Találatok a következő kifejezésre: AM könyvvel egy (461 db)

Olvasom hogy az AM könyvet megszüntetik januártól. Jelenleg a kis könyvvel dolgozok eladóként egy üzletben. Szerintetek januárban maradhatok alkalmi munkavállalóként a blanketta szerződéssel? (ez lép az AM könyv helyébe)

Legjobb válasz: Jó kérdés, annak idején a kiskönyvet a fekete munka "hivatalossá" tétele miatt találták ki, ez egy amolyan kiskapu. Mindenhol visszaélnek vele (tapasztalat), valószínûleg ezért is szüntetik meg. Egy biztos-valami lesz helyette. 21/f

Jó kérdés, annak idején a kiskönyvet a fekete munka "hivatalossá" tétele miatt találták ki, ez egy amolyan kiskapu. Mindenhol visszaélnek vele (tapasztalat), valószínûleg ezért is szüntetik meg. Egy biztos-valami lesz helyette. 21/f
elektronikusan kell majd.. és így nem lehet kihagyni a pecsételéseket, meg a tûzre eltûnõ tinta stb..
Igen dolgozhatsz vele, legalábbis ezt lehet olvasni és még 1 jó hír hogy nincs idõbeli korlátozás ami eddig 15nap/hó volt azaz hogy ennyit dolgozhattál eddig 1 hónapban egyhuzamban. Jövedelemszerûen dolgozhatunk most már vele hála istennek.

Páromat érdekli a csillagászat (amatőr szinten). Ezzel kapcsolatban szeretnék neki venni könyvet, előadásra jegyet, bármit, amit érdemes egy 28 éves embernek olvasnia/látnia/hallania. Vannak ötleteitek? (még 1 hónap a névnapjáig)

Neten nem túl sok dolgot találtam,talán 1-2 Hawking könyvet.Viszont engem ez a téma nem nagyon érdekel,azaz inkább bele sem merültem sosem,így nem nagyon tudok dönteni,mi legyen az ajándék.Viszont ennek örülne sztem:) Így hasonló érdekl?dés? emberekt?l kérnék tanácsot,mit válasszak,hátha ti tudtok többet/jobbat :)

Legjobb válasz: Hawking, Penrose könyveit ajánlom, illetve nekem nagyon tetszik Timothy Ferris: Mai kozmológiai elméletek címû könyve, menj be egy nagy könyváruházba, és nézelõdj a témában, nagyon jó könyvek vannak. Planetáriumi elõadásra is vehetsz neki jegyet, ha nem látta még.

Hawking, Penrose könyveit ajánlom, illetve nekem nagyon tetszik Timothy Ferris: Mai kozmológiai elméletek címû könyve, menj be egy nagy könyváruházba, és nézelõdj a témában, nagyon jó könyvek vannak. Planetáriumi elõadásra is vehetsz neki jegyet, ha nem látta még.
A világegyetem atlasza, Sir Patrick Moore-tól, az egy nagyon elterjedt, ésrdekes csillagésztémájú könyv, és RENGETEGSOKMINDEN van benne, azok pedig részletesen. Ez az a 300 oldalas nagyméretû fajta könyv, ahol a távcsövekrõl fajtájukról, kitalálásukról, az ûrutazás kezdeti ötleteirõl a modern módszerektig, de természetesen részletezi a bolygókat, a Holdat, Szóval EGYSZERÛEN MINDEN benne van. Én tavaly születésnapomra kaptam és egyszerûen szenzációs! Azt nem tudom megmondani, hogy pontosan hol kapsz, de szerintem nem kell nagyon sokáig keresni :)
Leginkább egy távcsövet vegyél neki, mondjuk egy Meade LX200 at vegyél neki, http://www.creatorsview.com/astrophoto/equipment/lx200&me.jpg vagy ha erre nem futja akkor egy "faházat" amit kerti obszervatóriummá avathat. Könyveket a könyvtárból is ki lehet venni, és azokat nappal kell bújni.
http://www.youtube.com/watch?v=uKiT06urRpk igaz csak érdekesség gyanánt, de nagyon jó :)
hát figyelj, nekem tetszik, és attól még megtudja mutatni a férjének, lehet nem olyan, mint egy 600 oldalas könyv, de érdekes, és jól meg van csinálva. Elnézést, hogy csak ennyit tudtam hozzáadni a dologhoz. :D
Nem tudom, mennyire érdeklik az elméletek, kozmológia, vagy tényleg csak a csillagászat?
Elsõ vagyok. Én nagyon szeretek éjszaka olvasni, és egy könyvtárból kivett könyv nem az igazi... ami tetszik, szeretem ha meg is van, mert bármikor elõvehetem, és a gyerekemnek is meglesz majd... könyvtárból azokat veszem ki, ami nem érdkeel annyira, de épp kell egy vizsgához, vagy bármihez.
az a videós neméppen témábavágó, de azt 13 évesen a suliban mutatták nekünk
húú van egy nagyon jó video, kb 5 perc, de megkeresem, az a lényeg, hogy az ismert bolygók és csillagok egymás mellé vannak rakva és, hogy milyen nagyok a különbségek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat(is!) :) Távcsöve van, nem tudom a típusát :) Így ez tabu.Könyve érdeklik, elõadás pedig Bp és Miskolc között és környékén lenne aktuális. Könyvekbõl, elsõre melyiket?Néhány mondatban, mirõl van benne szó?
Én amatõr szinten ezt a programot tudom nagyon ajánlani: http://stellarium.en.softonic.com/ itt le lehet tölteni. Kb mindent tud, ami egy hobbicsillagásznak kell :) a kitapasztalás bonyolultnak tûnhet, de egy-két hét használat után már mindent tud az ember :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) A stellariumnak is örült :) Kedves elsõ, aki privit írtál :) Külön köszönöm a segítséget:)

