Találatok a következő kifejezésre: AFP eredményem lett.12 hetes, (4 db)

AFP eredményem 17 lett.12 hetes, és 18 hetes ultrahangon is mindent rendben találtak, nem küldtek sehova, más is volt így?

Az AFP-t úgy tudom pont 16 hetesen kell levenni.18 hetes ultrahang szerint 3 nappal fiatalabb terhes voltam, azaz 15 hét 4 nap amikor levették. Lehet ez az oka?

Legjobb válasz: De, nagyon is lehet ez az oka. Az AFP levetelenek legidealisabb idopontja betoltott 16 het 2 nap. A 17 a regi mertekegyseg szerint van, nincs a papirodom MoM ertekben is megadva? Ez az ujabb, elterjedtebb mertekegysege az AFP-nek. Nekem pl. 23 lett, ami neked 17, a MoM ertekem pedig 0.7.

De, nagyon is lehet ez az oka. Az AFP levetelenek legidealisabb idopontja betoltott 16 het 2 nap. A 17 a regi mertekegyseg szerint van, nincs a papirodom MoM ertekben is megadva? Ez az ujabb, elterjedtebb mertekegysege az AFP-nek. Nekem pl. 23 lett, ami neked 17, a MoM ertekem pedig 0.7.
A kérdező hozzászólása: Jajj 16 lett, nem 17, elírtam! Nincs MoM értékem. A védõnõ se mondott semmit.Csüt. megyek a dokimhoz, majd megkérdezem, de remélem nincs semmi baj.Köszi szépen!
A 16 és 17 közt nincs különbség , én alacsonynak találom, de nem kell aggódnod, viszont az ultrahangos dokinak nem jogköre további vizsgálatra küldenie, azt majd a saját dokid teheti meg, ha visszamész az eredménnyel, s a diagnózisokat is õ állítja fel. Addig légy türelmes, és ne idegeskedj.

A 16 hetes AFP eredményem 0, 37 lett, vagyis alacsony. A 12 hetes tarkóredőm, jó 1, 60 mm. A kombinált tesztem pozítív lett 1:190-hez gyanú a Down korra. Ki szült már egészséges babát ilyen eredményekkel?

Legjobb válasz: Az alacsony afp nem jelent semmit, nekem is alacsony lett, de a kombinált teszt eredménye azért aggasztó (nekem 1:15000), megcsináltatod az amniocentézist?

