Találatok a következő kifejezésre: AFP értékem MOM (64 db)

0, 57 az AFP értékem (MOM). A védőnő szerint ez jó, mert 0, 5 az alsó határ. De teljesen más értékeket olvasok. Akkor most mi is a jó?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy 0,7 az alsó határ. Nekem 0,60 lett, megyek genetikai uh-ra.

Én úgy tudom, hogy 0, 7 az alsó határ. Nekem 0, 60 lett, megyek genetikai uh-ra.
Én is 0.7-et tudok. Bár van olyan is, hogy aszerint számolják az értékeket, hogy pontosan mikor vették le a vért, hány éves, hány kg a kismama. Doki mit mondott?
A kérdező hozzászólása: A védõnõ szerint rendben van, mert mind3 rendellenesség kockázata is negatív.A dokival kedden találkozok, akkor megyek Uh-ra.

Igaz, ha 40 alatti az AFP értéke, akkor kislány, ha feletti akkor kisfiú? Mennyi az ideális MOM érték?

Legjobb válasz: Én ezt 30-cal hallottam, de azt mondta a doki, hogy baromság. Az ideális MOM értékek: Az AFP-érték a következõ tartományokban mozoghat: – normálisnak tekinthetõ 0,8-1,4 MOM között – mérsékelten emelkedett 1,4-2,5 MOM között – emelkedett 2,5 MOM felett – alacsony 0,8 MOM alatt Minden jót, üdv 24 hetes kismami

Én ezt 30-cal hallottam, de azt mondta a doki, hogy baromság. Az ideális MOM értékek: Az AFP-érték a következõ tartományokban mozoghat: – normálisnak tekinthetõ 0, 8-1, 4 MOM között – mérsékelten emelkedett 1, 4-2, 5 MOM között – emelkedett 2, 5 MOM felett – alacsony 0, 8 MOM alatt Minden jót, üdv 24 hetes kismami
Nem igaz nekem 40 feletti és kislány!!! 28 hetes kismama

Most kaptam meg az AFP értéket. AFP-terhes:63.40 ng/ml MOM:1.98 korr MOM:1.77 Jók-e az eredmények?

Legjobb válasz: A MOM értéket kell figyelni,mert ez az amit már a terhességed egyéni adataihoz "igazítanak". Ennek a MOM értéknek normál esteben 0,08 és 2,50 közöttt kell lenni. Neked az eredményed teljesen jó.

A MOM értéket kell figyelni, mert ez az amit már a terhességed egyéni adataihoz "igazítanak". Ennek a MOM értéknek normál esteben 0, 08 és 2, 50 közöttt kell lenni. Neked az eredményed teljesen jó.
Szia!Persze, hogy jó!De nincs odaírva a papírodra, hogy negatív? Mert az enyémre ráírták.A védõnõ adta oda nekem és még Õ is mondta, hogy minden rendben. Boldog babavárást kívánok! 19 hetes
teljesen jó:)
A MoM értéket 0, 7-2, 5 között tekintjük a normál tartományba esõnek. A ng/ml-ben megadott AFP érték általában 20-100 ng/ml közé esik. http://picurom.blog.hu/2008/09/04/az_afp_ertekelese
Igen, jók.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!!!


Most melyik AFP értéket kell néznem? Az eredményeim: 29, 20 ng/ml, mOM érték: 0, 84, korrigált AFP MOM: 1, 04.

Ez most akkor jót jelent?

Legjobb válasz: Szia! Azt kell nézni,ahova ez van írva: Alfa-fetoprotein(AFP) Nekem 0,88mom volt. Írd meg neked mennyi volt?

Szia! Azt kell nézni, ahova ez van írva: Alfa-fetoprotein(AFP) Nekem 0, 88mom volt. Írd meg neked mennyi volt?
A kérdező hozzászólása: Nekem szó szerint ez van a leleten: Terhességi AFP 29, 20 ng/ml MOM érték 0, 84 Korrigált AFP MOM 1, 04
ez jó érték. a tartományban van.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
Nekem is kétféle értéket adtak meg, plusz egy korrigáltat. Amúgy az eredmények jók! Azt hiszem 2, 5-ig jó a mom érték, szóval ne izgulj!

AFP eredményem "Mom érték: 0, 68, Mom korrigált: 0, 69", tarkóredő 12 hetesen 2 mm. Szerintetek kéne aggódnom?

A doki elküldött genetikai vizsgálatra, de félek, hogy ez az, ahol magzatvízb?l vesznek mintát, és ezt nem akarom, mivel van kockázata. Másnak is volt hasonló érték? AFP-je?

