Találatok a következő kifejezésre: AFP eredmény milyen (25 db)

Az AFP eredmény milyen intervallumban jó? Nem mondott a doki semmit, csak odaadta a papírt.

Legjobb válasz: 0,7-2,5 Mom de nem jelent feltétlenül rosszat az sem, ha nem esik ebbe a tartományba

0, 7-2, 5 Mom de nem jelent feltétlenül rosszat az sem, ha nem esik ebbe a tartományba
Ahogy írták... de a dokit cseréld le...

Ha nem jó az afp eredménye, milyen vizsgálatot csinálnak? Egyből magzatvízet vesznek?

Legjobb válasz: azt tudom,hogy genetikai ultrahangot csinálnak.Utánna?

A kérdező hozzászólása: azt tudom, hogy genetikai ultrahangot csinálnak.Utánna?
Nekem mennem kellett genetikára. Úgy zajlott, hogy kaptam ip-ot, az apával együtt kell menni. Elõször beszélgetett velünk egy doki, aztán uh, és megint beszélgetés. És ennek alapján, (korunk, elõzmények, uh eredmény) nem volt indokolt az amniocentézis. (bp-en a Klinikán voltam)
Én Kecskeméten voltam ugyanígy, csak elõször uh, aztán genetikai megbeszélés. Egyébként úgy tudom, hogy kötelezõen csak 35 év felett csinálnak.
Minket elõször genetikai uh-ra küldtek. Utána ha találnak valamit aszerint tovább. Mi ezért voltunk az Istenhegyi Klinikán és a SOTE I-en. Nem erõltetik általában az amniot, a vetélési kockázat miatt.

AFP eredményem: Alfa-fetoprotein 25.90 IU/ml MoM érték: 0.83 MoM korrigált: 0.70 Ref. Tartomány: 0.70-2.50 Terhesség kora 16+3 és 53 kg voltam akkor! Milyen az eredményem? Nagyom izgulok!

Legjobb válasz: 0,7 és 2,5 között kell lennie, neked 0,7-0,83, vagyis jó. idõben csinálták, 16 hetes, 3 naposan (16 és 18 hét között kell vért levenni, ha jól tudom) hú, de vékony vagy :) dejóneked :) minden rendben van, teljesen jó az eredmény :) ha lehet hinni az afp-s féle "jóslatnak" akkor neked kislányod lesz :) boldog babavárást :)

0, 7 és 2, 5 között kell lennie, neked 0, 7-0, 83, vagyis jó. idõben csinálták, 16 hetes, 3 naposan (16 és 18 hét között kell vért levenni, ha jól tudom) hú, de vékony vagy :) dejóneked :) minden rendben van, teljesen jó az eredmény :) ha lehet hinni az afp-s féle "jóslatnak" akkor neked kislányod lesz :) boldog babavárást :)
Mellékesen megjegyzem, hogy Július 1-el hatályba lépett a várandósgondozásról szóló EMMI rendelet ([link] Ezen rendelet 1. melléklet 2.2. pontjában egy táblázatban felsorolja a várandósság alatti vizsgálatokat. Az AFP már kikerült ebbõl a körbõl.
Az afp egy teljesen felesleges teszt, hamarosan ki is iktatják a kötelezõk közül. Az értéked jó egyébként.
Anno nekem is pont 0, 83 MoM lett a kisfiammal, azt mondta a doki, hogy tökéletes! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszokat és a jókívánságokat!!!


17 hetes kismamik hogy vagytok? Ki mikorra várja a babáját, esetleg tudja már vki, hogy milyen nemű lesz a baba, afp eredmény elkészült már?

Legjobb válasz: Szia. Én 17hetes vagyok, tegnap voltam 4D-n, nekünk ismét kisfiunk fog születni. 3-dik gyermekem. Az elsõ kettõ is fiú:) Május 8-ra vagyok kiírva. Az afp eredményem meg még nincs meg. És te kedves kérdezõ, te mikorra várod a picit, és milyen nemû lesz? Boldog babavárást:)) 17hkm

