Találatok a következő kifejezésre: AFP-re éhgyomorra menni, (6 db)

AFP-re éhgyomorra kell menni? Csak vérvétel lesz?

Március 13-án voltam dokinál akkor 13 hetes voltam , láttam a picurt UH-n minden ok volt. Március 31-én megyek AFP-re. Remélem AFP el?tt is megnézi a doki az UH-al . Remélem azota minden rendben volt. Nincsen semmi különesebb gond csak enyhe alhasi fájás , cici éerzékenység.

Legjobb válasz: Nem kell éhgyomorral menni. A picurt majd akkor nézi meg a doki ha a 19-22 hetes kötelezõ ultrahangra mész az afp eredménnyel. ha valami eltérés lenne azt úgy is mondják. üdv.: 32 hetes pocis

Nem kell éhgyomorral menni. A picurt majd akkor nézi meg a doki ha a 19-22 hetes kötelezõ ultrahangra mész az afp eredménnyel. ha valami eltérés lenne azt úgy is mondják. üdv.: 32 hetes pocis
Igen, az AFP csak egy vérvétel.Nem éhgyomorra csinálják, ehetsz-ihatsz.Az AFP elõtt nem szokták megnézni(mivel vért a laborban vesznek, nem a vizsgálóban)szval ha nem beszéltél meg idõpontot a dokival, biztos, h nem nézik meg a babát.Ilyenkor nem is szokták, majd rá kb.2 hétre, mert havonta van ellenõrzés(majd ápr.közepe felé kell menned legközelebb, ha nem vagy veszélyeztetett terhes)
A kérdező hozzászólása: Igen tudom hogy máshol veszik le a vért :-) , de én labor elõtt megyek a dokimhoz is. Azért remélem hogy láthatom a babyt :-)
Érdekes nekem éhgyomorral kellett mennem afp-re. Úgy látszik már ezt is kórháza válogatja.

Az AFP-re éhgyomorra kell menni?

Holnap megyek és most jut eszembe hogy se a doki nem mondta se én nem kérdeztem rá.És az csak egy egyszeri vérvétel?

Legjobb válasz: vérvételre mindenképpen éhgyomorra szabad csak menni! cukrosat nem ihatsz, úgyh max vizet.

vérvételre mindenképpen éhgyomorra szabad csak menni! cukrosat nem ihatsz, úgyh max vizet.
az AFP-re nem kell éhgyomorra menni.Ez az egyetlen vérvétel a terhesség alatt amire nem kell éhgyomor.Egyszeri vérvétel.Itt nem néznek sem cukrot se semmit csak az afp értéket.
ahogy 2. írta
Nem!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Ittam egy tejes kávét és azt hittem ez miatt meg sem csinálják mert éhgyomorra kellett volna mennem pedig a védõnõ is azt mondta hogy ehetek.Hát ki voltak akadva.

Afp-re éhgyomorral kell menni?

14 hetes vagyok!Mondta a véd?n? csak már nem emlékszem:)))Segítenétek???

Legjobb válasz: Nem kell. :-) Egész terhességed alatt csak a 24. heti terheléses cukorra kell éhgyomorra menni.

Nem kell. :-) Egész terhességed alatt csak a 24. heti terheléses cukorra kell éhgyomorra menni.
nézd meg a beutalódat, ha csak az afp-re van írva, akkor nem kell éhgyomorra menned, ha van még ilyen Na, Fe, meg még több ilyen jel, akkor érdemes éhgyomorral menned, mert néznek mást is, de ismétlem, ha CSAK afp-re van a beutalód akkor nem kell éhgyomorra menni:)
ja, azt elfelejtettem mondani, hogy eddig az összed vérvételemre (8-12-16-22. hét) teli gyomorral mentem, égis minden eredményem, amit néztek, jó volt, és sose szólt anõvér, hogy nem szabad enni elõtte, vagy hogy miért ettem, rosszul tettem.
Nem, nincs mindenütt máshol. NEM KELL éhygomorra menni. Csak vannak túl aggódós kismamák és védõnõk, akik szerint nem árthat, meg biztos, ami biztos... De teljesen felesleges éhgyomorra kínozniuk magukat, amikor semmi olyasmit nem néznek, amihez ne lehetne elõtte enni. Egy kivétel van: a 24. heti terheléses cukor, amihez éhgyomri cukrot néznek elsõként.
Nem kell éhgyomorra menni.
Én a jövõ héten megyek(ha lesz Bkv)és éppen most kérdeztem meg a védõnõt és azt mondta, hogy jobb ha éhgyomorra megyek!Max vigyek magammal egy szendvicset vagy valamit!
A kérdező hozzászólása: Húha!Akkor ezek szerint ez mindenhol máshogy van????
A kérdező hozzászólása: Jajjjjjj!Köszi!Nekem az a halálom:) )))))
Az afp-nél nem kell éhgyomorral menni, mivel csak azt a fehérjét nézik a vérben, amit a baba termel, és annak semmi köze a kajához. A többi általános vérvételre (nem csak a terhelésesre)azonban éhgyomorral kell menni, mivel nézik az éhgyomori vércukorszintet.
Laborba mindig éhgyomorra kell menni!!Az afp-re is, mert nem biztos, hogy csak azt nézik a vérbõl, nekem vasat meg minden mást is néztek.
Ha tényleg csak apf-re szól a beutaló, akkor nyugodtan egyél elõtte! én délben mentem, addig éhes is haltam volna... Magzati fehérjét néznek, semmi köze a kajáláshoz! Ne kínozd magad, h éhezel, lesz arra még alkalom. :) 20 hetes
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok!Nagyon köszönöm a válaszokat!!!