Legjobb válasz: Miért küldött el, melyik értéked aggasztja? kombinált-integrált tesztet csináltattál? Hány éves vagy? a fenti számok jók! nekem 0.52 és 0.49 volt, természetesen mindkét fiam makk egészséges, szó sem volt genetikai vizsgálatról, oda nálunk (gyõri genetikai központ) magas afp miatt küldenek.

Miért küldött el, melyik értéked aggasztja? kombinált-integrált tesztet csináltattál? Hány éves vagy? a fenti számok jók! nekem 0.52 és 0.49 volt, természetesen mindkét fiam makk egészséges, szó sem volt genetikai vizsgálatról, oda nálunk (gyõri genetikai központ) magas afp miatt küldenek.
Ezek teljesen jó eredmények! Nem mondta, hogy miért kell menned, esetleg már betöltötted a 35 évet? Mert akkor lehetséges, hogy azért küldött el
Én sem értem miért küldött el...
A kérdező hozzászólása: jaj, de megnyugtattatok! köszönöm!!! 30 éves vagyok. azt mondta, hogy az afp túl alacsony, és a tarkóredõ is lehetne kevesebb, és a kettõ együtt nem tetszett neki. csütörtökön megyeg genetikai uh-ra, remélem, ott megmondják, hogy minden rendben, és akkor el is felejthetjük a genetikai vizsgálatra beutalót. (azért leszidhat az orvos, hogy adott egy beutalót, ahova nem mentem el?)
Nem szidhat le, õ csak aggódik, beszélj a tanácsadókkal szerintem, nem kötelezõ megcsináltatnod a magzatvízvizsgálatot, de esetleg egy kombinált tesztet csináltathatsz, legalább megnyugszol, amikor az is negatív lesz. Ezekkel a jó eredményekkel, és egy negatív kombinált teszttel nem fogja forszírozni a dokid a magzatvízvételt. Jó babavárást!
A genetikai vizsgálaton lesz UH is, méghozzá alapos. Ha ott minden OK, akkor ne engedd magad megszuratni, a tarkóredõtök jó, az afp meg idegbajnak tökéletes, másnak nem. :S 25 hetes km
A kérdező hozzászólása: kedvesek vagytok! köszönöm! csütörtökön azért kell uh-ra mennem, mert akkor genetikus nézi a Picit. Remélem, annyi elég is lesz, és nem kell klinikára is elmennem. köszönöm a sok nyugató szót! 18hetes

Az AFP vizsgálatom megjött 4 nappal a vérvétel után! 1, 54 lett a Mom érték és a AFP érték 59, 21! ez mijen eredmény? Jó vagy rossz?

már volt 12 hetes kombinált teszt vizsgálatom! 1:50 arány a down korra! és a magzatvizvételt javasolták! amit 03.31 -én vesznek le!

Legjobb válasz: hát akkor csak az lesz a biztos, én úhy tudom a mom 1.0 ig jó, de biztos lesz itt nálam nagyobb szaktekintély is.

hát akkor csak az lesz a biztos, én úhy tudom a mom 1.0 ig jó, de biztos lesz itt nálam nagyobb szaktekintély is.
A MoM értéket 0, 7-2, 5 között tekintjük a normál tartományba esõnek. A ng/ml-ben megadott AFP érték általában 20-100 ng/ml közé esik. Ezek szerint rendben vannak az eredmények!
bocsánat, akkor rosszul emlékeztem, elsõ voltam, drukkolok, hogy te a 49-bõl legyél az egyik!
Ja, még annyit: nekem AFP 36, 59ng/mL, valamint 1, 17 MOM. A doki szerint ez teljesen rendben van. Ebbõl kiindulva a te eredményed is jó! :)
Szia! A Sejtbank által kiadott füzetben az van, hogy az AFP értéke 0, 35-3, 0 MoMig Down-kórral NEM sújtott terhességre utal. Az 1:50 arány a többi érték miatt is lehet ilyen alacsony! 16 hetesen Quartett tesztet csináltak, vagy csak sima AFP-t?
Az én AFP eredményem tökéletes volt, de az integrált teszt aránya 1:120 a Down kórra.Voltam magzatvízvizsgálaton(sokkal rosszabbra számítottam, nem fájt, csak kellemetlen volt)és ma már 10 hós az egészséges babám...szval fel a fejjel, sztem te a 49 kismama közé tartozol.
A kérdező hozzászólása: nekem sima afp volt! a Quarett teszt nem! mindenkinek köszönöm a válaszát! és én is nagyon remélem hogy a 49 kismamából vagyok az eggyik! 31 én megirom ide nektek hogy mi volt! aztán utánna 3 héttel is irni fogok! remélem jot mondok

Alacsony AFP érték bajt jelent? Nekem 0, 47 MoM lett.

