Találatok a következő kifejezésre: A yasminelle-t a (56 db)

Jól tettem, hogy így szedtem a Yasminelle-t?

Tegnap este 8kor vettem be a 14. gyógyszert (vagyis a második hét utolsó darabját) viszont 11-12 körül hánytam, vagyis szerintem pont nem szívodott fel rendesen. Az utasítást követbe reggel 7kor amikor felébredtem, bevettem még egyet egy bontatlan csomagból. 12 órán belül vettem be mindkett?t, jól tettem? Ha mégis felszívodott az els?, mi történik ha dupla adagot vettem be?

Legjobb válasz: Szerinem jól tetted, 3-4 óra a felszívódási idõ, nem lehetsz biztos hogy éppen mi történt odabent szerintem jól jártál el.Ha dupla adagot vettél be 'elvileg' semmi ( értsd: egyénfüggõ) én pl. hánytam tõle.

Szerinem jól tetted, 3-4 óra a felszívódási idõ, nem lehetsz biztos hogy éppen mi történt odabent szerintem jól jártál el.Ha dupla adagot vettél be 'elvileg' semmi ( értsd: egyénfüggõ) én pl. hánytam tõle.
semmi baj nem lesz, ha esetleg az elsõ bogyó is felszívódott, ha régóta szeded már és esetleg egyet elfelejtesz bevenni vagy az is kihányod abból se lenne semmi gond. hosszú távon véd annyit, hogy 1 szem kihagyás ne okozzon problémát. 21/L

Ki mikor kezdte el szedni a Yasminelle-t?

A memszi els? vagy 5. napján?

Legjobb válasz: nem tévhit, én is híztam pont ettõl. abba is hagytam. mielõtt valaki nekem állna, hogy nem attól volt, én ismerem a szervezetemet. ha nem lehetne hízni tõle akkor nem lenne gyakori mellékhatásként feltüntetve, ennyi.

