Találatok a következő kifejezésre: A zöldségeket csak (166 db)

Albínó anci, hogyan szoktátok neki adni a zöldséget? Csak beledobjátok, vagy lenyomjátok valamivel a talajra? Milyen zöldséget adtok neki? Milyen gyakorisággal? Naponta vagy csak 2 naponta? Az alga csak kiegészítés vagy a zöldség a kiegészítés?

Legjobb válasz: Le kell forrázni kicsit, hogy lesüllyedjen és könnyebben rágható legyen. Tökéletes az uborka, spenót, csalán, borsó, cukkini, tök, patiszon például. Fiatalabb korban elég 2 naponta az alga miatt, az idõsebb ancik viszont már nem fogyasztanak egyáltalán algát, õket naponta lehet etetni. Valamilyen fa pedig kötelezõ az akváriumukba, mert anélkül nem alakul ki egészséges bélflóra. Így pedig 20 év helyett csak néhány évig élhetnek.

Le kell forrázni kicsit, hogy lesüllyedjen és könnyebben rágható legyen. Tökéletes az uborka, spenót, csalán, borsó, cukkini, tök, patiszon például. Fiatalabb korban elég 2 naponta az alga miatt, az idõsebb ancik viszont már nem fogyasztanak egyáltalán algát, õket naponta lehet etetni. Valamilyen fa pedig kötelezõ az akváriumukba, mert anélkül nem alakul ki egészséges bélflóra. Így pedig 20 év helyett csak néhány évig élhetnek.
Lesúlyozhatod egy nagyobb kaviccsal ha mindig fel akar jönni. De fõzés után jobban lent marad.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget!Anci tegnap érkezett az akváriumba, a vasfát ma vagy holnap tervezem betenni, mert még ázik a lavórban kifõzés után. :)

Kisfiam nem eszi meg a zöldséget, csak a gyümölcsöt. Hogyan fogadtassam el vele? (5 hós)

Legjobb válasz: Szerintem várj vele picit, kóstolgasson egy darabig gyümölcsöket, aztán próbáld újra a zöldséget. Vagy a másik variáció, hogy keverj a gyümihez zöldséget, elõször a gyümi legyen sokkal több benne, majd fokozatosan csökkentsed az arányát, így hátha nem tûnik fel neki. Sok sikert!

Szerintem várj vele picit, kóstolgasson egy darabig gyümölcsöket, aztán próbáld újra a zöldséget. Vagy a másik variáció, hogy keverj a gyümihez zöldséget, elõször a gyümi legyen sokkal több benne, majd fokozatosan csökkentsed az arányát, így hátha nem tûnik fel neki. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, ez jó ötlet, kipróbálom!

8 hónapos kislányom miért nem eszi meg a zöldségeket, csak a gyümölcsöt?

Legjobb válasz: Valószínû azért, mert a gyümölcs édes, így jobban ízlik neki. Próbáld meg, hogy a zöldséghez is teszel egy kevés gyümölcsöt. Lehet, hogy úgy szívesebben meg fogja enni.

Valószínû azért, mert a gyümölcs édes, így jobban ízlik neki. Próbáld meg, hogy a zöldséghez is teszel egy kevés gyümölcsöt. Lehet, hogy úgy szívesebben meg fogja enni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szereti az õszibarackot, akkor talán tegyek azt a fõzelékekbe?
a krumplihoz nyugodtan tedd hozzá, én a többihez almár tennék, de nálunk az sem megy pont 8 hós a lányom is banánt eszik, krumlit és almát, más nem kell neki pedig sokmindent próbáltunk, tegnap csodák csodájára evett csirkemellet. minden baba más és más, ha jó étvággyal eszi amit eszik, akkor azt add neki, és az újakat mindig csak egy két kanálnyit, attól jól nem lakik, de barátkozik vele, ja és a babapiskótát is eszzük, azzal is lehet akár sûríteni is, édeskés és mehet a zöldséghez, meg fõzõlé, amíg a kvánt sûrûség meglesz. ( illetve hígság)
errefelé ezért mondják azt, hogy a hozzátáplálást a zöldséggel kell kezdeni. mert igy elõször megszokja a furcsa izeket is/spenót, articsóka/
Eleinte tehetsz többet, ha úgy már szívesebben eszi, fokozatosan csökkentheted a barackot.
Az én babám sem hajlandó magában megenni a zöldségeket csak ha belekeverem a gyümibe. A s.rápát még igy is kiszúrja és nem eszi .Az alma elég semleges ahhoz szinte minden zöldség mehet, de a barack is fincsi.:)


