Találatok a következő kifejezésre: Abbahagyhatom a szedését (17 db)

Nagyon görcsöl a hasam a fogamzásgátlótólés vérzek már régóta. Abbahagyhatom a szedését?

Legjobb válasz: Biztos, hogy nem más miatt görcsöl? Elsõ hónapokban lehet közti vérzés, de csak áttöréses, pecsételõ. Nem pedig elhúzódó vérzés. Menj dokihoz!

Biztos, hogy nem más miatt görcsöl? Elsõ hónapokban lehet közti vérzés, de csak áttöréses, pecsételõ. Nem pedig elhúzódó vérzés. Menj dokihoz!
Hagyd abba!
Szia Ha régóta vérzel menj orvoshoz ha abba hagyod a gyógyszert akkor tessék nagyon védekezni mással!!!

Abbahagyhatom a fogamzasgatlo szedeset?

Amugy is abba akarom hagyni mert nagyon sok egeszsegugyi problemam lett miatta,de most egy hoszabb utazasra is keszulunk es pont beteg lennek.most vagyok a 10dik szemnel.mi lenne ha holnaptol nem szednem?azon kivul,h par nap mulva megjonne a havim.nagy bajom lenne belole?amugy se akarom mar szedni (orvos ajanlasara,csak ezt a hirtelen abbahagyasi szandekomat nem tudom az orvosommal most megbeszelni mert kulfoldon van)

Legjobb válasz: Abbahagyhatod, meg fog jönni utána valószinüleg és kis idõbe fog telni mire helyreáll a ciklusod, én emiatt megvárnám a levél végét. Ja és figyelj arra, hogy máshogy védekezz utána.

Abbahagyhatod, meg fog jönni utána valószinüleg és kis idõbe fog telni mire helyreáll a ciklusod, én emiatt megvárnám a levél végét. Ja és figyelj arra, hogy máshogy védekezz utána.
Abba hagyhatod de akkor vigyáznod kell kivéve ha nem akarsz babát a gyogyszer kihagyása után a legkönyebb teherbe esni mert a hormonok összevannak zavarba.

Bármikor elkezdhetem és abbahagyhatom a fogamzásgátló tabletta szedését?

Szeretném abbahagyni a tablettát, mert szétmentem a barátommal. Ha pl. összejönnék 2 hónapon belül valakivel és újra elkezdeném szedni az rosszat tenne a szervezetemnek? Jobb lenne ha folytatnám a szedést vagy nem számít?

Legjobb válasz: mire van a koton?!!!

mire van a koton?!!!
Hogy szeded, rosszat teszel a szervezetednek már eleve. Szóval paradox a kérdés. Amúgy meg erre pont a a nõgyógyász tud válaszolni.
Ha most abbahagyod, legalább fél-1 év szünetet érdemes tartani, mert eléggé megbolygatod a szervezeted a váltogatással.
egyaltalan nem akarmikor..... fél évet kell hagyni a két szedés között minimum
A kérdező hozzászólása: koszonom :)

Abbahagyhatom a fogamzásgátló szedését a 21 nap lejárta előtt?

Még 9 szemet vettem be eddig. Ha abbahagyhatom akkor elvileg mikor jönne meg a következ? menszeszem? Most kezdtem el az els? csomagot .

Legjobb válasz: Akkor minek akarod abbahagyni? Az elsõ csomagot már fejezd be...

