Találatok a következő kifejezésre: Abból érettségizek, akarok Vannak (2 db)

Abból érettségizek, amiből akarok? Vannak különböző érettségi típusok is, ha vannak, milyenek?

csak informálni akarom magam...

Legjobb válasz: kötelezõ:magyar, matek, töri,1 nyelv+egy szabadon választott tantárgy!a szintet te választhatod meg.akár elõre hozott érettségit is tehetsz.(nem írtad le, hol tartasz a tanulmányaidban.)

kötelezõ:magyar, matek, töri, 1 nyelv+egy szabadon választott tantárgy!a szintet te választhatod meg.akár elõre hozott érettségit is tehetsz.(nem írtad le, hol tartasz a tanulmányaidban.)
Szia! Van emelt és közép szintû érettségi, az emelt nehezebb és több pontot is kapsz érte a felvételin. Vannak kötelezõ tárgyak: matek, magyar nyelv és irodalom, történelem, és valamilyen idegen nyelv. Ezenkívül még kell egy ötödik is, amit te választhatsz, de csak olyat, amit legalább 2 évig tanultál középiskolában. Ha nem érettségizel minden kötelezõ tárgyból, nem felvételizhetsz a felsõoktatásba, de következõ évben újra megpróbálhatod. Nem tudom, hanyadikos vagy, de tehetsz elõre hozott érettségit is, és akár õsszel is érettségizhetsz, nem kell feltétlenül május-júniusban. Remélem tudtam segíteni!
Két szabadonválasztható van, ami lehet nyelv is. Az már nem kötelezõ. Jövõre érettségizem. Amibõl mindenkinek kell: magyar, matek, töri. Választhatók (a teljesség igénye nélkül): idegen nyelv, biológia, kémia, fizika, földrajz, természettudomány, társadalomismeret, médiaismeret, testnevelés, mûvészet, ének-zene, filozófia, hittan, emberismeret és etika, dráma, kisebbségi népismeret, gazdasági ismeretek, katonai alapismeretek, hangkultúra, stb. Ha a kötelezõk közül nem érettségizel mindenbõl, akkor egyszerûen nem érvényes az érettségid, tehát olyan, mintha nem is lenne.
nálunk is egy nyelv kötelezõ volt!+magyar, töri, matek, +ahogy itt már írták az 5.szabadon választható.(ebbõl végülis akármennyit lehet)

Gimnáziumba abból érettségizek amibõl akarok? Vagy meg van adva?

ocsi,nem nagyon "értek"ezekhez. 8.-os vagyok.:)

Legjobb válasz: Az egyetlen kritérium a választottnál, hogy az adott tárgyat minimum 2évig tanuld a középiskolában!

Az egyetlen kritérium a választottnál, hogy az adott tárgyat minimum 2évig tanuld a középiskolában!
Meg van adva a magyar, töri, matek (kötelezõk) Meg lehet választani nyelvet meg még valamit Ha orvosira akarsz menni, akkor viszont kötelezõ a biosz meg a kémia v. fizika emelt is-
Vannak kötelezo tantarnyak pl matek töri idegen nyelv magyar meg + egy választott
matek, történelem, magyar, igedegennyelv+ legalább egyet kötelezõ választani, de választhatsz akár 15 másik tárgyat is :)
A kérdező hozzászólása: és mindegy h melyiket választom?
Nem, ez nem igaz, ez rémhír. Nem két évig kell tanulni, hanem a tanuló számára elõírt követelményeket kell teljesíteni. Ez lehet egy év, lehet négy év, az iskola tantervétõl függõen. Egyébként tényleg bármit lehet választani a gimnáziumbaN.
A kérdező hozzászólása: akkor leérettségizem rajzból..:) (komolyan mondom.semmi vicc.!)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!