Szia. Én 17hetes vagyok, tegnap voltam 4D-n, nekünk ismét kisfiunk fog születni. 3-dik gyermekem. Az elsõ kettõ is fiú:) Május 8-ra vagyok kiírva. Az afp eredményem meg még nincs meg. És te kedves kérdezõ, te mikorra várod a picit, és milyen nemû lesz? Boldog babavárást:) ) 17hkm
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Kedves elsõ válaszoló, ha kisláyunk lesz Zselykének, ha fiú Zsombornak hívják majd! Remélem a jövõ héten meglesz az afp eredmény! Kinek hogy fogják hívni a babáját? Én nem nagyon érzem mozogni, pedig második baba:(
A kérdező hozzászólása: 08:57-es válaszoló, esetleg lehet tudnunk mi volt a probléma az elsõ baba afp értékével?
Kedves kérdezõ! Az én kisfiamat Benett Noelnek fogják hívni:) A 12 éves fiam Adrián, a 3éves fiam pedig Ármin Krisztofer. Elsõ válaszoló voltam.
08:57-es válaszoló vagyok, elso babámnál az afp eredmény miatt elkuldtek genetikai tanácsadásra, ahol nem mondtak joformán semmit, csak, hogy dontsuk el mi, hogy elmegyunk-e magzatvízvizsgálatra, én úgy dontottem, hogy elmegyek, szerencsére minden rendben volt, egészséges lett a kislányom.Egyébként az afp vizsgálat nagyon elmaradott, kulfoldon nem is csinálják.Valószínuleg nekem rossz idopontban vették le rá a vért, azért mutatott más értéket, mint amit kellett volna. A mozgását még én sem érzem.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Szép nevük van a fiaidnak:) Hát igen én is hallottam már, hogy az afp elég "elavult" dolog, de azért nem lehetett könnyû Neked! Nekem tegnap ismét elõjött az émelygés, hányinger, ja és patti jött az arcomra, így ha a babonákra gondolok lehet megint kiscsajszim lesz:) ) Ti hogy vagytok?
Kedves kérdezõ! Hát én sem tudom, hogy mi van velem, de nekem is volt ma hányingerem szinte egész nap:( Látszódik már a pocid? Hány kg-t híztál eddig? Én 7kg plusszba tartok, de rám is fér, mert 46kg-al kezdtem ezt a terhességemet is, ugy mint az elõzõeket. Az elõzõ terhességeimnél plussz 20kg volt rajtam, de mindkétszer 46kg-ra mentem vissza. A pocim meg már elég nagy. Elsõ voltam:)
A kérdező hozzászólása: Szia kedves elsõ! Én idáig olyan +4kg-nál tartok, látszódik már szépen a hasam, ami nekem most kerekebb, mint az elsõnél, vhogy oldalra is "jön". Az elsõ babámmal olyan 12kg-t híztam! Hát akkor nem csak én vagyok így rosszullétekkel, nekem a fejem is szokott kb. hetente fájni, elõzõ terhességemnél pl. csak egyszer fájt, lehet még érzékenyebb vagyok a frontra, vagy még mindig a hormonok lehetnbek, ja és pisilnem is viszonylag sûrûn kell! Az afp eredmény még mindig nem jött meg nekem, Neked? Voltál már genetikai uh-n majd megírjuk a méreteket? Milyen volt a 4d-n nagyon pici volt még, én is úgy mennék már oda is! Remélem ma "jobb" napunk lesz! Szia
Szia Kedves Kérdezõ. Nekem megjött az afp-m, hívott a védõnõm, de majd csak jövõhét kedden megyek be érte, hálistennek jó lett. Utána még mennem kell méhszájvizsgálatra ami 18-20hét között van. És 20hetesen van a genetikai vizsgálat. A dokim nekem azt mondta, hogy ráérek január elején elmenni a genetikaira, mivel voltam 4D-n, és mindent rendben talált. Megnézte a babát tetõtõl-talpig:) Én nem bántam meg egy cseppet sem, hogy 17hetesen voltam 4D-n, az ultrahangképen amit kaptunk, nagyon édes az egyiken ökölbe tartja a kiskezét az egyik keze a szeme elõtt van a másik kezével pedig fogja a kis állát:) ) Tök olyan mint egy kis boxoló:) ) A dvd-t pedig minden nap megnézem. Igaz hogy még vékonykák, de már ilyenkor is rengeteg mindent produkálnak:) Az enyém bekapta az ujját, mosolygott, meg ilyenek. A dvd-n minden rajta van. A