Ma kaptam telefonon az eredményt, sajnos az AFP érték csak 0,47 MoM lett. Ez nagyon alacsony. 0,7 és 2,5 között mondják jónak.

Legjobb válasz: Ne félj! Az afp magában nem megbízható! Barátnõmnek a 12. heti uh-n a nyaki redõ 2,1 volt és az afp 0.46Mom, majdnem mint Nálatok. (Nálam: nyaki redõ: 1.2 és az afp 2.64Mom) Mind a kettõnknek egészséges a kislányunk! Most 3 hónaposak! Ne aggódj, minden rendben lesz! Sok boldogságot!

Ne félj! Az afp magában nem megbízható! Barátnõmnek a 12. heti uh-n a nyaki redõ 2, 1 volt és az afp 0.46Mom, majdnem mint Nálatok. (Nálam: nyaki redõ: 1.2 és az afp 2.64Mom) Mind a kettõnknek egészséges a kislányunk! Most 3 hónaposak! Ne aggódj, minden rendben lesz! Sok boldogságot!
Ne aggódj, igaza volt az elsõnek, az afp nagyon megbízhatatlan vizsgálat, ezért a legtöbb országban már nem is alkalmazzák. Sokkal megbízhatóbb a nyakiredõ, illetve a kombinált teszt. Ha az negatív, akkor nem kell aggódnod! Jó babavárást.
1. válaszoló voltam, most megnéztem! :) (utolsó)
Én meg a második, és én is nagyon örülök, hogy kutya baja:) Jó babavárást neked!
Szia én még nem irtam neked, nekem is alacsony lett az afp-m 0, 57. a down kockázat meg 1:179-hez, egész nap sirok, holnap megyünk Pécsre meghbeszélésre, de uh nem lesz, azt mondták. én arra gondoltam hogy egy héttel hamarabb voltam mindegyik vérvételen, de a doki most nézett uh-n nagyon bunko volt, semmit nem mondott el.. nagyon ki vagyok készülve.
A kérdező hozzászólása: Jelzem, hogy 06.16-án megszületett a kislányom, teljesen egészséges! :) Tehát az AFP rossz eredménye nem jelent feltétlenül bajt.
Bár már több mint egy év telt el az elõzõ levelek óta, de nekem most van/volt nagy szükségem ezekre a szavakra. 0, 44-es afp-vel, 1, 5-ös tarkóredõvel, teljesen normális UH leletekkel (sajnos kombinált teszt hiányában) várom, hogy mit hoz a jövõ. Tanácsadás elõtt állok (Sote1), remélem engem is csak megnyugtatnak és nem ajánlják a magzatvízvételt. Szívbõl gratulálok a "nagylányhoz"!
én a 2010 02 18-as vagyok, most lesz 1 éves a fiam jövö héten, semmi baja, csak jol megijesztettek, meg elszámolták az eredményt, amit akkor telefonáltak meg m, iután 2 hétig bögtem és eljártunk Pécsre többször .egyszeerüen elrontották, ne aggodj, nem lesz semmi baj, sok dokival beszéltem, mind azt mondta genetikusok hogy az uh-n jobban látni a down szindromát, a labor leletekben nem lehet mindig megbizni. sz-a
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, de jó, hogy még "él" ez a kérdés :) )) Kedves kismama, NE AGGÓDJ, majdnem mindig valami más ok miatt alacsony az érték. Nem lesz baj. A baba a pocakodban egészséges, csak ez a statisztika és ezek az értékek megijesztik az embert... De nem lesz baj. Az én kislányom 2 hete ünnepelte az elsõ szülinapját és azóta is minden rendben van Vele :) ))
Én is örülök hogy minden rendben! :) Boldog és nyugodt babavárást kívánok! 4 hónapos kislány anyukája (egyik korábbi válaszoló)
Örülök, és további nyugodt babavárást kívánok Neked! 12:48-as
A kérdező hozzászólása: Hátha valaki visszaolvas és tudok egy kis pozitívummal szolgálni Neki: tegnap voltam Pesten a SOTE-n genetikai tanácsadáson, és nagyon alapos UH illetve a leletek átnézése után azt mondta a genetikus, hogy hiába lett csak 0, 47 MoM az AFP-m, a baba minden jel szerint teljesen egészséges :) )) Még a magzatvízvételt sem javasolta. Úgyhogy alacsony AFP-s kismamák, tényleg nem kell aggódni. 21 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) Tegnap a kötelezõ genetikai Uh-n nem láttak semmi rendellenességet, viszont felküldtek Pestre az I.sz. Nõi Klinikára, genetikai tanácsadásra. Ha másért nem, legalább egy megnyugtató Uh miatt felmegyek majd. De a magzatvíz vételt nem fogom vállalni. 31 éves elmúltam, elsõ baba, nem kockáztatnám meg a vetélést.
Szia nekem az elsõ gyerkõnél , 0, 47 volt 27 évesen. Nem voltam genetikán, a dokim meg sem említette. A mostani pocaklakóval 0, 43 lett és most sem kellett sehova mennem. A dokim is azt mondta, akkor van gond, ha magas.
Nekem 0, 37 lett az afp-m, jókor vették le a vért, ultrahangon sem láttak semmit, a genetikai tanácsadáson mégis a magzatvízvételt javasolták, mert az biztos eredményt ad. Nem bántam meg, hogy elvégeztettem, az eredmény jó lett, és nyugodtan vártam utána a kislányunk születését. Minden jót Nektek! 7 hós anyuka
Azért van a határérték alatt mert rosszkor vették le, néhány nap eltérés is számít. Azt meg ugye csak a "jóisten tudja" hogy melyik nap találkozott egy kis fickó az érett petesejteddel:) Az elsõ fiamé 0.52 lett, a másodiké 0.49, természetesen mindkét gyerek makk egészséges! Nyugi, ha az uh és a kombinált tesz jó, akkor nincs mitõl félned. (persze én is csak akkor nyugodtam meg mikor megszületett).
A kérdező hozzászólása: Utánanéztem a neten én is, tudom, hogy sok helyen már nem is alkalmazzák. Próbálok megnyugodni. Köszönöm. De valami oka csak van annak, hogy ennyire a határérték alatt van :( De hátha nem jelent rosszat.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a megnyugtató választ. Ma megyek a 18 hetes kötelezõ genetikai UH-ra, 13 órára van idõpontom. ÉS szerintem küldenek Pestre is genetikushoz. Elsõ baba, 31 éves vagyok, ezért félek ennyire :( De tényleg köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, igen igazad van, az UH-n lehet látni ha valami nincs rendben. Ez meg csak statisztika. Sok országban már nem is nézik az AFP-t!