Akkor minek akarod abbahagyni? Az elsõ csomagot már fejezd be...
Miért akarod abbahagyni?Mellékhatásai vannak?Nekem is mellékhatások léptek fel, abbahagytam hónap közben, a nõgyógyász írt fel valamilyen gyógyszert, hogy ne boruljon fel a rendszer.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy még mindig megvan. Én azért kezdtem el szedni a gyógyszert mert jövõ hónapban elutazunk tengerpartra. Sajnos úgy esett, hogy a teljes nyaralás idõtartamára meg lesz a menszeszem. El szerettem volna tolni. De valószínû nem fog menni. Ezért nem akarom szedni.
Levél közben csak nagyon súlyos mellékhatások esetén szabad abbahagyni. De alapból hülyeség volt csak azért elkezdeni, hogy tologasd a menzeszed. A gyógyszer nem cukorka. Amúgy nem hallottál még arról, mielõtt elkezdted szedni, hogy az elsõ 3 hónapban összevissza vérzés jelentkezhet?..
Komolyan csak a nyaralás miatt kezdted el szedni??? A szüleid vagy az orvos nem szóltak bele??? Ez nem ilyen "játék", ha ezt így lehetne csinálni, akkor mindenki ezzel tologatná... 1. tele van hormonokkal, amik elõször eléggé felborítják a hormonháztartásodat, így elég nagy felelõtlenség csakúgy elkezdeni szedni. Ha van barátod, és miatta is volt, akkor ezt a pontot ne vedd figyelembe ;) 2. Ha épp most kezdted el szedni, akkor fél éven belül nem tanácsos eltolni vele a mensit, de fõleg nem az 1. hónapban, mikor még be sem állította a ciklusod... 3. Egy éven belül sem szabad 2szer eltolni vele a mensit, szóval amúgy is jól gondold meg, mikor csinálsz ilyet... Én pl. jól megszívtam, mert a gólyatábor elõtt eltoltam, hogy ne akkor jöjjön meg, aztán most így pont a barátom szülinapján, meg az én szülinapomon is megvolt... Ezt nem lehet így csinálni, hogy ha nem jókor jönne meg, akkor eltolod vele, a fogamzásgátló nem a mentsruáció tologatására lett tervezve! Ezzel nagyon sokat árthatsz a szervezetednek. Mi lenne, ha inkább tampont használnál?...
Elõzõ vagyok. Amúgy ki engedte meg, hogy csakígy szedd? Az orvosodnak megmondtad, hogy szeretnéd eltolni vele a mensit és õ simán felírta, mindenféle vérvétel meg vizsgálat nélkül??? Ez nem olyan gyógyszer, mint más gyógyszerek, hogy ha már nem fáj a fejed, akkor nem veszel be többet... Ebben hormonok vannak, ha most még abba is hagyod a szedést, teljesen megzavarod a horomonháztartásod, és azt se fogod majd tudni, mikor jön meg legközelebb... Ne haragudj, de nagy felelõtlenség volt így elkezdeni szedni, egyrészt látszólag semmi tájékozottságod nincs a fogamzásgátlókról, másrészt ilyen indokkal... Bocsi, de csak azt tudom ajánlani, hogy ne hagyd abba, most már szedd be az 1. levelet, aztán ha nem akarod szedni, akkor állj le vele.

Sztetek abbahagyhatom a gyógyszer szedést? Mert az orvos szerint nem de én már nem érzem betegnek magamat!

17 éves fiú vok és kb. másfél éve kezelnek nem differenciált skizofréniával. De én már egyáltalán nem érzem magam betegnek, sztem tök jól vok… most egy hete abbahagytam a gyógyszer szedést, de megígértem magamnak h csak egy hétre, utána megint szedem, csak kíváncsi voltam milyen anélkül és sokkal jobban érzem magam, mint amikor szedem, nem vok úgy lelassulva, sokkal gyorsabban fogom fel a dolgokat, meg sokkal több energiát érzek magamban csinálni bármit is (meg kedvem is van csinálni dolgokat), nem alszok 12 órákat, stb. Szal kb. úgy érzem magam, mint akinek vmi köd szállt fel az agyáról. Sztem semmi szükségem nincs már a gyógyszerekre! De az orvos meg még korábban azt mondta h biztos lesz ilyen, amikor így érzek, de soha ne hagyjam abba, életem végéig szedni kell mert ha nem szedem vissza fogok esni és ahányszor vissza esek mindig egyre rosszabb lesz :S Sztetek kinek van igaza? Tényleg kell szednem a gyógyszereket? :( Úgy nem lehet normális életet élni :(

Legjobb válasz: Mivel ez a betegség NEM gyógyítható, csak kordában tartható, ezért a válasz nem. Az orvosnak van igaz - mily meglepõ.