második 4D-re pedig majd februárban fogok menni. Ma egész jól vagyok, nem volt hányingerem sem, és rengeteget rugdos a babócám:) ) A méreteket pedig majd megírom én is. A 17hetesen már 190gr volt:) ) Szép napot neked:)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Hú nagyon jó lehet neked, hogy már van róla fényképed, meg dvd is:) ) már én is nagyon várom, csak mi egyszer fogunk menni olyan 24-25 héten! Mi az elsõ babánál még a fényképét is bekereteztük kint volt a nappaliban! Megjött az afp, vagyis szólt a védõnõ, hogy jó lett az eredmény! Kedden megyek genetikai ultrahangra már nagyon várom :) Hogy álltok a karácsonyi készülõdéssel (takarítás, ajándékok) 10:11-es válaszoló sikerült elmenned genetikai ultrahangra? További szép napot!
Sziasztok! Május 7. re várom a (100%san biztos) kisfiamat. Van már egy 3 éves kislányom, aki szintén nagyon várja! Afp-rõl még semmi, szerdán kell mennem UH.ra, remélem meglesz addigra. Bár úgy emlékszem, az elsõnél már ott volt nekik a gépben, pedig a védõnõ még nem kapta meg. Hányinger elmúlt, de azért a gyomrom még mindig vacak. Zsu
Sziasztok! Ma vagyok 17 hetes 4 napos. Afp még nincs meg, pedig csak azzal mehetek uh-ra. Mikulás napján leszek 18 hetes, de ha nem jön meg hétfõn se nem tudok menni csak rá egy hétre. Vagy talán csütörtökön is van még genetikai uh. Semmi panaszom nem volt, se hányás se semmi. Rengeteget aludtam és alszok is. Elsõ baba. A 15 hetes uh-n fiúra tippeltek! Ha fiú Dominik ha lány Larina. Menzesz szerint április 25. de uh szerint a baba méretei alapján május 13-ra írtak ki.
A kérdező hozzászólása: Szia! Én május 11-re vagyok kiírva, második baba a nemét sajnos még nem tudom, egy kislányom van, az afp eredményem nekem sem jött még meg, de már nagyon várom a 19hetes ultrahangot!
Szia, én május 6ra várom, elsõ babámat. Afp eredményem ma lett meg de csak hétfõn megyek érte. Akkor megyek dokihoz, 18 hetes leszek. Nemét még nem tudom. Én még sajnos a mozgását sem érzem de nagyon várom.
Én is 17 hetes vagyok, a 16 hetes últrahangon kislányt mondtak!Hétfön megyek az afp eredményért+megint lesz ultrahang!!
Elözõ vagyok, május 8 ra várjuk:)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nektek milyen tüneteitek voltak/vannak? Nekem pár napja múlt el a szinte egész napos émelygés, hányinger, a melleim még mindig nagyon fájnak:(
Én május 6-ra vagyok kiírva. Afp eredményem jó lett, de a genetikai ultrahangra jövõhéten megyek. Remélem megtudjuk a nemét! Elsõ gyermekem kislány!
Szia. Elsõ vagyok. Én a 12hétig hánytam, hányinger, szagundor, kívánósság, meg minden nyavaja elõjött. Ráadásul 8hetesen be is véreztem, amire gyógyszert szedtem. Most már semmi tünetem nincs szerencsére, azonkívül, hogy a melleim majd le szakadnak. Az elsõ két terhességemnél semmi tüneteim nem voltak, egy kis hányingeren kívül. Pedig õk is fiúk:) Kedves kérdezõ, hogy fogják hívni a babát ha kisfiú, és ha kislány? 17hkm
Még azt elfelejtettem írni, hogy a 15-dik héttõl mozog, és már 3napja érzem a rugását minden nap. :) ) utolsó voltam.
Sziasztok! Május 10.-re vagyok kiírva, nekem is pár napja múlt el az egész napos émelygés, reggeli hányás.A mellem nekem is fáj, nekem az afp-re azt mondták, hogy ezen a héten hívnak, ha nincs rendben, szoval nem hívtak, remélem minden OK, mert ettol nagyon féltem, mert az elso babánál nem volt rendben.A doki már kétszer mondta, hogy fiút lát, de még csak tippelt.Elso babám kislány.
A kérdező hozzászólása: Holnap megyek genetikai Ultrahangra, remélem minden rendben lesz, már annyira izgulok!!! Kedves kismamik ki hogy érzi magát?

