Találatok a következő kifejezésre: A xx. milyen jogszabályok vonatkoznak a társasházépítőkre (1 db)

A xx. kerületben milyen jogszabályok vonatkoznak a társasházépítőkre?

A telek szomszédunk akinek a másik utcáról van a bejárata ma aláiratott velem egy lemondást amin nem állt semmi konkrét szöveg csak a blabla.Mindenki aláírta itt a szomszédságban mert mondta, hogy az el?vételi jogunkról mondunk le ? éppen társasházat akar építettni.Én úgy írtam alá, hogy odaírtam "Az el?vásárlási jogomról mondok le".Hozzáteszem ez így nem ált a papíron.Nem ált azon semmi.

Legjobb válasz: Egy társasházépítõ 0 órától 24 óráig dolgozik. De a hatályos rendeletek alapján általában 7-9 órától 18-20 óráig dolgozhat. (Mindenhol más.) Azonban egy bejelentésre õ bírságot fog kapni. A bírság összege arányaiban sokkal kevesebb, mint a kötbér és banki késedelmi kamat, vagyis neki teljesen megéri bevállalni a bírságot amit a "túldolgozásért" kap. Úgyhogy sok jóval nem kecsegtetlek, inkább abban bízz, hogy hamar felépül, és jogszerûen fog felépülni.

Egy társasházépítõ 0 órától 24 óráig dolgozik. De a hatályos rendeletek alapján általában 7-9 órától 18-20 óráig dolgozhat. (Mindenhol más.) Azonban egy bejelentésre õ bírságot fog kapni. A bírság összege arányaiban sokkal kevesebb, mint a kötbér és banki késedelmi kamat, vagyis neki teljesen megéri bevállalni a bírságot amit a "túldolgozásért" kap. Úgyhogy sok jóval nem kecsegtetlek, inkább abban bízz, hogy hamar felépül, és jogszerûen fog felépülni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, és az erkéllyel kapcsolatosan nem tudsz nekem segíteni?Ugye nem nézhet a hátsó telek szomszédra erkély se ablak se semmi. Várom a válaszod. Üdv


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tudom az adószámomat, de nem emlékszem, hogy valaha is lett volna adókártyám. Kérhetik valahol? Kötelező megcsináltatni? Hol lehet?

2

Tekinthető ebben az esetben egy jegyzőkönyv érvénytelennek?

Elkövettem e munkahelyemen egy szabálysértést, amelynek a következménye az lett hogy sajnos a munkáltatóm rendkívüli felmondással megszüntette a munka viszonyomat. Készült erről a szabály sértésről egy jegyzőkönyv, amely súlyos alaki hibákat tartalmaz. Például nem szerepel rajta semmilyen helyszín megjelölés, hogy hol is készült a jegyzőkönyv. Nem szerepel rajta ki a jegyzőkönyv készítője. Az egész jegyzőkönyv mindössze a következő dolgokat tartalmazza. Egy dátumot, a jelenlévőket, az eset leírását, és a jelen lévők alá írását. Az egészen látszik hogy egy gyorsan és szakértelem nélkül "összeütött" valami. A kérdésem a következő lenne, tudja-e valaki hogy milyen jogszabály vonatkozik arra, hogy milyen esetekben tekinthető egy jegyzőkönyv jogilag érvénytelennek? Megköszönném ha linket is tudna adni ahol el tudnám olvasni ezeket a jogszabályokat.

3

Szerintetek normális az ilyen buszsofőr? !

Sziasztok! Ma utaztam egy helyközi járattal, van bérletem, igazolólapom, diákigazolványom (a bérlet 15 km-es). Az irattartókat úgy gyártják, hogy a plasztikkártyák pont elférjenek benne, de a bérlet kb egy centivel szélesebb. Az az egy centi a két oldalán lévő fél-fél centi széles üres rész, nincs rajta semmi fontos. Na, hogy elférjen be kell hajtani (van aki levágja de azt nem mertem) de attól még minden látszik rajta. Eddig egy buszsofőrnél se volt ez probléma, mindegyik elfogadta. Ma szállok fel a buszsofőr egyből (bunkó hangnembe) elkezdi mondani; "bontsa ki a bérletet, 2 éve tilos a behajlított bérlet" erre én "erről én nem tudtam" erre ő "miaz, hogy nem tudta mindenki kapott róla papírt" én; "én nem kaptam" (tényleg nem kaptam) akkor elkérte az igazolást és a diákigazolványom akkor elkezdett kötözködni, hogy lejárt az igazolás (november 2-ig jó) akkor mutattam, hogy még érvényes. Kb 2 perc szerencsétlenkedés után visszaadta a papírjaim. Ezt eljátszotta a haverommal aki mögöttem állt, ő még ki is vette a bérletet, hogy ne legyen behajlítva. Ezt eljátszotta a mögöttünk álló kb 5 emberrel (köztük egy terhes nővel). Most ez normális? Utánanéztem de én semmilyen szabályt nem találtam a behajlított bérletről és olyan papírt se kaptam amit mondott (haverom se kapott) szüleim se kaptak tehát nem is tudtam róla. Azt tudom, hogy nem szabad belevágni mert akkor érvénytelen (egy ismerősömnek ez volt), de én nem vágtam bele. Most akkor kinek van igaza? Előre is köszi! 14/f

