Találatok a következő kifejezésre: A volt van (9633 db)

Nektek mikor jött meg először a menstruációtok? Van akinek csak barna volt az első és nem tudott róla hogy menstruál?

Legjobb válasz: 12 évesen. elöttepár héttel volt egy barna folt. De sokaknak elöször csak barnázás van ez telejsen nomrális. nem kell aggódnod miatta. ird fel mindig egy naptárba amikor volt valami de amig nem élsz nemi életet nem kell ezzel többet foglalkoznod. Ha nem jön meg több mint fél évig vagy egy menzesz tovább tart 10 napnál akkor kell orvoshoz menni, egyébként nem kell aggódni semmi más miatt egyenlõre.

12 évesen. elöttepár héttel volt egy barna folt. De sokaknak elöször csak barnázás van ez telejsen nomrális. nem kell aggódnod miatta. ird fel mindig egy naptárba amikor volt valami de amig nem élsz nemi életet nem kell ezzel többet foglalkoznod. Ha nem jön meg több mint fél évig vagy egy menzesz tovább tart 10 napnál akkor kell orvoshoz menni, egyébként nem kell aggódni semmi más miatt egyenlõre.
A kérdező hozzászólása: köszi! :) amúgy 12 vagyok
Szia! 11 évesen jött meg, pont nyári szünet volt ugyhogy szerencsém volt. Én elõször reggel vettem észre, egy barna foltot a bugyimban, ezután kb. 2 órán át semmi sem jött, majd elkezdtem rendesen vérezni és kicsit átázott a nacim is, mert reggel cs tisztaságit raktam be. Majd lecseréltem a gatyát és a bugyit meg beraktam egy egészségügyit. Viszont én ezután négy hónapig nem menstruáltam tehát ha esetleg neked is megjött akk ne aggódj ha nem redszeres. Nekm viszon ezután minden hónapban megjött. Amugy nem tudom h azért kérdezed-e, mert megjött, vagy várod, h megjöjjön. De ha az utóbbi akkor azt tanácsolom h örülj amíg nem jött meg, mert a nõk nagy többsgének nagyon szokott fájni a hasa. És tesin sem a legkellemesebb dolog futni és minden mást csinálni miközben menstruálsz, fõleg ha betétet használsz.Vagy betétet cserélni a büdös lány WC-ben ahol még zár sincs. De ha azért tetted fel a kérdést, mert megjött akkor nagyon gratulálok. És adok még egy tippet, kérd meg az egyik barinõdet h kisérjen el WC-re ilyenkor mert sokkal egyszerûbb úgy cserélni ha vki fogja az ajtót, és h ilyenkor fekete nacit vegyél fel h ne érjen meglepetés. 13L :) )
12 éves voltam és reggel amikor elmentem wc-re akkor a bugyim teljesen barna volt, elõször nem értettem mi a rák az, azhittem besz*rt*m és bugyit csréltem de dél körül megint elmentem wc-re és akkor is olyan volt és én hülye akkor jöttem rá h megjött xdd furcsa volt mert már annyira vártam meg mindig néztem a bugyimat h megjött-e már , és amikor megjött akkor meg észre se veszem xd na mind1 vicces volt :DD 14/L
12 évesen jött meg.:) Hónapokkal elõtte volt barna folyásom, de amúgy egyáltalán nem számítottam a menzeszre, szinte elõjel nélkül jött meg...