58, 9 ng/ml milyen afp eredménynek számít?

Legjobb válasz: Az AFP értékek a következõ tartományokban lehetnek: 0,8 MOM alatt alacsony (DOWN szindróma lehetséges) 0,8-1,4 MOM normális 1,4-2,5 MOM enyhén emelkedett 2,5 MOM felett emelkedett (velõcsõ zár ódási rendellenesség, vagy ikerterhesség lehetséges) Nyugaton sok helyen ezt a vizsgálatot már nem csinálják, mert nagy százalékban adhat téves eredményt és felesleges aggodalmat, vagy stresszt okoz a kismamának.

Az AFP értékek a következõ tartományokban lehetnek: 0, 8 MOM alatt alacsony (DOWN szindróma lehetséges) 0, 8-1, 4 MOM normális 1, 4-2, 5 MOM enyhén emelkedett 2, 5 MOM felett emelkedett (velõcsõ zár ódási rendellenesség, vagy ikerterhesség lehetséges) Nyugaton sok helyen ezt a vizsgálatot már nem csinálják, mert nagy százalékban adhat téves eredményt és felesleges aggodalmat, vagy stresszt okoz a kismamának.
A kérdező hozzászólása: Értem, de nekem nem MOM-ba adták meg az értéket, hanem ng/ml-be.

Nyíregyházán milyen napokon van 18. heti genetikai uh? És oda csak akkor lehet menni ha megvan az AFP eredménye?

Legjobb válasz: A 18. heti UH-hoz mindenképp kell az AFP eredmény, akárhova is mész.

A 18. heti UH-hoz mindenképp kell az AFP eredmény, akárhova is mész.
A kérdező hozzászólása: És ha addig nem érkezik meg a védõnõhöz az eredmény? mármint a 18.hétre?
Én úgy tudom-ezt mondták nekem az sztk-ban-, Sztk alapon 14-16 nap az elkészülési ideje az Afp tesztnek, tehát ha levették a 16. héten a vért, a 18-19. hétre meg kell érkezzen az eredmény. Nekem a 19. héten csinálták a "18. heti" UH-t, mert akkorra kaptam idõpontot, nem volt gond belõle. Ilyeneken ne stresszelj sztem, pár napon nem múlik semmi! A Babád tarkóredõje rendben volt?
Én pénteken voltam, de szerdánként is van. Nem pont a 18. héten kell menni, én pl. 19+1-en mentem, de volt, aki már betöltötte a 20. hetet is. Felhívod a védõnõt, hogy megjött-e az eredménye, elmégy érte és bejelentkezel a kórházba. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi. Akkor vérvétel aztán védõnõnél érdeklõdés aztán Uh-ra bejelentkezés. :) tarkóredõ... elõször azt mondták pici a baba 52 mm. (tarkóredõ 1, 7 mm volt) menjek vissza 2 hét múlva kontrollra. Akkor pedig már nagy volt 83 mm. de a tarkóredõ akkor is 2, 2 volt azt mondták ez jó.

Ma kaptam meg a AFP eredményét! Ha kóros értéket mutat akkor mit fognak csinálni? Milyen vizsgálatok lesznek? Nagyon ideges vagyok!

Az AFP eredménye kóros értéket mutatott:0,85MoM.Nem sokára megyek a kórházba!De olyan ideges vagyok!És csak sírók!Olyan nehezen sikerült a baba és mikor sikerült akkor elveszíthetem?Gondolom kell mennem akkor Kecskemétre genetikai vizsgálatra nem?

Legjobb válasz: Szia! Ne idegeskedj, nem biztos hogy baj van! Azt mondják szokott hamis AFP eredmény születni. Gondolom megnézik UH-n is! Sok orvos nem is érti hogy miért kötelezõ ez a vizsgálat mert nem sok értelme van! külföldön nincs is ilyen! Kolléganõmnek is így volt és egy teljesen egészséges kisfia született! Nincs veszve semmi, ne izgulj!

