Találatok a következő kifejezésre: AFP értékem lett (36 db)

Magas AFP érték mellett kinek lett egészséges babája? Nem vagyok ikerterhes.

Nekem múlt héten vették le az AFP-t, ahol a MOM: 4,08 lett.

Legjobb válasz: Nekem. Ezután elmentem egy 4D-s ultrahangra, ahol sok mindent megtudtam az AFP-rõl, amit addig nem. A második világháború után vezették be, amikor még ultrahangos technika nem létezett, és semmilyen módon nem tudták vizsgálni a magzatokat. Nagyon megbízhatatlan, de több volt a semminél. Azért megbízhatatlan, mert a magzati sejtek arányát nézi az anyai vérben. Ha ez túl magas, az arra utal, hogy valahol "nyitva van" a baba. Nyitott gerinc, nyitott hasfal stb. Csakhogy senki nem tudja pontosan, hogy az anyának mennyi vére van, csak megbecsülik a súlya alapján. Tehát az AFP nem mérés, hanem becslés. Rengeteg minden befolyásolja az eredményt. Pl. sikerült-e pontosan kiszámolni a terhesség idejét. Már pár napos tévedés is rossz eredményt ad. De volt rá példa, hogy ugyanazt a mintát két laborba küldték el és egész más lett az eredmény. Az ultrahangos eljárás megjelenése óta az AFP értelmét vesztett, sorra felhagyott vele a legtöbb ország. Európában már csak Magyarországon és Németországban használják automatikusan minden nõnél. Én a negatív UH után semmit nem csináltam. A barátnõm velem egyszerre lett terhes. Neki szélsõségesen magas lett az AFP-je. Azonnal genetikushoz küldték. Azt mondta rettenetes élmény volt, ott helyben gondolkodás nélkül alá akarták íratni vele a magzatvízvételes papírt, arra hivatkozva az abortuszra is kell idõ. Úgy kezelték a gyerekét, mint valami tárgyat, ha egészséges maradhat, ha selejt el vele. A barátnõm nem egyezett bele a vizsgálatba, de felhívta a labort és beszélt azzal az orvossal aki a vizsgálatot végezte. Megkérdezte, hogy mért van egy hét különbség a mintavétel dátuma és a feldolgozás dátuma között. Azt válaszolták neki, olyan túlterhelt a labor, hogy a legtöbb minta egy hetet áll, mielõtt hozzányúlnának, de ne izguljon emiatt, mert van egy arányszám, amivel beszorozzák az eredményt ennek ellensúlyozására. Ezek után bízzunk az AFP-ben? Én persze nem akarlak lebeszélni a magzatvíz mintavételrõl. Csináltasd meg, ha megnyugtat téged, de az AFP-nek ne tulajdoníts nagy jelentõséget. Hidd el a UH megbízhatóbb.