Mivel ez a betegség NEM gyógyítható, csak kordában tartható, ezért a válasz nem. Az orvosnak van igaz - mily meglepõ.
A pszichiátriai gyógyszereket nem szabad elhagyni, fokozatosan kellene leszoknod róla, de ha az orvos azt mondta, hogy életed végéig kell szedned, ne vond kétségbe.
Valószínû, hogy az orvos jobban tudja, sajnos. Bár nekem nem ilyen problémám van, de én is minden nap gyógyszereket szedek. Nekem ha nem veszem be, 2 nap múlva láthatóan rosszabbul vagyok. Szükséges rossz.
Ezért van, hogy a pszichiátriai betegek 70% a visszaesik. Visszaesés után új, erõsebb gyógyszert kap, aztán azt is abbahagyja. A végén a taknyod-nyálad összefolyós roncs lesz belõled. Hát ne higgyél az orvosnak. Remélem, te nem vagy lövész szakkörös.
A kérdező hozzászólása: meg olyan is volt gyakran h nem bírtam normálisan beszélni mert így szétestek a fejemben a mondatok és nem tudtam elmondani amit akarok mert össze-vissza beszéltem meg azt se értettem h más mit mond
A kérdező hozzászólása: #2 hát gyakran volt olyan h így leblokkolt az agyam nem tudok jobb szót rá h egyszer csak nem tudtam hol vagyok mit csinálok ki vagyok pl volt h fél óráig álltam a ház elõtt kezemben a kulccsal mert nem bírtam felfogni h hogy kell bejutni :S csak rémlett vhonnan h a kulccsal kell vmit csinálni. Vagy suliban egyszer csak nem tudtam tovább írni mert nem tudtam h hogy kell meg azt se nagyon tudtam h hol vagyok... ilyenek voltak meg állítólag "beképzeltem" meg behaluztam dolgokat, h pár ember nekem rosszat akar (köztük a szüleim), mondjuk én azt még most is úgy érzem h lehet h sok mindent beképzeltem de volt alapja... mind1
A kérdező hozzászólása: #6 elvileg õ az egyik legjobb orvos az országban :/ meg nem is egy orvosom van am mert van egy pszichiáter meg egy pszichoterapeuta
A kérdező hozzászólása: #5 nem vok közveszélyes és soha nem is voltam ha az lennék nem engedtek volna ki!!!!
A kérdező hozzászólása: De az a baj h ha szedem a gyógyszereket sose leszek normális ember úgy nem bírok olyan dolgokat megcsinálni :( Meg úgy nem is érdekel különösebben semmi
A lehetetlen csak egy szo, a gyengek hajtogatjak allandoan :)
6/. Felelõtlenül beszél, akár egy szcientológus! Ebbõl a betegségbõl NEM LEHET meggyógyulni!
Hagyd abba meg megteheted, keress egy igazi orvost, aki gyogyitassal foglalkozik es nem remeny nelkuli leszedalassal. Szoktattam mar le pszh drogrol embert es lattam meghalni, latok elve elsorvadni.
Egyetlen ilyen betegnek sincs betegségtudata! Ha nem szeded rendszeresen a gyógyszert, akkor súlyosbodik az állapotod, és esetleg agresszív leszel. Veszélyes önmagadra és a környezetedre. Gondolj arra, aki Pécsett a kollégiumban gyilkolt! Õ is abbahagyta a gyógyszerek szedését!
Szerintem inkább hallgass a dokira. Ez nem egy nyugtató, amit abba lehet hagyni, ha már vége a stressznek. Sajnos gyakori és általában súlyosabb a visszaesés, ha abbahagyják a kezelést. Ez sajnos nem egyszerû lelki probléma :( Milyen tüneteid voltak, ami alapján megállapították a skizofréniát? Jobbulást Neked!
19.13: Meg lehet gyógyulni, de az nagyon-nagyon ritka. Olvastad a Nem ígértem rózsakertet c. regényt? Nagyon is valódi történet az alapja. Nagyon magas intelligencia, erõs lélek és kiváló pszichiáter a másik oldalon - ezzel együtt meg lehet gyógyulni. De ez olyan ritka, mint az összes bolygó együttállása a Naprendszerben. Kérdezõ: a gyógyszert alapból nem szabad abbahagyni ilyen súlyos betegség esetében, mert hiába érzed magad most jól, a következõ roham bármikor rátörhet, és még mélyebbre lök. Tessék csak szedni a gyógyszereket és konzultálni a dokival!

Abbahagyhatom a folsav szedését?

15 hetes 3 napos terhes vagyok. Az elejét?l fogva szedtem a folsavat (napi egy szemet) és egy szem magneB6-ot. Én úgy tudom hogy csak az els? trimeszterben szükséges a folsav, ezért abbahagytam kb. egy hete.

Legjobb válasz: Én nem is sze3dtem,csak Elevitet,szval igen az elsõ 3 hónapban fontos,utána táplálékkal is be tudod vinni ami kell(sok sóska,spenót),de a dokid tanácsát is ha kikéred,sztem õ is mondja majd hogy nyugodtan hagyd.Amúgy én most(22 hetes)vasat is szedek,amiben van folsav,a legtöbb kismamának kell vasat szedni,és sztem neked is majd ha kell olyat írnak fel,amiben van folsav,Boldog babavárást!