A kérdező hozzászólása: *gyümölcsöt
Miket evett eddig? Szopizott? Mióta kóstolgat? Mert azért még elég pici..... Nem hasonlítgatni akarok, mert persze minden baba más, de az enyém csak olyan 8 hónapos kora körül kezdett érdeklõdni az ilyenek iránt.
10 hós a fiam és õ csakis a sütõtököt eszi meg a zöldségek közül. Szoktam csalni, pl. rakok a gyümölcshöz krumplit, de ennyi a max. Abban bízom, hogy idõvel rákap.
enyém is 10 hónapos lesz és csak gyümölcs, maximum gyümölcsös rizs.bármit fõzök neki, eltolja a kanalat.már kezdtem feladni, de látom, nem csak én csöppem ilyen akkor...:) ))
Hát most nem biztos hogy ezt kellene követni de az én fiam sem fogadta el a zöldségeket.Csak gyümölcs és hiába fõztem, vettem megkóstolta és eddig jutottunk.Aztán egyszer nem volt idõm + kedvem(úgyis kidobom alapon)pepecselni és a mi jó húslevesünkbõl vettem ki neki mindenféle zöldséget.Úgy ette, hogy alig tudott betelni vele.5 és fél hós volt.Azóta is csak azt a fõzeléket eszi meg ami szinte felnõtt módra van fûszerezve.Pl.spenótot adtam neki fokhagyma, só, bors.Imádja.De most már Õ 7 hós múlt.
A kérdező hozzászólása: Megnyugtató h nem csak az én lányom zöldségellenes:) Krumplit mrgszi, almával keverve és ugyanigy a sütötököt is...

Ma hoztam el a törpenyuszim, eléggé feszült. Körbe körbe futkározik és rugdos, meg engedi simogatni magát, de nem fogadja még el a zöldséget, csak a tápot. Mit csináljak, hogy megnyugodjon?

Legjobb válasz: Ezt nem szabad így.Új neki minden, tedd be a ketrecbe és majd csak pár nap múlva engedd ki! Elõször meg kell szokja a helyet!Majd ha megszokta a szagod, meg minden akkor enged ki és próbáld meg simogatni.Nem biztos, hogy egybõl lehet simogatni, nálunk nagyon sok idõ telt el, mire hozzá szabadot érni.Most azonnal tedd be a ketrecbe és majd pár nap múlva próbálkozz, de ne úgy, hogy benyúlsz a ketrecbe, hanem nyisd ki az ajtaját, majd magától kijön, ha felkészült rá!

Ezt nem szabad így.Új neki minden, tedd be a ketrecbe és majd csak pár nap múlva engedd ki! Elõször meg kell szokja a helyet!Majd ha megszokta a szagod, meg minden akkor enged ki és próbáld meg simogatni.Nem biztos, hogy egybõl lehet simogatni, nálunk nagyon sok idõ telt el, mire hozzá szabadot érni.Most azonnal tedd be a ketrecbe és majd pár nap múlva próbálkozz, de ne úgy, hogy benyúlsz a ketrecbe, hanem nyisd ki az ajtaját, majd magától kijön, ha felkészült rá!
és amúgy figyelj arra is hogy meg ne csípje egy szúnyog mert sajnos nekem elpusztult tõle:(
Ha hozol egy kis állatot a házhoz, idõ kell neki hogy megszokjon téged is meg az új környezetet is...Nekem a törpehörim szinte 1 hétig csak este jött ki a kis házából mikor már aludtunk. Ma már ha meglát, majd kiugrik bõrébõl... de idõ kell nekik, ne sürgesd, álld meg hogy nem piszkálod egy darabig és akkor késõbb sem lesz félõs, most éppen elég stressz volt neki az uj hely..
Mennyi idõs? Csak mert zöldséget kb 3-4 hónapos kortól kaphat. Az enyém már 2 hónapja van meg, és még nem adok neki, csak tápot és szénát. Gyümölcs is majd ilyen 4 hónapos kortól, de a nagyon kis mennyiségben, mert cukros. Hagyd szegény kis nyuszikát, hadd szokja meg az új helyet :)
2 hónapig tartott, mire megszokott minket a nyuszi és már nem húzódott el a simogatástól, vagy nem rezzent meg, amikor megmozdultunk. De megérte, mert most a legkedvesebb kisállat, akivel találkoztam. Az sem zavarja, ha dögönyözöm. Legyél hozzá türelmes és idõvel meghálálja. Elvileg zöldséget sem kaphat, bár mi 2 hónaposan adtunk neki, mert az állatkereskedésben, ahol vettük, már rászoktatták a répára. És kedves 1-2. hozzászóló. Azért halt meg a nyuszid a szúnyogcsípéstõl mert nem oltattad be.
Elsõ vagyok.A 2.választ nem én írtam, nekem a nyulam be van oltva.
Honnan hoztad? mert érdemes megkérdezni, hogy mivel etették, nálunk nem volt zöldség probléma, mert már pici kora óta kapott, de tényleg nagyon félénkek, ellenben ha finom falatokkal kínálják, ezt letudja gyûrni. A ketrecbe nem szabad nyúlkálni, az a biztonságos menedéke, ezért ki kell csalogatni. Minden nap foglalkozz vele, hogy szokja, és érdemes ölbe venni, hogy ahhoz is hozzászokjon, mert akkor kevesebb gondod lesz a dokinál és a karomvágásnál (tapasztalat)

