vagyok. Megszakítással csak úgy ha ismered a ciklusod. Az ovulációd körül a "veszélyes" napokon óvszer, a többiben be lehet vállalni úgy hogy megszakítással. De nem javaslom! bármikor bekövetkezhet "csúszás", lehet kétszer is peteérésed, spermát is tartalmazó elõváladék kerül a hüvelyedbe, stb....
Krémek/kúpok + naptár + megszakítás, avagy óvszer. A spirál egyáltalán nem megbízható. Kérhetsz fogamzásgátló injekciót, ha nem azért hagytad abba, mert probléma volt a hormonjaiddal. Hüvelygyûrû, pesszárium, vagy a párod elköttetheti magát. Én a helyedben beszélnék a nõgyógyásszal, aki a gyógyszert írta, hogy mi lehetne számodra/számotokra a legmegfelelõbb.

Tisztelt Doktor úr! Az orvosom Lokrent írt fel a magas vérnyomásom miatt. Lehet-e ezt együtt szedni fogamzásgátlóval? Egy ideig Mercilont szedtem, aztán abbahagytam, mert nem volt tartós kapcsolatom, de most úgy néz ki lesz, és újra szeretnék fogamzásgátl

Tisztelt Doktor úr! Az orvosom Lokrent írt fel a magas vérnyomásom miatt. Lehet-e ezt együtt szedni fogamzásgátlóval? Egy ideig Mercilont szedtem, aztán abbahagytam, mert nem volt tartós kapcsolatom, de most úgy néz ki lesz, és újra szeretnék fogamzásgátlót szedni. Válaszát előre is megköszönve: Erika

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Tökéletesen beállított vérnyomás mellett a fogamzásgátló tabletta elviekben szedhető. Erről egyébként elsősorban a belgyógyásszal kell konzultálnia! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Tökéletesen beállított vérnyomás mellett a fogamzásgátló tabletta elviekben szedhető. Erről egyébként elsősorban a belgyógyásszal kell konzultálnia! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! Az orvosom Lokrent írt fel a magas vérnyomásom miatt. Lehet-e ezt együtt szedni fogamzásgátlóval? Egy ideig Mercilont szedtem, aztán abbahagytam, mert nem volt tartós kapcsolatom, de most úgy néz ki lesz, és újra szeretnék fogamzásgátl

Tisztelt Doktor úr! Az orvosom Lokrent írt fel a magas vérnyomásom miatt. Lehet-e ezt együtt szedni fogamzásgátlóval? Egy ideig Mercilont szedtem, aztán abbahagytam, mert nem volt tartós kapcsolatom, de most úgy néz ki lesz, és újra szeretnék fogamzásgátlót szedni. Válaszát előre is megköszönve: Erika

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Tökéletesen beállított vérnyomás mellett a fogamzásgátló tabletta elviekben szedhető. Erről egyébként elsősorban a belgyógyásszal kell konzultálnia! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Tökéletesen beállított vérnyomás mellett a fogamzásgátló tabletta elviekben szedhető. Erről egyébként elsősorban a belgyógyásszal kell konzultálnia! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!