Találatok a következő kifejezésre: AFP és vérvételre éhgyomorral (2 db)

Genetikai ambulanciára küldött a nőgyógyászom az AFP miatt, gondolom ott UH és vérvétel is lesz. A vérvétel éhgyomorral kell történjen vagy sem?

Legjobb válasz: Én nemrég voltam AFP szûrésen,és én nem ettem elõtte.Sajna nem emlékszem hogy akkor mit mondott a doki,de jobb ha éhgyomorral mész.Majd a kész vérvétel lelettel kell elmenned U.H.-ra,anélkül nem is fogadnának genetikain.

Én nemrég voltam AFP szûrésen, és én nem ettem elõtte.Sajna nem emlékszem hogy akkor mit mondott a doki, de jobb ha éhgyomorral mész.Majd a kész vérvétel lelettel kell elmenned U.H.-ra, anélkül nem is fogadnának genetikain.
Mivel nem néznek vércukrot ezért nem kell az éhgyomor, de én se vagyok biztos benne, ezért inkább menj éhgyomorra. Szólj, hogy terhes vagy és éhgyomorra jöttél ezért vegyenek elõrébb. Nálunk jó fejek voltak és elsõnek hívtak szinte be.

AFP (és triplateszt) vérvételre éhgyomorral kell menni?

A véd?n?m szerint lehet enni el?tte, de az a tapasztalatom, hogy nem igazán érti a dolgát, még egy beutalót sem tud rendesen kitölteni. Nekem viszont fontos kérdés ez, mert cukros vagyok, ami azt jelenti, hogy ha nem eszem id?ben rosszul-lehetek. 7-kor kellene ennem, a vérvétel meg fél9 körül van. Úgyhogy ha nem muszáj, nem kockáztatok. Köszönöm a válaszokat! (Ha valaki evett/vagy nem és eredménye rossz lett, légyszi azt is írjátok meg! Köszi!

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a dokim, hogy éhgyomorra kell menni, de ahogy itt olvastam volt aki ehetett elõtte, szóval úgy tûnik dokifüggõ. Ha cukros vagy inkább kérdezd meg a dokit is, nehogy rosszul legyél!

Nekem azt mondta a dokim, hogy éhgyomorra kell menni, de ahogy itt olvastam volt aki ehetett elõtte, szóval úgy tûnik dokifüggõ. Ha cukros vagy inkább kérdezd meg a dokit is, nehogy rosszul legyél!
nem kellett éhgyomorra mennem, de úgy vettem észre ez mindenhol változó.
Szia! Nem kell éhgyomorra menni. Csak a cukorterhelésre, de azt nem egyszerre végzik. Semmilyen más vizsgálatra nem kell éhgyomri vérvétel a terhesség alatt. Nálunk a védõnõ nem is írhat beutalót sehová, csakis az orvos. Üdv
Ha csak kimondottan afp-re mész, nem kell éhgyomorra menni, ehetsz nyugodtan. Nekem afp-vel egyidõben volt labor(ahol cukrot is néztek, nem a terhelésest), ha ilyened is lesz, akkor viszont igen.De a legtöbb helyen az Afp-t külön nézik nem keverik más vizsgálattal. Minden jót!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!