Találatok a következő kifejezésre: A yorki hogyan kell (32 db)

New York Nights 2! Mik a szabályok? Hogy kell játszani?

Elakadtam már az elején...

Legjobb válasz: neked a new york night 2 ?spanyol nyelvû? honnan töltöted le ? mien teefonod van ? ha ezeket elmondod talán tok segíteni és hogy meddig jutottá :)

neked a new york night 2 ?spanyol nyelvû? honnan töltöted le ? mien teefonod van ? ha ezeket elmondod talán tok segíteni és hogy meddig jutottá :)

Egy 4 hónapos yorkinak hogyan kell mosni a fogát?

Egy másik kérdésben kérdeztem,h milyen s?rün..Meg is kaptam a válaszokat,csak kíváncsi lennék mégis h kell?:P

Legjobb válasz: Gyerek fogkrém.. wááóóó! Négy hónapos yorkinak nem hiszem, hogy feltétlen kellene. Egyébként sem kell a kutyának mosni a fogát, lehet kapni fogtisztító kaját, veszel belõle, hetente egyszer adsz neki, ezekben vitamin is van és meg is tisztítja a fogát. De, ha nagyon kiváncsi vagy... Állatboltban lehet kapni speciális fogkefét és fogkrémet. A gyerek fogkrémmel és a normális embereknek való fogkrémmel NE MOSD MEG A KUTYA FOGÁT. Ha már csinálni akarod, akkor csináld rendesen. Lehet kapni mindenféle ízû kutyafogkrémet, ez nem bántja a fogzománcot, nem baj, ha lenyeli. Egyébként egy négy hónapos kutyának nem hiszem, hogy létszükséges fogat mosnia. De te tudod. L:)

Gyerek fogkrém.. wááóóó! Négy hónapos yorkinak nem hiszem, hogy feltétlen kellene. Egyébként sem kell a kutyának mosni a fogát, lehet kapni fogtisztító kaját, veszel belõle, hetente egyszer adsz neki, ezekben vitamin is van és meg is tisztítja a fogát. De, ha nagyon kiváncsi vagy... Állatboltban lehet kapni speciális fogkefét és fogkrémet. A gyerek fogkrémmel és a normális embereknek való fogkrémmel NE MOSD MEG A KUTYA FOGÁT. Ha már csinálni akarod, akkor csináld rendesen. Lehet kapni mindenféle ízû kutyafogkrémet, ez nem bántja a fogzománcot, nem baj, ha lenyeli. Egyébként egy négy hónapos kutyának nem hiszem, hogy létszükséges fogat mosnia. De te tudod. L:)
Próbáld meg fogkefével és valamilyen nem túl ízesített(pl. gyerekeknek való) fogkrémmel! Nem biztos, hogy elõször nagyon fog neki tetszeni, de hozzá lehet szoktatni. Puha szõrû kefét használj és a nyelvét, szájpadlását is mosd meg!
A kérdező hozzászólása: És nembaj ha lenyeli a kutyafogkrémet?

Yorkinak hogyan kell kimereviteni vattapamaccsal a fülét?

3hónapos eddig szépen állt a füle,most leukofixel ragasztom de igy hamar lekonyul.

Legjobb válasz: Yorki fület még sosem kötöttem,csak nagyobb kutyáét, de szerintem ha megpróbálod így segíteni fog: vattapamacsot henger alakúra gyúrsz,beleilleszted a kis fülecskéjébe,majd ekköré ragsztod a fülét. Tuti használni fog. Elsõnek meg: Nem, ku*rvára nem mindegy!