Nekem. Ezután elmentem egy 4D-s ultrahangra, ahol sok mindent megtudtam az AFP-rõl, amit addig nem. A második világháború után vezették be, amikor még ultrahangos technika nem létezett, és semmilyen módon nem tudták vizsgálni a magzatokat. Nagyon megbízhatatlan, de több volt a semminél. Azért megbízhatatlan, mert a magzati sejtek arányát nézi az anyai vérben. Ha ez túl magas, az arra utal, hogy valahol "nyitva van" a baba. Nyitott gerinc, nyitott hasfal stb. Csakhogy senki nem tudja pontosan, hogy az anyának mennyi vére van, csak megbecsülik a súlya alapján. Tehát az AFP nem mérés, hanem becslés. Rengeteg minden befolyásolja az eredményt. Pl. sikerült-e pontosan kiszámolni a terhesség idejét. Már pár napos tévedés is rossz eredményt ad. De volt rá példa, hogy ugyanazt a mintát két laborba küldték el és egész más lett az eredmény. Az ultrahangos eljárás megjelenése óta az AFP értelmét vesztett, sorra felhagyott vele a legtöbb ország. Európában már csak Magyarországon és Németországban használják automatikusan minden nõnél. Én a negatív UH után semmit nem csináltam. A barátnõm velem egyszerre lett terhes. Neki szélsõségesen magas lett az AFP-je. Azonnal genetikushoz küldték. Azt mondta rettenetes élmény volt, ott helyben gondolkodás nélkül alá akarták íratni vele a magzatvízvételes papírt, arra hivatkozva az abortuszra is kell idõ. Úgy kezelték a gyerekét, mint valami tárgyat, ha egészséges maradhat, ha selejt el vele. A barátnõm nem egyezett bele a vizsgálatba, de felhívta a labort és beszélt azzal az orvossal aki a vizsgálatot végezte. Megkérdezte, hogy mért van egy hét különbség a mintavétel dátuma és a feldolgozás dátuma között. Azt válaszolták neki, olyan túlterhelt a labor, hogy a legtöbb minta egy hetet áll, mielõtt hozzányúlnának, de ne izguljon emiatt, mert van egy arányszám, amivel beszorozzák az eredményt ennek ellensúlyozására. Ezek után bízzunk az AFP-ben? Én persze nem akarlak lebeszélni a magzatvíz mintavételrõl. Csináltasd meg, ha megnyugtat téged, de az AFP-nek ne tulajdoníts nagy jelentõséget. Hidd el a UH megbízhatóbb.
Bocs megint a 2-es vagyok. Olyan hosszan írtam, hogy a lényeget felejtettem el. Nekem is, és a barátnõmnek is egészséges gyereke született.
Nekem 3, 39 lett a MOM értékem. Mi is voltunk 4D-n genetikai tanácsadáson, és mindenhol ahol fogadni tudtak. Engem a 4D nyugtatott meg igazán, mert azt mondta a doki, kizárt hogy bármi baja legyen. Nekem nem is javasolták a magzatvíz vételt. Igaz csak két hét múlva szülök, de mindenképpen megírom neked, hogy mi lett a vége. (bár amennyi orvos látta, kizárt, hogy koponyahiánya, vagy nyitott gerince legyen) Szorítok neked!!!!!!

Alacsony AFP érték bajt jelent? Nekem 0, 47 MoM lett.

Ma kaptam telefonon az eredményt, sajnos az AFP érték csak 0,47 MoM lett. Ez nagyon alacsony. 0,7 és 2,5 között mondják jónak.

Legjobb válasz: Ne félj! Az afp magában nem megbízható! Barátnõmnek a 12. heti uh-n a nyaki redõ 2,1 volt és az afp 0.46Mom, majdnem mint Nálatok. (Nálam: nyaki redõ: 1.2 és az afp 2.64Mom) Mind a kettõnknek egészséges a kislányunk! Most 3 hónaposak! Ne aggódj, minden rendben lesz! Sok boldogságot!