Az alacsony afp nem jelent semmit, nekem is alacsony lett, de a kombinált teszt eredménye azért aggasztó (nekem 1:15000), megcsináltatod az amniocentézist?
Nem lesz beteg a babád, ne aggódj.A korod miatt is lett ilyen az eddigi eredményed.Ki van ez találva, mert senki nem vállalja a felelõsséget helyetted.Én is voltam amnion, és egy jó ismerõsömnek is poz.lett a kombinált tesztje, és alacsony lett az afp-je, ráadásul cukros is.Hála Istennek egészségesek a babáink.Ja, és alacsony afp-vel mindketten kislányt várunk.Vigyázz magadra, pihenj sokat.30hetes km.
Szia szerintem neked már nem a lepénybõl vesznek mintát hanem a magzatvízbõl, mert a lepényvizsgálatot elõbb végzik.Ne idegeskedj én is túl vagyok rajta egy tûszúrás és kész is:)
Szia! Az én afp-m is pontosan ennyi volt, kombinált tesztem viszont nem volt, így inkábba asaját megnyugtatásunkra elvégeztettük az amniocentézist. Az eredmény jó lett, és azóta már 10 hetes a makk egészséges kislányunk!!! A beavatkozástól pedig ne félj, ha vigyázol magadra utána, nem lesz semmi gond! Szívbõl kívánom, hogy minden rendben legyen Veletek!
Szia, próbálj megnyugodni, nagyon sok egészséges baba született már ilyen eredmény mellett. Nézd meg ezt a topicot, hátha segít. itt sok olyan kismamáról olvashatsz, akiknek pozitív lett a tesztjük, mégis egészséges lett a babájuk. Én bízom benne, hogy a Te babád is egészséges. A tarkóredõ nagyon jó, ha a 18. heti UH is rendben lesz, akkor szerintem nem lehet nagy gond. Ezeket a vérteszteket nagyon sok minden befolyásolhatja. http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9190992
Megértelek, biztosan az életkorkockázat is növelte a kockázatot, de a lepénymintavételbõl minden kiderül, néhány ismerõsömnek már megcsinálták az amniocentézist, egyik sem vetélt el, tudom h van egy kis kockázat, de biztosan nem les semmi baj nálatok sem!
szia.az afp tökéletes volt.a kombinált tesztem, pedig nekem is pzitiv 1:126-ez lett az eredmény.pedig 2 szer is megcsinálták, mert nálunk, szlovákiában ez a vér vizsgálat kötelezö és ingyenes, kortol független.én csak 26 vagyok.el is küldtek amniocentézisre, 3 hét mulva eredmény, és egészséges kisfiam lesz, most vagyok 23 hetes, azota minden rendben. de szerintem nem kell megijedni, mert ez az eredmény csak 1 arány.ha megakarsz nyugodni, akkor ajánlom az amniot.te hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: Biztos hogy a lepénybõl vesznek, rá van írva a papíromra amivel jelentkeznem kell majd a kórházban.
A kérdező hozzászólása: 35 éves elmúltam, az orvosom (utána olvastam és ott is határeset az enyém)szerint az értékem 1.190 hez határérték.Nem is ezzel foglalkozott inkább a korommal.Szerdán megyek akkor csinálják meg a vizsgálatot, a méhlepénybõl vesznek mintát.Nagyon félek tõle, de attól jobban hogy beteg babát hordjak ki.
A kérdező hozzászólása: Amikor a lepénybõl vesznek mintát, számít hogy hol helyezkedik el a lepény vagy ez inkább lényegtelen??Nekem a hátsó falon van, olvastam olyat is hogy ez a legrosszabb meg olyat is hogy nem számít.Errõl mit tudtok?
Hány éves vagy? Elképzelhetõ, hogy a korod miatt lett kevés.
A kérdező hozzászólása: Az uh- n rendben volt minden megnézett a dokim, mikor bevittem hozzá az afp eredményt. De azért elmegyünk genetikai tanácsadásra és genetikai ultrahangra is. Ezt az 1:95-öt a 16 héten levett vérbõl hozták ki, 4 szegmenst néztek a vérben, AFP, HCG, PAPP, meg még egy nem tom mi a neve és ezek alapján...
A kérdező hozzászólása: Voltam a dokimnál csinált ultrahangot, mindent rendben talált, de emiatt az 1:95 miatt genetika tanácsadásra és genetika uh-ra kell mennem... Remélem ha rendben lesz ott is a genetika uh, akkor nem kerül sor magzatvízvételre. Ha valami baj lenne már megmutatkozna az ultrahangokon?!?
Na mi volt az orvosnál? Mondtak valamit, csináltak uh-t? Remélem nincsen baj és minden rendben lesz!
Hát akkor csak az AFP- vel kapcsolatban hozhatták ki ezt a 1:95, csak ez a vizsgálat van ami nem fizetõs, és 16. héten csinálják. Nem lehet, hogy el írták, vagy félre nézted, és az nem is 1:95 ha nem 1, 95. Mert az teljesen jó eredmény 3-alatt kell lennie.
A kérdező hozzászólása: Nekem a kötelezõ, 16 hetes vérvételt végezték el. Nem csináltattam korábban sem kombinált tesztet. Ez a vérvétel az a bizonyos vérvétel mikor az afp-t nézik, ezért nem is értem, hogy mi az hogy down szûrés eredménye... Vagy vesznek különbözõ adatokból egy átlagot és így jön ki ez az arányszám? Mert nekem fizetõs kimondottan down vizsgálatom nem volt. Voltam a 12 hetes uh-on, ahol minden rendben volt és ezen a 16 hetes vérvételen, amin úgy tudtam az afpt nézik.
Kombinált tesztnél van arány szám, de ez mindenhol fizetõs. kb. 8000-13000Ft Down- kórt néznek és Edwards-kórt. AFP-nél nincs arány szám ott egy darab érték van. pl: MOM:1, 67, korrigált AFP MOM 1, 7 Szerintem valamit félre nézett a védõnõd, kíváncsi leszek az orvosod mit mond maja, meg hogy egyáltalán mi ennek a vizsgálatnak a neve amit csináltak és ilyen eredménye lett. Erre így nem tudunk neked válaszolni, mert ha nem integrált teszt eredmény ez a 1:95 és nem is AFP (ez egészen biztos!!!) akkor mi honnan tudjuk milyen vizsgálatot csináltak nálad és milyen eredmény a jó. Majd írd meg mit mondott az orvos mert most már nagyon kíváncsi vagyok. Az AFP-d mennyi lett amúgy?