Yorki fület még sosem kötöttem, csak nagyobb kutyáét, de szerintem ha megpróbálod így segíteni fog: vattapamacsot henger alakúra gyúrsz, beleilleszted a kis fülecskéjébe, majd ekköré ragsztod a fülét. Tuti használni fog. Elsõnek meg: Nem, ku*rvára nem mindegy!
Nem, õ átlövette és fülbevalót tett bele! A yorki úgy yorki ha áll a füle..
OFF Volt már állófülû kiskutyátok? Ha nem akkor tudjátok meg, hogy sokszor amikor feláll, egy idõ után megint visszakonyul neki! Lehet azért mert megtépték a testvérei vagy egyszerûen csak a porcok miatt. Viszont a porcok nem maranak örökre ilyenek és ha befejzõdik a fejlõdésük épp amikor a fül még nem áll jól akkor ronda lesz. Valakinek ez fontos. A kutyának meg lesz tõle semmi baja, ha szépen áll a füle. ON Én volt amikor simán (ne röhögj ki! :D) egy rágóval ragasztottam föl nekik (nem yorkik), meg másgol is láttam ezt. Aztán amikor már úgy maradt akkor levágtam egy kis szõrrel. De láttam ilyen mûanyagot is ami összeköti a két fület.
Szia! Nézd csak: http://angelyorki.gportal.hu/gindex.php?pg=28979857 Szépen, képekkel megmutatja, hogyan ragaszd a fülét! Vagy, igaz, kínai meztelen kutya, de itt is képekkel: http://www.chinese-crested-dog.hu/ragaszt.html Úgy látom, hasonló a módszer. Üdv.
Ha eddig állt a füle, akkor miért ragasztod?
Nem mindegy hogy áll a füle annak a szerencsétlen kutyának?
Ja, mert anyádnak nem tetszettek a füleid, õ is leragasztotta mi?!


Az igaz hogy a yorkiknak kamillázni kell a szemét?

Az egyik ismerõsömtõl hallottam és meg szeretném tudni hogy ez igaz-e?

Legjobb válasz: Egy egészséges kutyának nem kell semmit se csinálni a szemével. Az ismerõsöd kutyájának valószínûleg túl kicsi vagy nincs is könnycsatornája, így a szemnedv nem tud máshova elfolyni, csak a kutya pofijára, kiváló melegágyat biztosítva a baciknak. Így begyullad a kutya szeme és ezért kell kamillázni.

Egy egészséges kutyának nem kell semmit se csinálni a szemével. Az ismerõsöd kutyájának valószínûleg túl kicsi vagy nincs is könnycsatornája, így a szemnedv nem tud máshova elfolyni, csak a kutya pofijára, kiváló melegágyat biztosítva a baciknak. Így begyullad a kutya szeme és ezért kell kamillázni.
Nekem a yorkim szeme a 13 év alatt soha nem volt kamillázva és nem is folyt semmi könny a szemébõl, néha csipás volt azt kiszedtük neki és ennyi.

Yorkienak hogy kell levágni a füléről a szőrt?

Megpróbáltam de rögtön bele is vágtam a szélébe nagyon vérzett, géppel, nem merem levágni :/

Legjobb válasz: Úgy hogy elviszed kutyakozmetikushoz.

