Találatok a következő kifejezésre: Abba kell az (329 db)

Ha abba kell hagynom a Symicia fogmz. Gátló szedését, hány nappal az utolsó szeretkezés után hagyhatom abba?

Legjobb válasz: Levél végén kell abbahagyni, és a következõt nem kell elkezdeni. Ilyen esetben már a szünetben is védekezni kell.

Levél végén kell abbahagyni, és a következõt nem kell elkezdeni. Ilyen esetben már a szünetben is védekezni kell.
A kérdező hozzászólása: de betegség miatt kell abbahagynom. akkor??
Akkor orvost kérdezz. http://www.orvostudakozo.hu

Abba kell hagyni az MGB6 szedeset a terhesseg vege fele? Miert kell abbahagyni?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy abba kell hagyni, mert görcsoldó, így ha szeded nem lesznek olyanok a görcseid amikor megindul(-na) a szülés, amilyennek lennie kell. De én nem vagyok kismama, biztos írnak majd tapasztaltabbak is :-)

Én úgy tudom, hogy abba kell hagyni, mert görcsoldó, így ha szeded nem lesznek olyanok a görcseid amikor megindul(-na) a szülés, amilyennek lennie kell. De én nem vagyok kismama, biztos írnak majd tapasztaltabbak is :-)
Szia.Igen abba kell hagyni mert ugye azt azért szeded hogy idõ elõtt ne legyenek görcseid méhösszehúzódásod.Na most a szülésnél meg pont ez kell .Ami nehezebben indul be ha még akkor is szeded a mgb6-ot.Kb a 36.héten szokták abba hagyni a szedését.
szia! nekem a terhességem alatt végig szednem kellett, de a doki azt mondta hogy a 35. hétig szabad, mert akkor sohasem szülök meg:)
A kérdező hozzászólása: Az utolso valaszolonak te hany hetesen szulted meg hogy abba hagytad 35 hetesen?
szia! még nem szültem meg, most vagyok a 38. héten. :)

Hol kell kérelmezni, hogy a mentő abba a kórházba vigyenek szülni amelyikbe szeretnék és ne abba amelyik az adott körzetben van? Mit kell ilyenkor csinálni?

Legjobb válasz: Az a biztos, ha autóval vagy taxival mész, akkor oda, ahová szeretnél. Mentõt akkor érdemes csak hívni, ha valami nincs rendben, de akkor õk a legközelebbi szülészettel rendelkezõ kórházba fognak vinni.

Az a biztos, ha autóval vagy taxival mész, akkor oda, ahová szeretnél. Mentõt akkor érdemes csak hívni, ha valami nincs rendben, de akkor õk a legközelebbi szülészettel rendelkezõ kórházba fognak vinni.
A barátnõm sem a körzetes kórházban szült. A mentõsöket amikor felhívták szóltak, hogy hová szeretné ha vinné õket. Természetesen eleget tettek a kérésüknek, csak azt mondták, hogy ki kell akkor fizetni a szállítási díjat (amit azóta sem küldtek ki). Szóval ne aggódj emiatt!!
Tudom, hogy régi kérdés, de szeretnék hozzászólni, mert nem jól mondta a többség. A mentõ elvisz oda, ahol szülni akarsz, ha elõre kérsz egy igazolást az orvosodtól, hogy te x kórházban akarsz szülni. Tehát lehet mentõvel menni, nem kell autóval, ha nem akarsz, de akkor elõre íratni kell a nõgyógyásszal egy papírt, õ tudni fogja, hogy mirõl van szó.
A mentõ nem visz kívánságod szerinti kórházba. A mentõket szabályok kötelezik hogy kit hová vihetnek eset esetén. Ha választott kórházban szeretnél szülni, autóval kell hogy bevigyen valaki.
Az én orvosom beírt a terhes kiskönyvbe, hogy igazolt, hogy ne oda vigyenek, hanem a választott kórházba, igaz kocsival mentünk be, mert itthon volt a férjem.


Mozogjon az ST hur az AB atmero folotti felkoron ugy, hogy az ST szakasz hossza nem valtozik. Legyen M az ST felezopontja es P az S meroleges vetulete AB-re. Hogy kell az ST hurnak elhelyezkednie, hogy az SPM szog maximalis illetve minimalis legyen?