Van itt olyan lány/nő aki anonim felvállalja hogy érdekből volt/van együtt a párjával?

az érdek lehet sokféle, esetleg részleteznétek azt is? 20/l

Legjobb válasz: egyszer érdekbõl voltam egy pasival együtt.. de aztán megszerettem.. szóval nem tudom.. az elsõ 1 hónap az érdekbõl volt.. ha érdekel leírom hogy mért volt privátban.

egyszer érdekbõl voltam egy pasival együtt.. de aztán megszerettem.. szóval nem tudom.. az elsõ 1 hónap az érdekbõl volt.. ha érdekel leírom hogy mért volt privátban.
A kérdező hozzászólása: igen olyan is jöhet ahol szerelem is volt a dologban persze :) érdekel igen, megirhatod :)
Az exemmel egy ideig, miután már nem szerettem. Ok: a családjának dolgoztam, szóval a szakítással a munkám is ugrott, és mivel együtt éltünk, a lakhatásom is. Családom nem lévén csak akkor szakítottam, amikor már megvolt az új munkám és az új lakásom. Lehet rám kígyót-békát kiabálni, de ha újra ilyen helyzetben lennék, újra csak ezt tenném. Mert így nem kerültem szó szerint a híd alá a szakítás után.
Eleinte úgy kezdtem, igen.. aztán beleestem mint ló a gödörbe... és nem fogadtam el a segitségét.

Tegnapelőtt majdnem ugyanolyan erős volt a két csík az ovu teszten. Tegnap elfelejtettem csinálni, ma pedig jóval halványabb volt. Van rá esély, hogy tegnap volt ovum? Vagy már korábban volt, mert a hőm 3 napja emelkedik?

Ma vagyok a ciklusom 15-dik napján. 28 naposak szoktak a ciklusaim lenni.

Legjobb válasz: Igen van rá esély, hogy tegnap volt szerintem. És az pont a középidõ.

Igen van rá esély, hogy tegnap volt szerintem. És az pont a középidõ.

Akinek volt/van méhnyakrákja: mi volt az első tüneted? Ultrahangon már látszódott valami vagy csak a levett mintából derült ki?

Legjobb válasz: Minta után kapsz felszólitást! De egyébként ha évenként eljársz szûrésre, akkor megakadályozható! Éllitólag valami szemõlccsel kezdõdik, de van akinél tünetmentes, épp ezért aljas betegség! Évenként elmész dokihoz akkor úgyis modja ha gond van.

Minta után kapsz felszólitást! De egyébként ha évenként eljársz szûrésre, akkor megakadályozható! Éllitólag valami szemõlccsel kezdõdik, de van akinél tünetmentes, épp ezért aljas betegség! Évenként elmész dokihoz akkor úgyis modja ha gond van.
Nálunk NEM KÜLDENEK felszólítást! Itt fel is dobhatod a talpad, ha nem mész (vagy nincs módod visszamenni) vissza idõben az eredményért.sok tünete lehet, de ha már a tünetek jelentkeznek, akkor az már nagyon nagy baj!

Volt/van fogadott orvosod? Milyen volt a szülése, akinek nem volt, és milyen volt annak, akinek volt? Nekem most nincs, és nem tudom eldönteni, hogy legyen-e. Felmerül a kérdés, hogy mi van ha nem ér rá, stb?

De azt a pénzt szívesebben költeném a gyermekemre.Az els? kisfiamnál volt fogadott dokim, de semmi jó tapasztalatom nem volt. Csak negatív. Tanácsok?

Legjobb válasz: Szia Nekem volt magándokim,de a szüléshez nem fogadtam fel. Nálunk a kórházba sajnos kevés,2 orvos van aki rendes a többi sz*rba se veszi az embert.Az épp ügyeletesnél szültem és szerencsém volt nagyon,a szülésznõ és a doki nagyon édesek,türelmesek voltak.Azon a napon csak én szültem az osztályokon se volt nagy tömeg húsvét elõtt,közel 4 órát töltöttem a szülõszobán a doki végig mellettem volt,nyugtatott,biztatott,szórakoztatott.Szülés után mindig bejött beszélgetni hozzám.húsvétkor egy kis tojást kaptam tõle,varrat szedésnél is rettenetesen kedves volt,pedig pénzt nem kapott.Egy hétig voltunk bent,indulás napján bejött elköszönni és pár tanáccsal ellátni.Azóta is ha összefutunk valahol pár percet mindig beszélünk. Ha az összes orvos ilyen lenne......