Úgy hogy elviszed kutyakozmetikushoz.
Bírom az ilyen gazdikat, otthon kontárkodnak, belevágnak a kutya fülébe, a körmében lévõ érbe, stb, amikor meg kozmetikushoz kerül a kutyus, remeg mint a kocsonya, vagy rosszabb esetben agresszív a félelemtõl a korábbi trauma miatt.
A kérdező hozzászólása: Az a baj h kértem yorkis ismerõsök segítségét de iszonyat rondára vágták, mikor a sajátjaiké meg szép volt, és ezóta nem merek segítséget kérni max megfogásra, de õ nyugton van nem kell lefogni, nem fél a géptõl.
senki nem úgy születik, hogy tudja :-) óvatosabb legyél és próbáld megcsinálni :-) elõbb utóbb sikerül, csak vigyázz még egyszer bele ne vágj. ha egyedül nem megy kérj meg valakit, hogy fogja meg neked a kutyát
A kérdező hozzászólása: Pest megye, és igen megmutatta csak hát én meg elrontottam...:/
Helyileg merre felél laksz?
az a baj, hogy sok kozmetikus nem tud kiállításra felkészíteni ( tisztelet a kivételnek ). Nem tudja, mibõl menyit kell levágni, a legszebb az volt, hogy valaki elvitte ( kezdõ ) a kiállításra szánt yorkit és a kozmetikus kinyírta a szeménél a szõrt ( nem volt kezdõ kozmetikus ) Nem véletlenül nem viszi egy tenyésztõ sem a kiállítási kutyát kozmetikushoz, mind egytõl egyig otthon maga csinálja, készíti fel. Nem egy nagy dolog levágni a fül 1/3-áról a szõrt. Géppel megcsinálod kívül belül ( ez a legegyszerûbb ) és a széleit hozzáigazítod ollóval. Ahonnan elhoztad biztos leolt nyírva így ott rövidebb a szõr mint a többi részén csak vágj utána! ( Ha sok a fülében a szõr akkor azt kézzel vagy érfogóval célszerû kitépkedni, nehogy begyulladjon )
Az oké, h tanuld meg egyedül is megcsinálni (igazából nem, nem oké, nem véletlenül SZAKMA a kutyakozmetika), de ne a kút fejedbõl! Elmész egy kozmetikushoz és megkéred, h mutassa meg.
és nincs a környékeden senki aki kutyás és tudna segíteni? Vagy egyszer leszaladsz a kozmetikushoz , hogy mutassa meg neked...
A kérdező hozzászólása: Igen tenyésztõtõl van, 250Km-rõl :/
A Tenyésztõ nem mutatta meg? Ezeket a dolgokat megszokták mutatni, vagy vidd vissza (persze ha normális helyrõl van, és nem szaporítótól ) biztos, hogy szívesen megcsinálja és meg is mutatja, hogy kell!
A kérdező hozzászólása: Õ észre sem vette nem 'sikított' semmi, ugyan úgy ült tovább és nézett hogy mi van, azt mondták hogy tanuljam meg magamnak vágni ezért ne vigyem kozmetikushoz mert hosszúra hagyom a szõrét.
vidd el kutyakozmetikushoz õ levágja nektek vagy ha még kísérletezgetsz a kutyuson és nem okoztál túl nagy traumát benne próbáld meg még úgy hogy az ujjad oda rakod a füléhez újaid közé veszed a levágni kívánt szõrt.
Pest megyében hol? Hátha tudok ajánlani valakit!

Egy yorkit rá lehet szoktatni arra hogy ne keljen mindig hajnalban? Mert nagyon korán kel meg ha valaki felkel a családban kel ő is. Az a baj hogy fizikailag kicsit elfáradtam a sok össze vissza keléstől mert még nem szobatiszta és mennem kell utána.

És miért szeretnek a takaró alatt aludni a yorkik?

Legjobb válasz: Neked yorkid van vagy kutyád? Minden kutyát rá lehet szoktatni mindenre és minden kutyát le lehet szoktatni mindenrõl, ha KUTYAKÉNT kezelik! Ha te csicskaként pattansz a KUTYÁD minden nyafogására, akkor ne is csodálkozz, hogy szépen az alázatos rabszolgájává fog tenni téged! Olvass el egy pár könyvet és vonatkoztass el attól, hogy õ yorki. NEM yorki, hanem KUTYA! Tessék egy jó könyv, ebbõl sok mindenre rájössz, többek közt a problémádra is választ kapsz: ***** * Automatikusan eltávolított tartalom.

Neked yorkid van vagy kutyád? Minden kutyát rá lehet szoktatni mindenre és minden kutyát le lehet szoktatni mindenrõl, ha KUTYAKÉNT kezelik! Ha te csicskaként pattansz a KUTYÁD minden nyafogására, akkor ne is csodálkozz, hogy szépen az alázatos rabszolgájává fog tenni téged! Olvass el egy pár könyvet és vonatkoztass el attól, hogy õ yorki. NEM yorki, hanem KUTYA! Tessék egy jó könyv, ebbõl sok mindenre rájössz, többek közt a problémádra is választ kapsz: ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
A kutya reggel ürít. Szokja meg, hogy nem mindig õ van központban
na am nekem is yorkim van. Miért szeretnek takaró alatt aludni jó kérdés...szerintem szeretnek elbújni az enyém is takaró alatt rögtön lefekszik és alszik...:) Hajnali keléssel nekünk is voltak problémáink amikor még nem volt szobatiszta. Most már az így csak néha-néha kell fell fõleg akkor amikor telihold van.
ajándékozd el -.-"
A kérdező hozzászólása: Én szeretem ezt a kutyust nem azért vettem hogy elajándékozzam...csak még szoknom kell hogy korán kelek hozzá.