Én 20 hetes vagyok, nekem nem számoltak az afp-nél semmilyen valószínûséget - ezt az arány én sem teljesen értem. Az AFP-nél a rossz értékek olyan apró bevérzések miatt szoktak kialakulni, amiket meg sem érzünk, állítólag ez okozza a sok pozitív eredményt. Egyébként a 18 hetes genetikai UH az egy kötelezõ vizsgálat, oda mindenképpen elküldenek - nem jelent rosszat. Nálunk a 12. hetit normál rendelésen öltözéssel 3 perc alatt zavarták le. A 18. héten viszont elmentem az Istenhegyire Hajdú Krisztához - ugyan pénzbe került, de egy pillanatig sem sajnáltuk. A doktornõ profi és nagyon alaposan átnézett többször is mindent. Ha meg tudod engedni magadnak én nagyon javasolnám.
A kérdező hozzászólása: persze mondta a védõnõ, hogy pozitív lett, már hívtam az orvosomat is, és hétfõn megyek hozzá, és utána valószínû, hogy genetikai uh-ra is, vagy esetleg magzatvízvételre.
Jó lenne tudni akkor mi a vizsgálat neve ahhoz, hogy értékelni tudd. Lehet ebben a vizsgálatban a 1:95 teljesen jónak számít. Mondta valaki egyáltalán neked, hogy rossz ez az eredmény? Vagy csak te jutottál erre a következtetésre?
A kérdező hozzászólása: Nem fizettem. A 16. héten elvégzett vérvétel eredménye lett ez ahol az afp-t is nézik.
Mielõtt azért a magzatvíz vétel mellett döntesz fontold meg más vizsgálatok elvégeztetését is. - kombinált teszt 11-14 hét, quartett teszt 15-20 hét, integrált teszt (elõzõ két vizsgálat eredménye) - Nifty (elég drága) - Prena teszt (drága) - genetikai uh valamelyik magán klinikán - genetikai tanácsadás - 4D uh genetikai tanácsadónál
Tisztázzuk, hogy az kombinált tesztrõl beszélünk amikor a 1:95 ös eredményt mondod ugye? (ezt a vizsgálatot 11-14 hét között végzik, csak most lett eredménye?) Csak azért kérdezem, mert ha pl. rossz idõben csinálták az integrált tesztet az okozhatja az alacsony értéket. Ez a vizsgálat sehol sem ingyenes, tehát ha nem fizettél a vizsgálatért biztosan nem ezt csinálták meg.
Akkor egyébként is most következik a legrészletesebb genetikai UH, az eredmény ismeretében biztos, hogy nagyon részletesen meg fogják vizsgálni a babádat. Ettõl függetlenül én is elmennék géndiagnosztikára a helyedben, a teljes nyugalom érdekében!
A kérdező hozzászólása: 12 hetes Uh-n a z orvosomnál voltam, és azt mondta tökéletes... Azóta nem kellett mennem, csak a 16 hetes vérvételre aminek most lett meg az eredménye. Most 18 hetes leszek.
ki csinlat a 12. heti genetikát, specilaista? Valszeg mindenképpen kell csináltatni amniot. Az afp nem mérvadó.
Hát akkor sajnos nem tudom. Tudom, hogy ez nem nyugtat meg, engem sem nyugtatna meg, de ha amúgy az uh-n minden rendben volt, az Afp jó lett akkor nincsen okod aggodalomra. Kérd ki az orvosod véleményét, esetleg menj el az isten hegyi géndiagnosztikába egy genetikai uh-ra (Lintner Balázshoz, de máshoz is mehetsz, én õt ajánlom) vagy más magán intézménybe egy genetikai uh-ra és akkor ha ott is megállapítják, hogy nincsen baj akkor megnyugszol. Amúgy nekem 18. hetes uh-n látták a kis ujja középsõ új percét ilyen egy Down szindrómás babának nincsen, ez is egy tünet. Így ha azt megmutatja a baba akkor szinte 100% ban megnyugodhatsz.
A kérdező hozzászólása: 28 vagyok még, úgyhogy valószínû hogy nem, De akkor mi miatt lehet?
Ha ezt a 4 értéket nézték, akkor ez egy integrált teszt volt, nem egy sima 16. heti AFP! Egy sima 16. heti AFP-n, csak AFP van és hepatits B-re szûrnek! Nem tudom, hogy hová mégy genetikai tanácsadásra, de a SOTEI-en ilyen eredménnyel el szoktak küldeni amniócentézisre. Ha meg tudod oldani, keresd meg Hajdú Krisztinát az Istenhegyin, õ a legprofibb ultrahangos orvos Magyarországon, a tõle kapott ultrahang leletet elfogadják a SOTEI-en is. Általában 4-6 hétre elõre van hozzá idõpont, de ha elmondod, hogy mi a helyzet nálad, keresnek hamarabb is idõpontot.
anyának is magas volt, de itt vagyok:]
Szia, az AFP eredményrõl többen írták már, hogy nem túl megbízható. Hanyadik héten vagy? Ha csak az érték magas, és minden más rendben lesz, akkor nem kell idegeskedni.
A kérdező hozzászólása: koszonom:) elkuldtek genetikushoz is elmentem, o is mondta hogy sok nonel van ez igy hogy AZ AFP je magasabb az atlagnal es a bebi teljesen egezseges!
Szia. Nem vérezgettél kicsit az elején? Akár 1-2 csepp? Nekem is egy picit emelkedett lett az afp-m, 2.6 MOM lett, voltam genetikusnál, és a 18. heti uh-n és a genetikai tanácsadás alkalmával végzett uh-n is azt mondták teljesen egészséges, és egybõl kérdezték hogy nem véreztem-e, én meg mondtam hogy a legelején volt pár csepp vérzés, és azt mondták akkor attól lett picit magasabb. Azóta is minden rendben, voltunk 3szor 4D-n ott is mindig minden rendben volt. Amúgy az afp önmagában nem mérvadó, az uh a lényeg! Külföldön már nem is csinálják mert sok a téves riasztás. Ha az uh-n minden ok, akkor ne aggódj. A genetikai tanácsadásra ha küldenek menj el, majd ott is megnyugtatnak. Boldog nyugodt babavárást! 31 hetes pocakos
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszt voltam genetikai tanacsadason is ott megnyugtattak meg most megyekjovoheten UH.ra!nem vereztem semmit kerdezte is a genetikus!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!