Ne félj! Az afp magában nem megbízható! Barátnõmnek a 12. heti uh-n a nyaki redõ 2, 1 volt és az afp 0.46Mom, majdnem mint Nálatok. (Nálam: nyaki redõ: 1.2 és az afp 2.64Mom) Mind a kettõnknek egészséges a kislányunk! Most 3 hónaposak! Ne aggódj, minden rendben lesz! Sok boldogságot!
Ne aggódj, igaza volt az elsõnek, az afp nagyon megbízhatatlan vizsgálat, ezért a legtöbb országban már nem is alkalmazzák. Sokkal megbízhatóbb a nyakiredõ, illetve a kombinált teszt. Ha az negatív, akkor nem kell aggódnod! Jó babavárást.
1. válaszoló voltam, most megnéztem! :) (utolsó)
Én meg a második, és én is nagyon örülök, hogy kutya baja:) Jó babavárást neked!
Szia én még nem irtam neked, nekem is alacsony lett az afp-m 0, 57. a down kockázat meg 1:179-hez, egész nap sirok, holnap megyünk Pécsre meghbeszélésre, de uh nem lesz, azt mondták. én arra gondoltam hogy egy héttel hamarabb voltam mindegyik vérvételen, de a doki most nézett uh-n nagyon bunko volt, semmit nem mondott el.. nagyon ki vagyok készülve.
A kérdező hozzászólása: Jelzem, hogy 06.16-án megszületett a kislányom, teljesen egészséges! :) Tehát az AFP rossz eredménye nem jelent feltétlenül bajt.
Bár már több mint egy év telt el az elõzõ levelek óta, de nekem most van/volt nagy szükségem ezekre a szavakra. 0, 44-es afp-vel, 1, 5-ös tarkóredõvel, teljesen normális UH leletekkel (sajnos kombinált teszt hiányában) várom, hogy mit hoz a jövõ. Tanácsadás elõtt állok (Sote1), remélem engem is csak megnyugtatnak és nem ajánlják a magzatvízvételt. Szívbõl gratulálok a "nagylányhoz"!
én a 2010 02 18-as vagyok, most lesz 1 éves a fiam jövö héten, semmi baja, csak jol megijesztettek, meg elszámolták az eredményt, amit akkor telefonáltak meg m, iután 2 hétig bögtem és eljártunk Pécsre többször .egyszeerüen elrontották, ne aggodj, nem lesz semmi baj, sok dokival beszéltem, mind azt mondta genetikusok hogy az uh-n jobban látni a down szindromát, a labor leletekben nem lehet mindig megbizni. sz-a
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, de jó, hogy még "él" ez a kérdés :) )) Kedves kismama, NE AGGÓDJ, majdnem mindig valami más ok miatt alacsony az érték. Nem lesz baj. A baba a pocakodban egészséges, csak ez a statisztika és ezek az értékek megijesztik az embert... De nem lesz baj. Az én kislányom 2 hete ünnepelte az elsõ szülinapját és azóta is minden rendben van Vele :) ))
Én is örülök hogy minden rendben! :) Boldog és nyugodt babavárást kívánok! 4 hónapos kislány anyukája (egyik korábbi válaszoló)
Örülök, és további nyugodt babavárást kívánok Neked! 12:48-as
A kérdező hozzászólása: Hátha valaki visszaolvas és tudok egy kis pozitívummal szolgálni Neki: tegnap voltam Pesten a SOTE-n genetikai tanácsadáson, és nagyon alapos UH illetve a leletek átnézése után azt mondta a genetikus, hogy hiába lett csak 0, 47 MoM az AFP-m, a baba minden jel szerint teljesen egészséges :) )) Még a magzatvízvételt sem javasolta. Úgyhogy alacsony AFP-s kismamák, tényleg nem kell aggódni. 21 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) Tegnap a kötelezõ genetikai Uh-n nem láttak semmi rendellenességet, viszont felküldtek Pestre az I.sz. Nõi Klinikára, genetikai tanácsadásra. Ha másért nem, legalább egy megnyugtató Uh miatt felmegyek majd. De a magzatvíz vételt nem fogom vállalni. 31 éves elmúltam, elsõ baba, nem kockáztatnám meg a vetélést.
Szia nekem az elsõ gyerkõnél , 0, 47 volt 27 évesen. Nem voltam genetikán, a dokim meg sem említette. A mostani pocaklakóval 0, 43 lett és most sem kellett sehova mennem. A dokim is azt mondta, akkor van gond, ha magas.
Nekem 0, 37 lett az afp-m, jókor vették le a vért, ultrahangon sem láttak semmit, a genetikai tanácsadáson mégis a magzatvízvételt javasolták, mert az biztos eredményt ad. Nem bántam meg, hogy elvégeztettem, az eredmény jó lett, és nyugodtan vártam utána a kislányunk születését. Minden jót Nektek! 7 hós anyuka
Azért van a határérték alatt mert rosszkor vették le, néhány nap eltérés is számít. Azt meg ugye csak a "jóisten tudja" hogy melyik nap találkozott egy kis fickó az érett petesejteddel:) Az elsõ fiamé 0.52 lett, a másodiké 0.49, természetesen mindkét gyerek makk egészséges! Nyugi, ha az uh és a kombinált tesz jó, akkor nincs mitõl félned. (persze én is csak akkor nyugodtam meg mikor megszületett).
A kérdező hozzászólása: Utánanéztem a neten én is, tudom, hogy sok helyen már nem is alkalmazzák. Próbálok megnyugodni. Köszönöm. De valami oka csak van annak, hogy ennyire a határérték alatt van :( De hátha nem jelent rosszat.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a megnyugtató választ. Ma megyek a 18 hetes kötelezõ genetikai UH-ra, 13 órára van idõpontom. ÉS szerintem küldenek Pestre is genetikushoz. Elsõ baba, 31 éves vagyok, ezért félek ennyire :( De tényleg köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, igen igazad van, az UH-n lehet látni ha valami nincs rendben. Ez meg csak statisztika. Sok országban már nem is nézik az AFP-t!

