Találatok a következő kifejezésre: AFP értékem lett. Ez (12 db)

Az Afp eredményem értéke 24. 09 IU/ml és 0. 68 Mom lett. Ezek tényleg jó értékek?

Én eddig ugy tudtam h 20 IU/ml felett és 0.8 MoM felett jók az értékek. A leletemen mindenhol az áll hogy NEGATÍV és rendellenességek nem valószín?síthet?k.

Legjobb válasz: Nagyon sok mindentõl függ,hogy milyen eredmény jött ki. Pl.a testsúlyod ,a terhesség kora stb. Én úgy olvastam,hogy 0,7-2,5 MOM-ig jó az érték. Én úgy értelmezem a leletet,hogy ezt az apró eltérést a testsúlyod befolyásolhatja. Nyugodj meg,ha baj lenne szóltak volna.Valamint menni fogsz kb a 18. hét körül genetikai ultrahangra ahol megnézik az AFP eredményt is . Az ultrahang sok mindent elárul maj. Hogyha a doki az ultrahangon nem mond semmit kérdezz rá nyugodtan.Mert az AFP érték az ultrahanggal együtt érvényes . Itt többet megtudhatsz: http://www.anyaleszek.hu/az-afp-vizsgalat-cikk Szerintem nincs semmi baj ,nyugodj meg!

Nagyon sok mindentõl függ, hogy milyen eredmény jött ki. Pl.a testsúlyod , a terhesség kora stb. Én úgy olvastam, hogy 0, 7-2, 5 MOM-ig jó az érték. Én úgy értelmezem a leletet, hogy ezt az apró eltérést a testsúlyod befolyásolhatja. Nyugodj meg, ha baj lenne szóltak volna.Valamint menni fogsz kb a 18. hét körül genetikai ultrahangra ahol megnézik az AFP eredményt is . Az ultrahang sok mindent elárul maj. Hogyha a doki az ultrahangon nem mond semmit kérdezz rá nyugodtan.Mert az AFP érték az ultrahanggal együtt érvényes . Itt többet megtudhatsz: http://www.anyaleszek.hu/az-afp-vizsgalat-cikk Szerintem nincs semmi baj , nyugodj meg!
Ez szerintem alacsony, de 1. rengeteg mindentõl függ, mert ez egy adott labor átlagértékéhez van viszonyítva, plusz számít a korod is, meg hogy hányadik hét, stb. 2. Az afp önmagában semmit nem ér, jó afp-vel is születnek beteg gyerekek, rossz afp-vel is egészségesek (sõt a legtöbb rossz afp-s egészséges) Szóval négyes teszt uh többet mondana
Szia! Minden attól függ, mit mondott rá az orvos, és mi volt a genetikai Uh-on, Nekem 6 lett a mom, és 24 az átlag, és nekem alacsony lett, így megyek tanácsadóba.A genetikai Uh jó volt, azt mondta a doki, hogy tuti minden rendben, de ettõl függetlenül továbbb kell menni.Biztos nálad sincs semmi gond, ez az Afp csak egy idegölõ dolog, bízz a babóban a pocakodban.És ha esetleg tovább küldenek téged is, ne idegeskedj, csak a magunk megnyugtatására szolgál.
a második értéket nem tudom, mi, de az elsõ teljesen tökéletes.
Az AFP. sok. De nagyon idejétmúlt a vizsgálat, önmagában ezt nem szabad figyelembe venni. Bármi megzavarhatja, és az idõt, amikor leveszik is nagyon pontosan el kell találni. A terhességet is el lehet számolni, tehát az sem biztos idõpont. Ne izgulj.
Én úgy tudom a normál tartomány 20-100 ng/ml.
A kérdező hozzászólása: akkor ezek szerint nekem minden jó? nagyon örülök :) köszönöm

Az AFP vizsgálatom megjött 4 nappal a vérvétel után! 1, 54 lett a Mom érték és a AFP érték 59, 21! ez mijen eredmény? Jó vagy rossz?

már volt 12 hetes kombinált teszt vizsgálatom! 1:50 arány a down korra! és a magzatvizvételt javasolták! amit 03.31 -én vesznek le!