Legjobb válasz: Legyen O a kör középpontja! Ekkor az SPOM négyszögnek P-nél derékszöge van (hiszen P merõleges vetület) és M-nél is derékszöge van (hiszen az ST húr felezõmerõlegese tartalmazza az O körközéppontot). Ezért SPOM húrnégyszög, így a kerületi szögek tétele miatt az SM szakasz P-bõl és O-ból ugyanolyan szögben látszik. Így a vizsgált SPM szög ugyanakkora, mint az SOM szög. Az SOM derékszögû háromszögnek azonban az SM befogója állandó (hiszen a rögzített hosszúságú ST szakasz fele) és az OS átfogó is állandó (a félkör sugara). A vizsgált szögünk szinusza SM/OM, ami az elõzõek miatt állandó; így a vizsgált szög is állandó. Ez azt jelenti, hogy az SPM szög nem függ az ST húr megválasztásától.

Legyen O a kör középpontja! Ekkor az SPOM négyszögnek P-nél derékszöge van (hiszen P merõleges vetület) és M-nél is derékszöge van (hiszen az ST húr felezõmerõlegese tartalmazza az O körközéppontot). Ezért SPOM húrnégyszög, így a kerületi szögek tétele miatt az SM szakasz P-bõl és O-ból ugyanolyan szögben látszik. Így a vizsgált SPM szög ugyanakkora, mint az SOM szög. Az SOM derékszögû háromszögnek azonban az SM befogója állandó (hiszen a rögzített hosszúságú ST szakasz fele) és az OS átfogó is állandó (a félkör sugara). A vizsgált szögünk szinusza SM/OM, ami az elõzõek miatt állandó; így a vizsgált szög is állandó. Ez azt jelenti, hogy az SPM szög nem függ az ST húr megválasztásától.
Hogy mennyire igaza van az elsõ válaszolónak, itt ellenõrízheted: http://zsiga41.szaldobagyi.hu/matek/4332514.html (Annyi az eltérés, hogy az ábrán a kör középpontja C ) Az S pont mozgatásával figyelheted meg, hogy a szög "hogyan változik".
Egy elírás: az SM/OM hányados nem a vizsgált szög szinusza, hanem tangense.
Jogos, valóban elírtam: az SM/OS hányadosról indokoltam meg, hogy állandó; az a vizsgált szög szinusza. Persze OM-rõl sem nehéz megindokolni, hogy állandó, hiszen egy rögzített hosszúságú húr a kör középpontjától rögzített távolságra van.
A kérdező hozzászólása: Koszi, mentek a +-ok. Kozben en is talaltam egy megoldast: meghosszabbitom az SP-t amig a kort metszi egy R pontban. Nyilvan RT parhuzamos PM-mel. Vagyis az SPM szog ugyanakkora mint az SRT szog. Az SRT meg nem valtozik akar hogy van az ST mert ugyanakkora szakasz folotti keruleti szog. Meg egyszer koszi a valaszokat!

Abba kell hagyni a f. gátló gyógyszer szedését ha A barátnőm kb 3 éve szedi a milligest-et? Nincs vele semmi baj, minden rendben, csak sokan mondják hogy abba kellene hagyni egy időre, és sokan mondják azt is hogy nem szabad abbahagyni.

pihentetni kellene a szervezetét?mennyi id?re kellene abbahagyni ha abba kell?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy ez egy tévhit, de a legjobb lenne orvossal konzultálni errõl!!!

Én úgy tudom, hogy ez egy tévhit, de a legjobb lenne orvossal konzultálni errõl!!!
nem kell abbahagynia, addig szedheti nyugodtan, amíg gyereket nem akartok, viszont errõl az orvosával kellene beszélnie, azért van

Mellékhatás jelentkezésénél azonnal abba kell hagyni a gyógyszer szedését?

Elég beteg vagyok és az orvos sumetrolim-ot írt fel, de a bal kezemen az ujjaim egy kicsit megdagadtak és pirosak is.. olyan mintha b?rpír lenne..Végülis el lehet velük lenni, de egy kicsit kellemetlen érzés..Ilyenkor azonnal abba kell hagyni a gyógyszer szedését vagy valamivel kenjem amíg szedem a gyógyszert? Amúgy a betegtájékoztatóban felvan tüntetve ez a tünet mellékhatásként, de valahogy úgy írja ha már súlyosan jelentkezik a mellékhatás akkor kéne abba hagyni…vélemények?