Hogyan kell yorkit tartani? (mindent amit csak tudtok a yorkikról írjatok le)

most fogok yorkit kapni és lécci mindent amit csak tudto írjatok le pl.hogyan kell nevelni? milyen kaját adjak neki? mit kell beszerezni?stb...

Legjobb válasz: minõségi kutyakaja ami nagyon drága , de megéri. Hill´s , Acana, Purina, Proplan, Trainers, Ontario.. stb. Egy jó kutyakefét. Kutyakozmetikus telefonszám se ártana, mert ám kell hordani. Nem mondom hogy ne adj rá ruhát ( bár én nem adok a westiemre... és mégse hal meg vagy fagy meg.. ), de ha szeretnél akkor olyan "ujjatlant" , szóval hogy ne menjen a ruha a kutya lábaira rá mert az gátolja a mozgásban. ( jó volna ha néznél interneten pár videót Victoria kutyakiképzõrõl akinek egyszer egy makacs szaporítótól vett yorkieval volt dolga. az összes kutyaruhát kidobatta- mert egézségtelen) Ja és sokan lefgonak nézni , a yorkie utálók, hogy ilyened van mert nagyon divatkutyává vált. ja és mond meg akitõl kapni fogod hogy8 HETESEN hozod el. Igaz 6 hetesen szokták, de e 2 hét alatt megtanulja az anyjától és a testvéreitõl az evést,ivást,aktív kezd lenni stb. Azon kívül szerezz be játékokat, jutalamfalatot, kényelmes! nyakörvet, vezetõt, kefét, kutyasampont és egy saját kis fekvõhelyet amit csak az övének tudhat. REm. segíthettem. Emígy kan vagy szuka kutyus lesz az új tag? Esetleg szabad megtudni a NEVéT?

minõségi kutyakaja ami nagyon drága , de megéri. Hill´s , Acana, Purina, Proplan, Trainers, Ontario.. stb. Egy jó kutyakefét. Kutyakozmetikus telefonszám se ártana, mert ám kell hordani. Nem mondom hogy ne adj rá ruhát ( bár én nem adok a westiemre... és mégse hal meg vagy fagy meg.. ), de ha szeretnél akkor olyan "ujjatlant" , szóval hogy ne menjen a ruha a kutya lábaira rá mert az gátolja a mozgásban. ( jó volna ha néznél interneten pár videót Victoria kutyakiképzõrõl akinek egyszer egy makacs szaporítótól vett yorkieval volt dolga. az összes kutyaruhát kidobatta- mert egézségtelen) Ja és sokan lefgonak nézni , a yorkie utálók, hogy ilyened van mert nagyon divatkutyává vált. ja és mond meg akitõl kapni fogod hogy8 HETESEN hozod el. Igaz 6 hetesen szokták, de e 2 hét alatt megtanulja az anyjától és a testvéreitõl az evést, ivást, aktív kezd lenni stb. Azon kívül szerezz be játékokat, jutalamfalatot, kényelmes! nyakörvet, vezetõt, kefét, kutyasampont és egy saját kis fekvõhelyet amit csak az övének tudhat. REm. segíthettem. Emígy kan vagy szuka kutyus lesz az új tag? Esetleg szabad megtudni a NEVéT?