Legjobb válasz: hát akkor csak az lesz a biztos, én úhy tudom a mom 1.0 ig jó, de biztos lesz itt nálam nagyobb szaktekintély is.

hát akkor csak az lesz a biztos, én úhy tudom a mom 1.0 ig jó, de biztos lesz itt nálam nagyobb szaktekintély is.
A MoM értéket 0, 7-2, 5 között tekintjük a normál tartományba esõnek. A ng/ml-ben megadott AFP érték általában 20-100 ng/ml közé esik. Ezek szerint rendben vannak az eredmények!
bocsánat, akkor rosszul emlékeztem, elsõ voltam, drukkolok, hogy te a 49-bõl legyél az egyik!
Ja, még annyit: nekem AFP 36, 59ng/mL, valamint 1, 17 MOM. A doki szerint ez teljesen rendben van. Ebbõl kiindulva a te eredményed is jó! :)
Szia! A Sejtbank által kiadott füzetben az van, hogy az AFP értéke 0, 35-3, 0 MoMig Down-kórral NEM sújtott terhességre utal. Az 1:50 arány a többi érték miatt is lehet ilyen alacsony! 16 hetesen Quartett tesztet csináltak, vagy csak sima AFP-t?
Az én AFP eredményem tökéletes volt, de az integrált teszt aránya 1:120 a Down kórra.Voltam magzatvízvizsgálaton(sokkal rosszabbra számítottam, nem fájt, csak kellemetlen volt)és ma már 10 hós az egészséges babám...szval fel a fejjel, sztem te a 49 kismama közé tartozol.
A kérdező hozzászólása: nekem sima afp volt! a Quarett teszt nem! mindenkinek köszönöm a válaszát! és én is nagyon remélem hogy a 49 kismamából vagyok az eggyik! 31 én megirom ide nektek hogy mi volt! aztán utánna 3 héttel is irni fogok! remélem jot mondok


0.98 lett az AFP értékem, amire azt mondta a doki, hogy rossz, mert 1alatt van, és mivel 35vagyok menjek amniocentézisre? Én ezt nem értem!?

A 12heti UH-m jó lett, kombinált véreredmény eredménye szintén jó lett! Minden negatív! NEM ÉRTEM, komolyan, miért kell ezt csinálni a kismamákkal???

Legjobb válasz: Nekem a dokim azt mondta, az amnio határát eltolták 38 év fölé. Én rákérdeztem, mert én is elmúltam 35.

