Találatok a következő kifejezésre: AFP és vérvételre (19 db)

Genetikai ambulanciára küldött a nőgyógyászom az AFP miatt, gondolom ott UH és vérvétel is lesz. A vérvétel éhgyomorral kell történjen vagy sem?

Legjobb válasz: Én nemrég voltam AFP szûrésen,és én nem ettem elõtte.Sajna nem emlékszem hogy akkor mit mondott a doki,de jobb ha éhgyomorral mész.Majd a kész vérvétel lelettel kell elmenned U.H.-ra,anélkül nem is fogadnának genetikain.

Én nemrég voltam AFP szûrésen, és én nem ettem elõtte.Sajna nem emlékszem hogy akkor mit mondott a doki, de jobb ha éhgyomorral mész.Majd a kész vérvétel lelettel kell elmenned U.H.-ra, anélkül nem is fogadnának genetikain.
Mivel nem néznek vércukrot ezért nem kell az éhgyomor, de én se vagyok biztos benne, ezért inkább menj éhgyomorra. Szólj, hogy terhes vagy és éhgyomorra jöttél ezért vegyenek elõrébb. Nálunk jó fejek voltak és elsõnek hívtak szinte be.

Ma töltöttem a 16. hetet és az afp-s vérvételre holnap tudok menni. Ugye jó lesz így is az eredmény, hogy nem várok még pár napot?

Január négyre vagyok kiírva.

Legjobb válasz: Sikerül mégis péntekem menni. Jobb lesz így?

A kérdező hozzászólása: Sikerül mégis péntekem menni. Jobb lesz így?
Én pont akkor voltam mikor az uh szerint pont töltöttem a 16. hetet, nekem a védõnõm mondta, hogy mehet azanp, és nem is lett gond, minden eredményem jó lett:) 21 hetes kismama
Szia! Én holnap töltöm be a 16. hetet és jan. 5-re vagyok kiírva. AFPre pedig szintén pénteken megyek! És nagyon izgulok miatta, h. minden rendben legyen vele... De az idõpont szerintem jó!
Elvileg nekem az idõpont jó volt, az afp-s értékem viszont határérték lett. De aztán rá kellett jönnöm, hogy ez egy elavult vizsgálat, amelynek nem is szabad foglalkozni az eredményével, sokkal fontosabb a 12. és 18 heti vizsgálat! Ne izgulj, bármi is is lesz, sokkal fontosabb, hogy az ultrahangos vizsgálatok mit mutatnak!
A kérdező hozzászólása: köszönöm
ÉN 32 hetes vagyok és valahogy nekem elmaradt az AFP. Down kóros vizsgálaton voltam és az rendben volt.

AFP (és triplateszt) vérvételre éhgyomorral kell menni?

A véd?n?m szerint lehet enni el?tte, de az a tapasztalatom, hogy nem igazán érti a dolgát, még egy beutalót sem tud rendesen kitölteni. Nekem viszont fontos kérdés ez, mert cukros vagyok, ami azt jelenti, hogy ha nem eszem id?ben rosszul-lehetek. 7-kor kellene ennem, a vérvétel meg fél9 körül van. Úgyhogy ha nem muszáj, nem kockáztatok. Köszönöm a válaszokat! (Ha valaki evett/vagy nem és eredménye rossz lett, légyszi azt is írjátok meg! Köszi!

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a dokim, hogy éhgyomorra kell menni, de ahogy itt olvastam volt aki ehetett elõtte, szóval úgy tûnik dokifüggõ. Ha cukros vagy inkább kérdezd meg a dokit is, nehogy rosszul legyél!

Nekem azt mondta a dokim, hogy éhgyomorra kell menni, de ahogy itt olvastam volt aki ehetett elõtte, szóval úgy tûnik dokifüggõ. Ha cukros vagy inkább kérdezd meg a dokit is, nehogy rosszul legyél!
nem kellett éhgyomorra mennem, de úgy vettem észre ez mindenhol változó.
Szia! Nem kell éhgyomorra menni. Csak a cukorterhelésre, de azt nem egyszerre végzik. Semmilyen más vizsgálatra nem kell éhgyomri vérvétel a terhesség alatt. Nálunk a védõnõ nem is írhat beutalót sehová, csakis az orvos. Üdv
Ha csak kimondottan afp-re mész, nem kell éhgyomorra menni, ehetsz nyugodtan. Nekem afp-vel egyidõben volt labor(ahol cukrot is néztek, nem a terhelésest), ha ilyened is lesz, akkor viszont igen.De a legtöbb helyen az Afp-t külön nézik nem keverik más vizsgálattal. Minden jót!