Én nem is sze3dtem, csak Elevitet, szval igen az elsõ 3 hónapban fontos, utána táplálékkal is be tudod vinni ami kell(sok sóska, spenót), de a dokid tanácsát is ha kikéred, sztem õ is mondja majd hogy nyugodtan hagyd.Amúgy én most(22 hetes)vasat is szedek, amiben van folsav, a legtöbb kismamának kell vasat szedni, és sztem neked is majd ha kell olyat írnak fel, amiben van folsav, Boldog babavárást!
Én most a folsavat szedem, napi egyet és a b6 vitamint a hányingerre, egyelõre ennyit, majd ha a doki azt mondjak, hogy hiányzik valami belõlem, akkor azokat is szedem, amiket mond.
Én nem sajnálom azt a pénzt, amennyibe a vitamin kerül, pedig kicsit sem vagyok gazdag.Szerintem egyáltalán nem lehet azt a vitaminmennyiséget étellel bevinni, amennyi ilyenkor kell.De mindenki maga dönti el, hogy mit csinál.Csak aztán ne legyen sírás, hogy tönkrement a fogam, meg hasonlók...!
Az elõttem szólónak! Hát persze, hogy jó üzlet valakinek, mint minden amit el lehet adni.Ha gyereket szülünk az is jó üzlet sokmindenkinek, hiszen mennyi kiadás:) ))))) Nem szabad mindent így nézni.Sajnos tényleg nagyon anyagias világban élünk. Boldog babavárást mindenkinek.
Szerintem is teljesen felesleges mindent megvenni. Az elevitrõl túl jó véleményem nincs, ráadásul minden ilyennél felmerül, hogy csak azért kell szedni, mert jó üzlet-valakinek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy ilyen sokan megosztjátok velem a tapasztalataitokat!
Szia! Vitaminpótlásra tényleg csak akkor van szükség, ha az eredményeid is ezt mutatják.Én a teherbeesés elõtt elkezdtem szedni az elevitet(nem volt valami jó a vérképem)és a 20 hétig szedtem naponta 1 szemet, utána pedig minden másnap csak.Én aludni nem tudtam tõle, de mióta napközben veszem be, nincs gondom vele.Ellenben a vas tabi, az nagyon szorulást csinál nekem.Elevit mellett nincs szükség még folsavra, mert tartalmazza, kivéve orvosi javaslatra.Viszont a magne b6-ból napi 1 szem az semmi. 3X2szemet javasolnak, és nekem a félidõ után kell is, mert ha nem szedem állandóan görcsöl a lábam.De szerintem ez is csak akkor kell, ha tünetek vannak. Boldog babavárást. Ja, és ez a sok bogyó valóban anyagi csõd:((((
Fura nagyon mert én szedtem a therbeesés elõtt már a folsavat-elevitet és végig 3-4 hónapig. Aztán olyan rosszul lettem tõle mindig h hánytam begörcsöltam stb és a doki azt mondta felejtesem el nehogy baj legyen. Különös h addig amig valóban szüksége volt rá a szervezetemnek nem "dobta ki". Errõl ennyit! A vérképem jó pedig semmi terhesvitamint nem szedek viszont változatossan táplálkozom. Most így a végén szedek csak plussz vasat, Ca pezsgõtabit és magne b6-ot. 34hét alatt 8kg-ot híztam pegig eszek rendessen és az orvosom is totál meg van elégedve velem és a babával is a vizsgálatok alapján minden oké. A folsav csak az elsõ 3hónapba fontos!
A kérdező hozzászólása: Egyetértek azzal a hozzászólással, hogy az anyagias világban mindent ránktukmálnak.
Azért az utolsó hozzászólónak üzenném, hogy lehet, hogy kicsit anyagias világban élünk és megvetetnek velünk mindent, de mindent, ha jó a vérkép és a vitamint is be tudja vinni a szervezetébe, nem lesz gond. Amúgy én is szedtem az Elevitet, de annyira rosszul voltam tõle, hogy semmit sem tudtam tenni, enni, fekete volt a székletem, megszüntem létezni, nem hiszem, hogy ezzel jót teszek magamnak vagy a babának!!!
Olvassátok el pl. az Elevit honlapján dr. Czeizel írását.Én biztos, hogy végig szedem a terhesvitamint.Nem hiszem, hogy egy sima nõgyógyász jobban ért ehhez, mint egy neves genetikus! De ti tudjátok, a ti gyereketek!
Nekem is azt mondta a doki, hogy ne szedjek vitamint, mert jó a vérképem. A folsavat én is szedtem a 13. hétig, akkor már záródik a velõcsõ, tehát nem kell tovább. Egészséges bébit kívánok!
A kérdező hozzászólása: Nem szedek terhes vitamint, mert jó a vérképem, és az orvos azt mondta nem szükséges, csak híznék tõle. Eleinte szedtem Elevitet, de a székletem rossz lett tõle. Szóval nem tett jót ezért se szedem.Kellene? Pl. Gravida? Nem lesz baj ha nem szedem?
Én is úgy tudom, hogy az elsõ trimeszterben a fontos.Terhesvitamint nem szedsz?
Szia! Én 13 hetes vagyok, megkérdeztem az orvost hogy kellene e szednem terhesvitamint, mert alapvetõleg nem vagyok egy napi gyógyszerevõ.Azt mondta nem, mert a folsavnak az elsõ 28 napban van szerepe, most meg úgyis jön a tavasz, napfény, sok gyümölcs, zöldség, az sokkal jobbat tesz. Csak a 20. hét körül kell vasat szedni.