Fehérje napon a zöldség csak nyersen mehet ugye?

Vagy mehet párolva, sütve, fõzve is köretként? És burgonya csak keményítõnapon fér bele?

Legjobb válasz: [link]

[link]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors reagálást még akkor is, ha nem a kérdésre válaszoltál. Én is elolvastam sok cikket errõl a módszerrõl de a kérdés nem erre irányult.
A zöldség nem fehérje...
Élõlény nincs fehérje, lipid és szénhidrát nélkül. Mivel a kaja jóesetben élõlény eredetû, így következésképp abban is mind a 3 megtalálható. Innentõl fogva a kérdés hülyeség, mert nincs olyan, hogy a zöldség az fehérje vagy akármi más, tehát az sem számít, hogy hogyan eszed.
Csak szólok, hogy a szétválasztó diéta NEM EGÉSZSÉGES!. A májadat kicsinálod a fehérjehuzavonákkal.
Zöldséget mindig ehetsz, az lehetne a fõ táplálékod az összes napon. Hõkezelve is, igen. Nyugodtan egyél fehérjét és zsírt is. Keményítõ napot (krumplis, tésztás, lisztes kajákat) kerüld!
Igen, mehet a zöldség nyersen és nem nyersen is. Sõt, mehet a hús is, amennyi jól esik, mindegy milyen, ha nem feldolgozott. Gyümölcs is mehet amennyit akarsz. Ami nem mehet: gabonák és tejtermékek, mert ezek egészségtelenek. Az egyik a glutén miatt és a gyors ch miatt, a másik meg a cukor, és a borjúhormonok miatt, na meg az ember számára idegen fehérje miatt. Ezt így csináld minden nap, és fogyni fogsz. Ne szedd szét tápanyagonként a dolgokat, mert azzal max minõségi éhezést fogsz elérni. Fogyni pedig izomból fogsz, illetve a víz és glikogén raktáraid kiürülése miatt. A zsírleadás nem tartozik a 90 napos diéta mellékhatásai közé. Egyéb mellékhatásai viszont lehetnek...

A zöldség csak akkor válik keményítövé, ha megfőzik, vagy akkor is, ha megsütik?

Gondolok itt a sült hagymára a tojás alá? meg ilyenek...

Legjobb válasz: Azt mondják akkor jön ki igazáól a keményítõ tartalom, ha megpároljuk, megfõzzük, megsütjük, stb... DE egy megjegyzés: keményítõ napra a sült hagyma oké, de a mondatnak azt a részét, hogy a "tojás alá" felejstd el, mert a tojás az fehérje, tehát a kettõt egyszerre nem fogyaszthatod. Akkor mûködik a diéta ha tényleg teljesen szétválasztod a különbözõ fajta ételeket. Tojás-fehérjenapra, hagyma sütve-keményítõnapra.. .

Azt mondják akkor jön ki igazáól a keményítõ tartalom, ha megpároljuk, megfõzzük, megsütjük, stb... DE egy megjegyzés: keményítõ napra a sült hagyma oké, de a mondatnak azt a részét, hogy a "tojás alá" felejstd el, mert a tojás az fehérje, tehát a kettõt egyszerre nem fogyaszthatod. Akkor mûködik a diéta ha tényleg teljesen szétválasztod a különbözõ fajta ételeket. Tojás-fehérjenapra, hagyma sütve-keményítõnapra.. .

Hozzátápláláskor először gyümölcsöket adtatok és csak utána a zöldségeket, vagy egy gyümi bevezetése után egy zöldség? Kinek mi vált be?