A nőgyógyászom jan. 17-ére számolta ki az AFP-s vérvétel időpontját. Nálunk csak minden kedden csinálnak ilyet a laborban. Nagy baj, ha 15-én megcsináltatom? Vagy várjak még egy hetet és menjek 22-én?

Legjobb válasz: Szerintem inkább 2 nappal elõbb, mint 5 nappal késõbb.Van akinél nem tudják pontosan meghatározni a terhesség idejét,mégis minden rendben. Ne aggódj 2 nap nem okoz akkora eltérést az eredményben, hogy az rossz legyen.De ha gondolod kérdezd meg a dokid, hogy õ melyik idõpontot javasolja.Boldog baba várást.14 hetes kismami.

Szerintem inkább 2 nappal elõbb, mint 5 nappal késõbb.Van akinél nem tudják pontosan meghatározni a terhesség idejét, mégis minden rendben. Ne aggódj 2 nap nem okoz akkora eltérést az eredményben, hogy az rossz legyen.De ha gondolod kérdezd meg a dokid, hogy õ melyik idõpontot javasolja.Boldog baba várást.14 hetes kismami.
A betöltött 16 hétnek meg kell lennie, elõbb nem csinálják meg. És a doki ír ki idõpontra, ez nem önkényes vizsgálat. Nálunk mindig csütörtökön van tanácsadás-vérvétel, én is 16 hét+ 5 naposan voltam, és a laboros is azt mondta , hogy semmi jelentõsége. Ne izgulj, minden rendben lesz
Az AFP érték annyira nem mérvadó, mint évekkel korábban.Ma már csak egy megszokás.Nekem korán vették le és alacsony lett.Azt az egy napot, amíg kiderült, h csak elmérték a kicsit, no azt nem kívánom senkinek.de ma már tudom, h ezen nem kell parázni.
Nekem az afp-t 17.hetesen 1 naposan vették le. Ne aggógj a doki azt mondta, hogy a 16-18.hét között kell megtörténni a vizsgálatnak. A vizsgálati papírra ráírják, hogy pontosan, hány hetes mennyi napos vagy és az eredményt is ennek arányában értékelik ki. A 16-ik hét elõtt azért semmi képppen ne menj el. Boldog babavárást!! 19. hetes kismama

Az 1. trimeszteri kombinált tesztet aki megcsináltatta annak nem kell menni az Afp vérvételre? A szűrőlapomon szerepel hogy PAPP-A 13, 96 ug/mL és 1.25 MoM, és Szabad béta HCG 149, 8 mU/ml és 3, 37 MoM.

Jók ezek az adatok? Aki megcsináltatta ezt a tesztet az kérem írjon!

Legjobb válasz: Nekem az elsõ vért a 12.héten vették le és a 16.héten meg a másodikat.Ebbõl meg is nézték az AFP-t is, nem kellett még ezért külön vérvételre menni.Gondolom ha nem lennéek jók az adataid,akkor továbbküldtek volna a genetikai tanácsadóba! Ha ezt nem tették akkor nyugi!! Dokidnak is meg kell mutatnod az eredményt! Üdv:19 hetes Kismama:)

Nekem az elsõ vért a 12.héten vették le és a 16.héten meg a másodikat.Ebbõl meg is nézték az AFP-t is, nem kellett még ezért külön vérvételre menni.Gondolom ha nem lennéek jók az adataid, akkor továbbküldtek volna a genetikai tanácsadóba! Ha ezt nem tették akkor nyugi!! Dokidnak is meg kell mutatnod az eredményt! Üdv:19 hetes Kismama:)
Szia! Az eredményrõl nem tudok nyilatkozni neked nekem más eredményeim voltak mivel ikerterhes kismami vagyok. AFP-re persze menned kell hisz kötelezõ a betöltött 16.héten.
En ugy tudom, hogy az integralt teszt elso fele a kombinalt teszt (triteszt, PAPP-A es UH), amit ugyebar a 11-13. het kozott csinalnak. Az integralt teszt masodik resze az AFP es a genetikai UH, amit a 16. het utan csinalnak. Legalabbis itt Olaszorszaban igy van. A teszt lenyege a velocso elzarodas es a Down-kow kiszurese, amit a vizsgalat 95%-os biztonsaggal tud kizarni. Amennyiben csak az elso felet csinalja meg valaki, ugy csak az elso eredmenybol tudnak kovetkeztetest levonni, es csak 85%-os biztonsaggal.