11

Mire számíthatok, ha kivágom a szomszéd rám nézve életveszélyessé vált fáit, amikkel ő nem törődik?

Külterületi telek, több tulajjal (4-5), köztük nincs senki, aki képviselné őket, tehát nincs kivel beszélni. Kb 10 éve nem jár ki senki, a kert gondozatlan dzsuva. Két kb 15 méteres fenyő áll a kerítésemtől 3 m-re, egyik csontra kiszáradt nyáron, ha egy vihar kidönti, az én házamra szakad, a villamos vezetékkel együtt, ami alatta fut (és a másikat is magával viszi). Egy másik fenyő kerítéstől 4 m-re van, eleve ferdén nőt, a 80%-a fölöttem van. Szintén fenyeget a kidőlés veszélye, a hozzám hulló tűlevélről nem is beszélve. Ki szeretném vágniőket, mert veszélyesek. Milyen jogi következményekkel számolhatok? vagy milyen dokumentáció esetleg engedély kell ehhez? Tulajokkal nem lehet tárgyalni, már próbáltam. Előre is kösz a segítséget

5

Van itt valaki aki jegyző vagy van jegyző ismerőse?

Egy 4-5 oldalas dolgozatot kellene írnom a jegyző önkormányzati tevékenységéről, de nem csak ilyen netről összeollózott dolgot akarok, viszont nekem nincs jegyző ismerősöm.

2

Jogosan fényképezett le a közterület felügyelő?

A multkor történt az eset, hogy lyukas óránk volt a suliban és kimentünk a városba. Van egy hely, ahova mindig elmegyünk cigizni és ott szokott lenni több gyerek is és akkor beszélgetünk ott meg dohányzunk. Nincs közintézmény a közelben és semmi nem tiltja a dohányzást.
18-21 év körüliek voltunk ott kb 10en és bagóztunk.
Egyszer csak jött a közterület felügyelő, meglátott minket, és tőlünk egy olyan 20-30 méterre készített rólunk egy fényképet. Utána odajött és beszélt velünk pár szót. Megkérdezte, hogy elmúltunk e 18 évesek és nem e lógunk a suliból, meg hogy nem e dobáljuk a csikkket a földre. Hozzáteszem mindig kukába dobjuk a csikket, a földön sem volt egy sem. Miután válaszoltunk a kérdéseire, továbbment.
A kérdésem az lenne, hogy csak úgy lefényképezgethet ő akárkit, anélkül, hogy valami rosszat csinálnánk?
Mert gondolom, ha valami rendellenes dolog van azt természetes, hogy fényképezi, de amikor semmi rosszat nem csinálunk akkor is fényképezhet?

5

Ausztriában, Csehországban és Szlovákiában viselhetem a Magyarországon kiállított viselési engedéllyel rendelkező gázpisztolyom?

Ezekben az országokban elég liberális a fegyvertartás (szinte már USA-beli, mindenkinek lehet utcán éles pisztolya, otthonra éles puskája), tehát azért gondolom hogy igen, mert ha amúgy is mindenkinél éles van, akkor egy magyar gáz-riasztón biztos nem akadnak ki.

Illetve tényleg fontos lenne tudni, mert ezekbe az országokba készülök is menni.

3

Ha valakinek tartozok és most nincs pénzem, hogy kifizessem akkor lehet belőle rendőrségi ügy?

Az összeg 2000ft.
És,ha jönnek a rendőrök akkor nekem muszáj őket beengednem a lakásomba?

11

Orvosi igazolást elfogad a bíróság ha nem tudok megjelenni a tárgyaláson betegség miatt?

5

Igaz, hogy bliccelésért lecsukhatnak?

Vagy csak a hamisított bérletekért jár dutyi? Most volt valami a hírekben, hogy egy lányt elcsíptek a villamoson és eljárás folyik ellene. A bliccelőkkel így mi lesz?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!