Találatok a következő kifejezésre: Abból érettségizek, akarok (3 db)

Abból érettségizek, amiből akarok? Vannak különböző érettségi típusok is, ha vannak, milyenek?

csak informálni akarom magam...

Legjobb válasz: kötelezõ:magyar, matek, töri,1 nyelv+egy szabadon választott tantárgy!a szintet te választhatod meg.akár elõre hozott érettségit is tehetsz.(nem írtad le, hol tartasz a tanulmányaidban.)

kötelezõ:magyar, matek, töri, 1 nyelv+egy szabadon választott tantárgy!a szintet te választhatod meg.akár elõre hozott érettségit is tehetsz.(nem írtad le, hol tartasz a tanulmányaidban.)
Szia! Van emelt és közép szintû érettségi, az emelt nehezebb és több pontot is kapsz érte a felvételin. Vannak kötelezõ tárgyak: matek, magyar nyelv és irodalom, történelem, és valamilyen idegen nyelv. Ezenkívül még kell egy ötödik is, amit te választhatsz, de csak olyat, amit legalább 2 évig tanultál középiskolában. Ha nem érettségizel minden kötelezõ tárgyból, nem felvételizhetsz a felsõoktatásba, de következõ évben újra megpróbálhatod. Nem tudom, hanyadikos vagy, de tehetsz elõre hozott érettségit is, és akár õsszel is érettségizhetsz, nem kell feltétlenül május-júniusban. Remélem tudtam segíteni!
Két szabadonválasztható van, ami lehet nyelv is. Az már nem kötelezõ. Jövõre érettségizem. Amibõl mindenkinek kell: magyar, matek, töri. Választhatók (a teljesség igénye nélkül): idegen nyelv, biológia, kémia, fizika, földrajz, természettudomány, társadalomismeret, médiaismeret, testnevelés, mûvészet, ének-zene, filozófia, hittan, emberismeret és etika, dráma, kisebbségi népismeret, gazdasági ismeretek, katonai alapismeretek, hangkultúra, stb. Ha a kötelezõk közül nem érettségizel mindenbõl, akkor egyszerûen nem érvényes az érettségid, tehát olyan, mintha nem is lenne.
nálunk is egy nyelv kötelezõ volt!+magyar, töri, matek, +ahogy itt már írták az 5.szabadon választható.(ebbõl végülis akármennyit lehet)

Gimnáziumba abból érettségizek amibõl akarok? Vagy meg van adva?

ocsi,nem nagyon "értek"ezekhez. 8.-os vagyok.:)

Legjobb válasz: Az egyetlen kritérium a választottnál, hogy az adott tárgyat minimum 2évig tanuld a középiskolában!

Az egyetlen kritérium a választottnál, hogy az adott tárgyat minimum 2évig tanuld a középiskolában!
Meg van adva a magyar, töri, matek (kötelezõk) Meg lehet választani nyelvet meg még valamit Ha orvosira akarsz menni, akkor viszont kötelezõ a biosz meg a kémia v. fizika emelt is-
Vannak kötelezo tantarnyak pl matek töri idegen nyelv magyar meg + egy választott
matek, történelem, magyar, igedegennyelv+ legalább egyet kötelezõ választani, de választhatsz akár 15 másik tárgyat is :)
A kérdező hozzászólása: és mindegy h melyiket választom?
Nem, ez nem igaz, ez rémhír. Nem két évig kell tanulni, hanem a tanuló számára elõírt követelményeket kell teljesíteni. Ez lehet egy év, lehet négy év, az iskola tantervétõl függõen. Egyébként tényleg bármit lehet választani a gimnáziumbaN.
A kérdező hozzászólása: akkor leérettségizem rajzból..:) (komolyan mondom.semmi vicc.!)

Ha valaki már érettségizett és egy év múlva szintén érettségizik, akkor muszáj még egyszer az összes tárgyból, vagy csak elég abból az egyből, vagy 2ből, amiből akar?

Most fogok érettségizni, de nyáron megyek ki Angliába és kb 7-8 hónapig ott leszek és ezután ismét érettségizni fogok angolból! Ja és am ilyenkor a régi suliban érettségizek, v Pestre kell mennem??

Legjobb válasz: bárhova mehetsz ahol van érettségi angolból,akár a régi sulidban is. és elég csak abból menned amibõl szeretnél :)

bárhova mehetsz ahol van érettségi angolból, akár a régi sulidban is. és elég csak abból menned amibõl szeretnél :)
A kérdező hozzászólása: köszi :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!