Találatok a következő kifejezésre: A xx. milyen jogszabályok vonatkoznak (1 db)

A xx. kerületben milyen jogszabályok vonatkoznak a társasházépítőkre?

A telek szomszédunk akinek a másik utcáról van a bejárata ma aláiratott velem egy lemondást amin nem állt semmi konkrét szöveg csak a blabla.Mindenki aláírta itt a szomszédságban mert mondta, hogy az el?vételi jogunkról mondunk le ? éppen társasházat akar építettni.Én úgy írtam alá, hogy odaírtam "Az el?vásárlási jogomról mondok le".Hozzáteszem ez így nem ált a papíron.Nem ált azon semmi.

Legjobb válasz: Egy társasházépítõ 0 órától 24 óráig dolgozik. De a hatályos rendeletek alapján általában 7-9 órától 18-20 óráig dolgozhat. (Mindenhol más.) Azonban egy bejelentésre õ bírságot fog kapni. A bírság összege arányaiban sokkal kevesebb, mint a kötbér és banki késedelmi kamat, vagyis neki teljesen megéri bevállalni a bírságot amit a "túldolgozásért" kap. Úgyhogy sok jóval nem kecsegtetlek, inkább abban bízz, hogy hamar felépül, és jogszerûen fog felépülni.

Egy társasházépítõ 0 órától 24 óráig dolgozik. De a hatályos rendeletek alapján általában 7-9 órától 18-20 óráig dolgozhat. (Mindenhol más.) Azonban egy bejelentésre õ bírságot fog kapni. A bírság összege arányaiban sokkal kevesebb, mint a kötbér és banki késedelmi kamat, vagyis neki teljesen megéri bevállalni a bírságot amit a "túldolgozásért" kap. Úgyhogy sok jóval nem kecsegtetlek, inkább abban bízz, hogy hamar felépül, és jogszerûen fog felépülni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, és az erkéllyel kapcsolatosan nem tudsz nekem segíteni?Ugye nem nézhet a hátsó telek szomszédra erkély se ablak se semmi. Várom a válaszod. Üdv


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mik a lehetséges történések, ha egy egy EU tagállam megszegi a törvényeket és/vagy Eu-s kötelezettségeit? Illetve mik a lehetséges kimenetelek?

3

Ez megrontásnak számít? Mit tegyek?

Neten ismerkedtem egy lánnyal, kedves volt és aranyos, úgyhogy találkoztam vele, annak ellenére, hogy úgy tudtam, csak 16 éves. Én 20 vagyok. Szóval bejöttünk egymásnak, folytatása lett a dolognak, le is feküdtünk egymással. Aztán ért a sokk: kiderült, hogy csak 13 éves... Veszekedtünk, majd elhagytam, azóta könyörög, hogy fogadjam vissza, mert csak azért hazudott, mert tudta, ha bevallaná a valós korát, nem ismerkedtem volna vele. Mit tegyek? Beleszerettem, legszívesebben vele lennék, de tudom, hogy ez perverz dolog, szégyellem is magam érte. Érettebb a koránál.

16

A munkaügyi központ kényszerít h bolti hentes tanfolyamot végezzek, különben törölnek a rendszerből. Ez fair? Külker. ügyintéző a szakmám, nem 8 általános

megtehetik v menjek be fellebbezni?nem akarok ilyen alantas szakmát tanulni,ráadásul alkalmatlannak érzem magam rá,nem sikerülne a vizsga,és akkor még nekem kell visszafizetni az árát!ha nem fogadom el,es törölnek,akkor meg még segélyt sem kapok,amíg nem találok munkát.gyes után vok jelenleg,a volt munkahelyem nem vesz vissza.mit tegyek?

12

Ha kifizetem 8000 Ft büntit a vonaton, akkor cigizhetek tovább?

Egyébként nincs semmi gond velem, szépen kultúráltan dohányzom.

35

A tulajdonjogi követelés, vagy a jelzálogjog alapján való követelés az, ami sosem évül el? Vagy egyik sem évül el?

3

A facebookon való túl sok írogatás valakinek honnantól számít zaklatásnak?

9

Mire lehet számítani?

Barátnőm párja készített egy tetoválást ismerősünknek(nem vigyázott rá)Állítása szerint el lett rontva(az úján van semmi elváltozás nem látszik rajta)Ezzel a tetkóval kapcsolatban a barátnőmet nyaggatta egyfolytában hogy a lézeres eltávolítását fizesse meg hol durván hol békésebb hangnemben tette!a barátnőmnek elege lett ugyan belőle de úgy döntött nem veszi fel a kesztyűt és csak megkérte,hogy ne zaklassa őt tovább már azért sem mert a tetkót nem is ő készítette.De a csaj nem nyugodott le és egy személyes találkozás alkalmával nekiesett(szóban)ismét a b.nőmnek és igen csúnyán beszélt vele,aminek az lett a vége,hogy egymásnak esetek szóval verekedéssé fajult a dolog!A csaj feljelentette a és most bírósági ügy lett belőle...a rendőrségen persze a kiscsaj úgy adta elő a dolgot ő semmit nem csinált csak neki ment a barátnőm......hogy lehet ebből jól kijönni?

2

Ingatlanvásárlásos szerződéskötésben tud segíteni valaki?

Kicsit bonyolult a helyzet, állami gondozottként vásárolnék lakást, a vételár 4 pályázati pénzből tevődne össze. Elméletileg 3 hónapon belül mindnek meg kellene érkeznie, az otthonteremtésin kívül már mindent megigényeltünk. Tudomásunk szerint ez az állami pénz egy kicsit macerásabb a többinél, ezért 4 hónapos szerződést kötöttünk egyelőre persze csak használatba vételről (az eladónak az volt a lényeg, hogy fizessük a rezsit).

HA nem jön meg a megbeszélt dátumig (márc. 1.) a teljes összeg, abban állapodtunk meg, hogy visszamenőleg fizetünk havi 50 ezer használati díjat (200 ezer).
A tulaj valami olyasmit mondott, hogy mivel önhibámon kívül nem tudnám a többi pénzt kifizetni, ezért ő köteles visszaadni az addig átutalt összeget (persze akkor már a megbeszélt 200 ezer levonásával). Ezzel csak annyi a probléma, hogy nem rögzítettük konkrétan a szerződésben, hogy vissza fogjuk kapni a pénzt.
Tegnap derült ki, hogy az intézményvezető (annak az intézménynek, ahol állami gondozottként élek, a vezetője) szerint a legjobb megoldás az ügyvédi letétbe helyezés lett volna. Utólag felhívtam az eladót, de érthető módon azt mondta, hogy ebben ők nem lennének benne, hiszen nem ezt beszéltük meg. És végül is igaza van, mert tényleg előre kellett volna jeleznünk, csak nekem is a szerződéskötés után mondták...

Na már most az a kérdésem, hogy elegendő szerződést módosítani, és belefoglalni, hogy nekünk ebben és ebben az esetben visszajár a pénz, vagy hátráljunk ki az egészből, és keressünk olyan tulajt, aki benne van a letétbe helyezésben? (Hozzáteszem nem biztos, hogy más eladók preferálnák az ötletet, hiszen a 4 hó alatt, amíg az összegre várnak, simán (?) akadhat másik vevő.)

2

Az aki drogkereskedö vagy segit ebben miert kap több börtönbuntetest mint az aki öl megeröszakol stb?

10

A bíróságtól jött egy levelem hogy 8 napon belül 10 000-et be kell fizetnem, de ez anyagi körülmények miatt sajnos nem fog menni. Ilyen esetben mi a teendő? Lehet valami baj ha nem fizetem be?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!