nem tévhit, én is híztam pont ettõl. abba is hagytam. mielõtt valaki nekem állna, hogy nem attól volt, én ismerem a szervezetemet. ha nem lehetne hízni tõle akkor nem lenne gyakori mellékhatásként feltüntetve, ennyi.
Szia. Én mindig az ötödik naptól kezdem szedni. Igen, az van ráírva a betegtájékoztatóra hogy a menstruáció 1. napjától kell szedni. De nekem is elmondta az orvos, hogy a menstruáció 5. napjától szedjem inkább, mert így elkerülhetõ a köztes vérzés. Nálam eddig még mellékhatások nem jelentkeztek (több mint két éve szedem). Az elhízástól meg ne félj, csak tévhit hogy hízni lehet a fogamzásgátlótól.24/L
jah meg ki is dobtál volna egy havi gyógyszert az ablakon mert ha 5. nap kezded akkor egész hónapban nem véd...
A kérdező hozzászólása: És mielõtt valaki leoltana, h ilyen kérdés már annyiszor volt, azzal közlöm, hogy nem, és azért kérdem, mert a dokim azt mondta, h azért mondta, h az 5. napban kezdjem el szedni, mert akkor nem véreztem volna egész hónapban. de mivel az elsõn kezdtem el, mikor megjött - mert rá volt írva -, így most vérzek, és nem tudom, hogy milyen mellékhatások lesznek még. HOgy majd így fogok-e hízni, meg szédülni, meg ilyenek, ami lehet, hogy ha az 5. naptól kezdtem volna, nem lenne?
megnézném hogy rögtön az elsõ szem gyógyszer bevétele utáni órában elkezdtél-e volna szexelni... errõl ennyit.
Ha épp tudni akarod, nem azért szedtem, meg amúgy sem divat nálam menzesz alatt szexelni. De inkább hiszek az orvosnak meg annak ami rá van írva a dobozra (amit sokan lusták elvolasni) mint a hozzá nem értõ embereknek akik csak szedik.
A kérdező hozzászólása: 1. POC-re írták 2. nem akarok szexelni memsi alat 3. E.ü.-re járok, csak épp nem ezen a szakon, ezért nem tudtam kitõl tanácsot kérni, mert ott csak habláltak össze vissza. És mivel naponta 50 gyógyszer halad át a kezemen ezek betegtájékoztatójával gondoltam a sajátom miért ne olvasnám el, fõleg, ha ilyen nagy a tét. ÉS! Arra az van írva elsõ naptól ajánlott. De a doki 5. napot mond, szóval szegyed csak úgy, ahogy rá van írva, és majd megszívod, mint én! 4. Van annyi eszem, h nem szexelek az elsõ hónapban, nemhogy az elsõ óra után. 5. nem az osztásaidra meg a cinikus megjegyzéseidre volta kíváncsi, hanem a tapasztalataidra!
Nem szívom meg, mert az én dobozomra mindkettõ rá van írva. :) Amúgy egyik válaszolónak írtam az utolsó választ, nem neked. Szóval nem kell kiakadni. :)
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam, azt hittem már én is valami bunkót fogtam ki, aki csak osztani tud.
Az én gyóygszerem 1 hét után véd. Érdekes... Ha pedig elsõ nap kezdem szedni akkor az elsõ nap után...
Az elsõ levelet azért érdemes az 5. napon elkezdeni, hogy ne kavarja be a vérzést. Ez az elõnye. A hátránya viszont az, hogy abban a hónapban ég nem véd, gumit kell használni mellette. ha a ciklus 1. napján kezded el szedni a legelsõ levelet is, akkor a vérzésbe bekavarhat, ez a hátrány. Viszont az elsõ hét után már véd, ez az elõnye. lehet választani.
A kérdező hozzászólása: Én is így voltam vele, és mikor mondom a dokinak, az meg fogja a fejét, mert így most vérezhetek egész hónapban, és így is van. Csak attól féltem, hogy mivel ez is egy mellékhatás, ami amúgy nem jelentkezne féltem, hogy emiatt az idõeltolódás miatt más is jelentkezni fog, aminek az 5. napi szedéstõl szintén nem kéne. Remélem értitek :) És köszi mindenkinek.
Akármikor kezded el szedni, 7 nap után véd. Olyan nem szólogasson be, aki semmit nem tud az egészrõl. Egyébként szerintem nyugodtan lehet szedni elsõ naptól is, meg 5. naptól is bár én az elsõ napon való kezdést jobban preferálom.
Bár én nem Yasminelle-t szedek hanem Yadine-t gondoltam azért írok, hiszen fogamzásgátló mindkettõ. Én az elsõ napon kezdtem el szedni és soha nem volt vele problémám. (lassan két éve)
Én 5. napon kezdtem, hogy ne legyen köztes vérzés. Abból a szempontból mindegy, hogy milyen tüneteid lesznek. Ez nem attól függ.
Én menstruáció elsõ napján kezdtem el szedni, és nem voltak köztes vérzéseim. Fél éve szedek Yasminelle-t. 20/l
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Én Lindynette 20-at szedek, 1. napon kezdtem el, de nem véreztem egész hónapban. 1 hetet mondtak, de én biztos ami biztos vártam 2-t. Nekem az elsõ idõkbe megnövelte az étvágyamat.Oda kel figyelni, hogy mennyit eszel.
igen, akkor ma. ha mindig kedden kezded szedni, akkor igen, ma kell:D
most ebbe mi a nehéz? beszeded az utolsó gyógyszert, kihagysz 7 napot, és újra kezded szedni. kedden hagyod abba, akkor kedden kezded el újra.
hétfõ - 21. tabi kedd - SZÜNET 1. nap szerda - SZÜNET 2. nap csütörtök - SZÜNET 3. nap péntek - SZÜNET 4. nap szombat - SZÜNET 5. nap vasárnap - SZÜNET 6. nap hétfõ - SZÜNET 7. nap kedd - 1. tabi

A yasminelle-t és a dianne 35-öt csak az orvos irhatja fel, vagy recept nélkül is kapható? Kb mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Csak orvos írhat fel bármilyen fogamzásgátló tablettát! Áruk kb 5000-7000 Ft

Csak orvos írhat fel bármilyen fogamzásgátló tablettát! Áruk kb 5000-7000 Ft
igen csak orvos ir fel fogamzásgátlot! jobb ha elmész dokihoz mert õ tudni fogja h milyent irjon fel

Elkezdtem szedni a Yasminelle-t és nem jött meg. Most akkor mégis mi a teendő?

