Találatok a következő kifejezésre: AFP vizsgálatkor -e (3 db)

AFP vizsgálatkor szűrik -e a hepatitiszt? Eddig úgy tudtam, igen, de nincs a leletemen utalás rá. Ha nem, most, mikor szűrik? És hol / ki?

Legjobb válasz: Nekem nem nézték AFP vizsgálatakor a hepatitist úgyh arra külön el kellett mennem 24 hetes cukorterheléskor-ami végülis úgyis kötelezõ! Boldog babavárást!

Nekem nem nézték AFP vizsgálatakor a hepatitist úgyh arra külön el kellett mennem 24 hetes cukorterheléskor-ami végülis úgyis kötelezõ! Boldog babavárást!
Szûrik, de nem az AFP-vel egyidõben. Ha jól emlékszem, utána valamikor. Nekem a dokim adott beutalót a laborba és számomra is utólag derült ki, hogy hepatitis vizsgálat is volt.
Nekem kétszer is nézték . A legelsõ vérvételkor, amikor a vércsoportot is megnézték, valamint a szülés elõtt egy héttel.
Szia, én is azt hittem, hogy nem nézték, de a védõnõm elõszedette velem a leletet (AFP) és az elsõ sora "Ellenanyag" volt. Azt mondta, hogy ez a hepatitisz.
Nekem a 12. héten szûrték.
A hepatitits B vírust a vérvételkor szûrik a vérbõl. Legalábbis az elsõ vérvételnél ad a védõnõ papírt hozzá, ami alapján a vérképen, a vércsoporton és a vérbajon kívül ezt is meg kell vizsgálni. Ennek az eredménynek meg kell/kéne lenni már a terhesség elsõ trimeszterében. Max annak nincs meg, aki az AFP elõtt még nem volt teljes vérvételen, de annak megkérdõjelezném a védõnõje szakértelmét. Akinek pedig nem csinálják meg a szûrést annyi van, hogy szülés után a babát azonnal elkezdik hepatitis ellen kezelni, mert nem tudják, hogy a kismama beteg volt-e és a baba elkapta-e.
Az elsõ vérvételkor nézik, kb. a 12.hét körül. Nézd meg a leleteden, a hepatitis ilyen néven szerepel rajta: HBs Ag AG kimutatása. Ha még nincs meg ez a vizsgálat, mindenképpen kérd az orvosod, hogy végezze el.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Mindenkinek nagyon köszönöm a választ! A háziorvosom a 10. héten utalt be nagylaborra (rutin vérkép, vércsoport, vércukor, vizelet, EKG), s megnéztem a leletet, ott sincs ilyen rövidítés.... :-(( Ezt tudnia kellett volna a háziorvosomnak, nem? Az internetet olvasva bukkantam a hepatitiszre, miért nem szólt semmilyen orvos? Remélem nem lesz gond, hogy a 20. hét után szûrnek... Boldog babavárást mindenkinek!!!

Az AFP vizsgálatot a betöltött 16. hét elején vagy a vége felé érdemes végeztetni? Éhgyomorra kell-e?

TORCH vizsgálatot hol végeznek és mennyibe kerül? (kutyáim vannak, de tudom, hogy macskáknál indokolt inkább) Genetikai UH 16. vagy 17. betöltött héten esedékes? El?re is köszi mindenkinek!

Legjobb válasz: mindegy, lényeg, hogy betöltött 16. hét legyen! ha egyébb vizsgálat is lesz, pl. vérkép, akkor éhgyomorra kell menni. a gen. uh-ra a 18. hét után kell menni a 16. heti véreredményeddel, tehát elõbb nem tudsz! a TORCH vizsgálatot kérdezd meg a dokidtól, lehet, hoyg elég volna csak a toxoplazmát kérni.

mindegy, lényeg, hogy betöltött 16. hét legyen! ha egyébb vizsgálat is lesz, pl. vérkép, akkor éhgyomorra kell menni. a gen. uh-ra a 18. hét után kell menni a 16. heti véreredményeddel, tehát elõbb nem tudsz! a TORCH vizsgálatot kérdezd meg a dokidtól, lehet, hoyg elég volna csak a toxoplazmát kérni.
Nekem már azt mondták, a betöltött 15. héten kell afpt csináltatni, de baromira nincs jelentõsege. külföldön nem is csinálják, sok fals eredmény van...Nem kell éhgyomorra menni.
nekem a már betöltött 16.hétben kellett mennem, nem kell éhgyomorra :) boldog babavárást!
Én a 17.hetet betöltve voltam, mert a dokim 1 héttel fiatalabbnak látja a babámat mint a menzesztõl számolt idõ. Normál esetben a 16.hetet betöltve kell menni.

Igaz e, hogy az AFP. -vízsgálatra 9000-e ft-ot kell fizetni?

Legjobb válasz: nem, ez ingyenes, mert kötelezõ vizsgálat. hacsak valami agyafúrt módon az orvosod csak a magánrendelõjében hajlandó levenni...

nem, ez ingyenes, mert kötelezõ vizsgálat. hacsak valami agyafúrt módon az orvosod csak a magánrendelõjében hajlandó levenni...
En egy fillert sem fizetnek AFP vizsgalatert, mert 40%-os a megbizhatosaga.Kulfoldon ezert nincs mar.De van 18.heten genetikai UH ami szinte 100%os pontossaggal ad eredmeny.
Nem, az afp ingyenes. Ami 9000, az a kombinált teszt, ami a 12. héten van.
Ha magán doki csinálja a magánrendelõjében, akkor elõfordulhat. De egyébként ingyenes.
A kérdező hozzászólása: Ezt a kóházban az orvos a kismamagondozáson mondta, hogy a /ugy készüljek, hogy az AFP.-vízsgálatra ha megek 9000-e ft.Szfvár, helyileg oda ttartozom!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Gondom a terhességel nincs, , már a 8.-ik héttöl járok ehez a dokihoz.És rendbe van minden!!!!
Szerintem valamit félreértettél. De ha az AFP-ért akarnak pénzt kérni, akkor én a helyedben egy vasat nem fizetnék, mert egy teljesen elavult, felesleges vizsgálat. A kombinált teszt kerül 9000-be, annak viszont még értelme is van.
100%, hogy a kombinált tesztre gondolt, mert az fizetõs de az AFP maga nem. De a kombinált teszthez kell az AFP eredménye is.
A kombinált teszthez nem kell az AFP, az az integrált teszt. A kombinált teszt egy UH-ból áll és egy vérvételbõl a 12. héten.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!