Nekem a dokim azt mondta, az amnio határát eltolták 38 év fölé. Én rákérdeztem, mert én is elmúltam 35.
0.7 és 2.5 között optimális az afp, a tiéd még csak nem is a normál kategória alsó határa:S Nem értem miért csinálja, valószínû csak túl óvatos. Fõleg mivel az afp nagyon megbízhatatlan, a kombinált teszt sokkal megbízhatóbb.
Belinkelem Neked:Az Integrált-teszt (Teszt) a Down-kór kiszurésének leghatékonyabb módszere. A Teszt két vizsgálati fázisból áll. Az elsõ fázisban, a várandósság elsõ trimeszterében (optimálisan a 12. héten) az anyai vérben és ultrahanggal vizsgálandó jelzõk kerülnek számbavételre. A második fázisban, a második trimeszterben (optimálisan a 15. vagy a 16. héten), az anyai vérben további jelzõket megvizsgálva, a két fázis összevont értékelése történik. Az Integrált-teszt keretében az elsõ és második trimeszterben értékelhetõ jelzõk integrálásával adja meg a rendellenesség elõfordulásának kockázatát.
Fehér Mónikának:akkor a dokid valamit nagyon benézett, vagy félre informált.Az integrált teszthez az elsõ vérvétel a 12. héten van, a második a 16. héten(ami tulajdonképpen az AFP).Ilyenkor már csak a Quartett teszt van.
Én csak azt nem értem az egészben, az egyik embernek jó a 0, 98-as AFP a másiknak meg nem. Szerintem ez az orvos akkor is elküldött volna amnióra ha 1 fölött van az eredményed az életkorod miatt. Nekem is van olyan ismerõsöm akinek jó lett az AFP-je de mivel 35 automatikusan küldik amnióra, õ nem ment. Az orvos lecseszte, hogy akkor szüljön beteg gyereket, ha ilyen felelõtlen, de mégsem lett beteg a baba makk egészséges. De miért is lett volna beteg mikor minden érték jó volt, az orvos meg csak a kötelezõ protokollt követve frászt hozott a kismamára.
Nekem az integrált tesztet 20 hetesen csinálták meg mivel 16 hetesen van az AFP akkor még nem tudják, hogy milyen az eredmény .az én dokim azt mondta 20 hetesen kell megcsinálni.
Utolsó válaszolónak:integrált tesztet már nem tud csináltatni, mivel már elmúlt 16 hetes is.Quartett tesztet azonban még lehet.Én úgy gondolom a Hajdú Krisztina doktornõ többet ér.Kérdezõ:szerintem a doktornõ meg fog nyugtatni(és az AFP eredményed miatt nem fogja javasolni az amniot).Hihetetlenül profi, és nagy tudású!
Nekem 0.60 lett az AFP kombinált tesztem és integrált tesztem is jó 16 hetes UH jó.De azért elmentem genetikai Uh ahol minden ok volt azt mondta a doktornõ ott, hogy az alacsony AFP és a korom 37 voltam nyáron nem indokolja az aminocentezist.Rá kérdeztem azt mondta, hogy szerinte nem kell megcsinálni, de ha ragaszkodom hozzá megcsinálja.Nem csináltattam meg és most 27 hetes vagyok és a 4d Uh is minden oké volt.Szerintem csináltasd meg az Integrált tesztet is igaz 15ezer, de ha van egészségbiztosítód vissza fizetik.Bármi kérdésed van írj
Az én afp-m is 0, 98 lett nem mondták rá, hogy rossz lenne. Egyébként 33 vagyok. A 12. heti uh az jó lett, tarkóredõ, orrcsont rendben.
Eleve nem a szúrás az elsõ lépcsõ. elõször csak egy genetikai tanácsadást tart a genetikus. Felvesz egy részletes anamnézist, összeveti az eddigi leleteidet, kikérdez a családban elõforduló betegségekrõl.. majd ey után dönt arról tanácsolja-e a mintavételt. Hiába ír is bárki bármit, sajnos a különbözõ vértesztek nem adnak megfelelõ biztonságú eredményt... csupán kockázatelemzés, de még sajnos negatív eredmény mellett is lehet baja a babának, ugyanígy fordítva is lehet. Én azt javaslom, legalább beszélj a genetikussal! remélem, tényleg csupán túl precíz a dokid!
3.vagyok. Hát igen bár beteg babák többségét éppen a "fiatalok" szülik mert rájuk nem figyelnek annyira. Legalábbis sok helyen nem figyelnek rájuk úgy ahogy kellene. Sajnos.
Nekem 0, 77 lett. Szó sem lehetett semmi pocinszúrásról. Egy jó genetikai UH csináltattunk az Istenhegyin, és megvolt a kombi teszt is aminek 1:50 000 lett az eredménye. A 12 hetes UH-n orrcsint látható, tarkóredõ tökéletes volt. Ezek alapján egyáltalán nem volt indokolt meijedni az AFP eredményétõl, ami tényleg alacsony. Van ahol 0, 7 van ahol 0, 8 a referencia tartomány alsó határa. Ahol én csináltattam ott 0, 8 de te még ennek is jóval fölötte vagy. Ha csak ez alapján akarja a doki a további vizsgálatot, akkro nem értek egyet. Nagyon nem. Mert ebben az esetben sokkal nagyobb a vetélési kockázat, mint amekkora a Down-kór betegségre való esély.
Az AFP elavult vizsgálat, ha nem pont a megfelelõ idõben veszik, máris rossz, vagy más eredményt mutat.
Utolsó vagyok. Azt még elfelejtettem, hogy én nem mennék, szerintem nálad minden rendben van. De nem akarok beleszólni.
Rossz?? Az enyém (bár akkor 27 éves voltam) 0, 64 volt ami még testvérek között is alacsony de mivel volt egy 1:38000-hez kombinált tesztem és az uh-m is teljesen rendben, így a dokim nem törõdött vele vagyis rendben találta. Természetesen makk egészséges kislányom született, már 2, 5 éves. Most 0, 81 lett (30éves vagyok) erre meg azt mondták tökéletes, a kombinált tesztem is szintén jó, 1:47000-hez. Szerintem a dokid nem is az AFP miatt küldene amniora hanem amúgy is az a meggyõzõdése, hogy 35 és felette = amnio. :O
Nekem 1, 2 lett. a laboros papíromon az intervallum 0, 7 és 2, 5 között ad normális értéket... szerintem teljesen jó az eredményed, és az AFP vizsgálatok nagy többsége ad rossz eredményt, mert nem aznap veszik a vért, amikor kellene. Én is 35 éves vagyok egyébként, és nem hogy nem választanám, de nem is engedném az amniocentézist. Szerintem ne aggódj! Ha neten rákeresel, mindenhol azt fogják írni, hogy 0, 7-2, 5-ig teljesen normális. Én egyébként megcsináltattam a fizetõs Down-kór szûrést is, bár az csak az egyik felét szûri az AFP-nek. Esetleg kérdezz meg másik nõgyógyászt is, ha az megnyugtat. Sajnos a dokik iylenek. Én sem vagyok megelégedve az enyémmel. Még a magánrendelésén sem volt hajlandó UH-ot csinálni, a 12 hetes és a 20 között, pedig kifizettem volna... Sza..nak a kismamákra :(
Igen, minden oké, 0, 7-2, 5-ig jó.
A kérdező hozzászólása: köszi :D
szia nekem is 1.6lett és azt mondta a doki teljesen jó, ne aggódj, szólnának.