Szia Nekem volt magándokim, de a szüléshez nem fogadtam fel. Nálunk a kórházba sajnos kevés, 2 orvos van aki rendes a többi sz*rba se veszi az embert.Az épp ügyeletesnél szültem és szerencsém volt nagyon, a szülésznõ és a doki nagyon édesek, türelmesek voltak.Azon a napon csak én szültem az osztályokon se volt nagy tömeg húsvét elõtt, közel 4 órát töltöttem a szülõszobán a doki végig mellettem volt, nyugtatott, biztatott, szórakoztatott.Szülés után mindig bejött beszélgetni hozzám.húsvétkor egy kis tojást kaptam tõle, varrat szedésnél is rettenetesen kedves volt, pedig pénzt nem kapott.Egy hétig voltunk bent, indulás napján bejött elköszönni és pár tanáccsal ellátni.Azóta is ha összefutunk valahol pár percet mindig beszélünk. Ha az összes orvos ilyen lenne......
Ezt neked kell eldöntened. Szerintem mindkettõnek van pozitív és negatív oldala is. Nekem pl volt fogadott dokim, 38+6 hetes voltam mikor megindult a szülés, reggel 6-kor estem be a kórházba, az ügyeletes megvizsgált, felvette az adataimat, ctg-re kötött és már ott is volt a fogadott dokim. Délutánra lett meg a kisfiam, a doki végig mellettem volt... mármint intézte a dolgait, de sûrûn jött, vizsgált, ellenõrzött, szülésnél a fejemnél ült és simogatta a buksim, nyugtatgatott. A kórházi napokon minden nap bejött, kérdezgette mi újság, van-e tejem, hogy van a baba stb... Varratszedés, 6 hetes kontroll.. minden rendben volt, végig kedves volt. DE barátnõmnek nem volt szerencséje, a dokija kikötötte, hogy 120 ezret kér a szülésért, a szülés hamarabb indult meg, doki külföldön. Barátnõm nem akarta odaadni így neki a pénzt, a doki meg azt mondta akkor nem adja ki az igazolást, ami az anyaságihoz kell. Szóval igazán okosat nem tudtam mondani, ezt neked kell érezned, hogy ha most is magándokihoz jársz mennyire bízol meg benne, mennyire szimpatikus stb.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok Kedves utolsó válaszoló. Jó egészséget kívánok Nektek!
Fél napos kisfiú apukája vagyok! Ma délben született Gyõrben a kisbabánk nem volt fogadott orvosunk, szülésznõnk sem. Ennek ellenére minden simán ment mindenki kedves volt a doki is. Sokat segített párommal is kedves volt pedig 9 óra vajúdás volt. Csak jó tapasztalatot tudok a szülésrõl mondani.:-)) Egyébként mi is azt gondoltuk hogy azt a pénzt értelmesebb a gyerekre elkölteni, úgy is teszünk :-)
Szia! A terhesség alatt magándokihoz jártam, de nálunk csak úgy lehet orvost fogadni, hogy nem hívják be. Csak akkor engedik be a szülõszobára, ha a szülés a munkaidejében történik. Vagy pont ügyeletes. A végén a fõorvos szikéje alatt kötöttem ki. És ez volt a legjobb dolog, ami a mi helyzetünkben történhetett. Ha nem így történik, a kisfiam már nem élne.
Én fogadtam orvost, mert utáltam volna, ha mindig mások vizsgálnak és nagyon rendes volt mert biztosította számomra azt a komfort érzetet, amit akartam. Végig minden vizsgálatot õ végzett és mindenrõl rendesen tájékoztatott, aztán segített megszülni a kisfiam. A tarifája úgy tudom 60e ft, de mi többet adtunk neki, mert nagyon elégedettek voltunk. A szülésznõk elõtt is le a kalappal, mert nagyon rendesek és segítõkészek voltak. A veszprémi kórházban szültem 3 hete.
Nekem volt fogadottdokim, akivel maximálisan elégedett vagyok. Azt mondta, csak akkor nem lesz ott a szlésemnél, ha külföldön tartózkodik. Itthon volt, és amint hívták hogy szülök jött. Már attól megnyugodtam, hogy belépetta szülõszobába, mikor én már egy ideje ott vajúdtam. Egyszerûen megnyugtatott, hogy van ott valaki, akit már isemerek, és még ráadásul szakember is.
12.41: igen az a doki szemét volt. És sajnos én még tudok cifrább eseteket is. Sajnos a környezetemben levõ kismamák nem mindig tudtak normális orvost kifogni. Csak nem akartam ezzel traktálni a kérdezõt. Elõtted válaszoló voltam.
MAgándokihoz jártam és a 26.héten meg is fogattam.jól tettem 24 órát volt mellettem a "nagy"nap.dokija válogatja:)
Ez a legutóbb említett doki egy szemét.
Szia! Nem volt fogadott orvosom, sem szülésznõm, de mindeni tök rendes volt! Kedvesek, segítõkészek, normálisak. Jól tettem, hogy a babára költöttem azt a pénzt... Miskolc.