Kismamik akik vérezgetek barnáztak az elején milyen lett a 12 hetes vérvétel eredményetek és az afp?

Legjobb válasz: barnázol? doki, hívd fel és kérdezd meg duphastonról, vagy másik néven futó kiegészítésrõl! Az afpvel nem volt gondom.. én a 12. hét betöltése elõtt egy nappal kezdtem barnázni (és görcsölni,) 3x1 duphaston mellett is, de semmi eredménnyel nem volt gond, csak paráztam a görcsök miatt, ami végig elkísért.. sokat kellett feküdnöm, meg 4g-nyi Magnéziumot ennem. 4x2 500 mg-os tablettában. A barna az viszonylag hamar elmúlt egyébként.

barnázol? doki, hívd fel és kérdezd meg duphastonról, vagy másik néven futó kiegészítésrõl! Az afpvel nem volt gondom.. én a 12. hét betöltése elõtt egy nappal kezdtem barnázni (és görcsölni, ) 3x1 duphaston mellett is, de semmi eredménnyel nem volt gond, csak paráztam a görcsök miatt, ami végig elkísért.. sokat kellett feküdnöm, meg 4g-nyi Magnéziumot ennem. 4x2 500 mg-os tablettában. A barna az viszonylag hamar elmúlt egyébként.
Én véreztem is a 7. héten (barnázás többször is volt), és a 12. heti, valamint az afp eredményem is jó lett!
Bocs az off-ért, de én is kicsit barnázok.Holnap megyek uh-ra, megnézni ver-e már a pici szíve. Neked mennyire intenzív a barna? Mennyi idõs pocis vagy? 7+2 hetes km
A kérdező hozzászólása: már nincs semmi ilyesmim 7 hetesen volt egy nagyon kevés barnám akkor 4 nap kórház volt és elkezdtem a duphastont szedni aztán 11 hetesen volt egy kis vér pecsételés akkor is 4 nap kórház de semmi rendellenest nem találtak azóta minden ok csak a 12 hetes vérvételem egy kicsit emelkedett de a dokim azt mondta hogy ne aggódjak mert a vérzés miatt van és hogy kisebbek is vagyunk egy -másfél héttel arra lettem volna kíváncsi hogy hány kismamánál befolyásolja a vérzés illetve a barnázás a kombinált teszt eredményét 15-16 hetes kismama
7 hetesen pár nap barnázással 4 napra kórházba fektettek? (Feltéve a továbbiakhoz, hogy ez az elsõ terheséged, azaz nincs vetélés az elõzményekben:) hát ez igen, ettõl még a szfinx is beparázna, és nem csodálom, hogy aggódsz :-o A 8. hét körül minimális vérezgetés nagyon gyakori, és teljesen fölöslegesen stresszeltetnek halálra, ha kórházba visznek és duphastont nyomnak. Nem árt, csak tök fölösleges. Minden rendben lesz a 12 hetesen, majd meglátod. :-)
Elõzõ vagyok, bocs, hogy nem olvastam azonnal tovább (és na ugye hogy oké volt a 12 hetes ;-)). Nem, nem befolyásolja. Sokak szervezete "emlékszik" a ciklusra: vérezgettél a 7. héten, aztán 4 héttel késõbb, és remélhetõleg újabb 4 héttel késõbb már nem fogsz, mert a 12. hét körül a méhlepény átveszi a vezérlést, amit addig a te hormonrendszerednek egyedül kellett csinálnia. De vannak, akik majdnem a terhességük végéig vérezgetnek így, és nem mondom, hogy ez a normális és szuper, de általában nem jár semmilyen egyéb következménnyel.

Ma voltam vérvételen AFP vizsgálat miatt (Sztk alapon). Azt mondták, hogy 2 hét mire meglesz az eredmény. Mindenkinek ilyen sokat kell várni? És mi van ha rossz az eredmény, akkor nem csinálnak másikat? Mert annak már más lesz az eredménye.