Az AFP eredményemben a PAPP-A érték alacsony lett, ez jelent valamit?

Úgy tudom, a csökkent PAPP-A gyakrabban fordul el? DOWN-os magzatoknál. 0.33 MoM lett az értékem, bár a 12 hetes kombinált tesztnél 0.76 MoM. ( 0.6 alatt úgy tudom, emelkedettebb a kockázat ) Amúgy az összesített eredmény jó, a Down kockázat 1:8270-hez, ( kombináltnál 1:10000-hez )tehát azért annyira nem aggódok, csak kíváncsi vagyok, valakinek volt-e már hasonló PAPP-A eredménye. ( Ja, AFP koncentráció 1.29 Mom, tehát az ragyogó)

Legjobb válasz: Az életkorodtól is függ,meg attól ,hogy az adott vizsgálati intézményben milyen ref.értékek vannak megadva,mert ahogy itt olvasom ,elég eltérõek.

Az életkorodtól is függ, meg attól , hogy az adott vizsgálati intézményben milyen ref.értékek vannak megadva, mert ahogy itt olvasom , elég eltérõek.

AFP értékem 0, 79 lett. Ez jó? Nem túl alacsony?

Legjobb válasz: 0,7-2,5 MoM között kell lennie. Szerintem a tied jó. Boldog babavárást! 38 hetes kismami

0, 7-2, 5 MoM között kell lennie. Szerintem a tied jó. Boldog babavárást! 38 hetes kismami
Szerintem is jó! Nyugodj meg!:-) Sok egészséget! 27 hetes kismama
Attól is függ hány éves vagy...alacsonynak semmiképp sem mondanám, inkább határeset (de amúgy se nagyon parázz afp-n, inkább keress rá itt az oldalon a korábbi kérdésekre-válaszokra, érdemes)
A kérdező hozzászólása: 23 éves vagyok.
Akkor teljesen jó (az utolsó válaszoló vagyok). A harminc körülieket szokták már 0, 7-0, 9 között is elküldeni genetikára. Egyébként állítólag kislány babáknál pl. amúgy is alacsonyabb az afp.

Segítséget kérnék Tőletek. Kész lett az AFP-m és nem tudok eligazodni rajta. Tudtok Nekem segíteni? Terhességi AFP 25, 90 ng/ml, MOM érték 0, 74, Korrigált AFP MOM 0, 85, Terhességi HCG MOM 0, 79mU/ml, APP Median 34, 8 Ezek most jónak számítanak?

Legjobb válasz: Kórosnak tekintjük a 0.7 MoM-nél alacsonyabb, illetve a 2.5 MoM-nél magasabb értéket, amennyiben a vérvétel megfelelõ idõpontban történt. Sztem neked a normál tartományba esik!