Nem tudnátok valami jó kis csajos könyvet? Amiben van egy kamasz és vagány hősnő?

Legjobb válasz: Szent Johanna Gimi, Benina könyvek ( a boszorkány fénye ) stb., igazából szerintem az összes Vörös Pöttyös könyv ilyesmi :)

Szent Johanna Gimi, Benina könyvek ( a boszorkány fénye ) stb., igazából szerintem az összes Vörös Pöttyös könyv ilyesmi :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.:)
Meg Cabot könyvek.
A kérdező hozzászólása: Köszi.(:


Ha van egy könyv, amiben van egy fotó, aminek tudni akarom az eredetét, hova forduljak?

EGy drágakövekről szóló könyvről van szó. Szeretném megtudni, hogy az egyik fotón látható kő hol található, kinek a birtokában van. Hogy szerezzem meg ezt az információt? Az jó, ha rákeresek a könyv szerzőjére és neki írok e-mailt?

Legjobb válasz: Vagy a kiadótól. Esetleg ha van leírás, melyik az adott kõ, akkor a neve alapján egyszerûbb. Ha nincs ilyen, akkor esetleg a grafikai szerkesztõ tud segíteni még, az õ nevét is gyakran feltüntetik a könyvekben. Szerintem a szerzõ itt nem fog sokat segíteni, mert nem az õ dolga az illusztrációk összeválogatása.

Vagy a kiadótól. Esetleg ha van leírás, melyik az adott kõ, akkor a neve alapján egyszerûbb. Ha nincs ilyen, akkor esetleg a grafikai szerkesztõ tud segíteni még, az õ nevét is gyakran feltüntetik a könyvekben. Szerintem a szerzõ itt nem fog sokat segíteni, mert nem az õ dolga az illusztrációk összeválogatása.
A kérdező hozzászólása: Tudom a kõ nevét, a könyv szerzõje is megvan. A kiadót is meg tudom nézni. Köszi, ment a zöld kéz!
A kérdező hozzászólása: Sikerült megtalálnom a képet online: http://www.jouel.com.sg/wp-content/uploads/2011/06/Amber022... Egy gyönyörû borostyánkõ. Nagyon szeretném tudni, hogy kinek/minek a birtokában van. Írtam az angol kiadónak, a könyv fotósának és annak az oldalnak, ahol ezt a képet találtam. Remélem, sikerrel járok.
Sok sikert! Drukkolok.

AM könyvvel alkalmaznék egy udvarost, napi 8 órában (fűnyirás, locsolás, faág metszés, stb). Mennyi közteherjegyet kell neki beragasszak, és utána kell-e még valamit fizetnem, bevallást kell-e késziteni?

400 ft-ot adnék neki óránként nettóban, találtam egy táblázatot, amiben le van irva, hogy ha 8 órában foglalkoztatom ennyi órabérért, akkor naponta 700,-ft közteherjegyet kell vásároljak. Mit jelent az ellátási alap ekkor 3600 ft?