Legjobb válasz: Ha csak az ujjaid dagadnak kicsit, még nem gond, de ha esetleg a torkod, a szád, akkor hagyd abba azonnal és fordulj orvoshoz.

Ha csak az ujjaid dagadnak kicsit, még nem gond, de ha esetleg a torkod, a szád, akkor hagyd abba azonnal és fordulj orvoshoz.
Szerintem jobb ha máris abba hagyod és nem várod meg, míg súlyosabb lesz.Menj vissza az orvoshoz és irass fel másik tablettát.A sumetrolim sok antibiotikummal helyettesíthetõ.
Ha már a szája, és torka fog dagadni, akkor már a rohammentõ megy érte... Hagyd abba, allergiánál mindig sulyosbodnak a tünetek, a gyógyszer allergia nem játék!
Mellékhatás jelentkezésekor azonnal abba kell hagyni az adott gyógyszer szedését és visszamenni az orvoshoz! (eü.dolg)

Mennyire törvényszerű, hogy fél évvel szülés után abba kell hagynom a szoptatást, mert újra babát várok? Még vam rajtam súlyfelesleg az előző babám miatt, mit tegyek, hogy ne hízzak el túlságosan, de a pocaklakó is megkapjon minden szükségeset?

Legjobb válasz: Csak akkor hagyd abba a szoptatást ha az orvosod ezt javasolja! Sok gyümi, zöldség, kismama torna segít, hogy ne hízz sokat. Gratulálok a babádhoz! Minden jót! 2,5 hós baba boldog anyukája

Csak akkor hagyd abba a szoptatást ha az orvosod ezt javasolja! Sok gyümi, zöldség, kismama torna segít, hogy ne hízz sokat. Gratulálok a babádhoz! Minden jót! 2, 5 hós baba boldog anyukája
Miért kell abbahagynod? Nem ízlik a kicsinek a tej? Ha szopik, akkor szoptass nyugodtan tovább, nem lesz semmi baja egyiknek sem.
Nem kell abbahagynod a szoptatást, de lehet, hogy a várandósság miatt megváltozik a tej íze, és a babád elválasztja magát.
Érettségi, középiskolai bizonyítványban fel kell legyen tüntetve.
A kérdező hozzászólása: Abba csak egy 6 jegyû OM azonosító van, de ide egy 11 jegyû kód kéne, ami 7-sel kezdõdik...

Letezik, hogy az anyatejtol nagyon hafajos a baba es abba kell hagyni miatta a szoptatast? Jart mar igy vki?

Meg akk is ha az etkezesre odafigyel.

Legjobb válasz: Lehet hasfájós, ha a szopások között nincs legalább 2-3 óra, mert sok levegõt nyel. De a hasfájás miatt nem kell a szoptatást abbahagyni. A hasfájás okát kell megkeresni, és tenni ellene.