Abbahagyhatom a fogamzásgátló szedését levél közben?

Úgy értem végig kell szedjem vagy abba lehet hagyni ha a levélb?l még a fele megvan.Mik lesznek az els? tünetei annak,hogy abbahagytam?

Legjobb válasz: szedd végig ezt a levelet, majd amikor az újat kellene szedni, akkor azt már ne kezd el. felborulhat a ciklusod, és egyéb hormonális változásokat is észrevehetsz. bõrprobléma, súlyingadozás. nem éri meg. hagy abba úgy, h a jelenlegi levelet végigszeded. ha most vannak súlyos mellékahtásaid, akkor hívd fel az ügyeletes orvost, és kérdezd meg, hogy mi a teendõ.

szedd végig ezt a levelet, majd amikor az újat kellene szedni, akkor azt már ne kezd el. felborulhat a ciklusod, és egyéb hormonális változásokat is észrevehetsz. bõrprobléma, súlyingadozás. nem éri meg. hagy abba úgy, h a jelenlegi levelet végigszeded. ha most vannak súlyos mellékahtásaid, akkor hívd fel az ügyeletes orvost, és kérdezd meg, hogy mi a teendõ.
Szerintem is szedd végig a levelet és úgy hagyd abba. Én abbahagytam levél közepén, három hónapig nem jött meg, tiszta pattanás vagyok azóta a mai napig és híztam is sokat, bár lehet ennek nincs köze hozzá, de azért jobb félni mint megijedni.
Az elõzõ vagyok 10:35-ös, még annyit teszek hozzá, hogy már kétszer hagytam abba fogamzásgátlót, elõtte úgy, hogy levél végén, akkor 29 napra rá meg is jött és nem volt semmi problémám.
Bármilyen tüneted lehet. Megúszhatod egy sima vérzéssel, mint 2 levél között és innen kezdve eszerint számolódik a ciklusod. Ez a legszerencsésebb, de legvalószínûtlenebb lehetõség. Az összes többi eshetõség hormonális zavart, vihart jelez és nem biztos, hogy orvosi segítség nélkül kilábalsz belõle. Szedd végig, ha teheted (nem te vagy az a londoni lány, aki tegnap írt ki egy hasonló kérdést a mercilonról?).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nem én vagyok!!Akkor csak végig szedem, nem akarom hogy baj legyen.

Abbahagyhatom a vas szedését?

36. hetes vagyok és elég szorulásos a napi két szem vastól. 4 hete a vasam és a hemoglobin szintem éphogy elérte az alsó határt. A belgyógyász azt mondta, hogy végig szedjem a vasat, viszont a dokim azt mondta, hogy már abbahagyhatom, úgyis hónapok múlva lesz meg a hatása a ma bevett vasnak. Merjem abbahagyni? Sajnos a szorulás ellen csak ez segítene, mert semmi nem vált be.

