Találatok a következő kifejezésre: A yorkiknál a (2 db)

Ez a Yorkiknál milyen méretet jelent?

Lessz Yorki kiskutyám, így nézegetek különböz? keneleket. Hátha találok köztük egy színpatikust, ahol a kiskutyákat is jól neveli. Azon kív?l nem holmi szaporításról van szó.

Legjobb válasz: Yorkshire terriereknél nem létezik Toy méret. Csak standard, avagy normál méret van. Egyébként a Toy szószerint azt jelenti, játék,ajándék. A "mini" méretet jelenti, mondjuk az uszkároknál, meg egyéb fajtáknál.

Yorkshire terriereknél nem létezik Toy méret. Csak standard, avagy normál méret van. Egyébként a Toy szószerint azt jelenti, játék, ajándék. A "mini" méretet jelenti, mondjuk az uszkároknál, meg egyéb fajtáknál.
toy = azt jelenti, hogy egy beltenyészetes, idegbeteg, beteges, a standardtól nagyon eltérõ, szaporítótól származó, beteges kis vakarcs
A kérdező hozzászólása: Aki most azt írta, h idegbeteg kis vakarcs, azért írta, mert oda írtam h kenel? vagyis kb. a kenel=tenyésztõ?
az hogy kicsi, szüleit nem írták h kg-osak?
Olyan, hogy Toy méret nincs, szerintem ezt a 'kennelt' hagyd ott a fenébe, nem ér annyit. Keress mást, én tudok neked elég sok jó kennelt ajánlani, pl ilyen a Of New Deal kennel, ott nagyon jók vannak :) De a többi magyarországi kennel: http://yorkshire-terrier.lap.hu/magyar_kennelek/16242445
Lehet hogy félreértés történt. A toy kifejezést használják a yorkshire terrierre, ugyanis az FCI besorolás alapján a 3. fajtacsoportban (terrierek) a 4. szekcióba tartozik, aminek a neve toy terrierrek, de ettõl még minden yorki ugyanakkora (már a hivatalos standard szerint), kb. 20-25 centi magas. "Classification FCI: Group 3/Terriers, Section 4/Toy Terriers (without working trial)"
vigyél magaddal hozzáértõ személy akinek már van v többet tud a fajtáról...és szülõket nézd meg ha apa nincs anyukát mindenképp ha nem mutatják hagyd ott õket plussz tk-et is kérj...ha már szaporító akkor legalább tks szülõk legyenek....
A kérdező hozzászólása: Azt jiszem, hogy nem tenyésztõtöl veszek.
én most vettem elsõ vagyok az enyémre mini volt hirdetve de abszolút normál méretû lesz 2, 5kg szintem most 800g 8hetes...tkes... de tényleg egy csomó kenneles tenyésztõ weboldallal árul minit ...nekem 80ért akarta adni a kutyit..hibásat 50ért...
Sajnos attól, hogy valakinek van kennelneve meg honlapja, még lehet sz*r tenyésztõ/szaporító. A yorkshire terriernek egy mérete van, nincs mini vagy toy. Ha valakinél ilyet látsz, attól ne vegyél kiskutyát.
az nem tenyésztõ, aki toy yorkiként hirdet egy yorkshire terriert...melyik kennel? ára?
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem írták!!! :(
20:24 vagyok: Ha nem tenyésztõtõl, akkor honnan? Te írtad, hogy nem holmi szaporított kiskutyát akarsz. Nem azt mondtam, hogy minden kennel rossz, csak sajnos a kennelnevet bárki kiválthat, egy honlap létrehozása pedig már tényleg nem nagy ügy. Ezért kell körbejárni a dolgot, elmenni megnézni a szülõket meg úgy általában a környezetet, megbeszélni a tenyésztõvel, mik a vásárlás feltételei. A yorkie amúgy is nagyon divatos mostanság, nagyon sokan szaporítják, ergo sok az ideggyenge, beteges kutya, mégha csak egyszeri, "hobbi alomról" is van szó. Egy lelkiismeretes tenyésztõ csak szûrt szülõktõl származó kiskutyát ad el, szerzõdéssel, egészségügyi garanciával, valamint nem választható a tk, hanem alapból jár a kiskutyához! Ha ezek megvannak, akkor nagy gond nem lehet. Azokból a kennelekbõl, amiket pl. Szellõ lány belinkelt, nyugodtan vehetsz.

A yorkiknál mennyi a max testsúly?

Sziasztok! Van egy 9 hetes yorkim és már most 1kg, nem sok ez ennyi id?sen?

Legjobb válasz: Szíja!A Te kutyid valószinû normál méretû!Azt nem írtad fiú-e,vagy lány.Ha fiú akkor kb 3,5 kg lesz felnõtt kórában,ha lány 3kg kb.Nekem van egy normál mértû kislány kutyám aki 3,2kg,van még egy a minni méretû Zsebike õ 1 éves ,és 1,2kg.Szóval a tiedé normál méretû.

Szíja!A Te kutyid valószinû normál méretû!Azt nem írtad fiú-e, vagy lány.Ha fiú akkor kb 3, 5 kg lesz felnõtt kórában, ha lány 3kg kb.Nekem van egy normál mértû kislány kutyám aki 3, 2kg, van még egy a minni méretû Zsebike õ 1 éves , és 1, 2kg.Szóval a tiedé normál méretû.
szia, nekem is yorkim van 5 honapos és 1, 40dkg kislány és szerintem sovány a doki szerint nem, de csoda szép ez a lényeg!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!