Kórosnak tekintjük a 0.7 MoM-nél alacsonyabb, illetve a 2.5 MoM-nél magasabb értéket, amennyiben a vérvétel megfelelõ idõpontban történt. Sztem neked a normál tartományba esik!
A kérdező hozzászólása: A 0, 74-es MOM érték nem a túl alacsony kategóriába tartozik?
Nekem 0.77 lett, és nekem uh-n ráírták a papíromra, hogy genetikai tanácsadás! Beszéltem a dokimmal és mivel minden más eredményem rendben volt, az uh is tökéletes lett, õ is azt mondta felesleges. Én nem is mentem el, azóta is rendben vagyunk, hamarosan kibújik a kisfiam:) 39 hetes km
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint nincs más lehetõségem, mint megvárni a jövõ hét pénteket, amikor is vissza kell menni dokimhoz. :-( Hát ez van. De lehetséges, hogy csak kismama-parában szenvedek. :-( Köszönöm a választ.
A kapott eredmény elbírálása és értékelése minden esetben a gondozást végzõ orvos feladata, kóros lelet esetén pedig a genetikai tanácsadó véleménye tekinthetõ irányadónak a további diagnosztikus vizsgálatok elbírálása tekintetében. Az alacsony AFP érték tehát nem minden esetben jelent genetikai rendellenességet, ennek elbírálása minden esetben genetikai tanácsadó feladata. Ha valóban genetikushoz kell fordulnod én mindenképp az Istenhegyi Klinikát ajánlanám - Dr. Hajdú Krisztina szülész-nõgy. genetikus!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Igyekszem nem aggódni, de azért köszönöm a tippet.
Tök jó az eredményed és a korrigált értéket kell nézni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató választ. :-)

Jó lett az AFP eredményetek? Pénteken kell mennem érte, és már annyi tévesen rossz eredményről hallottam, hogy már attól tartok hogy ez soha senkinek nem jó. Nyugtassatok meg hogy van esély hogy jó legyen.

Legjobb válasz: Hát nekem konkrétan az AFP jó volt, de a béta HCG nagyon magas. Jól belém is verte a védõnõ a frászt, két hétig evett az ideg. Majd mikor elmentünk a 20 hetes genetikai Uh-ra, megnyugtattak hogy az égvilágon nincs semmi gond és igazából ne is foglalkozzunk ezzel, nem ez a mérvadó.

Hát nekem konkrétan az AFP jó volt, de a béta HCG nagyon magas. Jól belém is verte a védõnõ a frászt, két hétig evett az ideg. Majd mikor elmentünk a 20 hetes genetikai Uh-ra, megnyugtattak hogy az égvilágon nincs semmi gond és igazából ne is foglalkozzunk ezzel, nem ez a mérvadó.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm nektek. Hát, holnap minden kiderül. Reméljük a legjobbakat.
Haragszom erre az elavult afp-s vizsgálatra! Sok kismamát megrémiszt, komolyan csak arra jó, hogy idegesek legyünk tõle. Nekem határérték lett, persze tiszta ideg lettem tõle, de aztán mondta a doki, hogy a kombinált tesztem is jó lett, ne aggódjak. Aztán mentem a 18. heti genetikai uh-ra, az is jó lett. Akkor megnyugodtam. Ne aggódj, jó lesz az eredményed és amúgy is sokkal fontosabbak az ultrahangos vizsgálatok! 27 hetes kismama
Én is paráztam, elsem tudtam képzelni hogy jó lesz de jó lett!!!
Dehogy lett jó, jövõhét csütörtökön megyek genetikára. A lányommal 0, 48 volt, most 0, 33. A kombinált tesztem viszont negatív, abba jobban bízok. A lányom makk egészséges 2 éves tündérbogyó.
Szia! Persze, hogy van esély, hogy jó legyen:-))) Nagyon sok ismerõsömnek jó lett :-) Nekem viszont alacsony lett, de mivel a kombinált tesztet automatikusan megcsinálták, én pluszban kértem az integrált tesztet is, mindekttõ negatív lett, és a 18 hetes genetikai uh-n is mindent rendben találtak, így nem stresszeltem magam rajta túlságosan. Üdv, 7 hónapos kisfiú anyukája.
Mivel becsült értékekkel számolnak benne, nagyon nagy a hibaszázalék.Sok orvos nem is nagyon foglalkozik vele.
A kérdező hozzászólása: Háááááát! Szép kilátások :)
Én holnap megyek erre a vizsgálatra. Mit jelent, ha alacsony, ill. ha magas? :S
A harmadik várandósságomnál már nekem is jó lett:) !Elsõre ne legyél nagyravágyó:) .Hála Istennek egészségesek a gyerekeim, de mindkettõnél alacsony lett az Afp-m.
A kérdező hozzászólása: Azoknak akik esetleg késõbb olvassák a kérdést, mert hasonlóan hozzám foglalkoztatja õket, üzenem hogy van esély arra hogy jó legyen :) 1.82lett!