AFP érték 0, 5 lett . Van okom félni?

:( 0,7 - 2,5 az átlag

Legjobb válasz: Nem tudom, mennyire érdemes az AFP-re adni. Igazából ez elég elavult mérés, külföldön nem is nézik, és ha jól tudom, Magyarországon sem lesz már jövõtõl. Nyilván megnyugtató, hogyha ez is rendben van, de szerintem nem kell aggódnod, sokan vannak, akiknek nem lett jó az eredményük, és mégis egészséges lett a babájuk. :) Orvosnál rákérdeztél? Azért szurkolok, hogy nálatok is minden rendben legyen :)

Nem tudom, mennyire érdemes az AFP-re adni. Igazából ez elég elavult mérés, külföldön nem is nézik, és ha jól tudom, Magyarországon sem lesz már jövõtõl. Nyilván megnyugtató, hogyha ez is rendben van, de szerintem nem kell aggódnod, sokan vannak, akiknek nem lett jó az eredményük, és mégis egészséges lett a babájuk. :) Orvosnál rákérdeztél? Azért szurkolok, hogy nálatok is minden rendben legyen :)
Ne aggódj, ezt már csak Magyarországon alkalmazzák, máshol már rég betiltották. orvos is állitja hogy elavult ez már. Nekem 52, 5 ml lett és 28 a határ. Egészséges gyönyörû 3, 5 hetes kislányom van, aki épp itt szuszog mellettem. :)
Elsõ vagyok, még annyit tennék hozzá, hogy ugye az alacsony AFP a Down-szindrómára utalhat, de szerintem ha a 12. heti UH-n minden rendben volt, akkor ne aggódj. Persze ez csak az én véleményem. :)
A dokim nekem is azt mondta, hogy csak azért csinálják ezt még mindig, mert szabály van rá, de tök feleslegesnek tartja, a mai ultrahang diagnosztikához képest ez a pontatlan labor nem mond semmit. Ne aggódj! Nem lesz a babával semmi gond! 1-2 hét és mentek a második genetikai uh-ra, majd meglátod, milyen szép és egészséges! :) 21hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Így kicsit megnyugodtam:)


AFP érték-gondom van! Most kaptam meg az eredményt, 17 hetes múltam mikor levették a vért és 121, 00 ng/ml lett az eredményem. A MOM index 2.88. Van okom aggódni?

Hétf?n jött meg az eredményem és a doki egyb?l vissza is rendelt a rossz érték miatt. Csinált egy UH-t és közölte, hogy ez a magzat tökéletesen fejl?dik és ? nem lát problémát, de elküld genetikai kivizsgálásra, mert az teljes kör?. Akkor most van baj, vagy nincs???