Szia! Ne idegeskedj, nem biztos hogy baj van! Azt mondják szokott hamis AFP eredmény születni. Gondolom megnézik UH-n is! Sok orvos nem is érti hogy miért kötelezõ ez a vizsgálat mert nem sok értelme van! külföldön nincs is ilyen! Kolléganõmnek is így volt és egy teljesen egészséges kisfia született! Nincs veszve semmi, ne izgulj!
Nekem a 0.78-at tökéletesnek mondták... Nem értem miért lenne rossz a te eredményed! Nyugalom és boldog babavárást!!! A kecskeméti genetikát kerüld el messzire!!! Hu engem ott annyit szívattak! Mindenáron magzatvízvételre akart küldeni a pétervári lászló doki.... borzalmas volt. Remélem a te érdekedben, hogy nem kell odamenned!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat!Védõnõ azt mondta, hogy jók a 16 hetes vérvételi eredményeim csak a mom alacsony és így kell mennem Kecskemétre genetikai vizsgálatra és uh-ra!Sajnos képtelen vagyok elmenni mert beutalót is kaptam!De én azt halottam, hogy gyorsan végzik a vizsgálatokat!Nem igazán szeretném ha magzatvízbõl mintát vennének!Gondolom nem lehet kellemes ha a nõ pocakját szurkálják!De ezt csak akkor csinálják ha a magzatvíz nem jó nem?Amúgy a postán kaptam meg az eredmény és nem értem akkor mért kórosat írtak amikor csak kicsit alacsony?Úgy meg voltam ijedve!
A kérdező hozzászólása: Amikor levették a vért akkor 16hetes és 3napos voltam!Kicsit késõ volt már?
Nem, pont jó. De ha késõn lenne, akkor magasabb lenne, mint a várt érték. A magzatvízvételre mindenkit rá akarnak beszélni, aki elmegy a genetikára. Mert az a 100 %, és nem akarják vállalni a felelõsséget. Elvileg bárkinek lehet beteg a babája. Ha nem akarsz magzatvízvételt, ne menj el. Az egy dolog, hogy nem kellemes, de el is lehet tõle vetélni. Szerintem emiatt ne kockáztass, hacsak a családban nem volt Down-kór.
Szerintem jó az értéked. Ha sokkal kisebb lenne az utalhat egyéb genetikai rendellenességre ( nem Down kor- ennél magas az érték). Ha késõn veszik le akkor magasabb eredmény jön ki. Nekem sajnos ezért nem vették észre hogy gond van, jó 2 héttel késõbb vették le és alig volt az alsó határon az eredmény. 4-es kromoszóma rendellenessége volt a fiamnak.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Ma voltam Kecskeméten!Elõször uh-on voltam.Szerintetek jó? Egy élõ magzat med.végû fekvésben. A magzatvíz mennyisége átlagos.BPD:43mm(37-50) AC=133mm FL=28mm HC=156mm OFD=55mm Súlybecslés:266g Terhességi kor 18hét 4nap-UHT alapján Hum:26mm A koponya szerkezete szabályos, gerinc ép.Hasfal zárt.4üregû szív sejthetõ, ritmusos szívmûködés, Ép rekesz.Gyomor és béllumenek norm.tágasságúak.Vesék és húgyhólyag ábr.Végtaganomáliára utaló jel nem látható.Köldökzsinór norm.Jelenleg durva magzati fejlõdési rendellenességre utaló jel nem látható. Szerintetek jó eredmény?3 hét múlva vissza kell mennem uh-ra és ezért a genetikai tanácsadóba is.
Kedves 19. válaszoló. Mikor derült ki a kromoszóma rendellenesség? születés után? mennyi volt az afp érték?
Ha azt írták rá, hogy rendellenesség nem található, akkor jó.
Szia! Most én is elkezdtem aggódni, mert az afp 0, 58 mom lett, de nálunk a határérték 0, 4-2, 5 között van. Holnap megyek védõnõhöz, de igese vagyok naon!!!