18 hetesen vettek tőlem vért AFP-re, és 2, 9 MOM lett az érték. Ez elvileg túllép a megengedett 2, 5-en, de a dokim azt mondta, hogy biztos azért több, mert nem a 16. héten volt vizsgálva és ilyenkor már nem az optimális értéket mutatja. Vélemények?

Legjobb válasz: Én anno, mikor mentem, mondtam a dokimnak, hogy nem akarom ezt a vizsgálatot, mert annyi rosszat olvastam róla. Mondta, hogy ne féljek, egyrészt õk se nagyon foglalkoznak már vele, az egész szakma a megszüntetésén ügyködik, mert elavult, és fejlettebb országoknál nincs is a protokollban. Másrészt azért se féljek, mert mi, az átlagemberek tudhatunk egy tól-ig határt, õk pedig egy ennél szélesebb skálát. Nem akarok hülyeséget mondani, mert nekem már 13 hete volt ez, de úgy rémlik, hogy kétszeres értékig tekintik elfogadhatónak. Egyébként csak a betöltött 16. héten lehet mérni, elõtte és utána majdhogynem értelmetlen. Bízz a dokidban!

Én anno, mikor mentem, mondtam a dokimnak, hogy nem akarom ezt a vizsgálatot, mert annyi rosszat olvastam róla. Mondta, hogy ne féljek, egyrészt õk se nagyon foglalkoznak már vele, az egész szakma a megszüntetésén ügyködik, mert elavult, és fejlettebb országoknál nincs is a protokollban. Másrészt azért se féljek, mert mi, az átlagemberek tudhatunk egy tól-ig határt, õk pedig egy ennél szélesebb skálát. Nem akarok hülyeséget mondani, mert nekem már 13 hete volt ez, de úgy rémlik, hogy kétszeres értékig tekintik elfogadhatónak. Egyébként csak a betöltött 16. héten lehet mérni, elõtte és utána majdhogynem értelmetlen. Bízz a dokidban!
Szia! Én nagyon be voltam parázva az AFP eredménye miatt. Még a védõnõm is észrevette rajtam hogy tiszta zizi vagyok, ezért alaposan elbeszélgetett velem. :-) Tõle tudom, hogy ha a down-kórra van valami kis esély is, azt észrevették volna már a 12 hetes uh-on is. Nézd meg azt a leletedet. Nekem azon az NT: 1, 9mm Azt mondta a védõnõm hogy ezt kell nézni, mert ha 3 mm alatt van akkor nincsen semmi gond. Másrészt azzal is megnyugtatott és a lelkemre kötötte hogy akkor sincs semmi baj ha magasabb értéket mutat az AFP eredménye. Mert azt mondta hogy ez már egy nagyon elavult módszer, már akkor is téveset mutat ha csak 1 nappal késõbb veszik le mint kellene. Állítja hogy az is lényeg hogy hány kg-os nõnél nézik. Mert más eredményt kell nézni egy 50 kg-os nõnél és mást egy 85 kg-osnál. Csak ezt sehol nem veszik figyelembe pedig kellene. Mert így csak feleslegesen riogatják a kismamát. Én maximálisan elhittem a védõnõmnek mindent hisz már több mint 25 éve van a szakmában, nagyon jó szakember. És totál megnyugtatott mire már az uh-ra kellett mennem.
Az orvosnak tudnia kell.Valószínûleg az UH is rendben volt, azért nem küldött további vizsgálatokra.
nem értem miért 18 hetesen vették le kötelezõen 16 hetesen kelett volna azért adott fals értéket
Szia! Nekem 3.89 lett a korrigált MOM értékem. Megjártam két kórházat, mert riogattak, hogy ilyen magas értéknél nagyo-nagyon beteg lehet a baba (záródási rendelleneségek, ilyesmi), de az UH-ok alapján egészséges a baba. Lehet, hogy nálunk is bezavart a mensi idõpontja, mivel nem írtam fel a pontos dátumot (nem számítottunk babára :) ). Lehet, hogy nálam is volt vagy 1 hét eltérés.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Remélem, hogy tényleg csak a késõbbi idõpont eredményezte ezt az értéket. Bár lényegében az UH eredménye felülírja az AFP eredményét, és aszerint a babámmal minden rendben! :) Azért csak késõbb lett levéve a vér AFP-re, mert a dokim pont akkor szabadságon volt! Még egyszer köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!