Találatok a következő kifejezésre: AFP vérvételen de nem (4 db)

Nem késő már? Május 11-én lesz az AFP-s vérvételem, de megnéztem akkor már 16+6 hetes leszek.

Tehát már pont a végén leszek a 16. hétnek, ez nem baj eredmény szemponjából? Mert azt hallottam hogy nagyon fontos a pontos id?zítés, mert ha nem akkor veszik le amikor pont annyi vagy, akkor rossz lesz az eredmény, hiába esetleg nincs semmi baj. és feleslegesen nem idegesíteném magam.

Legjobb válasz: Szia.Nálam is pont akkor vették le mint tõled 16hetesen és 6naposan.Ne aggódj nem lesz gond,az a lényeg,hogy betöltött 16dik hét legyen de a 18hetet még ne érd el.Én most vércukorra megyek jövõhéten szerdán.Boldog babavárást.24hetes km.

Szia.Nálam is pont akkor vették le mint tõled 16hetesen és 6naposan.Ne aggódj nem lesz gond, az a lényeg, hogy betöltött 16dik hét legyen de a 18hetet még ne érd el.Én most vércukorra megyek jövõhéten szerdán.Boldog babavárást.24hetes km.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat és mindenkinek boldog babavárást! 7:45-ös!Nagyon jól viselem a terhességet eddig semmi panaszom nem volt, még a legelején sem nagyon.Én október 20-ára vagyok kiírva.Remélem te is jól vagy!
Szia!Nekem tegnap volt a legelsõ vérvételem 16+6 naposan, de azt mondták nem gond.Néztek AFP-n kívül terheléses vércukrot és csomó mindent.Összesen 7 ampulla vértõl szabadítottak meg.:(
Az AFP vizsgálat önmagában nem igazán ér sokat. Az idõzítés fontos lehet, de nem hiszem, hogy pár nap eltérésen sok múlik. Pont 16. hetesen nagyon kevés embertõl veszik le, mert közbe jöhet pl. egy hétvége. Illetve a pontos fogamzás dátumát általában nem tudja senki, tehát 16 hetesen sem biztos, hogy a baba is pont 16 hetes.
Szia!!Nálam is igy lesz.Én május 7.-én megyek afp-re és máj. 8.-án töltöm be a 17.hete.Szóval ugyanez mint nálad, de én nem gondolnám, hogy egy pár nap olyan szinten befolyásolná az eredményt.Én legalább is nagyon bizom az orvosomban és gondolom nem ezt a dátumot adta volna meg ha egy pár nap is komoly eltérést okozna. Ne aggódj, minden oké lesz:-) Mikorra vagy kiirva??Én okt.16.-ára. Hogy vagytok egyébként, jól viseled a terhességet?? Minden jót kivánok nektek:15 hetes km.
Szia! Nekem a genetikai vizsgálat miatt egy nappal csúszott, így pont 17 hetesen vették le. Igazán az AFP vizsgálat már eléggé elavult, így az orvosok nem veszik annyira komolyan, fõleg, ha a genetikai uh és a kombinált teszt jó.

Az integrált tesztem eredménye: Down: 1:100. 000, Velőcső-záródás kockázata 1:930. Ez utóbbbi zavar egy kicsit. Az AFP 1, 82, a vérvétel a 16. héten volt, de nem betöltött 16. -on. Az inhibin A: 2, 43 MoM. Ezek jó értékek? Milyen inhibin érték a jó?

A többi értéket is megírom: PAPP-A: 1,46 MoM. Total hCG: 1,23 Mom, szabad ösztriol: 1,14 Mom.

Legjobb válasz: Mindegyik érték negatív, szerintem semmi baj nincsen vele. :) Akkor lenne gáz, ha 1:250-hez lenne az eredmény, a 930 az jó eredménynek számít. Persze, jobb lenne, ha 1:93000 lenne, de ez is egy teljesen jó, negatív eredmény. Ne izgulj! Nekem 1:590 volt, elszaladtam az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központba genetikai ultrahangra Dr. Hajdú Krisztina orvos genetikushoz, õ is megvizsgált és megnézte az integrált eredményeit is, és azt mondta, hogy minden rendben, a baba egészséges. Engem végsõ soron ez nyugtatott meg. S megjegyzem, ha még valamelyik doki rákérdez az integráltam eredményére, akkor Hajdú Krisztina nevére csak annyit mondanak. "Ja, ha õ azt mondta, rendben van, akkor az úgy is van." Nagyon nagy szaktekintély.

Mindegyik érték negatív, szerintem semmi baj nincsen vele. :) Akkor lenne gáz, ha 1:250-hez lenne az eredmény, a 930 az jó eredménynek számít. Persze, jobb lenne, ha 1:93000 lenne, de ez is egy teljesen jó, negatív eredmény. Ne izgulj! Nekem 1:590 volt, elszaladtam az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központba genetikai ultrahangra Dr. Hajdú Krisztina orvos genetikushoz, õ is megvizsgált és megnézte az integrált eredményeit is, és azt mondta, hogy minden rendben, a baba egészséges. Engem végsõ soron ez nyugtatott meg. S megjegyzem, ha még valamelyik doki rákérdez az integráltam eredményére, akkor Hajdú Krisztina nevére csak annyit mondanak. "Ja, ha õ azt mondta, rendben van, akkor az úgy is van." Nagyon nagy szaktekintély.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, megnyugtattál kicsit. A 19. hét elején elmentem 4D-re, felhívtam a doki figyelmét az eredményre, és azt mondta minden rendben van hálistennek !


AFP vérvételen voltam, de nem igazán tudom hogy jó-e az erdményem, vagy sem. A lapon csak annyi van megjelölve, hogy:21, 9 IU/ml, nem sok ez egy kicsit?

Legjobb válasz: Kellene rajta lenni egy MOM értéknek is, fõleg ezt szokták nézni a dokik a sok adat közül. A MOM 0,7-2,5 között jó.

Kellene rajta lenni egy MOM értéknek is, fõleg ezt szokták nézni a dokik a sok adat közül. A MOM 0, 7-2, 5 között jó.
Szia! Nem mindenhol van MOM, nálunk sincs. Az értéked jó, a határ tág, 13-82 IU/ml. Az én értékem 26, 9 volt, a dokim szerint tökéletes. A tiéd is az!!!! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!