Legjobb válasz: Ne aggódj! Az AFP amúgy is csak a 16. hét 1-4 napja közt mutat reális értéket, bár nem véletlenül nem csinálják már sehol Európában Magyarországon kívül... Feleslegesen ne vállalj kockázatot magzatvízvétellel.

Ne aggódj! Az AFP amúgy is csak a 16. hét 1-4 napja közt mutat reális értéket, bár nem véletlenül nem csinálják már sehol Európában Magyarországon kívül... Feleslegesen ne vállalj kockázatot magzatvízvétellel.
mond meg h nem vállalod és kész. egy komolyabb genetikai uh is látja ha baj van esetleg
Éppen lehet amnio magasnál is.
Magasnál NINCS amnio, csak alapos uh. Hisz nyitott gerincre, agyhiányra utalhat a magas érték. Alacsony a kromoszóma rendellenességre, csak akkor van amnio, ha alacsony.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy ennyien írtatok. Nagyon sokat olvastam errõl a magzatvízvételrõl és én sem akarom. Ezt meg fogják kérdezni, hogy akarom-e, vagy mikor mondják, hogy ezt kellene csinálni, akkor mondjam, hogy én nem engedem??
Neeeem, nem csak Mo.-n csinálják, orvos vagyok több országban is jártam gyakorlaton, mindenhol elvégezték (Írország, Franciaország, Olaszország, Svédország). http://gendiagnosztika.hu/res/img/1050/afp-ertekek-normalelo.. Picit magas, de nagyon késõn lett levéve, nem tartom értékelhetõnek. Genetika indokolt, amnio kevésbé.
5.!Igen az uh-n úgyis látnak mindent.rendszerint a 18.hétre meg se érkezik az eredmény. legalább is ide ahol lakom (vidéki város) egyik kismamának sem érkezett meg... Kedves kérdezõ ne aggódj!Egészséges lesz a babád!Szúrni nem hagynám magam, de természetesen a te döntésed...
Kedves harmadik! Én voltam tanácsadáson, és csak uh volt. Mivel nem találtak semmi aggasztót, ezért nem szúrtak. 4.voltam
Szia! Nekem az afp-m 122 ng/ml lett, a mom pedig 3, 39! Persze egybõl para!!!! Aztán megnézett sok orvos, és voltam az 1 sz. nõi klinikán genetikai tanácsadáson, és ott is minden rendben volt. ott mondták, hogy nagyon sok kismamának elszámolják az értékeit. Az afp eredmény magában semmi nem ér, csak a 18 hetes genetikai uh.-gal együtt. De ha uh.-on nem látott az orvos semmit, akkor nem lesz gond!! Csak nyugi, minden rendben lesz!!! 27 hkm
2.vagyok!El ne menj genetikára! bnõmnek megszúrták a lepényét és baj lett belõle....bocsánat a horrorért nem akarok rém történetezni, de én nem vállalnám a kockázatot az biztos...
16+0-án megcsinálták azt Afp-met.a 26!. hétre érkezett meg...no comment..mondtam a dokinak azt mondta nagy ívben tojik az afp-re mert ha vmi rendellenesség van azt látja uh-n...úgyhogy meg se nézte a papíromat.egyébként a védõnõ szerint is egy teljesen felesleges vizsgálat!Tényleg nem csinálják már sehol.
A kérdező hozzászólása: Most találtam egy cikket és valóban javasolható a magzatvízvétel emelkedett és alacsony AFP értéknél is, de mivel ez sem 100%, így több a kockázat(esetleges vetélés), mint a "haszon"!

Afp érték alacsony. Van/volt ilyen valakinek? Mi lett a következménye? Milyen vizsgáltokra kellett menni?