Van itt olyan nő, akinek volt/van PCOS-a?

Hogyan derült ki, milyen tüneteket produkáltál? Hogyan vizsgáltak meg és milyen kezeléseket kaptál?

Legjobb válasz: Szia! Nekem van PCOS. Igazából úgy derült ki, hogy elmentem dokihoz, mert nagyon hülye volt a mensesem, volt, hogy hónapokig semmi, aztán egy hónapban kétszer is, meg a szõrökkel is bajom volt, erre kiderült, hogy PCOS-m van, és hát szedjek rá fogamzásgátlót.. eléggé kibuktam azon, hogy ez egy örök állapot, pedig úgy reménykedtem, hogy valami olyan ideigelnes bajom van, amit el lehet múlasztani, és hogy majd a szõrösség is elmúlik.. hát nem. Így 2 éve fogamzásgátlót szedek.. ennyi. 22 L

Szia! Nekem van PCOS. Igazából úgy derült ki, hogy elmentem dokihoz, mert nagyon hülye volt a mensesem, volt, hogy hónapokig semmi, aztán egy hónapban kétszer is, meg a szõrökkel is bajom volt, erre kiderült, hogy PCOS-m van, és hát szedjek rá fogamzásgátlót.. eléggé kibuktam azon, hogy ez egy örök állapot, pedig úgy reménykedtem, hogy valami olyan ideigelnes bajom van, amit el lehet múlasztani, és hogy majd a szõrösség is elmúlik.. hát nem. Így 2 éve fogamzásgátlót szedek.. ennyi. 22 L
Szia! Nekem a következõ tünetim voltak: - elhízás - policisztás petefészek - enyhe pattanásosság 24 évesen - fogamzásgátló abbahagyása után nincs rendszeres vérzés (háromszor megjött magától, fél évig semmi, aztán egy nagyon gyenge háromnapos maszatolás, azóta megint semmi) Voltam endokrinológián, ott volt EKG, súlymérés, vérnyomásmérés, pajzsmirigy tapogatás, kikérdezés a saját és a családom betegségeirõl. Volt laborvizsgálat is: nagyon részletes hormonvizsgálat és terheléses cukor. Minden hormonom (tesztoszteron, inzulin, prolaktin: PCOS szempontjából ezek a legfontosabbak) határértéken belül van, a terheléses és a sima cukrom-inzulinom tökéletes. Viszont nincs peteérésem és vérzésem, magyarul nem mûködik a ciklusom. A PCOS-t végül kizárták nálam, azokhoz a fentebb felsorolt hormonokkal is kellett volna, hogy baj legyen. A konklúzió az lett, hogy a túlsúlyom miatt állt le a ciklusom, ezért fogynom kell. Ez meg tudom erõsíteni, mert amikor fél év után volt egy kis vérzésem, épp fogyóztam, és fogytam 4-5 kilót. A nõdoki még az endokrin elõtt azt mondta, hogy meggyõzõdése, ha fogynék, magátol rendezõdne a ciklusom. Az endokrinológus írt fel merformint, mert bár nem szükséges számomra, segítheti a fogyást és a peteérést. Azt mondta, hogy ha nagyon nem bírom, nem is kell erõltetni, de hátha segít. Nem szedtem sokáig, mert rettenetes hasmenést okozott, ami nem akart alábbhagyni. Most palástfû-cickafarkfû teával próbálkozom egy hete, remélem hogy ez + némi fogyás eredményes lesz majd. Neked milyen tüneteid vannak? Mibõl gondolod, hogy PCOS vagy?
Elsõ vagyok. Igen, tudom, hogy csak tüneti kezelés, és nem old meg semmit.. de milyen más lehetõség van? Nem lehet meggyógyulni ebbõl, nem? Kérdezõ: én nem igazán lettem kivizsgálva, csak a petefészkem állapotából megállapították a PCOS-t. Valószínûleg nehezen vagy semennyire nem eshetek teherbe. (annál is inkább, mert a párommal évekig csak megszakítottan védekeztünk, és hogy úgy mondjam, a PCOS-nak köszönhetõ szerintem, hogy egyszer sem estem teherbe) Mindenesetre nekem is végig kéne ezeket csinálni, amit a másik válaszoló írt.