Legjobb válasz: Van is benne igazság meg nincs is. - a vas tényleg nagyon lassan épül be de a szülés után és alatt fogsz sok vért vesziteni és kelleni fog. -ha szorulásod van tõle akkor egyél csirkemájat, céklát, diót, hántolt napraforgót szóval természetes úton vidd be a vasat ezek rostosak igy nem fog székrekedésed lenni de mindemellett napi egy db vastablettát szednék. Szóval szerintem ne hagyd abba.

Van is benne igazság meg nincs is. - a vas tényleg nagyon lassan épül be de a szülés után és alatt fogsz sok vért vesziteni és kelleni fog. -ha szorulásod van tõle akkor egyél csirkemájat, céklát, diót, hántolt napraforgót szóval természetes úton vidd be a vasat ezek rostosak igy nem fog székrekedésed lenni de mindemellett napi egy db vastablettát szednék. Szóval szerintem ne hagyd abba.
Én 25 hetes vagyok, napi 3 szem vasat szedek. Majd ha meglesz a baba, akkor is szednem kell, végig a szoptatás alatt, csak akkor már csak napi 2 szemet. Szóval nyilván nem lehet csak úgy abbahagyni. Amúgy érdekes a dolog, mert nálam egyáltalán nem okoz szorulást. Biztos vagy benne, hogy attól van?
A kérdező hozzászólása: Nekem is csak néhány hete van tõle szorulásom. Én a neo-ferro-folgammát szedem, ami elvileg nem okoz gondot ilyen téren, nálam sem volt gond úgy a 30. hétig, de azóta szenvedek ettõl. De lehet tényleg nem hagyom abba, csak lecsökkentem napi 1 szemre.
Én a tardyferon folt szedem, de az is megfogja a hasam.2X1-et szedtem, de muszáj volt 1X1-re csökkenteni.Így már elég tûrhetõ, próbáld meg Te is lejjebb venni, hátha az is segítene. 30hkm
Jól teszed. Késõbb még jól fog jönni a tartalék. Én elevitet szedek abban van vas úgy nem fogja a székletet. és a ferrocomp forte se. esetleg érdemes váltani bár a neo ff a lehetõ legkisebb méretü vas.
nekem is ez a problémám, és ua szedek amit te. Én úgy trükköztem, hogy amikor 3 napja nem volt székletem akkor nem vettem be , és másnap tudtam is wc-ni, aztán már csak napi egyet szedek, abba hagyni nem mertem:) ) 37 km
Én holnap töltöm a 32. hetet, és nekem is neo ferro folgammát kell szednem hónapok óta. Amióta szedem, szorulást okoz, ezért gyûlölöm. Én most úgy döntöttem, hogy kipróbálom a Dr. Steinberger Eisenblut nevû levét, amit nagyon ajánlanak kismamáknak is vaspótlásra, és 50 ml ugyanannyi vasat tartalmaz mint az a "nyomorult" tabletta azzal különbséggel, hogy az természetes, bio gyûmölcskoncentrátum. Pár napja szedem (illetve iszom), nagyon finom, és egyelõre úgy tûnik, hogy a szoruláson is segít. Sajna kicsit drága, de elegem lett a több hónapja tartó "kínlódásból". :-)

Azt mondta a dokim, hogy abbahagyhatom a terhesvitamin szedését. Nem korai egy kicsit? 16hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia. Azt nem tudom, hogy miert mondta, de egyik ismerosom nem szedhetett vitamint, mert annyira sok lett a vasa tole, hogy majkarosodast szenvedett (szerencsere csak kis mertekben).Teljesen besargult a maja miatt. En vegig szedtem es csak 3400 grammos lett a baba (ezt csak azert irom, mert sokan azt gondoljak, hogy aki terhesvitamint szed tuti, hogy hatalmas babaja lesz). Ez csak 2 eset a rengetegbol, de en mas orvos velemenyet is kikernem esetleg egy SZTK-s nogyogyastol, hogy ne kelljen emiatt pluszt fizetni.