A szocializáció nagyon fontos. Tehát majd ha már minden szükséges oltást megkapott vidd minél többet sétálni, ahogy csak az idõd engedi. Ismertesd össze minél több dologgal. Kutyákkal! emberekkel..! Fontos hogy ne úgy kezeld mint egy kisgyereket, hanem mint egy KUTYÁT! Nagyon akaratos tudd lenni. Ha nem neveled meg, csak nyûg lesz. Már kiskorában is taníthatod pl.: ülj stb, de sose erõltesd a kiskutyák csak kevés ideig tudnak koncentrálni. Neked kell a falkavezérnek lenned, ezért vannak olyan dolgok amiket be kell tartani, még ha nehéz is ellenállni. Ne aludjon az ágyadban legyen egy külön kis fekhelye vagy boxa, ne adj neki csak úgy a kezedbõl enni, csak ha kiérdemelte (pl.: leült ha kérted..) és nem kell mindig felvenni az öledbe, fõleg nem kistáskába hordozni, õ egy kutya!! Ha fél valamitõl, akkor sem kell az öledbe venni. Ha te sem foglalkozol azzal amitõl fél rájön hogy: A gazdi nem is fél, akkor nekem sem kell, biztonságban vagyok. Amire szüksége van: Etetõ és itató tál, kölyöktáp, póráz hám/nyakörv (Amiket majd levehetsz róla ha autóktól távol vagytok mondjuk egy parkban. Nem fog messzire menni. játékok, valami fekhelynek való. Sok szerencsét! (Amúgy miért pont yorki?)
Ha nem vagy tapasztalt kutyás, akkor ne yorkit vegyél. Válassz inkább egy könnyebben nevelhetõt, pl uszkár. A yorki makacs, akaratos, domináns, önfejû, erõszakos stb... Nehezen nevelhetõ, már a szobatisztaságra nevelés is nehéz, van akinél több évig tart.
FOGÁPOLÁSHOZ:OROZYME KRÉM(FOGKÕGÁTLÓ)KB.9 CM-ES MÛCSONT, FOGSELYEM RÁGÓKA SZEMÁPOLÁSHOZ:BÓRVÍZ OLDAT, BÓRVÍZ OLDAT, VATTAPAMACS ÉLÕSKÖDÕK ELLEN:FRONTLINE CSEPP(BOLHA, KULLANCS)FÉREGTELENÍTÉS:FORDULJ ÁLATORVOSODHOZ(VITAMINTHE ) SZOBATISZTASÁGRA NEVELÉSHEZ:KUTYAPELUS SÉTÁHOZ?NYAKÖRV(26CM-ES FELNÕTTKOROMBAN IS JÓ LESZ) HÁM.PÓRÁZ
A yorkie nagyon aranyos, csodás kutya. De ha nem volt még kutyád nehéz dolgod lesz. Nekem 4 kutyám volt eddig, most yorkiem van és nagyon nehéz. Bûbájos kutya, de nagyon nehéz vele.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nayon köszönöm.sok hasznos dolog volt benne és már ezelõtt volt egy coccer spánielem és most ez a fajta nagyon tetszik és kislány lesz valószínû hogy Daisy lesz a nve!!
A kérdező hozzászólása: De ha még eszetekbe jut valami írjátok csak le kösszy