Lehet hasfájós, ha a szopások között nincs legalább 2-3 óra, mert sok levegõt nyel. De a hasfájás miatt nem kell a szoptatást abbahagyni. A hasfájás okát kell megkeresni, és tenni ellene.
Nekem sosem jutott eszembe, hogy hasfájás miatt abba kellene hagyni a szoptatást, pedig nekem mindkét babám hasfájós volt (a második még az, mert csak 6 hetes). Nekünk nem használ(t) semmi (Sab Simplex, Infacol, Espumisan)igazán, dehát túl kell élni és kész. 2-3 hónap után elmúlik - most is ezt várom. Egyébként minden napunk és óránk más; nem minden szopi után hasfájós, szóval azért nem egy merõ gyötrelem a pici élete.
Szia, szerintem se kell abbahagynod a szoptatast, orulj neki mig van tejed, figyelj oda a taplalkozasra, ne egyel fuszereset, csiposet, kaposzta-paprika feleket, de viszont az sem jo ha nagyon dietazol, mert a pici szervezetenek mindenhez hozza kell szoknia.... inkabb egyel tojasos levest illetve kemenymagos kajakat, mivel az hajtsa a szeleket es nem lesz a babadnak gorcsei, tudok ajanlani ugynevezett pupík kremet, gyogyszertarakban kaphato(illetve Szlovakiaban, nem tudom te hol elsz/ vagy pedig Sab Simplex puffadt gyomorra, jaj es figyeld a szeleket a picinel :/ 3 honapos kisfiu anyukaja vagyok puszi
A kérdező hozzászólása: Kulfolon elunk itt csak a gripe water-t tudjunk hasznalni. Sajnos csak rovid ideig hat, viszont most kuldenek otthonrol infacolt remelem jobb lesz. En pedig atallok a teljesen natur etkezesre + megfogadom a tanacsaitokat. Remelem jo lesz igy! Koszonom a valaszokat
*hasfájást, nem hajfájást :)
Biztos hogy nem a tejtõl hasfájós a baba, hacsak nem eszel füstölt, csipõs, fûszeres ételeket. Szoptasd tovább, az anyatejnél jobbat nem tudsz adni neki. A rokonokra meg ne hallgass, csak saját magadra és az ösztöneidre! Lehet ok amit irtak már, hogy sok levegõt nyel, büfiztesd meg mindig rendesen, lehet kapni a gyógyszertárban különbözõ készitményeket hajfájásra pl Infacol stb, járj utána milyenek vannak még. Nem a szoptatással kell felhagyni hanem a hajfájást kezelni.
Anyukám... A bátáymat igen, de a ghugomat és engem nem tudott szoptatni laktóz érzékenység miatt. Tesóm iskolás korára kinõtte, én meg szenvedek azóta is
Szia. Nekem is ez volt kevés volt a tejem ìgy kapott pótlást de mint utóbb kiderült a kettõ együtt olyan görcsöket csinált nála , mire mi erre rájöttünk nagyon kevés volt már a tejem igy azt hagyruk el. Már lassan 3éves és minden rendben van vele.
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet h nagyon hasfajos a kisfiam. 5 hetes. Cicil + potlast is kapott. Tegnap elott sok sok olvasas utan ugy dontottem szeretnem ha csak cicilne es elhagyhatnank a potlast. Mert vszinuleg eleg a tejem csak en hittem h nem es rosszul ertelmeztem a jelzeset.(elso baba) a kornyezetem viszont azzal nyaggatott hogy provaljam meg h csak tapszert kap mert lehet h nem jo neki a tejem... tul suru vagy ilyesmi. Nem igazan ertettem h lehet rossz az anyatej de belementem. Es nyugodtabb volt ma a kincsem. Nem mondom h egyaltalan nem fajt a hasija mert fajt de kb fele annyit szenvedett mint egyebkent
az anyatej nem lehet gond, max. amit te megeszel, az lehet ártalmas a babapocakra. hasfájása lehet azért is, mert mohó (sok levegõt nyel) mert spriccel a tejed, és alig gyõzi nyelni (és sok levegõt nyel) ezen két problémára választ kapsz, ha hanyatt fekve próbálod szoptatni (a baba lesz felül) így besegít a gravitáció egy kicsit. próbáld ki, hogy 2 napig semlegeseket eszel - kifli, krumpli, rizs, sült/fõtt hús pl. és ásványvíz... aztán meglátod.. ------ vagy általánosságban kérdezed? :) ------ amúgy mi lehet jobb az anyatejnél? :)
Én csak egy ilyen indokot tudnék rá. Ha a babának veleszületett súlyos tejcukor intoleranciája lenne, és emiatt kell abbahagyni a szoptatást, és tejcukormentes tápszert kapna helyette. Hasonló eset mondjuk a galaktozémia, akkor sem kaphat anyatejet a baba, de az sokkal súlyosabb dolgokat okoz (veseelégtelenség, értelmi visszamaradás..., viszont az azt hiszem nem jár hasfájással), de ez nem is igazán ide tartozik, mert azt szûrik pár napos korban minden babánál, vagyis hamar kiderül.
Ha még nem késõ: próbáld meg a Colief cseppet, nekünk az vált be, Espumisannal kombinálva. Késõbb váltottunk Lactase Comfort-ra, mert az olcsóbb, mint a Colief. 3 hós, hasfájós-puffadós baba anyukája
Nem kell érte fizetni!
Sajnálom! Nem kell érte fizetni.
Nem kell! Sajnálom, ha megtörtént...én is még nincs 2 hónapja, hogy átéltem.
Sajnálom! Én már 2x átéltem ezt. Nem kell fizetni érte, hisz nem Te akartad!