Legjobb válasz: Az AM könyv elején találsz egy táblázatot, abba benne van, hogy napi munkabér mellett mennyi a közteherjegy összege. Tehát nem órabért számolunk. Ha 2400 Ft-ot fizetsz, 700 ft-ért ragassz közteherjegyet. Az ellátási alappal neked nem kell foglalkoznod, az más lapra tartozik. Egyébként ha 5 napig folyamatosan dolgoztatod, akkor elég csak az utolsó nap beragasztani a közteherjegyet, csak minden nap legyen beírva!

Az AM könyv elején találsz egy táblázatot, abba benne van, hogy napi munkabér mellett mennyi a közteherjegy összege. Tehát nem órabért számolunk. Ha 2400 Ft-ot fizetsz, 700 ft-ért ragassz közteherjegyet. Az ellátási alappal neked nem kell foglalkoznod, az más lapra tartozik. Egyébként ha 5 napig folyamatosan dolgoztatod, akkor elég csak az utolsó nap beragasztani a közteherjegyet, csak minden nap legyen beírva!
apukám mesélt a könyvrõl, de a neve most nem jut eszembe, ha még aktuális a kérdés megkérdezem tõle ha akarod :D
én akarom, elsõ, úgyhogy megkérdezhetnbéd. :)
A kérdező hozzászólása: Igen, még mindí keresem, ha tudod kérdezd meg! Köszi
a könyv címe Hozd el nekem Hitlert :) idõközben már megkérdeztem :D
De ebben komolyan ketrecbe is zárja? :O
arról szól a könyv, hogy a végén Hitler ott ül egy ketrecben
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget!:-)
ja, én is köszi. szerintem elolvasom :D

Tudtok olyan könyveket mondani amik felkeltik egy 14 éves lány érdeklődését? (bővebben lent)

Ne vámpíros legyen meg semmi ilyen fantasy inkább szerelmes romantikus v napló.szjg-t már olvastam,hűvösvölgyi sulit is.köszi előre a válaszokat:)

Legjobb válasz: Nézz szét Meg Cabot könyvei között. Pl. A neveletlen hercegnõ naplója sorozat biztosan tetszene.

Nézz szét Meg Cabot könyvei között. Pl. A neveletlen hercegnõ naplója sorozat biztosan tetszene.
A kérdező hozzászólása: azt is olvastam már meg van egy boszorkányos sorozata és azt is:) de azért köszi:)
Amit Meg Cabottól ajánlanék: -Airhead trilógia -A mediátor(kicsi misztikus sorozat) -Hívószám: 1-800(kicsi misztikus sorozat) Sarah Dessen: -Figyelj rám! -Tökéletes -Altatódal -Egy felejthetetlen év Marni Bates: -Segítség, YouTube-sztár lettem! Jennifer E. Smith: -Vajon létezik szerelem elsõ látásra? Colleen Houck: -A tigris átka Cat Patrick: -Úgyis elfelejtem Justina Chen Headley: -Iránytû Önmagamhoz Maggie Stiefvater: -A Hollófiúk (ez egy kicsit misztikus, de szerintem ttszeni fog) Stephanie Perkins: -Anna és a francia csók Alyson Noël: -Lúzerek és bálkirálynõk Paola Zannoner: -Célvonal Agnés Desarthe: -Kit érdekel a szerelem?!
Lányok regénye

Neked hány nap/hét, amíg elolvasol egy könyvet?

Egy "átlagos", mondjuk 400 oldal körüli regényt.

Legjobb válasz: VAn,hogy este elkezdem a könyvet,és reggelig olvasom. A Millennium trilógiát nem egészen három nap alatt nyomtam le. Értelemszerûen nem aludtam valami sokat...Nappal dolgozom,háztartást vezetek,gyerekem van,de az éjszakák ilyenekre valók.