Mi kell a Yorkinak? Úgy értem hogy milyen játék? Fekvőhely meg milyen dolgok kellenek?

Legjobb válasz: A mi yorkink 3 éves, kisfiú. Állandóan vele kell foglalkozni, simogatni, becézgetni.. Szeret duzzogni, megsértõdni és aztán szereti, ha kegyet gyakorolhat és kiengesztelhetjük egy kis babusgatással. Egyébként roppant éber, vidám, kiegyesúlyozott, idegenekkel szemben tartózkodó, gyors mozgású ebecske. A luxust nagyon szereti. Van saját kuckója, de mindig a fotelbe, este pedig az ágyba fekszik. A miénk válogatós az ételek terén. A rágcsákat (kutyaropi, stb..) viszont szereti. A miénk nem labdázik, pedig van neki, viszont szereti a huzi-voni játékot. Nagyon szeretjük, okos kiskutya. Jó választás lesz a yorki!! Sok örömet kívánok hozzá!

A mi yorkink 3 éves, kisfiú. Állandóan vele kell foglalkozni, simogatni, becézgetni.. Szeret duzzogni, megsértõdni és aztán szereti, ha kegyet gyakorolhat és kiengesztelhetjük egy kis babusgatással. Egyébként roppant éber, vidám, kiegyesúlyozott, idegenekkel szemben tartózkodó, gyors mozgású ebecske. A luxust nagyon szereti. Van saját kuckója, de mindig a fotelbe, este pedig az ágyba fekszik. A miénk válogatós az ételek terén. A rágcsákat (kutyaropi, stb..) viszont szereti. A miénk nem labdázik, pedig van neki, viszont szereti a huzi-voni játékot. Nagyon szeretjük, okos kiskutya. Jó választás lesz a yorki!! Sok örömet kívánok hozzá!
A mi yorkink most gyógyult meg, bronhitise volt. Kényes kis kutya, kutyaruha kell neki, mert nagyon fázós, (mondjuk ez érthetõ is, hiszen tél van). A hûtõbõl közvetlenül nem kaphat semmit, a torka miatt. Kozmetikába havonta járunk, de itthon is szoktam fürdetni, s lehet már kapni kutyáknak való parfümöt is, azt is használunk. A szõrét hetente 2-3x átfésülöm. Viszont a masnit a szõrében nem viseli el. :)
nekem két yorkim van.semmi extrát nem igényelnek. fekhely, játék:labda, csipogó, ilyesmi.van pulcsijuk, de csak nagy hidegbe adom rájuk. nem kell elmajmolni õket.a mieink velünk alszanak, ha nem akarod hogy veled aludjon, akkor ne engedd be az ágyadba, mert nehéz a kiszoktatás.az enyémek imádnak labdázni, sokat sétálni, kirándulni.
ja, kétnaponta fésülködés.kéthavonta kozmetika.sampont csak higitva használd, és havonta fürdesd, ne többször, mert én megjártam ezzel.ugy elrontottam a kutyám szõrét, hogy fél év volt mire helyrejött.(hetente fürdettem, és minden sza.t rákentem)elõzõ voltam.
nézz körül itt. http://www.petnet.hu mindent megtalálsz..és ha van közeldbe állatbolt fressnapf.azok a termékek vanna ebe a boltba, ami a neten..lehet pl:kék fekvõhely nincs pirosba..vagy valmi iesmi.meg parfümöt itt nem lehet kapni!
SZERETET, TÖRÖDÉS!!!! Puha és sípolós játék, textil fekvöhely, pelus, fésük, sampon, balzsam, póráz, hám, tálak, prémium táp. Petnet, fresnapf...

Van egy 10 hónapos Yorki kutyám a körmét vágni kell-e ha igen mivvel és hogyan? A szőrzete mitől lesz szép és selymes?

Legjobb válasz: Szerintem vidd el kutyakozmetikushoz, mert õ biztos tud neked segíteni!! Ja és nagyon szerencsés vagy, hogy Yorkid van. Nekem egy westiem van. Nekem csak jövõ nyárra lessz!!! :( de nem baj van türelmem ja és bocs h kicsit eltértem a kérdéstõl!!