Nekem 0, 65 volt, és mégis egészséges a kisfiam. Értelmetlen vizsgálat.
ne idegeskedj 0, 7 és 2, 5 közti eredmény a jó.
10-es vagyok. Annyit még hozzátennék, hogy én megvárom az ultrahangot, addig nem is gondolkodom további vizsgálaton. Szerintem a genetikára el sem megyek, tudom, hogy nincs rá szükség. :) Pozitívan!
Nyugi! Elõször is az AFP "találtai aránya" 50%, tehát vagy jó a vizsgálat, vagy nem. SEHOL egész Európában nem végzik már ezt az elavult vizsgálatot, csak MAgyarországon. Aztán meg: az APF eredmény akkor "problémás", ha magas az érték, ez esetben szoktak Down kórra gyanakodni, de Nálad alacsonyabb a referencia tartománynál, szóval felejtsd el, nyugodj meg magad és a babád érdekében! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!Meg nyugtató amit írtatok!Most már nem vagyok ideges!
Azért majd írj, ha végeztél az orvosnál. Elsõ voltam. 3 éves kisfiú anyuja és 24 heteske
Nem 0, 7 alatt rossz az eredmény??????
A 0, 85 az jó eredmény, nem? Legalábbis én úgy tudtam, hogy csak 0, 7 MOM alatt számít rossznak... Doki mondta, hogy ez az eredmény nem jó?
A 0, 85 egyáltalán nem kóros!!!! Nekem mindkét gyerekemnél 0, 7 lett és makk egészségesek. Barátnõmnek mindkettõ 0, 8 és egészségesek. Az AFP amúgy sem ér semmit. Fõleg ha nem szinte napra pontosan veszik le. Nyugi, nem lesz baj. Szinte már csak Mo-n alkalmazzák, külföldön sehol, mert annyira megbízhatatlan vizsgálat.
Szia! Nekem 0, 69 volt, én is idegeskedtem! Idõben vették le? Engem genetikai tanácsadásra akartak küldeni Kecskemétre, de én felhívtam Kazacsay dr.-t és azt mondta, ha eddig minden rendben volt, ne izguljak! Ne is menjek genetikára, mert felesleges, ez az egész egy megszokott protokoll, h odaküldenek! Az eredményre rá egy hónapra egy Uh, és nyugalom!
Szia, 0, 86 lett az eredményem. Most hétfõn tudtam meg. Kedden voltam védõnõnél, akinél rákérdeztem, annyit mondott, hogy a 12.heti vizsgálatom tökéletes, lehet, hogy korán volt levéve a vér. Mivel második baba, minimálisan aggódom csak, tudom, hogy ez egy teljesen értelmetlen vizsgálat. Egyébként meg ez egyáltalán nem kóros eredmény, csak közelít az alsó határhoz, de attól még nem kóros. :) Nyugi! Elõttünk az ultrahang nemsokára, ott úgyis megnéznek mindent. Tuti nem lesz gond.
Éppen alszik a tökéletesen makk egészséges 0, 57-es MoM értékes kislányom két éve erre az eredményre azt mondták lehetne több de semmi gond, idén hallottam, hogy már 1 alatt nem fogadják el hát inkább nem kommentálom ezt a vizsgálatot ha minden évben más érték a jó...
Szia 21. válaszoló! Sajnos csak most vettem észre a kérdésed. Tehát jó 2 héttel késõbb vették le a vért és így lett az eredmény 0, 79 MOM , az alsó határ 0, 8 MOM. Azért vették le késõbb mert a 12 hetes UH-n módosították a kiírás dátumát, már akkor ennyit el volt maradva a Picikém, hiába mondtam, pontosan tudom mikor készült és nem lehet 2 héttel késõbbi. Ez a lemaradás mindig nagyobb lett és végül a 39. héten 1590 g-mal született. Csak a születés után derült ki hogy genetikai rendellenessége volt.