Legjobb válasz: én eleinte fõleg gyümölcsöt, aztán gyümölcs+zöldség, csak késõbb csak zöldség. ez jó szerintem: www.babakaja.com

én eleinte fõleg gyümölcsöt, aztán gyümölcs+zöldség, csak késõbb csak zöldség. ez jó szerintem: http://www.babakaja.com
Én répával kezdtem, mert az almát nem szerette. Aztán krumplit, majd utána almát krumplival kombinálva.
Én normál menentben heti két újdonságot vezettem be, egy gyümölcsöt és egy zöldséget. Nyáron több gyümölcsöt, szerencsére láttam, hogy nem allergiás típus (kopp-kopp).
Nekem a védõnõm mondta, hogy az alma, õszibarack után mehet a krumpli, sárgarépa, sütõtök mert ha hozzászokik nagyon az édes gyümölcsökhöz akkor utánna annál nehezebb lesz a zöldségeket megszerettetni vele! van egy barátnõm, õ végig ment az összes gyümölcsön amit lehet adni majd csak utánna a zöldségek..na nem is ette meg a babája sokáig!Tiszta kínszenvedés volt vele a hozzátáplálás!

6 hós babám csak úgy eszi meg a zöldségeket, ha gyümit is teszek hozzá. Más is jár hasonló cipőben? Milyen arányban keverjem neki? Hogy szoktassam a csak zöldségre.

Bár sok bébiétel, amit f?étkezésre javasolnak az is gyümis, pl. alma-körte-pulyka.

Legjobb válasz: Szia!Próbálkoztál a klasszikus hús levesbõl kivett krumpli és répa püréjével? A sós íz még új élmény neki,talán ha sikerülne friss fiatal zöldséghez hozzá jutnod,és azt só és cukor nélkül megfõzve,pürésítve adnád,az édes is egy kicsit.

Szia!Próbálkoztál a klasszikus hús levesbõl kivett krumpli és répa püréjével? A sós íz még új élmény neki, talán ha sikerülne friss fiatal zöldséghez hozzá jutnod, és azt só és cukor nélkül megfõzve, pürésítve adnád, az édes is egy kicsit.
Az én kisfiam semmit nem volt hajlandó megenni csak a gyümölcsöt (kezdetben ebbõl is csak az õszibarackot). Mindennel próbálkoztam, akármit fõztem nem kellett. Ezért hamar rászoktunk a húsra. 8 hónaposan is csak a gyümölcsöt ette meg hússal. 11 hónapos korára jutottunk el igazán a zöldségekig. Nálunk a savanyúbb dolgok jönnek be. Most 13 hónapos, és szinte mindenevõ. Kitartás!
Igen! Az én 7 hós lányom is csak úgy eszi meg. Nem zavar, idõvel biztos megeszi simán is. Az arányokat próbálgasd. Mindig egy picivel több zöldséggel.

Zöldséggel töltött csirkemellet készítek. Meg kell pirítani serpenyőben a husikat és csak utána a tepsibe? A zöldségeket is főzzem elő? ( borsó üveges, kukorica konzerv, répa)

Legjobb válasz: A csirkemellfilét sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a grill csirkefûszersóval. (Még jobb, ha elõzõ nap tesszük ezt meg, és egy napot pácolódni hagyjuk.) A zöldségeket pároljuk, fûszerezzük, kevés margarinnal összekeverjük. A húsra teszünk a párolt zöldségekbõl, szorosan felgöngyöljük, hústûvel összetûzzük. Sütõben jénaiban sütjük. Az utolsó 5-10 percben fedõ nélkül sütjük, hogy jól megpiruljon. Zöldségkörettel, vagy friss zöldséggel (paprika, paradicsom, uborka) tálaljuk.

A csirkemellfilét sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a grill csirkefûszersóval. (Még jobb, ha elõzõ nap tesszük ezt meg, és egy napot pácolódni hagyjuk.) A zöldségeket pároljuk, fûszerezzük, kevés margarinnal összekeverjük. A húsra teszünk a párolt zöldségekbõl, szorosan felgöngyöljük, hústûvel összetûzzük. Sütõben jénaiban sütjük. Az utolsó 5-10 percben fedõ nélkül sütjük, hogy jól megpiruljon. Zöldségkörettel, vagy friss zöldséggel (paprika, paradicsom, uborka) tálaljuk.
Csak a répát kell párolnod, a konzervet nem. Nem kell serpenyõben elõsütni
A kérdező hozzászólása: Olyan mintha simán húst sütnék, a végén leveszem a fóliát és 30 percig pirul benne?
Vagy felszúrod a melleket és úgy töltöd meg a zöldséggel
2. tök jó, hogy írta a margarint, attól lesz jó puha a husi :D hétvégén én is sütök.
A kérdező hozzászólása: 8:06-os ezt én is olvastam sok mást is ezért kérdem mert még sosem... és sajtot is raknék bele....Ti mennyi vajat szoktatok? egy kanálnyi?
kb annyit, de természetesen függ a mennyiségtõl is
A kérdező hozzászólása: oké, már kiolvadt a husi, kezdem. majd megírom hogy sikerült e
oké Biztos finom lesz :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!