Legjobb válasz: Nekem mindkét fiammal alacsony volt, 0.57 és 0.49. Volt kombinált tesztem, több tízezres értékkel, a 12 és 18 heti uh-n is minden rendben volt, semmilyen vizsgálatra nem küldtek, két orvossal is konzultáltam, mindkettõ (külön-külön) mindent rendben talált. Az afp rendkívül megbízhatatlan, épp ezért tõlünk nyugatra nem is végzik el már évek óta. Nyugi, ha a többi vizsgálatod negatív akkor nincs miért aggódnod! 34 hetes + 23 hós

Nekem mindkét fiammal alacsony volt, 0.57 és 0.49. Volt kombinált tesztem, több tízezres értékkel, a 12 és 18 heti uh-n is minden rendben volt, semmilyen vizsgálatra nem küldtek, két orvossal is konzultáltam, mindkettõ (külön-külön) mindent rendben talált. Az afp rendkívül megbízhatatlan, épp ezért tõlünk nyugatra nem is végzik el már évek óta. Nyugi, ha a többi vizsgálatod negatív akkor nincs miért aggódnod! 34 hetes + 23 hós
0, 64 volt nekem, és a 18 hetes ultrahangon kívül nem volt semmi.
Nem kell vele foglalkozni, nekem 0, 24 lett, a 20. heti uh. minden rendben talált. Ezért ne bökesd hasba Magad, az uh. a lényeg.
Nekem is 0, 64 volt az afp, 12. héten kombinált tesztem volt ami meg nagyon jó lett. Ezen kívül sehol nem voltam. Egészséges kislányom született aki 3 nap múlva lesz 8 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Kezdek megnyugodni! Furcsa nekem ez a nem normális diagnózis, mivel az elõzõ terhességemnél nem volt semmi panaszom. Még hányingerem sem. Az én afp értékem 0, 53 lett.
Engem még egy ultrahangos vizsgálatra elküldtek egy másik kórházba mondván, hogy ott jobb az uh, hátha lát valamit a doki... Én már nem aggódok, mert tudom, hogy ez a vizsgálat nem sokat ér, és örülök, hogy még egy plusz ultrahangon gyönyörködhetek a babámba :)
A kérdező hozzászólása: Tegnap voltam genetikai tanácsadáson. Megcsinálták a 18 hetes genetikai uh-ot. Sokkal precízebben és sokkal tovább tartott mint az elõzõ babámnál, ahol nem volt alacsony az afp. Minden rendben van a babával! Köszönöm a válaszokat!

Az AFP vizsgálatom megjött 4 nappal a vérvétel után! 1, 54 lett a Mom érték és a AFP érték 59, 21! ez mijen eredmény? Jó vagy rossz?

már volt 12 hetes kombinált teszt vizsgálatom! 1:50 arány a down korra! és a magzatvizvételt javasolták! amit 03.31 -én vesznek le!

Legjobb válasz: hát akkor csak az lesz a biztos, én úhy tudom a mom 1.0 ig jó, de biztos lesz itt nálam nagyobb szaktekintély is.

hát akkor csak az lesz a biztos, én úhy tudom a mom 1.0 ig jó, de biztos lesz itt nálam nagyobb szaktekintély is.
A MoM értéket 0, 7-2, 5 között tekintjük a normál tartományba esõnek. A ng/ml-ben megadott AFP érték általában 20-100 ng/ml közé esik. Ezek szerint rendben vannak az eredmények!
bocsánat, akkor rosszul emlékeztem, elsõ voltam, drukkolok, hogy te a 49-bõl legyél az egyik!
Ja, még annyit: nekem AFP 36, 59ng/mL, valamint 1, 17 MOM. A doki szerint ez teljesen rendben van. Ebbõl kiindulva a te eredményed is jó! :)
Szia! A Sejtbank által kiadott füzetben az van, hogy az AFP értéke 0, 35-3, 0 MoMig Down-kórral NEM sújtott terhességre utal. Az 1:50 arány a többi érték miatt is lehet ilyen alacsony! 16 hetesen Quartett tesztet csináltak, vagy csak sima AFP-t?
Az én AFP eredményem tökéletes volt, de az integrált teszt aránya 1:120 a Down kórra.Voltam magzatvízvizsgálaton(sokkal rosszabbra számítottam, nem fájt, csak kellemetlen volt)és ma már 10 hós az egészséges babám...szval fel a fejjel, sztem te a 49 kismama közé tartozol.
A kérdező hozzászólása: nekem sima afp volt! a Quarett teszt nem! mindenkinek köszönöm a válaszát! és én is nagyon remélem hogy a 49 kismamából vagyok az eggyik! 31 én megirom ide nektek hogy mi volt! aztán utánna 3 héttel is irni fogok! remélem jot mondok