Második vagyok: igazából azt mondják, hogy a PCOS el nem múlik, de kezelhetõ, vagyis lehet elõidézni peteérést és tüszõrepedést, ezáltal lehetséges a babásodás is! Végülis ez a lényeg, nem a mensi. :) A policisztás petefészek önmagában nem PCOS! Ez egy összetett szindróma. Az endokrinológus azt mondta nekem erról, hogy ez pusztán annyit jelent, hogy nincs rendben peteérésem, azért ilyen a petefészkem. Állítólag a nõk igen jelentõs részének ilyen. Amíg endokrin kivizsgálás nem igazolta a PCOS-t, addig nem biztos, hogy az a problémád!
Kedves Elsõ! A fogamzásgátló sajnos csak tüneti kezelés, én hat évig szedtem, vérzésproblémára írták fel nekem is, de ahogy abbahagytam a szedést, visszatért a probléma. Az okot nem szünteti meg ugyebár.
A kérdező hozzászólása: És az orvos mit mondott azzal kapcsolatban, hogy mik az esélyeid ha valamikor gyereket szeretnél szülni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nagyon aranyosak vagytok! Még soha az életben nem voltam nõgyógyásznál pedig már huszas éveim közepén járok. Nagyon túlsúlyos vagyok, és eddig rendszeres volt a menszeszem, 2 hónapja viszont megzakkant teljesen, összevissza jön meg, szinte folyamatosan vérzek, de nem sokat csak pettyezgetek, néhány órára elmúlik aztán megint megjön, 1 hét szünet, megint foltozok 3 napig... Most is, péntektõl vasárnapig foltozgattam, hétfõ óta már tamponolok mert nagyobb a mennyisége. Megkérdeztem itt a gyikon a hölgyeket, miért van ez így, és az egyik kedves válaszoló említette a PCOS-t. Utánanéztem a neten magának a betegségnek és a tüneteinek. Elkezdtem fogyókúrázni is már, így utólag olvastam hogy az mindenképpen kell a tünetek kezeléséhez. Elakarok menni majd nõdokihoz is de elõször szeretném látni, mi változik a kilók elvesztésének hatására!
nekem ez a harmadik gyógyszer mait írtak, de a dokim sosek üldött el laborba vagy UH-ra :( most megyek kórházi rendelõbe, vagy maszekhoz a panaszommal. Hõhullámaim vannak, nagyon fáradékony vagyok, pedig jó szokott lenni a vérképem, elvileg pajzsmirigyes sem vagyok, pedig a családban majdnem mnidenki az, igaz csak a TSH mat nézték, nem tudom honnan tudja a doki ilyen egyértelmûen h nincsen cisztám, mikor csak kézzel vizsgált meg, azt is régen. Rák szûrés negatív lett, igaz prolaktintól tejcsorgás szokott lenni, nálam az meg nincs, semmitõl nem nõnek a melleim, és szõrszálak rajtam is vannak a mellem körül, valami hormonális zavar lehet, tuti PCO, különben már használtak volna a bogyók, 23 vagyok, három havonta vérzek egy éve kb, de volt olyan régebben, h két hétig véreztem, és csak 5 nap szünetem volt, mostanába mikor ovlt valami, az is csak barnás, pecsételõ kissé darabos váladékozás volt. Tehát akinek PCO s e van annak nem lehet gyereke? akkor nem nagyon kéne fogi tabit szednem, igaz a párom még nem akar babát :(
bocsi h ittk érdezek, elõzõ válaszoló vagyok, még hozzátenném, h nekem 17 évesen ovlt egy baortuszom, és bogyóval meg anélkül se rendszeres a menzim, és az abi elõtt sem volt az, igaz akkor még fejlõdésbe lévõ szervezetem volt. Bogyót se régóta szedek, csak két éve, de voltak közbe pár havi kihagyások, amúgy nyártól õszig tavaly norculuttal kellett meghozni a vérzésemet :( ja és majdnem mnidig totális terhességi tüneteim vannak, kivéve a hízás, pedig nem voltam terhes, és persze a teszt rendesen negatívotr mutatott.