06.04-én voltam orvosnál, hogy felírassam. A doki azt mondta, hogy elkezdhetem szedni akár aznap is, mert hogy bár nem az első nap, de épp akkor múlt el a menzeszem. Szóval aznap bevettem az első tablettát. Beszedtem az első levelet és most van a 7 napos szünet 5. napja, és még nem jött meg, pedig ugye a tablettamentes héten kéne. Csütörtökön elkezdhetem a második levelet, vagy most mit csináljak? Kezdek parázni kicsit.

Legjobb válasz: Azért én megvártam volna azt az elsõ napot... Emellett még csak az 5. napon vagy. A szünetben kell megjönnie, még van idõd... Ezen túúúúl: Nem tudjuk, nem vagyunk orvosok: keresse fel kezelõorvosát, vagy gyógyszerészét....

Azért én megvártam volna azt az elsõ napot... Emellett még csak az 5. napon vagy. A szünetben kell megjönnie, még van idõd... Ezen túúúúl: Nem tudjuk, nem vagyunk orvosok: keresse fel kezelõorvosát, vagy gyógyszerészét....
Érdekes, hogy ilyet mondott a doki, holott csak 1-5. napon lehet elkezdeni. Remélem védekeztetek az elsõ levél alatt. Egyébként meg csinálj tesztet. Ha negatív, akkor csütörtökön elkezdheted a következõ levelet.
A kérdező hozzászólása: Hát az "épp akkor múlt el" azt úgy értettem, hogy azelõtt 5 nappal jött meg, szóval az volt az 5. nap. És ezalatt az idõ alatt nem voltunk úgy együtt, mert kicsit ráparáztam, úgyhogy terhes nem lehetek.
1 évig szedtem és 1 évig nem volt mensim tõle!
Én két éve szedem. Azt mondta a nõdokim, hogy a menstruációm elsõ napján kell elkezdenem. Így tettem, és azóta beállt a menzeszem, holott elõtte kéthetente, máskor másfél havonta jött meg, tiszta rendszertelenül. Egy tanácsot tudnék adni, ha ilyen van: MENJ el a nõgyógyászhoz, vagy hívd fel!!!! Mi itt nem vagyunk orvosok, nem velünk kell konzultálni.

Elkezdtem (újra) szedni a yasminelle-t, és már meg kellene jönnie. Miért nem jön meg?

Az els? tablettát a menstruációm 2. napján szedtem be, utána a tájékoztató szerint 7 napig nem véd. Én addig nem is voltam a párommal csak a 12. nap táján (és szerintem akkor se ment el bennem) Pecsételésem nem volt, a menstruációm rendesen végig ment. Régebbi tapasztalatok alapján ma reggel kellett volna megjönnie, de még mindig nem jött meg. Nektek a tablettamentes id?szak alatt hányadik napon jön meg? Kicsit szurkál a hasam, mintha ici picit görcsölnék, de menstruációm az nincs :( Baj lehet? 20/L

Legjobb válasz: Ja és Hétfõn fogyott el (ez a 3. nap a tablettamentes idõszakban)