Szerintem vidd el kutyakozmetikushoz, mert õ biztos tud neked segíteni!! Ja és nagyon szerencsés vagy, hogy Yorkid van. Nekem egy westiem van. Nekem csak jövõ nyárra lessz!!! :( de nem baj van türelmem ja és bocs h kicsit eltértem a kérdéstõl!!
Nekem is yorkim van és már lassan 3 éves és még soha nem volt vágva a körme. Biztos szép a tiéd és grat hozzá.
gratulálok yorkidhoz! Kecskeméten a Lily kutyakozmetikában 300ft-ért vágják a kutyának a körmét
mini yorki nem létezik..ne kezdjük már megint...mini a mérete mert olyan kicsi és kész.....(tudom-tudom életre nem való gyenge kölykökbõl lettek stb elkorcsosultak, hagyjuk már ezt ) mini a MÉRETE! a TESTTÖMEGE ezért hívják mininek......mellesleg a kérdezõ is azt írta mini TESTÛ!!!!!
vidd kozmetikushoz ne kisérletezgess otthon, abbol komoly baj lehet. (és nem létezik mini yorki)
Nekem 4 éves a yorkim, de még nem volt vágva a körme. Mindig megnézi a kutyakozmetikus, az állatorvos is meg szokta nézni, de azt mondták, hogy neki kopik magától, szóval eddig még nem kellett vágni. A szõrének a minõsége alapvetõen örökletes dolog, de ha mindennap át van fésülve alaposan, az is sokat számít. És ha esetleg valami szõrápolót szeretnél használni, akkor ajánlom itt vásárolj: http://www.zanni.hu Biztosan tudnak neked segíteni, én anno a kutyámmal együtt mentem el hozzájuk. Megnézte az eladó a szõrét, a bõrét, és annak ismeretében adott egy nagyon jó ápolót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen Kb 2 hónapja vettem és még soha nem volt yorkim . Az oltásokat mind a 4-et megkapta. A volt gazdija sajnos saját maga vágta a szõrzetét és én szeretném helyre hozni. Én nem szeretném vágni csürit akarok neki pedig fiu kutyus azt szeretném ha szép lenne de nagyon szeretem egy ágyba alszik velem , és csak reggel kell kivinem hogy elvégezze a dolgát . Köszönöm a gratulákat :)
utolsó vagyok, bocsi 10hetesnek olvastm :D 10hónaposan már nyugodtan vidd kutyakozmetikába ott levágják a körmét:)
még nem kell vágni a körmét!!! eszedbe ne jusson... sétánál pedig amúgy is kopik majd neki, ha majd leviszed, de amíg nem kapta meg az összes oltását csak óvatosan... és ilyenkor télen nem árt felöltözteni a csöppségeket :) a szõrük pedig a minõségi táptol (az én yorkim Acanát és Orijent eszik) és a rendszeres fésüléstõl, ápolástól lesz. de vannak kifejezetten ilyen ápolókészítmények, amit majd vehetsz a szõrére! gratula hozzá és vigyázz rá! a lényeg, hogy õ nem egy kiegészítõ, hanem egy igazi terrier, nevelni kell, különben a fejedre nõ :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a jó tanácsokat. A Yorkim igen aranyos mini testü és Bambi a neve.
Elõször is gratulálok a kutyushoz, nagyon aranyos lehet :) A körmét vágni csak tapasztalt gazdiknak szabad, különben az állatorvos és a kozmetikus is nagyon ügyesen el tudja végezni párszáz forintért. De neked való körömvágók is vannak már, amik nem pont körömvágásban tapasztalt gazdák: http://www.petnet.hu/trixie/deluxe_karomvago_s_12_5cm/termek.. Ez is ilyen. Ezzel elég könnyû már levágni a kutyus körmét, ha nem kopik, de én azért elõször vagy orvosra, vagy kozmetikusra bíznám. A szõrzete szép és fényes lesz, elõször is, akkor ha: 1, jó kajával eteted, prémium minõségûvel Orijen, Acana, Royal Canin, Hill's, Eukanuba, Happy Dog stb. Ezeket nyugodtan adhatod neki, és ezek garantálják a szép, selymes, egészséges szõrzetet :) 2, a kutyakozmetikus nagyon jó tanácsokat tud neked adni, és ha elviszed hozzá egy szõrápolásra-karomvágásra, nagyon jó tanácsokat tud neked adni a szõrápolással kapcsolatban. 3, adhatsz neki szõrkondícionáló vitaminokat, nálunk pl a Pet-phos vitamint vált be: http://www.petnet.hu/pet_phos/special_fur_szorkondicionalo_5.. Ne aggódj, ezeket a vitaminokat a kutyusok imádják, az enyém csak könyörög érte, ha meglátja, imádja! :)
szia!igen fontos a jó minõségû táp is amit már leírtak a többiek de egy fontos hanem a legfontosabb dolgot kihagytak ami a szõrét illeti az pedig a sampon és balzsam!A ph-ja legyen legalább 6.5-ös és jó minõségû bár aminek ennyi a ph.értéke azok általában már jók.Pl. Héry, Biogance vagy Dermilen ill.Dermoscent.Tudom hogy kissé drágák de pici kutyára nagyon sokáig elég fõleg ha havonta egyszer használod.Ja és bármelyiket is választanád szigorúan csak HÍGÍTVA akkor is ha csak pár ml. samponra van szükséged!!!Jó kutyázást:)
Az USA fovarosa nem New york.
xD jaja... am az amerikaiak meg az angolok inkább ejtik n-nesként mások meg inkább ny-nyesként x)
Kicsit fura hejre irtad a kérdést... amugy ez meg egy ezer éves poén, kissé már elavult. : Washington a fövárosa
A british english szerint [nyú] de õk is használják a [nú] kiejtést. Az amerikaiban csak az utóbbi létezik. am angol szakos vagyok
Kedves kérdezõ! http://gyik.blog.hu/2011/07/16/fail_fail_hatan Remélem elérte amit akart New York úr.
Úgy ejtik, hogy : Washington


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!