Legjobb válasz: Szia! Nekem az Afp-re 3hetet kellett várni itt Debrecenbe de minden eredmény rendben volt és utánna rögtön genetikai uh-om volt az is tökéletes eredménnyel zárult.

Szia! Nekem az Afp-re 3hetet kellett várni itt Debrecenbe de minden eredmény rendben volt és utánna rögtön genetikai uh-om volt az is tökéletes eredménnyel zárult.
én még talán többet is vártam rá, de azt mondták minél késõbb jön meg az eredmény annál biztatóbb, hogy nem beteg a babó. a rossz eredményeket hamarább küldik / állítólag/. igen ha rossz az eredmény akkor megismétlik
szia, Mindenkinek ennyi az idõ...legalábbis amiket én hallat, mindenkiinek ennyi volt. Nekem is, már a 2. babát várom, mind a két esetben ennyi volt. Ne izgulj, semmi baj nem lesz. Ez egy igen megbízhatatlan vizsgálat, nem is tudom minek csinálják. Nagyon sok a téves eredmény. A 18- heti genetikai UH a döntõ, de ne izgulj, minden OKÉS lesz!
Szia, Nálunk egy hét alatt megvan az eredmény, minden kismamának... Ilyen kérdéseknél állok értetlenül, hogy akkor hol rontják el, nálunk vagy azokon a helyeken, ahol váratják a mamákat, nekem elõzõ héten kedden vették le a vért, szerdán már megkapom, 5én genetikai UH. Vagy ennyire sz*r az egészségügyünk?
Nálunk Kecskeméten 3 hét múlva jött meg az eredmény.Ha rossz az eredmény, felküldenek Pestre genetikai uh-ra, de szerintem ne aggódj, minden rendben lesz!Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat.

Alacsony let az áfp vérvételem és most nagyon megijedtem aki hasonloan járt vele mi történt utána mit kelet csinálni?

most kel majd menjek jövöhéten uh ra 18 hetesre azt monta a doki hogy majd ot kiderül hogy mér let rosz nagyon roszra kel számitsak?

Legjobb válasz: Szia, ne idegeskedj, mert az afp sokszor hoz ki fals eredményt. A 18 héten sztem minden rendben lesz.Genetikai uh-n minden rendben volt?

Szia, ne idegeskedj, mert az afp sokszor hoz ki fals eredményt. A 18 héten sztem minden rendben lesz.Genetikai uh-n minden rendben volt?
Nekem nagyon alacsony lett az afp-m, és bár a genetikai uh-on nem láttak semmit, mégis a magzatvízvizsgálatot javasolták, mivel vannak olyan rendellenességek, amiket uh-on nem lehet felismerni. Én is hallottam, hogy az afp vizsgálat elavult és sokszor megbízhatatlan, mégis belementünk a magzatvízvételbe, hogy megnyugodjunk. Ebbõl pedig 100%-ra kiderült, hogy nincs semmi baja a babánknak. Nyugodj meg, biztos nem lesz semmi baj! Minden jót Nektek! 35 hetes kismama
Téged nem küldtek 12 hetesen genetikai uh-ra? elsõ voltam
Azt h betöltötted e pontosan a 16 hetet azt nem tudhatja a dokid. Legalább is itt napok is számítanak az értékben. Ezért lenne jó tudni a MoM-odat. Ha épp csak alatta van valamivel, én tuti nem aggódnék
Akkor se idegeskedj, mert ez az afp egy elavult vizsgálat. Nyugaton nem csinálják, annyira megbízhatatlan. Hidd el, a genetikán minden ok lesz!
Igy van, ha nem jó az idõzítés, akkor nem pontos az eredmény. Genetikán minden kiderül, mert nagyon alaposan átnézik a bébit.
A kérdező hozzászólása: sajnos azt monta a doki hogy teljesen jo idöben veték le a vért
A kérdező hozzászólása: még nem voltam csak a jövöhéten megyek genetikai uh ra
Ne aggódj! Mennyi lett pontosan MoM-ban az értéked? Gyakran az éppen csak határ érték alattiaknál nem jó idõben veszik le a vért.
A kérdező hozzászólása: a mom -om 0.46 lett és köszönöm a válaszokat

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!