Miért van az hogy jobban hiányzik a volt volt barátnõm? (lent hosszabban)

most volt egy barátnõm akivel szakítottunk de nem is gondolok rá inkább az elõtti barátnõmre tudok gondolni és nagyon szarul esik hogy neki van barátja és az is hogy nem beszélünk túl sokat elégé rossz érzés. már nagyon rég nem láttam de most felhozta hogy szeretne találkozni velem lehet van még esélyem nála?

Legjobb válasz: Ha neki van barátja, akkor ne akarj semmit tõle.

Ha neki van barátja, akkor ne akarj semmit tõle.
ezt csak õ tudja hogy miért akar..
Egészen addig semmi jelentõsége nem volt ennek az álomnak, amíg el nem kezdtél agyalni rajta.
A kérdező hozzászólása: Nem agyalok rajta csak fura volt nagyon az álom
Nem lehet hogy csak összeálmodtad az egészet? De.
A kérdező hozzászólása: De jó hogy meg tudtad állapítani.
Volt. De túljutottam, túljutottunk rajta :)
igen, volt, az elmúlt két év folyamatosan, 2013 pedig maga a pokol. az elmúlt egy hónap mutat javulást, még kicsit hitetlen vagyok, de egyelõre úgy tûnik, meg lehet oldani mindent, ha mindkét fél akarja. a lényeg a mindkét fél. én akartam lépni, de nem mertem, meg titkon reménykedtem, hogy nem lehet igaz, hogy fel kell adnom.
Igen, volt, most is ilyen van. El akartunk válni, és mertem nem elmenekülni, hanem megmondtam neki, hogy ennek ellenére szeretem és hülyeséget csinálunk. Õ is belátta. Szóval menekülni könnyebb, inkább harcolj. Ne ellene, hanem érte.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, harcolni... ezt tesszük lassan 1 éve, szerencsére mindketten akarjuk, hogy jó legyen. Nem akarunk elválni, mert belül érezzük, hogy együtt kell lennünk és együtt is akarunk lenni, csak olyan nehéz. Sokszor volt, hogy feladom ennyi volt, vége, de rájöttünk, hogy nem futamodhatunk meg. Megteszünk mindent amit kell és ha akkor sem lesz rendben akkor talán jöhet a következõ lépés, de addig nem.
Nekem volt/van, de nem emerek lépni a kisgyermekeim miatt. Veletek mi történt?
az attól függ, h kezeled ki. Nekem kb 1 hét volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!