Szia. Azt nem tudom, hogy miert mondta, de egyik ismerosom nem szedhetett vitamint, mert annyira sok lett a vasa tole, hogy majkarosodast szenvedett (szerencsere csak kis mertekben).Teljesen besargult a maja miatt. En vegig szedtem es csak 3400 grammos lett a baba (ezt csak azert irom, mert sokan azt gondoljak, hogy aki terhesvitamint szed tuti, hogy hatalmas babaja lesz). Ez csak 2 eset a rengetegbol, de en mas orvos velemenyet is kikernem esetleg egy SZTK-s nogyogyastol, hogy ne kelljen emiatt pluszt fizetni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Nekem kb 20 hét környékén mondta, hogy ne szedjem, a babám makk egészségesen 3750 grammal született.
Én 38 hétig szedtem, a szülés napjáig és 3010gr-os egészséges kislányom lett. De lehet ha nem szedtem volna, akkor is ugyan így alakul. Ha sok gyümölcsöt, zöldséget eszel, SZERINTEM elég az is.
Azért mondta, mert ilyenkor már nem sok értelme van, a velõcsõ bezáródott, lezárul a kritikus és nagyon fontos elsõ periódus amikor nagyon is van értelme szedni a terhesvitamint. Viszont utána sokan úgy tartják, hogy nagyon nagy lesz a babád ha végig szeded. Ezért javasolta. Szoptatás alatt újra kezdheted ha akarod, csak jót tesz.
Azt elfelejtettem, hogy én az elsõ 4 hónapban szedtem és 3850 grammal, 57 cm-rel született a kislányom, igaz volt ideje megnõni, mert 40+6 hétre született.
én nem kértem ki a véleményét végig szedtem de egyébként támogatta amikor rákérdezett hogy szedek e mert kevés a vas a véremben és áttértünk egy másikra ha téged megnyugtat szedheted nyugodtan! ez nem receptes nem kell hozzá a doki :D
Én biztosan nem hagynám abba. Egy újabb verzió: az elsõ trimeszterben naponta, a másodikban kétnaponta, a harmadikban heti 2x szedtem Elevitet (a Gravidát kihánytam). 3640 gr és 55 cm lett a fiam kiírás elõtt 2 nappal. Szoptatás alatt nem szedtem, ami súlyos hiba volt, teljesen lemerültek a készleteim (tél volt), végül vénásan kaptam vasat, amitõl viszont õrült székrekedésem lett. Legközelebb okosabban csinálom majd!
Az elsõ terhességemnél végig szedtem a nõdoki javaslatára + szoptatás elsõ 3 hónapjában is. Kisfiam 4150 grammal született a 41.héten. Fogalmam sincs, hogy volt-e köze hozzá az Elevitnek. Most várjuk a másodikat, a 15.hetet kezdem. Új orvosom van, egyelõre azt mondja szedjem, aztán szép fokozatosan a 20.héttõl vissza lehet venni a mennyiséget. Tehát szerintem én is úgy fogom csinálni, ahogy az elõttem szóló javasolta: a középsõ harmadban heti 3x, az utolsóban pedig heti 2x. Én parás vagyok és inkább szedem, bajt biztos nem fog okozni.

Elkezdtem szedni a 4. levelet a tabiból, de a barátom szakított velem. Ilyenkor abbahagyhatom a tabi szedését, vagy vegyem be a 4. levelből az összes tabit?

Már a 3.szemet kellene bevennem ma este!

Legjobb válasz: Vedd be rendesen az egesz levelet, mert osszezavarodnak majd a hormonjaid. Sokan szex nelkul is szedik, mert jot tesz menzinek is. Ha abba akarod hagyni, elobb szedd ezt be es utana hagyd.

Vedd be rendesen az egesz levelet, mert osszezavarodnak majd a hormonjaid. Sokan szex nelkul is szedik, mert jot tesz menzinek is. Ha abba akarod hagyni, elobb szedd ezt be es utana hagyd.
Nem biztos hogy abba kéne hagynod, mert lehet hogy rövid idõn belül lesz új kapcsolatod és akkor megint kezdheted szedni, és ez nem túl jó a hormonjaidnak.Én már jártam így azért mondom.De ha abba akarod hagyni akkor szedd végig a levelet.
Szerintem sem kellene abbahagynod! Így legalább mindig tudod, hogy mikor kell megjönnie stb... De ha mégis úgy döntesz, hogy abbahagyod, akkor mindenképpen szedd be ezzel a levéllel, mert csak fel fogja borítani a hormonháztartásodat!
Ha egy levelet elkezdtél, azt mindenképp szedd végig, mert különben bedilizik a szervezeted. És amúgy is azt javaslom, nem feltétlenkell abbahagyni, mert ha megismerkedsz mással, akkor megint várni kell egy hónapot, hogy hasson a gyógyszer. Bár még fiatal vagy, de ez is egy megoldás, te ismered a mentalitásod. Kérdzed meg nyugodtan a nõdokidat is, mit tanácsol:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!