0, 66 MoM körüli Afp értékkel kinek "milyen" gyereke született? Úgy értem, hogy egészséges, vagy beteg lett a baba?

Én úgy tudom, hogy ez már alacsonynak számít, de ma tudtam meg az eredményt, és hétf?n tudok csak orvoshoz menni. Eléggé izgulós vagyok, és szeretnék megbizonyosodni, hogy nincs olyan nagy baj.

Legjobb válasz: szia..nekem 0,52 mom lett...tul alacsony..voltam genetikai uh-n és magzatviz mintavételen...és egézséges gyönyörü lányom született....söt magzatviz többletem is volt..ne aggodj..boldog babavárást

szia..nekem 0, 52 mom lett...tul alacsony..voltam genetikai uh-n és magzatviz mintavételen...és egézséges gyönyörü lányom született....söt magzatviz többletem is volt..ne aggodj..boldog babavárást
Ha az uh-kon minden rendben, akkor szerintem nem kell aggódnod!
Szia! Nekem 0, 6 lett, és én is aggódóm. Neked kérdezték a testsúlyod?
A kérdező hozzászólása: A 3. válaszolónak üzenem, hogy nem kérdezték a súlyom. Nem tudom, hogy az mennyire befolyásolja az értéket. De akkor már kérdezhetnék a magasságot is, mert nem mindegy szerintem, hogy pl.50kg 150cm-hez, vagy 180cm-hez tartozik, nem? Neked kérdezték a súlyod? Te mit tudsz errõl még?
Szia! Utána olvastam, és azt írták nem mindegy hogy mekkora az anya, mert ugye minden 16 hetes kismamánál kb ugyanakkora a kisbaba, de az anyukák nem egyformák. Magasabb és több súllyal rendelkezõ anyukáknál több vér kering, így hígul a koncentráció, és talán ez okozhatja az alacsonyabb értéket. Én nagyon bízok ebben, hogy csak ezért. Én is magas vagyok, meg nem 55 kg.
Valóban nem csak a 0.7-2.5 MoM értékes magzatok lesznek egészségesek, mert számít az anya életkora, testsúlya-magassága, dohányzik e, mikor vették a vért és még számos dolog. Mindenkinek egyénileg számolják ki! Ha a papíron az van h jó az eredmény ne aggodj!
A kérdező hozzászólása: Bízom benne, hogy nektek lesz igazatok! Minden jót kívánok nektek!
Teljesen rendben van:)
Rendben van, és mondták volna ha nem lenne rendben...
Szia! Most találtam rá erre a kérdésre, nekem az afp 49ug/l MOM 1.32, Neked milyen nemû lesz a babád, már annyira kiváncsi vagyok a babám nemére:)