AFP-re éhgyomorra kell menni?

Legjobb válasz: Szia! Én mindig éhgyomorra mentem, de soha nem mondták hogy elõtte ne egyek. Talán a cukros dolgokat kerüld.

Szia! Én mindig éhgyomorra mentem, de soha nem mondták hogy elõtte ne egyek. Talán a cukros dolgokat kerüld.
Nem kell, lehet enni és inni is. 27 hkm
Szia! Jól tudja a második. Lehet enni és inni is.
Nem kell az éhgyomor, nyugodtan ehetsz.
Nyugodtan egyél, igyál elõtte, az AFP nem éhgyomri vérvétel. Majd a cukorterheléses lesz az... 28 hkm

AFP-re éhgyomorra kell menni, teát ihatok előtte?

Véd?n? szerint igen.

Legjobb válasz: Igen, lehet elõtte enni inni!!!

Igen, lehet elõtte enni inni!!!
Szia. Én elõtte ettem is mint rendesen szoktam. Uis dél körül voltam vérvételen. Csak a cukorvizsgálatnál nem szabad enni! Üdv.
Csak éhgyomri csukorvizsgálatnál nem szebad enni, illetve a teljes vérképnél.az AFP meg egyik sem.nyugodtan egyél elõtte.
Szia!Én nemrég voltam, és mivel senki nem mondta, hogy nem lehet enni elõtte, ezért ittam tejet.Így nem vették le a vért, másnap kellett újra mennem, teljesen üres gyomorral!Nem csak AFP-t néznek, hanem vérképet is, és abban van cukor!Grat a babához!
Az elõttem szólónak és neked is: szabad elõtte enni, én nem ettem és jól le is szidtak, meg a védõnõmet is elküldték melegebb éghajlatra amiért nem tájékoztatott. Nem hinném hogy mindenhol máshogy zajlik az AFP szûrés, én még nem hallottam olyanról hogy ezzel egyidõben vérképet is néznek. A legbiztosabb ha felhívod a hozzátok tartozó genetikai labort, és megkérdezed.
Szia!Ha csak afp-t néznek akkor egyél és igyál elötte nyugodtan.Én múlt héten voltam és ettem-ittam, levették, holnap lesz eredmény.Üdv.17 hetes kismama
Szia! Elég vitatott ez a kérdés, hisz itt mindenki a saját tapasztalatát írta le.Az elsõ vérvizsgálaton mindent néznek teljes vérképet és vércsoportot és afp és hbsag-t is.Szerintem menj éhgyomorra úgysem tart az egész 5 percnél és utánna reggelizz egy nagyot!
Nálunk is néznek vérképet, és csak a cukor miatt kell éhgyomorra menni.
Most megyek én is, védõnõm kimondottan hansúlyozta, hogy ehetek-ihatok elõtte, nem kell éhgyomorra menni.

Az AFP-re éhgyomorral kell menni?

Legjobb válasz: ha a 16 hetes UH-ra gondolsz, igen, mert cukrot is néznek

ha a 16 hetes UH-ra gondolsz, igen, mert cukrot is néznek
Nekem cukrot nem néztek de szerintem minden vérvételre tanácsos éhgyomorra menni.
Én mindig megkérdeztem a dokimat, mert nem minden vérvételnél szükséges az éhgyomor. MInek kinozzam magam ha nam muszály?:D
Szia!Nekem hétfõn kell menni AFP-re, és a dokim azt mondta, hogy éhgyomorra!
Szia! Én holnap megyek és nem kell éh gyomorra mennem
Én 16 hetesen csak AFP-n voltam, nem kellett éhgyomorra. De a cujornál, amit állítólag 24 hetes körül nézik, éhgyomorra kell menni. Legjobb ha a dokidat kérdezed.Üdv.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!