A kérdező hozzászólása: Ja és Hétfõn fogyott el (ez a 3. nap a tablettamentes idõszakban)
A kérdező hozzászólása: még mindig nem :S ez a 4. nap :(:(:(:(
nem. nincs baj. elszokott a szervezeted a tablettától. és még a tabi nem okozott a szervezetednek függõséget. tudjátok h a vérzés az elvonási tünet.
Én szerdán hagyom abba és hétfõn reggel jön meg. :) (Bár én mást szedek)
Én pénteken hagyom abba a yasminelle-t és kedden jön meg... Nem értem, miért tart ennyi ideig, amikor másoknak 2-3 nap után megjön...
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztatást... :D és nektek hányadik nap jön meg?
Ha követted a betegtájékoztatt nagy gond nem lehet :) Lehet hogy csak majd az 5.-6. napon fog mejönni, szóval ne parázz :)
A kérdező hozzászólása: Remélem igazad van :)
Nem lesz baj. Még szokja a szervezeted. Lehet kicsit késõbb fog megjönni, ne aggódj:)
A kérdező hozzászólása: Megjöttt!!!!
Az én tájékoztatóm (másmilyen tabletta) 2-3 órát ír. Szerintem fel van tüntetve a tiéden is....
Nem írnak hülyeségeket a tájékoztatón, ne aggódj.
4-5 óra alatt felszívódik a gyógyszer, de amúgy ha normális a vizeleted/székleted ezen az idõn belül, az nem baj. Csak a súlyos hasmenés, hányás akadályozza meg a hatóanyag felszívódását.
egy hónap után biztosan véd a gyógyszer, de rá van irva a tájékoztatora is! Nem kell figyelned, csak arra h mindig pontosan vedd be!
Bõven kivártad az idõt, most már véd a tabletta, de ugye semmi sem 100 %, ahogy azt tudjuk (mert olyan, hogy 100 %-os védelem nincs). Nyugodtan szeretkezhetsz a pároddal. Nem kell figyelni semmire, csak arra, hogy mindig idõben és mindennap bevedd a tablettát. Nincsenek termékeny napok, hiszen a tabletta úgy mûködik, hogy elhiteti a szervezeteddel, hogy terhes vagy, tehát nincs peteérésed sem, ez által ugye nem is mensturálsz. Ami a 7 napos szünetben van vérzés, az csak megvonásos vérzés. És a 7 napos szünetben is véd a tabletta. Érezzétek jól egymást!:)
nincsenek termékeny napok, tökmindegy mikor szexelsz.
Nyugodtan sexelj és élvezd.

Most fogom elkezdeni szedni a Yasminelle-t és olyan kérdésem lene, hogy ha dohányzok, vagy iszok akkor az hatással lesz rá?

Legjobb válasz: A dohányzást nem ajánlják mellé, mert megnõ a trombózis veszélye, bár inkább a 40-es korosztály itt a rizikós. Az ivás nem befolyásolja a hatását, hacsak annyit nem iszol, hogy kihányod...

A dohányzást nem ajánlják mellé, mert megnõ a trombózis veszélye, bár inkább a 40-es korosztály itt a rizikós. Az ivás nem befolyásolja a hatását, hacsak annyit nem iszol, hogy kihányod...
Te ne cigizz csak azért, mert a társaságodba mindenki csinálja! Nem ettõl leszel nagylány!
A kérdező hozzászólása: 16 vagyok.És nem tudom, hogy letudnám-e tenni a cigit.A társaságomba mindenki csinálja és igy nehéz.De a lényeg, hogy ha kevesebbet cigizek akkor is lehet bajom? (napi 3-4szál)
A kérdező hozzászólása: nem azért csinálom mert mindenki csinálja és nagylány vagyok hanem mert rászoktam és szükségem van rá, de ugy nehéz lenne leszokni ha minden ember aki körülöttem van csinálja.de lécives a kérdésre válaszoljatok
magának az alkoholnak nincs hatása a tablettára, a cigi növeli a trombózis kialakulásának lehetõségét. én 17 vagyok, 2év után tettem le a cigit tavasszal. Szintén úgy szoktam rá, hogy a társaságban mindenki cigizett, de aztán rájöttem, hogy nekem egyáltalán nem jó és letettem. Egy kis akarattal meg lehet csinálni, de ha leteszed és már másnap nyavalyogsz, h mennyire hiányzik, akkor semmi értelme. Ha letetted, akkor annyi volt és kész. Sok sikert:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!