16-hetes AFP- értékem alacsony lett, 0, 72. Múlthéten voltunk 4-d uh-on, ott mindent rendbe találtak. Nagyon megijedtem. Járt mostanában így valaki? Tapasztalatokra lennék kíváncsi.

Legjobb válasz: Szia nem értem az embereket. Nekem minden leletem kiértékeli a védõnõ és a doki. Neked semmit sem mondott? Pedig nem magánhoz járok. Nekem 0,7 lett és mégis negatív.....minden rendben van nyugodj meg.

Szia nem értem az embereket. Nekem minden leletem kiértékeli a védõnõ és a doki. Neked semmit sem mondott? Pedig nem magánhoz járok. Nekem 0, 7 lett és mégis negatív.....minden rendben van nyugodj meg.
A kérdező hozzászólása: A védõnõ szerint ez egy jó eredmény, a fogadott dokim szerint, ez alacsony.Pedig az eredményen behatárolt még normális érték 0, 5-2, 5 között van!Ezért kicsit furának is találom.
Dzia nekem a korrigált lett 0, 68 a 2. 0, 70.... Nyugi... Az AFP elavult módszer, ezt a bajcsy zs. Kórházban mondta a gentikai tanácsadó, inkább az idegcsõ elzáródást illetve a nyutott hátgerinc kiszûrésére alkalmas....de az is csak 50%os.... 20+3hkm
elsõnek! nekem 0.96-ra mondta a védõnõ, hogy alacsony! a doki azt mondta oké. én is úgy tudom, hogy eléggé elavult ez a módszer.
Oh, ne aggódj! Az AFP legendásan megbízhatatlan vizsgálat. Maga a védõnõm mondta, hogy 3 kismamánál 2-nél rossz eredményt mutat (az esetek java részében teljesen alaptalanul), teljesen hiteltelen, mégis elvárják és kérik a vizsgálatot. Nagyon ok ismerõsnek és rokonnak lett rossz felénk az AFP eredmény, még csodálkoztak is, hogy nálam pont betalált a jó eredmény. De a lényeg, hogy eddig akárhány kismamának hozott ki felénk rossz eredményt, mindnek makkegészséges babája született. Szóval ne aggódj, nem lesz semmi probléma, nyilván nem a legtökéletesebb idõpontban volt a vizsgálat, így nem lett tökéletes sem. jellemzõ egyébként, hogy a fiúknál többször csal, nem tudni miért. (Nekünk kislányunk lesz, tán ezért nem csalt.) A lényeg, hogy ez egy elavult, nem korszerû, nem pontos vizsgálat, nagyon nagy hibalehetõséggel "dolgozik", éppen ezért szokták javasolni, hogy a 12. héten csináltasd meg a fizetõs kombinált tesztet, aminek a kockázatbecslése 99%-ig megbízható, míg az AFP-é ugyanilyen arányban nem. :) Szóval fel a fejjel! Ha nem szóltak a 4D-sen sem, hogy probléma lenne (márpedig ott azért megnézik a picit, elvégre fizetsz érte...), akkor szinte kizárt, hogy baj lenne. 26 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató üzeneteket!!

0, 66 MoM körüli Afp értékkel kinek "milyen" gyereke született? Úgy értem, hogy egészséges, vagy beteg lett a baba?