AFP érték-gondom van! Most kaptam meg az eredményt, 17 hetes múltam mikor levették a vért és 121, 00 ng/ml lett az eredményem. A MOM index 2.88. Van okom aggódni?

Hétf?n jött meg az eredményem és a doki egyb?l vissza is rendelt a rossz érték miatt. Csinált egy UH-t és közölte, hogy ez a magzat tökéletesen fejl?dik és ? nem lát problémát, de elküld genetikai kivizsgálásra, mert az teljes kör?. Akkor most van baj, vagy nincs???

Legjobb válasz: Ne aggódj! Az AFP amúgy is csak a 16. hét 1-4 napja közt mutat reális értéket, bár nem véletlenül nem csinálják már sehol Európában Magyarországon kívül... Feleslegesen ne vállalj kockázatot magzatvízvétellel.

Ne aggódj! Az AFP amúgy is csak a 16. hét 1-4 napja közt mutat reális értéket, bár nem véletlenül nem csinálják már sehol Európában Magyarországon kívül... Feleslegesen ne vállalj kockázatot magzatvízvétellel.
mond meg h nem vállalod és kész. egy komolyabb genetikai uh is látja ha baj van esetleg
Éppen lehet amnio magasnál is.
Magasnál NINCS amnio, csak alapos uh. Hisz nyitott gerincre, agyhiányra utalhat a magas érték. Alacsony a kromoszóma rendellenességre, csak akkor van amnio, ha alacsony.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy ennyien írtatok. Nagyon sokat olvastam errõl a magzatvízvételrõl és én sem akarom. Ezt meg fogják kérdezni, hogy akarom-e, vagy mikor mondják, hogy ezt kellene csinálni, akkor mondjam, hogy én nem engedem??
Neeeem, nem csak Mo.-n csinálják, orvos vagyok több országban is jártam gyakorlaton, mindenhol elvégezték (Írország, Franciaország, Olaszország, Svédország). http://gendiagnosztika.hu/res/img/1050/afp-ertekek-normalelo.. Picit magas, de nagyon késõn lett levéve, nem tartom értékelhetõnek. Genetika indokolt, amnio kevésbé.
5.!Igen az uh-n úgyis látnak mindent.rendszerint a 18.hétre meg se érkezik az eredmény. legalább is ide ahol lakom (vidéki város) egyik kismamának sem érkezett meg... Kedves kérdezõ ne aggódj!Egészséges lesz a babád!Szúrni nem hagynám magam, de természetesen a te döntésed...
Kedves harmadik! Én voltam tanácsadáson, és csak uh volt. Mivel nem találtak semmi aggasztót, ezért nem szúrtak. 4.voltam
Szia! Nekem az afp-m 122 ng/ml lett, a mom pedig 3, 39! Persze egybõl para!!!! Aztán megnézett sok orvos, és voltam az 1 sz. nõi klinikán genetikai tanácsadáson, és ott is minden rendben volt. ott mondták, hogy nagyon sok kismamának elszámolják az értékeit. Az afp eredmény magában semmi nem ér, csak a 18 hetes genetikai uh.-gal együtt. De ha uh.-on nem látott az orvos semmit, akkor nem lesz gond!! Csak nyugi, minden rendben lesz!!! 27 hkm
2.vagyok!El ne menj genetikára! bnõmnek megszúrták a lepényét és baj lett belõle....bocsánat a horrorért nem akarok rém történetezni, de én nem vállalnám a kockázatot az biztos...
16+0-án megcsinálták azt Afp-met.a 26!. hétre érkezett meg...no comment..mondtam a dokinak azt mondta nagy ívben tojik az afp-re mert ha vmi rendellenesség van azt látja uh-n...úgyhogy meg se nézte a papíromat.egyébként a védõnõ szerint is egy teljesen felesleges vizsgálat!Tényleg nem csinálják már sehol.
A kérdező hozzászólása: Most találtam egy cikket és valóban javasolható a magzatvízvétel emelkedett és alacsony AFP értéknél is, de mivel ez sem 100%, így több a kockázat(esetleges vetélés), mint a "haszon"!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!