1 nap U.i.: sok a szabadidõm.
VAn, hogy este elkezdem a könyvet, és reggelig olvasom. A Millennium trilógiát nem egészen három nap alatt nyomtam le. Értelemszerûen nem aludtam valami sokat...Nappal dolgozom, háztartást vezetek, gyerekem van, de az éjszakák ilyenekre valók.
Nekem függ attól is, hogy menyire van kedvem hozzá. De ha mondjuk egy délután sok idõm lenne, akkor ki tudnám olvasni estéig. Ha nem, akkor 2, max. 3 nap. :)
Kedvtõl függ általában. Pl. Kardok viharát kb. 1200 oldal 1 hét alatt, de mondjuk most egy rövidebb könyvhöz 3 hét is kellett így egyetem mellett.
Én csak 14 éves vagyok játék függõ :D És egy átlagos 400 oldalas könyvet úgy 2-3 nap alatt olvasok ki úgy hogy tanulok, és foglalkozom a barátnõmmel!
Feljelentelek titeket a gondolatrendõrségen! Nem tudtátok, hogy könyvet olvasni illegális? Gondolatbûnözõk! Hívom a tûzõröket nyomban.
nem olvasok könyvet
Mi az a könyv?
Általában három nap alatt elolvasom. Idõt mindig szakítok az olvasásra.
egy rövidet: úgy 2 nap alatt, egy hosszút: egy vagy két hét alatt
A könyvtõl függ, na meg idõtõl. Ha van idõm, hogy leüljek és 2-3 órát olvassak, akkor 2 nap is kivégzem a 400 oldalas könyvet. Ha több idõm van, akkor egy délután megvan. Mondjuk az Elfújta a szelet, ami crika 1100 oldal, azt 3 nap alatt olvastam, de akkor éjjel.nappal.
Én nagyon szeretek olvasni, és pár nap alatt, max egy hét alatt ki tudok olvasni egy "átlagos " regényt. :) Általában esténként olvasok, de ez függ attól, hogy d.u. sokat tanultam -e meg stb, mert akkor már fáradt vagyok, szemem sem bírja már annyira.
Attól függ, hogy milyen a kedvem, meg, hogy mennyi az idõm. Ha nagyon belelendülök akkor egy nap. De volt, hogy egy 300 oldalas könyvön 1 héten keresztül kínlódtam, mert napi 1-2 fejezet ment és csak este olvastam. De ha tanulás, suli, lógás mellet olvasok, akkor olyan 3-5 nap.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nekem is 1 naptól 1 hétig terjed általában, de még az is közre játszik, hogy mennyire nehéz, vagy mennyire érdekes a könyv. Ha nagyon tetszik, de könnyed, izgalmas olvasmány, ahol az események a lényegesek, akkor nem tudom letenni. Ha meg elgondolkodtató, akkor van, hogy pár oldal után úgy érzem, le kell tennem, és "megrágni" az olvasottakat. :)

Mit tegyek, hogy enyhítsem azt az ürességet, amit érzek egy érdekes könyv elolvasása után?

Ugyanis úgy érzem az én életem szinte üres az olvasottak után...Azt hittem jó dolog olvasásba menekülni, de mégsem...:(

Legjobb válasz: Milyen könyv volt?

Milyen könyv volt?
Akkor keress sürgõsen valami olyat is, ami építõ jellegû! :)
Nekem is szokott olyan üresség érzésem lenni, mert nagyon szeretek olvasni, teljesen beleélem magam és amikor vége, olyan fura érzés. Az a legjobb, ha után máris keresel egy másikat, ha már átgondoltad a tanulságot, ha van :) Nehogy feladd az olvasást emiatt! A depis könyveket viszont kerüld el messzire!
23:28-as vagyok: Nézz meg egy jó vígjátékot, halgass meg egy jó kis pörgõs dalt:) )
mirõl szólt a könyv?
Töltsd le a következõrészt a netrõl. Már mind a 4 fent van. Sõt az írónõ mást is írt hasonló témában.
A kérdező hozzászólása: A New moon volt.
A kérdező hozzászólása: Jah és köszi az ötleteket, próbálkozom majd velük
olvasdd el az eclipset is
keress magadnak egy barátnõt/barátot és meséld el neki az átélteket és utána a szobaajtódat zárd be belülrõl , érezzétek jól magatokat!
Gondolhattuk volna, hogy a new moon volt az OO
Olvasd el az Eclipse-et és a Breaking Dawn-t is, az enyhíthet rajta. A New moon eléggé...depis :)

Egy barátom nagy rajongója a Cassandra Clare könyveknek (az az árnyvadászo sorozat, én nem ismerem nagyon :D ) Ajándékba szeretnék csinálni neki egy medált, amire kellene egy jó kis idézet belőle. Ötletek?

... hogy egy HP-s példával éljek: - After all this time? / Még ennyi idő után is? - Always - said Snape. / Örökké - mondta Piton.

Legjobb válasz: "A fiú soha többé nem sírt, és sosem felejtette el, amit megtanult: szeretni egyet jelent a pusztítással, akit pedig szeretnek, az elpusztul."

"A fiú soha többé nem sírt, és sosem felejtette el, amit megtanult: szeretni egyet jelent a pusztítással, akit pedig szeretnek, az elpusztul."
Rúnát tegyél rá. Neten fönn van az összes. pl a fearlesst vagy az angelic powert


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!