Én úgy tudom, hogy ez már alacsonynak számít, de ma tudtam meg az eredményt, és hétf?n tudok csak orvoshoz menni. Eléggé izgulós vagyok, és szeretnék megbizonyosodni, hogy nincs olyan nagy baj.

Legjobb válasz: szia..nekem 0,52 mom lett...tul alacsony..voltam genetikai uh-n és magzatviz mintavételen...és egézséges gyönyörü lányom született....söt magzatviz többletem is volt..ne aggodj..boldog babavárást

szia..nekem 0, 52 mom lett...tul alacsony..voltam genetikai uh-n és magzatviz mintavételen...és egézséges gyönyörü lányom született....söt magzatviz többletem is volt..ne aggodj..boldog babavárást
Ha az uh-kon minden rendben, akkor szerintem nem kell aggódnod!
Szia! Nekem 0, 6 lett, és én is aggódóm. Neked kérdezték a testsúlyod?
A kérdező hozzászólása: A 3. válaszolónak üzenem, hogy nem kérdezték a súlyom. Nem tudom, hogy az mennyire befolyásolja az értéket. De akkor már kérdezhetnék a magasságot is, mert nem mindegy szerintem, hogy pl.50kg 150cm-hez, vagy 180cm-hez tartozik, nem? Neked kérdezték a súlyod? Te mit tudsz errõl még?
Szia! Utána olvastam, és azt írták nem mindegy hogy mekkora az anya, mert ugye minden 16 hetes kismamánál kb ugyanakkora a kisbaba, de az anyukák nem egyformák. Magasabb és több súllyal rendelkezõ anyukáknál több vér kering, így hígul a koncentráció, és talán ez okozhatja az alacsonyabb értéket. Én nagyon bízok ebben, hogy csak ezért. Én is magas vagyok, meg nem 55 kg.
Valóban nem csak a 0.7-2.5 MoM értékes magzatok lesznek egészségesek, mert számít az anya életkora, testsúlya-magassága, dohányzik e, mikor vették a vért és még számos dolog. Mindenkinek egyénileg számolják ki! Ha a papíron az van h jó az eredmény ne aggodj!
A kérdező hozzászólása: Bízom benne, hogy nektek lesz igazatok! Minden jót kívánok nektek!

Az AFP értékem 61, 5 IU/ml lett. Szerintetek kell-e aggódnom, mert magasabb a kelleténél?

A leleten csak úgy van hogy < 32 a jó. Dokim azt mondta nem olyan magas, hogy foglalkozni kellene vele? Ti elmennétek azért további UH-ra, vizsgálatra a megnyugvás végett?

Legjobb válasz: a MoM értéket nem tudod? mert abban adják meg, így azzal tudnánk összehasonlítani de ezt mi nem tudjuk kiszámolni, mert egyéni dolgoktól függ, tehát nem egy sima matematikai átváltás

a MoM értéket nem tudod? mert abban adják meg, így azzal tudnánk összehasonlítani de ezt mi nem tudjuk kiszámolni, mert egyéni dolgoktól függ, tehát nem egy sima matematikai átváltás
1. vagyok pl nekem ez lett: 48, 7 U/mL / 1, 82 MoM (de az átváltás egyéni tényezõkön múlik, pl életkor, testsúly, etnikum, stb) a Mom érték hivatalosan 2, 5 -ig jó, ha ettõl magasabb akkor felmerülhet velõcsõ záródási rendellenesség (nyitott gerinc) gyanúja de én láttam a Czeizel-el egy riportot egyszer, amiben azt mondta hogy ha tényleg nagy baj van (nyitott gerinc) akkor nagyon felmegy a Mom érték akár 10-re is mindenesetre én hallgatnék a dokira, és mennék további vizsgálatokra, a nyitott gerincet az UH-val ki lehet szûrni
A kérdező hozzászólása: Nekem Mom érték nincs a papíromon, csak az IU/ml. nem tudom miért nem számolták át...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!