Ma voltam az afp-s vérvételen, annak mennyi idő az eredménye? Milyen gyakorisággal szoktak ott bajt találni?

egy picit félek,bár a down sz?résem negatív lett,és a véd?n?m azt mondta,hogy a nyitott gerincet már az ezel?tti ultrahangokon észrevették volna,ha jól megnéz a doki!

Legjobb válasz: Általában 2-3 hét mire megjön az eredmény. Szerintem az esetek 80-90%-ában nem jó eredményt ad, de ez nem jelent semmit. Ha itt is rákeresel rengetegen írták már hogy csak a kismamák riasztgatására jó. Sok országban nincs is ilyen vizsgálat. A lényeg az utána levõ genetikai uh, ha ott stimmel minden akkor minden okés! Úgyhogy ne félj!:) Nekem pl. elvesztették az eredményemet... amire a dokim azt mondta nem is baj, mert tök felesleges vizsgálat!:)

Általában 2-3 hét mire megjön az eredmény. Szerintem az esetek 80-90%-ában nem jó eredményt ad, de ez nem jelent semmit. Ha itt is rákeresel rengetegen írták már hogy csak a kismamák riasztgatására jó. Sok országban nincs is ilyen vizsgálat. A lényeg az utána levõ genetikai uh, ha ott stimmel minden akkor minden okés! Úgyhogy ne félj!:) Nekem pl. elvesztették az eredményemet... amire a dokim azt mondta nem is baj, mert tök felesleges vizsgálat!:)
Én is egyetértek az elõttem szólóval, elég elavult már ez a szûrés, sokszor téves eredményt ad.Ne is aggódj ezen, fõleg ha az ultrahang szerint minden rendben van.
Szia, én külföldön élek, itt nálunk például egyáltalán nem "kötelezö", ezt nem eröltetik.. Boldog babavárást! :)
nekem 2 hét volt! Én is most kaptam meg az eredményt.
Nekem jó volt az AFP-m mégsem volt egészséges a baba.Barátnõmnek is jó volt, a nyaki redõ is mégis szülés után 2 hetesen vették észre, hogy Down-kóros a pici. Az AFP-nek semmi jelentõsége már más országok jóval fejlettebbek ebbõl a szempontból. Ne aggódj pozitívan állj mindenhez!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!

Rossz AFP eredmény után milyen gyorsan jön vissza az eredmény?

Legjobb válasz: Nekem 2 hét múlva lett kész, de ott a többi kismama azt mondta, hogy amennyiben rossz az eredmény, felkeresnek azonnal. Elég sok országban betiltották ezt a vizsgálatot, mert nem ad pontos eredményt. Esetleg, ha rossz is lenne, még egyáltalán nem kell aggódni! Üdv, (SE)

Nekem 2 hét múlva lett kész, de ott a többi kismama azt mondta, hogy amennyiben rossz az eredmény, felkeresnek azonnal. Elég sok országban betiltották ezt a vizsgálatot, mert nem ad pontos eredményt. Esetleg, ha rossz is lenne, még egyáltalán nem kell aggódni! Üdv, (SE)
Szia! Az AFP eredményem nekem anno 1 hét alatt lett kész. Amennyiben rossz az eredmény, azt az orvosod azonnal mondani fogja és megbeszélitek, hogy mi a következõ lépés. Nem hagyják figyelmen kívül a rossz eredményt, reagálnak rá, hiszen nekik sem érdekük, hogy beteg legyen a baba. A 16 hetes ultrahang - genetikai - fogja megerõsíteni a rossz eredményt vagy cáfolni. De a kötelezõ vizsgálatok mellett pénzért elvégeztethetsz a Genetikai Diagnosztikai Központban vizsgálatot ha meg akarsz nyugodni. Én úgy tudom 25.000, - Ft. Ne aggódj!
Nekem 3 hét után jött meg az eredmény, mert elkeveredett és ki tudja miért a régi lakhelyem ( ami a szomszéd város ) szerinti tanácsadóba ment a papír. Persze itt mindenki végigmustrálta és találgatóztak hogy kié is lehet. Még végül szerencsére valakinek eszébe jutott hogy a régi kismamák adatbázisát átnézze TAJ szám szerint.Így jutott el hozzám egy feltépett borítékban bedobva a postaládámba, valaki áthozta. De szerencse hogy legalább utánanéztek és nem kallódott el.De normális esetbe az itteni tanácsadóba jött volna az eredmény és a védõnõ azt mondta hogy ha rossz lesz az érték, rögtön értesít telefonon még mielõtt a következõ tanácsadásra mennék. De ne aggódj, úgy ahogy az elõttem szólók is írták, ha "rossz" az eredmény, még az semmit nem jelent. Lehet a rossz eredmény pusztaán attól is ha túl hamar, vagy késõn vették le a vért a 16 héthez képest.
A genetikus doktronõ nekem azt mondta a genetikai utrahangon, hogy alacsony AFP eredmény nincs. Tehát ha alacsonylatt az érték ne aggodj. A meghatározott értékeket sokminden befolyásolja (túlsúly, magasság, esetleg rooszul számolt terhességi hét) így egyénenként változó lehet. Amíg a genetikai ultrahangon nem voltál nincs miért aggodnod.
A kérdező hozzászólása: afp 9.92 IU/mL félre irtam
Van valamelyik mellett csillag? Ha van, nem jó. Bár terhesség alatt lehetnek eltérések, nem gond. Majd az orvosod vagy a védõnõd kielemezi.
Negativ a leleted Down kórra és egy másik fajta betegséget is néztek, arra is negativ.
bár az afp-d alacsony, ha most másodszorra jól irtad. de erre majd tényleg az orvosod mond valamit. úgyis összességében kell nézni a leleteket.
A kérdező hozzászólása: Nincs csillag egyik mellet sem. Most látom, hogy momba is leirták. afp 0.49mom


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!